2020-08-27 579 瀏覽
[ 閃亮摩天輪 主題下午茶  ] ʜᴋᴅ368呢一個下午茶系列以摩天輪為主題全部餐具同擺設都係閃令令食物以粉色雲石托盤裝載同色彩繽紛嘅食物互相襯托少女心爆燈呀!!金箔迷你抹茶慕絲配紅豆抹茶同紅豆究竟係咪前世情人唔係兩者點會咁夾!!抹茶慕絲係底,加上一層紅豆入口香甜,帶有絲絲醇香超正!綠茶芝士餅牛油餅底配上綠茶芝士蛋糕呢個配搭好有驚喜,不單唔膩綠茶些微苦澀味中和芝士嘅濃厚食完自己個嗰好想再encore巴馬火腿配蜜瓜及三文魚子食完甜點再食呢個口感好清新蜜瓜清甜、火腿鹹香再有三文魚子點綴,好滿足~食物水平不過不失,偶有驚喜環境唔錯,我地咁啱坐係落地大玻璃隔離可以遠眺尖沙咀嘅景色服務態度亦好好以$386嚟講係值回票價未試過食嚟類型下午茶可以一試好味指數:5.5/10回頭指數:4.5/10#我要吃掉全世界#ckeattheworld
[ 閃亮摩天輪 主題下午茶  ] ʜᴋᴅ368
呢一個下午茶系列以摩天輪為主題
全部餐具同擺設都係閃令令
食物以粉色雲石托盤裝載
同色彩繽紛嘅食物互相襯托
少女心爆燈呀!!

金箔迷你抹茶慕絲配紅豆
抹茶同紅豆究竟係咪前世情人
唔係兩者點會咁夾!!
抹茶慕絲係底,加上一層紅豆
入口香甜,帶有絲絲醇香
超正!

綠茶芝士餅
牛油餅底配上綠茶芝士蛋糕
呢個配搭好有驚喜,不單唔膩
綠茶些微苦澀味中和芝士嘅濃厚
食完自己個嗰好想再encore

巴馬火腿配蜜瓜及三文魚子
食完甜點再食呢個口感好清新
蜜瓜清甜、火腿鹹香
再有三文魚子點綴,好滿足~

食物水平不過不失,偶有驚喜
環境唔錯,我地咁啱坐係落地大玻璃隔離
可以遠眺尖沙咀嘅景色

回頭指數:4.5/10

#我要吃掉全世界
#ckeattheworld
2020-08-11
10 分鐘 (堂食)
2020-08-24 1085 瀏覽
珀薈酒店19樓 Uptop Bistro and Bar 可飽覽九龍東山景,更可到樓上open area拍照打卡。餐廳做緊優$368《二人閃亮摩天輪下午茶》,有甜點及咸點包兩杯飲品同加一。咸點有一口和牛漢堡、水牛芝士雞翼串、黃金炸雞粒;漢堡同左竹炭黑麵包,配上和牛味濃郁,雞粒亦即席炸起,入口香脆甜品就更加之豐富:法式馬卡龍、雜錦甜甜圈🍩、綠茶芝士餅等等。金箔迷你抹茶慕絲配紅豆更值得推介,賣相討好之餘,味道亦出色,紅豆溶甜味剛好以$368 價錢可以食到有素質嘅下午茶,十分滿足

