2024-02-02 452 瀏覽
今次去咗屯門嘅聚Chill,試咗佢哋嘅招牌黑松露卡邦尼意粉同炸番薯條配黑松露蛋黃醬,呢兩款都係令人驚喜嘅選擇。首先講下招牌黑松露卡邦尼意粉,呢個菜真係令人印象深刻。黑松露嘅香氣撲鼻而來,濃郁得嚟又不會過分壓倒意粉本身嘅味道,令人每一口都能享受到滑嫩意粉同黑松露完美結合嘅滋味。每一啖食落去都感覺到味蕾被豐富嘅口感同味道充滿,真系一個令人難以忘懷嘅體驗。再講講炸番薯條配黑松露蛋黃醬。呢個配搭真系巧妙得很。番薯條本身嘅香甜同脆口,配上獨特嘅黑松露蛋黃醬,喊同甜嘅平衡做到剛剛好,每一啖都讓人感到幸福。蛋黃醬加上咗黑松露嘅香味,令整個味道層次更加豐富,真系食幾多次都唔會覺得厭。總結,聚Chill呢次嘅體驗絕對值得推介。無論係招牌黑松露卡邦尼意粉定係炸番薯條配黑松露蛋黃醬,都係將黑松露嘅魅力發揮得淋漓盡致。如果你鍾意嘗試新嘢,又或者係黑松露嘅愛好者,聚Chill絕對係你嘅不二之選。下次想搵個地方chill下,記得考慮下聚Chill啊!

2023-11-27 386 瀏覽
在屯門的一間小店,一直都好想嚟,沒想到會如此多人,我和友人也等了20分鐘,感受得出真的十分受歡迎。到了下單的時候,叫了兩個意粉和小吃,但味道真的挺普通😅意粉沒什麼味道,反而小食會更好!但是真的抵食的

都吾記得食左幾多次啦,但每次去食都覺得好好食,必食兩款😍招牌黑松露卡邦尼意粉🍝黑松露卡邦尼意粉散發著濃郁的香氣,配上滑嫩的意粉,每一口都彷彿在口腔中綻放出豐富的滋味炸番薯條配黑松露蛋黃醬用我最鍾意既番薯條整香脆鮮甜,口感綿密,令人回味在配黑松露蛋黃醬,喊同甜剛剛好,真系食幾多次都吾會厭,好好食😋
都吾記得食左幾多次啦,但每次去食都覺得好好食,必食兩款😍

招牌黑松露卡邦尼意粉🍝

招牌黑松露卡邦尼意粉
招牌黑松露卡邦尼意粉
2023-10-10 319 瀏覽
呢間出名平靚正既意粉店夜晚開18:45, 大概6點半去到見到有人同我一樣等緊開門 可能見到有人等?所以未夠鐘已經開閘見到龍蝦汁海鮮意粉係限量,之前未試過就試下!第一輪好快已經整好,一上枱已經聞到龍蝦汁香,睇落好豐富,有蝦,帶子仔,蜆肉,蟹籽食落非常熱辣辣意粉係比較幼身既,掛汁好好差不多每啖都可以有海鮮,蟹籽增加口感食完好滿足可惜呢日自己一個食,如果同朋友去通常都會叫埋個炸番薯條配黑松露醬,之前食過好好味架
可能見到有人等?所以未夠鐘已經開閘

見到龍蝦汁海鮮意粉係限量,之前未試過就試下!

