2023-05-01 40 瀏覽
同媽媽經過見到套餐好似幾抵食就入去試下啦,餐廳主打食泰國菜,岩哂我同媽媽既口味~入到去原來餐廳環境比我想像中大,座位乾淨舒適。食物款式都多,二人套餐二百幾蚊有交易,而且都有幾多野食。除左有套餐之外,都有多款既傳統及新派既泰式主食、小食、甜品同飲品等等。[泰式二人套餐($228)]大頭蝦冬陰功湯冬陰功酸辣平衡,味道香辣得黎帶點清爽,幾足料,非常開胃。泰式燒烤拼盤(細)拼盤包括左:鹹蛋黃單骨雞翼、雞肉串、豬肉串、蕃茄、泰國酸辣肉腸同埋泰沙律。雞翼外皮香脆,肉質嫩,鹹蛋黃嘅味道啱啱好,鹹香得來唔會遮蓋左雞翼本身嘅味道。雞肉同豬肉串調味甜甜地,肉質軟腍。泰國酸辣肉腸第一次食,比起一般香腸,肉質會相對地腍身少少,香料味比較重,都幾特別,值得試下。泰香馬沙文咖喱雞咖喱唔會好辣,味道香而濃郁,重椰奶味,雞肉都入味,而且幾滑,送飯一流。馬拉盞炒通菜通菜脆嫩,味道香辣,幾有鑊氣。泰式奶茶比起其他舖頭嘅泰式奶茶,呢個既甜度相對地冇咁高,連埋上面嘅奶泡一齊飲,口感更滑。泰式奶綠個人比較鍾意奶綠,茶味清香。芒果糯米飯配椰子雪糕(套餐追加$40)賣相幾靚,糯米質地柔軟,椰子雪糕甜度適中,配埋酸酸酸地嘅芒果同香甜

入到去原來餐廳環境比我想像中大,座位乾淨舒適。

[泰式二人套餐($228)]
大頭蝦冬陰功湯
冬陰功酸辣平衡,味道香辣得黎帶點清爽,幾足料,非常開胃。

泰式燒烤拼盤(細)

泰香馬沙文咖喱雞

馬拉盞炒通菜
通菜脆嫩,味道香辣,幾有鑊氣。

泰式奶綠
個人比較鍾意奶綠,茶味清香。

芒果糯米飯配椰子雪糕(套餐追加$40)
賣相幾靚,糯米質地柔軟,椰子雪糕甜度適中,配埋酸酸酸地嘅芒果同香甜嘅椰汁,味道好夾~
2023-04-29 34 瀏覽
今日去咗寶琳新都城嘅Yolo,係間主打泰國菜嘅Cafe,環境好優雅和文青,坐得好舒服。今次和朋友叫咗個2人餐 $228,有冬陰功湯、拼盤、主菜(3選1)、炒菜(2選1)、2份絲苗白飯/印度薄餅 & 2杯泰式奶茶/泰式奶綠,超多嘢食,CP值超強!🔹️大頭蝦冬陰功湯🔹️泰式燒烤拼盤🔹️泰香馬沙文咖哩配牛肋條呢嗰咖哩超香,唔會太辣,用來點印度薄餅好正!牛肋條炆到好淋,好好食!🔹️馬拉盞炒通菜好惹味和炒到好香口,仲要幾大碟🔹️印度薄餅🔹️泰式奶茶🔹️泰式奶綠兩杯飲品都算幾大杯下,無走冰之下甜度啱啱好呀!🔹️芒果糯米飯配椰子雪糕 ($40)賣相好靚好吸睛,打卡一流,椰子雪糕好清新好食。

🔹️大頭蝦冬陰功湯

🔹️泰式燒烤拼盤

🔹️泰香馬沙文咖哩配牛肋條

🔹️馬拉盞炒通菜
好惹味和炒到好香口,仲要幾大碟

🔹️印度薄餅

🔹️泰式奶茶
🔹️泰式奶綠
兩杯飲品都算幾大杯下,無走冰之下甜度啱啱好呀!

