平時都好鐘意雞翼,見到呢間$188放題雞翼加任飲汽水,即刻想呢挑戰下,睇下可以食到幾多隻雞翼😋10款口味包括:水牛城醬呢款雞翼表面淋左好多水牛城醬,味道酸酸辣辣~泰式甜辣醬泰式甜辣醬再加炸香蒜,呢款最普通嘅醬汁,但同雞翼真係好夾,食極唔厭,仲好開胃!紐奧良香粉加左紐奧良香粉隻雞翼幾香口,表面香脆可口,裡面仲包留到肉汁,呢隻味都唔錯~黑芝麻海鮮蜂蜜加左蜂蜜,味道偏甜,似甜麵醬,面頭仲加左d黑芝麻點綴,食得多咸味嘅,都可以試吓呢款甜味為主嘅雞翼。黑椒檸檬表皮撒滿黑椒粉,加埋檸檬汁,味道係比較酸,都幾特別。死神醬呢個死神醬都幾辣,開頭食左隻冇咁多醬嘅,就以為唔辣,後尾食到隻好多辣醬嘅時候,先發現佢嘅辣真係唔野少😆鐘意辣嘅朋友可以試下!BBQ咖啡香味未食個陣諗住應該怪怪地,食落又正常,加左咖啡粉,會有一陣香味,味道又唔差。巴馬臣芝士蒜蓉滿滿嘅巴馬臣芝士🧀️,食落有少少嘅芝士味同蒜香味,呢個組合幾好,如果可以再濃味d就好!蒙古燒烤呢款就係加左孜然粉,似平時食雞翼串燒嘅味道。田園風味表皮有陣層層嘅粉,味道似酸忌廉洋蔥味薯片,呢隻味幾好食😋總結:環境好有特色,啱晒打卡。雞翼款式好多種,上台嘅時候全部熱

10款口味包括:

水牛城醬
呢款雞翼表面淋左好多水牛城醬,味道酸酸辣辣~

泰式甜辣醬

紐奧良香粉

黑芝麻海鮮蜂蜜

黑椒檸檬
表皮撒滿黑椒粉,加埋檸檬汁,味道係比較酸,都幾特別。

死神醬

BBQ咖啡香味

巴馬臣芝士蒜蓉
蒙古燒烤
呢款就係加左孜然粉,似平時食雞翼串燒嘅味道。
田園風味
表皮有陣層層嘅粉,味道似酸忌廉洋蔥味薯片,呢隻味幾好食😋

總結:環境好有特色,啱晒打卡。雞翼款式好多種,上台嘅時候全部熱辣辣,咬開雞翼係會出煙同好多肉汁,炸雞翼嘅水準幾好,價錢又唔算貴,我地兩個人都食左40隻雞翼,不過如果只食雞翼,都會有啲膩,好彩呢到仲有好多唔同不同嘅小食選擇。鐘意雞翼嘅朋友,快啲呢試下啦!
  • 紐奧良香粉
  • 田園風味
2023-07-03 23 瀏覽
放假前一日當然要出街行下食下野,同朋友去旺角行街,突然醒起有間附近有間雞翼放題,身為雞翼控既我一直都好想試,入到鋪頭裝修都幾別緻,小擺設好有心思,環境有8分,感覺同朋友一齊吹下水hea下慢慢食,係一個好好既選擇。餐牌design得幾靚,好清楚,放題有2個價錢可以選擇,分別係(1) $148 任食3款口味既雞翼/ (2)雞翼放題任食10款; 汽水(可樂、Coke Zero、雪碧、梳打水)都係任飲🥤 +150蚊仲可以任飲酒(烈酒/啤酒/紅白酒),限時90分鐘,一至四$188,星期五,Weekend$208今次兩個人揀咗喺閒日晚餐時段雞翼放題(10 flavours) ($188) 十款口味雞翼任食,落單可以用QR Code,食得多都唔尷尬,每次落單可以叫6種食物飲品,每款雞翼一嗌就要嗌4隻講返主角雞翼先,個人最愛係泰式甜辣醬,食落甜甜地又唔辣喎❤️仲有隻巴馬臣芝士蒜蓉醬,本身味道唔錯,加埋一大堆巴馬臣芝士,真係唔錯架😋蒙古燒烤味,就好香孜然粉味,同食街邊串燒風味一樣架💕仲有黑芝麻海鮮蜂蜜口味,朋友話似食緊北京填鴨嗰醬,好好食🤤雞翼放題(10 flavours)•黑椒檸檬•蒙古燒烤•泰式甜辣醬

