2023-05-29 481 瀏覽
上次同個中同講起最近好鍾意奶蓋,佢即刻問我有冇試過呢間,佢話呢間啲奶蓋勁出色勁好飲,佢當年中學淨係會買呢間嚟飲,究竟我哋係咪讀同一間,點解我唔知有間咁嘅嘢🤔佢嘅奶蓋都幾綿幾厚,唔會太漏,超邪惡啊,配埋茶底唔覺漏,成件事好似即刻健康咗🤣,不過茶底就冇乜太大特別,偏甜。

2023-05-26 266 瀏覽
每次黎葵廣我都必飲茶芝味😳今次都唔例外~減肥都要暫停一天先🤣🛎 $35 芝士現泡茶桃香烏龍 (L)大大杯,飲完飽左🤣個芝士奶蓋真係好濃好滑😎🌐 環境/服務人手好夠,好快出到飲品👍🏻

🛎 $35 芝士現泡茶桃香烏龍 (L)
大大杯,飲完飽左🤣
個芝士奶蓋真係好濃好滑😎

🌐 環境/服務
人手好夠,
好快出到飲品👍🏻
2023-05-09 210 瀏覽
葵廣真係好多嘢食,呢一間好味我會推介! 茶裡面加了新鮮的水果,讓整個口感更加豐富,而且還有清新的水果香氣,味道非常好。裡面的冰塊也非常足,喝起來十分清涼舒服。我點了一杯荔枝茶,裡面放了很多新鮮的荔枝果肉和茶葉,茶的味道和荔枝果肉的甜度非常剛好,一點都不會太甜。而且店家的茶品非常豐富,可以根據個人口味來選擇。而且店家的服務態度也非常好,讓人感到很舒適和放心。推介俾你👏
葵廣真係好多嘢食,呢一間好味我會推介!

而且店家的服務態度也非常好,讓人感到很舒適和放心。

推介俾你👏
2023-01-15 430 瀏覽
以前成日飲,估唔到冇飲一排竟然差左咁多。職員冇乜禮貌就算,但杯桂花烏龍好好好甜⋯⋯ 已經叫左小甜。以前芝士茶系列價錢已包芝士奶蓋,那依家要再加$2。可能我真係太耐冇飲啦,以後都唔會再飲⋯⋯
2022-10-24 587 瀏覽
《不負責任食評 — 茶芝味》評分:🌕🌕🌕🌕總評:上網見有人話佢哋啲奶蓋係全香港最好飲個人覺得未去到嘅 不過唔會好差唔係嗰種好重奶粉味好假嘅味道桃味烏龍的確桃味好重 但感覺唔夠茶香🤔呢間小店都幾出名 質素正常如果去開都會買杯支持下佢🫶🏻
《不負責任食評 — 茶芝味》
桃味烏龍的確桃味好重 但感覺唔夠茶香🤔

呢間小店都幾出名 質素正常
如果去開都會買杯支持下佢🫶🏻
2022-09-21 371 瀏覽
落單自取後,發現味道和size不對,又無比單據。去查詢,態度好串(長啡髪齊蔭90後女,講野無尾音)話自己無錯,吾比換正確既味道,只比換同款加大size。跟住要求單據想核對收費有無誤,竟然話無紀錄,要我拎齊十幾杯野飲到佢地面前,先肯開單,係咪玩野?大家都飲緊杯野,點拎返十幾杯野去? 同埋,雖然顧客不是大晒,但都要公平對待,打去仲要比你串,請大家一同fact check 呢間所謂「良心」店的服務態度。

2022-09-21 317 瀏覽
買12杯野飲時問有冇單,話冇單要我哋自己睇番menu計,ok。之後比錯一杯嘢飲錯嘢飲錯size,我哋嗌桃香比咗櫻花,打比佢問,堅持話我哋嗌錯,又唔比單,態度又串又無貌禮,check都無check過係咪我哋嗌錯定佢哋落錯,堅持話無record,玩嘢叫我地拎哂12杯嘢飲番去寫比我哋,本身都比錯size,一定要換,第一次見人咁做生意,厲害了,一定大把人幫襯無需要理我哋啲小客仔,永遠唔會再幫襯,叫fd都唔好再幫襯!

