因為疫情關係已經好耐冇嚟, 今次再返嚟整體體驗非常滿意。首先服務態度非常好, 雖然有些侍應有點生手, 但態度及笑容搭夠。 食物方面亦十分滿意, 無論是蒜片蝦, 蜆, 青口, 等等等等都十分好味, 尤其是蟹肉松露醬配多士, 我冇諗到係咁好食。 至於價錢亦相當合理, 希望餐廳繼續加油!
2023-04-09
慶祝紀念
生日
  • 西班牙白酒煮蜆
  • 蟹肉松露醬配多士
  • 避風塘蘿蔔糕
2023-02-07 1049 瀏覽
是次四個女仔同行Happy Friday開心傾計飯局友人實在好肚餓 一開始已經叫咗d小食😅之後各自叫咗杯野飲🍺🍹傾計氣氛幾好 好熱鬧 不過係嘈左d…,所以講嘢要大聲d先聽到🤣🤣耳朵粉 幾得意 幾彈口 有口感墨魚汁risotto 👍🏻👍🏻 入面有芝士…好濃味小食我覺得就一般 唔係好出色 有啲唔記得咗影相Pizza 熱辣辣 味道正常 不過不失飲品方面 2個左啤酒 2個叫左mock tail …Mocktail選擇不多 而且menu又冇寫要問waiter 先知有咩選擇
是次四個女仔同行
Happy Friday開心傾計飯局

友人實在好肚餓 一開始已經叫咗d小食😅
之後各自叫咗杯野飲🍺🍹傾計

耳朵粉 幾得意 幾彈口 有口感
墨魚汁risotto 👍🏻👍🏻 入面有芝士…好濃味
小食我覺得就一般 唔係好出色 有啲唔記得咗影相
Pizza 熱辣辣 味道正常 不過不失
飲品方面 2個左啤酒 2個叫左mock tail …
Mocktail選擇不多 而且menu又冇寫
要問waiter 先知有咩選擇

Came there with my gals for birthday celebration and you probably won’t believe this coz I cant as well: their cocktails are horrible (in my opinion, and all of my friends’ as well) Have gotta say, the staff is nice and the vibe is quite proper for quick catch up with friends. However the main element!! The drinks!! Are too horrible to be true… The food is meh, super small in portion, definitely not a good bargain

2022-10-09 1119 瀏覽
每次經過也很有氣氛,Happy Friday 甘😂❇️烤焗藍芝士薯條❇️香烤雞中翼❇️魚勝雞泡魚乾❇️一口炸芝士❇️大啡菇素菜貓耳形粉❇️汁燒章魚墨魚汁意大利飯❇️墨西哥牛油果芒果沙律❇️蕃茄pizza🌀整體食物都不錯,惟各份量不多,較適合女仔食多d😅 志在打下卡,chill 下!
每次經過也很有氣氛,Happy Friday 甘😂
❇️烤焗藍芝士薯條
❇️汁燒章魚墨魚汁意大利飯
❇️墨西哥牛油果芒果沙律
❇️蕃茄pizza

2022-09-24 1132 瀏覽
星期五book 了五位食午餐!不用等已即有枱。門口寫住買三送一;我們5人便只用了4人價錢食了set lunch +任飲餐湯,沙律,非常CP值高。餐廳以酒吧枱setting, 高椅!Set lunch 以日式9公格盒子出餐,看似非常豐富,價錢由$78→$1O8,豐儉由人!餐湯有翠玉瓜忌廉湯之後又轉紅菜頭湯一非常creamy. 午餐時間又冇限,可慢慢傾談;餐飲只配奶茶,檸水及茶;咖啡要加錢→因即磨喎!Anyway, 確是一餐很輕鬆又好味之午餐
2022-09-23
2022-07-10 1686 瀏覽
推介指數:5/10話說今日約左個朋友仔食晚餐,所以想搵一間氣氛ok,又傾到計嘅餐廳,之前行開寶勒巷見到依間餐廳幾好咁,所以就決定依間了。你or book位有8折,餐廳職員好有禮貌,又會主動推介,講解十分詳盡,值得一讚。我地2個人叫左生蠔、蜂蜜日本南瓜脆同北海道帶子鹹蛋黃汁意大利飯仲有杯 Special Cocktail(S'ENBRASSER)1.生蠔職員推介左隻新鮮返貨嘅西班牙生蠔,聲稱食落 Creamy,但係食落一d都唔creamy,仲要食到好鹹!係海水味定係用過鹹水沖過我都唔知了😅我有d懷疑佢比錯左法國個隻。2.蜂蜜日本南瓜脆佢炸皮就似係平時食 Fish and chip個隻,感覺唔襯南瓜食,佢落左蜜糖外,仲落左胡椒粉,食落感覺怪怪地。。。3.北海道帶子鹹蛋黃汁意大利飯 正常risotto應該係有少少硬,但佢就煮到一淋晒,食食下又會簡唔中食到幾粒飯硬硬地,好奇怪!鹹蛋味唔係好襯個飯😅不過帶子就爽口嘅,正常。4. SpecialCocktail(S'ENBRASSER)杯野好甜,本身rum都甜甜地加左糖水就仲甜,成杯好似飲緊佢糖水咁。。整體黎講,味道有進步空間,價錢偏貴,但服

