2021-03-20 104 瀏覽
做野做得咁辛苦,間唔中都要放縱下自己。$88一個雞翼餐,除左雞翼仲有湯同飲品~之前黎過幾次都食唔到ranch田園風味,一問先知原來嗰隻醬料要喺美國空運過黎,因為疫情所以暫停供應。不過今次終於食到啦。個味道酸酸地,好開胃,就算係炸雞翼都唔覺得膩。另外仲食左巴馬臣芝士蒜蓉味,芝士份量好足夠,多到差啲見唔到啲雞翼😋跟餐可以揀薯條或者蕃薯條。蕃薯條配埋辣辣地嘅沙律醬,非常之惹味,食到停唔到口🍟雞翼味道有好多款,同多幾個friend黎試就可以試到多幾種味啦。舖頭仲好貼心咁準備左手套,方便用手食雞翼👍

2021-03-14 2270 瀏覽
大食妹襯住開心星期五同朋友去食雞翼宴相信唔少大朋友同小朋友都好鍾意食雞翼, 大食妹同朋友今次就為大家試食Free Flow Wings 十一款口味嘅雞翼並且總結必食同中伏嘅口味, 俾大家做個參考<Thai Sweet>大食妹食完十一款雞翼後, 覺得呢款Thai Sweet最好食酸酸甜甜嘅泰式甜辣醬, 360度零死角包裹着雞翼, 外面再灑上炸蒜蓉無論係口感定味道, 都係大家鍾意嘅<Reaper>大食妹嘅第二名就係呢款Reaper鍾意芝士嘅朋友一定要試芝士碎超多, 味道鹹鹹地, 味道同Cali好似, 但芝士味更加突出但又唔會好膩<Lemon Pepper>呢款Lemon Pepper就係大食妹嘅第三名聞落去有陣好清新嘅檸檬味, 入口酸酸鹹鹹地, 味道幾特別<Mongolian BBQ>大食妹嘅第四名就係呢款Mongolian BBQ其實就係孜然味, 雞翼配上孜然粉, 食落好惹味難怪係雞翼界嘅長青款有好食嘅, 當然就有啲中伏嘅味道以下嘅味道, 大家嗌嘅時候要三思但通常有啲朋友總係鍾意以身試伏<Espresso BBQ&#
大食妹襯住開心星期五同朋友去食雞翼宴
並且總結必食同中伏嘅口味, 俾大家做個參考

<Thai Sweet>
無論係口感定味道, 都係大家鍾意嘅

<Reaper>
大食妹嘅第二名就係呢款Reaper
鍾意芝士嘅朋友一定要試
但又唔會好膩

<Lemon Pepper>
呢款Lemon Pepper就係大食妹嘅第三名
聞落去有陣好清新嘅檸檬味, 入口酸酸鹹鹹地, 味道幾特別

<Mongolian BBQ>
大食妹嘅第四名就係呢款Mongolian BBQ
其實就係孜然味, 雞翼配上孜然粉, 食落好惹味
難怪係雞翼界嘅長青款

有好食嘅, 當然就有啲中伏嘅味道
以下嘅味道, 大家嗌嘅時候要三思
但通常有啲朋友總係鍾意以身試伏

<Espresso BBQ>
中伏嘅第一位毫無疑問係呢款Espresso BBQ
唔好睇佢個樣正正常常, 食落去完全就係一隻比咖啡渣包裹着嘅雞翼
食咗一啖完全唔想再食落去落去

<Hoisin>
中伏嘅第二位就係呢款Hoisin
香港黎講比較少人食海鮮醬, 但外國嘅華人料理就成日出現呢隻口味
其實味道冇乜特別, 只不過呢隻雞翼係重鹹, 納含量應該勁高
<Buffalo>
第三款嘅伏味就相對低好多
純粹係比起一般雞翼店, 冇咁好味
大食妹成日覺得水牛城雞翼好難整得難食, 食完呢一隻先至發現自己太年輕了
點解水牛城雞翼嘅醬汁可以整到又唔辣, 又唔濃呢

