2017-02-09 307 瀏覽
同朋友行完 megabox 唔知食咩好,正當苦惱之際就比 comic park 嘅裝修吸引咗!個人好鍾意日本漫畫,呢度除了有日本漫畫 decorations 之外,仲有漫畫主題嘅 set !可惜係俾小朋友嘅除此之外還提供西餐,感覺良好店外環境五光十色,有大模型,漫畫設計牆壁佈置,想影相留念亦非常歡迎!店內環境地方好大好多玩樂設施,地方闊落,方便大人小朋友出入,座位舒適。 晚市餐牌款式都算多,價錢相宜,而且份量唔錯。而我就係網上見到有人話意式辣肉腸薄餅同軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉都好好食,於是我就叫咗個軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉試吓呢度嘅軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉嘅白汁好濃郁,口感唔會過杰或者油膩,帶香滑忌廉味。軟殼蟹要盡快食,放得耐會腍,但份量好好,足料,而且意粉爽彈唔會糊口,相當唔錯總括黎講呢度氣氛好好,環境清潔舒適,有得食又有得玩,真係Good唷
除此之外還提供西餐,感覺良好
晚市餐牌款式都算多,價錢相宜,而且份量唔錯。

2017-02-03
2017-02-09 176 瀏覽
我成日都同我仔仔去Megabox行街食飯,食既玩既都開始悶,無意中發現左comic park呢個地方,場地好大,原來係供應西式同日式料理,以經典漫畫為主題,最緊要係吸引到仔仔扭住要入去坐低食,價錢實惠店內環境帶普濃濃既歡樂氣氛,放滿劃跨世代既遊戲機,滿足到小朋友意慾之餘,大人都可以玩埋一份,尋找童年回憶,當日都見到有唔少年輕人玩得非常盡興同經典漫畫人物自拍留念!店內擺設寬敞,又有多種遊戲機玩,嬰兒設施仲好齊全添個人口味想食清啲,所以叫左個和風蟹棒麻醬牛蒡沙律,牛蒡新鮮爽口,唔會話成個沙律好重草青味,麻醬亦唔會話太濃喧賓奪主,係健康既選擇!本來諗住叫個超人兒童餐比仔仔,見隔離枱既意式辣肉腸薄餅幾吸引,就決定一試~個薄餅size唔算大,對我地黎講份量已經好足夠,餅底為脆薄餅底,咬落香脆咔嚓咔嚓聲,食得仔仔好滿足,而辣肉亦唔會太辣或太鹹,很是美味喔今餐食得仔仔好開心,有機會都會再黎食過
和風蟹棒麻醬牛蒡沙律
意式辣肉腸薄餅

今餐食得仔仔好開心,有機會都會再黎食過
2017-02-07
和風蟹棒麻醬牛蒡沙律
2017-02-08 141 瀏覽
應承左姨生仔放假帶佢玩, 帶左佢黎mega box, 貪呢度環境大, 有多野食.行到9樓, 姨生一個箭步走入呢間遊戲店, 起初以為係果D咩咩天地, 原來仲有餐廳部份.睇見呢度有得食野又有得坐, 真係天大喜訊, 等姨生自己慢慢玩, 我邊食邊等.食野既位置好闊落, 又有梳化位, 就算推BB車都唔成問題, 裝修亦幾得意.除左大人有set之外, 仲有兒童餐, 而且仲有甜品蛋糕, 選擇都唔錯.原來仲有得租場, 開生日party都有多個選擇.套餐仲有湯同汽水, 栗米湯夠杰身, 甜甜地幾香栗米味, 唔似即開栗米湯, 而且夠熱, 份量唔會太少.軟殼蟹忌廉蟹籽意粉, 軟殼蟹好大隻, 炸得乾身唔油膩, 仲幾脆口. 意粉彈牙唔會太腍, 忌廉汁夠香夠creamy, 份量亦夠多.好彩呢度有餐廳, 如果唔係個幾鐘等D細路放電真係辛苦晒D大人.

原來仲有得租場, 開生日party都有多個選擇.