以$368 價錢可以食到有素質嘅下午茶,十分滿足
閃亮摩天輪下午茶
2020-08-11
用餐優惠
優惠券
閃亮摩天輪下午茶
  • 摩天輪下午茶
2020-08-23 530 瀏覽
雖然疫症應該要乖乖留在家但週年又點會想在家中過呢?明知晚市都要外賣食所以就轉戰下午茶找了Uptop Bistro and Bar食afternoon tea因為一早預訂了 所以入場都不用等場地來說 其實比想像中細不過人少少的話都夠安靜景觀其實很不錯 19樓高可看到很遠的地方 影相也很美可惜的是當天一直在下雨~這邊下午茶有2個set感覺上「摩天輪」比「歐遊五國」拍起照來更美 所以就叫摩天輪了喜歡摩天輪Tea Set的其中一個原因 是因為我個人口味喜歡鹹食而經理哥哥為我介紹了 「歐遊五國」比較多歐洲國家特色甜品而「摩天輪」就偏鹹食較多《雞翼、雞粒 - Golden Fried Chicken & Buffalo Chicken Wings》燒雞翼脆身味道香口  不會好或差到那裏  少許偏乾身 如果每個人可以有2隻會更好雞粒分量較多 口感上炸粉好像有點多 吃入口偏硬剛上桌就還蠻好吃的  久了就硬到叉不進去而掉到跳到桌上《小漢堡 - Charcoal Mini Wagyu Burger》另一款鹹食 外型的是超迷你的 是一口漢堡的感覺 很可愛黑色的外表以為是墨魚汁 但看看menu才知道是木炭麵包
雖然疫症應該要乖乖留在家
但週年又點會想在家中過呢?
明知晚市都要外賣食

因為一早預訂了 所以入場都不用等
場地來說 其實比想像中細
不過人少少的話都夠安靜
景觀其實很不錯 19樓高可看到很遠的地方 影相也很美
可惜的是當天一直在下雨~

這邊下午茶有2個set
而經理哥哥為我介紹了 「歐遊五國」比較多歐洲國家特色甜品
而「摩天輪」就偏鹹食較多
Dazzling Ferris Wheel Afternoon Tea 閃亮摩天輪下午茶

燒雞翼脆身味道香口  不會好或差到那裏  少許偏乾身
如果每個人可以有2隻會更好
雞粒分量較多 口感上炸粉好像有點多 吃入口偏硬
剛上桌就還蠻好吃的  久了就硬到叉不進去而掉到跳到桌上

另一款鹹食 外型的是超迷你的 是一口漢堡的感覺 很可愛
黑色的外表以為是墨魚汁 但看看menu才知道是木炭麵包
入面的肉扒仔是和牛 但入口比較乾身不太juicy 老實說味道不夠香

《吞拿魚配魚子醬 - Pan Fried Tuna Canape w/caviar》
是一項很高檔的食物 吞拿魚外面沾上芝麻碎
口感對我來說都蠻新鮮 魚子醬幾香
但吞拿魚的油香反而冇咁出

《魚子配蜜瓜帕馬火腿 - Parma Ham Melon w/Salmon Roe》
魚子對很多人來說比較腥而且難入口 所以新鮮是很重要的
像這款我吃下去我覺得很可以 三樣食物配起來很鮮味
但我男朋友卻覺得太腥 讓給我吃了
另外 可能是我分不到密瓜 哈密瓜? Melon不是綠色那種嗎?怎麼變了橙色哈密瓜?
不過其實Parma Ham 配2種瓜都好吃~哈哈

《抹茶慕絲紅豆杯 - Mini Matcha Mousse Cup w/ Red Bean》
通常這個配搭會紅豆偏甜 抹茶慕絲會冇咁甜
但這個2樣都比較甜 喜歡甜的女生一定很喜愛~
特別喜歡的是紅豆一顆一顆的口感 不會太軟有咬口 不錯不錯
《迷你冬甩 - Assorted Mini Donut》
冬甩有2款味道 一款是白砂糖 另一款是朱古力
2款都不錯 我喜歡冬甩煙韌的口感 Q彈Q彈的
抹茶慕絲紅豆杯 迷你冬甩

《檸檬雪芭 - Lemon Sorbet》
說到這個就要讚下這餐廳 哈哈

話說我是經openrice訂枱的
訂枱時可選擇有沒有特別目的 如生日、週年等等
而我就選了週年慶祝
所以他們就多送一球雪芭給我們
酸酸甜甜的口感很開胃 不過溶很好快 要吃快點~haha
檸檬雪芭 - Lemon Sorbet 細冬甩

