2023-07-08 514 瀏覽
👫🏽~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~👫🏽【 水準大跌·縮水Pizza不了 】#beerpig旺角 #beerpig西式以前食過幾次都覺得幾好,會介紹啲fd去食呢間餐廳,隔左一年左右再黎,啲食物質素變差左🫠啲員工又掛住圍係吧枱吹水,原本話用餐時間2小時,但用餐體驗感覺不好…食完就想走人轉場,以後唔會再黎👋🏻👋🏻✨總分:🍻🥃 2.25 / 10 分✨推薦:#💔勁伏💖想睇更多美食 & 日常分享?快啲Follow @Beerpig.Foodie 留意有咩推介啦🌟—#🍻🍖 質素:之前食過2次都覺得啲pizza皮薄又脆身,大大塊味道都唔錯,但今次再黎食啲Pizza都縮曬水🫠Pizza一上枱就嚇到我同啲朋友呆曬,皮厚又縮水,味道不如以往,之後發現其他枱既客人都有叫Pizza,又係一上到就O曬嘴🙂之後睇番一個Pizza都要百幾蚊,但個Size、味道同價錢都不成正比,以後都唔會再黎👋🏻👋🏻🍕 忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁Pizza 8"|$108✨評分:2 / 10 分🍕 Parma Ham四色芝士Pizza 8"|$118✨評分:1.5 / 10 分—🐷評分:🍻🍖:🍺🥃 1.75 / 10 分環境

#beerpig旺角 #beerpig西式

性價比:0 / 10 分

🍻 #WOFT 🍖
📍旺角染布房街7-8D地下

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#hkFoodie #hkfood #foodblog #相機食先
#foodie #foodporn #hkfoodblogger
#香港 #劣食 #伏 #食評 #香港食評
#旺角 #pizza #西式 #差評
Parma Ham四色芝士Pizza 8"
忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁Pizza 8"
忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁Pizza 8"
2023-04-28 611 瀏覽
屹立不倒的一間餐廳 很適合放工後同朋友/情侶嚟呢度chill 下嗌咗碟生蝦 都好新鮮 不過辣度好似比平時食開既勁啲🥶🥶🤣然後 係一碟大啡菇 呢個好好味😋 要襯熱食佢! 凍咗會無咁好食佢地既手工啤 都好適合女仔飲!!十分推薦🥰
屹立不倒的一間餐廳
很適合放工後同朋友/情侶嚟呢度chill 下
嗌咗碟生蝦 都好新鮮 不過辣度好似比平時食開既勁啲🥶🥶🤣
佢地既手工啤 都好適合女仔飲!!十分推薦🥰
臨上堂前,同朋友係附近揾啲正野食,一早訂定枱,被安排係SOFA位置超級舒服,嗌左個松露三重飯,太好味,狼吞虎嚥唔記得左影相。😆飯後甜品嗌左個香脆棉花糖朱古力夾心,份量睇落去好少但其實飯後甜品過下口隱就夠。拎塊餅再“BUT”啲朱古力夾心棉花糖係面,食落暖立立,一口一滿足。再嗌左杯mocktail兩份飲,論賣相佢已經贏左十條街。😆❤️超級靚既擺盤,放左啲玫瑰係側邊,杯內仲有啲滿天星。飲落去酸酸甜甜既感覺,好好味,相信天藍色都只係色素。呢一間餐廳主打手工啤,自己就無試過啦,下一次經過可以再試下。

• 脆焗棉花糖榛子朱古力夾心批
放工去飲杯,原本衝住杯 「熱薑大補酒」同埋佢有「素pizza」而嚟!喺in-line app同門口個menu都有例明哩啲選項,但一到用QRcode 落單,「素pizza」、薑酒都無;坐低咗,唯有叫其他唔係最想食嘅🫣。有少少失望,廚房一忙,首先被放棄嘅多數都係少人叫嘅「無肉菜式」😩。整體味道ok,但嗰條街有唔少bar,有唔少選擇,競爭都幾大!。Fa Diu La Ma King (花鵰那媽王)$86WeT Dog Lemon Peach $85麻吉年糕燒 $24WOFT 腐乳芝士火鍋 $208龍蝦肉忌廉牛肝菌意大利飯 $179脆香避風塘薯條 $65Goose IPA $87。📍 WOFT (旺角)旺角染布房街7-8D地下。好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑回味指數:🌕🌕🌕🌑🌑

