2024-10-11 341 瀏覽
今次快閃沙田,由於我地兩個係想搵個地方舒舒服服座下傾下偈飲杯野食d 野咁,所以來到 Terrace in seaside ,見佢出來熊貓系列,就一於嘗試一下新出品。✡️ 嫩綠蘆筍蟹肉飯卷 ~ 一放底已經散發出芝麻油的香味, 飯卷望落簡單, 但食落口蟹肉清甜蘆筍清新幾夾。✡️ 黑白熊貓Oreo蛋糕 ~ 熊貓賣相勁得意好吸引, Oreo 味道香甜個cream 好濃郁香滑,仲要個熊貓係食得的。✡️ 啖啖蟹肉千層麵 ~ 一絲絲蟹肉夾在中間的千層麵,芝士溶化在麵上好濃郁好正。🍹 青提寒天啫喱奶蓋 ~ 最低層係茶,所以成杯飲品唔會太甜,有粒粒青提果肉在內奶蓋同茶幾夾。🍹 惡鬼荊棘海提子沙冰 ~ 萬聖節主題飲品造型加分, 提子沙冰清甜解渴。
熊貓系列,就一於嘗試一下新出品。

𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ▎ 最近去開沙田新城市廣場 ᴀᴘᴘʟᴇ 拎新到貨日常工具行街經過「 바다 앞 테라스 」朋友就俾佢嘅熊貓吸引到原來餐廳同新城市商場 做緊「 ᴄʜɪʟʟ ᴘᴀʀᴋ 」活動聯乘推出⚠期間限定⚠嘅熊貓主題食品 主打一波相機食先而期間仲有小遊戲玩 同店員對戰 勝出遊戲可以拎禮物 可惜當日禮物就派晒 而店員好好 為我地送上野飲補數睇返熊貓牌面介紹 今次活動食品⚠只係沙田分店限定⚠青提寒天啫喱奶蓋 𖤘 以清新嘅青提為主調 配上滑順奶蓋滿滿嘅寒天啫喱基底 啖啖清涼 為夏日帶嚟青提嘅清新風味 每啖都可以感受到青提嘅酸甜口味 再受到Q彈嫩口嘅寒天啫喱 嫩綠蘆筍蟹肉飯卷 𖤘 風味以紫菜飯素麻油為重 飯卷中間布滿蟹肉拌上嫩綠露筍及綠葉在旁 作點綴 配合熊貓主題 形造出滿滿氛圍感黑白熊貓 ᴏʀᴇᴏ 蛋糕卷 𖤘 ᴏʀᴇᴏ 蛋糕卷鬆軟可口 略帶嚟點點黑森林風味 配上作為點綴嘅精緻得意「 熊貓蛋白餅 」甜品嚟講發揮唔錯 夠ɪɢᴀʙʟᴇ啖啖蟹肉千層麵 𖤘 千層麵份量比預期中大份 同朋友分嚟食就就啱啱好 千層麵蕃茄味唔怕太酸 千層麵口感幾好 厚而煙韌 連埋啖啖蟹肉
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

睇返熊貓牌面介紹 今次活動食品⚠只係沙田分店限定⚠

青提寒天啫喱奶蓋 𖤘 以清新嘅青提為主調 配上滑順奶蓋
滿滿嘅寒天啫喱基底 啖啖清涼 為夏日帶嚟青提嘅清新風味
每啖都可以感受到青提嘅酸甜口味 再受到Q彈嫩口嘅寒天啫喱
千層麵蕃茄味唔怕太酸 千層麵口感幾好 厚而煙韌 連埋啖啖蟹肉 好滿足

🜸
▸ 啖啖蟹肉千層麵 ┅ HKD 88
▸ 嫩綠蘆筍蟹肉飯卷 ┅ HKD 98
▸ 青提寒天啫喱奶蓋 (C) ┅ HKD 58
▸ 黑白熊貓 ᴏʀᴇᴏ 蛋糕卷 ┅ HKD 62
▸ 惡鬼荊棘海提子沙冰 (C) ┅ HKD 0

