招聘中
$18,000-$24,000
$18,500-$19,500
$16,000-$17,000
2020-12-21 426 瀏覽
首先我想讚下先,呢間野味道係好既。食物內容豐富,價錢唔算特別貴,個咖啡我覺得仲好飲過好多cafe但三番四次既失望,令我決定以後唔會再幫襯我幫襯過呢間野無三十都有廿次,佢個餐牌一直都無變,都係賣緊果d野。然而,之前有兩三次黎到之後,叫個手打漢堡,佢竟然可以話今日無番牛肉,我雖然覺得奇怪,牛肉呢d大路野都無,咁你有咩賣?但對上幾次我都選擇叫其他野食算,因為的確佢其他野食都唔差今日下午14:30既時侯,我又去左食佢個 午餐我入到去叫左2個午餐,一個牛扒飯,一個墨魚麵。佢先話無曬飯,咁我就改薯菜,點知轉頭佢話今日無墨魚汁,叫我食其他。咁我咪叫一個牛扒,一個豬扒,但我2個都想食飯,問佢煲少少飯得唔得。佢竟然答我廚房放左工,唔煲飯啦。ok咁我走,以後唔會再幫襯你成日無呢樣無果樣,都夠曬無厘頭,我都keep住繼續幫襯。但今次你大大隻字寫住午餐係11:00-17:30,咁我14:30黎你都無飯,你仲要做晚市既,係咪今晚都唔煲?煲個飯多有多煲,少有少煲既啫,係咪煲少少黎食你鋪頭會蝕錢呀?仲要話廚師放左工,煲唔到飯?煲飯連我老母都識啦,要唔要大廚煲呀?我知我出個post,唔會對佢生意有咩影響,不過你睇完仲
但三番四次既失望,令我決定以後唔會再幫襯
今日下午14:30既時侯,我又去左食佢個
午餐
我知我出個post,唔會對佢生意有咩影響,不過你睇完仲去唔去食就你自己決定啦,可能到時入到去又係咩都無得食架,到時嬲都無用

2020-12-21
10 分鐘 (堂食)
午餐
2020-12-20 302 瀏覽
大埔小店午餐:黑椒牛柳意粉+龍蝦忌廉湯牛柳煮得十分軟冧肉味充足,但更有驚喜的是龍蝦湯,有非常濃厚的龍蝦味,只喝湯已很滿足😋午餐有麵包、龍蝦湯、主菜和餐飲只需$68,性價比高👍🏻
大埔小店午餐:黑椒牛柳意粉+龍蝦忌廉湯

午餐有麵包、龍蝦湯、主菜和餐飲只需$68,性價比高👍🏻
黑椒牛柳意粉
忌廉龍蝦湯
  • 忌廉龍蝦湯
2020-12-12 270 瀏覽
窗外係繁忙大街窗內是一間西式小店用左不同磚頭凝做出截然不同既感覺平日既晚上黎到點左兩份晚餐relax 一下晚餐前先來一份龍蝦湯蝦味濃厚,配上少少蟹肉份外足料配一個小麵包襯湯雖然個包凍左不過質地都唔差先來了一份安格斯西冷大塊但係唔厚肉汁肉味兩全唔鞋唔韌小區中不錯的水準自制既燒牛肉汁帶點微微酸味非常醒肚再來了一份墨汁墨魚圈軟殻蟹意大利飯好似一隻軟殻蟹係墨汁上面游水一樣仲有配上墨色拉絲芝士雖然墨汁會整到成個口黑媽媽但係有時就係會好想食下仲有送餐飲同甜品叫左杯熱朱古力都有拉花有少少驚喜仲點左杯清新d既青蘋果梳打甜品就係細細份既香蕉朱古力pancake完整既晚餐 告一段落總結裝修分明既效果顯注服務員外應快
窗外係繁忙大街
窗內是一間西式小店
用左不同磚頭凝做出截然不同既感覺
平日既晚上黎到點左兩份晚餐relax 一下