蒙古燒烤味,就好香孜然粉味,同食街邊串燒風味一樣架💕

仲有黑芝麻海鮮蜂蜜口味,朋友話似食緊北京填鴨嗰醬,好好食🤤
雞翼放題(10 flavours)
•黑椒檸檬
•死神醬
•咖啡香味
•巴馬臣芝士蒜蓉醬
•田園風味
最後原來呢度嘅雞翼仲要係法國走到雞,無激素,不含抗生素,可以放心食☺️

• 蒙古燒烤味
  • 巴馬臣芝士蒜蓉味
  • 黑椒檸檬
  • 黑芝麻海鮮蜂蜜
  • 咖啡香味
  • 田園風味
2023-06-30 36 瀏覽
難得同朋友出旺角食晚餐,今次去試呢間雞翼餐廳~呢間餐廳有得揀放題同set menu,因為怕眼闊肚窄,所以最後都係食set。(但最後都係食唔晒🤣)Loads O’ Birds 雞 全部都係雞 $39824隻雞翼(4款口味)+ 2款配菜我哋揀的4款口味有:田園風味,水牛城醬,蜂蜜芥末,新加坡辣蟹配菜揀咗椰菜花沙律同烤哈羅米芝士4款雞翼我最鍾意蜂蜜芥末,佢的芥末係分開上,所以隻雞翼本身只係蜜糖雞翼,但呢隻蜜糖雞翼好好食,本身已經烤得好入味,再蘸少少dd🤏芥末,味道又甜又辣,好過癮!田園風味鹹左少少,但個皮烤得脆脆地,咬落好有口感。水牛城同新加坡辣蟹都真係幾辣,唔係幾頂得住,但個friend就話好好食好惹味。椰菜花沙律好岩我口味,裡面除左椰菜花,仲有核桃同蘋果,成個沙律味道偏甜,食落好fresh,食左辣雞翼之後即刻扒幾啖解辣🤣我同我個friend都唔知烤哈羅米芝士係乜,所以突登叫一份試吓,原來係烤到乾身的芝士。芝士食落鹹鹹地,仲食到表面有d香料味,口感少少似雞胸肉,配合埋蕃茄仔同石榴的甜味,口感非常豐富。飲品叫左凍檸茶同蔓越莓青檸梳打,蔓越莓青檸梳打味道酸酸地唔太甜,青檸味都幾濃,飲落好開胃。
難得同朋友出旺角食晚餐,今次去試呢間雞翼餐廳~

(但最後都係食唔晒🤣)

Loads O’ Birds 雞 全部都係雞 $398
24隻雞翼(4款口味)+ 2款配菜

配菜揀咗椰菜花沙律同烤哈羅米芝士

田園風味鹹左少少,但個皮烤得脆脆地,咬落好有口感。

Wingman (旺角)
旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓

*上述文章只供參考及以當時價格為準
以前喺中環同同事叫過好多次Wingman外賣,呢間勁多款唔同新穎口味選擇超吸引!今次放假行完街,就直接入左旺角既Wingman分店再次回味一下!😋😋【Loads O' Birds】$398呢set 《雞 全部都係雞》一共有24隻雞翼(4款口味)+2個配菜🔅Cajun Spice |紐奥良香粉呢個味道係食Wingmen必食嘅口味! Cajun 同青檸配搭非常夾,食完係會上癮每次都會再叫!🔅Buffalo | 水牛城醬有水準既水牛城雞翼,唔會過酸刺激得滯,味道拿捏得非常之好👍🏻🔅Singapore Zing |新加坡辣蟹新加坡辣蟹味非常之惹味!毫不吝嗇嘅香料,啖啖多滋味!🔅Salted Egg Yolk | 自家製鹹蛋黃同我一樣勁鍾意食鹹蛋黃嘅,你一定要揀呢一款口味,因為呢個鹹蛋黃coating非常之多,勁香口,勁好味!私心推介!❤️🔅西貢口味西蘭花 店員推介既Monthly special蔬菜 !有大量炸蒜同青檸汁,味道清新有創意,係估佢唔到既咁夾!🔅烤蒜籠蒿大啡菇大啡菇一上枱就已經香味撲鼻!滿滿既蒜蓉鋪滿每隻大啡菇上面,每咬一啖都超多汁勁香口!超級推薦!🔥【Fresh Lemonade