2022-09-12 370 瀏覽
葵芳濃芝士奶蓋茶芝味 呢間係葵芳都幾出名 見到網上票選top10芝士奶蓋茶 又去試試 簡單紀錄下.⭐️Oero白雪雪表面落左幾多oero碎碎 表面仲有奶蓋佢地既奶蓋係偏少鹹feel 相對芝士味會出啲唔錯既奶昔 有奶香 即使冰溶左都保持到.⭐️士多啤梨奶昔賣相好靚 用左有大粒果肉既糖漿飲得到底下有唔少士多啤梨果肉整體偏甜 有明顯奶香 既奶昔貪心既我表示會再想要多d果肉但如果鐘意fresh 低糖feel 就未必鐘意呢杯.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_葵芳#hkfunfoodrecord黃店.#茶芝味 (葵芳)地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B07號舖.⭐️評分:味道:4/5環境:-/5服務:3.5/5抵食:3/5.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長.‼️想睇更多資訊‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblo
⭐️Oero白雪雪
但如果鐘意fresh 低糖feel 就未必鐘意呢杯
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_葵芳
#hkfunfoodrecord黃店
#茶芝味 (葵芳)
地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B07號舖
超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #葵芳美食 #台飲 #芝士奶蓋 #一日一黃店
2022-09-02 222 瀏覽
葵涌廣場掃街點少得飲手搖飲,天氣咁鬼死hot hot 🔥🥵焗死人,平時黎呢度係飲茶底今日轉口味芒果沙冰加奶蓋$38芒果味怪怪地,都似果糖漿類奶蓋一如既往,好rich
葵涌廣場掃街
點少得飲手搖飲,
天氣咁鬼死hot hot 🔥🥵
焗死人,平時黎呢度係飲茶底
今日轉口味芒果沙冰加奶蓋$38
芒果味怪怪地,
都似果糖漿類
奶蓋一如既往,好rich
2022-07-21
2022-08-27 188 瀏覽
茶芝味有水果茶同芝士奶蓋,今日發現多咗幾款新茶底選擇:法國花茶、伯爵茶、波士頓同蒙蘿麗莎。問店員先知,蒙蘿麗莎係士多啤梨果茶。左邊:芝士奶蓋伯爵茶右邊:芝士奶蓋桃香烏龍揀咗一杯 M size 芝士奶蓋桃香烏龍($30)走甜走冰 + 一杯 M size 芝士奶蓋伯爵茶($30)走冰走甜。雖然走冰,但茶温好夠凍,無冰承托住奶蓋,奶蓋仍然好堅挺,奶蓋有軟雪糕嘅質地,帶有芝士鹹香,建議拎開杯蓋飲,會更加方便飲到奶蓋。先飲到厚實嘅奶蓋,之後飲到香濃無糖嘅伯爵茶,味道對比強烈,不會有膩感,如果鍾意飲茶嘅朋友,可以嘗試下伯爵茶,第一次飲伯爵茶底,好有驚喜。芝士奶蓋桃香烏龍桃香烏龍茶底,味道香甜,適合配搭水果,做水果茶,配芝士奶蓋就無咁夾。

