2022-04-26 75 瀏覽
晚市停左好耐🍽️放寬返當然一定要出去鬆一鬆,好彩預先book定台~真係full house限時食1.5 hours🔔推介🍕Deluxe Mushroom pizza🍄 素食pizza(椎茸﹑白玉菇﹑磨菇﹑杏鮑菇﹑烤松子仁﹑白松露油﹑水牛芝士🧀﹑芳提仁芝士﹑青醬) 🍖Slow-Cooked BBQ Baby Pork Ribs with French Fries🍟🦑🥨Crispy Calamari🥤Kitkat Mocha
限時食1.5 hours

🦑🥨Crispy Calamari

🥤Kitkat Mocha
2022-04-22 664 瀏覽
將軍澳真係好多餐廳,趁而家唔熱又唔凍,最舒暢就係坐outdoor呼吸下户外空氣。Set lunch 有 pizza , pasta, salmon, pigeon, steak, sandwich 選擇種類都幾豐富,一見到個 five cheese pizza 即刻諗起Vietnam 果個 4 cheese pizza 毫無疑問地點左。果然芝味濃郁,buffalo mozzarella, fontina, parmesan, aslago, gorgonzola共冶一爐。Secret menu 係要問餐廳有冇蜜糖點黎食,答案係有架,鹹香加甜蜜正到呢。慢煮醬燒牛肋骨,好巨型既骨加埋慢煮過厚身又不失淋滑牛肉,中意食牛既必點,係惹味BBQ sauce之下仍然可以咀嚼出牛味, 一旁既gravy加落焗薯仔同bb 菠菜都幾夾。識嗌一定嗌多兜bbq sauce點牛肉食。 另外加點左忌廉波菜,今日真係食好多菜。Mussels呢度煮得比較清淡,係食青口既原味,鮮味既可以加鹽提一提。Tiramisu真正用左Mascarpone Cheese而唔係 cream, 欣賞 ! 咖啡同酒味再濃啲更加 Perfec

Tiramisu真正用左Mascarpone Cheese而唔係 cream, 欣賞 ! 咖啡同酒味再濃啲更加 Perfect。

完美的一餐Lunch , 可一亦可再。

🏠 The Pizza Pig
💵 $400 pp ( lunch set 128+ pp)
📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
  • 慢煮醬燒牛肋骨
  • five cheese pizza
2022-03-26 106 瀏覽
The attitude is extremely poor, seems like they don't care about the business under the pandemic situation, first-time walk-attitude was extremely bad, but I still, manage to order my take-out because my son likes it. The second time I order thru phone they refer a mobile phone number to leave the orders, to which no one responded, which I order at 5 pm. I will not go there anymore I don't need to waste time on this kind of service since there is so much good food in TKO.
2022-03-26
外賣自取
2022-03-23 149 瀏覽
服務生嘅態度比茶餐廳仲要差好多,建議想受氣或揾人嘈交不妨去食一餐。包保大開眼界。陪同小朋友去吃飯,小朋友看到餐牌的食物,問起侍應那是什麼食物,侍應回應了一句,然後另一個小朋友再問侍應另外一張圖片是什麼食物,侍應黑面加態度惡劣說:你喜歡是什麼便是什麼。這樣的服務員簡直畢生難忘。食物方面,第一感覺:貴。第二感覺,沒有特別好吃,名大於實。第三感覺,食物上枱也不熱。枉稱最好吃的pizza。除了賣相之外,矇著眼吃的話或會以為在吃pizza hut。
2022-02-23
  • 推介的話對不起良心
2022-03-15 152 瀏覽
今日係三八婦女節,搵埋老友一齊午餐同太太們慶祝,其實都係搵個理由見面啫,今時今日咁嘅情況,唔適當地調節生活,真係好難過😫今日揀 Pizza Pig 同天氣都有少許關係,天氣實在太靚,揀一間海傍半開放式餐廳自然係首選。餐廳裝修以白色為主,簡約清新,有種好悠閑感覺💪午餐 Menu 幾抵食,有四道菜由$118-198,有前菜(4選1)、主菜(8選1)、甜品及咖啡/茶,主菜有Pizza、Pasta、魚、牛、豬、漢堡等選擇,其本上都足夠😍🔻Pancetta Spinach Salad😋個沙律好好食,bb波菜好新鮮,其他配料如鹹豬腩肉、合桃、紫洋蔥、蘑菇等令成個沙律好豐富👍🔻Pumpkin Soup個湯不過不失冇乜大驚喜,咁嘅價位午餐呢講算合格囉🔻Salmon Tartare (加$18)😋呢個他他同剛才沙律一樣令人好 refreshing ,牛油果、酸豆及 wasabi mayo 令個他他好正👍🔻Salami & Radicchio Pizza 9”😋Pizza 餅底烤得好軟脆,salami 味道亦好香濃,配埋兩款芝士 Mozzarella 及 Gorgonzola 好完美,Pizza面放咗紅菊

