2021-10-13
觀塘有驚喜既cafe 觀塘搵食可以話係花多眼亂,因為我食過有質食店通常都會係工廈,今次幫襯呢間就係喺駱駝漆大廈環境:一貫cafe風格,坐得舒適,環境乾淨,位與位之間闊落,重點有咁多猫猫都唔覺有味食物:四重芝士沙律沙律菜新鮮,份量夠,芝士粒好惹味,同平時出去食既硬身芝士唔同,配埋黑醋菠蘿粒食好清新水牛城雞翼:新鮮炸出黎好香即時食,好香口,雞翼夠大隻,醬汁掛汁好豐富,食落好惹味,食唔停口,好快就清哂番薯條:番薯條上面掛汁係楓糖醬,呢個食法第一次,平時食開嘅係薯條,今次用既番薯條,配埋楓糖漿一齊食好好食,番薯加糖漿好好既配搭,同雞翼一樣食唔停口安格斯牛:牛份量好大,好重牛味,不過我叫咗七成熟,都略嫌有啲生,最欣賞係佢嘅配菜炸薯格,佢扭扭粉形狀,觀感上食慾大增,好脆入邊啲薯蓉都好足料西班牙海鮮燉飯:賣相十足,大大隻青口同埋蝦,食落都新鮮,配埋好多隻蜆,飯粒粒分明,唔會太林太硬雪山心太軟:個心太軟份量岩岩好,因為食到甜品環節已經好飽,抹茶味心太軟好香抹茶味,配埋雪糕食好正總結:urban cafe唔單止係一間玩猫既cafe,食物都已經有一定水準,睇得出老闆係食物方面落左好多心機,值得推薦
食物:四重芝士沙律