2019-09-05 1401 瀏覽
TRESTS 與香港藝術家 Agnes Pang 創作環保中秋燈籠🏮,迎接將至的中秋節,場內掛著以「惜、式、色、識」環保♻為題的燈籠及裝飾,原來屋企常棄的蔬果網都可以做到各種動物燈籠,細心留意可以發現不一樣的事,創造獨一無二的環保燈籠🏮TREATS晚餐有港式、日式、泰式、西式、甜品等黯然銷魂飯 $44叉燒肉味濃,肉淋又入味,燒得剛好不會鞋,太陽蛋煎得邊脆,蛋黃拌勻飯食更滋味場內裝飾很有氣氛溫泉蛋卡邦尼意粉配蒜蓉包 $55蒜蓉包香脆,蒜味香濃,意粉熟度較好,卡邦尼好濃好滑,份量足

TREATS晚餐有港式、日式、泰式、西式、甜品

黯然銷魂飯 $44

場內裝飾很有氣氛

溫泉蛋卡邦尼意粉配蒜蓉包 $55
蒜蓉包香脆,蒜味香濃,意粉熟度較好,卡邦尼好濃好滑,份量足

2019-08-26
2019-08-18 1377 瀏覽
尋日夜晚唔知食咩好於是就決定係Treats到食Dinner貪佢夠多元化同環境寬闊嗌咗個黯然銷魂飯 ($44)有六舊叉燒🐖🥩🥩🥩🥩🥩🥩一條菜心🥬一隻脆皮太陽蛋🍳甜豉油撈飯但係叉燒略嫌有d乾🤨一d都唔銷魂lor溫泉蛋卡邦尼意粉配蒜蓉包($55)🍝🥓🥚🥖個蒜蓉包好香蒜味同牛油味意粉就⋯⋯溫泉蛋做到流心嘅效果🥰可惜意粉煮得太淋,又冇味唯有去counter自己落啲芝士粉調味總括而言,如果鍾意食瘦叉燒嘅朋友呢度嘅黯然銷魂飯絕對值得推薦但係意粉我真係唔太推薦仲有值得一提嘅係卡位嘅沙發好污糟好多污跡有潔癖嘅大家就唔好去坐啦
尋日夜晚唔知食咩好

於是就決定係Treats到食Dinner

貪佢夠多元化同環境寬闊

嗌咗個黯然銷魂飯 ($44)

有六舊叉燒🐖🥩🥩🥩🥩🥩🥩一條菜心🥬

一隻脆皮太陽蛋🍳甜豉油撈飯

但係叉燒略嫌有d乾🤨一d都唔銷魂lor

溫泉蛋卡邦尼意粉配蒜蓉包($55)🍝🥓🥚🥖

個蒜蓉包好香蒜味同牛油味

意粉就⋯⋯

溫泉蛋做到流心嘅效果🥰

可惜意粉煮得太淋,又冇味

唯有去counter自己落啲芝士粉調味

溫泉蛋卡邦尼意粉配蒜蓉包

總括而言,如果鍾意食瘦叉燒嘅朋友

呢度嘅黯然銷魂飯絕對值得推薦

但係意粉我真係唔太推薦

仲有值得一提嘅係

卡位嘅沙發好污糟好多污跡

有潔癖嘅大家就唔好去坐啦
2019-08-17 572 瀏覽
午餐想出去食得平又少carbs,又一次既頭痛!其實燒味飯都係平靚正之選。呢個套餐貴過一般燒味飯。佢其他既飯大概四十幾。呢個貴啲既主因係燒味多啲同有碟大既菜。所以價錢都可接受。我叫佢俾好少飯我,所以正常你去碗飯唔會咁細。叉燒份量多,不過係瘦叉為主,少少鞋口。脆皮鴨好食,真係燒得香脆,油脂又足。不過份量就相對少。不過鴨係健康既肉,又係好油既來源,平時屋企又好少會煮鴨!菜既份量多,而且好清!健康人生呀!其實一個女仔食完碟菜同燒味,已經飽。食左兩小啖飯就閃!午市呢度人流又唔算勁多,坐得都舒服。Happy Saturday Lunch!
午餐想出去食得平又少carbs,又一次既頭痛!
其實燒味飯都係平靚正之選。

