Three on Canton

2020-08-26 1589 瀏覽
抗疫疲勞下,約朋友High Tea舒展下身心,呢間之前想試但無機會,難得早一日都訂到位,但只剩門口位。由於我朋友找不到地方,餐廳職員好有心機用電話講解路線圖,十分欣賞。呢款High Tea賣相極之吸引,大大的棉花糖好有兒時回憶,下面圍著精緻又的骰的咸點、甜品,睇落都相當興奮。咸點的配搭感覺新鮮,鴨胸鵝肝配綠茶、甘菊花配三文魚,略嫌帶子有點"鞋"。甜點味道適中,不太甜太膩,本人是朱古力控,伯爵朱古力慕絲好正。超喜歡這個櫻花裝飾。連個茶壺都好Elegant呢個High Tea好有心機砌menu,加左茶味及生果配搭,感覺新鮮,淨HSBC卡及顯示Openrice coupon都有75折。有機會再食。

連個茶壺都好Elegant

2020-08-26 1448 瀏覽
Three On Canton給人感覺摩登時尚的風格,是很多年輕人buffet的好選擇。今天我和友人相約在港威酒店 - Three On Canton 午餐。自疫情之後,我們只能相約午飯時段來一個小敍。用餐區佔地面積相當大,一個L形的buffet枱讓人有尋寶的感覺。這裡有五款海鮮,刺身,壽司,牛扒,鐵板燒,自選意粉與及湯麵等美食。推介湯麵選擇有冬陰功湯底。開始自助餐前,員工給我們派上口罩套,每人也有一個的,是一很貼心的服務,是其他酒店未必有的。我很喜歡這裡的黑松露芝士醬,可配上炸魚柳條,炸雞等食物,較為有特色。蟹腳又是一回本位,它味道爽口鮮甜,我encore了數次才肯停口。甜品有朱古力心太軟,窩夫,自製pancake機及Haagen-Dazs 雪糕。特別推介雪糕配朱古力心太軟,吃進口裡冷熱交融的感覺簡直是人間享受,為這餐飯畫上完美句號。而員工收碟勤快,他們雖戴上口罩仍可保持笑容(雖然我只看到對方雙眼)相當難得。整體而論我認為用operice折扣完約二百多元 這價錢相當合理。

今天我和友人相約在港威酒店 - Three On Canton 午餐。自疫情之後,我們只能相約午飯時段來一個小敍。用餐區佔地面積相當大,一個L形的buffet枱讓人有尋寶的感覺。這裡有五款海鮮,刺身壽司,牛扒,鐵板燒,自選意粉與及湯麵等美食。推介湯麵選擇有冬陰功湯底。

2020-08-19
$287.3 (午餐)
用餐優惠
優惠券
  • 甜品
  • 海鮮拼盤
2020-08-24 1146 瀏覽
時隔2個月呢排又無得出街食晚餐搵返啲相睇先發現。。。細姨今年生日比較特別,為左唔想佢又要照顧2個孫女又要煮餸咁辛苦,表嫂又話想同小朋友去食下自助餐當然搵間地點方便又出名嘅去食Three On Canton呢間自助餐真心好唔錯款式都幾多,海鮮有我同哥哥最愛嘅生蠔,表嫂愛食嘅🦀🦞又鮮又甜而且又有泰式船麵,咖哩,鐵板牛,羊架。。。啱晒我啲食量大,又無肉不歡嘅屋企人餐廳員工服務好,見到我抱住小朋友去拎食物唔方便又幫手,價錢又唔貴,最重要係個晚個個食得開心 等開返晚餐堂食一定要再成家去食多次
時隔2個月
呢排又無得出街食晚餐
當然搵間地點方便又出名嘅去食
Three On Canton呢間自助餐真心好唔錯
等開返晚餐堂食一定要再成家去食多次
2020-08-07 2197 瀏覽
看到推薦我們三人行去試,叫了2人tea set$588 再散叫左一杯cocktail $158,再加3個小食set。無諗過個tea set份量咁少,好在有叫到小食,不然唔夠,所以CP值唔高,勝在有折,埋單3人,每人300,算係咁,不過個位置安排得差,喺正門口,又多人又有陽光,點影相到唔掂,搞到我地好掃興。

