餐廳: ULURU
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-05-14 209 瀏覽
I like the food and all the graffiti on the walls, they are really art pieces! Roasted chicken was juicy and perfectly done, the dessert was fresh but not very sweet, love it! Great work!!!! 💪🏻 You guys are very welcoming and friendly, thank you for giving us a great night🥰🥰🥰 It might be hard during this hard time, please keep it up and we are together in this🙌🏻
2020-04-23
已經bookmark左依間餐廳好耐因為真係好似漫畫世界有一日朋友話想搵間cafe坐低chill一日於是乎就去左位於灣仔既依間cafe一開始梗係因為上網見到好多打咭位先過嚟點知發現啲嘢食都好唔錯由於我都幾鐘意去cafe食下環境但唔係間間都對啲嘢食好滿意。所以依間嘢都幾高分,有機會會再去個日大概2點多去到,可能我去個日係星期日星期六日既灣仔比較少人加上疫症嘅關係個日去到餐廳只有4枱客所以餐廳只開左一邊。餐廳都幾大一入去都會幫你探熱,之後安排左我地2個人坐4人位唔錯,餐廳夠光,岩哂影相之後就叫嘢食朋友就叫左周末先有既all day breakfast我就叫左個卡邦尼意粉之後一人一杯latteall day breakfast 份量都幾多 味道唔錯依個卡邦尼意粉好大碟抵食,味道唔錯,意粉唔會太淋太硬加返杯choco latte甜度岩岩好依杯rose latte好靚,飲落唔會太甜,又有陣玫瑰味,岀面少有未上主菜個陣staff拎左杯應該係南瓜粟米湯比我地飲熱飲超正 !食完又送左杯雪耳糖水比我地飲但我唔記得影低😂但真係估唔到,勁好跟住我哋一路食一路傾,坐左係度4,5粒鐘都冇趕我地走😂仲影左勁多相d
已經bookmark左依間餐廳好耐

因為真係好似漫畫世界

有一日朋友話想搵間cafe坐低chill一日
於是乎就去左位於灣仔既依間cafe
一開始梗係因為上網見到好多打咭位先過嚟
點知發現啲嘢食都好唔錯
由於我都幾鐘意去cafe食下環境
但唔係間間都對啲嘢食好滿意。
所以依間嘢都幾高分,有機會會再去

個日大概2點多去到,
可能我去個日係星期日
星期六日既灣仔比較少人
加上疫症嘅關係
個日去到餐廳只有4枱客
所以餐廳只開左一邊。
餐廳都幾大

一入去都會幫你探熱,
之後安排左我地2個人坐4人位
唔錯,餐廳夠光,岩哂影相

之後就叫嘢食
朋友就叫左周末先有既all day breakfast
我就叫左個卡邦尼意粉
之後一人一杯latte
all day breakfast 份量都幾多 味道唔錯

依個卡邦尼意粉好大碟
抵食,味道唔錯,意粉唔會太淋太硬
加返杯choco latte
甜度岩岩好

未上主菜個陣staff拎左杯應該係南瓜粟米湯比我地飲
熱飲超正 !

食完又送左杯雪耳糖水比我地飲
但我唔記得影低😂
但真係估唔到,勁好

跟住我哋一路食一路傾,
坐左係度4,5粒鐘都冇趕我地走😂
仲影左勁多相
d staff仲主動同我地講 另一邊冇開都可以過去影
服務一流
非常岩女仔過去慢慢chill下同影相📸️

