2018-12-19 186 瀏覽
約左朋友去The Stadium 聚腳,環境好闊落,坐得幾舒服☺️咁岩仲係Happy hour前一分鐘Waiter幫特地落埋野飲!4個人叫左好多野食,有肉丸意粉,Ribs半份,黑松露蘑菇pizza,黑松露薯條,水牛城雞翼.....飽到暈haha...其中個Ribs唔錯,水牛城雞翼個味都好特別,酸酸地又夠辣都幾好味,可以一試!但個意粉同pizza就冇咩特別,pizza好似冇黑松露味!不過個薯條好正,黑松露醬點完可再添加!

2018-12-17 133 瀏覽
朋友知我鐘意籃球,帶左我來呢間食!餐廳裝修都幾切合主題,同埋有露天位,都係一個唔錯的傾計地方!講返野食,個漢堡包唔錯,個漢堡扒煎得幾好,不過我我覺得佢d配菜仲出色,薯條夠熱夠脆,個沙率菜都配搭得幾好,整體來講唔差。之後叫左個燒春雞,呢個就真係麻麻,雞肉偏鞋,加上味道都普通。
朋友知我鐘意籃球,帶左我來呢間食!
2018-12-16 153 瀏覽
成日經過樓下,樓上的螢幕總是播放著勵志的口號,相當吸引。這是重建的廠廈,基本上,整棟大樓,現在都是以食肆為準,每層都是有不同美食。走進餐廳的門口,已放置了一張足球機,方便等位時,可以一邊等待,一邊玩樂。望進去,地方更大,客人也不少。門口位置都好寬闊、整潔、光亮。內裡地方好寬廣,近在馬路邊,更是一個大陽台,放上數張餐椅,方便吸煙人士,猶如置身於蘭桂芳的路邊餐廳一樣。青菜沙律,新鮮鮮甜,爽脆,開胃。香草芥末醬烤雞,原隻烤雞,份量都是好大份,雖是烤,但雞肉稔滑香口,仍保留了肉汁,點上淡淡的青芥末味醬,增添味道,皮香濃,帶點蜜糖甜,玉米爽甜。餐湯是忌廉湯,湯底夠滑,稠,入口香濃美味。龍蝦意粉配海膽三文魚籽,主料全是海上鮮,樣樣都是貴價海鮮,鮮味十足,龍蝦是用蝦腳,啖啖肉,海膽、三文魚籽夠新鮮,海膽都是大大舊,用來拌薯意粉來食,滿足感十足。
成日經過樓下,樓上的螢幕總是播放著勵志的口號,相當吸引。
望進去,地方更大,客人也不少。

門口位置都好寬闊、整潔、光亮。

青菜沙律,新鮮鮮甜,爽脆,開胃。

香草芥末醬烤雞,原隻烤雞,份量都是好大份,

餐湯是忌廉湯,湯底夠滑,稠,入口香濃美味。

2018-12-16 147 瀏覽
琴晚同個兒時玩伴黎左呢度食野,叫左個愛國者漢堡同埋一杯Mojito,另一杯肥皂泡咁樣既唔記得叫咩名😅因為本人唔太飲酒飲左個2杯之後紅都臉哂,mojito飲第一啖幾好飲,但放得耐左既話薄荷味太勁,可能我唔識欣賞另一杯肥皂泡,個賣相係幾得意,飲落去有些少果香味, 幾啱我飲,但feel到啲酒精亦都勁d🤣講返個漢堡先,個賣相幾靚呀,啲配菜都好齊全,薯條,沙律菜,加兩條炸魚薯條我漢堡唔係話好特別,正常美式漢堡嘅味道,本人覺得先simply life個漢堡會好食啲,但呢間野個環境OK飲酒嘅話係唔錯嘅選擇

2018-12-05 227 瀏覽
好多人等位既the stadium,店員安排有少少混亂明明我地先到,但又會安排左比我地後到既人早入去不過好在我地唔趕時間,所以由佢-三個人,叫個大既夏威夷pizza先-厚批足料,味道唔錯,不過如果可以變芝心批就更加好-松露薯條~食薯條最緊不夠熱同埋唔腍,好食!-卡邦尼意粉味道普普通通,份量偏細,食多兩啖就濟左-雞翼夠大隻,但略嫌炸粉太多-飲品賣相唔錯,好夢幻味道都合符預期-三個女仔埋單,除番開每人二百幾蚊,都值得既-餐廳環境好大,好多座位係可以坐得耐,但真係太嘈,唔太適合幾個女仔傾計
好多人等位既the stadium,店員安排有少少混亂
明明我地先到,但又會安排左比我地後到既人早入去
不過好在我地唔趕時間,所以由佢
三個人,叫個大既夏威夷pizza先

厚批足料,味道唔錯,不過如果可以變芝心批就更加好

松露薯條~食薯條最緊不夠熱同埋唔腍,好食!

