2021-06-04 117 瀏覽
今日係度order左個檸檬汁蟹肉扁意粉,$80。food court黎講價錢都唔算平,但份量算多,蟹肉都幾多,仲有好多蟹籽。唯一唔好嘅係有少少蟹殼。建議食之前攪一下,等啲檸檬汁平均啲,食落先帶有酸味!
2021-06-04 245 瀏覽
最近喺將軍澳日日食美食廣場先後食過燒味飯同石燒牛扒,真心唔錯,今次又再嚟,試埋 Upper Room 嘅美國安格斯牛肉漢堡配烤菇。Burger 個包烘過微脆,包面鋪滿芝麻,係我鍾意嘅口味😍。漢堡扒又大又厚,面頭煎得微燶,稍為減低咗 juicy 口感,可幸牛味仍算幾夠。上面嘅啡菇同樣大大隻,烤嘅時間應該唔係好長,所以仍然保留勁多菇汁,非常 juicy,好味😋,更可中和下面塊漢堡扒較為乾身嘅口感。隨包附送嘅薯條份量好多,熱辣香脆,高汁👍。

2021-06-03 256 瀏覽
當日叫左美國安格斯牛肉漢堡配煙肉薯條(價值$105)和卡邦尼意粉(價值$83)大約8:00落單,唔知廚房係咪趕收工,burger出嚟個包唔熱,入邊塊漢堡好似得一成熟咁,可能小女子見識少 唔知有一成熟嘅漢堡扒,薯條唔熱又唔脆個卡邦尼意粉仲經典,蛋黃熟曬,用鹹肉但係鹹肉煎唔香,而且又陣臭布味,唔知係啲芝士靚到似臭布味 定係其他原因啦!小女子只係覺得一個字!差!未試過連一個漢堡包同意粉難食到唔想再食結果同場買咗一個雲吞麵(價值$38 ),係好食1,000,000倍

2021-06-03
2021-06-01 140 瀏覽
🍝 檸檬汁蟹肉扁意粉 $80完全沒有檸檬味,青椒味太重,但看menu時沒想到會有一碟青紅椒,很多蟹殼,比較特別的是蟹籽口感,青椒蟹殼蟹籽意粉會是更貼切的形容🍔 澳洲和牛芝士漢堡配煙肉 $155和牛勁香勁juicy,煙肉合襯不油膩,芝士不會太濃太膩,吸滿牛油的麵包又脆又香,一大驚喜

檸檬汁蟹肉扁意粉

🍝 檸檬汁蟹肉扁意粉 $80

澳洲和牛芝士漢堡配煙肉

🍔 澳洲和牛芝士漢堡配煙肉 $155
2021-05-08
午餐
澳洲和牛芝士漢堡配煙肉
2021-05-10 378 瀏覽
最近同朋友👯‍♀️去咗將軍澳日日食良,一個佈滿良心餐廳嘅food court💛,入面有好多選擇,中西式料理都有,座位都唔少,貼近窗邊有啲高枱。也米😍揀咗食西式。-🍴慢煮什菌松露雞堡🍔($60) - 叫咗無耐就有得食,個漢堡好大個🤩,中間會有西生菜、雞扒同炒什菌,醬係黑松露味,好香😋!麵包會用牛油搽過,雞扒好厚同埋幾大塊,好抵食!而薯條部分🍟,偏向幼身,會炸到脆卜卜,份量好多!不過略炸太過,有少少硬同乾🤭。-🍴手打濃湯(+$10) - 今次係蘑菇忌廉湯🍄,蘑菇味唔算好重,不過會食到唔少蘑菇蓉,真材實料!加上有忌廉,令到個湯更加順滑!
2021-05-07 196 瀏覽
假日去將軍澳海濱長廊附近散完步,去左parkside food court 食個afternoon tea! 人流唔算多,最後揀左upper room食burger set, 因鐵板牛、珠記同牛腩之前已經試過點左兩個set 加一碗湯,第一份係墨西哥漢堡配牛油果醬,好適合我呢啲牛油果控漢堡好有肉汁👍🏻另一份係Angus burger, 都算唔錯,有一塊大大既磨菇係中間,又係一咬落去勁多汁埋單$165, tea黎講都👌🏻