左:芝士奶蓋伯爵茶

左邊:芝士奶蓋伯爵茶
右邊:芝士奶蓋桃香烏龍

左:芝士奶蓋伯爵茶
2022-08-07 178 瀏覽
本身想叫凍頂烏龍但咁岩撞正冇貨, 所以就聽店員介紹轉咗嗌荔枝烏龍點知反而有驚喜😬真係有荔枝香之餘茶底沖得幾有水準, 唔會太淡或者有苦澀味相比起茶底, 反而主打嘅奶蓋就令我有啲失望. 奶蓋質地本身偏稀, 感覺上似奶泡多過奶蓋, 雖然都飲得出係用鮮奶做但係好明顯鹹香味欠俸😕就咁食奶蓋時味道還好, 但飲到中段時因為奶蓋比較流質所以唔需要特別攪拌都已經會同茶底融合咗, 呢個時候基本上就已經再飲唔到奶蓋嘅味道lu. 見大家都推介佢嘅奶蓋好好味, 唔知今次係唔係咁啱失左水準呢🥲
相比起茶底, 反而主打嘅奶蓋就令我有啲失望.
茶之味荔枝烏龍茶
2022-08-06
10 分鐘 (外賣自取)
2022-06-01 339 瀏覽
其實呢間都一直飲開 質素幾好 奶蓋都比得好足而每次我都係叫宇治抹茶奶蓋 少甜 但覺得近排質素下降左 抹茶味唔濃之餘 叫左嘅少甜同無叫過一樣 仲好似落左兩倍糖 根本成杯嘢飲左幾啖就飲唔到落去 希望員工可以照order整好每杯飲品 唔係只會愈黎愈少人幫襯
2022-05-13 348 瀏覽
葵廣台式飲品小店🤍-💛黃色商家-🍵茶芝味宇治抹茶 ($29)奶蓋嘅芝士味幾濃,微咸,夠企身同厚,飲落都ok滑,同埋可以揀加Oreo 定脆脆係奶蓋面😙抹茶我地叫咗少甜,但飲落都係偏甜,抹茶味幾香濃但好似有少少粉味,個人覺得可以試下佢地嘅奶蓋加其他飲品~-出飲品出得好快,奶蓋嘅味道都唔錯,如果未飲過都值得一試🤍-味道 8/10回頭率 8/10總評 8/10😋🤍人均消費 $30💰-📍茶芝味葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B07號舖#米食葵芳 #米飲嘢 #米食甜品 #hkfood #hkfoodie #hkig #香港美食 #香港餐廳 #食評
葵廣台式飲品小店🤍
💛黃色商家
🍵茶芝味宇治抹茶 ($29)
出飲品出得好快,奶蓋嘅味道都唔錯,如果未飲過都值得一試🤍
味道 8/10
回頭率 8/10
總評 8/10😋🤍
人均消費 $30💰
📍茶芝味
葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B07號舖

話說2020年因各種不同原因 令葵廣人流稀少 生意淡簿 老闆打算結業興幸 @cheesetea_gfhk 一向受學生哥歡迎、支持所以後來由幾個毫無餐飲經驗嘅大學生合資、頂手 令各位可以繼續 #懲罰當然,縱使背後有呢個故事都好 都要有質素先可以 #撐得住更何況 #葵廣 依家已經成為 #掃街 熱點 競爭激烈 成個商場都唔知有幾多間呢啲 #台式飲品 #茶芝味四季春綠茶 $30留意返 佢地嘅 #重點 係 #芝士奶蓋 所以配咩茶都咁好飲🤤佢地嘅芝士奶蓋味道夠濃夠滑 每次飲都好不自覺俾我飲哂啲奶蓋🤣最後得返啲茶😂😂佢地嘅茶好清香 唔太甜 好解渴解膩 掃完街飲佢啱哂👍🏻茶芝味 網址: https://s.openrice.com/QrbS0zym1m0~uYPMKAA地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B07號舖電話: 39545588===================== #黃色經濟圈 #懲罰黃色小店 #yellowkwaifong #yellow葵芳 #yellow葵廣 #yellow台式飲料 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #

當然,縱使背後有呢個故事都好 都要有質素先可以 #撐得住

#茶芝味四季春綠茶 $30
茶芝味四季春

佢地嘅茶好清香 唔太甜 好解渴解膩 掃完街飲佢啱哂👍🏻

茶芝味

地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B07號舖
電話: 39545588
#hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

Ig: punish_yellowfoods
OP: Ms.Ng
Google Local Guide

Pls follow🙇🏻‍♀️
2022-04-05
3 分鐘 (外賣自取)
茶芝味四季春
2022-02-13 352 瀏覽
經過「茶芝味」好多次,次次都好多人等,今日終於買到啦🥰左邊嘅係「阿華田芝士奶蓋」($30),右邊嘅係「招牌水果茶」($29),佢嘅芝士奶蓋係我飲過咁多間最好飲,口感豐富,芝士味濃🥰水果茶就相比之下無咁出色,但我鍾意佢可以常溫,啱晒女仔🧍🏻‍♀️飲,不過我叫小甜都非常之甜,大家可以因自己喜好叫甜度。
經過「茶芝味」好多次,次次都好多人等,今日終於買到啦🥰