Fa Diu La Ma King (花鵰那媽王)$86
WeT Dog Lemon Peach $85
Fa Diu La Ma King (花鵰那媽王)$86 WeT Dog Lemon Peach $85

麻吉年糕燒 $24

脆香避風塘薯條 $65
脆香避風塘薯條

Goose IPA $87
Goose IPA

📍 WOFT (旺角)

好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
回味指數:🌕🌕🌕🌑🌑
2023-02-07
麻吉年糕燒
脆香避風塘薯條
2023-02-28 232 瀏覽
當日係晚餐去諗住食飯,入到去先知原來呢一間係酒吧嚟嘅😳不過都冇咩所謂因為佢係分咗一半?有一半係普通食飯咁樣一半即係啲人飲酒🍻雖然係酒吧但係都唔係好嘈仲可以接受到。食物嘅話就唔係話特別好食不過比較好食嘅係軟殼蟹窩夫🧇軟殼蟹好脆同埋夾住窩夫都係冇唔夾!
2023-02-28 152 瀏覽
前兩日午餐去咗食呢一間餐廳,食物整體嘅質素都係不過不失!本身都覺得冇咩事但係買單嘅時候發覺佢價錢都頗貴下,性價比低。例如,芝士加薯仔🥔價錢竟然要$128 ,可能佢嘅芝士同平時嘅唔同但係呢個價錢真係有少少難接受😳
2023-01-02 111 瀏覽
✍︎︎一間歐美工業風為主嘅Fusion 餐廳,仲有好多創意cocktail 同手工啤,同朋友一齊chill一chill白汁磨菇魷魚狗仔粉🍝 $119港式小食X意粉嘅配搭,十分創新\(≧▽≦)/狗仔粉煙韌,每條都索哂磨菇白汁,味道偏濃郁同creamy 配上辣菜脯撈嚟食更加惹味海鮮方面配有蜆肉同魷魚圈黑松露菌醬芝士意式夾餅🍕 $97/6吋黑色一舊係咩東東?墨汁麵團外脆內微煙韌口感入面全部都係黑松露醬同芝士,一切開已經好濃黑松露味,芝士多到拉絲無難度••••••••••••••••••••••••••••••🔎WOFT 旺角染布房街7-8D地下••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎

白汁磨菇魷魚狗仔粉🍝 $119
港式小食X意粉嘅配搭,十分創新\(≧▽≦)/
狗仔粉煙韌,每條都索哂磨菇白汁,味道偏濃郁同creamy
配上辣菜脯撈嚟食更加惹味
海鮮方面配有蜆肉同魷魚圈

黑松露菌醬芝士意式夾餅🍕 $97/6吋
黑色一舊係咩東東?
墨汁麵團外脆內微煙韌口感

🔎WOFT
  • 黑松露菌醬芝士意式夾餅
2023-01-01 107 瀏覽
餐廳本來就很有很chill的氣氛西餐和bar融合一起鮮菌蟹肉忌廉濃湯淡淡地菌香 湯裏已有點肉碎所以在喝時 有喝到攪碎後湯碎配上剛烤好的蒜包 泡湯喝更入味醬燒豬肋骨配薯條豬肋骨份量很多 旁邊還有薯條肉和骨頭能輕易分開肉有用醬汁腌過 在烤過 味道更入味甜甜的醬汁 表面有少許焦香味道有點像港式叉燒 帶甜的我很喜歡這種味道龍蝦肉忌廉牛肝菌意大利飯造型很加分 已經把蝦殻剝好蝦肉表面有忌廉醬 有點奶香肉質帶爽身有彈性 米飯煮時加上忌廉和菌類會自帶濃厚菌香 菌碎也切碎混合在米飯裏 口感上有分明
餐廳本來就很有很chill的氣氛

