同屋企人過年吃大餐🥳圍爐吃到飽就最happy啦❤️這次選了位於尖沙咀The ONE 的「牛気」,Lv 5任吃套餐有超讚澳洲極上和牛 + 海鮮放題($438/每位;限時120分鐘)❤️適逢遇上期間限定任吃「日本A4九洲和牛肩胛肉眼」和「草莓粉紅祭」,軟嫩和牛+豐富靚料~吃得超滿足!🔴Lv 5 澳洲極上和牛 + 海鮮放題單單是牛肉已經包含了六款🥰牛控表示很開心❤️ 澳洲極上和牛油花均勻,肉質軟嫩juicy有牛香,加埋期間限定任吃日本 A4 九洲和牛肩胛肉眼😋 口感細膩超滑嫩,讓人吃不停喔~海鮮方面有大海蝦丶原隻鮑魚🤩丶花膠丶帆立貝等等~鮑魚彈牙爽甜,最愛大海蝦~鮮味十足!還有新鮮肥美三文魚刺身。🔴自助區火鍋配料選擇豐富,企鵝墨魚丸超可愛~必吃🐧炸魚皮很香脆也很推!蔬菜都很新鮮,超愛紫旺菜丶萵荀和山藥,還有本地水耕菜專區。除了火鍋配料,另外還有各款熟食~熟食沒有空位吃🤩不過最後也有吃碗木瓜雪耳糖水,清潤 一下,很足料呢!Lv 5還包括了清酒和生啤任飲。🔴 草莓粉紅祭剛剛遇上牛気草莓粉紅祭🍓放題還可品嚐到多款草莓甜點,如草莓吉士泡芙丶大福丶雪米糍丶草莓牛奶冰淇淋等等。甜品控們記得要留肚吃喔~

🔴Lv 5 澳洲極上和牛 + 海鮮放題

🔴自助區

🔴 草莓粉紅祭

• 澳洲和牛
2023-12-30 201 瀏覽
星期六晚上,無訂位嘅情況下,等到差不多8點才有得入坐。選擇了level 2 特選牛小排+prime 美國肩胛肉放題,火鍋放題4位或以上,可免費升級至兩款湯底:🎪湯底日式牛骨濃湯(微辛): 好濃郁慢慢滲出少少辣味,好正。黑蒜豚骨湯:好大舊豬骨,湯味係色味俱全。🎪肉類雖然只有level 2,但肉質唔差,唔錯。🎪熟食類好有驚喜,有好多款式,亦都好有水準。🎪丸類及蔬菜類牛肉貢丸好爽口彈牙,菜類都新鮮,特別欣賞羽衣甘藍係去除了大條嘅葉莖。🎪甜品區棉花糖、豆腐花、雪糕🍧最為吸引,有士多啤梨乾同無花果乾好特別同好得意。原來棉花糖唔易整,好有樂趣嘅一餐打邊爐,食物有質素,秘製泡椒醬醬汁都好有驚喜。欣賞佢有長者優惠價錢。
星期六晚上,無訂位嘅情況下,等到差不多8點才有得入坐。

選擇了level 2 特選牛小排+prime 美國肩胛肉放題火鍋放題4位或以上,可免費升級至兩款湯底:

