2019-06-10 1906 瀏覽
呢間餐廳喺條街唔太起眼,經過好多次都唔覺佢喺到。夜晚好肚餓又未諗到食咩嗰陣就入去試下。可能因為平日,入到去得一兩檯人。間餐廳以慶祝生日為主題,侍應會幫影即影即有,仲會提供貼紙比客人裝飾。仲擺咗啲board game喺側邊比客人玩,除非普通會有嗰啲仲有足球機同迷你夾公仔機,幾特別。叫咗個二人餐,有兩個主食、小食、甜品同兩杯飲品,百幾二百左右,比起其他西餐價錢較低,睇返一個飯都係五六十蚊左右。值得一提嘅係個雞翼用普通醃料,但係煎得好好食,好香啲肉好滑,入面又有肉汁。叫咗個忌廉蘑菇燴飯(類似咁嘅名,唔記得影相)好香菇味,每粒飯都好香。跟住就係個牛扒,聞落好香,啲色都好靚,但咬落啲肉好鞋好韌,冇咩肉味,條菜心顯得好格格不入。甜品個梳乎厘班戟有驚喜!好鬆軟,食落拍得上幾十蚊一份嗰啲質素。

2019-05-24 978 瀏覽
陰天,個天近排成日落雨,成個人都冇咩心情,又同女朋友嗌交,最主要係佢又肚餓,但係又話唔知食咩,又係選擇困難症的時候,最怕的😣行到仁愛街,記得之前同女朋友食過這間餐,行到門口感覺好像唔同左,入到去多左好多生日佈置,跟住我問店員,原來變左一間生日主題餐廳,我覺得生日來到一定好開心🥳我印象記得這裹燒春雞好好味,叫左個二人餐,有湯跟個蒜香包好好食,有埋小食,跟住緊係叫個燒春雞同牛扒啦!個燒春雞還是同之前一樣😋牛扒肉味夠👍最後送左個曲奇焦糖奶凍給我們🍮大滿足解決咗我的煩惱
個燒春雞還是同之前一樣😋
牛扒肉味夠👍
最後送左個曲奇焦糖奶凍給我們🍮
大滿足
解決咗我的煩惱
2019-05-24
  • 美國安格斯牛扒
2019-05-24 615 瀏覽
因細個是住,新蒲崗長大,已經很長久沒有回來新蒲崗了,因工作在身回到新蒲崗食飯,同行三個人,我同另外一個同事想食牛扒,行過經過一間西餐,就入左去,我們叫左個兩人餐係加拿大肉眼,個朋友食加拿大肉眼,我見到加$108蚊可升級prime Ribeye在離叫,一向喜歡食牛魔王的我緊係轉啦!試左加拿大肉眼冇想像中咁差,prime ribeye 👍😋最後叫左個香舊拖肥批,店員推介👍出面未食過,同真係好好,大滿足有機會一定在回來。
最後叫左個香舊拖肥批,店員推介👍
出面未食過,同真係好好,大滿足
有機會一定在回來。
2019-05-22
2019-05-05 742 瀏覽
我常在新蒲崗「搵食」,試試一些新開的小店。見到這小店,之前沒有幫襯過,所以就試試。看看午餐價錢,也算合理。我我叫了魚柳扁意粉,Honey叫了燒春雞。湯、麵包和沙律:湯不熱的,是溫溫吞吞的暖;沙律還算新鮮,但醋汁太酸……這個,也沒有所謂,個人口味。但……當那個魚柳扁意粉一上桌,我真有點火滾!在新蒲崗這個舊區,68元的午餐……看看那個扁意粉的比例,竟然和麵包籃盛兩片麵包的size一樣!只有薄薄的四五片魚柳;那個扁意粉……我捲起了五六口,就沒有了!另外,Honey叫的燒春雞,看看那半隻燒春雞,和那碟茄汁的比例……而且,等了十五分鐘,燒春雞厚肉的部分,還是未熟的……整體而言,不是價錢的問題,而是那個份量和質素問題。吃不飽的午餐,只有節食的人來吃,就差不多了。
我常在新蒲崗「搵食」,試試一些新開的小店。
見到這小店,之前沒有幫襯過,所以就試試。
看看午餐價錢,也算合理。