肉質帶爽身有彈性
米飯煮時加上忌廉和菌類
會自帶濃厚菌香 菌碎也切碎
混合在米飯裏 口感上有分明
位於旺角的這條染布房街,酒吧林立,這次誤打誤撞光顧這間氣氛十足的型格酒店餐廳!環境頗有氣氛,適合一大班朋友小酌兩杯,度過微醺的晚上。———✤ 經典烤焗辣雞中翼|$𝟓𝟕 雞中翼新鮮焗好就直接拿出來,熱氣沸騰,惹味的辣醬汁調配到恰到好處🌶️!一咬下去感受到油脂在口腔中爆發! ✤ 皇牌燒牛舌|$𝟒𝟖 厚肉無比的牛舌爆汁嫩滑😍咬落爽口十分、牛味濃郁🐂 火候控制得完美,燒得香噴噴,外脆內軟,每一口油香充斥口腔! ✤ 安格斯肉眼牛柳串|$𝟔𝟎 尚算嫩口,不會過韌。 -✤ 白汁烤焗大蘑菇|$𝟔𝟓 炙燒過後的芝士焦香濃郁,切開可見濃郁𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲白汁。 ✤ 𝐁𝐁𝐐濃醬海鮮𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚|$𝟗𝟕 𝟖寸份量實在足料!濃郁香甜的𝐁𝐁𝐐醬塗抹在烤得酥脆的薄批上,𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚整體咬落滿口鬆化,海鮮和火箭菜配搭完美,很是足料。 ✤ 脆焗棉花糖榛子朱古力夾心批|$𝟓𝟔 童年回憶😳甫映入眼簾是烤焦過帶有淺啡色的棉花糖,雪白漲卜卜的棉花糖下是榛子朱古力醬。進食時塗抹朱古力醬於消化餅上,雖然邪惡,但絕對可以輕易吃光。 ✤ 𝐑 𝐋𝐲𝐜𝐡𝐞𝐞|$𝟖𝟓 沙冰味道一味死甜🍧毫無層次,𝐧𝐨𝐭 𝐦𝐲 𝐜𝐮𝐩 𝐨𝐟 𝐭𝐞𝐚🫠
———
✤ 經典烤焗辣雞中翼|$𝟓𝟕

✤ 皇牌燒牛舌|$𝟒𝟖

✤ 安格斯肉眼牛柳串|$𝟔𝟎
尚算嫩口,不會過韌。
✤ 白汁烤焗大蘑菇|$𝟔𝟓
炙燒過後的芝士焦香濃郁,切開可見濃郁𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲白汁。

✤ 𝐁𝐁𝐐濃醬海鮮𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚|$𝟗𝟕

✤ 脆焗棉花糖榛子朱古力夾心批|$𝟓𝟔

✤ 𝐑 𝐋𝐲𝐜𝐡𝐞𝐞|$𝟖𝟓
2022-12-15 112 瀏覽
早排搭車經過旺角的染布房街發現到有一間幾有情調既酒吧餐廳餐廳以暗黑酒吧做主題,裝修計設型格,仲計有戶外吧枱位,非常有 feel餐廳主打手工啤酒,提供來自大量特色雞尾酒、多國及本地約60款手工啤,平時鐘意飲返兩杯 chill 下既朋友仔都非常適合另外食物由澳門葡京米芝蓮餐廳的大廚設計,用料破格,真係飲野又夠 chill ,食野又美味食物方面 :鵝肝和牛漢堡配薯圈 : 最頂有白蘑菇配油香十足既鵝肝,特厚既和牛漢堡配埋厚切蕃茄、生菜及千島醬,夠曬大份,炸薯圈有驚喜,炸得乾身香脆,一定要襯熱食龍蝦肉忌廉牛肝菌意大利飯 : 龍蝦尾肉質爽口彈牙,意大利飯加入忌廉,有奶香味又creamy,再吸收曬牛肝菌汁,夠曬好味心太軟熔岩朱古力蛋糕 : 朱古力蛋糕外皮鬆軟,入便既流心朱古力醬濃郁,呢排既工氣食落暖笠笠,真係甜在心頭網址 : https://www.instagram.com/woftbar/
早排搭車經過旺角的染布房街發現到有一間幾有情調既酒吧餐廳

食物方面 :