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𓌈˒˒   ᴛᴇʀʀᴀᴄᴇ ɪɴ ꜱᴇᴀꜱɪᴅᴇ 바다 앞 테라스   𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 ❀
❜ 沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期L6樓609號舖
Shop 609, L6/F, New Town Plaza Phase I, 18-19 Sha Tin Centre Street, Sha Tin
2024-10-05
  • 嫩綠蘆筍蟹肉飯卷
  • 黑白熊貓 ᴏʀᴇᴏ 蛋糕卷
2024-09-10 732 瀏覽
今次沙田呢間淨係打卡影相都已經好吸👀之前都去過一次喺新開商場天台好有feel好chill👍餐廳主要係賣柑橘,不過無叫到,對嗰嚿橙冇興趣😹😹價錢真係OK,有設計過啲食材外觀味道啲小朋友食得開心芒芒夏日芒果窩夫$108有四件咁多,壘到高一高,啲小朋友見到就已經好開心,擺盤精緻,水果都比好多,$108抵呀超級肉醬芝士千層麵$88有一嚿mozzarella芝士👏 千層麵同千層麵之間都有好多餡,唔會乾噌噌,粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷$108幾有心思,普通壽司加蛋黃醬同魚子粒,口感滿分👏老少咸宜都食得開心,鋪咗啲芝麻更加香口。清爽爆汁西柚檸檬梳打$46這間餐廳的擺盤和材料真的新鮮顏色豐富,西柚汁真的加了兩塊西柚,很有誠意👏
今次沙田呢間淨係打卡影相都已經好吸👀
之前都去過一次喺新開商場天台好有feel好chill👍

餐廳主要係賣柑橘,不過無叫到,對嗰嚿橙冇興趣😹😹

價錢真係OK,有設計過啲食材外觀味道
啲小朋友食得開心

芒芒夏日芒果窩夫$108
芒果窩夫🧇

超級肉醬芝士千層麵$88
肉醬千層

粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷$108
幾有心思,普通壽司加蛋黃醬同魚子粒,口感滿分👏
老少咸宜都食得開心,鋪咗啲芝麻更加香口。

清爽爆汁西柚檸檬梳打$46

芒果窩夫🧇
肉醬千層
2024-08-28 911 瀏覽
打卡黎一次還可以接受既…間餐廳出面等位嘅位置冇冷氣,其實客人已經排隊排得好辛苦,但係個侍應冇盡力幫我哋安排位置,不停俾兩位嘅人入先。其實入邊嘅位比較闊落兩位都可以坐到四人,但係佢就冇積極地安排。俾人感覺係唔想你入去食咁樣你慢慢等啦。而且入邊四人枱真係好少好少!!如果多人只可以坐室外就唔使等,但係個位比較曬同埋比較熱冇冷氣。成個晏晝入面,全場包埋水吧,都係得三個人。除咗紮馬尾長頭髮嗰個女仔服務比較好之外,其他人都唔積極。我都明白呢間餐廳係食風景,但係整體比我感覺唔好。環境係一流嘅!座位都比較闊落!如果係情侶拍拖係好適合,但係一家大細就唔建議嚟啦⋯⋯食物方面:凍朱古力比較苦:冇甜味唔好飲!仲要勁多冰上面好多可可粉。濟州柑橘乳酪:有怪味,感覺柑唔新鮮,唔好飲,但上面個大柑橘還可以。松露油炸醬麵:幾好味,重口味,但份量少,性價比唔得。明太子蟹肉飯卷:抵食好味👍燒慢煮雞腿紫蘇拌飯:飯唔多只係鋪平咗,個雞腿都幾大件,但好似唔係好熟,沙律菜有苦味。小柑橘的迷你套餐2:幾好👍又有甜品,個甜品好正上面嗰塊蜜糖柑橘做得幾好。又有橙汁又有四件飯卷,兩件炸雞,少少薯條同埋一炸沙律菜。幾抵食!因為等得太耐,我地
打卡黎一次還可以接受既…
而且入邊四人枱真係好少好少!!
成個晏晝入面,全場包埋水吧,都係得三個人。
除咗紮馬尾長頭髮嗰個女仔服務比較好之外,其他人都唔積極。
我都明白呢間餐廳係食風景,但係整體比我感覺唔好。

