2009-10-10 324 瀏覽
睇左咁多個食評都咁差其實都幾驚架不過見佢有65折不妨去試試喇大概每人都只係283蚊度每人送一杯果汁同大閘蟹佢地開18:30不過我地早左3個字去到見未有太多客出左去影相望望下個場其實都唔係好少野食0者食過好多唔同既酒店buffet依度都有佢既特色野,其他酒店都未必食得到架 可以介紹一下 真係唔錯佢有個印度counter係有個印度師傅整丫d味道係其他酒店都未必食得度有3樣咖哩度喇,印度飯同d naan bread之後有個waiter講出面有個grilled station都係buffet黎架出去睇睇d扒,腸仔等等都係用炭燒好正,比平時去其他酒店都只係煎下咁真係冇乜地方可以食度凍野有扇貝,長腳蟹,龍蝦仔,螺,蝦不過佢係輪流登場唔係一次過出哂沙律都有成10樣度最0岩d女性朋友佢d魚生有師傅即切架幾新鮮架好多就咁一盤盤放係度有時見度其他酒店d三文魚都變哂色都唔敢食仲有dessert佢有cho. fountain雪糕緊係有我最愛既 haggen dazs仲有4隻味甜品都有唔少款式細細杯不過咁樣仲好喇唔怕有時攞得大件又唔0岩食仲有個師傅整擂沙湯圓添唔錯唔錯唯一唔好既地方就係裝修好舊不過黎食buffe
睇左咁多個食評都咁差

不過我地早左3個字去到
見未有太多客出左去影相
望望下個場其實都唔係好少野食0者
食過好多唔同既酒店buffet
依度都有佢既特色野,其他酒店都未必食得到架
可以介紹一下 真係唔錯
佢有個印度counter
係有個印度師傅整丫
d味道係其他酒店都未必食得度
有3樣咖哩度喇,印度飯同d naan bread
出去睇睇d扒,腸仔等等都係用炭燒

好正,比平時去其他酒店都只係煎下咁
真係冇乜地方可以食度
凍野有扇貝,長腳蟹,龍蝦仔,螺,蝦
不過佢係輪流登場唔係一次過出哂

唯一唔好既地方就係裝修好舊
不過黎食buffet緊係野食重要d啦^^

2009-10-09
2009-09-29 93 瀏覽
- 開飯喇上65折優惠券上(仲夏海鮮大匯演)自助晚餐, 真係貨不對辦, 好采有三文魚刺身, 其他得個幾隻青口, 蝦, 蟹腳←最難食, 最過份係, 攤晒未開既蠔係冰 上面又吾捨得開比人食...- 熱盤, 沙律十隻手指數得晒, 選擇太少雞肉串燒, 茄子, 蒸魚, 炒面, 玉子豆付, 咕嚕肉, 海南雞+飯, ,,-無天婦羅-雪榚唔知什麼品牌, 但味道都ok-甜品... 冇興趣最好食既可能係; 薄餅即場有人整, 甜品綠茶紅豆榚, 細杯凍食冷面
好采有三文魚刺身, 其他得個幾隻青口, 蝦, 蟹腳←最難食