我我叫了魚柳扁意粉,Honey叫了燒春雞。

湯、麵包和沙律:
湯不熱的,是溫溫吞吞的暖;
沙律還算新鮮,但醋汁太酸……
這個,也沒有所謂,個人口味。
但……

當那個魚柳扁意粉一上桌,我真有點火滾!
在新蒲崗這個舊區,68元的午餐……
只有薄薄的四五片魚柳;
那個扁意粉……我捲起了五六口,就沒有了!

而且,等了十五分鐘,燒春雞厚肉的部分,還是未熟的……

整體而言,不是價錢的問題,而是那個份量和質素問題。
吃不飽的午餐,只有節食的人來吃,就差不多了。

2019-05-05
2019-04-12 820 瀏覽
這是一間可以容納約30人的小餐館.  感覺到服務員都好有心去對待客人.來這裡的人客多數是慶祝生日, 店員會先預備好小礼物給生日那位人客, 而這裡放了好多遊戲可供一伙人聯誼吃, 喝, 玩.....這構想不錯. 但切記這是一間餐廳, 沒有好食物就什麼地不行生日套餐是半自助型式, 任吃前菜及餐湯, 甜品  只要選擇一款主菜便何.我們大伙兒就可以試齊餐牌上所有主菜.....湯及前菜都沒有問題, 但以$3XX 一個餐的收費: 1.) 牛扒比較偏咸及太薄身2.) 羊架實在未試過好似橡根咁, 咬不開, 嚥不下.  3.) 燒春雞還可以但整體來說, 調味都比較偏咸......
吃, 喝, 玩.....這構想不錯.
但切記這是一間餐廳, 沒有好食物就什麼地不行
我們大伙兒就可以試齊餐牌上所有主菜.....
湯及前菜都沒有問題, 但以$3XX 一個餐的收費:
1.) 牛扒比較偏咸及太薄身
2.) 羊架實在未試過好似橡根咁, 咬不開, 嚥不下.
3.) 燒春雞還可以
但整體來說, 調味都比較偏咸......
前菜: 牛油煮白蜆
牛油焗龍蝦
主菜: 牛扒
主菜: 羊架
2019-04-06
生日
2019-03-05 662 瀏覽
星期日完church 又係醫肚既時候👅H先生提議食西餐 想鋸扒🍴我地其實都多人同行🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️所以要搵到一個地方坐得曬咁多個都有難度🤦🏻‍♂️覺得呢間幾好坐 環境舒服就去試下啦👦🏻.我地有4個人叫扒餐 全部5成熟但件扒都算半中伏😵4件扒出到黎係有幾種唔同程度既5成😭其中有塊係7 8 成咁樣🤯肉味唔濃郁 又唔juicy😣厚度較薄難鎖住肉汁🤨肉質就少少鞋🙁煎完出黎都欠缺香口☹️比較失望😞
星期日完church 又係醫肚既時候👅
厚度較薄難鎖住肉汁🤨
肉質就少少鞋🙁
煎完出黎都欠缺香口☹️
比較失望😞
加拿大安格斯肉眼牛扒(250g)
2019-03-03 844 瀏覽
餐廳以生日為主題 滿佈生日布置飾物 甚有氣氛 更有小型夾公仔機、board game等等甫進餐廳 座上有壽星的桌上已放了一個小小的生日汽球 壽星很驚喜食物質素不算頂級 但非常不錯 磨菇湯濃郁有咬口 頭盤有新意 春雞、豬扒調味剛好 鮮嫩有肉汁 唯一牛扒比較失色 手工啤酒、朱古力不錯主菜用完後餐廳會主動播放生日歌 然後端上有壽星名字的火燄雪山 雪山中央竟藏有一份小禮物 驚喜連連最後餐廳附上一張即影即有、咭紙相框 並附上一些海綿貼紙自行設計裝飾相框
頭盤
肉眼扒
2019-03-03
生日
頭盤
2019-02-09 906 瀏覽
生日驚喜,男朋友帶我來呢到慶祝。食物不俗,份量啱啱好,唔會浪費。餐廳簡單佈置,配上生日banner,有生日氣氛。紅雞蛋,火焰蛋糕都係少少的驚喜位,還可以自己diy相架,一齊和男朋友整下,温馨度過生日的一晚,店員還會幫我地拍照留念呢小店繼續加油!
生日驚喜,男朋友帶我來呢到慶祝。