食物方面:
凍朱古力比較苦:冇甜味唔好飲!仲要勁多冰上面好多可可粉。
松露油炸醬麵:幾好味,重口味,但份量少,性價比唔得。
明太子蟹肉飯卷:抵食好味👍
因為等得太耐,我地又趕時間。我哋四個人坐咗二人枱,好彩食物係一碟一碟上。所以嗰張枱都擺得晒,但係都係感覺有啲迫,所以冇乜點影相.
2024-08-28
45 分鐘 (堂食)
2024-07-06 996 瀏覽
𓈒𓏸 ⛅🍹 𓂂𓈒𓏸享受這份這‬放慢時間的愜意 *ೄTerrace in Seaside 最近同innisfree 合作,推出咗一個innisfree套餐✨🔅 Innisfree Pop Pop! Vitamin C Power Up Set包括柑橘窩夫同柑橘乳酸梳打,主打滿滿的維他命C,酸甜適中,爽口不膩,補充活力又滋養肌膚。清爽解膩,成為炎熱夏日的最佳消暑良品。相當適合愛美又注重健康又鍾意打卡既女仔。🔅檸檬油醋煙三文魚沙律檸檬油醋汁為沙律增添開胃的酸甜滋味,整體呈現清爽可口的風味,是非常適合炎熱夏日的一道開胃低卡沙律。 ❤️🔅豬腳紫蘇拌飯豬腳煮得好軟爛香嫩,飯撈咗韓式辣醬,甜甜辣辣好開胃!🥰
𓈒𓏸 ⛅🍹 𓂂𓈒𓏸享受這份這‬放慢時間的愜意 *ೄ

🔅檸檬油醋煙三文魚沙律

🔅豬腳紫蘇拌飯
豬腳煮得好軟爛香嫩,飯撈咗韓式辣醬,甜甜辣辣好開胃!🥰
2024-06-28
2024-06-30 966 瀏覽
來自韓國仁川過江龍,位於沙田的「Terrace in seaside」,每當經過都有很多人。趁著假日,相約朋友一齊試試。 餐廳主打韓西Fusion,裝修簡約,以木系為主,環境廣闊,坐得舒適。 😋是日選擇:1️⃣明太子蟹肉飯卷 🍽餡料豐富,表面還有滿滿的明太子及蟹肉,簡簡單單的飯卷,吃起來的味道絕不簡單。 2️⃣神話豬腳紫蘇拌飯 🍽豬腳肉質軟,夠入味,豬皮富有骨膠原,配上紫蘇拌飯,很有驚喜!3️⃣檸檬油醋煙三文魚沙律 🍽清新的沙律,作為前菜,令人開胃。 4️⃣加強了的韓式忌廉黑咖啡 🍽濃濃咖啡香氣,以黑咖啡為主,配上香滑忌廉,咖啡愛好者必試。 5️⃣POP POP!Vitamin C Power Up Set 🔸柑橘窩夫 🔸柑橘乳酸梳打 🍽鬆軟的窩夫,清甜柑橘的果肉,散發誘人的香氣。柑橘乳酸梳打清爽開胃,加入了一粒粒爆珠,炎炎夏日,飲一口,爽!

😋是日選擇:
1️⃣明太子蟹肉飯卷
2️⃣神話豬腳紫蘇拌飯
3️⃣檸檬油醋煙三文魚沙律
🍽清新的沙律,作為前菜,令人開胃。
4️⃣加強了的韓式忌廉黑咖啡
🔸柑橘窩夫
🔸柑橘乳酸梳打
2024-06-30
5 分鐘 (堂食)
2024-06-27 655 瀏覽
今日放假約左朋友去之前食過幾次既Terrace in seaside ,小清新風格,簡潔而不失格調,讓人感覺舒適又放鬆仲同innisfree crossover,推出左啱曬炎炎夏日嘅Vitamin C Power Up set!隨set 附送維C極光精華試用裝一份 啱晒夏天用檸檬油醋煙三文魚沙律天氣咁熱,開胃沙律又點少得配上就油醋好清爽明太子蟹肉飯卷明太子醬汁惹味,蟹肉量超多入面包住雞蛋絲,蘿蔔絲,青瓜,牛蒡,紫蘇葉口感好豐富,而且夠哂飽肚神話豬腳紫蘇拌飯 豬腳炆得入味而且好腍,有火炙過估唔到又幾好味柑橘窩夫窩夫嘅口感外脆内軟,而且柑橘肉份量十足幸福柑橘乳酸梳打酸酸甜甜,爽口又夠Fresh加強了的韓式忌廉黑咖啡咖啡上面配上綿滑忌廉 多左一層口感,幾有驚喜

嘅Vitamin C Power Up set!