平時也愛到九龍灣 MegaBox 逛街,地方大行得舒服, 小孩大也愛帶她多出外走走... 來到 Comic Park & Cafe 動漫樂園及主題餐廳一個集結不動漫人物主題形象及特色的嶄新概念主題樂園及餐廳,場內更設有特色精品店及大量遊戲娛樂設備~ ~ 樂園全場佔地7,000呎,分為三大主題區域:發售期間限定產品的Comic Store、設有30多部室內遊戲的動感玩樂專區及以各個動漫卡通為食物主題的Cafe... 晚市套餐有88折,免加一,很吸引.... 套餐跟餐湯及汽水,再有88折幾抵食呀... 芝士焗釀波士頓龍蝦(半隻)配龍蝦汁燴意粉 $104 龍蝦配上芝士焗,兩者是完美結合~ ~ 聞到濃濃芝士香味再配以肉厚爽滑的龍蝦, 肉質鮮嫩,同時融合龍蝦汁燴意粉, 海鮮的鮮香與汁厚混成就了這意粉, 食用時一口美味的龍蝦,一口意粉,絕對讓你爽... 香煎牛仔骨 $94 吃牛肉我鍾意吃牛仔骨, 瘦肉多點,筋也多點,軟中帶點嚼勁, 肉入味,配上汁也不錯, 肉就鮮嫩也不會太老...
平時也愛到九龍灣 MegaBox 逛街,地方大行得舒服,

小孩大也愛帶她多出外走走...

一個集結不動漫人物主題形象及特色的嶄新概念主題樂園及餐廳,

場內更設有特色精品店及大量遊戲娛樂設備~ ~

樂園全場佔地7,000呎,

分為三大主題區域:

發售期間限定產品的Comic Store、

晚市套餐有88折,免加一,很吸引....

套餐跟餐湯及汽水,再有88折幾抵食呀...

芝士焗釀波士頓龍蝦(半隻)配龍蝦汁燴意粉 $104

龍蝦配上芝士焗,兩者是完美結合~ ~

聞到濃濃芝士香味再配以肉厚爽滑的龍蝦,

肉質鮮嫩,同時融合龍蝦汁燴意粉,

海鮮的鮮香與汁厚混成就了這意粉,

食用時一口美味的龍蝦,一口意粉,絕對讓你爽...

香煎牛仔骨 $94

吃牛肉我鍾意吃牛仔骨,

瘦肉多點,筋也多點,軟中帶點嚼勁,

肉入味,配上汁也不錯,

肉就鮮嫩也不會太老...
2016-12-14
2017-02-06 476 瀏覽
對於七八十後出生的香港人來說,那時沒有iphone,沒有Pokemon Go,也不是每家每戶都有電腦,但海洋公園又遠又不便宜,歡樂天地算是當時的小朋友最喜歡流連的地方。自從歡樂天地被冒險樂園取代,也幾乎沒有到過室內遊樂場了。最近特地到Megabox看家品,發現原來9/F有一間集合室內遊樂場和Cafe於一身的食店,小時候的回憶立即回來,雖然人大了,店內的遊戲已不再吸引我們的眼球,但還是禁不住進去緬懷一番。********************說的就是Comic Park & Cafe,門外的招牌五顏六色,非常吸睛。從門外已經見到店內有多款室內遊戲機。畢竟是一間食店,所以門外也會展示當日晚餐。有別於一般室內遊樂場,Comic Park內的遊戲機都只是Just for Fun,是不會出票的,但卻可以透過買代幣來換分,以換領獎品。所謂買代幣也不是真的給你一大袋代幣,而是已經電子化用一張遊戲卡代替。想玩遊戲只要把遊戲卡插入遊戲機內的卡槽就可以,螢光幕會顯示剩餘幾多代幣。遊戲機一局約需8至10個代幣,玩了幾款遊戲機,個人覺得這部籃球機最抵玩,只要技術夠,8個代幣已經可以玩四局。夾公仔則4至6個代