【Loads O' Birds】$398

🔅Cajun Spice |紐奥良香粉

🔅Buffalo | 水牛城醬

🔅Singapore Zing |新加坡辣蟹
新加坡辣蟹味非常之惹味!毫不吝嗇嘅香料,啖啖多滋味!

🔅Salted Egg Yolk | 自家製鹹蛋黃

🔅西貢口味西蘭花

🔅烤蒜籠蒿大啡菇

【Fresh Lemonade 】$50
【Passionfruit Lemonade】$65
一杯係普通Lemonade,另一杯係加入大量熱情果肉兩杯都非常之清新,消暑又解渴,食完咁大碟雞翼飲返兩杯Lemonade超正!

💥 Wingman
📍 旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓

#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相機食先 #手機食先 #平民美食 #食好西 #旺角美食#雞翼放題#wingman
2023-06-27 22 瀏覽
今日我同朋友嚟到一個比較特別經常會去到嘅地方食一款雞翼放題!性價比高但係好齊全有好多種唔同味道嘅雞翼放題!呢度嘅裝修充滿神秘感!帶一種暗紅黑系嘅風格!朋友決定咗阿一個load o birds雞翼套餐!中文套餐名叫雞全部都係雞!呢個套餐入面有24隻雞翼,有四種唔同嘅味道、另外仲有兩款配菜,現在加25蚊仲可以將雞翼肉升級至TINDLE植物素食tim!今次朋友揀咗四種唔同雞翼,有洋蔥味,香蔥味,芝士味同原味!每隻嘅雞翼都灑上唔同嘅調味醬料同粉!食落去啖啖肉都係有調味料!非常開胃而雞亦炸得亦鬆脆!內軟外脆!唔需要再點額外嘅醬都可以食到優質嘅雞翼香味。之後朋友在點咗個黑松露醬嘅薯條,非常香噴噴黑松露味道亦非常出眾!最後我再配咗一個簡單嘅田園沙律送雞翼,中和油膩飽肚感!Wingman地址:旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓

今次朋友揀咗四種唔同雞翼,有洋蔥味,香蔥味,

Wingman
地址:旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓
2023-06-26 24 瀏覽
🍽️ Loads O' Birds (雞全部都係雞) $436原價$398可以揀4款不同口味的雞翼,同埋2個配菜~ 我哋叫咗Buffalo (水牛城醬),Lemon Pepper (黑椒檸檬),Salted Egg Yolk (自家製鹹蛋黃),Gai Bo (雞煲)。平時外賣冇得叫鹹蛋黃同雞煲,咁難得嚟到餐廳梗係要試吓!每款要加$19但係超值😎 特別係雞煲,雞翼慢煮令到啲肉超腍,完全唔需要咬,入口即溶😍 雞翼嘅每一寸肌膚都滲入四川麻辣味🤩小食我哋就叫咗Truffle Fries (黑松露薯條)同Grilled Halloumi Cheese (烤哈羅米芝士) 😊 Wingman嘅薯條係冇得輸!平時外賣一定會叫😆 而芝士就加咗石榴,酸酸的,很開胃🤤