隨set 附送維C極光精華試用裝一份 啱晒夏天用

檸檬油醋煙三文魚沙律
天氣咁熱,開胃沙律又點少得
配上就油醋好清爽

明太子蟹肉飯卷
明太子醬汁惹味,蟹肉量超多
入面包住雞蛋絲,蘿蔔絲,青瓜,牛蒡,紫蘇葉
口感好豐富,而且夠哂飽肚

神話豬腳紫蘇拌飯
豬腳炆得入味而且好腍,有火炙過
估唔到又幾好味

柑橘窩夫
窩夫嘅口感外脆内軟,而且柑橘肉份量十足
幸福

柑橘乳酸梳打
酸酸甜甜,爽口又夠Fresh

咖啡上面配上綿滑忌廉
多左一層口感,幾有驚喜
2024-06-26 484 瀏覽
收工去左新城市行下,見到呢間colorful 嘅小店,店裡面裝潢係溫馨嘅原木色,燈光亦打得幾靚。呢間同Innisfree crossover嘅套餐,用左好多柑橘🍊水果,由飲品同甜品都係,酸酸甜甜嘅口味啱晒夏天悶熱嘅香港。檸檬油醋煙三文魚沙律🥗 醬汁十分清爽,係炎炎嘅夏日食就最適合不過明太子蟹肉飯卷,蟹肉十分足料加上少少嘅明太子拌勻,係舒服嘅一道菜。神話豬腳紫蘇拌飯,咸香嘅烤豬手唔會太肥太乾,好好食,CP值極高。清新嘅橘子🍊配埋外脆內軟嘅waffle,唔會過甜,好滿足嘅一餐。最後,會送埋INNISFREE 嘅試用裝,期待返去試下✨
Innisfree 柑橘Waffle

最後,會送埋INNISFREE 嘅試用裝,期待返去試下✨
2024-06-19
Innisfree 柑橘Waffle
2024-06-21 548 瀏覽
餐廳最近聯乘Innisfree推出Vitamin C Power Up Set🍊有招牌嘅柑橘窩夫配柑橘乳酸梳打🥤食呢個套餐仲有Innisfree sample送,果然每次嚟都有驚喜🫶🏼🎈Pop Pop! Vitamin C Power Up Set !柑橘肉鋪滿窩夫🍊清新又好味,窩夫厚身得嚟好鬆軟,加上輕盈幼滑嘅忌廉,成件事配合得恰到好處🫶🏼柑橘乳酸梳打酸酸甜甜,清新解膩🥤🎈檸檬油醋煙三文魚沙律 煙三文魚味道鮮甜,配以牛油果醬🥑及沙律菜🥗以黑醋調味,整體配搭豐富,食落好有滿足感❤️🎈神話豬腳紫蘇拌飯 豬腳肉質軟腍,外香內嫩煮得好入味,食落帶點油脂香,配招牌紫酥拌飯,呢個配搭無得輸😚🎈明太子蟹肉飯卷 飯卷上鋪滿蟹肉,用料十足,單睇賣相已經好加分🍥飯卷裡面有醃蘿蔔同牛蒡,加上明太子鹹香,味道豐富🎈加強了的韓式忌廉黑咖啡 黑咖啡為基底,加上幼滑忌廉,概念有啲似奶蓋咖啡,忌廉口感濃厚,剛好中和咖啡嘅微苦,呢個私心推薦✨