********************

畢竟是一間食店,所以門外也會展示當日晚餐。
夾公仔則4至6個代幣就可以。
玩完遊戲機,再向店內行,就會見到餐廳。餐廳四邊牆都貼上卡通圖案,非常繽紛。
晚餐有十款選擇,價錢由$62至$92,已包餐湯和汽水,無需加一,在百物騰貴的香港都算抵食。
食店採自助點餐形式,在收銀台點餐後會分給一個機器,當機器震動就代表食物已經準備好,可以出來取餐。
在等餐其間,最好就是用手機上下網,餐廳範圍就有兩個免費wifi,速度亦夠快。
素魚柳漢堡配炸薯條($72)
素魚柳漢堡配炸薯條
磨菇湯比較水汪汪,但都吃到粒粒磨菇,以這個價錢都不可以太高要求了。
素魚柳漢堡配炸薯條
鮮橙汁(跟餐+$13)
鮮橙汁原價$26,但跟餐半價就可以轉配。
鮮橙汁
素魚柳漢堡內除了素魚柳,還有生菜、番茄和菠蘿。素魚柳是分開三條手指魚,而非一整塊,口感跟真的魚柳分別不大,配上蛋黃醬味道都可以,唯一要挑剔是麵包過腍,如果稍微烘一下更好。
素魚柳漢堡配炸薯條
薯條雖然比較腍,但是比較粗身多肉的那一種,都可以接受。
素魚柳漢堡配炸薯條
意式辣肉腸pizza($88)
意式辣肉腸pizza
牛奶朱古力原價$32,跟餐同樣半價就可以轉配。朱古力味雖然不算太濃,但也可接受。
牛奶朱古力
薄餅直徑約9吋,分成八件。
意式辣肉腸pizza
薄餅上鋪上大量芝士,一拿起就見到拉絲,淡淡芝士味中有辣肉膠的鹹香味,餅底厚薄適中,口感比較像餅乾。
意式辣肉腸pizza
Comic Park的食物或許不能令人留下深刻的印象,但值間都見到很多父母帶同子女同來,在孩子眼中,味道是其次,有得玩才重要。而對於我們這種成年食客,也能在這裡緬懷一下童年的回憶,如果來開Megabox,也值得一試。
2017-02-02 148 瀏覽
網上見到好多人都介紹過,知道有得食有得玩,所以唔就腳都專登過去試吓入到去真係好似個冒險樂園咁,餐廳就喺最入面位置,有動漫做主題都睇得出主要對象係家庭客,所有設施包括餐具BB座椅都齊全我哋先叫咗個芝士焗龍蝦(原隻)跟意粉 $198 (- 蟹捧什果沙律 - 南瓜忌廉粟米湯 - 迷你忌廉泡芙 - 凍飲一杯)粟米湯跟沙律都幾好味!不過隻龍蝦就冇咩肉地...但還是可以的意式辣肉腸Pizza 配餐湯及凍飲 $93 Size唔算大,我估得9吋咁上下,餅底用咗薄餅底咬落好脆口最後呢碟西西里鮮茄牛肉丸意粉 $68 我覺得最好食,肉丸最好哨最重口味!呢度人唔多坐得好舒服,仲有兩枱大Tablet可以任人免費玩,如果同埋小朋友嚟真係幾好坐!
都睇得出主要對象係家庭客,所有設施包括餐具BB座椅都齊全
芝士焗龍蝦(原隻)跟意粉
意式辣肉腸Pizza 配餐湯及凍飲
西西里鮮茄牛肉丸意粉
2017-01-06
意式辣肉腸Pizza 配餐湯及凍飲
西西里鮮茄牛肉丸意粉
2017-01-24 926 瀏覽
買咗團購劵,帶呢3隻馬騮來呢個動漫遊戲機中心玩,地方其實唔大,遊戲唔算多,不過3隻馬騮任佢哋決定玩乜遊戲,佢哋都好盡興,團購包埋餐廳$50玩金劵,所以晏晝就在樂場餐廳食!餐廳地方幾大,牆上全是卡通人物畫,樓底高幾開揚,不過我入座時,部分地方封場比人包場攪生日會,所以座位都唔夠,先去櫃臺落單,店員有比意見,攞個呼叫器同單據,食物幾快出,留單據之後攞雪榚!咸蛋超人兒童餐(便當)($88)個便當盒賣相靚炸魚手指:炸得香脆,不過味道較實,好多粉嗰啲,唔係靚魚手指有一絲絲魚肉!什果沙律:水果都係罐頭嗰啲!正常!蕃茄香草肉醬意粉:肉醬肉碎多但比較水,掛唔到意粉,味道幾好嘅,雲尼拿雪榚:姨甥食跟餐蘋果汁:姨甥飲軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉($99)白汁濃郁好味,剛好掛住意粉,意粉煙韌,軟殼蟹一隻,炸我脆,蟹身味道幾濃!跟餐蘑菇湯:忌廉湯幾滑,中央仲有蘑菇碎,幾好秘製咖哩雞扒意粉($71)賣相唔錯,店員話微辣,但咖哩汁太濃,濃到帶苦,雖然雞肉滑,薯仔又入味兼炆得稔口,但都因為啲汁over咗而食唔到,意粉有咬口,幾彈牙!唔錯! 跟餐檸檬茶(加$5)茶味幾濃,清爽唔澀雪榚:雪榚好似雪咗好耐,賣相唔得,店員𢳂都有
咸蛋超人兒童餐(便當)($88)個便當盒賣相靚