🔻Pancetta Spinach Salad😋
Pancetta  Spinach  Salad

🔻Pumpkin Soup
Pumpkin  Soup

個湯不過不失冇乜大驚喜,咁嘅價位午餐呢講算合格囉

🔻Salmon Tartare (加$18)😋
Salmon  Tartare

🔻Salami & Radicchio Pizza 9”😋
Salami  &  Radicchio    Pizza  9”

Pizza 餅底烤得好軟脆,salami 味道亦好香濃,配埋兩款芝士 Mozzarella 及 Gorgonzola 好完美,Pizza面放咗紅菊苣,用佢黎做pizza 餡料第一次見,食落去冇乜特別味道,就當係一種菜咁食吧

🔻Spaghetti Pomodoro
Spaghetti  Pomodoro

蕃茄醬意粉一向係意大利菜其中一樣主打食物,我每次食意菜都係必點,呢個茄醬意粉送到時,單憑外表已覺得一般,意大利粉望上去好肥大,已經知道泡過時,所以食落有啲似茶記意粉質地,加上個茄醬汁味道偏淡,個人覺得可以再濃啲,Menu 有提用上 Basil 但實際欠奉,如果加上適量新鮮 basil 葉相信味道會提升不少

🔻Casareccia with Chicken Ragu😋
Casareccia  with  Chicken  Ragu

第一次捲意粉感覺好好,煮得好 al dente,同剛才個 spaghetti 口感完全不一樣,再加上個青醬同芝士,食落去幾豐富有滿足感👍

🔻Pan-seared Red Perch😋
Pan-seared  Red  Perch

紅鱸魚柳煎得個皮好香脆,伴埋紅黃辣椒、茄子及紅椒汁,成個賣相好討人喜愛,整體味道不錯👍

🔻Apple Tart & Coffee😋
Apple  Tart

跟餐甜品係蘋果撻,雖然係跟餐但味道及賣相還好,只係略為過甜,幸好有杯齋啡幫手🤣

以佰幾蚊價錢食四道菜午餐喺咁嘅餐廳 hea 上兩個鐘,個人覺得還可接受,雖談不上有大驚喜,但亦冇乜大問題,不過如果用同等價位而又想食意大利pasta的話,我會選擇同區 PICI,睇番我之前PICI雙關食評就知👌
2022-03-08
Pancetta  Spinach  Salad
Salmon  Tartare
Pan-seared  Red  Perch
Apple  Tart
2022-03-09 102 瀏覽
唔好以為我好大食😏個日我同朋友玩完獨木舟就去左呢度食野。。我地咁多人先可以食到咁多野ᒍᗩ。。佢嘅份量都唔洗架。。如果2個日去就食唔到咁多野啦😁講真如果咁多人絕對係好底食👍🏼👍🏼同咁啱我地早去到啱洗排隊。。晏啲就好多人排架啦。。仲有呢度個ᑭIᘔᘔᗩ有2個ᔕIᘔE架。。15‘同30’。。我地叫左個15‘。。但隔離枱4個人叫左30’。。失禮晒🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😏😏..🐟Tᑌᑎᗩ TᗩᖇTᗩᖇE🍕15‘ ᗰᗩᖇGᕼEᖇITᗩ🍝ᑕᗩᖇᗷOᑎᗩᖇᗩ🥩GᖇIᒪᒪEᗪ ᑌSᗪᗩ ᗷᒪᗩᑕK ᗩᑎGᑌS ᖇIᗷ-EYE STEᗩK🐷GᖇIᒪᒪEᗪ ᑭOᖇK TOᗰᗩᕼᗩᗯK🍖ᑕᖇISᑭY ᑭOᖇK KᑎᑌᑕKᒪE🐽SᒪOᗯ-ᑕOOKEᗪ ᗷᗷᑫ ᗷᗩᗷY ᑭOᖇK ᖇIᗷS🍰TIᖇᗩᗰISᑌ🍹OᖇEO ᗰᗩᗪᑎESS..📍 The Pizza Pig將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖
唔好以為我好大食😏
個日我同朋友玩完獨木舟就去左呢度食野。。
我地咁多人先可以食到咁多野ᒍᗩ。。
佢嘅份量都唔洗架。。如果2個日去就食唔到咁多野啦😁
講真如果咁多人絕對係好底食👍🏼👍🏼
同咁啱我地早去到啱洗排隊。。
晏啲就好多人排架啦。。
仲有呢度個ᑭIᘔᘔᗩ有2個ᔕIᘔE架。。
失禮晒🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😏😏
🐷GᖇIᒪᒪEᗪ ᑭOᖇK TOᗰᗩᕼᗩᗯK
🍖ᑕᖇISᑭY ᑭOᖇK KᑎᑌᑕKᒪE
📍 The Pizza Pig
🐷GᖇIᒪᒪEᗪ ᑭOᖇK TOᗰᗩᕼᗩᗯK
🍖ᑕᖇISᑭY ᑭOᖇK KᑎᑌᑕKᒪE
2022-03-06 92 瀏覽
農曆新年從來都冇拜年既習俗加上而家COVID只可用留喺香港🇭🇰無咩做就約朋友食下啲以前save低左要去試既餐廳🍴而今次我地就去左The Pizza Pig-可能因為疫情嚴重啦 加上農曆新年 餐廳都唔太多客人 唔洗等位👏🏼👏🏼👏🏼-我地兩個人叫左pizza + risotto + 薯條 + 兩杯飲品-Pizza: 當然要叫主打既Signature Pigge啦🐷個皮食出得係自己搓😋 好有口感😍加上啲料好足👍🏽一啲都唔馬夫👏🏼Risotto: Prime Seafood Risotto🦐都有三隻蜆三隻青口仲有三隻蝦 啲蝦仲要隻隻都好爽口好厚肉😌薯條: Parmesan Fries❤️啲芝士完全豪不客氣咁灑喺面👏🏼-兩個人食咁多野真係好飽😂 不過真係好食😋下次要再黎再試其他Pizza🙌🏽
農曆新年從來都冇拜年既習俗
加上而家COVID只可用留喺香港🇭🇰
兩個人食咁多野真係好飽😂
不過真係好食😋下次要再黎再試其他Pizza🙌🏽
2022-02-04
午餐
♥ 又再離 𝗧𝗛𝗘 𝗣𝗜𝗭𝗭𝗔 𝗣𝗜𝗚 呢間將軍澳南嘅海旁餐廳chill下意大利藍白風情格調座位有室內和室外 帶寵物來可坐室外陽光充足 舒適寬敞 好有渡假氣氛~上次來試了lunch set試過招牌Pizza和Tiramisu等所以今次試下其他主食和小食❥ Crispy Calamari $135魷魚圈啖啖肉厚好喜歡外層嘅脆粉和調味辣粉沾上蛋黃醬或蕃茄醬都好夾~❥ Beef Short Ribs $268好有驚喜嘅慢煮醬燒牛肋骨超大份好抵食一絲絲肉質非常軟淋還有些薯仔伴碟 好正~❥ Pork Orecchiette $168貓耳朵粉好彈牙滿滿嘅芝士辣肉碎醬汁少辣又惹味~❥ Roasted Veg side $58雜錦烤蔬菜 乾身夠原味~❥ Tropical Punch $62 🍹 熱情果、蘋果汁、菠蘿汁、椰子糖漿清爽帶少甜充滿夏日風情❥ Super Fruit Tea $42 🍵 原來是整壺茶呢味道酸酸甜甜的~
♥ 又再離 𝗧𝗛𝗘 𝗣𝗜𝗭𝗭𝗔 𝗣𝗜𝗚