食落非常熱辣辣
意粉係比較幼身既,掛汁好好
差不多每啖都可以有海鮮,蟹籽增加口感
食完好滿足

2023-05-14 726 瀏覽
成日都見到住喺屯門的blogger 介紹呢一間小店,上星期同男朋友入咗屯門去咗食呢一間意粉,週末的關係lunch time大概等咗15分鐘先有位。意粉的價錢都不貴,每一碟意粉分量都很足夠,仲要係熱辣辣的會出晒煙,如果住喺附近一定會經常去食!只不過座位坐得不是太舒服不能長時間坐在這張鄧子上。
2023-05-11 454 瀏覽
屯門景峰一向都好多嘢食🥰今次行過見到呢間主打意粉嘅聚Chill🍝鋪頭細細間 所以我見好多人都係外賣拎走🥡本身我好鍾意食蝦🍤所以就叫咗個有👍🏻嘅香辣蒜蓉蝦意粉🍝呢個意粉真係一流❗️價錢平唔再講💵用料都係十足❗️味道好夠 意粉唔會太濕又唔會太乾身 啱啱好🫡另外仲有小食可以叫🍢價錢都係好合理 around $30💵 比較推薦黑松露蛋黃醬蕃薯🍠條🥰好香好好味🫡不過個人比較鍾意食再粗身啲嘅蕃薯條🍟雖然鋪頭細細 但上菜速度非常快 幾乎落完單冇耐就上到菜 唔洗點等🫡👍🏻
屯門景峰一向都好多嘢食🥰

另外仲有小食可以叫🍢價錢都係好合理 around $30💵

比較推薦黑松露蛋黃醬蕃薯🍠條🥰
好香好好味🫡不過個人比較鍾意食再粗身啲嘅蕃薯條🍟

2023-05-01 282 瀏覽
呢一間小店主要係買意粉為主,價錢都好抵,大多數幫襯嘅都係屯門街坊。上星期叫咗經常食嘅黑松露卡邦尼意粉,意粉好足料,有大量的洋蔥,蘑菇同煙肉。意粉的份量十分足夠,黑松露喺意粉上面有一少堆,足夠撈勻成個意粉。

2023-04-19 330 瀏覽
屯門虹橋呢間小店主要食意粉❤️佢啲意粉好平㗎 $5x已經有一碟🤤我哋叫咗蒜香辣椒蝦意粉🌶️另外叫咗一個車仔意粉🤪車仔意粉嘅意思係可以自選兩個餸同個汁🤣🤣🤣我地叫左紅酒忌廉汁牛柳黑椒腸意粉😌另外仲加咗兩個小食炸蝦餅同埋炸魷魚鬚😚飲品方面叫咗白桃梳打同埋芒果乳酸梳打💗💗💗蒜香辣椒蝦意粉好香蒜蓉味🥰令人食到停唔到口🥳另一個忌廉意粉就偏普通 朋友覺得淡咗少少🤪小食就炸得好香口🤤先20幾蚊一個非常之抵❤️❤️❤️兩杯梳打都好解渴好好飲😘我覺得呢間嘢價錢真係好平😚佢啲小食,某程度上仲好食過意粉🤣🤣🤣👍🏻👍🏻👍🏻❤️❤️

我哋叫咗蒜香辣椒蝦意粉🌶️

蒜香辣椒蝦意粉好香蒜蓉味🥰令人食到停唔到口🥳

另一個忌廉意粉就偏普通 朋友覺得淡咗少少🤪

2023-03-24 281 瀏覽
~聚Chill~o推薦”屯門小店泰式海鮮意粉$48超開胃 意粉軟硬適中 煙靭 係我鍾意嘅炸🍗&卡邦尼意粉個皮唔會太厚又酥脆 裏面嘅肉好滑入味!卡邦尼掛汁 Creamy 多料 好食!意粉唔會太淋番薯條雖然佢話配黑松露醬 其實就係蛋黃醬 不過都好食加$15就有啦仲嗌咗蝦餅 不過就薄咗啲 可以試一次埋單$165 咁多嘢食 平均意粉都係50幾蚊 +10幾蚊就有小食超級抵!啲嘢食全部都中上見到我哋食晒就知好食吻!咁嘅價錢真係冇得挑剔一定會再encore服務態度仲好好
~聚Chill~o
推薦”屯門小店