食物不俗,份量啱啱好,唔會浪費。

餐廳簡單佈置,配上生日banner,有生日氣氛。

小店繼續加油!
生日套餐
生日套餐
2019-01-19 764 瀏覽
老細一年一度請食飯,今次揀左一間新蒲崗小店,我們一行32人,玩左個開心愉快的晚上老闆好好人,乜都有商有量食物水準也令我驚喜,頭盤是自助沙律吧仲有生壕,青口,蜆,雞亦,多士,款式都好多,海鮮都好新鮮,同事們清碟能力也好高,好彩佢地refill 都好快主菜都比左好幾款我地揀,牛扒,羊扒,春雞,魚扒,大部分同事揀左牛扒我亦都係揀左牛扒,無論賣相同味道都是頂瓜瓜,個個都讚口不絕!用心的店實在太少,我地一定會再來
老闆好好人,乜都有商有量

食物水準也令我驚喜,頭盤是自助沙律吧

用心的店實在太少,我地一定會再來
2019-01-18
用餐優惠
團購
2018-11-10 1470 瀏覽
年幾前幫襯過幫屋企人慶祝生日。店員熱情,食咗一餐開心嘅生日飯。但今日再食令我非常之失望。。。因為想据扒,但新蒲崗嘅西餐廳買少見少。最後就入咗依間無咩人嘅西餐廳。一入到去店員只係比咗個set dinner manual。我心諗: 下。。無小食,無扒食?之後再問先有個二人餐manual,但似乎無得散叫。當時感覺已經想快啲食完走。食物質素一般,我唔多評論啦。想講嘅就係。。一間已經無心經營嘅餐廳,我唔明白繼續做生意落去有咩意思。又唔係多人幫襯以往用生日來包裝嘅餐廳,開心熱情已經唔存在。只係得番得過且過嘅感覺。希望新蒲崗將來會有一間出色嘅西餐廳。
但今日再食令我非常之失望。。。
食物質素一般,我唔多評論啦。
希望新蒲崗將來會有一間出色嘅西餐廳。
2018-08-09 2525 瀏覽
昨日老公生日,經朋友介紹下,特選了這間餐廳。一進去就覺得環境佈置得很繽紛色彩,最喜歡那句《生日大Q哂》,旁邊放滿玩具,可提供客人借玩。食物也不錯,選了火焰蝦湯,特別又好喝。前菜有4款,味道都很好,尤其喜歡煙三文魚沙律。主菜則點了牛扒及黑毛豬,感覺黑毛豬的味道比牛扒出眾,肉質嫩,非常惹味。最喜歡甜品,不單味道好,賣相靚,又可寫上名字及祝福語。也喜歡店主的心思,有自製相架之餘,又幫忙拍照留念,而甜品內更有小禮物,非常滿意呢 😄以六百多元來說,是很值得到此嘗嘗呢!在此先多謝朋友介紹,也藉此機會推薦給想嘗試的朋友們。
昨日老公生日,經朋友介紹下,特選了這間餐廳。
以六百多元來說,是很值得到此嘗嘗呢!
在此先多謝朋友介紹,也藉此機會推薦給想嘗試的朋友們。
2018-05-07 2696 瀏覽
第一次幫襯,餐廳佈置簡陋,放埋哂啲垃圾玩具,痴立立相信好耐無清洁叫咗日本唔知乜春牛排、澳洲羊架餐,三百幾蚊一位,啲肉鞋過柴皮,連伴菜都酸宿味,收三百幾一個餐,簡直不知所謂....無誠意做餐廳,放埋玩具呃客仔,希望快點執,不要害人!