<Iced Lemon Tea>
為咗可以食更加多嘅口味, 大食妹係嘢飲方面淨係帶咗凍檸檬茶
味道甜甜地, 雖然唔係好似港式檸茶, 但尚算解渴
  • Thai Sweet
  • Reaper
  • Lemon Pepper
  • Mongolian BBQ
Lunch set真係超抵 真心推介比大家❣️​▪️湯​▫️八隻雞翼(15款口味 任選兩款)▪️薯條/甜薯條​▫️汽水​四樣嘢加埋都只係$88🤤​​整體雞翼外脆內軟 雞皮炸得好脆 內裡亦都熱辣辣 雞肉又滑又多汁🤤​​▪️咖啡香味​炸得酥脆金黃嘅雞翼上面灑上適量嘅咖啡粉 並冇苦澀味 卻散發住咖啡嘅香味 ☕️​​▫️黑椒檸檬​辛口嘅黑椒粉再按自己喜好加上幾滴帶有酸味嘅檸檬汁 感覺惹味得嚟又好清新🍋​​▪️黑芝麻海鮮蜂蜜​海鮮醬比例比較多 不過都唔會太咸 仲有少少蜂蜜嘅甜味😛​​▫️日本蜂蜜芥末​美中不足係蜂蜜落得唔係太多 味道唔夠濃郁芥末則有少少攻鼻🙊​​▪️水牛城醬 🌟推介🌟​好多人都會點嘅水牛城雞翼酸味同辣味突出得嚟又好夾 亦都唔算太辣🥰​​▫️加洲風味 🌟推介🌟​灑上大量巴馬臣芝士碎 蒜蓉碎同香草 帶有鹹香嘅芝士與田野味嘅香草 令味道十分突出😍​​▪️甜薯條​Sweet potato甜甜地幾好食 甜得嚟又唔會太濟 而且仲幾大份🤣​
Lunch set真係超抵 真心推介比大家❣️​
▪️湯​
▫️八隻雞翼(15款口味 任選兩款)
▪️薯條/甜薯條​

▫️加洲風味 🌟推介🌟​

▪️甜薯條​
1K
2021-03-03 140 瀏覽
“Lunch Wings Set”($88+$10 Iced Lemon Tea)之前嚟咗呢間專食雞翼嘅Wingman食lunch🐔一個lunch set包咗8隻雞翼🐔沙律🥗薯條🍟飲品🥤雞翼可以自選2隻味呢道雞翼主要分為乾身,濕身,仲有幾款特製味道我就揀咗乾身嘅Cajun Spice紐奧良香粉同埋Cali Style巴馬臣芝士蒜蓉味🧀雞翼食落個皮稍脆,肉唔算乾但都唔係爆汁嗰種Cajun嗰隻帶少少辣幾惹味Cali Style就超級多芝士😍加埋啲蒜香真係幾好味🧄本身以為8隻雞翼唔會夠食但加埋薯條同沙律食完真係好飽🤣用GoodMalling app仲有折呀😆

之前嚟咗呢間專食雞翼嘅Wingman食lunch🐔
一個lunch set包咗8隻雞翼🐔沙律🥗薯條🍟飲品🥤
雞翼可以自選2隻味
呢道雞翼主要分為乾身,濕身,仲有幾款特製味道
我就揀咗乾身嘅Cajun Spice紐奧良香粉
同埋Cali Style巴馬臣芝士蒜蓉味🧀
雞翼食落個皮稍脆,肉唔算乾但都唔係爆汁嗰種
Cajun嗰隻帶少少辣幾惹味
Cali Style就超級多芝士😍
加埋啲蒜香真係幾好味🧄
本身以為8隻雞翼唔會夠食
但加埋薯條同沙律食完真係好飽🤣
用GoodMalling app仲有折呀😆
2021-02-25 207 瀏覽
夜晚6:30去到唔算好多人逢星期三係特價,$5 一隻雞翼,一個人可以叫兩款,同埋可以每一款叫六隻,不過要每人叫一杯嘢飲雖然一心想嚟食鹹蛋黃雞翼,但係因為鹹蛋黃雞翼唔係嗰個特價list 到,所以就叫咗ranch, 黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼,日式吉列咖喱味Ranch雞翼超級特別,嗰隻味粉係平時薯片食sour cream 果一款真心覺得好正黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼就覺得幾濃味,因為另外果兩款雞翼已經係炸,所以呢款雞翼係焗就顯得唔係好熱氣,同埋值得一讚係入邊都係有味食得出係有醃過日式吉列咖喱味嘅雞翼就表現得最差,嗰個表面炸到燶晒,入邊竟然冇咩味好似唔記得醃咁
夜晚6:30去到唔算好多人

真心覺得好正

• 黑芝麻海鮮蜂蜜
2021-02-11 188 瀏覽
First time trying chicken wings buffet. There were 15 different flavors, the serving speed is fast (around 15-20 minutes), with about 20 wings each time, fast enough for making me to eat with my friend non-stop. The draft beer is nice and is suitable for lessening the "hot-air" effect from eating so much fried stuff. They also serve with unlimited fries, which I love the one with truffle sauce most. Basically feels full after trying each flavor... ate like 30 wings per head already, they also ha

Basically feels full after trying each flavor... ate like 30 wings per head already, they also have a signature dish called "Gai Bo" which cook the chicken wings like the chicken hot pot, a bit oily to me, probably because I have been eating too many wings.