泰式海鮮意粉$48
超開胃 意粉軟硬適中 煙靭 係我鍾意嘅

炸🍗&卡邦尼意粉
個皮唔會太厚又酥脆 裏面嘅肉好滑入味!
卡邦尼掛汁 Creamy 多料 好食!意粉唔會太淋

• 招牌黑松露卡邦尼意粉
  • 炸蕃薯條配黑松露蛋黃醬
  • 泰式海鮮意粉
2023-03-13 152 瀏覽
~聚Chill~🍽️推薦🤙🏻屯門小店 推推🤩👇🏻🥇泰式海鮮意粉🍝超開胃 意粉軟硬適中 煙靭 係我鍾意嘅😋🥈炸🍗 & 卡邦尼意粉 🍝個皮唔會太厚又酥脆 裏面嘅肉好滑 入味!卡邦尼掛汁 Creamy 多料 好食!意粉唔會太淋🥉 番薯條 🍟雖然佢話配黑松露醬 其實就係蛋黃醬 不過都好食 加$15就有啦仲嗌咗蝦餅 不過就薄咗啲 可以試一次埋單$165 咁多嘢食 平均意粉都係50幾蚊 +10幾蚊就有小食超級抵!啲嘢食全部都中上見到我哋食晒就知好食🤣😆咁嘅價錢真係冇得挑剔,一定會再encore服務態度仲好好🥰
~聚Chill~🍽️
推薦🤙🏻屯門小店

推推🤩👇🏻
🥇泰式海鮮意粉🍝
超開胃 意粉軟硬適中 煙靭 係我鍾意嘅😋

🥈炸🍗 & 卡邦尼意粉 🍝
個皮唔會太厚又酥脆 裏面嘅肉好滑 入味!
卡邦尼掛汁 Creamy 多料 好食!意粉唔會太淋

• 炸蕃薯條配黑松露蛋黃醬
  • 泰式海鮮意粉
  • 炸雞髀
2023-01-06 240 瀏覽
位於屯門虹橋 虹橋個位都係少少格攝 但係其實係一個美食天堂 好多唔同類型嘅餐廳都集中晒喺虹橋呢區 日式拉麵 西餐 台式餐廳🥰 而聚chill 呢一間餐廳外表平平凡凡 睇落都唔知佢係食咩嘅餐廳 望吓個Menu原來係食西餐 有意粉炸物 所有嘢都望落好吸引 最吸引係個價錢!!!完全係窮人恩物 糧尾之選💓🔹白酒忌廉汁帶子意粉拌蟹子$52成碗都係滿滿嘅蟹子 $52 但有咁多蟹子🦀非常之誠意 白酒忌廉汁好creamy 仲有小小白酒味😋帶子好彈牙 仲有小小洋蔥🧅鮮甜鮮甜+$10仲有得加底 兩個人share一個意粉都得🤣🔹海苔魷魚鬚$30份量一樣係十足! 炸粉唔會話好厚 好酥脆 海苔粉平均灑喺魷魚鬚上面 佢嘅海苔粉好重海苔味 唔係話味精海苔🤣🔹炸黑椒脆骨腸$27💓窮人恩物啊 性價比極高 😋😋😋😋😋yummy!!!會再二訪 建議大家可以一試

完全係窮人恩物 糧尾之選💓

😋😋😋😋😋yummy!!!會再二訪
建議大家可以一試
  • 白酒忌廉汁帶子意粉拌蟹子
2023-01-05 222 瀏覽
呢間屯門小店一向都出名抵食🤭前排終於的起心肝去食🤣小店嘅坐位唔多同埋都唔係話坐好舒適,但勝在佢性價比真係好高🤩🔸招牌黑松露卡邦尼意粉🍝$50意粉份量超多,仲要係熱辣辣出晒煙🔥而奶味唔係好重🥛黑松露雖然唔多但都有味同埋呢個價錢真係冇嘢好講🤣配料有煙肉,洋蔥🧅蘑菇,同樣都係份量好多🙌🏻整體黎講真係好夾同埋好抵食🤪推!🔸炸番薯條配黑松露蛋黃醬(半份)$15呢個係套餐加錢要嘅小食😗之前一直見到有人話好食,今次去到當然要試吓😆番薯條好脆而番薯比例都好高🍠而點黑松露沙律醬都好夾,同埋黑松露味都算有🖤