推介指數:5/10

1.生蠔

2.蜂蜜日本南瓜脆

3.北海道帶子鹹蛋黃汁意大利飯

整體黎講,味道有進步空間,價錢偏貴,但服務就好好!

#尖沙咀西餐#生蠔
2022-07-07 1130 瀏覽
尖沙咀好chill嘅西餐酒吧黑毛豬火腿Pizza $118新鮮龍蝦雙重芝士汁扁意粉 $298汁燒章魚墨魚汁意大利飯 $198北海道帶子香蒜辣汁扁意粉 $188避風塘蘿蔔糕 $58吞拿魚他他 $98烤焗藍芝士薯條 $58塘揚炸雞件 $58墨西哥牛肉粟米片 $68我覺得,整體份量都偏細,性價比吾高,呢到6個人嘅份量,我哋番到屋企都肚餓,可能餐廳主要係想sell環境好再飲酒傾計,但我哋係想晚餐再飲酒傾計龍蝦雙重芝士汁扁意粉最出色汁燒章魚墨魚汁意大利飯啲飯我地一致覺得太咸~烤焗藍芝士薯條 芝士味勁香!其他小食同pizza就一般般The Right Place (寶勒巷) (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷17-19號地下
尖沙咀好chill嘅西餐酒吧

塘揚炸雞件 $58

墨西哥牛肉粟米片 $68

龍蝦雙重芝士汁扁意粉最出色
其他小食同pizza就一般般

The Right Place (寶勒巷) (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷17-19號地下
2022-06-27 707 瀏覽
看似係一間西餐廳 但其實內裡好多唔同種類既菜式😋環境唔錯 午市餐湯可以出去自己拎 任飲🤣滑蛋吉烈豬扒定食($88 +1)好豐富既定食(包湯+餐飲)👏👏肉鬆加白飯(不過白飯冇汁撈🙈)簡單又飽肚 豬扒炸得香脆 份量十足 飯後果有新鮮火龍果&菠蘿 食好飽飽🫰

滑蛋吉烈豬扒定食($88 +1)

2022-06-17 683 瀏覽
同朋友飲兩杯🥂同埋食下野 😋啲野食大部分都好好食 值得再去食這!!!卜左位 唔洗等位就入得 同埋冇限食幾耐 可以同朋友慢慢傾下計飲下野 chill 下🍺🍺個鰻魚pizza 好好食 個pizza 係薄批 好香脆鵝肝配蘋果肉 加上個 烘脆左既多士 好香個黑毛豬我地叫左7成熟 因為店員話係西班牙黑毛豬 可以唔全熟食 啲肉一啲都唔啲韌 好淋 贊👍🏻👍🏻我地4個人 加埋食左 千零蚊 每人叫左一杯cocktail 平均一人大概 370蚊左右
同朋友飲兩杯🥂同埋食下野 😋
啲野食大部分都好好食 值得再去食這!!!
卜左位 唔洗等位就入得 同埋冇限食幾耐
黃金帶子意大利飯
西班牙黑毛豬扒
黑松露蘑菇湯
2022-06-11 591 瀏覽
好耐之前食過2次 印象中係記得啲嘢食幾好味 尋晚同朋友諗住一齊happy Friday 頂 嘢食差左咁多 蘿蔔糕淋加無味 魷魚鬚淋加油冧冧 個nachos 細份加好少配粒同醬 個貓耳朵無味 帶子意粉正常 雞泡魚乾正常 野飲我地叫啤酒紅酒 咁食完想飲杯水 原來無水 要俾$129去買 咁算啦 叫杯蘋果汁 因為唔想飲酒 嘩 蘋果水黎架喎 透明架喎杯野 真心 為咗杯蘋果水寫食評 唔會再幫襯全晚最好味 係我自己買既生日蛋糕Btw 侍應服務ok 個個都幾有禮貌 係野食差 無冷氣
好耐之前食過2次 印象中係記得啲嘢食幾好味
真心 為咗杯蘋果水寫食評 唔會再幫襯
全晚最好味 係我自己買既生日蛋糕

