2021-10-10
畢咗業之後好少黎到東邊街一帶,原來好多舖頭都唔同晒,除咗以前轉堂一定會落去幫襯嘅蛋撻舖冇咗之外,原址對面仲開咗間steak bar。餐廳唔算大,真係俾人入面飲酒chill下鋸下扒嘅小店,店舖盡頭係一大排雪櫃,擺滿特色啤酒,亦有梳打、果汁之類,選擇幾多。我地揀咗西柚梳打同菠蘿汁,特別推介菠蘿汁,好fresh,冇加工甜味~我地一人一份flat iron,再加多個牛油珍寶虎蝦做side dish,平時去餐廳食咁樣叫起碼$200幾$300,但呢度只係$196,超抵~~~講真見到個價錢其實我地唔會將個期望擺到好高,但見呢度裝修咁有格調就姑且信佢對自己既食物質素有要求啦🤣🤣等緊食嗰陣已經聞到超香,廚師一個人自己包辦煎牛、煎蝦仲即炸埋薯條,難得嘅係樣樣火候都對辦,隻蝦仲特別特別香😍😍😍薯條係粗身嗰款,炸到漲卜卜,係啲調味濃咗少少但都可接受,外脆內軟又條條都唔會過燶真係好難得。走嘅時候沿東邊街落返去先發現原來牆身有靚靚壁畫,近年西環越黎越多餐廳出面有壁畫打卡,大家行過打卡之餘都可以試下呢間,真心抵食又好食~