招聘中
$18,000-$25,000
月薪
$18,500-$19,500
月薪
自家製蘋果派 $38蘋果派一嚟到,賣相已經好吸引,仲係熱辣辣嘅添!即刻食下自家製蘋果派掂5掂先🙈!外皮牛油味香濃,好似曲奇咁脆🤗,蘋果果肉非常之多,啖啖蘋果肉😋,好好味啊,推薦比鍾意食甜品的你。💗Prime西冷牛扒配燒汁 $228🙆‍♂️牛扒雖然煮得熟咗少少🤔,但係塊prime牛扒質量唔錯,都幾嫩😏,而且調味適當,唔會過鹹,搭配燒汁就岩岩好。搭配的薯菜有牛番茄,小蘿蔔,同長豆,薯蓉份量都好多吓😬,而且薯味濃郁,感覺無添加好多牛油,無咁邪惡。
自家製蘋果派 $38

Prime西冷牛扒配燒汁 $228🙆‍♂️
  • 自家製蘋果派
鼠年最後一日,當然要出街最後衝刺辦年貨,但點都要醫飽個肚先有氣有力去掃貨,所以就係附近見到呢間餐廳都算多人等位,咁就心諗,應該唔差,所以就去試一試。🤣🤣🤣WM Cafe & Bar忌廉龍蝦湯好濃嘅龍蝦味,好香,唔腥,好creamy。😃😃😃WM 超級素扒漢堡配薯條 $69素扒漢堡做得好有誠意,有好多紅腰豆,雖然係豆類整成,但真係好似食緊肉類漢堡扒咁,完全唔覺得自己食緊素嘅漢堡扒。😋😋😋烤燒西蘭肉眼扒配紅酒燒汁薯菜 $77上菜時,我同隔離枱嘅唔識嘅哥哥都不禁嘩咗一聲,講真塊扒真係超大塊,隻碟已經好大隻,最估唔到嘅係塊扒差唔多成隻碟咁大,我叫咗7成熟,扒就真係好肉嫩,好juicy,咁嘅價錢,有咁嘅份量,食落仲要唔差,薯條仲要熱辣辣,真係超抵食,一個人真係食唔晒。😊😊😊熱情果菠蘿梳打 +$18唔會太甜,好香熱情果同菠蘿味加埋梳打,真係幾好味。😃😃😃Caffe Mocha +$12好香濃朱古力味,反而咖啡味就淡咗少少,但整體嚟講,呢杯都ok嘅。😆😆😆藍莓芝士餅 +$12成件芝士餅面滿滿藍莓醬,我心諗,大件事啦,一定甜死啦!點知食落又完全兩回事喎,因為芝士餅帶有檸檬味,有酸酸甜甜嘅感覺,加埋佢嘅藍

WM Cafe & Bar

忌廉龍蝦湯
好濃嘅龍蝦味,好香,唔腥,好creamy。😃😃😃

WM 超級素扒漢堡配薯條 $69

烤燒西蘭肉眼扒配紅酒燒汁薯菜 $77

熱情果菠蘿梳打 +$18
唔會太甜,好香熱情果同菠蘿味加埋梳打,真係幾好味。😃😃😃

Caffe Mocha +$12

藍莓芝士餅 +$12
成件芝士餅面滿滿藍莓醬,我心諗,大件事啦,一定甜死啦!點知食落又完全兩回事喎,因為芝士餅帶有檸檬味,有酸酸甜甜嘅感覺,加埋佢嘅藍莓醬又唔會好甜,成件甜品嘅效果夾起上嚟,真係好好味。🤗🤗🤗

