今晚再來食, 今晚試下酸菜魚🐟少少辣米線, 加十元要兩只香草雞翼🐔, 配凍豆漿, 等左一陣豆漿先到, 夠凍又充滿豆味, 不過可以淡番少少, 之後送來酸菜魚🐟, 我覺得差少少酸菜魚的味道, 但可以接受, 我覺得個湯咸左少少, 米線浸左湯都幾好味, 份量也好多, 魚片唔知係乜嘢魚, 但都幾好食, 完全無骨👍😘, 再等左一陣送上兩只雞翼🐔, 香草味幾濃☘️, 兩只雞翼超大只, 咬落熱辣辣😋👍, 食晒再飲豆漿, 今餐好滿足, 不過我個人覺得試一次酸菜魚🐟就夠, 唔係我心目中個只😅😅, 但算抵食, 不過回到家也勁口渴😆
2024-10-04
2024-10-03 32 瀏覽
今日年初一又過來食素米線, 都忘記轉上海麵😅不過話今日無豆漿, 唯有叫熱菜蜜😆 聽到店員話今日無生菜無雞翼🐔, 等左一陣, 兩樣野一係送到, 飲啖湯先, 熱辣辣清甜😋 今次比芥蘭, 入面有腐皮, 百頁豆腐, 芋頭丸, 貢丸, 芽菜, 份量依然十足, 一定夠飽, 每款素食都有各兩件, 還是芋頭丸最好食😍, 芥蘭少食, 都唔錯, 一啖湯一啖粉真係最佳食法😚, 浸左湯就更加好食, 熱菜蜜滋潤一下😆 好滿足的晚餐😀😍👍
2024-10-03
今日又來食, 想試下蕃茄素湯🍅配通菜冬菇,要上海拉麵, 由於是自選套餐包一款小食, 我揀左手拍青瓜配凍豆漿, 等左一陣手拍青瓜先到, 都唔細碟🥒, 上面有少少麻辣醬, 食落爽脆, 唔係浸到勁多紅油, 之後送來上海拉麵, 我估係素湯底加d蕃茄醬, 熱辣辣酸酸地幾好食😋, 通菜冬菇份量正常, 不過相比之下, 好似素湯的套餐好味d😄, 不過份量都好多, 一定夠飽😚, 再來飲凍豆漿, 依然夠凍, 今次飲到一点豆味, 香濃唔算好甜🫶👍
2024-09-19
2024-09-18 117 瀏覽
今日想試埋素食C, 要米線, 今次唔要凍豆漿, 要熱🍋蜜, 等左一陣飲品和米線一起送上, 飲一口熱🍋蜜滋潤一下☺️, 阿叔話師父手快快加左木耳😅佢話介唔介意, 我話洗唔洗加$🤭佢話唔洗, 我自己都另外加左羅白, 今次d湯依然好味👍👍真係唔加辣更好, C款有紫菜貢丸百頁豆腐芽菜豆卜腐皮芫茜🥰d素菜浸住湯更加好食😁完全食出原味道😋米線浸左湯也是好好食, 唔會煮到太淋, 剛剛好😀 一時又飲啖湯😅 天氣太炎熱, 食下素都會舒服d, 羅白也炆得好淋, 無渣😘, 終於試晒三款, 其實各有各好食😆大家不妨試下👍
2024-09-16
今晚再過來幫襯, 見到有蕃茄🍅湯底不如試下😀叫左菜心木耳同豬潤, 轉上海拉麵不用額外收$🤩, 加十蚊可以要二只雞翼, 我要左香草雞翼, 配凍豆漿, 等左一陣, 豆漿先到, 飲左一啖, 夠凍唔甜😁 再等左一陣, 湯麵送來, 又係飲啖湯先, 飲到蕃茄🍅同豬潤水加埋的味道, 好甜好好飲🫶忍唔住要先飲多幾啖, 上海拉麵都比得幾多, 入面亦有d芽菜韭菜同腐皮😘 拉麵好味🤭浸左湯更好食, 而且出面好少有得提供, 又不另收費☺️ 食菜心好甜亦煮得好淋😆木耳也爽脆😄 豬潤真係有驚喜, 除左比得好多之外, 居然唔係硬唔係粉, 係超級爽脆, 而且舊舊都係敢👍💕 浸左湯又係好好味🥰, 整體都真係好ok, 香草雞翼送來也熱辣辣😋好重香草味, 亦唔淋無雪味, 好食🥰😍 而且最主要佢d湯底唔會勁肥好油, 食落都比較清淡😚已經成為我其中一間至愛粉麵店😍