總括來說  食物水平中等 但服務態度很貼心 很有禮貌
環境都很美 打卡一流
在這裏過我的週年慶祝 我覺得很寫意~
題外話/補充資料: 疫症期間有限人數, 想去的話記得訂座~
2020-08-03
檸檬雪芭 - Lemon Sorbet 細冬甩
2020-07-31 718 瀏覽
地點:科學館對面有巴士到都方便環境:因為精品酒店,比想像中細,十張檯都無,但勝在地方細專心招呼客人服務:很好, 侍應有介紹餐牌,女侍應為我們影相時會細心移去檯上物品,角度幾好,但餐具有小許污漬食物:很好,這期做柚子主題,全部都酸微微,夏天咁熱幾開胃,幾好食,餐前麵包可以添,豬肋骨煮得幾諗好好食,其它都唔差,加左$198飲3杯酒/Mocktail,我試左杯Lychee Martini,一般,檸檬特飲偏酸,桃茶都可以,飲哂發現仲有餐茶,兩個人飲唔哂價錢:Openrice訂坐有七折, Fine dining尼講,性價比高
地點:科學館對面有巴士到都方便

2020-07-12
2020-07-19 528 瀏覽
我諗每個少女內心都有一個屬於摩天輪嘅故事,今次就黎試下哩個摩天輪tea set🤤珀薈酒店嘅tea set除左摩天輪,仲有一個以「歐遊五國」為題嘅行李箱tea set,實物比圖大,兩款set食物都唔同,如果一行四人就可以叫齊2款!🎡先講賣相當然夠晒打卡able,如果夠早訂位就仲有機會坐到玻璃窗位,餐廳空間唔算大,座位之間有啲近,建議平日去較好。食物以熟食為主,款式雖然唔特別,但勝在味道正常,唔會有啲好奇怪嘅組合🙈(之前試過有啲又貴又怪味)👍🏻👍🏻👍🏻:個人最喜歡佢嘅辣炸雞粒同冬甩,炸粉唔厚,微辣幾惹味;冬甩表面平平,但原來入面係有吉士醬同紅莓醬,鍾意甜食嘅朋友就岩晒!👎🏻👎🏻👎🏻:迷你漢堡用方包做包皮,乾身左啲同欠缺誠意;吞拿魚他他有啲鞋口。整體黎講價錢做緊優惠算抵食,服務質素同環境都唔錯,能夠坐到玻璃窗位就超值😎

2020-06-30 714 瀏覽
🇪🇸A taste of Spanish dining experience with the amazing harbour view. Never be disappointed by this restaurant. Highly recommend to try out the grilled ribeye which is pretty much juicy..5 course $398/person🍖Grilled Herico Pork Rock w/ Chorizo, Cannellini Bean & Bell Pepper🥩Grilled Ribeye w/ Padron Pepper - Rioja Wine Lemongrass Sauce (+$68)🇪🇸🇪🇸A taste of Spanish dining experience with the amazing harbour view. Never be disappointed by this restaurant. Highly recommend to try out the grilled rib
🇪🇸
🇪🇸
5 course $398/person
🥩Grilled Ribeye w/ Padron Pepper - Rioja Wine Lemongrass Sauce (+$68)A taste of Spanish dining experience with the amazing harbour view. Never be disappointed by this restaurant. Highly recommend to try out the grilled ribeye which is pretty much juicy.
2020-06-21 850 瀏覽
London Eye 閨蜜小回顧 High Tea每年生日閨蜜都會悉心安排同我去食特色 High Tea,今年佢選咗尖沙咀呢間Uptop Bistro and Bar。因為上年我哋一齊去咗英國睇 London Eye,所以覺得呢一 Set 摩天輪 High Tea好有意思🥰。話說其實三年之前呢個食薰衣草下午茶,當時感覺麻麻地,覺得食物質素有待改進。而且上年被安排坐喺餐廳嘅正中間,基本上四邊都有人,點影張相都唔會靚。今年預先訂咗窗邊位置,影相就好好多了。食物質素也進步了。我地呢 Set 叫「閃亮摩天輪」下午茶,包兩杯飲品。我哋兩個都叫咗蜜桃紅茶,當日天氣非常熱,蜜桃紅茶上桌時還未冰凍,口感麻麻哋。「閃亮摩天輪」下午茶有5件鹹點+5件甜點。今次賣相比之前精緻。特別喜歡那杯特細紅豆綠茶慕絲,勁似縮咗水嘅 Starbuck 飲品😆好可愛。雞翼和炸雞粒都是微辣的,好啱夏天食,食完胃口大開。呢個價錢其實都幾抵食,而家仲做緊優惠,經Openrice訂座更可享下午茶時段85折優惠(特別日子及公眾假期不適用):兩款下午茶價錢:-星期一至五 $368/兩位-星期六、日及公眾假期 $408/兩位(另收加一服
London Eye 閨蜜小回顧 High Tea