The reaper chicken wing is crazily hot and spicy... should stay away from it if you can't eat spicy stuff.

Staff is very nice and the environment is very good for chatting as well.

A must revisit place.
2021-01-22 166 瀏覽
一齊叫雞🤟🏻朋友介紹我去呢間食叫雞食🍗依家未有晚市,叫住外賣先😶雞翼有分乾身、濕身同特製。大部份款式由6隻雞翼為單位。最重要喺新鮮熱辣整,拎到返屋企都仲暖暖哋🔥🍋Lemon pepper 黑椒檸檬食之前一定要吱檸檬😂如果唔喺就有點乾🙈黑椒味道唔會辣,味道剛剛好🍗Classic Buffalo 水牛城醬 水牛城味道酸酸哋,比平常食到嘅更加creamy一點,味道唔算酸,雞翼都幾肥厚🍯Hoisin Honey Glazed & Sesame 黑芝麻海鮮蜂蜜味道偏甜嘅雞翼,表面查咗蜜糖同有黑芝麻,芝麻味香濃,同一時間又甜甜哋結論喺我比較鐘意食有醬嘅雞翼🤣

🍋Lemon pepper 黑椒檸檬

🍗Classic Buffalo 水牛城醬

🍯Hoisin Honey Glazed & Sesame
黑芝麻海鮮蜂蜜

結論喺我比較鐘意食有醬嘅雞翼🤣
外賣自取
2021-01-19 113 瀏覽
My friend recommended me that this chicken wings is perfect. So I came here for takeway at night.Chicken wings is still warm when I bank home. Hoisin Honey Glazed & Sesame. It tasted like Peking duck with a twistSesame taste is stronger than Honey. And this is sweet chicken wings. Classic American Buffalo SauceMy family love this because it is saucy. Lemon Pepper with zesty leomon, crushed black pepperI like this although it is a little bit dry. Lemon is so juicy on top of the wings

外賣自取
2021-01-18 151 瀏覽
這間餐廳的雞翼真的吃過很多次了,現在餐廳晚上6點後沒有堂食,只好買回家享用。他們的雞翼有很多款不同的味道,而且有些味道都很創新!除了有雞翼,還有一些小食可以食到!這次點選了Netflix & Chill Platters,分別有3款不同味道18隻雞和1款小食!黑椒檸檬味雞翼,這款味道好似第一次試,但有種很fresh的感覺!雞翼肉質juicy,面頭有黑椒,再加上檸檬汁,令雞翼味道很清新!紐奧良香粉雞翼,這款雞翼差不多每次來都會點,紐奧良香粉令雞翼帶有微辣,加上青檸汁,令雞翼酸酸辣辣,特別醒胃!水牛城醬雞翼,水牛城醬份量剛剛好,酸辣度都剛剛好,十分開胃!菠菜甘藍沙律配柚子醬,菠菜和羽衣甘藍都好新鮮,拌上柚子醬令沙律更開胃!
2021-01-14
10 分鐘 (外賣自取)
2021-01-17 151 瀏覽
#holidayouthk美食 #holidayouthk🔅【超值雞翼放題 12款口味】 HKD178.前幾年開始好多cafe興起雞翼放題🐥,不過劣評如潮,大多都係投訴上菜速度極慢📉。我就一直未試過,今次心血來潮黎到主打雞翼嘅餐廳🍴試一試。放題方面,有3款、12款同15款雞翼放題選擇。9️⃣0️⃣分鐘任食,每次只可叫5款味道,每款味道4隻。換言之,無論你幾多個人👨‍👩‍👧‍👦,一round都係得20隻🤷🏻‍♂️,而唔係計人頭。時間方面,幾乎半個鐘先上一輪菜,的確速度係好慢好慢🥱。食兩輪已經夠曬鐘🤨。雞翼方面,偏向瘦身,咬落冇乜汁水💦,肉質偏乾偏鞋。雞翼亦只以面頭醬汁或香粉覆蓋,食得出中間淡口,冇事先醃製。個人覺得唯一一個好處就係可以試曬咁多款口味。不過唔抵食之餘,肉質又欠嫩滑。試一次就算。12款口味包括:1️⃣原味2️⃣黑椒檸檬🍋3️⃣蒙古燒烤味🥓4️⃣泰式甜辣醬🌶5️⃣紐奧良香粉6️⃣黑芝麻海鮮蜂蜜🍯7️⃣水牛城8️⃣死神醬☠️9️⃣咖啡香味☕️1️⃣0️⃣巴馬臣芝士蒜蓉🧀1️⃣1️⃣田園風味🥗1️⃣2️⃣日本蜂蜜芥辣.📍Wingman🔅灣仔船街33號地下🚇灣仔站B2出口 步行約5分鐘🕑星期一至日及公眾假期 12:00-23:00#holidayouthk
【超值雞翼放題 12款口味】 HKD178