晚餐前先來一份龍蝦湯
蝦味濃厚,配上少少蟹肉
份外足料

總結
裝修分明既效果顯注
服務員外應快
2020-12-05 189 瀏覽
好有特色既餐廳,再黎食啦,啲食物吸引 上次食完就想再返黎食多次,環境都好正,好特別,兩個人叫咗幾樣野食,今次叫咗威靈頓牛扒南瓜帶子意大利飯龍蝦湯羅宋湯仲有兩個甜品,威靈頓牛扒好特別好好食就係酥皮包住牛扒調味好好食唔會好油膩同埋份量都好大另外南瓜帶子會意大利粉好特別最推薦嘅一個菜式好好食意大利粉唔會好硬平時出街食嗰啲意大利飯係好硬但呢個一啲都唔會另外兩個湯都好好飲龍蝦湯汁好濃味羅宋湯就比較酸最後兩個甜品係檸檬芝士意大利粉同班cake都係好好食
另外兩個湯都好好飲龍蝦湯汁好濃味羅宋湯就比較酸
最後兩個甜品係檸檬芝士意大利粉同班cake都係好好食
  • 忌廉龍蝦湯
  • WM威靈頓牛柳
2020-12-04 119 瀏覽
好友生日 2人限聚令下 唯有揀浪漫主義既西餐比佢開心下🥰點一左個濃厚龍蝦湯同蕃茄羅宋湯配甜餐包兩個湯都熱辣辣 冬天飲 好暖身 作為前菜 一流👍🏻主菜烤西班牙伊利亞法式有骨黑毛豬排配檸檬胡椒蘋果蓉 黑毛豬 肉量好彈牙 熟度良好 加甜甜既蜜汁 好幸福的感覺😚😚但配菜有不知明既菠蘿😂 感覺有點驚訝脆炸軟殻蟹香蒜魷魚圈墨汁意大利飯 推薦👍🏻軟殻蟹好爽脆 鮮甜 魷魚圈唔會過份韌性,易斷👍🏻意大利熟剛好墨汁鮮味十足另點一個自家甜品當生日蛋糕比朋友係繽紛樂朱古力蛋糕 朋友太開始❤️推薦好餐廳比你地👍🏻
好友生日 2人限聚令下

好幸福的感覺😚😚
但配菜有不知明既菠蘿😂 感覺有點驚訝

脆炸軟殻蟹香蒜魷魚圈墨汁意大利飯 推薦👍🏻
軟殻蟹好爽脆 鮮甜
魷魚圈唔會過份韌性,易斷👍🏻
意大利熟剛好
墨汁鮮味十足

另點一個自家甜品當生日蛋糕比朋友
係繽紛樂朱古力蛋糕 朋友太開始❤️

推薦好餐廳比你地👍🏻
2020-11-29 139 瀏覽
👧🏻Wodafoodie in Tai Po呢間係大埔馬路旁既西餐廳淨係dinner set 餐牌都有20款選擇節日推廣都有5款 價錢由$70-$248不等今次叫左兩個主食 送餐湯同餐飲 加左一個小食✨🐟烤石斑魚柳配芥末籽燒汁 $92魚柳煎得好香 唔會好乾 外脆內軟 😋配埋芥末籽 好特別 又幾好食喎✨🎃南瓜貝柱意大利飯配香煎刺身帶子 $86呢個飯個汁勁好食🤤好濃郁既忌廉同南瓜個飯粒粒都好有口感 勁快就ko左成碟飯✨🐥意式炸雞翼 $16外皮炸得好香脆 面頭仲加左蜜糖😋✨🦞龍蝦湯/🎃南瓜湯龍蝦湯口感濃稠 南瓜湯較清新 兩個都唔錯✨Passion Fruit Mojito 升配加$18✨Camomile Tea 甘菊茶 (餐飲)📍 WM Café & Bar (八號花園) (大埔)大埔安慈路2號八號花園地下20號舖
👧🏻Wodafoodie in Tai Po

外皮炸得好香脆 面頭仲加左蜜糖😋

✨🦞龍蝦湯/🎃南瓜湯
龍蝦湯口感濃稠 南瓜湯較清新 兩個都唔錯

✨Passion Fruit Mojito 升配加$18
✨Camomile Tea 甘菊茶 (餐飲)

📍 WM Café & Bar (八號花園) (大埔)
大埔安慈路2號八號花園地下20號舖
2020-11-25 115 瀏覽
朋友放假滿心歡喜搵間西餐食吓嘢傾吓計,五個人叫左七百幾蚊嘢食,點知我order嘅意大利飯唔熟,同d staff講,個廚師又答番我意大利飯口感係咁唔肯再幫我煮煮佢,我示範俾個staff睇我完全咬唔開原粒飯吐出,佢地肯話轉意粉俾我。朋友叫左塊肉眼排二百幾蚊,落完場即走開幾成熟又唔問客人!牛排又冇調味,淨係喺塊排面落鹽,一食就成口鹽。個龍蝦湯越飲越口渴,越飲越鹹,麵包好硬切唔開仲要唔俾牛油,叫佢俾番個態度又差,好似我地阻佢做嘢咁,眼見幾枱客都淨左個湯同包,可想而知問題幾大!廚師煮嘢唔熟又唔認,侍應態度又差,似我地阻住佢咁,成餐飯食得超唔好開!俾咁貴但係食唔到應有嘅Service同嘢食!