柑橘乳酸梳打酸酸甜甜,清新解膩🥤

🎈檸檬油醋煙三文魚沙律
煙三文魚味道鮮甜,配以牛油果醬🥑及沙律菜🥗

以黑醋調味,整體配搭豐富,食落好有滿足感❤️

🎈神話豬腳紫蘇拌飯

🎈明太子蟹肉飯卷

🎈加強了的韓式忌廉黑咖啡

2024-06-18 3962 瀏覽
最近轉左嚟沙田返工,每次經過 Terrace in seaside 都好多人,今日早放終於可以嚟試下啦! 店內以簡約嘅木系裝潢為主,營造一種自然舒適嘅感覺。餐牌除咗有 set menu,仲有多款沙律、飯卷同特色飲品,下次可以再同朋友一齊嚟呀~✨Pop Pop! Vitamin C Power Up Set!套餐包括柑橘窩夫同柑橘乳酸梳打,窩夫嘅口感外脆內軟,而且柑橘肉份量十足,散發住誘人嘅香氣,而柑橘乳酸梳打酸酸甜甜,爽口得嚟仲好Fresh呀!宜家叫呢set,仲有 Innisfree 嘅維C 極光精華嘅sample 送😍✨煙肉薯仔溏心蛋沙律煙肉薯仔配搭新鮮沙律菜同溏心蛋,餡料豐盛之餘,味道清新開胃又健康。✨神話豬腳紫蘇拌飯豬腳既味道岩岩好,有少少肥膏但又唔會太膩,配埋有少少辣嘅紫蘇飯,夠晒惹味!✨明太子蟹肉飯卷飯卷鋪滿明太子蟹肉,味道鮮甜,仲有醃蘿蔔同牛蒡,口感豐富。✨加強了的韓式忌廉黑咖啡 ☕️咖啡入口香醇濃郁,微苦嘅咖啡配上綿滑忌廉,入口充滿層次感!
煙肉薯仔溏心蛋沙律
✨煙肉薯仔溏心蛋沙律
✨神話豬腳紫蘇拌飯
✨明太子蟹肉飯卷
飯卷鋪滿明太子蟹肉,味道鮮甜,仲有醃蘿蔔同牛蒡,口感豐富。
✨加強了的韓式忌廉黑咖啡 ☕️
咖啡入口香醇濃郁,微苦嘅咖啡配上綿滑忌廉,入口充滿層次感!
煙肉薯仔溏心蛋沙律
2024-06-17 408 瀏覽
去享受度假風韓式美食😌看到Terrace in seaside最近推出了期間限定Innisfree Set,以我喜歡的柑橘🍊作主題,CP值高又有嘢送🧡一於去嘆!🟠檸檬油醋煙三文魚沙律 用青瓜片把肥美厚厚的煙三文魚捲起,配以新鮮沙律菜和檸檬油醋🧡清新開胃。🟠神話豬腳紫蘇拌飯 豬腳皮肥厚味美🤤啖啖盡是骨膠原,Q彈十足。配以紫蘇拌飯惹味無比。🟠明太子蟹肉飯卷 飯卷上面堆滿了綿密滑滑的蟹肉,帶有明太子鹹香,鮮味十足,很喜歡。 🟠Innisfree Set $188聯乘Innisfree期間限定維C亮肌柑橘套餐🍊包括了:柑橘窩夫和柑橘乳酸梳打🧡柑橘窩夫配以超多汁的新鮮柑橘和香滑忌廉,窩夫入口外脆內軟,讚!柑橘乳酸梳打以一整個柑橘作飾,味道清新充滿果香,仲有粒粒爆珠,喝完還可以吃柑橘 🍊補給滿滿維他命C。隨餐還附送 Innisfree 維C極光精華試用裝乙份呢~🟠加強了的韓式忌廉黑咖啡 確實感到是加強了☺️咖啡入口香醇濃郁☕️忌廉幼滑不帶膩感。

🟠檸檬油醋煙三文魚沙律

🟠神話豬腳紫蘇拌飯

🟠明太子蟹肉飯卷

🟠Innisfree Set $188

🟠加強了的韓式忌廉黑咖啡
確實感到是加強了☺️咖啡入口香醇濃郁☕️忌廉幼滑不帶膩感。

2024-06-14 384 瀏覽
之前喺海港城食過一次 發現沙田都開咗念念不忘佢嘅柑橘乳酸梳打今日約咗friend食lunch 決定再食多次呢到座位好闊落 都坐得幾舒服Menu好多選擇 我見份量都好多所以我哋叫咗幾樣嘢一齊share前菜叫左檸檬油醋煙三文魚沙律 非常開胃個擺盤好靚 三文魚夾埋青瓜一齊食 好味😋神話豬腳紫蘇拌飯份量好多 豬腳超級腍 一啲都唔會覺得好嚡 個飯係泡菜飯 有少少辣 配埋豬腳食好夾👍🏻明太子蟹肉飯卷 啖啖蟹肉😍好滿足另外叫左杯加強版韓式忌廉黑咖啡上面有層奶蓋 好滑 中和返苦澀味見到張餐單有innisfree set 原來佢地做緊crossover 我哋叫左黎試😁😁 個set有柑橘窩夫同埋我好想飲既柑橘乳酸梳打仲有vitamin C sample送😍😍唔錯👍🏻窩夫好鬆脆 上面好多cream 啲柑橘好甜😍好清新 唔會好膩👍🏻柑橘乳酸梳打 賣相好靚 打卡必叫入面好多爆珠同柑橘 好好咬口👍🏻推介
之前喺海港城食過一次 發現沙田都開咗