卡邦尼意粉味道普普通通,份量偏細,食多兩啖就濟左

雞翼夠大隻,但略嫌炸粉太多

飲品賣相唔錯,好夢幻
味道都合符預期

三個女仔埋單,除番開每人二百幾蚊,都值得既

餐廳環境好大,好多座位
係可以坐得耐,但真係太嘈,唔太適合幾個女仔傾計
30 分鐘 (堂食)
2018-12-04 236 瀏覽
本身無寫開食評,但依間野職員既行為令我想俾個差評營業時間寫話係到12點,未到11點已經黑哂面想趕人走。最尾last order叫埋杯凍檸檬茶,個啜筒仲要爛哂冧哂都可以照上。埋單我地一早擺左credit card,個女職員自己唔泥拎,仲怪我地唔叫佢泥收,態度超差咁細細聲話我地,唔想人聽倒其實可以唔講,餐廳本身都已經得番3/4枱客人,職員自己主動泥拎係好正常,點解需要客人叫呢?野食水準ok,唔難食,個烤雞幾好味,有再嗌,但未好食到需要忍受咁既服務態度
本身無寫開食評,但依間野職員既行為令我想俾個差評

營業時間寫話係到12點,未到11點已經黑哂面想趕人走。

• 燒春雞
2018-12-03 237 瀏覽
星期日中午與一眾好友8人行,想找個地方見面聊天!馬上有人提議於中間點(觀塘)聚餐~便找到這間The Stadium環境不錯,而且出電梯便有一部足球機,如要等位的也可以解解悶昨日到餐廳是下午2點後的時段,難得假日也不用等位,而且不算太多人!馬上說說食物的部分每也也點了一個午餐,除了自己的餐外,只嘗試到兩位朋友的美食炸魚薯條($98套餐價)魚肉不算太結實,香脆可口,一定要點檸檬汁吃,否則會覺得很油膩海膽意粉($138套餐價)這是我點的,最期待的意粉,賣相很不錯,而且蝦的數量剛好!可惜吃下去不算是很夠味道,整個意粉味道略不足夠。香草燒雞($138套餐價)別看小小碟的,吃下去發現份量多,建議與朋友分享共用!肉質是不錯,不會有(鞋)的感覺,香草味很足夠!朱古力咖啡☕️不錯!最後我們逗留了在餐廳2個小時,因為慢慢地用膳和聊天!聚會的好推薦!
環境不錯,而且出電梯便有一部足球機,如要等位的也可以解解悶

馬上說說食物的部分

每也也點了一個午餐,除了自己的餐外,只嘗試到兩位朋友的美食

炸魚薯條($98套餐價)

海膽意粉($138套餐價)

香草燒雞($138套餐價)