- 熱盤, 沙律十隻手指數得晒, 選擇太少

-無天婦羅

-雪榚唔知什麼品牌, 但味道都ok

-甜品... 冇興趣

最好食既可能係;
薄餅即場有人整, 甜品綠茶紅豆榚, 細杯凍食冷面
2009-09-25
  • /
2009-09-23 55 瀏覽
難吃!雖然便宜,無下次。食物choice勁少。沙律只有菜,無生果及其他。最愛的生蠔,小不緊要,最慘勁腥。
2008-09-25
2009-09-19 38 瀏覽
上星期六, 見成日淨係去東涌食buffet , 諗住轉下地方. 上"開飯啦" 睇下好去處, 見 碧翠咖啡閣 有 65折. 重係五星酒店. 價錢又ok. 重有生蠔食. 何不一試. 拿拿林去訂位.星期日, 6: 30 已經到餐廳. captain 比左張近入口o既四人枱. 心想, 可能好多人會 full . 當然第一時睇下d 食物係邊. 原來, 放食物o既地方要行入少少. 四周無坐位. 地方唔算大. 食物亦不夠豐富. 而且, 甜品仍未放出來.先講下魚生先. 淨係三文魚及八爪魚. 多一款都無. 壽司 只有兩三款. 說是海鮮放送. 只有三款 - 長腳蟹爪, 蝦及青口. 沙律醬比沙律材料選擇還要多. 熱暈尚算ok. 甜品味道較甜.牛仔肉比較老. 重無羊架食.值得一讚o既, 應該係生蠔同天婦羅. 生蠔係即場開, 然後用檸檬水洗洗個面. 食落一d都唔腥.無海水味. 我試過係旺角曾經食過即開生蠔有好大海水味. 而天婦羅都係即場炸. 粉醬不太厚. 當然沒有日本料理既水準全晚都坐唔爆 (加埋住樓上之外國客) , 可想言之有幾好食及抵食.如果用原價 $398位, 一定無人食, 而家折左都覺得唔抵食o羅. 早
牛仔肉比較老. 重無羊架食.
如果用原價 $398位, 一定無人食, 而家折左都覺得唔抵食o羅. 早知去番東涌食, 雖然無生蠔, 但比較抵食又多選擇.

2009-09-13
2009-09-16 75 瀏覽
因為openrice優惠卷65折,又是尖沙咀區的酒店,想著不妨一試,結果是完全失望而回。冷盤~只有幾款~超細的蟹腳、凍蝦青口及瀨尿蝦,但淡而無味︿惟生蠔可以一試熱食~西蘭花炒帶子及什菇肉子豆腐伴菜及蒸魚稍為可口,咖哩雞'過熟', d非洲雞得d炸粉,天婦羅唔特別。小食~牛展及海哲燻蹄較為好味,刺身飯飯硬,冷麵無味,蒸蛋唔滑壽司刺身少款而飯硬泰式雞絲河粉,可以一試湯~周打魚湯及椰子雞,味道一般甜品~豆腐花好一般,芒果拿破崙及藍莓芝士餅較為可口,其他的一般。鄰桌將整個芝士蛋糕取去當生日蛋糕自己享用,沒有侍應去取回及再出一個芝士餅雪糕~沒有牌子及只有兩種味道,無興趣試以原價$330,用了openrice65折優惠卷$250都覺得唔值,未夠八時已結帳。
壽司刺身少款而飯硬
泰式雞絲河粉,可以一試
湯~周打魚湯及椰子雞,味道一般
雪糕~沒有牌子及只有兩種味道,無興趣試

冷盤~款少及淡而無味
壽司剌身~飯硬
熱燻
麵包好味,蒸蛋唔得
2009-09-15
熱燻
2009-08-21 9 瀏覽
睇報紙見到有7折PROMOTION,諗住打正五星級酒店的牌頭,係刺激經濟的回饋吧。於是,我到今天才看到OPENRICE的評論,是沒有做足功課的結果了。去到坐低就搵O野食,發現係「一眼睇晒」... 選擇仲少過宵夜BUFFET,甚至大學餐廳O既幾十蚊TEA BUFFET...生蠔係有幾種,我O地一路夾佢一路開,8成都係OK O既...熱盤不甚了了,係甜品同冷盤小食好DD... 熱盤只有聊勝於無的酥皮湯,另外燒牛肉同羊架都合格,但負責切肉O既師傅一早笠O左水,見住2舊牛肉俾D燈晒住...=.=service冇特別,收碟收得好快囉,同埋有人SELL10蚊杯O既果汁...唉,以後都係要上OPENRICE做足功課先!!!

熱盤不甚了了,係甜品同冷盤小食好DD...

