2019-04-07 591 瀏覽
今日係呢度用餐,我覺得啲野好好食,周圍個氣氛都好好。重有啲cocktail 好好飲又好靚,因為老公生日所以叫左甜品,我叫佢地幫我寫happy birthday 佢地都有幫我。重同我老公講生日快樂添,今晚真係好滿意,六月再帶我仔去慶祝生日先。
2019-03-27 573 瀏覽
朋友介紹呢間WOFT有室外位置仲有好西食,一於去試下佢咩料子吸晴士多啤梨沙冰,味道唔太甜,非常好飲生蝦唔多新鮮而且唔爽,醬汁味道OK芝士唔夠RICH,而且無咩芝士味,而且鋪哂係面,底個啲薯條食到底無咩醬炒金邊粉就欠獲氣,感覺似西餐多啲。最後以呢個焗棉花糖朱古力配瑪利餅來個完美句號總括而言,甜品同飲品好似比較出色😂😂😂

吸晴士多啤梨沙冰,味道唔太甜,非常好飲

生蝦唔多新鮮而且唔爽,醬汁味道OK

炒金邊粉就欠獲氣,感覺似西餐多啲。

最後以呢個焗棉花糖朱古力配瑪利餅來個完美句號

總括而言,甜品同飲品好似比較出色😂😂😂
  • 脆焗棉花糖朱古力夾心批
2019-03-16 672 瀏覽
我最鍾意係杯野飲,係藍莓加益力多😍😍唔會太甜,個味係岩岩好! ❤️仲見到d藍打碎左既藍莓皮係底!👍🏻但飲落唔覺的🤗正!個pizza 好簡單咁 , 但d料勁特別竟然係菜甫同午餐肉!我覺得有小小太咸!但真係太鍾意食菜甫所以都好happy 😂個all day breakfast 食落都算好味,不過不失但排得好靚😍😍😍😍😍😍影相好happy 🤪好味好味好味好味好味好味好味好味好味好味好味好味好味好味❤️
我最鍾意係杯野飲,係藍莓加益力多😍😍
唔會太甜,個味係岩岩好! ❤️
仲見到d藍打碎左既藍莓皮係底!👍🏻
但飲落唔覺的🤗正!

個pizza 好簡單咁 , 但d料勁特別
竟然係菜甫同午餐肉!
我覺得有小小太咸!但真係太鍾意食菜甫
所以都好happy 😂

但排得好靚😍😍😍😍😍😍
影相好happy 🤪

2019-03-15 512 瀏覽
今晚同儍老婆隨便選間食晚飯,都有d驚喜。首先d員工顏值好高,坐位有d迫,無bk位只能坐路邊or吧枱。食物menu只有幾頁,但食物款式都算特別。drink夠多,可惜我地暫時不能飲凍野同酒。兩人點了一個海膽鵝肝芝士黑松露飯,一個法式春雞,同一個双拼pizza。飯幾好味,鵝肝撈飯加黑松露超夾,但海膽味同口感唔係好襯,亦都混唔埋。春雞細細隻,夠香口加埋微甜汁水幾好味,旁邊d薯角同菜都俾我地食晒。双拼pizza係菜莆午餐肉拼豆豉鯪魚,我幾鐘意午餐肉,咸咸地又有d爽脆口感。兩個靚仔調酒師俾我地望左成晚。如果同兩三個朋友飲酒加食個輕晚餐,呢度應該值得推介,但應該要預約。我見7點已經滿坐。
今晚同儍老婆隨便選間食晚飯,都有d驚喜。
首先d員工顏值好高

飯幾好味
兩個靚仔調酒師俾我地望左成晚

2019-03-15
2019-03-12 337 瀏覽
夜晚唔知食咩好, 見到呢間就入左去試下,座位真係好細.....仲要隔離果台讓, 我地先行到入去.見到好多手工啤, 唔同款式, 價錢黎講偏貴. 唔抵飲.叫左杯mojito. 幾好飲, 個樣佢都擺得幾靚.另外叫左個西班牙火腿, D 火腿都幾好, 唔錯的.另外叫左薯條, 意粉, 一杯mango特飲.around $700埋單.間野味道OK的, 但座位真係細到一個點. 另外價錢方面平番10 - 15%會合理D.
夜晚唔知食咩好, 見到呢間就入左去試下,
座位真係好細.....仲要隔離果台讓, 我地先行到入去.

見到好多手工啤, 唔同款式, 價錢黎講偏貴. 唔抵飲.

叫左杯mojito. 幾好飲, 個樣佢都擺得幾靚.

另外叫左個西班牙火腿, D 火腿都幾好, 唔錯的.

另外叫左薯條, 意粉, 一杯mango特飲.

around $700埋單.