朱古力咖啡☕️
不錯!
2018-11-21 276 瀏覽
昨日想找個地方happy hour, 咁啱見到大廈有個牌就上去試下,一上到去有個四眼阿叔用不友善態度問我地有冇訂枱,我地話冇,佢就話咁bar枱介唔介意,因為我地4人,bar枱難傾計所以就說介意。然後佢即刻隊張飛埋黎話:咁你地企响門口等下啦!酒肉行屍式服務.客量不多、員工也不小、偏偏永遠看不見,客人叫.點菜叫了兩次,沒人應、第三次大聲一點、他們不高興.凍檸茶糖水不夠、想加多D,員工明明在附近、冇嘢做也冇人回應、永遠是背脊對着客.從來都未食過甜嘅 Buffalo WingNachos 嘅配料集中係一個地方度放,一啲都唔平均芝士薯條嘅芝士少得可憐
酒肉行屍式服務.
客量不多、員工也不小、
偏偏永遠看不見,客人叫.
點菜叫了兩次,沒人應、第三次
大聲一點、他們不高興.
從來都未食過甜嘅 Buffalo Wing
Nachos 嘅配料集中係一個地方度放,一啲都唔平均
芝士薯條嘅芝士少得可憐
2018-11-20 8187 瀏覽
今晚跟同事來這裏放鬆一下,步出,有一座桌上足球機,雖然玩不了,但是作擺設也挺特別的。之前來過覺得食物環境也不錯,地方很大,氣氛都挺不錯的,周圍都有電視播放著NBA的球賽,場內還有飛標供客人玩樂。如果抽煙的朋友,可以到室外雅座,環境也不賴的。因為我們只有兩人,所以沒有點太多東西。《特色炸物拼盤》這個拼盤好豐富,很適合那些有選擇困難的人,一次過可以滿足不同人的要求。拼盤有炸洋蔥圈,炸麥樂雞,炸Mozzarella 芝士條,水牛城雞翼,炸粟米麥樂雞,炸墨魚,我最喜歡的是炸粟米麥樂雞和水牛城雞翼,還配搭4款不同的醬汁,很貼心呀👍🏻《美國極黑毛豬》黑毛豬賣相不錯,厚切的,外層煎得香香的,很有bbq的風味,肉質不算很靭,加埋配菜一齊吃,口感提升了。《Rosemary Lemonade》顏色很美,有夏天的感覺,第一口喝到香香的Rosemary味,帶一點點微酸,感覺蠻清新的。《Midnight in Stadium》同事點了這杯,顏色很有層次同樣很美。第一口喝到很香的百香果味,很清新我很喜歡。

因為我們只有兩人,所以沒有點太多東西。

《特色炸物拼盤》

美國極黑毛豬
Rosemary Lemonade
Midnight in Stadium
  • 特式炸物拼盤
今晚去咗觀塘工廈嗰邊搵食,嗰friend 話有棟重新裝修嘅工厦有間幾特別嘅酒吧餐廳。 大廈外型時尚店內空間寬敞舒適。 間開了幾個area, 一邊可以玩掟飛鏢。 還有戶外的地方可以讓人抖抖氣。 bar 枱前有張大嘅桌球檯。 四周都有大電視。 好適合一班人嚟睇波飲嘢。酒吧嘅主題同球類有關, 枱面嘅餐紙非常有趣。大門大堂正中央放了足球機, 好啱 食飽咗舒展一下活動下。聽朋友講佢嘅食物質素都唔錯, 唔係淨係食環境。我哋二人各叫了一款晚餐, 晚餐可包括沙律或餐湯和餐飲。是日餐湯:粟米湯 粟米粒打成嘅湯, 唔好期望好幼滑 嘅口感, 反而覺得天然自製唔係開粉 嘅湯底。跟餐的青菜沙律, 集合各款唔同嘅 沙律菜, 還有粟米和豆, 再配合帶酸嘅沙律醬汁和橄欖油, 清新又開胃。晚餐:烤焗黑毛豬保雲蘇$188焗黑毛豬上枱香氣撲鼻。 分量頗大而且好厚, 肉質相當柔軟, 不費力量便能輕輕切開, 呈現出淺粉紅色, 好驚喜咬落竟然肉汁四濺, 而且外皮嘅麵包糠亦好入味, 完全鎖住肉汁 同 黑毛豬嘅味道, 超美味嘅一道菜! 可蘸燒汁或蘋果蓉。還有旁邊酸酸地嘅紅菜頭, 和香軟的焗薯塊。另一道晚餐辣番茄醬青口海鮮$168

酒吧嘅主題同球類有關, 枱面嘅餐紙非常有趣。

大門大堂正中央放了足球機, 好啱 食飽咗舒展一下活動下。

聽朋友講佢嘅食物質素都唔錯, 唔係淨係食環境。

我哋二人各叫了一款晚餐, 晚餐可包括沙律或餐湯和餐飲。

是日餐湯:粟米湯

烤焗黑毛豬保雲蘇

晚餐:烤焗黑毛豬保雲蘇$188
焗黑毛豬上枱香氣撲鼻。 分量頗大而且好厚
辣番茄醬青口海鮮

另一道晚餐辣番茄醬青口海鮮$168
鮮紅色嘅辣番茄醬, 裏面有花甲和青口。 重點就係個辣辣地又香濃惹味嘅番茄醬汁, 再加上 海鮮嘅精華 和各種香草 ,香料, 每條意粉都充滿著惹味醬汁。

凍朱古力 ( 跟餐加 $20)
凍飲都放了紙做嘅飲管, 機環保又有特色。 香濃嘅朱古力, 甜度適中, 飲到最後 都有好濃嘅朱古力味!