原價$398可以揀4款不同口味的雞翼,同埋2個配菜~

2023-06-26 24 瀏覽
Wingman 專食雞翼,口味又多,每次食都要揀好耐。平日晚上都幾full,一入去就見到「一齊叫雞」嘅霓虹燈,裝修型格中加入港式元素,好得意。今次揀咗”Loads O’ Birds”套餐,包24隻雞翼(可選4款口味)、2款配菜。 21款口味中選4款好難揀,款款都吸引,選擇恐懼😂🌟24隻雞翼拼盤🌟Cali Style 加州風情:🍗滿滿嘅巴馬臣芝士碎加大蒜,加上雞翼熱力溶化芝士,好香!🌟Singapore Zing 新加坡辣蟹:🍗濕身雞翼上面有少少辣蕃茄醬🍗雞翼上灑上辣椒、炸蒜等香料,個人覺得有啲辣但好過癮🌟Honey Wasabi 蜂蜜芥末:🍗職員推薦嘅口味,由柚子同蜂蜜調成嘅醬🍗芥末另上,可根據自己口味加減🌟Drunken醉雞(+$18):🍗呢款係旺角分店先有,當然要試吓!🍗醉雞入面有汁,浸得越耐啲雞翼越入味🍗每一啖都香濃花雕酒味,越食越好啜😂🌟Grilled Halloumi Cheese 烤哈羅米芝士🧀上網查以為係烤餅嗰類,原來係一塊烤過嘅芝士🧀上面灑滿香料,味道偏鹹🧀但配上蕃茄同石榴剛剛好🌟Sauteed Broccolini 杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗🥦西蘭花苗即長柄西蘭花,花嘅
Wingman 專食雞翼,口味又多,每次食都要揀好耐。

🌟24隻雞翼拼盤
🌟Cali Style 加州風情:
🍗滿滿嘅巴馬臣芝士碎加大蒜,加上雞翼熱力溶化芝士,好香!
🌟Singapore Zing 新加坡辣蟹:
🍗濕身雞翼上面有少少辣蕃茄醬
🍗雞翼上灑上辣椒、炸蒜等香料,個人覺得有啲辣但好過癮
🌟Honey Wasabi 蜂蜜芥末:
🍗職員推薦嘅口味,由柚子同蜂蜜調成嘅醬
🍗芥末另上,可根據自己口味加減

🌟Drunken醉雞(+$18):
🍗呢款係旺角分店先有,當然要試吓!
🍗醉雞入面有汁,浸得越耐啲雞翼越入味
🍗每一啖都香濃花雕酒味,越食越好啜😂

🧀上網查以為係烤餅嗰類,原來係一塊烤過嘅芝士
🧀上面灑滿香料,味道偏鹹
🧀但配上蕃茄同石榴剛剛好

🥦西蘭花苗即長柄西蘭花,花嘅部分似西蘭花,莖似芥蘭
🥦炒過嘅西蘭花
🥦上面灑滿杏仁粒同脆脆麵包糠,好香口

總結:中意食雞翼嘅人必試!另外仲有任食雞翼套餐,適合大胃王!職員嘅態度亦都好友善,而且店內播放嘅歌曲輕快同環境好match
2023-06-25 28 瀏覽
就係呢度啲雞翼全部都係無激素😍‼️🇫🇷法國🇫🇷冇激素走地雞🐥🐥令到我可以食得好放心✨大家都知道激素對身體唔好 特別容易有婦女病🥺❌所以自己平時買雞翼 都會揀無激素呢度點食都唔使驚 所以勁盡情🔥🔥🐓90分鐘放題🐓有10款雞翼🐓✨水牛城醬 Buffalo🌶️✨紐奧良香粉Cajun Spice🌶️✨加州風情Cali Style✨死神醬Carolina Reaper🌶️🌶️🌶️✨咖啡燒烤醬 Espresso BBQ✨中式海鮮醬Hoisin Glaze✨黑椒檸檬 Lemon pepper✨蒙古燒烤Mongolian BBQ🌶️✨田園風味 Ranch✨泰式甜酸醬 Thai Sweets Chilli老實講款款都咁好食 全部都好惹味一款都唔可以錯過🤣不過原來呢度逢星期三😍✨仲會有$5隻雞翼嘅優惠好抵食囉‼️只要你叫一杯正價飲品 就可以揀兩款口味嘅雞翼每個口味最多叫六隻🎉如此類推 你叫多一杯正價飲品就可以揀多兩個口味….係咪好抵食呢😍不過都係90分鐘限制想慢慢嘆就未必可以啦🙈不過聽講🤫如果人流唔係特別多都唔會特登趕你走嘅唔使太擔心🤫🤫
就係呢度啲雞翼全部都係無激素😍‼️