2020-07-30 2531 瀏覽
Lunch 做梗有八折只需要$288便可以食午餐❤️午餐食物種類很多!最重要有很多海鮮類例如蟹腳,龍蝦鉗等等。龍蝦鉗非常多肉!另外熱食方面印度菜非常出色有多種咖喱例如咖喱牛肉咖喱雞肉都十分入味另外有即煮嘅鐵板牛肉都非常Juicy 我仲叫咗個湯麵食有唔同湯底,我叫咗個冬陰功湯底泰式,yummy ! 甜品都有好多例如Raffle,心太軟各種Chessecake個心太軟稍稍有點失色,裏面啲朱古力煮得較為熟
最重要有很多海鮮類例如蟹腳,龍蝦鉗等等。龍蝦鉗非常多肉!
另外熱食方面印度菜非常出色
有多種咖喱例如咖喱牛肉咖喱雞肉都十分入味
另外有即煮嘅鐵板牛肉都非常Juicy
我仲叫咗個湯麵食有
唔同湯底,我叫咗個冬陰功湯底泰式,yummy !
2020-07-06
2020-07-24 2177 瀏覽
疫情之下又冇得食夜晚只能食午餐,顧客真係唔係好多感覺地方真係好闊落扲嘢食完全唔迫(可能係人少嘅關係)我最想講呢度嘅甜品真係唔錯好好食特別係喺雪櫃裏一杯杯嘅甜,雖然雪糕係Häagen-Dazs佢都有五種口味仲有一樣咖啡茶係任飲嘅有一個counter有個員工即刻整俾你呢樣嘢真係有人招呼又可以係咁飲,唔似得有啲餐廳要自己做雞手鴨腳整到污糟邋遢呢方面值得一讚佢午餐仲有兩款果汁都係任飲又有咖啡又有果汁總括來講場地乾淨係暫時疫情期間感覺食飯都好安心值得推介一下
疫情之下又冇得食夜晚只能食午餐
,顧客真係唔係好多感覺地方真係好闊落
扲嘢食完全唔迫(可能係人少嘅關係

佢午餐仲有兩款果汁都係任飲又有咖啡又有果汁
總括來講場地乾淨係暫時疫情期間感覺食飯都好安心值得推介一下
2020-07-15
$574.6 (午餐)
  • 自助餐
  • dessert
2020-07-02 2147 瀏覽
主題咁岩主打和牛,最岩一班食肉獸,最深刻好食威靈牛柳,炸和牛扒仲試食左有impossible meat 既菜式好似真肉感覺好新奇又健康d係吾錯,面包蟹多糕甘香,包基本飲品任飲驚喜係有凍柚蜜,整體都多野食。拎野食見個個都有帶口罩相對感覺ok。
  • 片皮鴨
2020-07-01 2553 瀏覽
因為疫情嘅關係,相信大家都少咗同朋友或者屋企人聚會,亦都少咗出去食野,相信其中一樣大家最掛住嘅野食一定係自助餐啦!為咗防疫,市面上唔少自助餐都轉咗放題嘅形式,減少人與人之間嘅接觸,不過位於尖沙咀嘅Three On Canton 因為食物種類多同限量(例如係生蠔同鵝肝多士),所以仍然係以自助餐形式呈現。但佢就提供咗75折優惠吸引大家去食,所以今次我就去開箱!首次公開大家最重視嘅一定係衛生問題,入座前要量體溫係基本措施,出去攞野食嘅時候餐廳規定一定要戴口罩,最最最好嘅係餐廳有專門嘅消毒專員定時清潔枱面,確保衛生情況,等大家食都食得開心啲。先睇下門口,餐廳係酒店3樓,門口有2個,近酒店雨梯呢邊嘅門口比較窄,但唔使擔心,入面用餐環境好闊落架!每枱之間都有一定嘅空間。餐廳隔離就係Bar,可以一邊睇住bartender 調酒一邊食野🤣🤣跟住就睇下攞野食嘅位置,定時會有人refill 野食,而且食物種類繁多,由日式刺身到馬拉喇沙再到鵝肝多士同日本A5 和牛,絕對可以滿足你嘅食欲。日式刺身嘅種類唔算多,但全部都好新鮮,不過環注意佢唔會幫你整走鮮蝦嘅籽,所以食個時要自己搞口,有少少麻辣。而生蠔就係昕開,