叫咗日本唔知乜春牛排、澳洲羊架餐,三百幾蚊一位,

無誠意做餐廳,放埋玩具呃客仔,希望快點執,不要害人!
2018-05-01
2018-04-20 4905 瀏覽
朋友生日去邊食好?相信呢個問題一定係你心入面諗過。今次朋友仔生日,我決定要揾一間特別的餐廳,上網search到係新蒲崗有間以生日為主題的餐廳,決定就去試試。事前,我已經用Whatsapp向餐廳拿定Menu、Book定位,並講好甜品寫的生日名。當日我們入座時真係好早,所以餐廳都無咩人,所以坐左無耐就上左味道幾香的羅宋湯,壽星仲會另外有隻紅雞蛋。好鍾意呢到的前菜以拼盤形式出現,最岩我呢D咩都想食的胃食包。今次的前菜除左有沙律、沙律多士外,更有一隻菠菜芝士汁焗蠔,隻蠔都算幾大隻。另外,大家點菜時Like & Share Facebook時,就會有小食送返,今次我們送的係雞翼。係等主菜時,我們拎左餐廳的外借玩具玩,哈,都幾攪笑。其中一份主菜,我們揀左焗龍蝦。龍蝦肉都幾厚身,身為芝士迷的我略微覺得唔夠芝士。另外一份主菜,我們叫左一份黑毛豬胺架。我同朋友仔都係鍾意呢個主菜多少少。厚身的豬胺都幾香嫩。食完之後,職員就比左卡紙相架及裝飾的英文字母比我們做裝飾。整到7788後,餐廳突然熄燈,我就知驚喜的甜品到了。就係呢份火焰雪山雪糕,2人飯後份量剛剛好。另外,餐廳好有心思咁準備了小禮物係蛋糕入面,所以食

係等主菜時,我們拎左餐廳的外借玩具玩,哈,都幾攪笑。

就係呢份火焰雪山雪糕,2人飯後份量剛剛好。另外,餐廳好有心思咁準備了小禮物係蛋糕入面,所以食的時候要小心D,準備比壽星揾到份小禮物哦。

餐廳的心思真係市間少有,生日餐單包括食物外,仲可以有埋場內生日裝飾,相架設計,再放埋餐廳用相機幫大家影的相,係呢方面已經值回票價。

鍾意我的分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)
2018-02-27 2713 瀏覽
The food here is always good, although the best dish is no longer on the menu - The Bushman's Pasta. This restaurant has a specific and unique look and is especially appropriate for birthday parties and festive occasions. The service is very friendly and the lunch is served within 10-15 minutes. The drink is included in the lunch set and you can even order a cappuccino with your lunch set. It is a great place to celebrate with friends and comes with a wholehearted recommendation.
2018-02-14
情人節
  • The Bushman's Pasta
2018-01-02 4202 瀏覽
我都係第一次打食評,但這間餐廳真是幫到忙,原本女朋友生日打算出尖沙咀食但要搞裝修搞到琴晚,咁嘅求其諗住喺新蒲崗做完食就算!心選依間餐廳係因為做完野行過見到俾個生日主題火焰雪山蛋糕吸引左入去!入到去場內佈置滿生日裝飾,好有氣氛,跟住叫左個兩人生日晚餐,有湯、有三款頭盤,好濃味南瓜🎃味,好足料,頭盤都唔錯!到主菜,一向牛魔王的我叫左件美國🇺🇸安格斯肉眼扒,五成熟,冇over cook,好多餐廳都會將貨就價,但這間餐廳沒有!女朋友就話想食意粉,點左個鵝肝炒意粉,炒得好入味,好香口,件鵝肝煎得啱啱好!到最後係一定要鑽,本來只係以為得過蛋糕,完來仲有即影即有相片,diy相架及紅雞蛋,估唔到新蒲崗都有這樣餐廳👍

• 美國安格斯牛扒
  • 鵝肝炒意粉