只要你叫一杯正價飲品
就可以揀兩款口味嘅雞翼
每個口味最多叫六隻🎉
如此類推 你叫多一杯正價飲品
就可以揀多兩個口味….
係咪好抵食呢😍不過都係90分鐘限制
想慢慢嘆就未必可以啦🙈
不過聽講🤫如果人流唔係特別多
都唔會特登趕你走嘅唔使太擔心🤫🤫
2023-06-25 29 瀏覽
同朋友見到$208嘅雞翼放題 毫不猶豫地就去咗試一試😆原本諗住一定食到回本啦 至少每人食30隻 點知😂我地嗌咗兩round雞翼就飽到爆🙇‍♀️雞翼有十幾款口味🐥值得一讚嘅係 每一款嘅醬汁同煮法都唔同🥰例如有啲係焗嘅土匪雞翼 有啲係落鍋沾汁嘅辣味雞翼 有啲係超多咸蛋黃碎嘅雞翼😉每款都好有特色 而且肉質都好嫩滑多汁 食物質素唔錯😆我認為一大班朋友嚟聚會嘅feel會好更多👭不過成件事真係太heavy 食完放題後成個星期都無食過雞肉了🥲
同朋友見到$208嘅雞翼放題 毫不猶豫地就去咗試一試😆

2023-05-22
2023-06-22 28 瀏覽
話說5月中左新冠,病足2個星期都冇食過好西😢可以出關後,當然就係瘋狂俾朋友約食飯。之前去唱K見到阿卵好鍾意食雞翼,而我又好想食雞 (因為某種原因戒左食雞),於是就約咗阿卵去WINGMAN食雞翼放題🤪一開𨋢門,就見到好大隻「雞頭」嘅字,而佢嘅裝修,亦都好香港懷舊嘅感覺,餐廳入面亦都好酒吧feel,好適合飲酒傾偈食雞翼😝我哋今日揀咗10款口味嘅雞翼放題,我哋除咗辣嘅味道冇叫之外,其他都叫晒嚟食,實行試晒佢😋而我認為最好味嘅係蒙古燒烤、加州風情、泰式甜酸醬同埋田園風味😗蒙古燒烤嚟到,已經有好大陣辣味攻陷我哋嘅鼻,食落去啲辣即刻去到喉嚨🥵所以如果鍾意食辣嘅,可以不妨試試呢度嘅所有辣味雞翼😝泰式甜酸醬,好似食緊麥記嘅雞翼咁,但味道我覺得係好食啲,應該係因為呢度嘅雞翼,係用法國無激素走地雞,加上用慢煮嘅方式去炸雞翼,所以雞翼食落去比較嫩滑🙈另外餐廳嘅雞翼並唔係我哋平時一隻隻完整嘅雞翼,而係切開左半邊,令到我哋可以食到更多味道,同食得更加多雞翼,食完呢餐真係等於我食咗幾年嘅雞翼🤣總結:餐廳感覺好舒服,好似係酒吧好relax嘅感覺,加上雞翼係用法國無激素走地雞,加上慢煮嘅方法去炸出所有嘅雞翼,令我食得
話說5月中左新冠,病足2個星期都冇食過好西😢

總結:餐廳感覺好舒服,好似係酒吧好relax嘅感覺,加上雞翼係用法國無激素走地雞,加上慢煮嘅方法去炸出所有嘅雞翼,令我食得都放心啲,如果朋友係食肉獸的話,不妨去吓呢間有好多味道嘅雞翼放題餐廳試試佢👍
2023-05-31
  • 蒙古燒烤味
2023-06-09 35 瀏覽
📍Wingman - 旺角 今次二訪wingman仍然保持水準仲有驚喜添,話說朋友健身識嘅大隻仔朋友生日,於是我就帶佢黎食雞翼放題啦🐔一入門口已經俾大大個雞頭吸引打卡📸估唔到鐵漢柔情😳大隻仔都有鐘意打卡影相擺pose嘅一面🤣雞翼全部都係法國無激素走地雞🐔食落唔肥膩啖啖肉感好Juicy!我地兩個岩岩做完Gym嘅大男孩梗係要食多啲雞肉補充蛋白質啦💪🏻揀左Free Flow 10款味道嘅雞翼Set,仲有每人一杯飲品🧃盡快來一個痛快嘅雞翼放題!黑椒檸檬表面灑上黑椒再加檸檬汁味道好清新👍🏻酸甜醬汁令雞翼更惹味!蒙古燒烤味蒙古大漠風味灑上孜然粉令肉味提升🆙️一啖可樂一啖雞肉特別爽🥤泰式甜辣醬泰式甜辣醬加炸蒜,朋友仔最欣賞呢款口味,有酸甜辣蒜刺激味覺,好惹味!纽奧良香粉灑上纽奧良粉嘅雞翼比較香,加青檸汁食特別清爽好味👍🏻黑芝麻海鮮蜂蜜有海鮮醬加青蔥食落去有少少片皮鴨feel🤣不過又幾特別,值得一試!水牛城醬係蒜蓉辣椒醬嘅味道,唔會太辣🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️死神醬🌶辣到飛起系列!我唔食得辣,食一隻就夠!朋友仔就好鐘意辣味,越食越起勁💪🏻BBQ咖啡味岩岩太辣我頂唔順!好彩有BBQ咖啡豆味☕估唔到咁有創意,雞翼都
📍Wingman - 旺角