漢堡好有肉汁👍🏻

埋單$165, tea黎講都👌🏻
  • 墨西哥漢堡配牛油果醬
  • 美國安格斯漢堡配磨菇
2021-05-07 149 瀏覽
今日再次來到將軍澳的日日食廣場,但是今日是來食漢堡的。選擇了場內唯一的漢堡店 。餐廳名字叫upper room,點了一個慢煮什菌松露雞堡餐配薯條。這裏漢堡的麵包皮是烘過的,很鬆脆但又不會太乾身,好好味道😋麵包裏的什菌有炒熱過,但有少少咸,雞扒份量亦不錯,而且雞扒是用慢煮方式處理,所以不會乾透,還有肉汁在裏面。這個漢堡整體是不錯。薯條方面是粗身的,口感不錯,是新鮮熱辣炸出嚟,所以很夠脆,可惜有些炸過龍了,令薯肉流失了,比較可惜。但整體是不錯的。
2021-03-03 409 瀏覽
嚟到全港首個全黃店嘅food court 一入到去就比呢間舖頭傳來嘅香味吸引 非試不可😗-📌經典卡邦尼闊條麵 $88其實無論擺盤定係價錢都好唔food court 價😂😂 所以我都以一般西餐廳質素去點評下味道😙😙 醬汁好creamy 麵嘅質感都有咬口唔會腍晒 最特別係餐廳唔係用煙肉碎炒香 而係用煙肉粒 有啲仲帶有豬皮 超級爽口😍😍同個闊條麵十分夾😆😆好值得試📌慢煮雜菌松露雞堡 $65雞排大大塊 好有肉地 大廚都煎得好香口 另外雜菌食落都充滿牛油香由於個包真係幾有分量 真係需要用刀叉慢慢切嚟食 少咗啲啲食burger風味🤣🤣 另外如果醬汁可以多少少咁就唔怕食食下無咩味道🙂 薯條就正常炸得好乾爽👍🏼一啲都唔油膩🥰
📌經典卡邦尼闊條麵 $88

📌慢煮雜菌松露雞堡 $65
經典卡邦尼闊條麵
慢煮雜菌松露雞堡
經典卡邦尼闊條麵
慢煮雜菌松露雞堡
有時出到將軍澳諗唔到食乜都會行去Parkside food court睇下🤫貪佢乜類型嘅食物都有啲~今日忽然想食burger就試下呢間場內唯一嘅西式快餐店啦🤭🤭除左burger其實仲有pasta,三文治,墨西哥餡餅等等最後叫左T3深海吉列魚堡,出餐都幾快,而且portion黎講呢個價錢係抵嘅。。。。之但係呢,食物質素都好緊要😅塊魚講真雖然大大塊但真係冇乜魚味同乾,啲汁再多都彌補唔到😣個薯條都麻麻地,有啲似粗版嘅M記薯條,又唔係新鮮炸起咁😓😓略失望,唯一覺得唔錯係個包就真係算幾足料,完全係午餐嘅份量😂

2021-02-18 175 瀏覽
今日見可以出去堂食就決定去試吓佢嘅意粉~我哋叫咗經典卡幫尼闊條麵同埋香辣番茄豬肉腸意粉。首先兩碟意粉嘅賣相都好吸引👍🏻然後兩個意粉嘅面質都係煮得啱啱好,夠Al dente。 闊條麵初頭食嘅時候個口咸令到我以為係新鮮手打意粉🤣而調味方面: 卡幫尼嘅芝士味好濃,煙肉係切粒嘅,食落好Juicy. 香辣番茄就好香,味道比較偏辣,唔食得辣嘅人可能就冇咁適合。評分: 9/10 如果可以配埋嘢飲就一流,期待遲啲去試其他嘅嘢~
今日見可以出去堂食就決定去試吓佢嘅意粉~

我哋叫咗經典卡幫尼闊條麵同埋香辣番茄豬肉腸意粉。

首先兩碟意粉嘅賣相都好吸引👍🏻

卡幫尼闊條麵
2021-02-18
卡幫尼闊條麵
  • 經典卡幫尼闊條麵
2021-01-09 449 瀏覽
初試:澳洲草飼牛肉漢堡配烤菇配薯條($100)另加$10配湯(TLDR,可直接跳到正文)凍到死,唔想準備晚餐,諗住求其喺附近買個飯食就算。忽然諗起想去街市買啲嘢,所以索性去「日日食」food court買嘢食去到無乜人,靜到好陰功,大家支持下小店啦行咗個圈,見到呢間係新開就即管一試(正文)牛肉Juicy有肉味,烤菇簡直錦上添花加咗$10叫埋個甘筍湯,啖啖甘筍蓉好正,第一次飲甘筍湯估唔到有驚喜薯條對我來講比較一般,因為個漢堡同甘筍湯太出色外賣都已經覺得好好食,相信堂食熱辣辣仲好味。呢個價錢唔算係超抵,但絕對值,大推😋

去到無乜人,靜到好陰功,大家支持下小店啦

行咗個圈,見到呢間係新開就即管一試

(正文)牛肉Juicy有肉味,烤菇簡直錦上添花

薯條對我來講比較一般,因為個漢堡同甘筍湯太出色

外賣自取
  • 澳洲草飼牛堡堡配烤菇
星期五下午茶時間,來到日日食美食廣場,場內人不多,可隨意找到用餐座位。我們選了一家新開不久的Burger小店・深海吉列魚堡 配薯條 $65.慢煮什菌松露雞堡 配薯條 $65.評語:份量多、抵食,味道不過不失,雞比魚好食!.如要加配飲品,要憑單據去隔離「奶茶聯盟」加購,有普通飲品及特飲,熱奶茶一杯盛惠9元
我們選了一家新開不久的Burger小店

深海吉列魚堡 配薯條 $65

慢煮什菌松露雞堡 配薯條 $65

.評語:份量多、抵食,味道不過不失,雞比魚好食!