2020-04-05
2020-05-11 370 瀏覽
常常去撐黃店嘅我, 今日竟然有一間黃店另我十分之失望…其實已經 book了枱,要我等一陣喺 ok 嘅, 但點解排我前面嗰2張冇 booking 嘅枱會入先呢,好啦都算喇,最後竟然連我後面嗰張3人枱都要入早嗰我,就真係有d 嬲,又等左20分鐘,有位喇,人一坐底即叫嘢食啦,可惜等左20分鐘,突然有個侍應比 menu 我,我話佢知我點左嘢食㗎喇,叫佢 幫我check 下有冇啦,佢好似冇特別check到,再等多十分鍾,見到竟然遲我入座嘅人有嘢食喎,我又再問另一侍應啦,點知佢話原來冇落嗰單,我嬲到即起身走,行去同第一個叫佢幫我落單嘅侍應講,佢竟然話 : 係我落單咩? 唉,超失望同好嬲….希望呢間黃店真係要諗辦法加以改善!人手上要加多訓練吓呀…
常常去撐黃店嘅我, 今日竟然有一間黃店另我十分之失望…
疫情雖未完全過去,但實在閉關了很久,見疫情稍為穩定,又遇著五一黃金週一連四日假期,外出消費一下,懲罰一下某些店舖。約了好友到這間想試好耐的餐廳試試,因被她的裝修吸引,簡單又夢幻。😍餐廳開12:00,我們11:40已到達餐廳門口,見大閘關上,起初也有擔心餐廳會否休息,行個圈回來,見已有人在門口等候,我們也乖乖站在門口等開門。餐廳準時12:00開閘,職員主動有禮,先為我們探熱量體溫,再帶我們入座。由於我們是第一批顧客,職員讓我們選擇喜歡的位置。我們一坐下,就急不及待四圍拍照,襯未有太多顧客時拍攝一下餐廳環境。相信大部分女生都會喜歡這裡的裝潢,會亂拍一輪。😆食物方面,我們點了一個南瓜什菌意粉及海鮮配飯。意粉味道不錯,海鮮飯味道則淡了一點。餐湯估計是蕃茄薯仔濃湯,好味!👍🏼另外,我們也order了這裡的Signature Drink,Uluru Rose Tea(Cold),果然不錯,又靚又好飲。埋單$299,性價比超高,抵食!我會再來幫襯!!!下次一於試試這裡的下午茶!😉