什果沙律:水果都係罐頭嗰啲!正常!

雲尼拿雪榚:姨甥食

跟餐蘋果汁:姨甥飲
跟餐蘑菇湯:忌廉湯幾滑,中央仲有蘑菇碎,幾好
跟餐檸檬茶(加$5)茶味幾濃,清爽唔澀
雪榚:雪榚好似雪咗好耐,賣相唔得,店員𢳂都有困難

比利時朱古力:姨甥食

芒果雪葩:肥髀食

以遊戲場嘅餐廳來講已經唔錯,店員有禮有笑容,阿姐收碟有禮,不過我落完單比錢之後先記起張現金劵,所以叫多兩球雪榚!

小朋友玩樂勝地
2017-01-22
用餐優惠
現金券
2017-01-19 188 瀏覽
喜愛卡通動漫的我,得知九龍灣megabox有動漫樂園及主題餐廳,好像很有趣,於是與朋友來又吃又玩😂從小到大都最愛拋彩虹,不過技術依然沒進步朋友最愛藍球機,更一展實力。玩到差不多的時候,與友人吃飯補充體力~餐廳部份均以卡通作主題~等待晚餐中~隨餐附送的忌廉蘑菇湯慢慢滲出深厚的蘑菇香氣,濃郁纏繞著舌尖帶點稠濃,亳不膩口,最後連湯碗底的一點殘餘都捨不得剩下。芝士焗釀波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉別具風味,龍蝦肉脆爽彈的肉質,咀嚼間還會有汁液滲出甜味。芝士超美味,龍蝦蝦身的一大塊肉直接用叉子就可以挖出來,一大口咬下簡直是超滿足~ 意粉亦完全吸附龍蝦的精華,鮮甜味美。軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉的軟殼蟹雄糾糾趴在意粉上,獨領風騷。意粉的忌廉味感覺很夠,至於軟殼蟹酥脆無比,不會乾巴巴,肉汁一咬傾瀉而下。野莓洛神花入口是濃郁的洛神花香氣及滿濃厚酸溜感度襲來,再來是富果香的野莓香氣緩緩於喉嚨間,口中夾著酸酸又些清甜香的洛神口感,尾韻甘醇,野莓更有浪漫氣息。藍柑柚子星空梳打真的如星空美麗,喝起來冰凍之餘,柚子的甜香沒搶去藍柑的酸微微感,十分舒服~ 吃完又繼續玩~最後友人也買了精品回家~
從小到大都最愛拋彩虹,不過技術依然沒進步
朋友最愛藍球機,更一展實力。
玩到差不多的時候,與友人吃飯補充體力~
餐廳部份均以卡通作主題~
等待晚餐中~
意粉亦完全吸附龍蝦的精華,鮮甜味美。
軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉的軟殼蟹雄糾糾趴在意粉上,獨領風騷。