• 烤燒西蘭肉眼扒配紅酒燒汁薯菜
  • WM 超級素扒漢堡配薯條
2021-02-15 138 瀏覽
放工就喺大埔隨便搵間cafe食下見到wm環境唔錯就去食下雖然下晝三四點但都仲有中午同埋下午茶食而且個種類都非常之多飯啦麵啦意粉小食all day breakfast,Pizza都有竟然比我見到有肉眼扒食咁我試吓啦雖然係Cafe但係店員都會喺點餐嗰時候主動問你牛扒要幾成熟午餐仲包咗個餐湯同埋餐飲我自己就加咗錢叫咗杯凍嘅朱古力同埋多咗$12嘅是日甜品仲貼心有支採手液餐湯我選擇咗龍蝦湯龍蝦湯一上就聞龍蝦味好香而家跟一個小塊麵包麵包都覺得夠脆身凍朱古力面加左cream飲落去更香滑終於到個主菜牛嘅肉眼扒上嚟啦上餐令我有啲驚訝因為肉眼真係大過我個手掌配上燒汁不過燒汁唔會好濃仲可以食到肉眼既牛味而我選擇左薯條分量都好多最後食埋藍莓芝士餅藍莓酸酸甜甜令到芝士餅唔會太流好飽開心
放工就喺大埔隨便搵間cafe食下

最後食埋藍莓芝士餅
藍莓酸酸甜甜令到芝士餅唔會太流
好飽開心
2021-02-10 139 瀏覽
上完堂過嚟食lunch😋見到呢間餐廳裝修幾靚,就入嚟試吓~裝修幾有feel😂chill chill的就喺八號花園地面鋪位,幾易搵!午餐價錢真心超平😂😂五六十蚊就有一個餐,抵食啦!今日餐湯係蕃茄湯,原汁原味嘅蕃茄!冇乜點落糖,保留左蕃茄原本酸酸甜甜嘅味道👍🏻而另外個忌廉龍蝦湯就真係好重蝦味🤟🏻真材實料Set C: 西柚柚子巴馬火腿煙三文魚沙律🥗($50)滿滿一大碟,西柚幾甜,唔酸👍🏻巴馬火腿好好食,沙律汁幾特別~Set M: BBQ烤手撕豬菠蘿芝士漢堡配薯條🍟($58)呢個真係冇得頂,平時都係食手撕雞多,第一次食手撕豬,都好好食👍🏻醬汁幾特別,配搭芝士同菠蘿簡直係完美,但如果面包皮可以再烤下就好了蘋果汁🍹~解膩一流
就喺八號花園地面鋪位,幾易搵!

午餐價錢真心超平😂😂五六十蚊就有一個餐,抵食啦!

而另外個忌廉龍蝦湯就真係好重蝦味🤟🏻真材實料

Set C: 西柚柚子巴馬火腿煙三文魚沙律🥗
($50)

Set M: BBQ烤手撕豬菠蘿芝士漢堡配薯條🍟
($58)

蘋果汁🍹~解膩一流
2021-01-26 149 瀏覽
今日見客去到八號花園附近,行行下有啲肚餓,所以就搵左哩間餐廳食飯啦,點知都有啲驚喜,搵到間好餐廳而哩間餐廳係西式餐廳,雖然地方唔算超大,但內裡佈置都係休閒西式風,感覺好chill,係一個忙裡偷閒嘅好地方而野食方面都非常好,咁小弟叫左個雙層檸檬炸雞芝士漢堡配薯條,再加左個意式炸雞翼,配左個苿莉青蘋果梳打做飲品啦一開始會有個湯可以揀,咁我揀左個龍蝦湯黎飲,而個湯味道話適中得黎,配埋個熱辣辣嘅蒜蓉包,幾開胃 個炸雞漢堡包非常足料大份,芝士味濃郁,炸雞同薯條都炸都剛剛好,唔洗點茄汁都好夠味,價錢都唔算貴,實在CP值高至於個意式雞翼都好值得推介俾大家食,因為即叫即炸,味道剛剛好食左啲炸野,當時想飲啲冰凍啲野先爽,轉一轉口味,而最後點左苿莉青蘋果梳打係一個明智選擇,唔死甜得黎,好重青蘋果味之餘,都有陣陣苿莉花嘅氣味,實在為哩餐做左小陷嘅點綴總括而言,哩間餐廳都係一個幾唔錯嘅嘅地方如果你想搵間餐廳過一個休閒下午,超relax,價錢唔算貴,野食都高質,一個字,