唉,以後都係要上OPENRICE做足功課先!!!
小杯凍食
豆味甜品
白酒果凍
2009-08-19
小杯凍食
2009-08-16 16 瀏覽
這頓自助晚餐完全令人失望.食物種類少質素差,沙律吧只有四五碟食物, 熱葷只有六至七款,且味道一般, 非美味精緻的食物,壽司又硬又凍,似是製作已久, 並非新鮮製造,牛排肉質未夠鮮嫩,凍蟹肉霉,賴尿蝦和龍蝦仔無味.根本叫人沒有興趣再吃多一轉. 唯一表現合格的是生蠔和甜品.如以$263.1的價錢,我相信可以吃一頓豐富美味的海鮮大餐.作為一間大酒店以這種質素的食物招待客人只會自拆招牌.如果因為open rice 的六五折優惠, 所以以貨就價,招徠客人,這實非上上的銷售策略,因為客人未必再來一次.
2009-08-15
$263.1 (晚餐)
  • 沒有
2009-06-02 14 瀏覽
今天是小弟牛一見到這間餐廳有OPENRICE65折就去一試但失望而回! 我們一行三人入到個場地第一個感覺是十分細,不過唔緊要最緊要D食物好食,在場內行了一圈發覺並不是有很多選擇,冷盤的壽司只有5,6種,刺身只墨鱼&三文鱼,豪,青口十分細隻,蝦不是太新鮮有D"梅",可能今日是平日出嘢十分慢!熱盤有10多種左右但不是特別,雖然有些味道都不錯,但吃1-2轉也夠了,之前看見廣告又話做葡國美食,但不見有什麽特別,只是一些普通貨色,例如葡式什菜湯,煎沙甸魚....又話有馬介休球但現場所見只是一盤薯蓉加了馬介休十分失望,之前見有朋友寫有中式面檔但今日並沒有又一個唯一好食是鐵板蝦很入味!但最失望是結帳,因為如果WALKIN入去都有7折價錢同65折差不多又一個失望 如果用這個價錢而吃到這些食品一定十分唔抵,不如我去大排檔還會開心一些!!!!!!!!!!!!!!!!!
之前見有朋友寫有中式面檔但今日並沒有又一個

2009-06-02
2009-05-31 8 瀏覽
I enjoy eating alot. I have been to many different 5-star hotels. Patio of Renaissance Kln Hotel is of good variety and especially good value for money. Patio is spacious and comfortable. You don't have the feeling that you are dining together w/ alot of strangers even when they have alot of customers. You can have some privacy as the restaurant is big. They also have a garden. Children can pop out when have filled their stomachs and start feeling bored sitting at the table. There is plenty natural sunlight coming through the glass walls. Really relaxing dining there no matter day or night !

The variety is no less than other 5-star hotels. - seafood, sushi, wonton counter and especially in the Macauist/Portugese promotion. it is very good for money. Normally w/ this variety, it will cost you $300-400. The oysters are not of huge size, but they taste so fresh and sweet. My whole family of 11 persons all enjoyed so much last time. Last but very important is that the serve staff are really attentive & friendly. Good service !
2009-05-06
  • Portugese tarts
  • oysters
  • wontons
  • pastas/spaggetti
  • fish
  • etc.
2009-05-24 8 瀏覽
老死生日要幫佢慶祝,梗係我請食飯啦!唉!而家咁既市道梗係要四圍打探下邊間酒店食buffet又平又抵食啦!發現好多酒店都清一色唔係國際美食就係日式自助餐,冇乜新意!呢間萬麗而家做緊澳門葡萄牙美食,都幾特別,而且仲有七折,折實咗二百幾蚊一位,四星酒店來講都幾超值!一於去馬.坐低後發覺佢地餐廳都幾大,但裝修方面就舊咗啲啦!唔緊要,最緊要都係食物(因為食嘢叫嘛)二話不說,一行三人即刻殺出去buffet枱攞嘢食,雖然佢地buffet枱唔係好大,但食物品種都算多,生蠔,魚生,翡翠螺,長腳蟹,法國龍蝦仔,甜蝦同埋瀨尿蝦都有供應,仲有個中式自選湯麵檔,我就整咗碗牛腩麵再加一細碗港式碗仔翅,味道一流!休息咗十分鐘後就再出去博殺過,呢次就試咗好多澳門美食,炸馬介休球,蝦仔角都好好口感同外皮炸得好脆,燴牛尾炆得好淋,烤原條沙甸魚都好特別,我攞咗一條同朋友share來食,好野味!仲有試咗葡國海鮮飯,感覺上同意大利燴飯差唔多,不過因為有廚師現場即煮,所以感覺好新鮮,啲飯吸咗啲海鮮湯後好鮮甜.雖然佢地有個攞得好靚既冷盤沙律counter,但本人對沙律冇乜興趣,而且仲要留力食甜品,所以冇乜試到啲冷盤同生蠔.終於到食
老死生日要幫佢慶祝,梗係我請食飯啦!