呢個套餐貴過一般燒味飯。
佢其他既飯大概四十幾。
呢個貴啲既主因係燒味多啲同有碟大既菜。
所以價錢都可接受。
我叫佢俾好少飯我,所以正常你去碗飯唔會咁細。

叉燒份量多,不過係瘦叉為主,少少鞋口。
菜既份量多,而且好清!健康人生呀!
其實一個女仔食完碟菜同燒味,已經飽。
食左兩小啖飯就閃!
蜜汁叉燒脆皮鴨套餐

午市呢度人流又唔算勁多,坐得都舒服。
Happy Saturday Lunch!

2019-08-17
蜜汁叉燒脆皮鴨套餐
2019-08-11 526 瀏覽
A lot has changed at Tai Koo, the food court on the third floor has gone and TREATS is here.At TREATS, there are currently 9 joints:Umai Umai, Mimidi, Minh and Kok, Hong Kong Day, Hong Kong Rotisserie, Pasta La Vista, Cha Cha Room, Thai Cook and Bake It Up.There is something for everyone ranging from Japanese, Thai, Pasta to the bakery.Clearly the roast pork and egg rice is a winner from Hong Kong Rotisserie.Mimidi:Umai Umaiasta La Vista:Thai Cook:Minh and Kok:Cha Cha Room:Hong Kong Day:It is di

Mimidi:
Umai Umai:
Pasta La Vista:
Thai Cook:
Minh and Kok:
Cha Cha Room:

Hong Kong Day:
It is difficult to say which one is my favourite but probably Thai Cook and Hong Kong Rotisserie because I love carbs.
2019-07-10 803 瀏覽
太古food court近冰場果邊既門口,有間毫不起眼既麵包店—Bread n Talk.呢個麵包店賣既唔係最傳統既麵包,而係有少少fusion色彩既包,例如肉鬆包,鹹蛋菠蘿包。而呢一樣好緊要既野係,呢間鋪頭既員工係非常友善,而且好敬業樂業。我每朝都會去買個包同買杯咖啡。啲員工每次都會記得我飲咩,仲會每次都記得幫我落一包糖。呢啲窩心既舉動,看似好少事,但就係咁少事,就足以令你有一個good morning。
2019-06-15
$27 (早餐)
呢晚黎到太古廣場逛街 就順便在Treats吃晚餐裡邊位子多 也很闊落 空間感夠 是upgraded的foodcourt我們點了一個車仔麵 一個飯車仔麵點了4個菜 有生菜 雞翼尖 魚卷 魷魚 油麵其實無特別點汁 魷魚本身就有點辣嘅咖喱汁 雞翼尖亦都有汁 份量都幾大碗 不過我地8點幾去已經好多餸賣曬🤷🏻‍♀️黯然銷魂飯 份量👌🏻 可是叉燒偏肥 (個人喜好問題 我喜愛瘦叉)加上一隻半熟蛋加醬油撈飯蠻好吃的整體來說升級版Treats 比foodcourt 有進步 環境乾淨舒適 帶BB車也沒問題 只是餐廳類別選擇不多
呢晚黎到太古廣場逛街 就順便在Treats吃晚餐

我們點了一個車仔麵 一個飯

車仔麵點了4個菜 有生菜 雞翼尖 魚卷 魷魚 油麵

2019-07-08 488 瀏覽
時間不多,所以在food court裡隨便找一家快速吃完就要走了,看到這家的下午茶好像不錯,就決定去吃。點了熱素菇蕎麥麵(忘記了名字),套餐配麵鼓湯和沙拉。菇只有2種,份量不多,反而蕎麥麵挺多的,沙拉裡的醬挺好吃,應該是沙拉醬加芥末醬,另外菜也挺新鮮的。