🕑星期一至日及公眾假期 12:00-23:00
#holidayouthk灣仔

中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓
🚇香港站C出口 步行約7分鐘
🕑星期一至五 12:00-23:00;星期六日 12:00-16:00 18:00-23:00
#holidayouthk中環

#Hkig #Hkiger #Hkeat #Hkfood #Hkfoodie #Instafood #Foodstagam #Foodielife #Foodislife #Foodaholic #Foodfeed #Foodtravel #Foodlover #Foodgasm #Foodphotography #Foodpics #Foodaroundtheworld #Foodoftheday #Photooftheday #Eatingfortheinsta #Thisiswhyimfat #灣仔美食 #中環美食 #雞翼 #任食 #放題
2021-01-15 98 瀏覽
之前一直聽講過這裏的雞翼放題,一直沒有機會一試,今天準備買外賣回家和家人一起吃,所以順道在這邊買回家和家人分享。這邊的雞翼有辣有唔辣亦有唔同風味特色嘅選擇,其實他是有Netflix and Chill套餐可以選擇三款不同的雞翼,以及有一款小食,這個套餐比較優惠,但是我最後決定選擇單點三款不同雞翼。以及這裏的雞翼是標榜法國進口,不是日本定泰國雞翼或者巴西雞翼。水牛城醬雞翼這個醬料味道濃郁而且香辣,感覺十分刺激。泰式甜辣醬雞翼這個比較適合我甜甜辣辣的,感覺很開胃。自家製鹹蛋黃雞翼這個邪惡嘅醬汁,香脆可口,忍唔住食多一隻。雞翼每份有六隻,雞翼大大隻,下次想來一試雞翼放題,不知雞翼雞煲味道如何呢

水牛城醬雞翼
這個醬料味道濃郁而且香辣,感覺十分刺激。

泰式甜辣醬雞翼
這個比較適合我甜甜辣辣的,感覺很開胃。

自家製鹹蛋黃雞翼
這個邪惡嘅醬汁,香脆可口,忍唔住食多一隻。

2021-01-12 94 瀏覽
Wingman給我感覺,就是叫雞吃,一定要找他🤣因他們的雞翼有很多種味道,肯定有種味道會想吃~雞翼的味道,可以說是坊間很多都沒看過的,所以朋友說生日想吃雞翼,就來這讓她吃個夠好了🤣咸蛋黃雞翼~雞翼外脆內軟,咸蛋黃味道濃郁,而不覺得膩,而且熱點很高,冷冷的冬天吃真的很爽😍黑椒檸檬~酸甜的味道,加上惹味的黑椒,果酸味解膩炸蓮藕~很薄片,吃起來像薯片一樣,很香脆,跟平日吃的蓮藕完全不一樣,拎到公司吃仍是很脆沒變~

黑椒檸檬~酸甜的味道,加上惹味的黑椒,果酸味解膩

2021-01-10 90 瀏覽
這裏的午市套餐CP值極高,$88有沙律或湯 、8件雞翼、甜薯條/薯條,還包了飲品。午餐亦有十幾款不同的雞翼可以選擇。外賣不需要加一,疫情嚴重,所以我們選擇了外賣。雞翼可以揀濕身、乾身。都幾大隻,外型飽滿,肉質好嫩滑。分別揀了四款味道:左是水牛城醬,右是巴馬臣芝士蒜蓉味水牛城醬酸辣味重,辣度剛剛好。巴馬臣芝士蒜蓉味,相比之下味道比較淡,蒜蓉味亦不是很突出。左是死神醬, 右是泰式甜辣醬死神醬是超級辣, 本身的醬汁已經比水牛城雞翼的辣,再加上新鮮辣椒,食完需要即刻飲水。不過幾值得欣賞,的確又辣又惹味。推介愛辣人士!甜薯條的外脆內軟,連醬汁都非常好吃。燒牛油果,原來是只外表燒一燒,加了黑椒和鹽,食落有少少焦香,沒有什麼特別。

