🗼EIFFEL BISTRO 以法國艾菲爾鐵塔為主題,室内裝潢精美,環境氣氛帶有法式街頭小酒館的輕鬆氣息。餐廳鄰近太古城,主打法國菜。今次週末中午點了 Set Lunch,包前菜、主菜及飲品(亦可加購甜品),每日供應時間:12-230pm🆂🆃🅰🆁🆃🅴🆁 🥗香橙紅菜頭沙律: 大量紅菜頭爽口甘甜,數片香橙點綴令胃口更佳🍲忌廉蘑菇湯: 蘑菇味濃郁,加忌廉口感額外香滑🅼🅰🅸🅽 🐟水煮海鱸魚配香蒜蛋黄醬及炒嫩菜(HK$188):魚肉鮮甜溫和、質感柔軟,配上蔬菜和自家醬汁,清淡健康🍖美國頂級牛腹扒配薯條及沙律(HK$228): Medium的肉質保留到淺淺粉嫩色,輕輕咀嚼時肉汁悄然釋放,還帶有一定的咬勁。幼薯條偏軟身不會乾硬~🅳🅴🆂🆂🅴🆁🆃 法式焦糖燉蛋(+Hk$20):燒出一層薄薄香濃的脆焦糖面,内裡綿滑的燉蛋吉士,冷熱交融的滋味🅳🆁🅸🅽🅺Honey Citron Lemon : 柚子蜜清甜潤喉結合檸檬解除疲勞(All subject to 10% service charge)📍EIFFEL BISTRO太古太裕路5號安閣地下G514號舖(港鐵太古站 D1 出口, 步行約5分鐘)

🆂🆃🅰🆁🆃🅴🆁

🍲忌廉蘑菇湯: 蘑菇味濃郁,加忌廉口感額外香滑

🅼🅰🅸🅽

🅳🅴🆂🆂🅴🆁🆃

🅳🆁🅸🅽🅺

📍EIFFEL BISTRO
太古太裕路5號安閣地下G514號舖
(港鐵太古站 D1 出口, 步行約5分鐘)
2024-01-18 418 瀏覽
港島東區辦公室林立,連帶附近餐廳好多都只做午市,咁啱搵到呢間幾有feel的小酒館,好啱放工後同朋友/同事傾gossip、傾密計~Whispering Angel $80收工來到餐廳,趁仲係 happy hour時段點咗杯Rosé,微酸的氣泡酒,幾refreshing。Kir Royale Sangria $88鍾意fruity啲可點呢個,有紅酒、白酒兩款酒底選擇,品酒之餘又可以食到清新的生果粒。Parma Ham Platter $128巴馬火腿的鹹香,與juicy的酸瓜撞埋一齊都幾夾,整體口味偏濃。Porcini Mushroom Ravioli $178意大利雲吞內裡餡料都幾足料,牛肝菌亦相對較多,對於鍾意食菇菌的我好滿意。Chicken Milanese $188米蘭雞扒,即係以雞胸肉敲製成薄薄雞扒而炸成。外層炸粉不會過厚,賣相幾好,而且食起來口感不太嚡口乾柴喎,眾所周知,一聽到雞胸肉,大家就自自然好怕會變好乾、好柴,但餐能出品無呢個問題,幾驚喜!Mac'N Cheese $88雖然邪惡,但芝士 + 通心粉呢個組合的確無得輸,係必點item!

Whispering Angel $80

Kir Royale Sangria $88

Parma Ham Platter $128

Porcini Mushroom Ravioli $178

Chicken Milanese $188

Mac'N Cheese $88
2024-01-11
突擊接另一半收工,去左佢公司附近食個情調西餐快速拍拖先返屋企陪太子. 試左呢間佢都無食過嘅法國主題餐廳. 環境幾清幽都有d 情調🥰 望下個menu, 咦,價錢都幾經濟實惠喎,前菜大概一二百左右,拼盤二三百,主菜都係二百至三百,二人餐六百蚊,重點係食物同環境質素都好,店員態度都好好,真係好啱唔想用太多錢但又有靚環境靚食物唔失禮慶祝下生日纪念日咁. 男士們bookmark 喇坐低先叫兩杯飲下先. 店員先奉上麵包同牛油. 可以食住慢慢睇叫咩. #暖羊奶芝士沙律廚師推介前菜之一梗係試下. 香脆麵包配上暖暖地入口融化嘅氈香羊奶芝士好滿足,沙律菜清新而且份量都出奇地大,真係食菜都飽,配料有煙肉粒加上蜂蜜同百里香,味道多元化富層次.#油封鴨腿伴薯蓉配青胡椒汁Confict de canard 呢道傳統法式料理都係餐廳推介之一. 平時都真係唔多地方有得叫. 嘩聞落食落都咸香味十足,肉質酥軟嫰滑. 呢道菜真係要做好多準備功夫㗎.respect!#烤牛腹扒伴薯條配自家制牛肉汁Hanger steak 脂肪不多但牛肉味極為濃郁, 肉質鬆軟唔會靭. 簡單香煎已經好好味點埋個特制牛肉汁味道更濃厚. 幼薯條炸得金