吃完又繼續玩~
最後友人也買了精品回家~
商埸黎講,我幾鍾意行MegaBox。地方寬敞,裝潢時尚,最緊要係人流唔多,唔洗同人逼以往都淨係識走去最高果層食野,無估到,原來9樓有個咁既地方,有得食,仲有得玩!Colourful既門面,充滿活力。細心一睇,原來仲係comic themed!台與台之間距離適中,營造到空間感。牆身掛上marvel英雄「寫真」,既附合動漫主題,又有格調好快就決定好食咩。原來買餐,仲會送十個代幣俾我地,睇黎一陣食完野,仲有激刺既野等住我地芝士焗龍蝦 配 龍蝦汁意粉 ($116)半隻龍蝦上碟,顏色奪目,又夠霸氣!蓋上焗香左既芝士,惹味又有嚼感意粉用左好濃既龍蝦汁煮成,龍蝦獨特咸中帶甜既味道,充份沾滿每一條意粉。加上鮮甜爽口既龍蝦肉,一齊放入口,雙重龍蝦味,造成強烈的味覺衝擊軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉 ($108)上面既龍蝦汁意粉以橙紅色做main colour,呢份白汁忌廉蟹籽意粉以奶白色做主調,睇落去,十分相襯我個人幾喜歡食軟殼蟹,尤其欣賞外面炸得香脆,中層蟹殼既半軟不淋,內層蟹肉柔軟,口感層次分明,好過癮!意粉用上白汁忌廉蟹籽煮成,滲滿忌廉奶香既意粉,加上蟹籽些微既爽口口感,令人食過不停食飽飽,當然係去玩!籃
商埸黎講,我幾鍾意行MegaBox。

地方寬敞,裝潢時尚,

最緊要係人流唔多,

唔洗同人逼

以往都淨係識走去最高果層食野,

無估到,原來9樓有個咁既地方,

有得食,仲有得玩!
Colourful既門面,

充滿活力。

細心一睇,

原來仲係comic themed!
台與台之間距離適中,

營造到空間感。

牆身掛上marvel英雄「寫真」,

既附合動漫主題,又有格調
好快就決定好食咩。

原來買餐,仲會送十個代幣俾我地,

睇黎一陣食完野,

仲有激刺既野等住我地

芝士焗龍蝦 配 龍蝦汁意粉 ($116)
芝士焗龍蝦 配 龍蝦汁意粉
半隻龍蝦上碟,

顏色奪目,又夠霸氣!

蓋上焗香左既芝士,

惹味又有嚼感

意粉用左好濃既龍蝦汁煮成,

龍蝦獨特咸中帶甜既味道,

充份沾滿每一條意粉。

加上鮮甜爽口既龍蝦肉,一齊放入口,

雙重龍蝦味,造成強烈的味覺衝擊

軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉 ($108)
軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉
上面既龍蝦汁意粉以橙紅色做main colour,

呢份白汁忌廉蟹籽意粉以奶白色做主調,

睇落去,十分相襯

我個人幾喜歡食軟殼蟹,

尤其欣賞外面炸得香脆,

中層蟹殼既半軟不淋,

內層蟹肉柔軟,

口感層次分明,好過癮!
意粉用上白汁忌廉蟹籽煮成,

滲滿忌廉奶香既意粉,

加上蟹籽些微既爽口口感,

令人食過不停

食飽飽,當然係去玩!
籃球機、掉彩虹、氣墊機、夾公仔,

麻雀雖小,但可以玩既野應有盡有。
仲即時申請左張會員卡,

又設計得幾靚架喎

性價比甚高!
2016-12-20
芝士焗龍蝦 配 龍蝦汁意粉
2017-01-01 174 瀏覽
嚟到位於九龍灣Megabox 嘅Comic Park & Cafe 門口有五花百門嘅夢工場動畫嘅記念品,琳瑯滿目,等食飽再岀嚟慢慢睇就最好。行入店內會先經過一系列樂園遊戲機,但現正試業遊戲機未有得玩住,但可以想像開放後一定係一個充滿家庭樂嘅地方。點左一客波士頓龍蝦套餐$98有芝士焗龍蝦伴龍蝦汁意粉,上碟熱辣辣賣相都唔錯,。芝士焗龍蝦入面含有龍蝦蓉同雜菜,味道香濃突岀,伴埋有雞脾菇塊同煙肉一齊嘅意粉,味道都夾。另外仲點左個墨西哥芝士雞扒飯寫明有少少辣嘅不過食落真係蚊辣哈哈,微酸醬汁加上厚厚嘅Mozzarella Cheese都幾惹味,飯汁比例恰到好處(食到最後一啖飯都唔會乾唔食辣嘅都可以一試)不足嘅係個羅宋湯太酸,味道亦比較單調。如果有小朋友/童心未泯,呢到係一個不錯去嘅地方。