2020-11-18
2020-11-13 185 瀏覽
#foodhkdiscoverer大埔—上網d人話li間野性價比高😬咁啱又去開大埔就不妨試下—黑松露雜菇薄餅($88) 加多$35可以變餐🙈有餐湯🍲廚師沙拉🥗同嘢飲🥤個薄餅做到拉絲既效果👍🏻 黑松露味都幾出😚個薄餅幾好食熱辣辣🤩新鮮出爐😝佢個菇味都幾濃🤓個菇都幾多汁🤤所以食落去唔會好乾🤫個皮厚薄適中🥸小編覺得個薄餅做得幾出色🤭至於個餐湯係南瓜湯🙈不過覺得可以加多少少cream 令個湯更加滑🤤嘢飲叫左荔枝蜜桃蘇打🤥荔枝味濃唔會好甜😝飲落幾清爽😚—黑松露流心蛋卡邦尼意粉($70) 洋蔥味好出🤭食到洋蔥既甜味🤓幾特別🤫個流心蛋都幾流心🥰勞埋d意粉食令個質感好creamy🤩意粉都唔會煮的太淋🙈唔錯😚$70包飲品同餐湯算係咁😝不過如果有埋甜品就perfect 啦🤤—價錢: 💋💋💋💋味道:💋💋💋💋抵食:💋💋💋💋💋環境:💋💋💋💋. ——地點:WM Café & Bar (八號花園) (大埔)地址:大埔安慈路2號八號花園地下20號舖營業時間:11:00-21:00—
#foodhkdiscoverer大埔

上網d人話li間野性價比高😬咁啱又去開大埔就不妨試下

價錢: 💋💋💋💋
味道:💋💋💋💋
抵食:💋💋💋💋💋
環境:💋💋💋💋
. ——
地點:WM Café & Bar (八號花園) (大埔)
地址:大埔安慈路2號八號花園地下20號舖
營業時間:11:00-21:00

2020-11-08 180 瀏覽
從來都冇留過言,但係真係服務質素太差,忍唔住要出聲。陪家人去食午餐,因為其他餐廳都要排隊係得一間唔使排所以就入去試一試。要落單嘅時候先發現原來冇晒雞肉,因家人不能吃牛肉,絕大部份嘅選擇都係牛肉,所以要啲時間再揀第二款。其實都唔夠10秒,個侍應已經即刻黑面就咁講左句「一陣間再嚟啦」就行開咗。第二次落單時換咗第二個諗住態度會好啲,問我哋飲咩湯,我哋逐個餐咁嗌,逐個湯咁落單,一齊食嘅屋企人都係年紀大嗰啲,反應都係慢啲。嗌到第二個餐嘅時候,個侍應話你哋唔可以咁樣嗌,要一次過講晒要幾多個A湯要幾多個B湯。其實都唔會差得好多時間姐⋯終於食完食飯,落單嘅時候一早已經嗌左嘢飲,但仲有兩杯野遲遲都未到。吹左幾次,次次都話嘢飲嚟緊但係轉個頭就行咗去做其他嘢其實都冇行去廚房幫我哋跟。食晒成個飯大概過咗5分鐘先來買最尾嗰兩杯嘢飲。其實係一杯咖啡同埋凍奶茶,並唔係啲乜嘢好難調理嘅飲品。座位近廚房,冇閂門。啲油煙擁晒出嚟。本身隻眼比較敏感搞到隻眼就嚟流眼水。整體而言食物係OK,態度就不敢恭維明白係假日午餐時段係多人,但係忙還忙,如果態度好我哋都真係唔介意等,但係個態度一係黑面一係就唔應你,很難令人接受如果你當快餐
從來都冇留過言,但係真係服務質素太差,忍唔住要出聲。