雖然佢地有個攞得好靚既冷盤沙律counter,但本人對沙律冇乜興趣,而且仲要留力食甜品,所以冇乜試到啲冷盤同生蠔.終於到食甜品既時候,嘩!好多好靚既甜品呀!第一時間整隻葡撻先,外皮好脆!,同港式蛋撻唔一樣,佢冇咁甜同埋外皮係酥皮做,所以特別脆!而且size亦冇蛋撻咁大,食完仲有大把位試其他甜品.成日聽人講木槺布甸好味,自己終於點解啦!好特別而且好好味,真係唔知點形容好,要試過先會知.唯一係冇HAGGEN-DAZS雪榚而係用其它牌子既雪榚.睇到之前有位食家彈到佢地一文不值!可能每個人既喜好同口味都唔同呱!要睇啲食物啱唔啱自己口味,不過我地一行三人都覺得幾好,咁既價錢(講緊同其它四星酒店比)算係幾超值架啦!可能依家市道唔好,每個人駛錢都特別小心,要用最小既 $ 去換取最大享受!
食到中段忽然有位待應比幾杯橙汁我地,原來係每人包一杯食品,呢部份就有小小減分,應該一坐低就即刻比我地啦!總括來講算係抵食啦!
2009-05-23
  • 葡撻
  • 炸馬介休球
  • 葡國海鮮飯
2009-05-19 4 瀏覽
本來$198這個價錢吃一個Dinner buffet 係非常抵,不過有冇諗到,生日同家人去食dinner buffet,可以一小時唔到,就唔知食咩好。大家有冇食過一個dinner buffet,冇牛排,冇cheese cake,之前睇到網上話OK的羊架都冇!沙律吧你唔會見到芝士,甜品吧唔會見到tiramisu同cheese cake,雪糕是藍色四方盒。螺是手指大的,賴尿蝦是見過最細的那種,仲有蝦仔同好咸的蟹腳。你估我可以食乜?...有個人認為唔算新鮮的生蠔,魚生只有三文魚八爪魚,仲有咖哩雞、非洲雞、魚等四五種一般熱食,仲有碗仔翅同車仔面,係有魚彈蟹柳等平價材料。以上食材除生蠔值少少錢,其他都是平價貨。只可以話環境唔錯,服務都冇問題,如果大家只係去坐吓!對食係完全沒有期望的,可以去。不過在大學做一個差不多半價的promotion,唔單只做唔到應有的宣傳作用,反而覺得質素咁差,完全影響我哋對這間酒店的感覺,相信好多同事以後都唔會最去這間酒店,包括以前食過話OK的同事!

以上食材除生蠔值少少錢,其他都是平價貨。

2009-05-17
2009-05-07 2 瀏覽
睇左好多openrice的comment都有d擔心. 不過因為老公可以用special offer $198@包加一, 於是都去試一試.講真用$198呢個價錢去食係絕對超值. 即使係做近65折, 連加一$27x都算抵.6:25去到, 坐低等左一陣就可以攞野食, 我因為要影相, 所以去攞生蠔時已經冇乜, 正當猶豫不如食第二樣先時, 已經有新鮮大隻的refill番, 我食左8隻, 老公食左10隻 熱暈雖然係例牌款式, 我每樣都有食少少, 整體都不錯. 甜品亦不錯 至於雪糕, 雖然只係普通貨色, 但奄尖的老公竟然讚師傅有顧及客人 - 就係可以筆到一個個ball又不失冰凍 (有d雪到硬崛崛, 用力都錐唔入...) 而侍應的服務態度都不錯. 總結: 食評只可以做參考, 始終都係自己親身試過先知. 好似呢餐我只係抱平常心的心態去食, 期望食物不太差已經唔錯, 因為我深信"一分錢, 一分貨" 同 "將價就貨" 的道理, 俾198唔通會食到5 star酒店($5xx)的貨色咩. 因此所有食物, 服務都超出我預期. 讚!