所以今次試下其他主食和小食

❥ Crispy Calamari $135
魷魚圈啖啖肉厚
好喜歡外層嘅脆粉和調味辣粉
沾上蛋黃醬或蕃茄醬都好夾~

❥ Beef Short Ribs $268
好有驚喜嘅慢煮醬燒牛肋骨
超大份好抵食
一絲絲肉質非常軟淋
還有些薯仔伴碟 好正~

❥ Pork Orecchiette $168
貓耳朵粉好彈牙
滿滿嘅芝士辣肉碎醬汁
少辣又惹味~

❥ Roasted Veg side $58
雜錦烤蔬菜
乾身夠原味~

❥ Tropical Punch $62 🍹
熱情果、蘋果汁、菠蘿汁、椰子糖漿
清爽帶少甜
充滿夏日風情

❥ Super Fruit Tea $42 🍵
原來是整壺茶呢
味道酸酸甜甜的~

• 慢煮醬燒豬肋骨
  • CRISPY CALAMARI
小編真係估唔到呢間質素麻麻地主要都係因為睇完人哋嘅review個個都話不錯的🥲呢間pizza主打30寸勁長pizza當然小編怕太多所以只係叫左15寸去嘅時候係年初三所以當時勁好彩唔洗排隊(疫情嚴重大家保重😷小店不妨bookmark定方便遲啲去🥰)-🐤一句總結:性價比低🥲不了不了 😎會回訪嗎: ❌❌❌等候時間: ~5 mins (假日下午3:00PM)≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋🥲蕃茄肉丸芝士意粉 $158 ▶️ 7.25/10非常之惹味嘅一個意粉 味道嘅話會比8.5意粉煮得剛剛好而且唔會濕 番茄醬係非常之入味上面仲有幾多嘅芝士碎 都會食到芝士味但唔算好濃肉丸總共有三大粒 真係好大粒同埋肉味都幾重😆但真係唔明呢個意粉點解係$158咁貴😅可能我唔識欣賞份量真係好少好少只能剛剛好比到一個人食 幾個人分真係唔夠😔😍𝒮𝒾𝑔𝓃𝒶𝓉𝓊𝓇𝑒 𝒫𝒾𝑔𝑔𝒾𝑒 15” $198 ▶️ 6.5/10 仔細睇原來個pizza同個意粉只差$40😂的確15”真係好大個 下面已經預先切好比你方便大家可以用手直接抽出黎 見到人地推介呢個pizza所以試吓 點知🥲呢個pizza最特別係有手撕豬手 本來我都幾鍾意食豬手嘅點
小編真係估唔到呢間質素麻麻地
主要都係因為睇完人哋嘅review個個都話不錯的🥲
呢間pizza主打30寸勁長pizza
當然小編怕太多所以只係叫左15寸
去嘅時候係年初三所以當時勁好彩唔洗排隊

🐤一句總結:性價比低🥲不了不了
😎會回訪嗎: ❌❌❌
等候時間: ~5 mins (假日下午3:00PM)
≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋

個人認為服務唔算好好 因為小編遇到以下景況
服務員同我地落緊單嘅時候有個要10個人嘅枱問佢嘢
由於位置不多所以只能安排兩個人一枱然後分開坐
當然會問下可唔可以再安排啦 點知佢直接講唔得好難安排
而且佢語氣都幾重 個客都驚所以都同佢講唔係challenge佢
不過小編覺得可以講盡量安排啦 (最後嗰10個人走左)
後來因為呢件事服務員覺得唔好意思
除咗同我哋check多次單之外仲免費送了tiramisu😂
如果唔係就總共差唔多$6XX了
小編真係冇expect過佢會請🤣
至於其他就冇乜問題嘅 反而會因呢件事而覺得服務唔算好🙈

😚推介指數 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤🐤🥚🥚🥚🥚
(🐤為1分;🐣為半分)
有啲覺得自己被人伏左😂
真係性價比不高
比左$4XX三個人都食唔飽🥲
🙋🏻‍♀️自費食評
🙏🏻食評只供參考 視乎當日出品
≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋
🤤𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚎 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 @eat.with.hen
𝕀𝕟𝕤𝕥𝕒𝕘𝕣𝕒𝕞 | 𝔽𝕒𝕔𝕖𝕓𝕠𝕠𝕜 | 𝕆𝕡𝕖𝕟𝕣𝕚𝕔𝕖 𝕃𝕍𝟛 | 𝕋𝕣𝕚𝕡.ℂ𝕠𝕞 𝕃𝕍 𝟠💛
記得like & save低以便日後再試❤️
9:幾好食wor推介👍🏻
9.5或以上:深刻難忘一定要試😍
tiramisu
  • Tiramisu
Pet Friendly❤️ The Pizza Pig🐽 💫..將軍澳南。。沿海濱方向真係有好多餐廳選擇。真你好鐘意呢個地方,環境寧靜舒服,趁假日下午來放放風🍃 吃個lunch🍽 曬曬太陽聊聊天☀️,感覺真係加倍捨意。今次選址係Donki 附近既歐陸西餐廳🍽,設計以藍白色為主調,真係有種外國海邊渡假小感覺。亦設室內 & 戶外用餐區,仲係一間Pet Friendly 西餐廳,帶埋小動物黎吃飯感覺更chill 喔。鐘意飲酒既朋友來happy hour 亦可以選擇high table,總有一款合你心意吧👻。ll $268慢煮醬燒牛肋骨、烤薯、菠菜roasted potato, sautéed baby spinachll $172蒜辣白酒蜆肉意粉fresh clam, roasted garlic, chili, shallots, white wine, cherry tomato, rocketll $135酥脆辣魷魚圈、青檸蛋黃醬marinara, house spice, garlic mayoll $88榛子朱古力醬香蕉薄餅ll $62芒果青瓜特飲, 蜜糖柚子、薑汁啤酒cucumbe