#暖羊奶芝士沙律

#油封鴨腿伴薯蓉配青胡椒汁

#烤牛腹扒伴薯條配自家制牛肉汁
Hanger steak 脂肪不多但牛肉味極為濃郁, 肉質鬆軟唔會靭. 簡單香煎已經好好味點埋個特制牛肉汁味道更濃厚. 幼薯條炸得金黃香脆唔油膩食唔停. 食返個伴碟黑醋沙律減下罪惡感先.

食到咁上下見到隔離枱入座話原來OpenRice 訂座平日星期一至四夜晚6:15前或8:30 後入座二人餐有六折(原價$598)有一個前菜拼盤加兩個主菜同一個甜品. 唔怪之得我哋差唔多走就多左人啦⋯⋯em 不過呢個時間我哋又真係冇乜機會食到. 望到個menu 真係好扺,夾到時間嘅朋友真係要試吓,咁其實就算正價都好抵. 另外仲可以加錢upgrade free flow 任飲兩小時,千幾蚊就搞掂,不用怕失預算.
2024-01-10
  • 美國頂級牛腹扒配薯條及沙律
  • 油鴨封腿
  • 暖羊奶芝士沙律
2024-01-04 271 瀏覽
香蕉榛子朱古力醬法式薄餅配雲呢拿雪糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧法式薄餅軟熟潤滑,內餡填滿醇香的榛子朱古力醬和焦糖香蕉,食落榛子朱古力香氣出眾,非常甜美極度迷人,喜甜人士必選推薦。法式蘋果批配雲呢拿雪糕賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧蘋果批有別於一般常見的款式,大大塊的焦糖蘋果堆滿在酥脆的批皮上,頂上再蓋上一球雲呢拿雪糕,一旁伴以甜美的焦糖醬,造型十分獨特。蘋果肉與糖漿一起煮過,食落溫熱又清甜,與香滑順口的雪糕形成冰火交融的口感,令人愈食愈上癮。虎蝦忌廉龍蝦汁意粉賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧虎蝦大大隻勁肥美,已經預先去殼,十分方便食用,咬落彈牙又鮮美,十分不錯。意粉軟硬度剛剛好,掛滿濃稠的忌廉龍蝦汁,入口鮮味滿溢,滋味濃厚之選。炸薯條賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧薯條採用了經典幼長款式,全部新鮮炸起,金黃又香脆,食落薯味滿滿,沾上絕配的蕃茄醬,更添滋味。Purple Bliss, fresh orange juice賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧Purple Bliss 由巴西莓、雜莓、蘋果和橙調製而成,飲品果味滿溢,清新酸香十分開胃。新鮮橙汁名副其實,味道鮮美零苦澀感,酸酸甜甜滋

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧

味道:🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

Purple  Bliss,  Fresh  orange  juice

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

新鮮橙汁名副其實,味道鮮美零苦澀感,酸酸甜甜滋味不錯。

餐前法包

🐧❣️餐前會奉送暖笠笠的法包伴牛油,香脆又可口🥰

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳設計納入了法國元素,牆身以艾非爾鐵塔、凱旋門等法國著名地標作點綴,法式風情滿滿。