水牛城醬酸辣味重,辣度剛剛好。

巴馬臣芝士蒜蓉味,相比之下味道比較淡,蒜蓉味亦不是很突出。

左是死神醬, 右是泰式甜辣醬

甜薯條的外脆內軟,連醬汁都非常好吃。

2020-12-30
15 分鐘 (堂食)
  • 水牛城雞翼
  • 甜薯條
2021-01-05 3523 瀏覽
呢排限聚令一出,夜晚冇得出街食😫 已經好耐冇食過好野😭😭今日唯有去Wingman買好味多汁雞翼翻屋企過下口癮👍🏻鋪面好靚 臨近聖誕就做翻啲裝飾✨好有格調 叫得Wingman雞翼當然係招牌!!!Spicy buffalo flavour 雞翼入面肉汁鮮嫩🥰外面落左Spicy buffalo 辣醬 🔥🔥🔥唔係講笑真係幾辣!😹鍾意食辣嘅一定要試下👍🏻不過加左芝士 就中和左個辣味 Cali style flavour 雞翼上耐灑滿蒜粒 蒜頭嘅味道好香 而且雞翼本身已經炸得好香脆 食落好香口🤤 雖然炸過 但係一啲都唔乾 反而仲juicy 超正🤩Hoisin glazed flavour 呢個味就同其他兩個味好唔同 佢偏甜 上面仲灑左啲黑芝麻 食完一隻Spicy buffalo 就要食一隻Hoisin glazed 中和翻個辣味😂另外仲有Wingman Avo 牛油果,稍微燒過🧡Wingman嘅雞翼果然名不虛傳 🥰🥰🥰

鋪面好靚 臨近聖誕就做翻啲裝飾✨好有格調

叫得Wingman雞翼當然係招牌!!!

另外仲有Wingman Avo 牛油果,稍微燒過🧡

Wingman嘅雞翼果然名不虛傳 🥰🥰🥰
  • 水牛城雞翼
2021-01-03 72 瀏覽
聖誕就到,決定買點外賣回家食好點最後決定買大家都喜歡的雞翼!面口都有幾張吧枱位呢~店鋪相當COLORFUL蒙古燒烤味 MONGOLIAN BBQ $69/6PCS乾身有幾款都很吸引,選擇困難症的本人便索性叫店員推薦一款店員說自己最愛是呢款,味道與譚仔的土匪雞翼有幾分相似個人食落覺得味道比土匪雞翼更加香,香味的層亦多很多但又不會有很重的香料味,又不會很辣,味道很容易接受黑芝麻海鮮蜂蜜 HOISIN HOEY GLAZED & SEASAME $69/6PCS有微微的XO海鮮醬的感覺,很有鮮味就算是濕身的款式外皮都保持脆脆的口感而且加上了和雞翼很夾的蜜糖 ,鹹鹹甜甜的味道,會食不停口菠菜甘藍沙律配柚子沙律醬 SPINACH & KALE SALAD $65食肉同時當然要食點沙律平衝一下沙律菜的份量都幾大盒本人覺得菠菜生食比熟的還要好食!羽衣甘藍是外國流行了很久的SUPER FOOD之一,高纖又健康SAUCE就是日式芝麻醬做BASE再加上柚子汁,比平時的芝麻醬更加FRESH呢!
聖誕就到,決定買點外賣回家食好點
最後決定買大家都喜歡的雞翼!
面口都有幾張吧枱位呢~

店鋪相當COLORFUL

蒙古燒烤味 MONGOLIAN BBQ $69/6PCS
乾身有幾款都很吸引,選擇困難症的本人便索性叫店員推薦一款
店員說自己最愛是呢款,味道與譚仔的土匪雞翼有幾分相似
個人食落覺得味道比土匪雞翼更加香,香味的層亦多很多

但又不會有很重的香料味,又不會很辣,味道很容易接受

有微微的XO海鮮醬的感覺,很有鮮味
就算是濕身的款式外皮都保持脆脆的口感
而且加上了和雞翼很夾的蜜糖 ,鹹鹹甜甜的味道,會食不停口

食肉同時當然要食點沙律平衝一下
沙律菜的份量都幾大盒

本人覺得菠菜生食比熟的還要好食!