2021-01-24 165 瀏覽
已經黎過幾次呢間餐廳,覺得真係好好食,之前係食夜晚嘅而家就嚟食午餐。分別叫咗兩個餐,一個係牛扒雞扒意粉,一個係牛扒薯條,另外仲包左兩杯嘢飲同兩個湯湯分別係龍蝦湯同羅宋湯龍蝦湯好濃味,龍蝦味好重,好好飲,仲包左麵包浸落去個龍蝦湯都好正囉,羅宋湯都好正啊,但我鍾意飲龍蝦湯多啲,因為比較特別唔係度度地方都可以整得咁好味,咁濃味。主菜方面都係叫牛扒,因為牛扒比較好食,而且佢煮得好淋,佢用咗黑椒汁我本身都唔係好鍾意食黑椒汁但係個黑椒汁都OK
1K
2021-01-23 2603 瀏覽
WM Café & Bar開業的時間都有一年以上,但一直都未有光顧過。是次朋友突然想起好久沒來,就相約在這裡lunch~~午餐選項十分充足!!她大推這餐廳的龍蝦湯,所以lunch set配的餐湯,就選了忌廉龍蝦湯啊!!主食分別是香蒜魷魚圈蟹籽墨汁意粉及牛肝菌汁牛柳粒焗意粉,另加$12配甜品!忌廉龍蝦湯,配細細片的法包,法包配湯吃,軟硬度恰好。龍蝦湯味道濃郁鮮味,不會太鹹,確實值得推介!!香蒜魷魚圈蟹籽墨汁意粉,意粉份量好多!!意粉質感爽滑,配上爽脆蟹籽,增添口感豐富度。魷魚圈份量不多,但大大件又爽口~~墨汁味道恰好,不會太淡,質素不錯!牛肝菌汁牛柳粒焗意粉,面層鋪滿焗得金黃的芝士,但整盤意粉的味道都好淡芝士味道亦淡,救不到它的味道!!完全嚐不出牛肝菌汁的香氣~~~只得牛柳粒的味道尚可,牛柳的份量足夠,亦夠大件,惜口感不夠軟稔,略略韌了一點!加配的甜品是檸檬芝士餅,帶檸檬香,檸檬味不是特別清新突出。芝士餅整體不會太甜太漏,但質感不夠軟滑,餅底亦略略濕了一點!整體來說,這頓午飯最滿意的就是忌廉龍蝦湯啊!!

香蒜魷魚圈蟹籽墨汁意粉
牛肝菌汁牛柳粒焗意粉
牛肝菌汁牛柳粒焗意粉
檸檬芝士餅

整體來說,這頓午飯最滿意的就是忌廉龍蝦湯啊!!
2021-01-10
2021-01-06 283 瀏覽
年中的時候疫情緩和,來試了這好評超多的餐廳,怎料中伏。餐牌雖然寫有「龍蝦湯或是日餐湯」,但當天只供應一款湯,已經予人不太好的印象。最可怕的是龍蝦湯一舊舊,龍蝦味淡,估計是罐頭或現成的龍蝦湯加水,而且未攪勻。主菜之一,脆炸軟殼蟹香蒜魷魚圈墨汁配意大利飯,魷魚圈質素與百佳急凍的差不多。意大利飯味道淡,不過煙韌度剛好。主菜之二威靈頓牛柳,酥皮鬆脆,不過牛肉太生,嚼不來。本想把嚼不爛的那塊的相片也上傳,不過怕「有礙瞻觀」而作罷。。。薯蓉上有紅色的汁,不知道是什麼,味道還不錯。餐廳的優點是上菜快,食物擺盤賣相不錯,以及每枱都有一支消毒酒精。食肆最重要的食物質素,卻不怎麼行。究竟哪裡來這麼多好評,還開分店?實在令我大惑不解。可能是我運氣差吧。
年中的時候疫情緩和,來試了這好評超多的餐廳,怎料中伏。