🔹️芒果糯米飯配椰子雪糕 ($40)
賣相好靚好吸睛,打卡一流,椰子雪糕好清新好食。

🤎YOLO🤎自細都係寶琳長大嘅我,見住新都城唔會幾年都大裝修一次,今次翻新可以話係最有驚喜嘅一次。今次嘅裝修特別喺三期裏面加咗好多餐廳位,所以突然之間新都城三期突然變咗美食天堂。今次同媽咪就去咗裝修得似cafe,但係食泰菜嘅YOLO🤪餐廳用咗綠色為主調,有唔同嘅打卡位,環境清幽,我同屋企人一坐就坐咗兩個鐘,非常之舒服。雖然佢裝修得似Cafe,但係價錢一啲都唔貴,平日黎食嘅話仲有午市套餐或者下午茶套餐。套餐包一杯普通飲品,如果想升級飲特色飲品,只需半價✨🤍燒牛肉沙律餐 $78本身對呢個沙律冇乜期望,但出奇地佢牛肉燒得非常好,而且揀嘅部位好嫩滑,有啲似食緊牛肩肉。🤍炸蝦餅$18聽店員講,好多人都會叫呢個炸蝦餅嚟食,自己都覺得十分之滿意😗炸得好香口🤍青檸薄荷梳打本身見到有薄荷有少少抗拒,因為好驚係落咗嗰一隻薄荷糖漿。不過呢一度係落真材實料嘅薄荷葉,所以唔會有我一浸好假嘅糖漿味,所以你一杯青檸薄荷梳打非常之好飲,好啱用黎送泰國菜。🤍泰式無骨海南雞飯 $68海南雞飯嘅份量好多,擺盤好靚。不過略嫌雞肉肉質比較實📍YOLO將軍澳貿業路8號新都城中心三期1樓132A,138D號舖#boombu將軍澳#
🤎YOLO🤎

🤍燒牛肉沙律餐 $78

🤍炸蝦餅$18

🤍青檸薄荷梳打

🤍泰式無骨海南雞飯 $68
海南雞飯嘅份量好多,擺盤好靚。不過略嫌雞肉肉質比較實

📍YOLO

再食: 🤎🤎🤎🤍🤍
💰人均消費:$100
————————————
2023-04-27 589 瀏覽
前排去咗將軍澳食晚餐,係呢間——🌟YOLO🌟食咗個好豐富嘅二人餐,估唔到份量多好抵食,飽到不得了🙊同埋幾鐘意佢個餐廳名,雖然得4個英文字好簡單,但好有意思,係 ”You Only Live Once” 嘅意思,幾特別所以記得🤣不過應該無咩人會在意到🫣講返啲食物先💁🏻‍♀️._.🌟🌟🌟 / 2人餐 / 🌟🌟🌟🦐|大頭蝦冬蔭功湯|🦐個冬蔭功好足料,見到隻大頭蝦大到連個碗都放唔落,影相就最吸睛🤩佢個味道仲要好夠味,好正宗下🌟·🍖|泰式燒烤拼盤|🍖以為跟餐附上嘅燒烤拼盤會好細份,點知好有誠意,就連每款燒烤食物都各有味道💕·🐥|泰式無骨海南雞(半隻)|🐥半隻海南雞份量真係好足,雞件肉質腍身嫩滑,仲配埋海南雞必點嘅三款醬汁,啖啖肉好正👍🏻·🥬|馬拉蓋炒通菜|🥬估唔到一碟炒通菜都咁好食,佢用蝦醬炒,勁香濃,又唔會好鹹,菜黎講兩人份量足夠有突,依家我覺得好惹味😝·🍚|絲苗白飯|🍚如果有得揀黃油飯更滿足·🫓|印度薄餅|🫓好特別可以揀薄餅,薄餅熱辣辣好香酥,而且數量有限架,我哋點之後無耐已經賣晒🫣•/ 追加 / (+$20)🐖|泰式燒豬頸肉|🐖呢個追加只需加$20就有多一碟餸嘅感覺,因為數量好多,絕對唔係幾
講返啲食物先💁🏻‍♀️
🥬|馬拉蓋炒通菜|🥬
🍚|絲苗白飯|🍚
如果有得揀黃油飯更滿足
🫓|印度薄餅|🫓

/ 追加 / (+$20)
🐖|泰式燒豬頸肉|🐖
呢個追加只需加$20就有多一碟餸嘅感覺,因為數量好多,絕對唔係幾塊敷衍你,好食得黎好抵加配,佢配埋個沙嗲醬其實都幾啱用黎點薄餅食🫓