2020-12-18
10 分鐘 (堂食)
下午茶
2020-12-16 230 瀏覽
💛將軍澳food court系列 - 𝑼𝒑𝒑𝒆𝒓 𝑹𝒐𝒐𝒎💛深海吉列魚堡🍔 $65👧🏻首先第一下見到個漢堡都覺得幾大☺️以呢個價錢來講算合理💁🏽‍♀️而且塊魚柳真係好大塊🤩想講講佢個包先,有查牛油再烘底,有花心機㗎🥰咬落脆脆地,正💛入面仲有啲酸瓜🥒令口感同味道都冇咁單調😀可以fresh一下!魚柳嘅口感都唔會好厚粉,可以感受到佢嘅魚鮮味🐟配搭埋沙律醬,簡直係完美啊👏🏼🍟薯條方面佢嘅份量尚算足夠,個人覺得如果佢再熱啲會更正更脆💛味道唔會太鹹,可接受💁🏽‍♀️🔸慢煮雜菌松露雞堡🍔 $65👦🏻我係一個好鐘意食菇菌類嘅人嚟嘅🤪佢一上枱未控個頭埋去就已經聞到陣陣香菌味🤤點解要提?因為平時食開嘅burger, 菇或者其他嘅配菜都好似冇咁勁🧐可能我見識少掛🤫不過依嗰啲菌係炒過,仲有少少汁係入面,不算太油😝然後到塊雞,真係超juicy🤩塊雞皮有少少脆之餘啲肉一啲都唔柴😚夾埋個包😍!個包又係值得一提,我第一次食到有Burger係會將個包烘到脆面而唔係純粹整熱佢🤭即使我食到最後一塊,佢都仍然係脆而唔會塌左軟哂咁樣😬最後個薯條🧐不過不失啦,都係襯托個包姐😛都脆嘅🤣!🔸👧🏻檸檬汁蟹肉扁意粉🍝 $85其實呢個意粉係之後

深海吉列魚堡🍔 $65
🔸

慢煮雜菌松露雞堡🍔 $65
🔸

👧🏻檸檬汁蟹肉扁意粉🍝 $85
其實呢個意粉係之後再去食嘅時候叫嘅😀因為係同一間,所以一齊介紹埋啦😊我覺得以意粉價錢來講,相對中上🙊等我試埋味道先!首先佢嘅份量正常,大家望張相嘅時候可能會覺得有啲單調,咪又係意粉一碟🤪係嘅,或者佢嘅賣相唔算出眾,但味道又得個喎🤩! 佢嘅蟹肉真係好足料🦀! 平時都係得幾粒,但呢碟意粉係幾乎每一啖都食到好多蟹肉😀蟹肉包含檸檬汁,酸酸地又鹹鹹地,味道多元💁🏽‍♀️意粉質感都幾彈牙,唔會好粉🤪overall quite good ah☺️💛不過差唔多食晒碟意粉嘅時候,就覺得有啲鹹🤣!

📍 將軍澳唐俊街18號The Parkside1樓日日・食良
🕗1100 - 2100 (Mon - Sun)
  • 深海吉列魚堡
2020-12-16 156 瀏覽
日日食良food court 食西餐好似得呢間,今次想食漢堡,嗌左烤蘑菇安格斯牛肉漢堡,蘑菇juicy 香氣十足,牛肉漢堡略乾但係牛味都幾濃郁,麵包搽左牛油煎香,入口鬆軟,整體黎講,漢堡包調味簡單,食番食物原味。薯條雖然唔係我最愛嘅連皮粗身,但起碼都叫熱辣辣,而且份量絕對夠男仔食飽。
2020-12-05 179 瀏覽
日日食foodcourt最近成為將軍澳南新寵,由粉麵、燒味、蒸飯點心、茶記、石燒都有但就無西餐。最近終於開左新店Upper Room有burger又有pasta,當然要試吓burger都幾多選擇,有牛肉、魚柳bell、和牛都有。落咗單會有bb機,唔洗企定定等。今次叫左深海吉列魚堡同雞皇長通粉,師傅好有心機即整漢堡,配埋炸薯條,長通粉有4大件雞好足料。其實當日想叫carbonara, 但師傅話carbonara要原汁原味只限堂食,欣賞當中的堅持💪下次一定要堂食試試。
burger都幾多選擇,有牛肉、魚柳bell、和牛都有

深海吉列魚堡
慢煮雞皇白汁長通粉