🎪湯底
日式牛骨濃湯(微辛): 好濃郁慢慢滲出少少辣味,好正。

黑蒜豚骨湯:好大舊豬骨,湯味係色味俱全。

🎪肉類
雖然只有level 2,
但肉質唔差,唔錯。

🎪熟食類
好有驚喜,有好多款式,亦都好有水準

🎪丸類及蔬菜類
牛肉貢丸好爽口彈牙,
菜類都新鮮,特別欣賞羽衣甘藍係去除了大條嘅葉莖

🎪甜品

原來棉花糖唔易整,好有樂趣嘅一餐打邊爐
,食物有質素
,秘製泡椒醬醬汁都好有驚喜
。欣賞佢有長者優惠價錢。

2023-12-16
*** 其實我好少寫食評,因為想讚下今次嘅服務和嘢食先至寫。但openrice竟然唔比我登,要我改食評,話係咪有款待。所以我post埋張好皺嘅收據。牛氣不嬲係我比較喜愛嘅hot pot因為肉嘅質素唔錯 CP值高任食嘅自助 熱食,火煱配料和甜品勁多選擇蔬菜新鮮,品類特別企鵝丸任食好正(某hot pot牌子每碟賣得好貴)睇住企鵝喺個煲入面游背泳好治癒蜂蜜雪糕,砂糖自製嘅綿花糖打卡一流韓式即食麵都有3款😆 辛辣麵成日食所以試咗真拉麵,一試難忘第2日去咗超市入貨😅火煱湯底好足料 食物煮完唔洗點醬汁已經好夠味另外,有自助 酸椒湯 和 鮑魚雞湯飲咗鮑魚雞湯 又經 Apps order 咗 花膠糖水最開心嘅係 長佬都好鍾意當值男副經理勁nice唔嫌我煩問長問短兼勁helpful生日月有迷你牛肉玫瑰花生日蛋糕估唔到有生日歌音樂宜家社交媒體網站相仲有靚靚御守送

牛氣不嬲係我比較喜愛嘅hot pot
因為肉嘅質素唔錯 CP值高

任食嘅自助 熱食,火煱配料和甜品勁多選擇
蔬菜新鮮,品類特別

企鵝丸任食好正(某hot pot牌子每碟賣得好貴)
睇住企鵝喺個煲入面游背泳好治癒

蜂蜜雪糕,砂糖自製嘅綿花糖打卡一流

韓式即食麵都有3款😆 辛辣麵成日食
所以試咗真拉麵,一試難忘

第2日去咗超市入貨😅
火煱湯底好足料
食物煮完唔洗點醬汁已經好夠味
另外,有自助 酸椒湯 和 鮑魚雞湯
飲咗鮑魚雞湯 又經 Apps order 咗 花膠糖水

• 極上美國牛小排
  • 牛肩肉
  • 軟雪糕
2024-05-12 79 瀏覽
今晚經過尖沙咀,成日都經過牛氣,但係都冇試過佢嘅食物,所以就揀咗嚟食,入邊主打韓式火鍋放題嚟食,最平有$208 Level one,就係普通嘅牛羊豬俾你食。咁我因為冇咩錢,所以就揀咗Level one試試。首先上嚟嘅係牛肩肉,一碟有4塊。佢嘅牛肩肉同出邊有啲唔同,係大大件。食落去幾有口感,但係味道就同出邊差唔多,因為始終都係最平嘅牛肉。而經過出邊嘅自助區,可以見到有大量唔同嘅韓國食物,韓國公仔麵佢有兩款,一款係普通一款係加咗芝麻,芝麻嗰款我攞咗嚟食,感覺幾香。而佢哋自助區啲蔬菜全部都係用本地蔬菜。食落都幾好味同新鮮。而佢哋嘅熟食都有幾款款。包括有咖喱牛腩、韓國辣年糕、汁煮牛肉。又覺得最好味嘅,就係汁煮牛肉,好過出邊日式嘅牛丼飯上面啲牛肉,而且臨到最尾9:00左右,到佢的員工放飯,佢哋全部都係圍住汁煮牛肉去潷嚟食,可以證明呢個係佢哋嘅招牌菜😂😂,整體嚟講我覺得二百幾蚊食到呢個質素算係唔錯,當係體驗一下同日式唔同嘅韓式火鍋放題👍🏿。