/ 飲品 / (+$15升級任何特飲)
🍹|蝶豆花椰汁冰|💙
顏色好靚,椰汁味香濃
🍋|青檸薄荷梳打|🌿
好Fresh嘅有氣梳打,消滯又解渴
._.
YOLO (將軍澳).完全唔知咁近我開左間性價比咁高嘅野,食物價錢唔貴又好食,環境仲要超舒服!.▪️二人晚餐$228▪️.·泰式燒烤拼盤·.拼盤有鹹蛋皇雞翼,串燒豬同雞,仲有泰式腸仔.·大頭蝦冬蔭公·.有一大隻蝦,湯夠惹味,酸酸辣辣.•馬沙文咖喱牛肋條•.有得揀海南雞或豬手,我地揀左咖喱牛肋條,有牛筋,咖哩我地揀左薄餅,沾住食!.•馬拉盞通菜•.通菜好大碟,又炒得有鑊氣!.•+ $20泰式豬頸肉•.$20就可以加份小食,豬頸肉燒得香口!.📌 YOLO (將軍澳)將軍澳貿業路8號新都城中心三期1樓132A,138D號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
YOLO (將軍澳)

▪️二人晚餐$228▪️

·泰式燒烤拼盤·
拼盤有鹹蛋皇雞翼,串燒豬同雞,仲有泰式腸仔

·大頭蝦冬蔭公·
有一大隻蝦,湯夠惹味,酸酸辣辣
•馬沙文咖喱牛肋條•

•馬拉盞通菜•
通菜好大碟,又炒得有鑊氣!

•+ $20泰式豬頸肉•
$20就可以加份小食,豬頸肉燒得香口!
📌 YOLO (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心三期1樓132A,138D號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-04-26 47 瀏覽
(๑>◡<๑) 好豐富既泰式二人晚餐☺️本身呢間餐廳係做西餐嘅,最近轉咗做泰國菜,見到啲菜式都幾新派,就去咗一試😌✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ 呢到上菜上得好快,未仔細睇,野食已經一窩鋒擺上前,好有效率🤣講番正題先,呢個二人餐前菜已經有三個🥘大頭蝦冬蔭功湯:係好濃郁嘅湯,酸酸辣辣,好岩重口味既人😎🍱泰式燒烤拼盤:分別係有鹹蛋黃單骨雞翼 、雞肉串燒、豬肉串燒、燒蕃茄,仲有好特別辣辣地嘅「泰國酸辣肉腸」。串燒可以點沙嗲醬,好味;辣肉腸好有泰國風味!🥗小沙律:原來仲有個hidden from menu 既小沙律,仲有好多醋,酸酸地好開胃😗✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ 主菜共有三個選擇,我選左 -🥩泰香馬沙文 咖喱牛助條,呢個咖喱係偏甜,好易入口;牛肋骨林甜,仲有少少薯仔;加埋啲印度薄餅好有風味😌🥬馬拉盞炒通菜:熱辣辣好大份量,馬拉盞好香,炒得幾好。🫓印度薄餅/ 🍚白飯:呢個幾好,兩個人可以combine both choices,正所謂「唔駛選擇,全部都要🤣」✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ 呢個二人餐包咗兩杯飲品,又係可以各選一,🧉泰式奶茶:係好正宗嘅味道,上邊仲有厚厚嘅泡沫🧉泰
(๑>◡<๑) 好豐富既泰式二人晚餐☺️
✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

講番正題先,呢個二人餐前菜已經有三個
🥘大頭蝦冬蔭功湯:係好濃郁嘅湯,酸酸辣辣,好岩重口味既人😎
🍱泰式燒烤拼盤:分別係有鹹蛋黃單骨雞翼 [啲鹹蛋黃好香,超好味🤤]、雞肉串燒、豬肉串燒、燒蕃茄,仲有好特別辣辣地嘅「泰國酸辣肉腸」。
串燒可以點沙嗲醬,好味;辣肉腸好有泰國風味!

✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

主菜共有三個選擇,我選左 -

🥬馬拉盞炒通菜:熱辣辣好大份量,馬拉盞好香,炒得幾好。

✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

呢個二人餐包咗兩杯飲品,又係可以各選一,
🧉泰式奶茶:係好正宗嘅味道,上邊仲有厚厚嘅泡沫
🧉泰式奶綠:呢個就另外既選擇,我鐘意飲呢杯多啲
✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰ ⋱✮⋰

本身已經食到好飽,不過見到Menu 有呢個雪糕甜品,又好想試。二人餐係 + $40👍

🥥🥭芒果糯米飯配椰子雪糕:不負眾望,暖暖嘅糯米飯+ 凍冰冰既椰子雪糕、椰汁,係冰火交融嘅感覺😜好味!