餐廳特設小朋友遊玩區,提供不少玩具和空間供小童耍樂用,帶小朋友來放電一流。

🐧❤️結語:法式薄餅甜點出色有驚喜,值得一試。
餐前法包
2024-01-04 225 瀏覽
這間西餐廳位於太古,鄰近太古城,主打精緻的法國菜,以法國艾菲爾鐵塔為裝修主題,環境優雅又有情調。2-course Set Lunch from $148雞心豆沙律配青瓜、橄欖、燈籠椒及番茄軟糯的雞心豆好鬆軟,爽脆的青瓜及燈籠椒好清甜,更有多汁的蕃茄和微苦帶甜的橄欖。忌廉香草意大利青瓜湯幼滑細膩的忌廉湯,有帶陣陣清甜的青瓜味,有少少香草香氣。紅鯔魚片配黑橄欖、碎土豆配蔥和上等香草、茴香莎莎醬 - $178三條香煎紅鯔魚肥美飽滿,香脆的魚皮鋪滿茴香醬,雪白的魚肉細膩鮮美,更有清甜的莎莎平衡膩感;綿密的薯蓉混著絲絲香草。美國頂級牛腹扒配薯條及沙律 - $218一片片牛腹扒粉嫩多汁,脂肪雖較少,但勝在肉味香濃,入口軟腍帶嚼勁,蘸上牛肉汁更突顯其鮮味;金黃酥脆的幼薯條毫不油膩,更有黑醋沙律平衡膩感。檸檬蛋白撻 +$20鬆脆的撻皮充滿牛油香,有一層厚厚的檸檬果餡酸酸甜甜好香滑,綿密的蛋白霜如棉花糖般香甜,正好中和其酸味。Honey Citron Lemon甘甜的蜂蜜正好中和酸甜的柚子,加上檸檬片更顯清新。

2-course Set Lunch from $148

忌廉香草意大利青瓜湯
幼滑細膩的忌廉湯,有帶陣陣清甜的青瓜味,有少少香草香氣。
紅鯔魚片配黑橄欖、碎土豆配蔥和上等香草、茴香莎莎醬

檸檬蛋白撻

檸檬蛋白撻 +$20
Honey Citron Lemon

Honey Citron Lemon
甘甜的蜂蜜正好中和酸甜的柚子,加上檸檬片更顯清新。
2024-01-02
2024-02-07 36 瀏覽
老公想吃法餐,我們也想看電影,所以我們決定去太古城。環顧四周,發現了這家Eiffel Bistro我們點了雞肉凱薩沙拉和藜麥沙拉作為開胃菜,還點了一份鰈魚和一些薯條作為主菜。凱薩雞肉配上長葉生菜、番茄和帕瑪森起司。藜麥沙拉配有鮪魚、松子、葡萄乾和石榴。鰈目魚佐青花菜、馬鈴薯和檸檬蒜醬。所有的菜都很美味而且做得完美。工作人員非常友善和細心。他們甚至在房子裡提供了蘋果派,因為那天是我妻子的生日。這是一次美妙的經歷,因為我們喜歡這裡的食物和服務,我們一定會回來的。人均消費💰 : $ 150總結✍ : 會再黎 , 環境好食物好服務好🏠 Eiffel Bistro地址 : 太古太裕路5號興安閣地下G514號舖

人均消費💰 : $ 150
總結✍ : 會再黎 , 環境好食物好服務好

🏠 Eiffel Bistro
地址 : 太古太裕路5號興安閣地下G514號舖
2024-01-15
2024-02-05 33 瀏覽
半開放式環境 落地玻璃門 牆上仲有唔少法國著名景點嘅壁畫🇫🇷 星期日嘅人流唔多 可以舒舒服服食一個悠閒嘅lunch 跟餐配有餐包、餐湯🍄蘑菇味道濃郁 食到粒粒蘑菇蓉嘅質感 🔹𝐔.𝐒. 𝐇𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 & 𝐌𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝牛腹排香烤味濃郁 肉質juicy牛味濃🥩薯條🍟係我鍾意嘅幼薯條 脆卜卜 而且份量非常多! 🔹𝐏𝐨𝐚𝐜𝐡𝐞𝐝 𝐒𝐞𝐚𝐛𝐚𝐬𝐬 𝐀𝐢𝐨𝐥𝐢 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 & 𝐒𝐚𝐮𝐭é𝐞𝐝 𝐒𝐩𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐕𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐛𝐥𝐞𝐬鱸魚份量都幾大條🐟旁邊仲有紅蘿蔔🥕 芹菜 西蘭花🥦所有食材以水煮烹調 食落清淡非常健康🔹 𝐕𝐚𝐧𝐢𝐥𝐥𝐚 𝐂𝐫è𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥é𝐞面層有薄薄嘅焦糖 入面嘅燉蛋好滑 食落比一般嘅Crème Brulée creamy似mousse質感餐飲仲可以揀檸檬柚子蜜🍋

牛腹排香烤味濃郁 肉質juicy牛味濃🥩
薯條🍟係我鍾意嘅幼薯條 脆卜卜 而且份量非常多!