相信大部分女生都會喜歡這裡的裝潢,會亂拍一輪。😆

2020-05-02
2020-05-04 316 瀏覽
「超夢幻美味黃店之選」~~~朋友說這一間黃店好好吃 我和大舊一聽到又黃又好食 馬上超級想試的😚~~~一來到餐廳 我們就被眼前嘅影像震驚到 墻壁上的畫 畫得超靚 而且仲要係手畫的 我在桌上畫畫都畫不了這麼美 他們竟然可以在這麼大的一片牆上畫出如此美麗的畫作 如果我是美術老師 一定為他們打一個滿分 另外餐廳門口還擺放着一張黃店證明書 真的令人吃得超安心啊😍😍😍~~~Menu上一共有十一款主菜 三款頭盤兩款餐湯 四款小食 五款甜品我們來到的時候朋友介紹說好吃的 照燒比目魚扒伴香草蕃茄和香煎三文魚柳配檸檬牛油忌廉汁 都剛好已經賣光了 所以我們最後就叫左卡邦尼意粉和羊扒大蝦配新薯紅酒燒汁🍷 ~~~卡邦尼意粉一上場 就比我們兩隻餓狼迅速消滅了 結果連照片都不記得排 可想而知是多麼的好吃 接著就到羊扒大蝦配新薯紅酒燒汁🍷 羊扒好嫩 怕生的我們叫了8成熟 結果熟過頭了些(廚師本來建議5成 )所以建議大家還是跟隨廚師的建議 味道會更好 雖然由於我們堅持要8成熟以致肉質老了些 但羊肉味道依然很好大蝦亦很新鮮 整體都非常完美 ~~~最後飲品上我們就叫了他的薰衣草夢幻特飲 甜甜的荔枝味 清氣的茶葉香 和醉人
「超夢幻美味黃店之選」
~~~
最後飲品上我們就叫了他的薰衣草夢幻特飲 甜甜的荔枝味 清氣的茶葉香 和醉人的薰衣草香 混在一起 實在令人無法抵抗
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)
餐廳 ULURU (灣仔)
地址 灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓
2020-05-03 240 瀏覽
長假期最後一日,希望大家都甜蜜蜜!位於灣仔樓上cafe💛,座位都幾多,一入門口,就同外面春園街形成強烈對比~~~🥰🥰尤如置身仙境🧚‍♀️🧚‍♀️ 甜品: 粉蝶花之丘🦋🦋 - 靚到連身邊嘅人都嘩然,其實只係朱古力蛋糕加曲奇,兩啖就食哂😆 ,不過挖卡一流😍花見- 玫瑰啫喱加芝士蛋糕,無咁夢幻但都靚呀☺️,而且份量合理😆玫瑰茶- 貪佢紅色,影相會突出再來:都想試下佢既正餐,同埋可以陪閨密黎打卡推介:整體來講,好夢幻好靚,打卡一流,再黎會叫啲飽既野先,費事餓死服務態度非常友善,不過等餐時間有啲長,希望佢地正視問題
長假期最後一日,希望大家都甜蜜蜜!
🧚‍♀️🧚‍♀️

甜品

玫瑰茶- 貪佢紅色,影相會突出

再來:都想試下佢既正餐,同埋可以陪閨密黎打卡

服務態度非常友善,不過等餐時間有啲長,希望佢地正視問題
2020-04-22 7924 瀏覽
ULURU一向鍾意周圍搵啲特色下午茶同朋友試吓除咗各大酒店嘅下午茶之外其實都仲有好多選擇今日就黎到灣仔春園街嘅ULURU雖然個入口就有少少隱蔽不過其實都係大街容易搵只不過會眼大行過籠春園街有幾熱鬧都唔洗我講喇一入門口隔音做得非常好我覺得自己好似去咗第二個世界一樣裝修好特別全間餐廳都係黑白色嘅繪圖但係有一種親切又簡約relax 嘅感覺座位唔會太密集真係岩曬同朋友聚會傾計淨係裝修都講咗我成篇文章因為我真係超級鐘意我哋3 個人就點咗兩個餐-🔅Special chicken burger with French fries $128雞扒漢堡味道唔錯雞扒大大件麵包外脆內軟-🔅ULURU Afternoon tea $338 for 2外型配搭排位絕對唔差過各大酒店嘅tea set最重要係價錢超抵每人百幾蚊咋喎仲要靚環境喎甜點唔逐一介紹喇味道水準都高我最欣賞係佢杯凍玫瑰花茶又靚又好飲玫瑰味道清新另外佢個mini chocolate candy greenhouse 包埋係個set 度朱古力幼滑但味道唔會太甜造型又靚真係好似泥土咁-呢間餐廳絕對值得回頭呀-ULURU (灣仔)灣仔春園街1-11號春暉
ULURU

朱古力幼滑但味道唔會太甜
造型又靚
真係好似泥土咁
呢間餐廳絕對值得回頭呀
ULURU (灣仔)
灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓
  • 迷你朱古力糖果溫室
  • 彩花之里.溫室下午茶
  • 馬卡龍
  • Uluru Rose Tea
2020-04-20 4419 瀏覽
K先生最近煩心事多,我又幫唔到咩手,除左盡量唔煩佢之外,都已經唔知可以做咩支持鼓勵。唯有安安靜靜咁搵下有咩好地方,逐一MARK底之後,趁大忙人MR K有空檔,就同佢去食吧~呢間ULURU在灣仔,上網見到好多人打卡好得意,D野食又好吸引,所以一直都係我既LIST 上的食店。趁HAPPY FRIDAY,就拉住心事重重K先生來,希望可以舒緩下心情吧。一見到個門口,就好像去左另一個世界咁,好靚呢~因為我早左到,所以有時間在餐廳好多地方先影相,真係身處其中,深深感受到ULURU好用心設計裡面每一個角落。好夢幻,彷彿去左另一個世界,可以暫時精神上休息一下。K先生匆匆來到,都被呢到既特別環境吸引,終於笑番下囉~之後我地叫左兩個套餐,加$38就會有埋湯同沙律。餐湯是原粒粟米打成的粟米湯,真材實料喔!沙律都好清新,是非常好的starter 主菜點了K最愛的肉眼扒,好香肉味,薯仔好甜又大個,超正。另外也是我們最愛的忌海鮮意粉配cream cheese source,兩只大蝦加上青口,海鮮甜味混合忌廉香味,哇,好食呀。飯後點了兩杯signature drinks 藍色的是lavender dream 香濃的

好夢幻,彷彿去左另一個世界,可以暫時精神上休息一下。

主菜點了K最愛的肉眼扒,好香肉味,薯仔好甜又大個,超正。

飯後點了兩杯signature drinks 藍色的是lavender dream 香濃的荔枝味配岀果茶,滲岀幽幽的薰衣草味,的確能解憂。

另外紅色的是Rose tea 我比較喜歡玫瑰清香,而且無咁甜,飯後飲既疏肝又解渴呢。

吃飽之後,可以手拖手細味餐廳的佈置,也漫步灣仔踏上歸途,雖然好快K先生又要問題天天都多,不過相信呢餐外都內都暖入心的晚餐,已經是一枝強心針了喔。

無咩事,我番岀去先囉
2020-04-17
今日一位女閨蜜話帶我去一間好靚嘅 cafe 度打卡,去到先知原來無論餐廳嘅環境同埋食物都咁屈機,完全令人置身夢境一樣,餐廳嘅環境以 pure 好 true 嘅純白色為主,四周充斥手繪嘅壁畫,內容由最呃 like 嘅大片花海、宮廷式嘅女主人睡房以至中世紀歐洲小鎮風景一類打卡位應有盡有,令手瓜爆發咗一顆從未觸及嘅少女心,估唔到一個大男人喺夢幻當中都會不由自主咁樣係咁影影影影,真係始料不及。Tiramisu Coffee,甜度適中,入口係濃濃嘅 Tiramisu 味道,就好似真係食緊一舊 Tiramisu 一樣,及後係少少咖啡同深度朱古力嘅餘韻,果然係餐廳招牌。Set dinner 加38蚊就有餐湯同埋沙律,以跟餐嚟講份量極巨,直逼 A La Carte 嘅份量,餐湯係忌廉磨菇湯,菇味濃郁,食到粒粒嘅磨菇喺入面,餐包係少有嘅 sourdough,沙律夠新鮮本身就已經好食,配上意大利黑醋汁令人更加開胃。香煎美國有骨豬鞍扒伴自家制蘋果汁,一上枱就已經聞到被煎香嘅豬鞍扒嘅香味,豬鞍厚厚嘅肉身充滿嚼勁,散發住淡淡嘅豬味,墊底嘅自家制蘋果蓉同豬鞍係最好嘅朋友,解膩嘅工作做得剛剛好。Hanami (花見

Hanami (花見),嚟到呢個咁呃 like 嘅甜品,實在令人充滿期待,由 Rose Jelly、Almond Crumble 同 Lemon Cheesecake 所構作,整個 presentation 有如玫瑰花水銀瀉地,頂層係蘊藏玫瑰花瓣嘅玫瑰味啫喱,晶瑩剔透,有如寳石一樣;中間嘅 Lemon Cheesecake 酸甜刺激,喚醒味蕾;底層嘅 Almond Crumble 增進口感,三層無論一齊食又或者分開食都相當出色。