黑椒檸檬
表面灑上黑椒再加檸檬汁味道好清新👍🏻酸甜醬汁令雞翼更惹味!

蒙古燒烤味

泰式甜辣醬

纽奧良香粉
灑上纽奧良粉嘅雞翼比較香,加青檸汁食特別清爽好味👍🏻

黑芝麻海鮮蜂蜜

水牛城醬
係蒜蓉辣椒醬嘅味道,唔會太辣🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️

死神醬

BBQ咖啡味
岩岩太辣我頂唔順!好彩有BBQ咖啡豆味☕估唔到咁有創意,雞翼都可以有咖啡味👍🏻

巴馬臣芝士蒜蓉味
雞翼鋪滿蒜蓉同芝士粉🧀芝士同蒜蓉嘅Perfert Combo👯🏻‍♂️我同朋友食完再Free Flow左幾次先夠喉😂

田園風味
有淡淡嘅酸忌廉洋蔥味🧅有種食緊薯片嘅感覺😂雞翼上面佈滿香蔥,愛蔥朋友愛不釋手🌱

T-able指數:4.5/5
2023-06-08 29 瀏覽
-🔸雞翼放題 10款口味 $208@🔸凍檸茶任飲 +$10-放假同男朋友出旺角行街,見到依間專食雞翼嘅放題店,門面仲有扮地鐵站嘅打卡位超過癮!我哋揀咗10款雞翼嘅放題餐,另外仲有3款同22款嘅選擇,口味超多超吸引!我哋揀10款都好夠食,每round每款口味係四隻嘅,所以我哋兩個人叫咗兩round就已經夠晒皮,如果叫多兩個朋友食就可以all in試晒所有口味!因為我哋唔食得辣,亦唔想浪費,所以死神辣醬冇食到🌶️🌶️🌶️ 其他口味都試勻晒㗎啦!雞翼口味有乾身又有部份係有醬嘅,唔怕會食到口乾~我哋鍾意食田園風味,面頭有微酸嘅忌廉蒜粉、蒙古燒烤味係好熟悉嘅孜然串燒味、仲有好特別嘅咖啡燒烤醬、中式海鮮醬味~

🔸雞翼放題 10款口味 $208@
🔸凍檸茶任飲 +$10

2023-06-04 981 瀏覽
朋友知道我係雞翼控特登約我嚟WingmanWingman主打法國無激素雞翼有十多款口味配搭有啲口味都係第一見 絕對有新意 Load O’ Birds 24Wings $398(24隻雞翼-4款口味+2個款菜)4款雞翼口味:分別乾身/濕身口味各兩款Dry rub 乾身口味Cajun Spice 紐奧良香紛 微辣配上青檸汁 好特別Espresso BBQ 咖啡燒烤醬咖啡燒烤醬最有驚喜 個人認為最好味 Saucy 濕身口味Buffalo 水牛城醬汁好濃郁 甜甜辣辣 好惹味Thai Sweet Chilli 泰式酸甜醬甜酸醬永遠唔會輸 加上炸蒜 非常香口全部熱辣辣嘅雞翼,外皮夠脆,肉質嫩滑 仲好入味 個人鐘意食咖啡燒烤醬 泰式甜酸醬 有驚喜配菜:Wingman Avo 火炙牛油果Stuffed Portobello Mushroom 烤蒜龍蒿大啡菇個人覺得兩款配菜都啱口味,本身好鍾意食牛油果,第一次食火炙 幾特別 大啡菇加多蒜 完全吾乾身 整得好好味Fresh Lemonade x2 $100 Wingman仲有雞翼放題,下次一定要嚟挑戰下,睇吓可以食到幾多隻先整體來說,環境唔錯,食物水準高
朋友知道我係雞翼控