點左一客波士頓龍蝦套餐$98
另外仲點左個墨西哥芝士雞扒飯
不足嘅係個羅宋湯太酸,味道亦比較單調。

如果有小朋友/童心未泯,呢到係一個不錯去嘅地方。
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。Comic Park & Cafe.又食又玩的好地方。✰•*˚ ✿✿舌尖上的Mega Box✿✿ ❤餓底飯聚❤ ❤ 去舊迎新,去mega box行宜家買新野 本身想去食宜家餐廳,誰知朋友帶去新食場! 童年feel即時湧現!有得玩的樂園裡更有得食! 原來內藏可以開party的西餐廳 當然在狂抓公仔機之後,在此順手食個好飯! 有意外驚喜! 和朋友一起點了2款餐share 2款餐都配上了蘑菇湯 蘑菇湯內有蘑菇粒粒,不算太濃 味道也是剛剛好,自助式加入黑椒調味 提高了食慾~~~ 芝士焗龍蝦配薯菜 配蟹棒休果沙律 + 蘑菇湯 +檸檬茶 此餐可點意粉、飯or薯菜 原以為,孩子遊戲的地方,應是只有孩仔餐 誰知焗龍蝦極有水準! 上台是原隻切開2邊 肉殼分離極易,是新鮮貨仔! 入口汁鮮肉彈,想不到夠甜! 薯條厚切帶香草與鹽香 再點龍蝦汁,精華全在! 軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉 配蘑菇湯+汽水 軟殼蟹炸得香,而最正最引人的 白汁忌廉,調得相當濃郁 蟹籽意粉伴入極強白汁香氣 每一口都令人回味又滿意 芝士焗龍蝦送的甜品泡芺 很冰甜的味道

雜感女生 好味日記

˚*•。Comic Park & Cafe.又食又玩的好地方。•*˚

✿✿舌尖上的Mega Box✿✿

餓底飯聚

去舊迎新,去mega box行宜家買新野

本身想去食宜家餐廳,誰知朋友帶去新食場!

童年feel即時湧現!有得玩的樂園裡更有得食!

原來內藏可以開party的西餐廳

當然在狂抓公仔機之後,在此順手食個好飯!

有意外驚喜!

和朋友一起點了2款餐share

2款餐都配上了蘑菇湯

蘑菇湯內有蘑菇粒粒,不算太濃

味道也是剛剛好,自助式加入黑椒調味

提高了食慾~~~

芝士焗龍蝦配薯菜

配蟹棒休果沙律 + 蘑菇湯 +檸檬茶

此餐可點意粉、飯or薯菜

原以為,孩子遊戲的地方,應是只有孩仔餐

誰知焗龍蝦極有水準!

上台是原隻切開2邊

肉殼分離極易,是新鮮貨仔!

入口汁鮮肉彈,想不到夠甜!

薯條厚切帶香草與鹽香

再點龍蝦汁,精華全在!

配蘑菇湯+汽水

軟殼蟹炸得香,而最正最引人的

白汁忌廉,調得相當濃郁

蟹籽意粉伴入極強白汁香氣

每一口都令人回味又滿意

芝士焗龍蝦送的甜品泡芺

很冰甜的味道,很適合消暑

不得不說,此漫畫遊樂園非常多小朋友

的確是個令人重拾童真的地方

餐廳位置方便家長與孩子玩樂後即時醫肚

一定要告訴有孩子的朋友來此放電~~~yeah~

小評:

味道:★★★★☆

環境:★★★★☆

服務:★★★★☆

衛生:★★★★☆

抵食:★★★★☆
題外話/補充資料: 小評: 味道:★★★★☆ 環境:★★★★☆ 服務:★★★★☆ 衛生:★★★★☆ 抵食:★★★★☆
2016-12-30
放工黎mega box 宜家傢私行一行行上幾層發現開左間新既遊樂場 行入小小有間餐廳我同朋友覺得幾得意就黎試下喇門口好開心樂園咁行到入去有唔同種類既遊戲機而餐廳係樂園既最深處除左晚餐外, 現在推廣緊龍蝦餐咁我地就簡左個晚餐.. 仲有個龍蝦餐一齊SHARE而呢到係快餐型式既餐廳ORDER 完後會比個通知器我地當通知器震既時候, 我地就可以出去拎野食喇而每個餐都有餐湯送今日既餐湯係野菌湯味道較淡, 加小小PEPPER落去調一調味..味道會更好芝士焗釀波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉龍蝦上鋪滿芝士, 見到已經覺得好食意粉沾滿濃郁嘅龍蝦汁再加埋蘑菇, 味道不錯軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉意粉忌廉味濃, 質感CREAMY而軟殼蟹成隻上..非常大隻外皮炸得脆口肉質軟軟的.. 而餐廳內既牆用左唔同動漫既牆紙係呢D環境食野.. 都覺得自己童真左而呢到...有兒童餐選擇同小朋友黎食... 佢地一定會好開心另外,,有2張枱係有得打機..有得一路食野.. 一路玩ANGRY BIRD...都幾開心
放工黎mega box 宜家傢私行一行