2024-09-14
今日又過來景霖食素食米線, 不過今次試B款, 加$轉紅薯粉, 試下要微辣🌶️, 亦係配凍豆漿, 等左一陣豆漿送來, 依然夠凍唔太甜😋👍, 之後送來紅薯粉, 加左微辣🌶️湯底深色d, 又試下湯底的味道, 濃味d, 其實唔係好辣🌶️有d香味, 同素清湯比各有各好, 但我個人喜歡素清湯多d, 因為比較清甜d, 食到食材的原味道😋, B款入面有二舊百頁豆腐, 二舊素貢丸, 二舊腐皮卷, 有木耳, 芽菜, 生菜和大量粟米粒🌽, 紅薯粉亦比得幾多😜煮得啱啱好😚百頁豆腐同素貢丸係A款食過, 今次再食就比較喜歡百頁豆腐多d😆🥰入面個心滑滑地, 又食下腐皮卷, 入面好多素菜餡, 都好食, 但我個人也是喜歡百頁豆腐多d☺️, 有好多木耳好爽口, 夾埋芽菜同粉一起食, 真係會開胃d😅 亦有d生菜🥬整碗份量都好多🤩 悶悶地的天氣都幾啱食🤭 等我下次試埋C款😘
2024-09-09
2024-09-08 126 瀏覽
之前見過佢哋有素食湯底, 素食材料的米線, 不過一直未試, 不如今日過來試下, 佢有三款套餐, 入面配料已經配好, 不可揀餸😅, 我接近9:30入去, 以為旺角收夜d😆 點知佢話收10:00, 出面剛好落著大雨🌨️都費時周圍行了😙望下餐牌好似第一個款比較想試, 等左一陣送上, 賣相好靚仔😋 唔會因為趕收工而求求其其, 配凍豆漿都一併送到😄, 習慣都係先飲啖湯😜果然好驚喜👍🥰以為素湯係會好淡又無味, 點知係好清甜好好味😋🥰食下米線先, 份量都好多, 煮得啱啱好, 浸住左d湯更加好味🤭, 試下百頁豆腐,味道幾好, 又食下我每次都會食的芋頭丸, 依然好食, 芋頭味好濃🤩貢丸雖然變左無肉, 但味道食落都好似正常貢丸的味道, 也好食👍另外配左有腐皮,枝竹, 生菜,芽菜, 亦加左d通菜, 亦加左好多粟米粒🌽, 整碗食材好豐富好滿足, 每粒食材都有兩粒, 唔會因為全素而不飽😅 不過費時阻人收工, 唔可以慢慢品嚐, 唯有下次再去, 飲埋凍豆漿夠凍夠濃唔算好甜但唔太重豆味, 今餐真係有90分🫶🫶
2024-09-07
2024-06-05 159 瀏覽
放工約人食飯,傾傾下計,突然發現好耐冇食過以前成日食嘅景霖,網上搵下分店,決定去旺角。去到店鋪6點半左右,暫時唔係太多人,坐低揀下食咩餸,發現而家有一人餐,兩餸加一個小食,送豆漿,冷熱飲品加5蚊。食物黎到熱辣辣,非常好,我揀蕃茄湯底幾好味,爆漿鯊魚丸爆爆地,味道唔錯,雲吞就普普通通。朋友食小辣湯底都唔錯,魚片頭,魚肉豆腐幾新鮮,魚肉豆腐星形好靚。兩款小食都好好味,鍾意魚肉春卷嘅泰式酸甜醬❤️總結是次用餐感覺良好,下次再黎過😊
放工約人食飯,傾傾下計,
突然發現好耐冇食過以前成日食嘅景霖,
網上搵下分店,決定去旺角。