日式刺身嘅種類唔算多,但全部都好新鮮,不過環注意佢唔會幫你整走鮮蝦嘅籽,所以食個時要自己搞口,有少少麻辣。而生蠔就係昕開,每人限取2隻,再自己加sauce 同檸檬汁,生蠔同樣新鮮但就偏細隻,不過食自助餐細份嘅野只要排隊食多幾份就得啦🤣🤣

除咗冷盤之外,Three on Canton 同時提供多元化嘅熱食,其中一樣最吸引嘅一定係即燒A5和牛,熱辣辣咁食肉質嫩滑嘅和牛簡直係冇得彈!另外仲有成隻龍蝦,超多肉!!不過係凍食嘅~如果佢可以出焗芝士龍蝦就仲好啦🥰另外仲有即煎鵝肝多士,不過鵝肝都係比其他自助餐細隻,但就肉質鮮美💕

最後就講埋甜品~餐廳提供中西式甜點,中式有豆腐花涼粉,西式就有各種蛋糕,Häagen-Dazs 雪條同雪糕。強烈推薦大家食佢嘅窩夫!!佢一路熱住,上面加球雪糕就可以體驗冰火兩重天!超正!最後試埋佢嘅招牌心太軟,一切落中間朱古力就傾盤而出,味道亦好濃,好滿意!❤️

總括而言,Three On Canton 嘅野食好多樣化,而且又高質,衛生意識都好~有75折咁食就仲抵!職員態度都好好🥰大家掛住自助餐嘅話都可以黎食!
2020-06-30 1410 瀏覽
同朋友聚會,就book尖咀three on canton 地點就腳而餐廳環境唔差,食物仲保持水準。而且一行四人用openrice disc仲有-25off,對大家銀包君唔洗大出血,我地四個大男人又食得好飽,正呀
2020-06-27 1261 瀏覽
因為近排疫情開始緩和,我同屋企人就諗住食番餐正野🙊早2日去左gateway hotel既three on canton, 晚市海鮮種類繁多、應有盡有:法國生蠔、麵包蟹、龍蝦、長腳蟹⋯⋯真係食海鮮都已經回本啦😍當然熟食都有好多選擇,個人幾中意佢地既中式燉湯同埋燒和牛。餐廳既防疫意識亦做得唔錯,除左一般量體溫同提供消毒搓手液,職員會提醒食客去自助區要戴口罩同提供口罩套,夠哂衛生👍🏽