熱暈雖然係例牌款式, 我每樣都有食少少, 整體都不錯.

甜品亦不錯

侍應的服務態度都不錯.

2009-04-30
2009-04-29 16 瀏覽
之前在OPENRICE有65折優惠就印出來去試,早兩日打去訂定位,感冒了兩個月終於完全好返了~就跟朋友食返一餐好的晚餐,和朋友七點入座,坐在往拎食物的走廊旁邊的台,人來人往真的很辛苦,有時不小心撞到其他人,或其他人撞到椅子,但其實還有很多吉台。。。不談格局,只談食物水準,款式實在太少了,基乎一眼睇曬,熱葷大約只有十多款,有中湯/西湯兩款:冷盤:生蠔,長腳蟹,,螺,凍蝦和青口等(冷盤不是太新鮮,好像放了好耐)刺身:只有三文魚同八爪魚兩款~熱葷:有炒飯,有咖哩,有咕嚕肉,羊架,薯仔等等~另外一邊放了兩款印度薄餅,同燒牛肉扒之類~仲有沙律同壽司,前者我主要食煙肉(有好幾款),後者看上去十分不新鮮,我行過幾次好像沒有太多人拿壽司。中湯/西湯:反而最穩陣,雪糕是牛奶公司出品,沒有嘗試興趣不大,甜品款式大約十多款,但是REFILL得很慢,有幾款看上去不錯,可惜味道普通,朋友因為一早拿了幾款甜品說不錯,可惜之後不見蹤影了~其次是飲品,因為用OPENRICE的獨家優惠卷關係,附送了每人一杯橙汁!其實如果不用優惠卷本身都有65折優惠,但是今次食物款式很少,最近托OPENRICE的福食了很多間酒店的自助餐
感冒了兩個月終於完全好返了~就跟朋友食返一餐好的晚餐,
刺身:只有三文魚同八爪魚兩款~
熱葷:有炒飯,有咖哩,有咕嚕肉,羊架,薯仔等等~
另外一邊放了兩款印度薄餅,同燒牛肉扒之類~
甜品款式大約十多款,但是REFILL得很慢,

最近托OPENRICE的福食了很多間酒店的自助餐,可惜今次絕對是不值最失望的一次,
很多都不新鮮,看現場的款式我完全感覺自己像食午餐自助餐似的,
還要讓朋友向我抱怨不少,那個價錢感覺我可以食得好吧~
如其打65折優惠增加食客,倒不如用原價提升食物水準打出口碑來吸引食客!
相信不會再來了~
有沙~
蔬菜卷賣相幾好,可惜味道真係唔得
羊架反而唔錯~
2009-04-21
羊架反而唔錯~
2009-04-25 9 瀏覽
事前對今次的自助餐沒有抱太大期望,想著以公司優惠價錢$198免加一在接近五星級酒店吃一餐自助晚餐,價錢幾吸引,於是就去試吓啦從新世界中心到碧翠咖啡閣要先上一層再搭電梯才可到逹,為何有如此安排呢?餐廳的格局完全跟酒店不協調,七十年代的裝修,殘舊的天花,古老的餐椅又重又笨,真的是懷舊風格嗎?晚餐有生蠔,三文魚,凍蝦,line 尿蝦長腳蟹,青口,種頪算多,但欠一點點鮮味.熱盆種頪很少,有咕噜肉,黑椒骨,义燒包咖喱牛肉,好有茶樓感甜品更欠缺吸引力,只有一般賣相不靚的西餅,雪糕相信是自迼的雪皅,而巴芙筒不脆且有點淋.可能一開始便有期望,所以沒有太大失望,只是對這五星級酒店的咖啡閣毫無裝備修有點失望,算罷,若真的是懷舊,牫也沒話可說....
相比真實影靚好多
2009-04-24
2009-04-18 7 瀏覽
It is very disappointed. No good things to eat. Only 生蠔 is satisfactory.All other hot dishes and dessert are worse than common restaurants.I will NEVER go there again!
I will NEVER go there again!
2009-04-14