雞翼和炸雞粒都是微辣的,好啱夏天食,食完胃口大開。

呢個價錢其實都幾抵食,而家仲做緊優惠,

兩款下午茶價錢:
-星期一至五 $368/兩位
-星期六、日及公眾假期 $408/兩位
(另收加一服務費)

環境 🌟🌟🌟🌟
服務 🌟🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟🌟
食物 🌟🌟🌟🌟
  • 摩天輪下午茶
2020-06-19 754 瀏覽
這是一間小型酒店的附屬西餐廳,位於酒店顶層,晚上還可以上天台欣賞夜景。今天约了朋友到這裡午膳,光顧了這餐廳差不多7年,近幾年的侍應轉變很快,12:00餐廳內只有2位侍應,男的比較生手,但勝在熱情有禮,另外一位女待應則比較熟練,但態度則比較懶散,欠缺西餐廳侍應應有的禮儀,例如我們還有半碗餐湯,她便想把湯收去,上主菜時,我們分別點了燒牛扒和羊扒,但她沒有問我們誰點了什麼,只是把2盤食物平放在枱上,我們唯有自行估算是誰的主菜,上餐飲時態度一樣,另外在繁忙時,還在餐枱間輕跑,其實餐廳很细小,急行也不必。至於食物方面,新鲜的麵包,真材實料的西洋菜忌廉湯,餐前小點和主菜,都完全沒有投訴,餐後我們還加點了一個甜品,是草莓餡泡芙加雲尼拿雪糕,甜品一直都是這餐廳的強項,色香味俱佳,而且份量不少,建議2人分享一份。他們一直都做緊午市8折,我們每人都只是大概$130,性價比很高。
2020-06-19
2020-06-13 712 瀏覽
Overall: 🌟🌟🌟 Environment: The environment was amazing. It has great view. It is not a big restaurant so make sure book the tables ahead of time. Service: the service was great. It was my bf’s birthday, so I requested window seats ahead. They called a day before to make confirmation and asked my bf’s name for dessert. The day of dinner, they explained each dish patiently and clearly before we made the order. Taste: We ordered 2 dinner sets. Include soup and tea/coffee. We also ordered 2 glasses

Overall: 🌟🌟🌟

Environment:

Taste:
We ordered 2 dinner sets. Include soup and tea/coffee. We also ordered 2 glasses of alcohol to celebrate.

Overall the food was good from appetizer to dessert. All the food are a little bit above average, but they didn’t have any dishes give me a big surprise. That I would want to try again.