Btw 侍應服務ok 個個都幾有禮貌 係野食差 無冷氣

2022-06-06 375 瀏覽
美國安格斯牛肉芝士漢堡:牛肉七成熟,剛剛好能夠鎖住啲肉汁麵包中間夾層芝士味道十分之突出👍🏻避風塘軟殼蟹:軟殼蟹口感做到外脆內軟,味道方面唔知係咪飲咗啲啤酒🍺,竟然食到甜味😂之後有少少辣味回來層次豐富😙 「牛堡:$138」「蟹:$98」「飲料:約$150」
「牛堡:$138」
「蟹:$98」
「飲料:約$150」
2022-05-08 723 瀏覽
星期日中午諗住去寶勒巷食新開的韓國菜,但沒有lunch同價錢比較不值。就去旁邊的The Right Place..中午有lunch set. 行入去環境唔錯,服務生又友善有禮貌。重點係食物好食。 叫左2個set .醉雞漢堡 同炸魚漢堡。驚喜係6x文 炸魚有2塊同好好食。貪食既我,又要多2個小食。炸燒賣同雞翼。但個湯竟然係中式湯猴頭菇煲雞,但都好好飲。一定一定會再嚟。尼到價錢係茶餐廳價,但食物質數係酒店.下次試下夜晚嚟試試。
.下次試下夜晚嚟試試。
2022-05-08
午餐
  • 炸燒賣
2022-04-18 703 瀏覽
✨烤杜迪克西班牙黑毛豬叉燒便當 $118一打開都幾驚喜🤣🤣有中華沙律 泡菜同咸蛋😂😂😂 好似一個飯盒有齊各國嘅食物 雖然配搭有啲奇怪 但都好食嘅😂 叉燒份量都幾多 有10塊以上 叉燒甜甜地同埋啲肉都幾瘦 啱我口味 食落都有肉味 撈埋個薑蓉都好正👍👍 跟餐仲有個飲品送😉 我地見到餐牌仲有好多其他野都好吸引 好想食 有機會會再返黎試😋😋😋味道❤️❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️💔服務 (外賣)環境 (外賣)💰晚餐人均~$50(+其他外賣)✅再幫襯

✨烤杜迪克西班牙黑毛豬叉燒便當 $118

味道❤️❤️❤️❤️
抵食❤️❤️❤️💔
服務 (外賣)
環境 (外賣)

💰晚餐人均~$50(+其他外賣)

✅再幫襯

外賣自取
2022-03-04 619 瀏覽
我好少俾食評,因為懶得打咁多字,但係呢個鰻魚丼實在太好味,超過我嘅預期,真係估唔到疫情之下求其買個外賣都可以食到咁高質素嘅食物,鰻魚一食就知係靚嘢,肉質Q彈,味道鮮甜,物超所值,值得encore
蒲燒鰻魚滑蛋丼
外賣自取
蒲燒鰻魚滑蛋丼
2022-03-01 457 瀏覽
WEEKEND真係要鬆一鬆晚餐已經要外賣LUNCH RELAX一下黎左呢間西餐座位都舒服點左~牛肉CHEESE BURGER伴薯條架BURGER有生菜蕃茄千島醬個牛肉有肉汁口感還好薯條係直薯條熱辣辣黎到都幾脆口~帶子蒜香意粉帶子有三粒煮得非常好好嫰滑好讚意粉口感都好好唔會太硬身**湯可以自己出去不果日就係中湯*****美中不足係成日有隻小飛飛徘徊如果可以改善就好了當***
WEEKEND真係要鬆一鬆
晚餐已經要外賣