酒店式的服務,經理殷勤招待,值得再次光顧及推介。食品質素可以。商場4樓人流不多,所以唔使等位。個經理真係好鬼好人,所以第一次寫食評讚賞佢嘅招呼。一定會再次幫。我唔係打手。
行開尖沙咀THE ONE見到間好抵食日式火煱🍲放題「🐮牛気」,難得收早可以早食唔洗等位,即刻衝去拎位🤣🤣我哋揀咗Level 4任食澳洲穀飼黑安格斯🥓+ SRF美國極黑牛🥓 仲有任食海鮮🦐都係$338/位咋(90分鐘)依家仲有「🍓草莓粉紅祭」,有好多款士多啤梨嘅特色美食任食,即刻心心眼😍💙Lv 4 澳洲穀飼黑安格斯牛🥓+ SRF美國極黑牛🥓 + 海鮮放題🦐🩵食肉控今次真係不得了,太多款選擇,淨係牛都有6款喇。以我哋牛控嚟講,呢間算高質素任食店,牛嘅肉質都軟嫩又有口感,小妹最鍾意又encore 咗好多次嘅係黑安格斯牛🥓好好味啊😋 今次仲有幸食咗「日本 A4 九洲和牛肩胛」肉眼🥩, 油花分佈均勻,入口好細膩,超讚👍🏻🩵仲有海鮮都係任食㗎🤭 有養顏花膠🥰,又有原隻鮑魚,仲有帆立貝同大海蝦🦐,樣樣都吸引,打邊爐點可以少得海鮮㗎😚💙餐廳除咗QR code 自助落單選食物外,仲有自助區可以自行挑選火鍋配料,又有多款蔬菜🥬🌽,佢仲有🐧企鵝墨魚丸添,勁可愛啊🥰另外,餐廳都設有熟食區:中華風🐷豚足煮物,梨山骨等,仲有木瓜雪耳糖水添啊,多到肚仔都無位再食🫣下次真係要lunch 已經空肚準備大餐🤭🩷草莓粉紅祭

🩷草莓粉紅祭🍓
甜品對於我係有另一個胃🤭好好品嚐自助區多款草莓甜點,有草莓吉士泡芙丶卷蛋丶大福,最緊要係😳可以自己吱草莓牛奶冰淇淋🍦
⭐️提提你 草莓雪米糍係要QR code 落單🤭

一餐超滿意,抵食又質素高嘅日式放題,真係要再約一班朋友嚟happy🍺

📍 牛気 (The ONE) (尖沙咀)
📞 22951833

天氣乍暖還寒,打邊爐依然係一個好選擇。the one好多餐廳,今日同fd就去食“牛気”,貪佢做緊‘’草莓粉紅祭” ,好多士多啤梨限定食物!🍓😍午巿佢有定量套餐或者放題。放題分6個level,level5-6仲可以sake / Sapporo 啤酒任飲。level 4就除左牛之外,仲有海鮮任食。入座時揀埋湯底,第1round佢會有d食物serve左先,乜都有d。其後想添/想再order其他,可以QR code 再自助order。上菜都算快,又無漏order。三文魚刺身新鮮,忍唔住黎左2rounds👍澳洲黑眼安格斯牛/美國極黑牛/豬肉/雞肉都不錯,蝦/青口/帶子/魷魚/花膠新鮮。蝦滑必點!⭐️💕成包好衛生既包裝,份量好多,最緊要係勁彈牙、堅好食!除左order既食物之外,外面仲有自助區。熟食都幾多選擇:流沙包、咖哩魚蛋、燒賣、仲有飯。打邊爐當然唔少得醬料區,推介佢個秘製山椒醬,好香好惹味好食!另外仲有自家製草莓醬汁,點肉好夾,酸甜解膩好食!蔬菜區有水耕菜,樣樣新鮮爽脆!飲品全部自己攞,好鐘意佢有埋熱飲咖啡機。最後雪糕一定唔好錯過!自助軟雪糕有牛奶味/期間限定既草莓味/混合兩溝。雪糕配料豐富,
天氣乍暖還寒,
打邊爐依然係一個好選擇。
the one好多餐廳,今日同fd就去食“牛気”,
貪佢做緊‘’草莓粉紅祭” ,
好多士多啤梨限定食物!🍓😍

午巿佢有定量套餐或者放題
level 4就除左牛之外,仲有海鮮任食。

入座時揀埋湯底,
第1round佢會有d食物serve左先,
乜都有d。
其後想添/想再order其他,
可以QR code 再自助order。
上菜都算快,又無漏order。

三文魚刺身新鮮,忍唔住黎左2rounds👍
澳洲黑眼安格斯牛/美國極黑牛/豬肉/雞肉都不錯,
蝦/青口/帶子/魷魚/花膠新鮮。
蝦滑必點!⭐️💕
成包好衛生既包裝,份量好多,最緊要係勁彈牙、堅好食!