** this is a place with great environment and the food was a bit above average. If you are looking for good view and not too expensive place, this restaurant you might want to experience. **

Price- one set $398 + 10%
(Booked through OpenRice 30% off)

4 🌟- highly recommended, definitely come back again.
3 🌟- fair, can try it out.
2 🌟 - okay, needs improvement. Nothing special but can give it a shot.
1 🌟 - it can be improved, you are not missing out.
2020-06-10
2020-06-12 602 瀏覽
紀念日, 騙了皇上去一間高層(19/F)可望海的西餐廳, 由於皇上咩都唔知, 每樣野對他來說都是新穎😊。因為今季主題以柚子為題, 所以食落會有酸酸甜甜的感覺。 而我地食set dinner , 只能每一樣介紹1. Starter - pomelo shrimp salad 底層有少少柚子汁, 將凍蝦甜少少底部柚子汁, 感覺清新, 外層脆做了一個小藍, 除了凍蝦外, 還有柚子在底部。 2. Soup -Russian fish soup 由石斑及龍脷魚而做的湯底, 不要加胡椒, 就已經飲到當中的鮮甜味。 😍同一般西餐唔同, 會有一個叫middle course - carb cake 好精緻, 煎蟹餅, 配上沙律醬😍好好的配搭4. Main course - pork ribs 皇后推介:Pork ribs , BBQ source 甜甜地, 每一塊都煮得岩岩好, 不會太老。 Main course - rib eye steak 🥩 皇上推介: order Medium , 做到要求, 但只是薯片太林Dessert - yuza cheesecake with Lemon sorbe

Pomelo  shrimp  salad

2. Soup -Russian fish soup
Russian fish soup

😍同一般西餐唔同, 會有一個叫middle course
- carb cake

Crab  cake

好精緻, 煎蟹餅, 配上沙律醬😍好好的配搭

4. Main course - pork ribs

Pork  ribs

Main course - rib eye steak 🥩
Rib  eye   Steak

Dessert - yuza cheesecake with Lemon sorbet
Yuzu  cheesecake  With  lemon  sorbet

Yuza cheesecake 值得一試, 口味清新。
Hot  lemon  water
Rib  eye   Steak
Hot  lemon  water
  • 餐包
2020-06-12 804 瀏覽
整體嚟講,係一間值得推介嘅餐廳。位於大廈19樓天台,可以睇到尖東夜景,氣氛都唔錯。方便傾計。叫咗個4道菜套餐。前菜: 柚子蝦沙律 (蝦係彈牙嘅,柚子清新)湯: 香橙甘筍湯 (我鍾意,好濃,酸酸地幾開胃)俄式魚湯 (個湯睇落好清,但魚味都濃,女朋友幾鍾意)中盤: 香煎蟹餅配熱情果蛋黃醬 (正啊,可以食到一絲絲蟹肉,又煎得香口)主菜 : 慢煮三文魚柳配青豆薄荷意大利燴飯及芫荽青檸牛油 ( 三文魚有魚油,都夠滑,薄荷 risotto 味道幾特別)焗龍蝦尾及半殼帶子配扁意大利麵,檸檬忌廉汁 (龍蝦尾幾新鮮彈牙,帶子就一般般太細隻,意粉都普通,女朋友覺得擺盤可以靚啲)甜品: 柚子芝士蛋糕配檸檬雪葩 & 檸檬雲尼拿芭菲配乳酪雪糕血橙醬 ( 檸檬雪葩夠酸幾好,幾他甜品都ok)服務可以啦,無特別好or唔好。
整體嚟講,係一間值得推介嘅餐廳。

叫咗個4道菜套餐。
前菜:
柚子蝦沙律 (蝦係彈牙嘅,柚子清新)
湯:
香橙甘筍湯 (我鍾意,好濃,酸酸地幾開胃)
俄式魚湯 (個湯睇落好清,但魚味都濃,女朋友幾鍾意)
中盤:

主菜 :
甜品

服務可以啦,無特別好or唔好。

大蝦沙律
慢煮三文魚柳配青豆薄荷意大利燴飯及芫荽青檸牛油
焗龍蝦尾及半殼帶子配扁意大利麵,檸檬忌廉汁
柚子芝士蛋糕配檸檬雪葩/檸檬雲尼拿芭菲配乳酪雪糕血橙醬
2020-06-09 491 瀏覽
生日晚餐,中午時預先到來儲放蛋糕 (驚喜嘛你明的)餐牌忘記影下,詳細的菜式名都忘了,但當然少不了為每個菜式留下倩影啦~是晚是以柚子作主題,為初夏帶來一個清新的感覺。經理安排了我們坐靠窗的位置,Uptop Bistro and Bar 在19樓,位置能夠遠眺維港的夜景🌃另外,有天台可以讓大家在晚餐後繼續與友人把酒談歡。不幸地,男友手機無電,餐廳又提供便攜式充電器給我們解燃眉之急貼心唷訂枱時已留信息在甜品上寫上Happy Birthday雖然男友已經感到驚喜,但......最後,當然就是呈上蛋糕的重要時刻啦在經理之後,一個靚女waitress 姐姐從後突然奉上我帶來的生日蛋糕,男友喜出望外,旁人亦向我們投以羨慕的目光。感謝他們的配合及安排,讓我們即使在疫情期間,仍能在今夜留下美好的回憶。
生日晚餐,中午時預先到來儲放蛋糕 (驚喜嘛
你明的)

另外,有天台可以讓大家在晚餐後繼續與友人把酒談歡。

貼心唷

訂枱時已留信息在甜品上寫上Happy Birthday

雖然男友已經感到驚喜,但......

最後,當然就是呈上蛋糕的重要時刻啦

2020-05-17
生日
嚟到19樓高嘅全部落地玻璃影相一流!📸📸📸仲可以望到尖沙咀嘅靚景添😍😍😍暫時去唔到旅行唔緊要呢個high tea set就好似帶您遊歷咗一轉咁有:*迷人pink lady旅行箱🥰&*幸福摩天輪選擇😁而且仲可以轉素食🥬迎合唔同朋友仔嘅需要介紹下以下食物:1) 香草米飯球🍚細細粒嘅飯波有奇妙嘅軟糯感入面仲有香草帶出飯粒嘅香甜2) 炸芝士🧀唔好以為炸同芝士嘅組合好油其實好惹味,唔會膩仲有「拉絲」效果添3) 香辣雞粒🐔加上適當辣粉令雞粒味道唔會太平凡4) 紅莓冬甩仔🍩酸酸地嘅果醬中和返朱古力glazing 嘅甜smell落去好似果園咁香顏色仲好少女添番茄多士味道都清新但包明顯唔夠熱變咗唔脆薯條都唔夠熱都淋但勝在辣辣地(我其實鐘意淋 但唔鐘意凍)macaron 水平之作啲staff都答唔出咩味佢話係coffee and strawberry 查實係焦糖同紅莓雞翼呢無死嘅如果雞翼都整得唔好就大獲啦
嚟到19樓高嘅

變咗唔脆

薯條都唔夠熱
都淋
但勝在辣辣地
(我其實鐘意淋 但唔鐘意凍)

mac

無死嘅
如果雞翼都整得唔好就大獲啦

peppermint tea
2020-05-24 1030 瀏覽
朋友們相聚,諗極諗唔到食乜,其中1位朋友見社交平台彈出嚟嘅廣告,係「摩天輪」下午茶,仲4位送1位🤑仲喺尖沙嘴嘅酒店入面食😱!?好呀,一於試吓!地點唔算太方便,喺尖東站行過去都要十數分鐘,咁啱是日好熱,行到酒店已全身汗😅幸好餐廳冷氣都充足,但場地比較細,大約放了10張枱左右。因為我哋有4人,所以2款下午茶都點了😊閃亮摩天輪下午茶$408一上到枱,一行4人同時拎手機出嚟,影影影🤣個摩天輪係幾靚,見每枱食客都係同我哋做同一個動作,所以都唔覺得自己太礙眼🤣🤣食物方面,香辣炸雞粒很香脆,都算中等辣度,令我哋胃口大開👍煙燻吞拿魚,面層有魚子醬,好有貴氣,味道不錯👍巴馬火腿配蜜瓜、三文魚子,呢款巴馬火腿無太濃烈的味道,我喜歡👍因我不太嗜好綠茶,所以沒有試2款綠茶甜品。竹炭和牛漢堡、雞翼、馬卡龍味道都不錯的👏歐遊五國下午茶$408雖然無摩天輪咁有Gimmick,但個行李箱都幾得意😎馬鈴薯班戟很香脆,幾惹味,呢款讚👍鵝肝慕斯麵包,鵝肝醬味濃,夾埋清淡嘅麵包平衡下,不會太膩,好味😋炸魚配青豆蓉,感覺炸魚無乜魚味😛以布丁嚟講,呢度嘅牛奶布丁似乎太過甜😅其他食物有西班牙伊比利亞火腿、義大利一口芝士飯球、馬卡龍

