2023-12-24
半個月前book咗悅品酒店嘅聖誕Lunch Buffet,一入到酒店大堂即刻感受到濃厚嘅節日氣氛,兩米高嘅聖誕樹係個好好嘅打卡位~😆餐廳The Platter 係LG 層,有𨋢直落行多幾步路就到,非常方便。一入到餐廳大堂都幾寬闊,職員帶我哋入座一張四人枱,枱面上有兩個聖誕頭飾同聖誕玩具,即刻感受到愉悅嘅聖誕氣氛。Lunch Buffet嚟講The Platter食物種類都算幾多,唔同種類嘅熟食、刺身、海鮮、冷盤、羊架、牛扒、甜品等等應有盡有。甜品有雪糕、窩夫、朱古力噴泉、唔同款式嘅糕點,味道不錯,而且賣相幾吸引~食到一半有少少驚喜:聖誕老人帶住一個大禮物袋嚟派禮物同影相,相當有節日氣氛,大人同小朋友都好開心~ 餐廳整體感覺良好,食物種類多,環境舒適,又有節日氣氛,職員同聖誕老人都好友善,我地一家人都好開心,期待下年聖誕節再去The Platter 食Buffet!