去到店鋪6點半左右,
暫時唔係太多人,
坐低揀下食咩餸,
發現而家有一人餐,
兩餸加一個小食,
送豆漿,冷熱飲品加5蚊。

食物黎到熱辣辣,非常好,
我揀蕃茄湯底幾好味,
爆漿鯊魚丸爆爆地,味道唔錯,
雲吞就普普通通。
朋友食小辣湯底都唔錯,
魚片頭,魚肉豆腐幾新鮮,
魚肉豆腐星形好靚。
兩款小食都好好味,
鍾意魚肉春卷嘅泰式酸甜醬❤️

總結是次用餐感覺良好,
下次再黎過😊

2024-04-24 164 瀏覽
疫情前到現在每隔幾個月都會去食一次魚腐米線加椒鹽豬頸肉,咁啱今晚出旺角買嘢順便去食一次,照舊魚腐米線椒鹽豬頸肉。。。冇嘢飲送因為散叫,都唔緊要。。。見到個阿姐開住半邊門企喺門口,又唔係招手搵客,純攔住。。。有客人入佢會讓開😂我嗰碗米線到咗,得三粒畀牛丸大一點嘅魚腐。。。跟之前相比完全不值一提。。。我問下阿姐,我話而家加咗價後又減咗餸。。。佢尷尬咁答我好似之前係四粒嘅。。。跟住話自己係part time都係廚房決定🤣咁我話唔緊要,但係你望下值唔值41蚊。。。佢笑住行開咗話唔好意思。。。我話唔關你事,但係咁樣我唔會再嚟👻椒鹽豬頸肉兩串30蚊。。。都係加咗價。。。好彩叫廚房要燒得乾身啲。。。口感跟以往一樣。。。今次連相都唔想影。。。下次去食第二啲嘢算😂
好耐無來, 今晚來幫襯一下, 唔想食肉, 揀左羅白木耳豬紅芋頭丸酸辣米線, 要左小小辣, 等左一陣送來, 份量也不少, 飲啖湯先, 有d辣味不過無乜酸😅都唔算好咸, 食d米線先, 我覺得淋左少少😆 食下豬紅先, 唔係好多粒, 味道一般😜 再食下羅白, 都煮得夠淋, 都入味, 不過食落d味差少少😅 木耳好多👍😋真係比黑木耳, 不是比雲耳仔, 再食下芋頭丸, 我每次來都會叫😛, 食到入面好濃的芋頭香味🤩 粉入面有好多配菜, 例如韭菜同腐皮, 塊腐皮好香豆味😍, 但整體味道也可以, 感覺好似以前好味d😸 不過都算ok, 算多選擇, 亦可以有一些配小食和飲品的套餐👍😚 都聽到多人叫, 九龍區都叫抵食🤗
2024-04-18
2023-04-26 612 瀏覽
打开外賣,少到喊,這個是五十几元,沒人性,菜底得3塊,雞內3舊,羅白3舊,金菇兩住味道不好,怎生存,不会再叫,小朋友也不夠食,這間外賣真过份,收53 元但少得可辚
2023-04-26
外賣送餐
前日去門市外賣自取,收錢阿姐同我講$55,我比左$100,佢找$45,找完好快就走開,咁我就睇下枱面張單寫$53,咪即刻同隔離阿姐講,佢找小$2,佢即刻勁大反應話冇,仲話找小左做咩唔出聲,錢我都未收埋,叫都叫佢唔住仲話冇,講真會唔會為左$2蚊屈佢,佢找返$2,見我係影相就出嚟就先講唔好意思,今日同事再叫外賣,送到嚟話$44,咁同事比$50,叫佢找$5,諗住小小貼士小小意思,佢竟然答我得$4,我話下$44,有咩理由得$4,佢話咁找幾錢,我話我比$50,緊係找$6,咁死死地氣係褲袋拎多$2出嚟,咁同事即刻打去問,聽電話個個就話冇可能,仲聽到送外賣個個死口話冇,我哋話咁比返cctv佢睇,我哋呢度仲有人証,冇屈佢,佢仲話呢啲嘢控制唔到,勸喻大家食之前記得睇清楚張單⚠️⚠️⚠️呢間嘢好中意小小錢都貪,比人發現仲會唔認⚠️⚠️⚠️
下午茶米線
2023-03-05
15 分鐘 (外賣送餐)
2022-11-13 638 瀏覽
之前經常食哩間,冇去一排可能轉咗樓面啦態度超惡劣,星期六下午4點左右行到入去,入坐一半人左右啦,仲有一邊幾張檯,唔比人坐有病😑叫我去逼入左右都有人嘅細枱搭枱,右邊個男士比较肥,我自己又肥好逼🥲我見門口張枱有兩個人走,我就坐過去。個樓面渴我:哩度唔坐得放外賣,😡心諗人哋得我唔得,係咪見我一個好蝦😡,又指後面叫我搭枱,真係痴Q線甘多枱疫情都要D人逼埋一齊,請D甘啊姐倒米,唔食走人😤以後都係少D去,附近大把野食
2022-07-11 913 瀏覽
景霖麻辣米線有幾間分店,我估佢應該都有一定質素,但食完覺得米線一般般🥲烤雞翼就比較出色嗌左碗本店馳名過橋粉麵套餐入面包括牛肉、豬肉、腩肉、雞肉、豬膶、魚蛋、黑木耳、冬菇、火腿、豆卜、酸菜及炸醬 附有生菜、芽菜、韮菜及腐皮,分量好多,唔知係咪外賣平台嗌 所以唔得改湯底,所以係清湯,味道有d寡~仲嗌左碗金牌米線入面包括鱈魚豆腐、牛腩、蟹籽丸、時菜及炸醬同附有芽菜、韮菜及腐皮,呢碗轉左魚麵,魚麵好有魚味,但係口感好硬,個人不是太喜歡~仲有一份蒙古芝麻烤雞翼同麻辣味嘅,烤得好香!肉質鮮嫩多汁!值得一試😆

外賣自取
2022-02-18 889 瀏覽
第一次食景霖米線係食油麻地分店當時比佢嘅素食餐吸引左,好多款素食餸菜仲要咁平,包豆漿米線同餸量都合理 以前唔食芫荽嘅我第一次食到芫茜就係食左景霖嘅米線,素湯底好清甜依家雖然都唔係鐘意食芫荽,但起碼唔再抗拒,食野都唔洗專登走芫茜雞翼價錢唔貴,而且好高質素最唔開心係金油麻地分店已經結業,上黎OpenRice 睇先知原來以前分店仲多,但執下一間執下又一間,依家得返三間分店,可能競爭太大啦!真係要多啲支持咁高質素嘅米線舖最後要講就係每次食景霖都好開心,因為店員好友善
第一次食景霖米線係食油麻地分店
當時比佢嘅素食餐吸引左,好多款素食餸菜仲要咁平,包豆漿
素食
雞翼價錢唔貴,而且好高質素
最後要講就係每次食景霖都好開心,因為店員好友善
素食