點了熱素菇蕎麥麵(忘記了名字
),套餐配麵鼓湯和沙拉。

2019-06-27
2019-06-30 452 瀏覽
I wasn’t having any expectations on food here. However, this proves me wrong.-This rice is incredibly creamy and it’s served with some cheese powder. It’s so cheesy that I feel full even only after eating half of it.-$62 isn’t expensive at all, definitely will eat again though I wish the amount of shrimp can be more. Since there are only 1 shrimp which is too little in my opinion. Other than that, it’s awesome.-Taste 8Value 8Environment 7Service 7
Taste 8
Value 8
Environment 7
Service 7
2019-06-12 891 瀏覽
同朋友嚟到太古城treats食下午茶,呢度以前係美心皇宮酒樓,16年拆咗變成而家屬美心集團嘅treats!食客買嘢食係用自助購票方式,自己点食物同按付款方式,取票就可以去攞嘢食!朋友揀咗個黯然銷魂飯,即係义燒飯,係好多人推介嘅美食!我選黑椒牛肉炒麵,有餐飲跟,幾抵,喺下午茶時間先有奶茶普普通通,茶味比較淡整體而言,呢處美食種類幾多,包括中、西、意、日、泰、越及港式風味,地方又大,價錢有平有貴,如果唔想花費太多,呢度係個好地方。
朋友揀咗個黯然銷魂飯,即係义燒飯,係好多人推介嘅美食!
黯然銷魂飯

我選黑椒牛肉炒麵,有餐飲跟,幾抵,喺下午茶時間先有
黑椒牛肉炒麵

奶茶普普通通,茶味比較淡

2019-06-12
黯然銷魂飯
聽人話呢間車仔麵係小儀開既,又開正係公司樓下,咁就不妨去試下啦。佢係開係『TREATS』呢個food court入面,買野食係要先係自助點餐機落單比錢,可以比八達通或Paywave,要比現金就要去另一個櫃檯。我叫左個三餸麵,無加野飲,盛惠$43蚊。價錢都算合理,好似同永年同一水平。行到埋去,點左油麵豬紅魷魚雞翼,然後最重要係加啲腩汁。講重點,味道。老實講,佢只屬正常水平,味道(在我來說)似乎不及永年同銅鑼灣新記。不過,佢麵既份量係算大份啲,都算係優點之一。聽人講,好似話另一間分店好食好多,有機會去試下先。

行到埋去,點左油麵豬紅魷魚雞翼,然後最重要係加啲腩汁。
聽人講,好似話另一間分店好食好多,有機會去試下先。
三餸
2019-04-17
2019-04-13 794 瀏覽
呢間車仔麵一路都想試,之前聽好多人話唔好食,但今次去到見到排長龍喎! 又有小儀塊紙版做生招牌,就行埋去買。用自助售賣機揀車仔麵, 我就揀咗個三餸, 加$3可以有紫背天葵汁。車仔麵要油麵,餸就要咗個蘿蔔、墨魚卷 和滷水雞翼。本來唔諗住揀鹵水雞翼呀! 我見到佢啱啱倒出嚟,又出煙。醬汁要咗辣汁,辣味都唔錯。蘿蔔好大嚿,又甜又冇渣,正!墨魚卷質地同口感不錯,有墨魚粒。鹵水雞翼就差啲,冇鹵水味,雞翼都係普通貨色。麵的質地一般, 索唔到汁,好淡口。紫背天葵汁唔會剩係水。
又有小儀塊紙版做生招牌,就行埋去買。

