2022-12-10
今日有事要去一去將軍澳,就約左朋友去將軍澳食晏,突然之間好想食pizza,行行下見到pizza pig呢間餐廳,係門口見到佢餐牌都幾吸引,加上唔洗等位就入左去食,職員親切有禮,服務唔錯.慢煮醬燒豬肋骨 $288配上椰菜沙律,薯條同大舊粟米好豐富,豬肋骨經過慢煮後肉質好腍輕輕一切就已經起骨,不過面頭既燒烤汁偏酸,薯條夠脆會令人一條接一條甘食,粟米亦夠甜.Pepperoni Pizza $178配料有意式辣肉腸,水牛芝士同蕃茄醬每次食pizza都必點😆由於兩個人食所以就叫左M size,點知一上到枱已經嚇親,M size都比我哋想像中大份有八塊😂而pizza 烤得香脆惹味,辣肉腸同芝士係絕配.Tiramisu $88朋友話食完Tiramisu就會好lucky,所以佢一見到就立即心心眼😍Tiramisu層次分明,口感軟滑creamy咖啡味濃,唔錯!.Pink Piggy $62粉紅佳人- 入面有蕃石榴汁、蘋果汁、士多啤梨酸酸地好開胃亦唔會好甜.Pineapple & Peach $72菠蘿味好fresh,酸酸地好開胃,不過就唔太飲到蜜桃味
慢煮醬燒豬肋骨 $288
Pepperoni Pizza $178
配料有意式辣肉腸,水牛芝士同蕃茄醬
每次食pizza都必點😆
Tiramisu $88
Pink Piggy $62
粉紅佳人- 入面有蕃石榴汁、蘋果汁、士多啤梨
酸酸地好開胃亦唔會好甜
Pineapple & Peach $72
菠蘿味好fresh,酸酸地好開胃,不過就唔太飲到蜜桃味