🔹 𝐕𝐚𝐧𝐢𝐥𝐥𝐚 𝐂𝐫è𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥é𝐞

餐飲仲可以揀檸檬柚子蜜🍋
週末要去鰂魚涌太古坊OT,中午打算食個好午餐,再返工工作。其實鰂魚涌站附近真的沒有什麼特別,所以我就往太古城方向望望,一出去就見到這間「Eiffel Bistro」。Eiffel Bistro 以其半開放式的設計營造出一種輕鬆愜意的氛圍。它結合了法國風格的裝飾,並以艾菲爾鐵塔的元素作為裝飾亮點,為用餐環境增添了獨特的魅力。這種設計風格讓人感覺仿佛置身於法國,為用餐體驗增添了一份特殊的情調。環境優美,吹著清風,坐得舒服。餐廳在週末亦有提供Lunch Set,值得一讚。* 1. La CompleteLa Complete 即是法國著名的Crepe。這道菜結合了火腿、艾曼塔芝士和雞蛋,以法式Crepe薄餅的形式呈現。火腿的鹹香與芝士的濃郁完美融合,而雞蛋的蛋黃在烤過程中變得柔軟綿密。La Complete Crepe既適合作為早午餐的選擇,也可以作為輕食的選項。Crepe 的口感豐富,味道平衡,法國餐一定要食的。* 2. U.S. Hanger Steak with French Fries & Mixed Salad餐廳以頂級的美國牛腹肉為主角,搭配法式薯條和沙律。廚師將牛腹肉經過精心烹
Lunch Set
餐廳在週末亦有提供Lunch Set,值得一讚。
餐飽
* 1. La Complete
La Complete
餐廳以頂級的美國牛腹肉為主角,搭配法式薯條和沙律。廚師將牛腹肉經過精心烹調,保持了肉質的嫩滑和鮮嫩口感。法式薯條則炸得酥脆可口,與牛排的搭配完美契合。沙律亦提供了清新的口感和平衡的風味,使整道菜更加豐富多樣。這道菜給人一種正宗的法式美食體驗,絕對是肉食愛好者的不二之選。
* 3. Creamy Cauliflower Soup
Lunch Set 可以選擇餐湯或沙律,既然主食都有沙律,那就當然飲一口熱湯吧。Creamy Cauliflower Soup 以新鮮的椰菜花為基礎,呈現出濃郁的質地和豐富的口感。餐湯的味道柔和而不沉悶,給人一種舒適和溫暖的感覺。這道湯是一道完美的開胃菜或輕食選擇,尤其適合在寒冷的天氣中享用。
Creamy Cauliflower Soup
* 4. French Poached Pear
我還是第一次食到這道法式甜點。法式梨子經過燉煮,完美保持了梨子的鮮美口感,並吸收了糖漿、肉桂等等香料的風味。 French Poached Pear清爽而不過甜,梨的天然甜味和糖漿的香氣完美融合。它是一個輕盈的結尾,為用餐體驗增添了一點甜蜜,亦是一個很有特色的法式甜品
French Poached Pear
在附近上班的,我相信Lunch 時段一定有很多人過來 Eiffel Bistro的。
2024-01-21
Lunch Set
餐飽
Creamy Cauliflower Soup
2024-01-30 26 瀏覽
餐廳有個舒適雅緻的用餐環境,有不少壁畫,氣氛十足,服務人員熱情周到。虎蝦忌廉汁扁意粉,每一口都充滿了虎蝦的鮮美,搭配著濃郁的忌廉汁,讓整道菜散發出迷人的香氣。扁意粉煮得剛好入味,口感Q彈,令人難以忘懷。接著,牛肝菌菠菜乾蕃茄意大利雲吞登場,每一個雲吞都包裹著豐富的內餡,牛肝菌的香氣混合著菠菜和蕃茄的清新,呈現出一道層次豐富的美味。雲吞的外皮細緻柔滑,帶著微微的彈性,讓人愛不釋口。最後,以海聯焦糖法式薄餅結束這場美味之旅。薄餅的酥脆口感令人陶醉,焦糖的香甜與海聯的鹹香完美結合