除左order既食物之外,
外面仲有自助區。

熟食都幾多選擇:流沙包、咖哩魚蛋、燒賣、仲有飯。

打邊爐當然唔少得醬料區,
推介佢個秘製山椒醬,好香好惹味好食!
另外仲有自家製草莓醬汁,點肉好夾,酸甜解膩好食!

蔬菜區有水耕菜,樣樣新鮮爽脆!

飲品全部自己攞,好鐘意佢有埋熱飲咖啡機。

最後雪糕一定唔好錯過!
自助軟雪糕有牛奶味/期間限定既草莓味/混合兩溝。
雪糕配料豐富,
草莓果乾、香蕉果乾、椰子果乾,
淋埋草莓果醬,yummy!

甜品另外仲有豆腐花,
限定既草莓吉士泡芙、草莓布甸又係好好味

甜品都食左好多,大滿足!🥰

⚠️🛎🍓‘’草莓粉紅祭”做到2024年3月31日,想試要快!
⚠️🛎🎐upload相喺fb/ig,有靚靚御守送🧧

1K
2024-03-12 46 瀏覽
地點係The One☝🏻地點方便到極😍而家做緊lv5日本和牛 x 草莓粉紅祭 / 新年撈起 / 元宵節限定甜品🫶🏻不論係對牛有要求嘅食肉獸🦖定係士多啤梨控 一定不能夠錯過👀✨😍==============================我哋揀咗個A5日本和牛套餐🍽️多款湯底任你揀我哋揀咗個蕃茄湯底🍅🐟首先嚟個海鮮拼盤 有蠔🦪扇貝🍥有蝦🦐見到呢個陣容你都咪話唔緊張😳都未到戲肉 已經咁犀利👏🏻🥩日本A5和牛拼盤 到戲肉啦❕賣相可以用震撼嚟形容😍脂肪比例均勻😍係咁以烚兩下 醬油都唔使加 已經好好食👍🏻一定係靚嘢先做到呢個效果🙌🏻出邊仲有好多沙律小食飲品任食任飲😍好似燒賣魚蛋流沙包都有幾過癮㗎🥰

2024-03-11 51 瀏覽
餐廳位於THE ONE四樓,主打兩小時任飲任食涮涮鍋同壽喜燒,套餐有六款,分別在於肉嘅品種,座位闊落,乾淨整潔,感覺舒適,令人食得開心,適合約三五好友嚟happy 一吓😍最近推出期間限定嘅草莓粉紅祭,有多款甜品款式,賣相一流,款款都好好味,搭配住冰凍嘅雪糕一齊食,簡直係perfect,甜品控表示要瘋了~ 另外仲有好特別嘅自家製草莓醬汁,基本上點任何食物都好正,令到整體味道昇華咗🤩肉類方面會大大力推介澳洲極上和牛同日本九州和牛肩,前者有豐富嘅油花,入口即溶,牛味突出,肉汁澎湃、後者油脂分佈平均,肉質細嫩多汁,兩款各有千秋,記得一定要點埋草莓醬汁!海鮮有唔少選擇,海蝦大隻啖啖肉、估唔到呢度有三文魚刺身,厚度適中,美麗色澤,鮮甜美味,自己一個人都食咗成六份,超越居酒屋,丸類會推麻吉燒,好似食緊芝麻湯圓,自家製正✌️自助區有好多餸菜,值得一提嘅係清晒之後竟然會攞新菜式出嚟,唔講唔知以為去咗食自助餐,真係好誇張,嚇咗一跳🤣 旁邊亦有多款新鮮蔬菜、飲品、棉花糖機、調味料等,整體感覺真係好唔錯,性價比高,值得encore!

