2021-11-25
嚟開馬鞍山,見到呢間西餐廳餐牌,平日星期一至五晚有dinner set,價錢都幾大眾化。晚餐配忌廉蟹肉龍蝦湯/是日餐湯你冇睇錯,龍蝦湯係餐湯,不用另外加錢,一般西餐廳餐湯只有忌廉湯或羅宋湯之選。龍蝦湯都幾滑溜,味道濃郁,勝在不會像罐頭湯咁䶢,配上暖暖嘅麥味小餐包,絕對是意外驚喜。烤西班牙伊比利亞法式有骨黑毛豬扒配檸檬胡椒蘋果蓉 $188西班牙伊比利亞黑毛豬扒出名肉質 鬆化、肉味香濃,豬扒煎得肉嫩多汁,口感味道都遠勝一般豬扒,配以檸檬胡椒蘋果蓉,甜甜酸酸的,平衡番肉類的油膩感,好清新!WM 馬賽虎蝦海鮮湯配燴意大利飯 $158第一次食用湯墊底嘅risotto,感覺新鮮特別,香濃番茄海鮮湯底配以大量海鮮,有大大隻爽口彈牙嘅虎蝦、帶子魚塊、青口、蜆等等。晚餐追加薯菜 (+$8)薯條上枱熱辣辣,形狀是粗條形,炸得又香又脆😋另外,晚餐可配茶/咖啡 或 甜品(朱古力香蕉忌廉薄餅)餐廳座位闊落舒適,當晚亦目測不少兩口子拍拖來共晉晚餐。
晚餐配忌廉蟹肉龍蝦湯/是日餐湯
烤西班牙伊比利亞法式有骨黑毛豬扒配檸檬胡椒蘋果蓉 $188
WM 馬賽虎蝦海鮮湯配燴意大利飯 $158
晚餐追加薯菜 (+$8)
薯條上枱熱辣辣,形狀是粗條形,炸得又香又脆😋
另外,晚餐可配茶/咖啡 或 甜品(朱古力香蕉忌廉薄餅)
餐廳座位闊落舒適,當晚亦目測不少兩口子拍拖來共晉晚餐。