扁意粉煮得剛好入味,口感Q彈,令人難以忘懷。

2024-01-28 23 瀏覽
餐廳有唔同嘅璧畫,好啱打卡!一坐底就會送餐前麵包,法包好煙韌😍🥖.🥣忌廉椰菜花湯飲落真係飲到椰菜花味💕.🥗香草沙律配中東小米呢款前菜比較少見,小米份量亦好足,咬落煙韌,青瓜味好出🥒.🐟香煎盲槽魚配慕絲薯蓉 $188魚好滑溜,一條魚骨都冇,好重魚油香😋魚皮煎到香脆。底下有韭菜,薯蓉。薯蓉非常綿滑,仲滲左啲魚油,更香👍.🍟美國頂級牛腹扒配薯條沙律 $228叫左5成熟,肉質仲好粉嫩,好軟腍,牛味濃!伴碟有沙律同幼薯條🍟,薯條炸到好脆口,再食啲沙律就冇咁油膩🤣.🍮朱古力批配忌廉朱古力批食落係介乎brownie同mousse嘅口感,幾特別,配上香滑忌廉,兩樣好夾💯.📍 Eiffel Bistro (太古)太古太裕路5號興安閣地下G514號舖

🥣忌廉椰菜花湯
飲落真係飲到椰菜花味💕

🥗香草沙律配中東小米
呢款前菜比較少見,小米份量亦好足,咬落煙韌,青瓜味好出🥒

🐟香煎盲槽魚配慕絲薯蓉 $188

🍟美國頂級牛腹扒配薯條沙律 $228

🍮朱古力批配忌廉

📍 Eiffel Bistro (太古)
太古太裕路5號興安閣地下G514號舖
  • 美國頂級牛腹扒配薯條及沙律
2024-01-25 22 瀏覽
週末好去處,係太古下午茶食乜好?就要來呢間西餐廳酒吧———Eiffel Bistro 🍷🥩,chill 下,同試下呢度既美食。Eiffel Bistro 係幾有特色既西餐酒吧,環境夠寬落又舒服,還有小孩玩樂區,服務staff 都係外國人,而且服務很好又貼心,港島區既餐廳感覺真係唔同D, 服務都係偏好🫶🏻😝中午茶都可以點lunch set ,我們都點了牛排🥩medium Rare, 前菜跟餐還有湯🥣或跟沙拉🥗可以揀,仲有飲品同甜品。呢個lunch set 都好有心思,食物質素高:前菜沙拉——雞心豆沙拉配青瓜🥒,橄欖🫒,燈籠椒🫑及番茄🍅餐湯🥣———紀廉香草🌿義大利🇮🇹青瓜🥒湯主食———美國🇺🇸頂級牛腹扒配薯條🍟及沙拉🥗甜品———肉桂研製的🍐整體是十分正宗的西餐,飲品我還換了紅酒🍷紅酒配紅肉,由前菜吃到甜品,滿足開心😃
呢個lunch set 都好有心思,食物質素高:
前菜沙拉——雞心豆沙拉配青瓜🥒,橄欖🫒,燈籠椒🫑及番茄🍅
餐湯🥣———紀廉香草🌿義大利🇮🇹青瓜🥒湯
主食———美國🇺🇸頂級牛腹扒配薯條🍟及沙拉🥗
甜品———肉桂研製的🍐
2024-01-07
2024-01-18 28 瀏覽
太古一間裝修精緻,充滿外國風情既餐廳。餐包點餐後附送。La Pizza Regina$168配料豐富:火腿、蘑菇、橄欖、蕃茄醬、水牛芝士,口感酥脆有嚼勁,而且內裏的芝士份量十足,撕開薄餅的時候,芝士可以拉絲。香煎三文魚|普羅旺斯雜燴$218香煎三文魚有滿滿既魚油,煎得剛剛好,又不會太乾,再配上普羅旺斯雜燴,增添美味。普羅旺斯雜燴充滿地中海風味,仲有豐富既蔬菜。Lemon Squash$38味道清新,檸檬味濃郁,解膩一流。Flavoured Ice Tea (mango)$48芒果味冰茶入口清新。📍 Eiffel Bistro (太古)太古太裕路5號興安閣地下G514號舖