2020-12-21 426 瀏覽
首先我想讚下先,呢間野味道係好既。食物內容豐富,價錢唔算特別貴,個咖啡我覺得仲好飲過好多cafe但三番四次既失望,令我決定以後唔會再幫襯我幫襯過呢間野無三十都有廿次,佢個餐牌一直都無變,都係賣緊果d野。然而,之前有兩三次黎到之後,叫個手打漢堡,佢竟然可以話今日無番牛肉,我雖然覺得奇怪,牛肉呢d大路野都無,咁你有咩賣?但對上幾次我都選擇叫其他野食算,因為的確佢其他野食都唔差今日下午14:30既時侯,我又去左食佢個 午餐我入到去叫左2個午餐,一個牛扒飯,一個墨魚麵。佢先話無曬飯,咁我就改薯菜,點知轉頭佢話今日無墨魚汁,叫我食其他。咁我咪叫一個牛扒,一個豬扒,但我2個都想食飯,問佢煲少少飯得唔得。佢竟然答我廚房放左工,唔煲飯啦。ok咁我走,以後唔會再幫襯你成日無呢樣無果樣,都夠曬無厘頭,我都keep住繼續幫襯。但今次你大大隻字寫住午餐係11:00-17:30,咁我14:30黎你都無飯,你仲要做晚市既,係咪今晚都唔煲?煲個飯多有多煲,少有少煲既啫,係咪煲少少黎食你鋪頭會蝕錢呀?仲要話廚師放左工,煲唔到飯?煲飯連我老母都識啦,要唔要大廚煲呀?我知我出個post,唔會對佢生意有咩影響,不過你睇完仲
但三番四次既失望,令我決定以後唔會再幫襯
今日下午14:30既時侯,我又去左食佢個
午餐
我知我出個post,唔會對佢生意有咩影響,不過你睇完仲去唔去食就你自己決定啦,可能到時入到去又係咩都無得食架,到時嬲都無用

2020-12-21
10 分鐘 (堂食)
午餐
2020-12-20 304 瀏覽
大埔小店午餐:黑椒牛柳意粉+龍蝦忌廉湯牛柳煮得十分軟冧肉味充足,但更有驚喜的是龍蝦湯,有非常濃厚的龍蝦味,只喝湯已很滿足😋午餐有麵包、龍蝦湯、主菜和餐飲只需$68,性價比高👍🏻
大埔小店午餐:黑椒牛柳意粉+龍蝦忌廉湯

午餐有麵包、龍蝦湯、主菜和餐飲只需$68,性價比高👍🏻
黑椒牛柳意粉
2020-12-12 270 瀏覽
窗外係繁忙大街窗內是一間西式小店用左不同磚頭凝做出截然不同既感覺平日既晚上黎到點左兩份晚餐relax 一下晚餐前先來一份龍蝦湯蝦味濃厚,配上少少蟹肉份外足料配一個小麵包襯湯雖然個包凍左不過質地都唔差先來了一份安格斯西冷大塊但係唔厚肉汁肉味兩全唔鞋唔韌小區中不錯的水準自制既燒牛肉汁帶點微微酸味非常醒肚再來了一份墨汁墨魚圈軟殻蟹意大利飯好似一隻軟殻蟹係墨汁上面游水一樣仲有配上墨色拉絲芝士雖然墨汁會整到成個口黑媽媽但係有時就係會好想食下仲有送餐飲同甜品叫左杯熱朱古力都有拉花有少少驚喜仲點左杯清新d既青蘋果梳打甜品就係細細份既香蕉朱古力pancake完整既晚餐 告一段落總結裝修分明既效果顯注服務員外應快
窗外係繁忙大街
窗內是一間西式小店
用左不同磚頭凝做出截然不同既感覺
平日既晚上黎到點左兩份晚餐relax 一下

晚餐前先來一份龍蝦湯
蝦味濃厚,配上少少蟹肉
份外足料

總結
裝修分明既效果顯注
服務員外應快
2020-12-05 189 瀏覽
好有特色既餐廳,再黎食啦,啲食物吸引 上次食完就想再返黎食多次,環境都好正,好特別,兩個人叫咗幾樣野食,今次叫咗威靈頓牛扒南瓜帶子意大利飯龍蝦湯羅宋湯仲有兩個甜品,威靈頓牛扒好特別好好食就係酥皮包住牛扒調味好好食唔會好油膩同埋份量都好大另外南瓜帶子會意大利粉好特別最推薦嘅一個菜式好好食意大利粉唔會好硬平時出街食嗰啲意大利飯係好硬但呢個一啲都唔會另外兩個湯都好好飲龍蝦湯汁好濃味羅宋湯就比較酸最後兩個甜品係檸檬芝士意大利粉同班cake都係好好食
另外兩個湯都好好飲龍蝦湯汁好濃味羅宋湯就比較酸
最後兩個甜品係檸檬芝士意大利粉同班cake都係好好食
  • WM威靈頓牛柳
2020-12-04 119 瀏覽
好友生日 2人限聚令下 唯有揀浪漫主義既西餐比佢開心下🥰點一左個濃厚龍蝦湯同蕃茄羅宋湯配甜餐包兩個湯都熱辣辣 冬天飲 好暖身 作為前菜 一流👍🏻主菜烤西班牙伊利亞法式有骨黑毛豬排配檸檬胡椒蘋果蓉 黑毛豬 肉量好彈牙 熟度良好 加甜甜既蜜汁 好幸福的感覺😚😚但配菜有不知明既菠蘿😂 感覺有點驚訝脆炸軟殻蟹香蒜魷魚圈墨汁意大利飯 推薦👍🏻軟殻蟹好爽脆 鮮甜 魷魚圈唔會過份韌性,易斷👍🏻意大利熟剛好墨汁鮮味十足另點一個自家甜品當生日蛋糕比朋友係繽紛樂朱古力蛋糕 朋友太開始❤️推薦好餐廳比你地👍🏻
好友生日 2人限聚令下