2019-03-09 421 瀏覽
我哋今次叫咗幾樣嘢食:有避風塘薯條、bbq醬海鮮pizza、香蒜/香辣蝦意粉、焗棉花糖榛子醬graham crackers同一款cocktail。我哋推薦避風塘薯條,薯條熱辣辣,好香脆,配埋炸蒜同埋辣椒,超級惹味!值得一試!至於燒烤醬海鮮pizza,佢嘅燒烤醬同我想像中嘅唔一樣,帶甜,有少少似叉燒醬,d海鮮就冇咩鮮味,不過勝在pizza好脆,都幾好味。個意粉就幾好味,不過個人就鍾意蒜味同辣味再重啲,咁就更加正啦!個甜品就普普通通啦,個人就唔太鍾意放香蕉係入面,同埋棉花糖可以再焗耐d。Cocktail 係elderflower味,太甜,所以唔推薦。

• 避風塘薯條
2019-02-26 578 瀏覽
朋友生日飯揀左一間想試好耐既餐廳。預先打電話訂位request 左一個偏角落既corner 位。四個人叫左幾款特色小食有芝士軟殻蟹窩夫漢堡,一口蜜糖腸,芝士旋風薯圈,黑松露長通粉,棉花糖夾心批,mini burger。軟殻蟹窩夫漢堡都唔錯,軟殻蟹幾大件,可以share 食。一口蜜糖腸甜甜地,易入口,愈食愈惹味。黑松露長通粉都唔錯。但mini burger 無乜驚喜,薯圈就普普通通。棉花糖夾心批影相靚,不過太甜,食一塊已經飽左
慶祝紀念
生日
2019-02-20 765 瀏覽
之前食過一次,覺得唔錯!今次同朋友食生日飯,梗係要食餐正野!餐廳唔算好大, 座位同座位之間有D窄, 不過我地坐既位都舒服, 起碼有得挨下。好彩book左位,我地坐左陣,餐廳已經好full! #芝士軟殼蟹窩夫漢堡:呢個配搭幾新穎,個窩夫甜甜地,而且有D蛋香,唔錯。軟殼蟹就好似炸耐左DD,不過份量真係好大。#香烤羊架:好厚切既羊架,7成熟,外脆內軟岩岩好!配菜都十分有誠意。個汁唔錯,仲有粒粒蘑菇,好惹味。#燒鮮味海螺串(2串):幾夠味,爽口。#黃金薯條:好香,好好食,食唔停口。#花雕青檸:配話梅幾特別,有D青檸味幾易入口。#Old Land Peach:朋友唔飲酒,叫左杯mocktail,沙冰打得細滑,又有好多士多啤梨果肉。

好彩book左位,我地坐左陣,餐廳已經好full!

軟殼蟹就好似炸耐左DD,不過份量真係好大。
芝士軟殼蟹窩夫漢堡

香烤羊架

#燒鮮味海螺串(2串):幾夠味,爽口。
燒鮮味海螺串(2串)

#黃金薯條:好香,好好食,食唔停口。
黃金薯條

#花雕青檸:配話梅幾特別,有D青檸味幾易入口。
花雕青檸

Old Land Peach
2019-02-12
慶祝紀念
生日
  • 芝士軟殼蟹窩夫漢堡
2019-02-17 427 瀏覽
睇落間舖頭似係bar 但係估唔到係野食有好水準既西餐廳我從來未試過狗仔粉架 更加冇諗過會有西式既狗仔粉 見到白汁蘑菇蜆肉狗仔粉個賣相咁吸引 就即係叫左個黎試試 狗仔粉個形狀同韓式年糕差唔多 但係比年糕有口感 而且1d都唔煙韌 d白汁完完全全又索晒去狗仔粉入面 個味道好rich 蘑菇同蜆肉好襯白汁既creamy龍蝦肉忌廉牛肝菌意大利飯 既龍蝦肉好新鮮又肥美 龍蝦汁加忌廉令到d汁好黏 每粒飯都充滿住龍蝦汁 意大利飯又煮到粉粉分明得黎又唔會太硬 好好味
睇落間舖頭似係bar 但係估唔到係野食有好水準既西餐廳

白汁蘑菇蜆肉狗仔粉

龍蝦肉忌廉牛肝菌意大利飯
白汁蘑菇蜆肉狗仔粉
龍蝦肉忌廉牛肝菌意大利飯
  • 白汁磨菇蜆肉狗仔粉
6點零鐘,weekend 黎講算早,所以無book位都有靚位坐🥰細細間既鋪頭,估唔到有甘多野食,野飲選擇👍🏻👍🏻70g , 60個月黑毛豬( $198)🥓🐖🍴覺得抵食所以叫黎試下,呢個價錢,味道其實算幾好,不過以即切黎講,唔夠油同算好硬,無咩橡果味,但正體性價比取勝🥰芝士薯圈😙🥔🍟($59)薯圈唔係好多地方有,加埋芝士汁真係無得輸,多d 汁更加正😙牛三味(牛肩肉,牛肋條,牛舌)🥩🐂($182)好驚喜,牛肩同牛肋肉都好好味,煎得香口,肉質都唔錯,有牛扒既韌度同厚度,不過牛舌就麻麻地,3塊加埋呢個價錢係好抵食!讚埋佢配菜🍅🥬🥔係好多,絕對唔細份,兩個人食唔哂!👍🏻👍🏻👍🏻😙甜品:焗棉花糖榛子朱古力夾心批(細)($45)🍫🍡呢個反而係小小失望,太小榛子醬係個底,主要食到棉花糖味。啤酒除左draft beer,男朋友叫左呢個’花鵰那媽王’($68)既手工啤,好香話梅味🍻易入口👍🏻