整體而言食物係OK,態度就不敢恭維

如果你當快餐咁食個價錢,當然係高性價比,客觀咁講食物好幾好
如果你想稍為享受一下我就建議你唔好去啦
2020-11-07 104 瀏覽
happy friday梗係要去食個靚晚餐啦!! 見到呢一間西餐廳嘅裝修都唔錯, 門口餐牌睇過亦都覺得幾吸引就入去食啦!set dinner選擇都算幾多!!餐湯有蕃茄湯同龍蝦湯選擇, 仲配有特別嘅餐包!!烤豬西冷配檸檬帶子青蘋果絲($98)~ 肉類配搭酸酸地嘅青蘋果有解油膩嘅作用,而醬汁濃度剛好,唔會搶過肉味, 本身應該只用咗鹽同黑椒去醃肉, 煎完之後突顯黑椒香味,既惹味又香口。脆炸軟殼蟹香蒜魷魚墨魚汁意粉($82)~ 軟殼蟹炸到脹卜卜,賣相非常吸引!!蟹既size亦都非常合理, 意粉口感非常好, 絕對唔會過淋, 口味方面,亦都出乎意料之外咁突出了香蒜味道。荔枝蜜桃梳打($18)~ 見到有 一片片嘅鮮果喺面, 已經吸引到我, 加埋香甜口味,簡直令我精神為之一振!!忌廉黑牛梳打($18)~ 次次都好鍾意睇到雪糕跌落可樂嗰一下, 非常震撼,而且口味亦都有保證。飲品價錢都好合理,特飲只需$18。朱古力香蕉忌廉薄餅($0_跟餐)~ 跟餐嘅甜品竟然係即整嘅真係非常之有heart!! 而且係用絕配既朱古力同香蕉♥️♥️自家製檸檬芝士蛋糕($12)~ 酸酸地嘅甜品,永遠都可以令口腔感覺清新, 呢個芝士蛋

set dinner選擇都算幾多!!

餐湯有蕃茄湯同龍蝦湯選擇, 仲配有特別嘅餐包!!

飲品價錢都好合理,特飲只需$18。

自家製檸檬芝士蛋糕($12)~ 酸酸地嘅甜品,永遠都可以令口腔感覺清新, 呢個芝士蛋糕仲要係自家製,出面食唔到,值得為佢再回頭!!

2020-11-07 121 瀏覽
《WM Cafe & Bar》🍽WM威靈頓牛柳呢道菜都幾考驗廚師嘅功力,可以做到外皮酥脆,裡面牛肉熟得嚟又保持鮮嫩嘅口感,牛柳食落啖啖都咁juicy,唔簡單呀!🤤.🍽南瓜貝柱意大利飯配香煎刺身帶子見到咁大隻帶子真係心心眼😍帶子外皮煎到金黃色,食落爽口鮮甜,好滿足🤤意大利飯粒粒分明,醬汁份量啱啱好,仲有陣陣南瓜香味,呢個一定要試呀!.🍰朱古力香蕉忌廉薄餅食到飽飽最開心就係有甜品食,呢個充滿朱古力醬嘅薄餅為呢餐飯畫上完美嘅句號🥳🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸WM Cafe & Bar 大埔大埔安慈路2號八號花園地下20號舖🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
《WM Cafe & Bar》

WM Cafe & Bar 大埔
大埔安慈路2號八號花園地下20號舖
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
2020-11-06 120 瀏覽
呢間餐廳越來越多人幫襯,遲一步7點就已經要等位。第一次食呢種西式湯飯,WM馬賽虎蝦海鮮湯配燴龍大利飯,湯汁又幾好飲,幾鮮味。意大利飯本身係好濕潤,跟湯食又夾到喎。有一隻虎蝦,燒得幾香嘅。餐跟龍蝦湯,龍蝦味好重,唔錯。烤石斑魚柳配芥茉籽燒汁,石斑魚柳夠大塊,一啲都唔腥,亦冇雪味,個芥末汁燒汁繼特別,同魚柳配搭好夾。忌廉黑牛梳打,好正,好耐冇飲,真係要注意倒汽水嘅時候,佢會火山爆發,哈哈!好飲。檸檬香茅梳打,香茅味好重,酸酸地有汽爽呀!朱古力香蕉忌廉薄餅,朱古力醬濃郁配合香味濃郁嘅香蕉餡料,雖然細細份但滿足到食甜品嘅慾望!
呢間餐廳越來越多人幫襯,遲一步7點就已經要等位。