🔸招牌黑松露卡邦尼意粉🍝$50

🔸炸番薯條配黑松露蛋黃醬(半份)$15
2022-12-30 158 瀏覽
我覺得呢間餐廳都算係窮人恩物晚餐都可以五十幾蚊一個餐,而且係食到飽🥢酥炸日本海苔魷魚鬚($30)值得一讚嘅係,佢個炸粉唔會太厚,加埋佢都有好多海苔下,所以比起普通炸魷魚酥再香口好多🥢白酒忌廉汁帶子意粉拌蟹子($52)一黎到,就見到好多好多嘅蟹子,個汁好Creamy,帶子好彈牙,再加埋不斷爆汁嘅蟹子,成個感覺真係好正👍🏻👍🏻🥢自選車仔意粉($57)唔係淨係得車仔麵,意粉一樣可以比你自由配搭呢個車仔意粉嘅餸係10揀2,包括蜆肉、蝦肉、小帶子、煙鴨胸、煙三文魚、煙肉、蘆筍、牛柳粒、蟹子、黑椒脆骨腸;然後再揀自己想要嘅汁,有自家製茄汁、白酒忌廉汁、日式燒肉汁今次就試左白酒忌廉汁小帶子煙三文魚意粉,汁嘅Creamy,小帶子嘅彈牙,再配搭埋煙三文魚嘅咸香,真係好好味😋😋下次可以試日式燒肉汁,見其他人食日式照燒汁牛柳粒意粉,超級香呢間餐廳性價比非常高
我覺得呢間餐廳都算係窮人恩物
晚餐都可以五十幾蚊一個餐,而且係食到飽

🥢酥炸日本海苔魷魚鬚($30)

🥢白酒忌廉汁帶子意粉拌蟹子($52)

🥢自選車仔意粉($57)
唔係淨係得車仔麵,意粉一樣可以比你自由配搭

呢間餐廳性價比非常高
2022-12-29
$69.5 (晚餐)
2022-12-20 103 瀏覽
去虹橋接做完Body check 嘅狗狗🐶隨意揀咗呢間餐廳大概等咗5分鐘就有位叫咗兩個餐🤗真係幾抵食勁多蟹子😝開心仔蕃薯條夠香口😊Btw,特飲就一般般,可以唔加🔹 招牌卡邦尼黑松露意粉($50)🔹 日式照燒汁蜆肉拌蟹子($50)🔹 炸蕃薯條+蛋黃醬(+$15)🔹白桃梳打(+$12)🔹西柚梳打(+$12)🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🫶🏻餐廳:聚Chill📍地址:屯門井財街15號金銘大廈地下14號舖💰消費:$139(2人)😋好味指數:4️⃣/5️⃣#foodie #吃貨 #去到邊食到邊 #屯門
去虹橋接做完Body check 嘅狗狗🐶隨意揀咗呢間餐廳
大概等咗5分鐘就有位
叫咗兩個餐🤗真係幾抵食
勁多蟹子😝開心仔
蕃薯條夠香口😊
Btw,特飲就一般般,可以唔加

🔹 招牌卡邦尼黑松露意粉($50)
🔹 日式照燒汁蜆肉拌蟹子($50)
🔹 炸蕃薯條+蛋黃醬(+$15)
🔹白桃梳打(+$12)
🔹西柚梳打(+$12)

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🫶🏻餐廳:聚Chill
📍地址:屯門井財街15號金銘大廈地下14號舖
💰消費:$139(2人)
😋好味指數:4️⃣/5️⃣

日式照燒汁蜆肉拌蟹子
招牌卡邦尼黑松露意粉
炸蕃薯條+蛋黃醬
2022-12-04 122 瀏覽
早排去屯門行山,朋友就帶左我黎依間紅橋抵食意粉店試試,話又大碟又抵食👍🏻鋪頭細細位置唔多,晚飯時間都預左要等幾耐下🙈睇埋餐牌都明白點解咁多人等,的確係街坊價錢好抵食👍🏻✨炸蕃薯條配黑松露蛋黃醬份量不多但岩岩好!蕃薯條甜甜地又脆,配埋個蛋黃醬係超夾!超級好食😋✨炸蝦餅 正常發揮🤣幾香口幾好食 ✨招牌黑松露卡邦尼意粉港式卡邦尼的味道👍🏻印象中黑松露味唔太出,不過整個意粉係幾creamy幾好食 仲有一個意粉已經唔記得左係邊款了🤣不過整體係依個價錢黎講都係好食之選👍🏻抵食又好味,唔夠飽仲可以加底👍🏻🤣係性價比高既意粉店👍🏻
鋪頭細細位置唔多,晚飯時間都預左要等幾耐下🙈
睇埋餐牌都明白點解咁多人等,的確係街坊價錢好抵食👍🏻

✨炸蕃薯條配黑松露蛋黃醬

✨炸蝦餅