焗薯皮

焗薯皮$68
這是厚版嘅焗薯皮, 薯皮連着一層 薯仔肉, 配上表面的牛油果醬,酸忌廉 和一層芝士, 非常豐富美味。

Happy hour嘅drink list, 啱曬附近嘅打工仔。 除咗環境,食物質素都唔錯, 空間闊落空氣非常流通 唔會有一般酒吧侷促嘅感覺。
烤焗黑毛豬保雲蘇
辣番茄醬青口海鮮
焗薯皮
2018-11-18 218 瀏覽
其實之前都嚟過好幾次因為依間餐廳好大又可以坐好耐今日下午茶時間呢佢就話明叫六點半之前交枱餐廳服務一如既往嘅好晏晝飲啤酒仲happyhour呢度有BB櫈提供十分方便佢嗰松露薯條真係好好味佢呢度有唔同嘅節目係呀有足球啊籃球啊桌球都有仲有啲game可以俾人玩地方闊落好舒服鍾意坐出邊嘅都可以選擇outdoor嘅位一大班朋友黎都好適合 所以都超級推介呢間餐廳鍾意飲酒精類嘅朋友又啱 鍾意食西餐嘅朋友一定要來 食物環境非常好👍🏻
其實之前都嚟過好幾次因為依間餐廳好大又可以坐好耐
地方闊落好舒服鍾意坐出邊嘅都可以選擇outdoor嘅位
一大班朋友黎都好適合 所以都超級推介呢間餐廳
2018-11-16
2018-11-17 4270 瀏覽
充沛活力的晚上當然唔係講緊我係形容我細妹,今晚話帶我去觀塘食好西,話有得食有得玩啊!講到食我當然奉陪到底!原來位置是 The Wave 上次幫襯過樓上二間,臨走個陣都有打算去架啦!今日剛在觀塘見客,時間地點都剛剛好。👍⚽️The Stadium 設計風格年青活力,最適合上班一族收工後的 Happy Hour 好地方,餐廳仲預留露檯位置方便煙民。House wine 🍷 Red $58這裡氣氛有種收工後讓人放鬆感覺,所以我都點了杯酒享受一下,入喉順滑配合現場氣氛簡直相得益彰雞尾酒 Mojito $58烤鱸魚 $178底層是香滑軟綿薯蓉配上西芹粒增加口感,面層香鱸魚經烤過魚皮香脆可口,魚肉保持嫩滑帶汁啖啖滋味😋晚餐 3)烤焗黑毛豬保雲酥 $188跟餐沙律菜一客黑自豬肉質鬆軟豐潤而不膩口感極佳,香草控的朋友會鍾意這道菜,整個黑毛豬扒都包著香草同煮故香草氣味濃,我最喜歡旁邊的伴菜一點都不馬虎, 一口豬扒蘸一點梨汁或燒汁再配一口酸椰菜有消脂解膩作用。風格獨特舒適富活躍型且空間感十足!Happy hour 15:00 to 20:00 👏🍷🍸🍹🍻🥃
今日剛在觀塘見客,時間地點都剛剛好。👍

House wine 🍷 Red $58

晚餐 3)烤焗黑毛豬保雲酥 $188
跟餐沙律菜一客

烤焗黑毛豬保雲酥
👍😋

風格獨特舒適富活躍型且空間感十足!