📍ULURU (灣仔)🔍灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓-----四日復活節假期,旅行又唔去得,郊區離島又好多人,B仔唯一嘅娛樂除左食,都係食😋。好彩嘅係呢間西餐,無論環境定味道都令我非常滿意,總算補償左我假期冇得外遊嘅失落感。餐廳嘅裝修風格非常似早年大熱嘅填色冊Secret Garden,✏️黑白細膩嘅手工畫令人感覺置身于夢幻嘅繪色本當中,甚具特色。-🐷香煎美國有骨豬鞍扒伴自家製蘋果蓉🍎($238):豬鞍扒仲大過B仔塊面,整體肥肉比例唔高,屬多瘦少肥嘅部位。豬肉肉味頗濃,而👨🏻‍🍳廚師高超嘅烹調技巧亦令肉扒質地成功於扎實同柔嫩中取得平衡,入口啖啖都非常Juicy,將整塊豬鞍扒嘅美味程度發揮到極致。🥩-🌹Uluru rose tea($52):明明成杯都不帶酒精,但B仔依然被其賞心悅目嘅精緻外表迷得有點醉意,有種覺得自己飲緊cocktail嘅錯覺🍹。Rose tea除左玫瑰味突出之外,杯裡面竟然真係有朵完整嘅玫瑰花,非常iGable,加上淡淡嘅薄荷香氣,飲落清爽怡人,無論係齋睇外觀定係細細品嚐都令人有種心情舒暢嘅感覺。-🥣紅豆沙(附送):西餐廳竟然好似港式酒樓食晚飯咁,最後免費送上紅豆沙
📍ULURU (灣仔)
🔍灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓
-----

🥣紅豆沙(附送):西餐廳竟然好似港式酒樓食晚飯咁,最後免費送上紅豆沙,真係好貼心,而且味道唔會太甜膩,粒粒紅豆亦好飽滿,有種媽媽自家煲製嘅溫馨感。👨‍👩‍👧‍👦

👶🏻B仔整體評價:8.4/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:9/10個👍🏻
#swallowhongkong
跟住我一齊吞食香港啦!🤤
#swallowwanchai

今晚黎到Uluru係春園街好特別嘅一間餐廳。全場超大,目測可以坐一百人。每個角落都有手繪嘅壁畫。食物方面都好有藝術氣息。而且比我想像中大份。今日揀左香煎三文魚,勁大份,起碼兩寸厚。口感都幾滑,冇煮過老。個汁係熟悉嘅忌廉汁,配嘅薯仔同蕃茄,就略嫌未夠軟。飲品揀左Tiramisu Coffee,味道唔算太甜,杯邊有好多朱古力碎。幾大杯,而且咖啡味都好夠。甜品揀左花見,真係超靚,上面係好似大菜糕口感嘅啫喱,入面有食用花,下面係幾creamy嘅芝士蛋糕,外面就有啲餅碎。總括黎講呢度都幾舒服,打卡唔錯嘅地方,食物都幾有質素!

食物方面都好有藝術氣息。而且比我想像中大份。
今日揀左香煎三文魚,勁大份,起碼兩寸厚。
口感都幾滑,冇煮過老。
個汁係熟悉嘅忌廉汁,配嘅薯仔同蕃茄,就略嫌未夠軟。

總括黎講呢度都幾舒服,打卡唔錯嘅地方,食物都幾有質素!

2020-04-05
2020年4月4日 星期六“遊玩過童話國 如幻覺遮蓋視野可有乘載著我 重回現實班車”一年一度嘅兒童節雖然已經唔再係兒童,不過都好想好似小朋友咁拾回童真,今日就同緊女朋友去到呢個地方,希望可以暫時忘卻現實中嘅不安同壓力黎到餐廳門口已經充滿童話風,主要係黑色同白色為主調入到去發現裝修仍然貫徹一貫風格,簡簡單單牆上面有少少黑白畫,而餐枱同櫈都仍然以黑白色為主色今日同女朋友食嘅係呢一個下午茶套餐,見到餐牌上面寫住好多嘢食,價錢算合理,仲每人有杯飲品送添等左一陣間就有嘢食送到,首先到嘅係一個盆栽,上面有一朵好靚嘅玫瑰花,店員話全部都可以食用既,其實係食用花同朱古力Brownie,加埋朱古力餅碎而成。食落去唔太甜,感覺好特別,好似真係食緊真花同泥咁之後就有兩款小食,分別係泰式魚餅同吉列蝦,炸得香口得黎油唔算太多,好鬆脆之後甜點架終於到,賣相好精緻,首先下層有紅豆牛角包,真係食到一層層,好鬆軟。中層係唔同口味既芝士餅,最欣賞係左手邊既柚子味,酸酸甜甜咁,唔會太膩。至於第三件既mocha味就好濃咖啡味,岩晒我最上面仲有純朱古力,咬落去感覺好幼滑,食完都唔知要做返幾多運動最後每人仲有一大杯飲品,我叫既係
2020年4月4日 星期六
“遊玩過童話國 如幻覺遮蓋視野
可有乘載著我 重回現實班車”

黎到餐廳門口已經充滿童話風,主要係黑色同白色為主調

最後每人仲有一大杯飲品,我叫既係荔枝薰衣草紅茶,好重薰衣草味,食完野再飲消化一流