好耐冇食「牛気」,見天氣凍凍哋就同朋友去咗打邊爐🍲今次揀咗Lv5 澳洲極上和牛+海鮮放題 ($438/位,限時120分鐘) ,生啤、sake都係任飲🍺🍶最近推出期間限定「草莓粉紅祭」,可以試到多款草莓甜品🍓自助bar更有多款熟食、火鍋配料、水耕蔬菜、麵食、湯品、飲品、甜品等估唔到炸魚皮同炸芝麻雞翼咁有水準!炸魚皮香脆唔油膩,仲係暖嘅♨️芝麻雞翼外脆內嫩好多汁🤤肉類同海鮮都好多選擇,掃QR code 落單就可以~肉類有澳洲極上和牛、穀飼黑安格斯牛、PRIME肩胛肉眼、牛小排、豚肉、雞腿肉等特別鍾意極上和牛🐮肉味濃郁,肉質軟嫩,encore咗幾次!而海鮮方面有大海蝦、鮑魚、墨魚滑、帆立貝、花膠、三文魚刺身等,整體質素不錯,最推薦爽甜海蝦🦐甜品有草莓卷蛋、草莓雪米糍、草莓大福、草莓吉士泡芙、草莓牛奶雪糕🍦等,仲有棉花糖機俾你自製棉花糖
好耐冇食「牛気」,見天氣凍凍哋就同朋友去咗打邊爐🍲

最近推出期間限定「草莓粉紅祭」,可以試到多款草莓甜品🍓

肉類同海鮮都好多選擇,掃QR code 落單就可以~
特別鍾意極上和牛🐮肉味濃郁,肉質軟嫩,encore咗幾次!

2024-03-02 73 瀏覽
有冇搞錯 , 塊肉完全左右唔一樣,唔係揀平套餐,兩個人埋單都要過千嫁, 生日飯黎呢度食 谷鬼氣,唔怪得咁少人排 ,完全兩塊肉黎 , 叫和牛就俾一半和牛你 ,另一半唔知溝左咩!!
膠水肉
分店多多的「牛気」,近期推出期間限定任吃「日本A4九洲和牛肩胛肉眼」和「草莓粉紅祭」 ,呢個選LV 5任吃套餐,有得嘆澳洲極上和牛+海鮮放題($438/每位,限時120分鐘)!選用優質食材!簡直就係極上的享受!LV 5澳洲極上和牛(肉類)牛肉有六款任點、牛魔王太滿足了!澳洲極上和牛味道濃郁,色澤好鮮豔,夠曬軟嫩,太好味啦!期間限定仲有任吃日本A4九洲和牛肩胛肉眼,口感一流,油香滿滿,好滿足🫨海鮮好豐富!有海蝦、鮑魚、青口帆立貝等等,仲有花膠!骨膠原滿滿!三文魚刺身都係任點💋鮮味爆發!自助區火鍋配料選擇超多 ,包括企鵝墨魚丸、炸魚皮、各款丸類、蔬菜類等等。熟食都有超多選擇,最鍾意中式燜牛肉!草莓粉紅祭牛気草莓粉紅祭放題!草莓控表示興奮,超多甜品例如草莓口味的牛奶冰淇淋、雪米糍、吉士泡芙、大福等等。最深刻的是!連醬油都係草莓味🍓🍓🍓

LV 5澳洲極上和牛(肉類)

海鮮

自助區

草莓粉紅祭
2024-02-26 49 瀏覽
早排係情人節+新年,牛気推出期間限定🍓草莓粉紅祭🎌 有好特別嘅自家製草莓醬汁甜品方面就有草莓卷蛋、草莓雪米糍、草莓大福、草莓吉士泡芙、草莓牛奶雪糕😍「Lunch Set E 澳洲穀飼黑安格斯牛+海鮮盛盒+海鮮放題」$188多款湯底選擇,有豬骨湯、麻辣豬骨湯、昆布清湯等今次要咗🍅番茄湯,味道微酸夠開胃食物方面以下咁多款都可以任叫任食,墨魚滑爽口、各款和牛牛肉都好高質、海鮮方面選擇都幾多選擇,蝦鮮甜大隻、水魷爽口、帆立貝大粒出面仲有各款菜、麵食、湯品、甜品、雪糕、飲品,食到勁飽🚩牛気 (The ONE) (尖沙咀) @nabeurawa 📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L404-L405號舖
早排係情人節+新年,牛気推出期間限定🍓草莓粉紅祭🎌
有好特別嘅自家製草莓醬汁