2018-11-14
烤鱸魚
🤤
烤焗黑毛豬保雲酥
👍😋
2018-11-14 224 瀏覽
聽舅母話表弟同學搞生日會,邀請佢哋到觀塘工廈一間超大間嘅西餐廳開party,淨係掛牆電視都有10幾廿部,播放唔同種類嘅體育節目同新聞,食物質素有酒店搬水準,一於約埋friend 去見識下。原來係觀塘the wave 大廈,交通方便。 一出𨋢有部足球機,啱曬小朋友玩;另一邊有桌球同飛標又啱大朋友玩,飲品櫃載滿啤酒同飮料,唔只室內有大量唔同類形嘅餐枱同梳化,室外都一樣有舒適寬敞的梳化椅,全場佈置得充滿活力感,係我從未見過咁大嘅西餐廳。Set lunch叫咗一個鮮蝦魚子海膽配龍蝦汁意粉,上枱未食已經好吸引,鋪咗海膽、 鮮蝦同鮮茄,海膽鮮甜;鮮蝦大隻又夠爽,意粉口感煙靭輭滑。安格斯牛肉漢堡份量大,餡料有菇、芝士、煙肉、生菜、蕃茄同主角牛肉,配埋一籃載到滿嘅薯條。白豆忌廉湯味道濃郁,沙律新鮮。咖啡較其他正常大杯啲,香滑濃郁。下次約埋friends 聚舊呢度就最適合。

原來係觀塘the wave 大廈,交通方便。

白豆忌廉湯味道濃郁,沙律新鮮。

咖啡較其他正常大杯啲,香滑濃郁。

下次約埋friends 聚舊呢度就最適合

• 鮮蝦魚子海膽配龍蝦汁
  • 安格斯牛肉漢堡
2018-11-10 241 瀏覽
之前食過一次,覺得這裡的食物質素和環境都很不錯。所以今次又帶朋友來,乘機試試其他食物😝熱情果鮮蝦沙律沙律菜和生果都很新鮮。有大量熱情果醬汁,對我來說太多了,很甜。燒烤雞肉薄餅Pizza控朋友表示滿意。餅底厚薄適中,是脆的,但不是薄脆那種。餅面舖滿芝士,烤雞肉粒,和適量黃椒絲。好食!這裡的食物份量頗多,比較適合大班人,可以試多些不同種類的菜式一同分享。如果像我和朋友2人,能力有限,毎人啃半個pizza已經很飽了⋯⋯

熱情果鮮蝦沙律

燒烤雞肉薄餅

2018-11-09 3659 瀏覽
再次來到The Stadium, 對上一次是一家人晚上聚餐,今次剛好又係觀塘工作完, 所以同同事食個Lunch~餐廳本身環境相當唔錯, 非常寬敞, 所以人多的朋友或家庭聚會,呢喥都係一個唔錯的選擇.餐廳一入門口就有張桌球枱, 如果技癢, 可以同朋友切磋一下.每張枱上都有張墊枱紙, 因為設計是黑白色,同時可以供小朋友填色玩樂.是日午市套餐選擇有七款, 好快我地已經鎖定目標.安格斯牛肉漢堡 $128疊得高高的漢堡,賣相澎湃,相當具份量,加上半溶的芝士更加芝味無窮麵包烘焙出外層輕脆的口感,內裡鬆軟有彈性漢堡扒十分厚肉,口感扎實爽彈,一入口已是肉香四溢,牛味濃郁薯條炸得份外酥脆, 而吃完這麼多炸物後,也可來點清新爽脆的沙律中和一下炸魚薯條 $98剛炸起, 熱辣辣, 炸粉薄又香脆, 而且炸得好香脆,魚肉厚切, 配上Tartar醬味道唔錯.呢個炸魚薯條做得最好嘅係一啲都唔重油益味如果覺得油膩, 可以擰少少檸檬汁, 中和油膩感.但外皮就會容易變稔, 個人喜歡脆口, 唔太會加檸檬汁.吃Fish n Chips 不一定要配啤酒、配冰凍檸茶都很爽.
今次剛好又係觀塘工作完, 所以同同事食個Lunch~

餐廳本身環境相當唔錯, 非常寬敞,
所以人多的朋友或家庭聚會,呢喥都係一個唔錯的選擇.

是日午市套餐選擇有七款, 好快我地已經鎖定目標.

安格斯牛肉漢堡 $128

麵包烘焙出外層輕脆的口感,內裡鬆軟有彈性
漢堡扒十分厚肉,口感扎實爽彈,一入口已是肉香四溢,牛味濃郁
炸魚薯條 $98
剛炸起, 熱辣辣, 炸粉薄又香脆, 而且炸得好香脆,

魚肉厚切, 配上Tartar醬味道唔錯.
呢個炸魚薯條做得最好嘅係一啲都唔重油益味
如果覺得油膩, 可以擰少少檸檬汁, 中和油膩感.
但外皮就會容易變稔, 個人喜歡脆口, 唔太會加檸檬汁.
2018-10-20
午餐