醬汁要咗辣汁,辣味都唔錯。
蘿蔔好大嚿,又甜又冇渣,正!
墨魚卷質地同口感不錯,有墨魚粒。
鹵水雞翼就差啲,冇鹵水味,雞翼都係普通貨色。
麵的質地一般, 索唔到汁,好淡口。
紫背天葵汁唔會剩係水。
2019-03-27 656 瀏覽
大古城對我嚟講好遠好遠但得知上年年尾小儀間麵麵店係而道重開當然要試下啦我自己叫左 堅夠麻辣既麻辣蓮藕脆口酸齋同埋魚肉春卷 幼麵 由於自助售賣機買完面對面同師傅揀餸叫左師傅少湯 避免浸淋個❤脆口酸齋❤薑湯 同勁辣汁 自己加 小心落😂朋友加左好多 好辣呀太好啦係佐敦舖關閉之後終於可能再次食到甘有心機既車仔麵另外都繼續有舊舖有既小食賣架相信我好快會再嚟😘在場有老友記唔識用部自動售賣機又揀左英文 搞到佢地勁多欵問😂 問號問號希望下次有職員會幫下d客人使用部機
大古城對我嚟講好遠好遠

又揀左英文 搞到佢地勁多欵問😂 問號問號
希望下次有職員會幫下d客人使用部機
  • 麻辣蓮藕
2019-03-25 705 瀏覽
喺太古城想搵間餐廳食飯,間間都排長龍,想快食又想有質素,有咩方法呢?🤔Treats 幫到你! 呢度點餐全自動化,可以online order,又可以用machine 螢幕點餐,非常方便!嚟到呢度,點可以唔食呢度最出名嘅黯然銷魂飯!叉燒半肥瘦,隻煎蛋係流心蛋,加上燒味飯嘅靈魂甜豉油,真係好好味!另外加錢叫咗杯烏龍茶珍珠,呢杯飲品就普普通通啦。我朋友叫咗個Carbonara, 個賣相好得,份量好多,我朋友話味道同喺意大利餐廳入邊食差唔多。如果唔介意嘈吵嘅環境,加上呢度嘅食物質素真係唔錯,又容易搵位!真係可以嚟多啲!

嚟到呢度,點可以唔食呢度最出名嘅黯然銷魂飯!

• 黯然銷魂飯
今晚同朋友經過food court 諗住食個quick dinner 於是就嚟到treats 裡面有好多菜式 海南雞飯 燒味飯 日本菜 台灣菜🤤🤤🤤 一入treats門口見到廚師即炒意粉 我同朋友都不約而同揀左卡邦尼溫泉蛋意粉🥰🥰 意粉吾會煮過龍太淋 溫泉蛋好流心 撈埋d蛋汁食 好正😝😝😝 唯一失色係個蒜蓉包就淋曬 出曬油😢 但整體性價比都幾高 如果朋友想食個quick lunch or dinner可以試下👅👅👅推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️

推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️
2019-03-16 342 瀏覽
由10年前開始食佐敦既麵麵店,雖然食材同以前都已經好唔同(例如炸燒賣呢類小食已經唔存在)但比起好多車仔麵佢既餸真係選擇多同埋份量夠~係太古城附近呢個都係飽肚lunch之選平日既我鐘意食淨餸,貪佢d餸多過叫麵底車仔麵淨餸(4餸)- $51叫左生菜底,而另外三餸分別係雞翼、墨魚卷同豬腸即使麵底都有兩隻雞翼同兩條墨魚卷,而淨餸份量再加一,超抵食!雞翼係滷水汁煮成,夠入味同大隻;墨魚卷都可以算係鎮店之寶,因為好多時都會賣晒/未煮得切下一round,呢款餸亦少係其他車仔麵見到而麵麵店既豬腸味道較濃,未必人人可以接受到,同埋因為份量多,所以食到一半都覺得有d膩雖然只係淨餸,但飽肚感十足~另外佢地有自家制辣菜甫,可以取餐時自己添加

平日既我鐘意食淨餸,貪佢d餸多過叫麵底

車仔麵淨餸(4餸)- $51
車仔麵淨餸

叫左生菜底,而另外三餸分別係雞翼、墨魚卷同豬腸

2019-03-11
車仔麵淨餸