2020-06-26 1097 瀏覽
靚靚high tea 好大舊棉花雲,同小朋友黎食就最好不過當中幾款甜點都好正,好岩小朋友食鹹點當中,我最中意佢個熱情果帶子,同埋三文魚另外當然唔可以少左個主角 twining 茶啦,清甜可口大家快啲去試下啦
靚靚high tea
好大舊棉花雲,同小朋友黎食就最好不過
當中幾款甜點都好正,好岩小朋友食
鹹點當中,我最中意佢個熱情果帶子,同埋三文魚
另外當然唔可以少左個主角 twining 茶啦,清甜可口
大家快啲去試下啦
2020-06-25 1190 瀏覽
見到網上介紹,真係比佢個樣吸引到,咁少女同公主,仲話openrice訂位有折,一定要去試試啦!我哋好傻唔識路,問商場啲職員點行,都係搵左好耐行左一個大圈先搵到呢間餐廳🤷🏻‍♀️但其實近在咫尺🤦🏻‍♀️一大塊下午茶餐牌,覺得好特別🤩叫咗兩位用,我哋一個叫茶,一個叫咗特飲。個茶杯套裝好浪漫好少女呀😍大愛!個杯特飲正常,都好fresh既。等咗好耐個下午茶終於嚟喇!真。耐既,等到頸都長,不過一見到舊棉花糖心情都開朗晒!整體唔錯,鹹點好食,Scone都好食,甜點就好一般😕。跟住上網search下,呢個tea set原來二月已經開始,跟住我就再發現事隔幾個月後個樣已經同一開始有啲唔同,hea左...唔信你哋去睇返之前嗰啲post...呢個棉花糖tea set折左都係$448.8,打卡係一流嘅,但就唔好對食物期望太高,話有茶味個啲cake食唔出有茶味🤷🏻‍♀️仲有啲員工服務大部分都木無表情.........得一兩個先似係真。酒店餐廳Server。打完卡開心完咪好囉!
一大塊下午茶餐牌,覺得好特別🤩

叫咗兩位用,我哋一個叫茶,一個叫咗特飲。
個茶杯套裝好浪漫好少女呀😍大愛!
個杯特飲正常,都好fresh既。

TWININGS  grey  love  in  London  afternoon  tea
打完卡開心完咪好囉!
2020-06-19
2020-06-17 1837 瀏覽
同老公都係生蠔迷,是晚供應法國生蠔,偏鹹但十分新鮮,最好是無人排隊,次次一去便拎到。似乎d客喜歡凍龍蝦多點,不過我地食過又唔覺得太鮮甜,食了一隻半隻便算。好得意,是晚算滿座,但熱門出品位置都會出現排隊情況。鵝肝係即場煎,好香,我本身不吃內臟,老公就頗滿意。另有和牛,牛排等也不錯,有次切開,我嫌生生地,廚師即時幫我煎幾下,很貼心,抵讚! 刺食我地無乜點食,天婦羅得很少供應。麵檔飽肚嘢無食,蛋糕甜品賣相不錯,拿破崙十分好吃。我openrice訂座時列明生日,侍應見我吃到咁上下,奉上心太軟伴雪糕,係開心嘅😊。現場有紅白酒可自選,我地點了兩支白酒,每支$188,no free flow。整體服務專業有質素,疫情下,更見有專責監察員,不錯! 如能即場提供口罩袋會更方便,因每次出去取食物要戴上口罩。依家太多假食評,相又靚,又講到天花龍鳳,希望呢個真實食評幫到大家。75折食,我覺得值,如胃口大 ,更值🤣🤣
同老公都係生蠔迷,是晚供應法國生蠔,偏鹹但十分新鮮
,最好是無人排隊,次次一去便拎到
2020-06-16
  • 生蠔
  • 自助餐
  • 鵝肝
  • dinner buffet
2020-06-11 1969 瀏覽
昨晚同家人到尖沙咀Three on Canton 食自助餐。嗰度的炙燒和牛,威靈頓牛柳,非常美味。還有麵檔的船麵湯底都非常足料。本人突别喜歡甜品檔的心太軟同雪糕批。因為可以無限任食。
2020-06-08 1636 瀏覽
一心諗住酒店自助餐會有啲質素,選擇多,但去到好失望,一個L型行晒,去到朱古力噴泉位地下有曱甴。。。衛生好似麻麻!而職員服務都一般,杯野飲未飲完問都唔問就收走,埋單每人折左$650,呢個價錢可以有更好選擇
  • 生蠔