2022-12-14
  • 鵝肝和牛漢堡配薯圈
  • 龍蝦肉忌廉牛肝菌意大利飯
1K
2022-12-08 106 瀏覽
🚦行過旺角經過呢間小酒吧👀見到佢裝修好別緻🪩同朋友異口同聲都想試吓呢間🙌🏻==============================🍕忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁Pizza 大細仲有選擇8吋同10吋 我哋揀咗8吋 兩個人食都好夠🫃配料一啲都唔吝嗇 大大塊煙三文魚🐟忌廉同菠菜嘅份量都係出奇地多👅食落口好飽滿😍🍳英式Egg Benedict 水波蛋🥚煙三文魚🐟菠菜🥬薯餅🥔荷蘭汁 最特別嘅唔係用鬆餅 而用炸薯餅做底🤩認真夠晒特別 蛋汁配埋炸薯餅非常好食🤤🇲🇽墨西哥粟米片配自家製三色醬 粟米片食得出喺出邊買嘅😂不過可以接受 因為佢個醬真係好出色 尤其係牛油果醬🥑🍄白汁烤焗大蘑菇 芝士同白汁焗蘑菇係一個冇得輸嘅組合👏🏻🍫脆焗棉花糖榛子朱古力夾心批 食到呢度都飽咗150% 只不過甜品嗰邊未飽😆估佢唔到用BBQ燒棉花糖嘅方法🔥配埋朱古力醬加香蕉🍌最搞笑係佢配埋瑪莉餅俾你夾住食🥨喂又幾好食喎‼️
🍄白汁烤焗大蘑菇 芝士同白汁焗蘑菇係一個冇得輸嘅組合👏🏻
染布房街個邊好多酒吧~又得食下野,今次為大家一間無論Cocktail定係嘢食都非常高質嘅bar&restaurant🥂而且入邊啲嘢食仲要係中西合璧!有驚喜😏💂🏻‍♀️《白汁蘑菇海鮮狗仔粉》$119我諗好多人都食過狗仔粉,加菜脯,甚至加多碗火鴨翅🤣🤣但係配白汁蘑菇海鮮咁搞鬼!?我又真係第一次,仲要一樣都係有菜脯😍估唔到又出乎意料地咁夾,完全比到好大驚喜我,必食!!!評分: 95/100💂🏻‍♀️《黑松露肉醬千層麵》$138肉醬千層麵呢個配搭,又係唔會出錯🥢今次呢個又加咗啲今次呢個又加咗啲黑松露,成個肉醬千層麵嘅層次又提升左~冇失望🤩評分: 88/100💂🏻‍♀️《芝士軟殼蟹窩夫漢堡》$109又係多國菜嘅組合~軟殼蟹超大舊,加埋芝士喺上面係極度邪惡,下面個窩夫係有少少甜甜地,平時襯雪糕個款,多重體驗🤣兵仔覺得還好,但個薯圈就真係好好食🥳評分: 80/100💂🏻‍♀️《五顏六色彩虹撚》$84呢杯係cocktail特飲嚟,佢另外都仲有好多好有特色嘅Cocktail~大家都可以試吓!呢一杯酒味會唔會好重但係非常解渴,而且沙冰幾清新,又夠大杯又打到卡,正😋評分: 90/100總結:環境西式,幾啱同朋友一齊

💂🏻‍♀️《白汁蘑菇海鮮狗仔粉》$119

評分: 80/100

💂🏻‍♀️《五顏六色彩虹撚》$84
評分: 90/100

總結:
環境西式,幾啱同朋友一齊食飯,飲杯嘢傾吓計~野食夠特別,唔係千篇一律嘅西餐😎有佢地自己嘅特色!條街都有好多正野,就算食完其他嘢過嚟飲杯嘢都唔錯🤓
頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
  • 白汁磨菇海鮮狗仔粉
  • 五顏六色彩虹撚
2022-12-07 93 瀏覽
好多年前開始已經有幫襯WOFT,地點就腳嘢食又ok,之前多數都係一大班人去gathering,今次同男友去撐枱腳,嗌咗兩個main兩串串燒,都食得好滿足。Main推介龍蝦尾牛肝菌汁意大利飯,牛肝菌汁好creamy,龍蝦尾肉夠爽口,唔係雪到霉晒嘅急凍貨,意大利飯軟硬適中,望落唔係話好精緻但食落真心好正~另一個burger就係較為經濟嘅選擇,最頂嗰粒白蘑菇超級juicy,內餡亦有厚切蕃茄,漢堡扒同麵包中規中矩,最有驚喜係脆卜卜嘅炸薯圈,非常酥脆,開心過食薯條。串燒都係呢度嘅主打,送酒就啱晒!我地叫咗牛舌同雞軟骨,兩者都十分爽口又唔會乾身,推介!