好幸福的感覺😚😚
但配菜有不知明既菠蘿😂 感覺有點驚訝

脆炸軟殻蟹香蒜魷魚圈墨汁意大利飯 推薦👍🏻
軟殻蟹好爽脆 鮮甜
魷魚圈唔會過份韌性,易斷👍🏻
意大利熟剛好
墨汁鮮味十足

另點一個自家甜品當生日蛋糕比朋友
係繽紛樂朱古力蛋糕 朋友太開始❤️

推薦好餐廳比你地👍🏻
2020-11-29 139 瀏覽
👧🏻Wodafoodie in Tai Po呢間係大埔馬路旁既西餐廳淨係dinner set 餐牌都有20款選擇節日推廣都有5款 價錢由$70-$248不等今次叫左兩個主食 送餐湯同餐飲 加左一個小食✨🐟烤石斑魚柳配芥末籽燒汁 $92魚柳煎得好香 唔會好乾 外脆內軟 😋配埋芥末籽 好特別 又幾好食喎✨🎃南瓜貝柱意大利飯配香煎刺身帶子 $86呢個飯個汁勁好食🤤好濃郁既忌廉同南瓜個飯粒粒都好有口感 勁快就ko左成碟飯✨🐥意式炸雞翼 $16外皮炸得好香脆 面頭仲加左蜜糖😋✨🦞龍蝦湯/🎃南瓜湯龍蝦湯口感濃稠 南瓜湯較清新 兩個都唔錯✨Passion Fruit Mojito 升配加$18✨Camomile Tea 甘菊茶 (餐飲)📍 WM Café & Bar (八號花園) (大埔)大埔安慈路2號八號花園地下20號舖
👧🏻Wodafoodie in Tai Po

外皮炸得好香脆 面頭仲加左蜜糖😋

✨🦞龍蝦湯/🎃南瓜湯
龍蝦湯口感濃稠 南瓜湯較清新 兩個都唔錯

✨Passion Fruit Mojito 升配加$18
✨Camomile Tea 甘菊茶 (餐飲)

📍 WM Café & Bar (八號花園) (大埔)
大埔安慈路2號八號花園地下20號舖
2020-11-25 115 瀏覽
朋友放假滿心歡喜搵間西餐食吓嘢傾吓計,五個人叫左七百幾蚊嘢食,點知我order嘅意大利飯唔熟,同d staff講,個廚師又答番我意大利飯口感係咁唔肯再幫我煮煮佢,我示範俾個staff睇我完全咬唔開原粒飯吐出,佢地肯話轉意粉俾我。朋友叫左塊肉眼排二百幾蚊,落完場即走開幾成熟又唔問客人!牛排又冇調味,淨係喺塊排面落鹽,一食就成口鹽。個龍蝦湯越飲越口渴,越飲越鹹,麵包好硬切唔開仲要唔俾牛油,叫佢俾番個態度又差,好似我地阻佢做嘢咁,眼見幾枱客都淨左個湯同包,可想而知問題幾大!廚師煮嘢唔熟又唔認,侍應態度又差,似我地阻住佢咁,成餐飯食得超唔好開!俾咁貴但係食唔到應有嘅Service同嘢食!

2020-11-18