2020-04-04
2020-04-09 1980 瀏覽
因為疫情影響 好耐都冇同過啲姊妹出去談心難得有日假期 就同咗文青係嘅best friend 去咗呢一間位於灣仔春園街嘅ULURU一間文青小店 絕對係打卡必備之選店舖以黑白Tone為主牆上嘅每一幅畫都係由人繪製淨係打卡都要預起碼一個鐘 係太識得影文青照嘅我 都樂此不疲呢一間餐廳除咗環境靚之外食物同埋飲品同樣絕對呃like唔單止睇得 而且仲好好味輕輕鬆鬆就能夠hea足成個晏晝呢度有三杯好出名嘅飲品 其中一杯係signature 嘅「ULURU Rose tea」另外一杯係「Tiramisu Coffee」鍾意花果香嘅朋友就一定要點呢杯ULURU Rose tea呢杯花果茶色澤鮮艷除咗視覺享受之外 嗅覺同樣滿足遠遠已經聞到Rosemary 嘅香氣飲落味道非常清新 仲有陣陣嘅香甜氣息原來係因為加入咗士多啤梨汁另一杯tiramisu Coffee帶有陣陣嘅咖啡香氣而且隱隱滲出朱古力味唔會太甜 讚主菜叫咗「香煎美國有骨豬鞍扒配自家製蘋果汁」豬鞍扒肉味香濃熟度剛剛好 既有肉汁 亦相當肉嫩配埋甜甜酸酸嘅蘋果醬汁就零舍開胃呢間餐廳最出色嘅莫過於係佢哋嘅甜品 呢一個「花見」 絕對係signature甜品上
因為疫情影響 好耐都冇同過啲姊妹出去談心

食物同埋飲品同樣絕對呃like

唔單止睇得 而且仲好好味

輕輕鬆鬆就能夠hea足成個晏晝

呢度有三杯好出名嘅飲品

另外一杯係「Tiramisu Coffee」

鍾意花果香嘅朋友就一定要點呢杯ULURU Rose tea

另一杯tiramisu Coffee

帶有陣陣嘅咖啡香氣

而且隱隱滲出朱古力味

唔會太甜 讚

主菜叫咗「香煎美國有骨豬鞍扒配自家製蘋果汁」

豬鞍扒肉味香濃

打卡食嘢隨時都可以Hea足一個下晝

• 花見
  • Uluru Rose Tea
2020-04-07 189 瀏覽
舊照近排好少出街,見到d舊相就想打下食評,懷緬下之前。依間直頭係港女打卡聖地,裝修好正,環境正,地點方便,係灣仔地鐵站附近,野食好正又靚,價錢又相宜,睇到依到係咪已經想去呢!好!比圖大家睇!首先環境以黑白色做主調,燈光好靚,影相點影都女神!食物方面,下午茶有蛋糕同朱古力。仲有牛角酥同macaron 。蛋糕唔會太甜,岩哂我受不了太甜的人。 macaron的餡好香士多啤梨味,同埋檸檬味。牛角酥好脆,作為飽肚選擇!仲話好特別的朱古力!好似裝飾咁,唔捨得食。鹹點就有炸物,叫做不過不失,佢主打甜點嘛野飲都同樣有驚喜!叫左杯tirimisu coffee and lavender tea, 咖啡唔會hea, 好香濃!薰衣草茶就好香,好舒服!
舊照
近排好少出街,見到d舊相就想打下食評,懷緬下之前。

蛋糕唔會太甜,岩哂我受不了太甜的人。
macaron的餡好香士多啤梨味,同埋檸檬味。

鹹點就有炸物,叫做不過不失,佢主打甜點嘛

2020-03-31 194 瀏覽
近日黃店告急⚠️唯一出街都幫襯一下🙌🏻呢間黑白色線條畫既cafe⚪️⚫️每一個角落都係打卡位💬.彩花之里。温室下午茶☕️🌹以玫瑰花做主題擺盤非常精緻😍鹹點係剛炸起既魚餅同炸蝦🍤好香脆😋甜點就有牛角酥、玫瑰奶凍、小蛋糕、馬卡龍、朱古力🍫朱古力食落好順滑玫瑰奶凍玫瑰味淡淡既奶味較重🥛玫瑰花玻璃瓶係朱古曲奇碎、朱古力醬同brownies 🍫🍫唔簡止吸睛而且味道都不錯👍🏻.Tea set仲有特色飲品Rose tea 🌹有噴色同玫瑰花 非常少女💃🏻Tiramisu coffee ☕️ Tiramisu原來又同咖啡幾夾嫁‼️
近日黃店告急⚠️
唯一出街都幫襯一下🙌🏻
呢間黑白色線條畫既cafe⚪️⚫️
每一個角落都係打卡位💬

彩花之里。温室下午茶☕️
🌹以玫瑰花做主題
擺盤非常精緻😍
鹹點係剛炸起既魚餅同炸蝦🍤好香脆😋
甜點就有牛角酥、玫瑰奶凍、小蛋糕、馬卡龍、朱古力🍫
朱古力食落好順滑
玫瑰奶凍玫瑰味淡淡既奶味較重🥛
玫瑰花玻璃瓶係朱古曲奇碎、朱古力醬同brownies 🍫🍫
唔簡止吸睛而且味道都不錯👍🏻

Tea set仲有特色飲品