2022-12-06
旺角的染布房街不同種類的食肆林立,有不少隱世高質賣性價比的餐廳在此開業。ᴡᴏꜰᴛ 是其中一家以暗黑酒吧做主題,有提供大量特色雞尾酒及手工啤,及不同的佐酒小食。.今天晚上不為酒品,純衝著餐廳招牌之一的香烤棉花糖而來。.✿ 藍青口配香蒜白酒汁 💲119這裏的小食以佐酒的炸物為主,想吃清淡一點,所以挑選了餐廳的推薦菜之一藍青口。青口的份量滿滿,肉質飽滿掛滿了香蒜白酒汁。另外還加上很多清甜的洋蔥和煙肉粒,是一客有水準的前菜。.✿ 龍蝦肉忌廉牛肝菌意大利飯 💲179意大利飯有兩隻忌廉芝士焗的龍蝦尾,生熟度剛好清甜爽口。牛肝菌意大利飯口感煙韌,忌廉汁香濃,個人覺得不錯。.✿ ʙʙQ濃醬海鮮ᴘɪᴢᴢᴀ 💲97 (8”)在煙三文魚ᴘɪᴢᴢᴀ 及海鮮ᴘɪᴢᴢᴀ之中兩者掙扎良久,最後決定揀選味道應該更加濃厚的燒烤醬海鮮薄餅。有大及小的尺寸選擇,方便人數較少的食客。ʙʙQ ᴘɪᴢᴢᴀ口味相對會較重,如果是配啤酒一流。.✿ 脆焗棉花糖榛子朱古力夾心批 💲56(小)作為烤棉花糖粉絲,衝着這一客烤成金黃的棉花糖甜品而來,一樣有分大、小版本,以威化餅配襯烤棉花糖還是頭一次。脆焗棉花糖底是香蕉及榛子朱古力,底層是餅碎
今天晚上不為酒品,純衝著餐廳招牌之一的香烤棉花糖而來。
✿ 藍青口配香蒜白酒汁 💲119

✿ 龍蝦肉忌廉牛肝菌意大利飯 💲179
龍蝦肉忌廉牛肝菌意大利飯

✿ ʙʙQ濃醬海鮮ᴘɪᴢᴢᴀ 💲97 (8”)
ʙʙQ濃醬海鮮ᴘɪᴢᴢᴀ

✿ 脆焗棉花糖榛子朱古力夾心批 💲56(小)
作為烤棉花糖粉絲,衝着這一客烤成金黃的棉花糖甜品而來,一樣有分大、小版本,以威化餅配襯烤棉花糖還是頭一次。脆焗棉花糖底是香蕉及榛子朱古力,底層是餅碎。這個棉花糖朱古力夾心批,實在深得我喜歡。

不專業食評 IG nei.foodie
2022-12-02 38 瀏覽
#chuchu食在旺角📍 WOFT餐廳係火車橋邊麥花臣隔離,可以坐出面入面都好舒服,裝修都好有特色,偏工業風!除了各樣香港和台灣的手工啤,仲有好多款自家設計雞尾酒cocktail,不過🐷嗰日唔舒服就冇飲酒了!#chuchu飲酒 好想試佢嘅burger同pizza,但個日真係好唔舒服,都係每樣食到小小🥹期待下次好返再去食過飲過!💡用QR code落單好方便!上菜都好快!—————————————————————❣️ 經典烤焗昋辣雞中翼 $57雞翼焗到又香又辣!雞中翼用高溫烤焗過,比起平時的煎更入味,微辣又唔會太鹹!叫經典真係冇錯,一入口就係回憶嘅味道!.❣️辣汁蕃茄醬橄欖油蒜片蝦炒扁意粉 $124蒜片同蝦好夾!有8隻蝦大大隻又爽口,估唔到會有咁多隻,好食!辣汁加茄醬,辣得嚟有少少酸酸甜甜,幾開胃!❣️牛三味(牛舌,牛肩肉,牛肋條)$239三味都有手板左右咁大塊,煎得好香,好juicy,仲配左好多沙律菜同蔬菜!—————————————————————不專業評分👅好味指數: 8/10 💰性價比: 8/10👍🏻推薦: 8/10 —————————————————————🏡地址: WOFT (旺
#chuchu食在旺角
📍 WOFT
💡用QR code落單好方便!上菜都好快!

❣️ 經典烤焗昋辣雞中翼 $57

❣️辣汁蕃茄醬橄欖油蒜片蝦炒扁意粉 $124

❣️牛三味(牛舌,牛肩肉,牛肋條)$239

不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: WOFT (旺角)
🕑營業時間:17:30 - 03:00
#chuchu食西餐
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店 #eatwithfoodiez
2022-11-30
  • 經典烤焗香辣雞中翼