2025-03-11
今日又黎到筲箕灣搵食,比我地發現左呢間平民西餐廳,價錢非常親民,而家環境氣氛十分之好。好采唔使等就有得坐。首先我地點左個凱撒沙律,面頭既芝士🧀配咪生菜食十分之清新,芝士味好好,好岩亞洲人口味。主食方面就選左美國安格斯牛肉眼扒配黑松露醬燒汁,我地叫左5成熟。呢個肉汁係最鮮嫩可口,口感一流。配咪醬汁食簡直係人生一大快事。第二道主食係琺瑯鍋,慢煮牛面珠墩肉配意大利粉,呢個都係第一次食呢個部位,肉質鬆軟滑溜,容易入口,牛肉非常入味。第三道主食係西班牙海鮮飯,呢個賣相都十分吸引,食起更加係無得輸,非常好味😋。個味道好正,識食一定要試下。唔錯既選擇。最後可加20蚊加配西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕,呢個係自家製造,味道非常好,又滑又香,必食之選。飲品方面就點左蘋果汁同橙汁,都係100%鮮果撻汁,絕無添加劑,飲得放心。