WM馬賽虎蝦海鮮湯配燴龍大利飯

龍蝦湯
餐跟龍蝦湯,龍蝦味好重,唔錯。
烤石斑魚柳配芥茉籽燒汁
忌廉黑牛梳
檸檬香茅梳打
檸檬香茅梳打,香茅味好重,酸酸地有汽爽呀!
朱古力香蕉忌廉薄餅
WM馬賽虎蝦海鮮湯配燴龍大利飯
龍蝦湯
烤石斑魚柳配芥茉籽燒汁
忌廉黑牛梳
檸檬香茅梳打
朱古力香蕉忌廉薄餅
2020-11-02 87 瀏覽
脆炸軟殼蟹香蒜魷魚圈墨汁意粉 $82👍👍👍👍👍雖然會食到個嘴烏卒卒但真心好食軟殼蟹炸到好脆魷魚圈好多初頭成碟黑色睇唔出,食落先知咁多!香蒜同魷魚味調配得宜,好惹味~WM威靈頓牛柳 $138👍👍👍👍係呢度嘅招牌菜切開酥皮牛柳,見到5成熟嘅牛柳酥皮都好鬆脆,略嫌牛柳調味得比較淡配菜就有少少調好味嘅薯蓉同埋似係白烚嘅蘿蔔仔及豆晚餐配忌廉蟹肉龍蝦湯及餐包👍👍👍👍👍個湯好好飲,味道濃郁仲有啲蝦肉餐包就有黑糖味,鬆軟上枱時暖暖地,唔錯!熱情果落蘿梳打 套餐+$18👍👍👍有一塊罐頭菠蘿味道酸酸甜甜,其實幾好飲嘅係加18蚊有啲貴凍檸檬柑橘蜜 套餐+$4朋友叫嘅,就唔知味道如何了~加一完之後,都係每人百幾蚊,西餐嚟講算好抵食😋
脆炸軟殼蟹香蒜魷魚圈墨汁意粉 $82
👍👍👍👍👍
雖然會食到個嘴烏卒卒
但真心好食
軟殼蟹炸到好脆
魷魚圈好多
初頭成碟黑色睇唔出,食落先知咁多!
香蒜同魷魚味調配得宜,好惹味~

WM威靈頓牛柳 $138
👍👍👍👍
係呢度嘅招牌菜
切開酥皮牛柳,見到5成熟嘅牛柳
酥皮都好鬆脆,略嫌牛柳調味得比較淡
配菜就有少少調好味嘅薯蓉
同埋似係白烚嘅蘿蔔仔及豆

晚餐配忌廉蟹肉龍蝦湯及餐包
👍👍👍👍👍
個湯好好飲,味道濃郁
仲有啲蝦肉
餐包就有黑糖味,鬆軟
上枱時暖暖地,唔錯!

熱情果落蘿梳打 套餐+$18
👍👍👍
有一塊罐頭菠蘿
味道酸酸甜甜,其實幾好飲嘅
係加18蚊有啲貴

凍檸檬柑橘蜜 套餐+$4
朋友叫嘅,就唔知味道如何了~

加一完之後,都係每人百幾蚊,西餐嚟講算好抵食😋
2020-10-31 88 瀏覽
其實夜晚我比較鍾意一至星期五食,因為條街會冇咩人加上餐廳會冇咁full😌經過大埔見到一間咁有情調嘅餐廳忍唔住要入去試一試😚先來一下跟餐龍蝦湯同南瓜湯,味道同賣相都非常之一流然後再來W M的王牌菜威靈頓牛柳,賣相似酥皮類的物體,原來暗藏了一大舊牛柳🥰🥰🥰仲要係我最鍾意嘅五成熟的。而且份量同價錢成正比喔馬賽虎蝦海鮮湯配燴意大利飯-雖然個名有啲難讀,但佢嘅賣相非常之吸引首先佢外型有大大隻虎蝦然後意大利飯比較鬆化🤪🤪最後叫咗兩杯荔枝蜜桃梳打,好好飲而且入邊仲有荔枝肉

經過大埔見到一間咁有情調嘅餐廳忍唔住要入去試一試😚

先來一下跟餐龍蝦湯同南瓜湯,味道同賣相都非常之一流

最後叫咗兩杯荔枝蜜桃梳打,好好飲而且入邊仲有荔枝肉
2020-10-27
2020-10-27 86 瀏覽
位於大埔嘅cafe,環境幾靚幾舒服,所以同朋友仔黎試試佢嘅晚餐,餐牌選擇多,連素菜都有兩款。就算吾食肉/減肥嘅朋友仔都有多d選擇。忌廉蟹肉龍蝦湯(餐湯)一嚟時候即刻feel到鋪頭既用心 摸到佢隻碟係暖既 保持到湯既熱力 天氣凍凍地既時候飲 成個人好舒服 😋 加上食到佢成個湯好濃郁,有好重龍蝦味 😋😋烤石班魚配芥末籽燒汁 $92見到佢賣相唔錯 魚外皮煎到脆脆地 肉質吾錯!配住佢既燒汁同芥末籽 好開胃呀南瓜貝柱意大利飯 $86每一粒飯都鋪滿南瓜汁 淡淡南瓜香味溶係意大利飯入面 😍仲有三粒帶子添😍

忌廉蟹肉龍蝦湯(餐湯)

烤石班魚配芥末籽燒汁 $92

南瓜貝柱意大利飯 $86