二人餐再加多個甜品,都係$300 有找
我覺得幾抵😎
岩哂#將軍澳 既街坊
2023-04-24 41 瀏覽
呢日黎到寶琳探朋友, 甩到新都城呢間泰國野好似坐得幾舒服又光猛咁, 於是就揀左食佢~ 呢間餐廳叫YOLO, 都係食泰國菜既~ 我地叫左個2人餐, 入面有勁多野食~ 有大頭蝦冬蔭功湯, 泰式燒烤拼盤, 泰式無骨海南雞半隻/ 泰香馬沙文咖哩/無骨豬手, 馬拉盞炒通菜/蒜蓉少雜蔬, 仲可以揀要白飯定薄餅~ 仲包兩杯野飲: 泰式奶茶/泰式奶綠~ 首先講下佢個湯, 大頭蝦勁大粒, 食落好滋味! 個湯夠哂惹味! 好好飲! 泰式燒烤拼盤入面都有好多野食,個腸仔真係估佢唔到係辣辣地咁勁JUICY~ 另外我地都加左要蝦春卷同芒果燸米飯, 春卷夠哂香脆同埋入面都有好多蝦, 芒果燸米飯撈埋佢既椰汁都好好食~ 主菜我地就揀左要泰香馬沙文咖哩雞, 配埋薄餅真係perfect! 可以一個揀飯一個揀薄餅, 我地就兩個都要哂薄餅,入面有成8塊, 份2好多同埋薄餅都好鬆化~ 食埋個菜同甜品真係Perfect!

新都城中心三期早前開左間新派泰式cafe 環境好舒適 田園式設計 配上白色雲石枱 木製書架 芒草等擺設 好文青😍有別於一般cafe以西餐為主 YOLO主打泰國菜 仲有一啲好特別既新派泰式fusion 菜比大家試下😊今次我地就簡左二人餐食 因為真系超級抵食🤑 6道菜包括有湯 串燒拼盤 沙律 主食 菜 野飲 咁豐富都只系$228 真系不得鳥👏🏼🫕大頭蝦冬蔭功湯(細)雖然系細size 但都好足料 有大頭蝦 洋蔥 香茅 仲有好多菇片 食極都有😂味道酸酸辣辣 好醒胃 做前菜一流🍢泰式燒烤拼盤(細)完全冇揸流灘 有一串雞柳 豬肉 辣肉腸 燒蕃茄 仲有四隻一字骨雞翼黃金雞翼 炸到香脆 配埋鹹蛋黃醬真系冇得輸 超級惹味 雞柳肉質嫩滑 燒蕃茄好juicy 🐷原隻泰式無骨豬手去曬骨 啖啖肉👍🏻鹵水汁好濃豬手皮好林好滑🥬馬拉棧炒通菜菜好新鮮 炒完都好翠綠 色水好靚味道岩岩好 吾會太鹹套餐仲包白飯 薄餅 薄餅好蘇脆 上枱時熱辣辣 牛油味幾出 好驚喜😚🍹泰式奶茶 & 泰式奶綠好colorful 岩曬打卡奶綠好香茉莉花味 幾特別🍦芒果糯米飯配雪糕 +$40食泰國野一定要食芒果糯米飯糯米飯暖暖地 用左蝶豆花上色 加