特登約我嚟Wingman
Wingman主打法國無激素雞翼

有十多款口味配搭
有啲口味都係第一見 絕對有新意

Load O’ Birds 24Wings $398
(24隻雞翼-4款口味+2個款菜)

4款雞翼口味:分別乾身/濕身口味各兩款

甜酸醬永遠唔會輸 加上炸蒜 非常香口

配菜:
Wingman Avo 火炙牛油果

Fresh Lemonade x2 $100

整體來說,環境唔錯,食物水準高,一定會再來

2023-05-31
  • 火燒牛油果
  • 咖啡香味
2023-06-02 24 瀏覽
無激素雞翼放題的餐廳,提供多種不同的口味,如果你也是雞翼愛好者,必食👍餐廳提供19種口味的雞翼,有單點、有套餐、又有放題,想瘋狂吃雞的朋友,當然要吃放題啦!!我點咗黑椒檸檬心、蒙古燒烤味、泰式甜辣醬、黑芝麻海鮮蜂蜜醬 、水牛城醬、死神醬、BBQ咖啡香味三、巴馬臣芝士蒜蓉味國等😘雞翼鮮嫩又多汁口,質素好高。當中我最愛黑芝麻海鮮蜂蜜醬,原來是甜醬口味呀!另外相當濃蒜香的巴馬臣芝士蒜蓉味 也不錯。😘餐廳的環境也非常舒適,氛圍輕鬆愉悅,非常適合和朋友一起來享用美食。

2023-06-01 884 瀏覽
上次試過一次雞翼放題後,今次又試吓另一間有多款唔同口味嘅~雞翼放題有分幾款套餐,最平嘅套餐係$138,但就只有3款口味任食。而我地今次就揀有$188 有10款口味+汽水任飲嘅組合嘅~雞翼90分鐘放題10款口味任食,汽水任飲 $18810款口味包括:水牛城醬、紐奥良香粉、死神醬、咖啡燒烤醬、黑椒檸檬、蒙古燒烤、田園風味、泰式甜辣醬、黑芝麻蜂蜜、巴馬臣芝士我最鐘意嘅係巴馬臣芝士口味,一向鍾意食芝士,見到雞翼面滿滿嘅芝士粉望到已經覺得非常吸引,食落充滿住巴馬臣芝士香。除咗芝士外,因為鍾意食甜味嘅醬料,所以會推薦呢款黑芝麻蜂蜜同泰式甜辣醬,兩款帶唔同嘅甜味,前者帶淡淡黑芝麻香,而後者則帶微辣。而最令人難忘嘅絕對係死神醬,雞翼上面仲加咗唔少辣椒粒,食到辣嘅友人都忍唔住話覺得好辣!而怕辣嘅我,抹去咗部分死神醬後,都仍然覺得好辣!怕辣嘅話可以先點1隻試下先!另外水牛城同蒙古燒烤都帶微辣,水牛城口味相對濃烈,適合重口味嘅人士!10款雞翼每次用QR Code 落單可以叫6款,而每款1份係4隻。第一轉直接落咗2次order,估唔到佢會一次過砌好一大碟俾我地,2個女仔邊食邊傾計,2個人慢慢食,一共食咗40隻

上次試過一次雞翼放題後,今次又試吓另一間有多款唔同口味嘅~

雞翼90分鐘放題
10款口味任食,汽水任飲 $188
10款口味包括:

10款雞翼每次用QR Code 落單可以叫6款,而每款1份係4隻。第一轉直接落咗2次order,估唔到佢會一次過砌好一大碟俾我地,2個女仔邊食邊傾計,2個人慢慢食,一共食咗40隻雞翼,每人飲咗2罐可樂。因為當日掛住傾計所以只係落咗一次單,唔係嘅話應該可以再食多少少~

📍📍📍📍📍📍📍📍
Wingman (旺角)
旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