行上幾層發現開左間新既遊樂場 行入小小有間餐廳

我同朋友覺得幾得意就黎試下喇

門口好開心樂園咁
行到入去有唔同種類既遊戲機
而餐廳係樂園既最深處
除左晚餐外, 現在推廣緊龍蝦餐
咁我地就簡左個晚餐.. 仲有個龍蝦餐一齊SHARE

而呢到係快餐型式既餐廳

ORDER 完後會比個通知器我地

當通知器震既時候, 我地就可以出去拎野食喇
而每個餐都有餐湯送

今日既餐湯係野菌湯

味道較淡, 加小小PEPPER落去調一調味..

味道會更好
芝士焗釀波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉

龍蝦上鋪滿芝士, 見到已經覺得好食

意粉沾滿濃郁嘅龍蝦汁

再加埋蘑菇, 味道不錯
軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉

意粉忌廉味濃, 質感CREAMY
而軟殼蟹成隻上..非常大隻

外皮炸得脆口

肉質軟軟的..
而餐廳內既牆用左唔同動漫既牆紙

係呢D環境食野.. 都覺得自己童真左
而呢到...有兒童餐選擇

同小朋友黎食... 佢地一定會好開心
另外,,有2張枱係有得打機..

有得一路食野.. 一路玩ANGRY BIRD...

都幾開心
2016-12-13
2016-12-12 1199 瀏覽
終於等到快樂星期五,一定要約女朋友出黎開心下啦。 因為係呢頭返工,所以收工黎到Mega box的動漫樂園及主題餐廳湊湊熱鬧,拾回童真。 因為係主題餐廳,所以要先經過精品區,動漫樂園遊戲區。待一家大細係度玩完,開心完,想醫下肚,休息一下就可以行到最入的餐廳區。 動漫樂園遊戲區都有好多小朋友喜愛的遊戲,如夾公仔,推銀仔,射藍球等,令我自己都諗返唔小童年回憶。 來到餐廳區,面積比相像中大,座位夠闊落,最岩帶住小朋友用餐放BB車。 牆上貼上了很多卡通牆紙,很可愛。 坐低後,自行到櫃檯買餐。 然後店員就會給您一個通知器。當此通知器震動及閃時,就可以出去攞餐囉。 自己餐具自己拎,教教小朋友養成好習 今次叫左兩個餐,一個<<意式辣肉腸比薩>>,餐會跟是日餐湯。當天是羅宋湯,辣辣地,好開胃。另餐也會跟一杯餐飲汽水。 而Pizza是屬於薄批。入口Pizza底爽口,小小辣,而且芝士味好重又煙韌。車厘茄及肉腸令到口感更有層次。 另一個餐點了<<波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉>>。 份量適合女士獨享,
終於等到快樂星期五,一定要約女朋友出黎開心下啦。