二人餐

🫕大頭蝦冬蔭功湯(細)
味道酸酸辣辣 好醒胃 做前菜一流

大頭蝦冬蔭功湯

🍢泰式燒烤拼盤(細)
黃金雞翼 炸到香脆 配埋鹹蛋黃醬真系冇得輸 超級惹味

好colorful 岩曬打卡
奶綠好香茉莉花味 幾特別

🍦芒果糯米飯配雪糕 +$40
食泰國野一定要食芒果糯米飯
糯米飯暖暖地 用左蝶豆花上色 加埋椰醬 好好食😋仲配埋椰子雪糕 冰火交融 好似心太軟咁 好特別💯

芒果糯米飯配雪糕

💭
晚市二人餐有成6道菜 只系要$228 真系超抵食 每道菜用料十足 份量又多 食物味道又非常好 裝修又舒適 好值得一試🥰

2023-04-20
二人餐
大頭蝦冬蔭功湯
原隻泰式無骨豬手
馬拉棧炒通菜
芒果糯米飯配雪糕
2023-04-22 63 瀏覽
餐廳的名稱"You only live once"非常有意義,傳達了一種珍惜生命的態度。而選擇在這樣的一家餐廳用餐,也是一種對生命的珍視和對自己的犒賞。這家泰式餐廳絕對值得一試,特別是他們的$228 二人套餐。頭盤大頭蝦冬陰功湯(二人份量)湯裡的大頭蝦肉質鮮美,湯的味道濃郁,帶有酸辣味和泰式香料的香氣~泰式燒烤拼盤有豬,雞串燒,雞翼和香腸,實在太豐富~主菜泰式無骨海南雞雞肉非常嫩滑,份量好多,配試泰式口味的醬汁一絕👍🏻馬拉盞炒通菜通菜的清爽口感和馬拉盞的香氣完美結合😋飲品有兩杯泰式奶茶,奶茶的口味濃郁,奶香十足,而且賣相好美😍

頭盤
大頭蝦冬陰功湯(二人份量)

泰式燒烤拼盤
有豬,雞串燒,雞翼和香腸,實在太豐富~

主菜
泰式無骨海南雞
雞肉非常嫩滑,份量好多,配試泰式口味的醬汁一絕👍🏻

通菜的清爽口感和馬拉盞的香氣完美結合😋

2023-04-20 33 瀏覽
真係有驚喜啊!佢哋嘅咖喱好正,濃郁嘅香料味令人回味無窮,加上啲炭燒澳洲肉眼扒,真係好Juicy,令人嘴唇上下舞動。同埋佢哋嘅田園沙律,好新鮮好爽口,仲有啲微微嘅酸味,令味覺更豐富。食完咁多嘢,一定要試試佢哋嘅蘋果肉桂烏龍,好香甜,令人一飲而盡。而佢哋嘅忌廉南瓜湯,都好滑好濃郁,令人感覺好溫暖。總括嚟講,呢次用餐體驗真係好好,令人想再嚟多次食返啲好味嘅餸!
2023-04-17
  • 蘋果肉桂烏龍
  • 咖喱
又發現到 將軍澳新都城又多一間好選擇嘅 不得不試吓 呢間餐廳感覺好清新 坐得闊落又舒服 相比起二期 呢度三期嘅餐廳 比較隱蔽一啲 但最鍾意就係唔使等位 仲要好食 😋🤍香酥番薯條 $43~又脆又夠甜 係本身番薯嘅甜味 🤍泰式燒雞配烤菠蘿 $118~ 泰式醬汁係精華 燒雞皮薄外脆內軟又多汁 燒菠蘿嘅甜度提升 兩者配搭得非常好 🤍牛肉三重芝士漢堡 $78牛肉juicy 加上切碎嘅酸青瓜 包充滿牛油香 仲有蕃茄洋蔥生菜 🤍菠蘿椰青特飲 $28 夠清新 鍾意飲完啲椰青先至食啲菠蘿

又發現到 將軍澳新都城又多一間好選擇嘅

不得不試吓 呢間餐廳感覺好清新 坐得闊落又舒服

仲要好食 😋

🤍香酥番薯條 $43~又脆又夠甜 係本身番薯嘅甜味

🤍牛肉三重芝士漢堡 $78

🤍菠蘿椰青特飲 $28
夠清新 鍾意飲完啲椰青先至食啲菠蘿
2023-04-19 23 瀏覽
今日來到將軍澳寶琳周圍行,意外發現了一間非常抵食嘅泰國菜名叫「YOLO」。店內裝潢又不像平常的泰國風,一反簡約文青路線,用上書架、芒草等,營造出一個休閒的環境!沙嗲串燒4串(雞肉、豬肉)串燒都醃制後燒炙,入口就有著非常濃郁的沙嗲香,而且入口嫩滑彈牙,如果嫌不夠惹味,更可輕點沙嗲醬汁,增添香味。泰式豬頸肉這款豬頸肉真的非常抵食,而且份量十足,入口軟滑爽彈之餘,更是肉汁Juicy,真係令人難以抗拒。 椰香海鮮焗飯來到時已聞到椰香滿滿,更有多款豐富海鮮:大蝦、魷魚、青口、蜆肉等…那椰香配上白飯真係絕配,絕對令人食唔停口。芒果糯米飯配椰子雪糕暖笠笠的糯米飯配上香味椰汁,口感豐富,還有椰子味雪糕球,在這炎夏食就最好不過!