幸好餐廳冷氣都充足,但場地比較細,大約放了10張枱左右。

因為我哋有4人,所以2款下午茶都點了😊

閃亮摩天輪下午茶$408

食物方面,香辣炸雞粒很香脆,都算中等辣度,令我哋胃口大開👍

煙燻吞拿魚,面層有魚子醬,好有貴氣,味道不錯👍

歐遊五國下午茶$408

雖然無摩天輪咁有Gimmick,但個行李箱都幾得意😎

馬鈴薯班戟很香脆,幾惹味,呢款讚👍

炸魚配青豆蓉,感覺炸魚無乜魚味😛

以布丁嚟講,呢度嘅牛奶布丁似乎太過甜😅

其他食物有西班牙伊比利亞火腿、義大利一口芝士飯球、馬卡龍、英式雜莓鬆餅、德國黑森林蛋糕、西班牙炸油條配朱古力醬,味道都是不過不失👏

每人可點選1款飲品,因天氣太熱,我同朋友們都不約而同選了Iced Cappuccino,清涼一下☺️
整體而言,食物味道都可以,但可惜欠缺了令人驚喜嘅感覺。而4位送1位後價錢都算是性價比高,而大家都喜歡打吓卡、傾吓偈,所以都算是不錯的😆
2020-05-16
2020-05-08 951 瀏覽
今日限聚令放寛,當然要預早慶祝一下母親節聚一聚!餐廳較小,但環境唔錯, 可以望到海境。 天台關係,開左冷氣但唔太凍,不過都可以接受。服務唔錯,坐低就向我地介紹食物。食物都好好食~中途上左去天台酒吧坐坐透下氣望下境~ 天氣涼坐天台酒吧應該幾寫意~Openrice book 台,晚餐有7折,所以都抵食!餐前有兩款包配菌醬任添,味道唔錯柚子好甜好好味,蝦好清爽!蜂巢油味重黐牙可放棄!香橙甘荀湯,甘荀粒橙粒配甘荀蓉! 幾特別而且味道清淡純香。蟹餅偏咸,不過啖啖蟹肉都唔錯!焗龍蝦扇貝扁意粉,龍蝦好爽甜好正,但扇貝我平時都一般,都係有d鯹~ 美國肉眼扒:七成熟但都易入口,牛味濃又大塊!食完好滿足檸檬雪芭, 清爽解膩再配Cheesecake 同Earl Grey Tea。家人另外點左幾杯酒都好抵,$198/3,可以選擇不同酒,唔洗單開一支,唔錯!是日晚餐好完滿足
今日限聚令放寛,當然要預早慶祝一下母親節聚一聚!

服務唔錯,坐低就向我地介紹食物。食物都好好食~

Openrice book 台,晚餐有7折,所以都抵食!

餐前有兩款包配菌醬任添,味道唔錯

柚子蝦沙律

柚子好甜好好味,蝦好清爽!蜂巢油味重黐牙可放棄!
香橙甘荀湯

香橙甘荀湯,甘荀粒橙粒配甘荀蓉! 幾特別而且味道清淡純香。
香煎蟹餅

蟹餅偏咸,不過啖啖蟹肉都唔錯!
焗龍蝦扇貝扁意粉

美國肉眼扒

美國肉眼扒:七成熟但都易入口,牛味濃又大塊!食完好滿足

2020-05-08
母親節