牆上貼上了很多卡通牆紙,很可愛。

坐低後,自行到櫃檯買餐。

自己餐具自己拎,教教小朋友養成好習

另一個餐點了<<波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉>>。

份量適合女士獨享,龍蝦是開邊的半隻,配以芝士黎焗,十分「芝」味。餐廳亦都好細心,會敲碎龍蝦隻鉗,方便我食埋D肉呢。

最後食完,要自己放返餐具去收集車。雖然我未有小朋友,但亦都可見可教教小朋友養成好手尾

2016-12-09
  • 意式辣肉腸比薩
假日一家大細去邊玩? Megabox新開左間動漫樂園既主題餐廳, 有得食, 有得玩, 仲有得買tim! 算得上親子既好去處! 【芝士焗釀波士頓龍蝦(半隻)配龍蝦汁燴意粉】單點價: HK$88; 套餐價: HK$98 (套餐包餐湯+汽水)轉特色飲品: 另加HK$19 【藍柑柚子星空梳打 (原價HK$38)】半隻龍蝦以芝士烤焗, 入面係龍蝦蓉, 口感比較糊狀, 小朋友/老人家都岩食! 不過半隻既份量比較少, 大人就未必夠食喇...龍蝦汁意粉唔會好乾身, 味道亦唔會好濃...我仲加左個特飲 #藍柑柚子星空梳打 , 飲落味道似飲緊波子汽水~【軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉】HK$89好Juicy, 原隻軟殼蟹, 而且意粉中有蟹籽, 好豐富既口感 餐廳既另一邊係好似冒險樂園咁, 有好多部唔同款既遊戲機玩(當然係要額外比錢啦)...玩完仲未夠既可以去精品部睇下有冇野岩買tim! 一個地方, 三種享受, 不防假日帶埋小朋友去放放電啦!!

【芝士焗釀波士頓龍蝦(半隻)配龍蝦汁燴意粉】

【軟殼蟹白汁忌廉蟹籽意粉】HK$89

位於MegaBox內嘅拉麵店原來已結業,數個月前開咗呢間Comic Park & Cafe。呢度係動漫主題餐廳,由入口走入嚟係販賣店,售賣各式動漫精品。之後就係遊戲區,有唔少收費式嘅大型遊戲機如籃球機、夾糖機等等,另外仲有擲彩虹等玩意,猶如置身XX樂園之中。場內亦設有遊戲角落,係俾年紀較細嘅小朋友玩。行過精品區同遊戲區後,就係餐飲區。場內裝修亦同動漫有關。型格嘅傢俬同可愛嘅牆壁集於一身,幾有特色。當中我最鍾意嘅係充氣馬仔RODY。其中兩張係平板電腦遊戲檯,好high tech。以為呢度只有小食同飲品,原來仲有提供唔同款式嘅西餐菜式。佢哋係自助嘅,須先到收銀處購票。然後就會獲發一個飛碟咁嘅傳呼機,當嘢食準備好後就會震動同閃燈提醒去攞。我哋試咗兩份晚餐,意式辣肉腸薄餅,以為係迷你size,實際比想像中大。面層嘅辣肉腸鹹香,另外仲有車厘茄、青紅椒等等,芝士非常非常非常多,同埋可拉出強勁嘅芝士絲。批底薄得來又有啲麵包質感,如果兩個女仔同行嘅話食一份都夠飽喇。芝士焗釀波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉,半隻龍蝦上鋪滿芝士,未食已覺香噴噴。意粉煮得軟身,表面沾著味道濃郁嘅龍蝦汁,同埋混有蘑菇、煙肉同菊苣等等
場內亦設有遊戲角落,係俾年紀較細嘅小朋友玩。
行過精品區同遊戲區後,就係餐飲區。
場內裝修亦同動漫有關。
型格嘅傢俬同可愛嘅牆壁集於一身,幾有特色。
當中我最鍾意嘅係充氣馬仔RODY。
其中兩張係平板電腦遊戲檯,好high tech。
以為呢度只有小食同飲品,原來仲有提供唔同款式嘅西餐菜式。
佢哋係自助嘅,須先到收銀處購票。
芝士焗釀波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉
芝士焗釀波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉,半隻龍蝦上鋪滿芝士,未食已覺香噴噴。意粉煮得軟身,表面沾著味道濃郁嘅龍蝦汁,同埋混有蘑菇、煙肉同菊苣等等以增加口感。
粟米湯
晚餐跟埋餐湯,當晚係粟米湯,湯質濃稠,入面有唔少粟米粒,味道就較主菜清淡。
野莓洛神花茶、美式香濃咖啡
隨餐仲有汽水,亦可加錢配其他飲品。朋友嘅美式香濃咖啡都幾大杯,我就試咗野莓洛神花茶,聞落有少少似藥水味,飲落就酸酸哋,都算討好。

入嚟嗰陣要行過精品區同遊戲區先到餐飲區,講真係有啲令人卻步。然而呢次我哋揀嘅嘢食味道唔錯,份量亦夠飽有餘,總算挽回唔少第一印象分。

當晚仲有好多家長同啲小朋友嚟,小朋友可以晌度盡情玩,家長可以趁機安心用餐,感覺係間大人小朋友雙贏嘅親子餐廳。