沙嗲串燒4串(雞肉、豬肉)

泰式豬頸肉

椰香海鮮焗飯

芒果糯米飯配椰子雪糕
2023-04-18 27 瀏覽
將軍澳愈來愈多新開的食肆,感覺選擇愈來愈多,希望擺脫美食沙漠的名字。想食泰國菜唔一定要去九龍城,今次揀左間位於寶林站新都城3期的Yolo,見到Openrice 的評語原來以前係食西餐,最近餐牌轉左泰國菜,即刻試試先。首先講左舖頭環境先,環境清靜好啱傾計或情侶黎食飯,侍應都非常有禮貌,非常加分。望住個餐牌,雖然唔算選擇好多,但大部分人會食的都有,我地因為貪心又想食串燒,又想食蝦餅,所以叫左個大拼盤^^,加左個青咖喱牛加配印度薄餅,仲有必食的馬拉盞炒通菜。個拼盤有串燒(雞/豬),單骨咸蛋黃雞奕,番薯條,泰式沙律同腸仔,腸仔個味似泰式魚餅的味,充滿檸檬葉的香味,串燒的沙嗲汁好食,花生味重。個青咖喱牛肋條配印度薄餅好夾,不過配飯的話應該更好,超好送飯。然後個通菜都好食,唔會好老,整體感覺不錯,都建議大家黎試。
2023-04-17 31 瀏覽
今日收工同好耐冇見嘅朋友聚下😆 ✨泰式蟹肉炒飯 $112都炒得幾乾身 蟹肉份量都唔少 啲肉好實肉 👍 有蟹嘅鮮甜味👍😋✨泰式拼盤(小)$78十分健康 有盤菜 👍 啲單骨雞翼都幾出色 有香濃嘅蛋黃味🤤🤤 雞肉同豬肉串都幾大串 腸仔好香辣惹味😋✨泰式燒牛柳配酸子汁 $108牛柳燒得一啲都唔乾唔韌👍 有牛味 配送一堆沙律菜非常健康👍總括黎講食物都唔錯 環境好舒適 唔嘈 可以慢慢坐同朋友傾偈 🥰 侍應服務都好好 會主動加水 有禮
今日收工同好耐冇見嘅朋友聚下😆

✨泰式蟹肉炒飯 $112

✨泰式拼盤(小)$78

✨泰式燒牛柳配酸子汁 $108
牛柳燒得一啲都唔乾唔韌👍 有牛味 配送一堆沙律菜非常健康👍

2023-04-17 29 瀏覽
將軍澳又有好嘢食啦,而家最新推出咗泰式Menu絕對唔可以錯過🤗即場炭燒泰式燒烤拼盤(細)(咸蛋黄單骨雞翼4件,雞肉1串、豬肉1串、蕃茄、秦國酸辣肉腸、泰沙律)惹味嘅鹹蛋黃包住單骨雞翼真係非常滋味無窮,炭燒味十足嘅雞肉加豬肉,再加炭燒味辣味十足嘅香腸,有炭燒有辣🥵,梗係不忘食返啲蔬菜同蕃茄降熱氣啦。雖然佢話係細size,但係份量真係好足夠兩個人食。泰式燒魷魚鬚煙靭又彈牙嘅燒魷魚酥配埋佢哋嘅燒烤醬,非常之入味。試完簡直難以抗拒。傅統泰式泰式無骨海南雞(半隻)呢個係絕對必試推介,真係非常之好味道,真係非常之好味道,雞肉嫩滑,皮爽脆有汁唔油膩,整體非常之滑,就算唔點佢哋嘅醬汁都非常之入味,雞味非常之濃郁,真係咬落去有即刻溶嘅口感。泰式奶綠香濃嘅綠茶加濃郁香滑嘅奶味。特飲芒果椰子撻呢杯飲品超級大杯,簡直可以係飲品加甜品集於一身,新鮮香濃嘅椰子蓉好似飲緊椰子奶昔一樣,食完之後仲有個芒果冰雪條配搭,非常之特別
將軍澳又有好嘢食啦,
而家最新推出咗泰式Menu絕對唔可以錯過🤗

即場炭燒
泰式燒烤拼盤(細)

泰式燒魷魚鬚

傅統泰式
泰式無骨海南雞(半隻)

泰式奶綠
香濃嘅綠茶加濃郁香滑嘅奶味。

特飲芒果椰子撻