太古一間裝修精緻,充滿外國風情既餐廳。

餐包
點餐後附送。

La Pizza Regina$168

香煎三文魚|普羅旺斯雜燴$218

普羅旺斯雜燴充滿地中海風味,仲有豐富既蔬菜。

Lemon Squash$38
味道清新,檸檬味濃郁,解膩一流。

Flavoured Ice Tea (mango)$48
芒果味冰茶入口清新。

📍 Eiffel Bistro (太古)
太古太裕路5號興安閣地下G514號舖
2024-01-13
2024-01-18 30 瀏覽
Eiffel Bistro 係一間係太古城嘅法國菜餐廳職員好熱情同有禮貌🤩Beef Tartare (150g)呢道Beef Tartare以150克的牛肉製成,味道鮮美。牛肉係超級新鮮 丁點雪味都無!食完都唔會肚痛!牛肉切碎恰到好處,搭配新鮮的香草和調味料,增添了豐富的口感和層次感。🤩Porcini Mushroom Ravioli -牛肝菌菠菜乾番茄意大利雲吞意大利雲吞大概有十多件,以菇菌及菠菜配襯。搭配著濃郁的醬汁和新鮮的香草,如果你喜歡義大利麵食和菇類菜式,你一定喜歡! #hkfoodie #instafoodie#foodstagram #foodphotograhy #hkfoodshare #香#foodblogger港好去處 #香港美食指南 #相機食先 #吃貨 #今晚食咩好
Eiffel Bistro 係一間係太古城嘅法國菜餐廳
職員好熱情同有禮貌

🤩Beef Tartare (150g)

意大利雲吞大概有十多件,以菇菌及菠菜配襯。
搭配著濃郁的醬汁和新鮮的香草,
如果你喜歡義大利麵食和菇類菜式,你一定喜歡!

2024-01-17 24 瀏覽
☀️放假係呢間半開放式環境又chill嘅餐廳嘆番個午餐🥣真係唔錯👍午餐已經有埋前菜、主菜同埋咖啡☕️靜靜地坐下傾下計💯好relax✅都唔錯噃🥳🍴2-course Set Lunch 🥗烤椰菜花及青豆沙律🌈呢個烤椰菜花及青豆沙律配搭好開胃😋味道仲好清新添🥳🍵忌廉薑味甘荀湯🌈香滑嘅忌廉甘筍湯帶有淡淡嘅薑味❤️口感層次豐富✅好味道👅🐠香烤比目魚配茴香火箭菜沙律及地中海欖油羅勒番茄醬 $188🌈用回茴去烤嘅比目魚味道好入味🔥而且份量十足添✅魚嘅下面仲有好多蔬菜🥬芝麻火箭菜好新鮮喔🥳🐮美國頂級牛腹扒配薯條及沙律 $228🌈鍾意食牛嘅朋友仔真係唔可以錯過佢哋呢個牛腹扒🥩我哋order左medium rare🔥呢個熟度嘅牛肉口感好juicy✅佢哋仲幫伱切開咗一件件🥳好窩心呢❤️☕️熱咖啡🌈放假係半開放式環境咁chill嘆番杯香濃嘅咖啡☕️感覺真係好輕鬆呢☺️

🍴2-course Set Lunch

🥗烤椰菜花及青豆沙律

🌈呢個烤椰菜花及青豆沙律配搭好開胃😋味道仲好清新添🥳

🍵忌廉薑味甘荀湯

🌈香滑嘅忌廉甘筍湯帶有淡淡嘅薑味❤️口感層次豐富✅好味道👅

🐮美國頂級牛腹扒配薯條及沙律 $228

☕️熱咖啡

2024-01-17 26 瀏覽
我和朋友去咗太古一間法國餐,去到餐廳就好似去咗外國一樣,店員係講英文,wow ,can improve my English🤣我哋叫咗兩個set lunch,包括餐湯,餐包,主食,飲品和甜品😍叫左一個蜆肉扁意粉伴忌廉白酒汁,啲蜆肉非常大隻,無沙,蜆的鮮味滲出微微酒香,非常好食,意粉軟硬適中美國牛扒伴薯條,我哋揀medium well,太生我麻麻,幫我吔切埋更加好😂肉味較濃,而且好juicy,有啲嚼勁😍最後甜品劃上完美嘅句號,芒果牛奶布甸,超多芒果粒😂呢個食落去幾有驚喜🤙🏻

2024-01-14