多款湯底選擇,有豬骨湯、麻辣豬骨湯、昆布清湯等

今次要咗🍅番茄湯,味道微酸夠開胃

出面仲有各款菜、麵食、湯品、甜品、雪糕、飲品,食到勁飽

2024-02-16 65 瀏覽
情人節唔想食西餐比人搵笨,就去食下和牛shabu shabu喇🤓自問都算咀叼,要食就食最好,就揀左Lv6日本和牛,每人$718+10%。原來呢度係你一揀咗個set,menu上面嘅嘢食就會俾你,唔使自己掃code叫,我唔知,就一開波叫咗四碟和牛肩肉同埋兩隻松葉蟹腳,搞到成枱都係,勁怕自己食唔晒,不過和牛肩肉真係好好食,入口即溶,最尾叫多兩碟😂其他就真係麻麻哋,一開頭比嘅嗰啲黑毛和牛(default )都唔係話好得,白色嘅位置係筋黎,做唔到入口即溶嘅感覺,所以最後都只係order和牛肩肉。BTW呢間嘅自助吧都唔係話好多嘢揀,不過要有嘅都有,嘢飲方面鍾意牛大人/犇殿嗰啲多啲,呢度比較多甜嘢揀。要提一提嘅係,呢度會比好多令到你容易飽嘅嘢:三文魚,心太軟(情人節免費),無限添飲啤酒等等,都唔係我落order嘅~我主要想食和牛,但就比其他嘢整到飽咗,包括佢點都會俾你嘅豚肉雞肉鮑魚等等,其實唔想食呢啲,但係佢俾咗又唔想浪費,最後飽到雪糕都食唔到。總體嚟講,和牛肩肉係高質既,其他就一般般啦~
總體嚟講,和牛肩肉係高質既,其他就一般般啦~
2024-02-14
情人節
  • 牛肩肉
情人節係尖沙咀行The One經過牛氣時見到有4人靚卡位,又冇加特別加價喎,所以我地就入左去食啦。我地選左最平果個套餐只係$250位,有殼飼牛肩肉🐮,雞肉同埋豚肉。不過對於我呢D食量唔係太多,又想每樣都想食小小既人就已經覺得好滿足啦。🌟 殼飼牛肩肉🐮真心覺得最平既呢個套餐既牛肉都算OK,其實我甚至覺得係好食。肥膏既部份唔算太多,肉質一D都唔鞋兼且有牛味🌟 配料🍢有幾款丸,有麵同有大量既蔬菜🥬,都係正路野普普通通夠哂選擇🌟 甜品🍰返而有D驚喜,因為草莓祭既關系有草莓蛋糕,草莓大福同埋草莓軟雪糕🍦。我印象中打邊爐放題既甜品多數都好伏,但係今次全部都OK。最好食係草莓軟雪糕,有D草莓果醬同埋草莓乾既襯托下又幾好食喎😋。#littlefoofie_bb

🌟 殼飼牛肩肉🐮

🌟 配料🍢
有幾款丸,有麵同有大量既蔬菜🥬,都係正路野普普通通夠哂選擇
🌟 甜品🍰
返而有D驚喜,因為草莓祭既關系有草莓蛋糕,草莓大福同埋草莓軟雪糕🍦。我印象中打邊爐放題甜品多數都好伏,但係今次全部都OK。最好食係草莓軟雪糕,有D草莓果醬同埋草莓乾既襯托下又幾好食喎😋。

#littlefoofie_bb
2024-02-14