l[56h Slow-Cooked BBQ Beef Stort Rib]l $268
慢煮醬燒牛肋骨、烤薯、菠菜

l[Linguine Vongole]l $172
蒜辣白酒蜆肉意粉

l[Crispy Calamari]l $135
酥脆辣魷魚圈、青檸蛋黃醬

l[Banana Nutella Pizza]l $88
榛子朱古力醬香蕉薄餅

l[Mango Mule Mocktail]l $62
芒果青瓜特飲, 蜜糖柚子、薑汁啤酒
cucumber, citron honey, ginger beer

整體食物質素不錯,簡單既白酒煮蜆🐚 夠新鮮但意粉略嫌overcook;

慢煮牛肋骨🐮 原條份量十足而且炆煮入味軟淋❤️;小食炸魷魚圈🦑 加左辣粉椒鹽更惹味;甜品既甜蕉Pizza🍕 餅底口感煙韌加上Nutella banana🍌🍫 香甜,不錯既新穎選擇。最後來一杯Mocktail🍹,一邊fresh 住chill 下個weekend 吧。cheerssss
×××[The Pizza Pig]×××
©將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖
2022-02-15 70 瀏覽
The Pizza Pig - 每次經過都勁香pizza味星期六日成日都好多人食~🤩所以就揀咗日閒日去又係有抵食set lunch啊!有前菜、主菜同野飲/甜品🍮價錢係$138 up~ (未加一)前菜:叫咗兩隻唔同既沙律🥗(左上)普通貨色,好似是但將啲送餸頭餸尾味擺埋一碟😥(右上) 一般既Caesar salad~主菜:叫咗一個pizza一個意粉(左下)野菌芝士青醬pizza個pizza皮好食!不過質地係屬於偏硬同埋薄批(唔適合冇牙人士)🤣而中間啲餡料都鋪得幾均勻,同埋唔知點解我食到有啲羊既味~(右下)三文魚白汁忌廉通粉啲三文魚ok,通粉軟硬程度適中,Errr冇咩特別!😗———————————————————價錢:🎖🎖食物:🎖🎖🎖*5🎖為最高⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰🔍#是但求其將軍澳
Set lunch

The Pizza Pig - 每次經過都勁香pizza味
星期六日成日都好多人食~🤩
所以就揀咗日閒日去
又係有抵食set lunch啊!
有前菜、主菜同野飲/甜品🍮
價錢係$138 up~ (未加一)