70g , 60個月黑毛豬( $198)🥓🐖🍴

芝士薯圈😙🥔🍟($59)
薯圈唔係好多地方有,加埋芝士汁真係無得輸,多d 汁更加正😙

牛三味(牛肩肉,牛肋條,牛舌)🥩🐂($182)

甜品:焗棉花糖榛子朱古力夾心批(細)($45)🍫🍡
呢個反而係小小失望,太小榛子醬係個底,主要食到棉花糖味。

2019-01-19 602 瀏覽
長期都full book既今次終於一早book比我book到啦!🥰#腐乳芝士火鍋無乜腐乳味,同埋啲配料好少,有啲唔抵🧐幾個人分嘅話好快就食晒,性價比唔算高#美國頂級肉眼牛排配磨菇汁7成熟,性價比高🤩好有牛味而且都算大份#香濃芝士旋風薯圈好脆,芝士味濃🥳剛剛炸出嚟熱辣辣,送酒一流,不過唔算大份#黑松露肉醬千層麵 普通,黑松露味不出,被肉醬掩蓋😣但係肉醬豐富,還算不錯💰人均消費$240

長期都full book既
今次終於一早book比我book到啦!🥰
#腐乳芝士火鍋
#美國頂級肉眼牛排配磨菇汁
7成熟,性價比高🤩好有牛味而且都算大份
#香濃芝士旋風薯圈
好脆,芝士味濃🥳剛剛炸出嚟熱辣辣,送酒一流,不過唔算大份
#黑松露肉醬千層麵
普通,黑松露味不出,被肉醬掩蓋😣但係肉醬豐富,還算不錯
💰人均消費$240
2019-01-18 357 瀏覽
嗰啲例牌白酒洋蔥煮青口,煙三文魚墨魚汁pizza 唔多講。大家可以試下辣菜甫雞蛋仔,脆焗棉花糖朱古力夾心批!!!同埋手工啤酒,有好多款!我試左個有香蕉味嘅 ,不過唔係好勁蕉味。仲有其他水果味,花味等等啤酒。位唔係好多,好難先搵到六個位比我地,兩個人就ok .
嗰啲例牌白酒洋蔥煮青口,煙三文魚墨魚汁pizza 唔多講。

位唔係好多,好難先搵到六個位比我地,兩個人就ok .
2017-01-18
2019-01-16 374 瀏覽
吃完晚飯後意猶未盡 想和朋友繼續暢談 便立刻上網找尋酒吧 看見這間酒吧標榜多啤酒 而我這位朋友除了啤酒什麼都不喝 所以想都沒有想就直接前往✌🏻 想不到星期二的晚上生意咁好 shisha,晚餐,或者好似我們只是為喝酒的都聚集在這裏 職員可能留意到我們不太喜歡坐高腳位 細心幫我地換咗座位👍🏻果然呢度嘅啤酒選擇包羅萬有 選擇困難症底下最終揀選左陳皮梅酒同茘枝酒 價錢來講我認為呢度非常合理 早前去wine & dine event價單都差不多所以我覺得ok!有機會會再和朋友嚟呢度chill 一 chill

2018-12-25 633 瀏覽
这家店在街角,路过就会被吸引,很好吃,咸蛋黄薯条,还有朱古力流心蛋糕,酒也还不错挺好喝的,圣诞每位250元起,而且要2hour以内,不过还是不错的时间也够,我只有点少,所以最好check
2018-12-13 567 瀏覽
通常朋友聚會嘅時候都會有一啲嘅推薦,呢一間就係一間西式嘅餐廳。佢位於旺角火車站附近,如果食晚餐嘅話通常都要預先訂座,因為真係好多人book!我叫咗黑松露芝士薯條同埋呢個甜品。呢兩樣野都尚算幾好,啲薯條有芝士嘅味道。這呢個甜品份量都幾大下,多個朋友一齊分享就越好,如果唔係會比較漏。食物方面仲有Pizza我都好鍾意!另外嘅就係呢間餐廳特色嘅係手工啤酒,而且佢哋每一種手工啤酒都起咗一個好特別嘅名呢!!!