前菜:叫咗兩隻唔同既沙律🥗
(左上)普通貨色,好似是但將啲送餸頭餸尾味擺埋一碟😥
(右上) 一般既Caesar salad~

主菜:叫咗一個pizza一個意粉
(左下)野菌芝士青醬pizza

(右下)三文魚白汁忌廉通粉
啲三文魚ok,通粉軟硬程度適中,Errr冇咩特別!😗

———————————————————
價錢:🎖🎖
食物:🎖🎖🎖
*5🎖為最高
🔍#是但求其將軍澳
2022-02-12 78 瀏覽
招牌鬼馬‘豬’意薄餅🍕招牌手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、烤燈籠椒、紅洋蔥、水牛芝士、蕃茄醬,本身個餅底整得好好👍🏻厚薄適中個邊脆脆地,食得出靚麵粉,最特別係手撕豬手焗完脆脆地未食過咁好食,唔怪得叫招牌👍🏻👍🏻👍🏻吞拿魚他他🥗吞拿魚撈左麻油同芝麻特別香,蓮藕脆片真係好香口好脆加左墨西哥辣椒同牛油果🥑清新好開胃。蒜辣白酒煮蜆🧄蜆好鮮好甜,個蒜辣白酒汁煮得好正用麵包點埋個汁仲正。辣豬片脆片🥠配埋牛油果醬,炸到好脆好脆送酒真係一流,所以叫埋啤酒🍺啤啤佢。意大利芝士蛋糕🍰一層層好分明,有小小咖啡酒味先叫正👍🏻👍🏻👍🏻
2022-02-10
2022-02-10 58 瀏覽
🍴自從上年12月起,我盡量都減少食肉,算係ꜰʟᴇxɪᴛᴀʀɪᴀɴ,所以一見到有新豬肉嘅餐廳都會好開心☺️ 呢間喺ᴛᴋᴏ日式超市附近嘅店,每次去到都有狗仔🐶,係寵物𝘍𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘭𝘺餐廳,我都好想帶小白仔嚟食呀💗 今次叫咗沙律🥗、黑松露意大利飯、有菠蘿🍍嘅pizza🤡,同埋家人鍾意嘅豬手~ 牛油果🥑係素食恩物,營養滿分💯 意大利飯特別叫佢哋煮軟身啲,啱返屋企人口味,黑松露好香😁 我差啲叫咗30吋Pizza,好彩個哥哥仔提出懷疑🤔 哈哈哈15吋都好飽,最鍾意係佢哋嘅薄皮,好香脆🤗 最後香噴噴嘅豬手,屋企人讚不絕口,不過太飽喇,食唔晒要打包🙈本身係食肉獸嘅我,一開始喺12月份唔食肉嘅時候,都會食嚟食去嗰幾樣野,有時唔知食咩好,經常係番茄🍅炒蛋同豆腐青菜,後來發現其實好多餐廳都有新豬肉,食落去一樣好好味,重點係食少咗肉嘅時候,又可以幫助倒地球🌍 植物蛋白質對身體都好好,呢間餐廳係其中一間我好鍾意嘅新豬肉餐廳🍴大家都不妨試下☺️👍🏻

2022-01-12
  • TIRAMISU
2022-02-09 61 瀏覽
今日落樓下去海旁吹下風,行行吓聞到好香嘅Pizza味,原來啲香味來自The pizza pig ,咁啱我同朋友又想搵個地方傾吓計, 於是就入咗去幫襯。餐廳環境好舒服,非常開陽,夠寬躺。午餐有lunch set,但由於時間已經四點幾,我哋諗住順便當食埋晚飯。雜菌芝士薄餅(素)薄餅的選擇有很多,最衰我們只得二人,不然的話,一定會叫個長長的大pizza吃。朋友覺得雜菌芝士比較特別,於是毫不猶豫便點了這個。薄餅底夠薄又香脆,上面舖有各式各樣的蔬菜和菇類,芝士香濃,極之好吃!美國特級安格斯肉眼扒配薯條呢個美國特級安格斯肉眼扒好吃到不得了!肉質好嫩滑,味道濃厚,而且非常Juicy!另外薯條份量好多,絕對係即叫即炸,非常香脆可口!酥炸魷魚圈魷魚圈香酥脆爽,口感Q彈,容易咀嚼,加埋特別嘅醬汁,倍感鮮味。Mango shake芒果沙冰好綿好足料,完全唔會食到碎冰粒,好fresh!

雜菌芝士薄餅(素)

美國特級安格斯肉眼扒配薯條

酥炸魷魚圈

Mango shake
芒果沙冰好綿好足料,完全唔會食到碎冰粒,好fresh!

2022-02-08 51 瀏覽
將軍澳海旁好夠chill嘅一間意大利餐廳,半開放式設計,可以坐露天座位同朋友飲酒傾計,又可以同狗狗一齊坐,,環境食物都中上,係一個假日休閒好去處!Short Beef Rib非常大件! 切開條骨都夠2-3人share食!肉質軟熟, 牛肉切出嚟係一絲絲,BBQ醬好夾Signature Piggie🔸分別有15吋 / 30吋size!2個人食15吋已經好夠飽🙈🔸睇相見到30吋係成張枱咁長!適合4-6人share👍🔸有招牌手撕豬手、香草肉腸、辣肉腸、水牛芝士等🔸食落幾足料,有啖啖肉嘅感覺😄🔸小編本身對呢道signature dish拉高咗期望值,但 食完未覺味道有太大驚喜溫馨提示:小編發現呢度晏晝係有happy hour時段!飲品買一送一!所以同朋友Chiil下飲下野傾計就最好不過😄

Short Beef Rib

非常大件! 切開條骨都夠2-3人share食!
肉質軟熟, 牛肉切出嚟係一絲絲,BBQ醬好夾

Signature Piggie

🔸睇相見到30吋係成張枱咁長!適合4-6人share👍
🔸有招牌手撕豬手、香草肉腸、辣肉腸、水牛芝士等
🔸食落幾足料,有啖啖肉嘅感覺😄