啲柑橘好甜😍好清新 唔會好膩👍🏻
柑橘乳酸梳打 賣相好靚 打卡必叫
入面好多爆珠同柑橘 好好咬口👍🏻推介
  • 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
餐廳環境舒適,服務態度好好。食物選擇多,質素好高👍🏻 賣相亦令人眼前一亮。每次食完都可以大滿足繼續💁🏻‍♀️。1)明太子蟹肉飯卷:面頭有滿滿嘅明太子再加埋鮮甜嘅蟹肉。飯卷入面有紅蘿蔔絲牛蒡。入口好有層次感,非常健康好味👍🏻整體配合得好好。2)檸檬油醋煙三文魚沙律:肥美嘅煙三文魚卷上青瓜。新鮮易入口。沙律菜好新鮮爽脆。好健康好清新, 完全感受到用心製作👍🏻好好味🥰。3) 神話豬腳紫蘇拌飯 神話豬腳厚切片再加少少醬汁。好Juicy, 肥瘦適中,絕不油膩。加上香噴噴嘅豬腳皮,滿滿嘅骨膠原🥰。紫蘇拌飯入咗啲泡菜,好香口好惹味,真係好食到停唔到口😋今期撞啱佢有一個Innerfree Pop Pop! Vitamin C power up set promotion甜品:vitamin C power up柑橘窩夫窩夫好香好有蛋味。甜度適中,內外兼備。淡淡都係鮮甜嘅濟州柑橘果肉。所有柑橘都去晒皮,啱晒想食橙,又怕搣皮嘅人。絕對係最高級嘅享受必食😌飲品:加強了的韓式忌廉黑咖啡Pop Pop!金橘乳酸梳打 🍊🧡呢個超推介打,滿滿嘅維他命C同香甜果肉清新解渴😃所有食品飲品都好精彩好豐富😍食材精美新鮮,用心

1)明太子蟹肉飯卷:

3) 神話豬腳紫蘇拌飯

甜品:vitamin C power up柑橘窩夫

飲品:加強了的韓式忌廉黑咖啡

所有食品飲品都好精彩好豐富😍食材精美新鮮,用心製作。絕對係必食推介😍👍🏻👍🏻👍🏻❤️
1933 瀏覽
2024-06-09
  • 明太子蟹肉飯卷
  • vitamin C power up柑橘窩夫
  • Pop Pop!金橘乳酸梳打
  • 神話豬腳紫蘇拌飯
2024-06-09 344 瀏覽
🔶️Innisfree Set▫️Vitamin C Power Up柑橘窩夫▫️POPPOP柑橘乳酸梳打柑橘乳酸梳打酸酸甜甜好解渴,杯頂還放上原隻柑橘,配埋粒粒POPOP又飲又食大滿足;窩夫鬆軟香脆,鋪滿香滑鮮忌廉同新鮮柑橘,每一口都甘甜不膩😋🔶️檸檬油醋煙三文魚沙律煙三文魚和青瓜卷成花形,配上新鮮沙律菜,再點上油醋及檸檬汁,十分清新開胃🤤🔶️神話豬腳紫蘇拌飯豬皮下有點肥膏,爽口彈牙又不膩,豬肉肉嫩不乾,紫蘇拌飯帶點微辣勁惹味😚🔶️明太子蟹肉飯卷滿滿的蟹肉,放上檯已想立即將整件放入口,入面還有雞蛋絲、青瓜、蘿蔔等…配埋醬汁啖啖都好滋味🤗🔶️加強了的韓式忌廉黑咖啡“加強了”的黑咖啡配上香滑的忌廉,入口好creamy,立即醒神😎
🔶️Innisfree Set

▫️Vitamin C Power Up柑橘窩夫
▫️POPPOP柑橘乳酸梳打

🔶️檸檬油醋煙三文魚沙律

🔶️神話豬腳紫蘇拌飯

🔶️明太子蟹肉飯卷

🔶️加強了的韓式忌廉黑咖啡
2024-06-08
5 分鐘 (堂食)
2024-06-08 309 瀏覽
呢間韓式打卡輕食café🤩一直都收藏喺我嘅口袋名單,佢杯🍊🍹「濟洲柑橘乳酪」一定係必點打卡之選,平日7點未夠都已經要排隊等位,建議假日6點就好入座啦~·♡ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 HKD$138黑毛豬白切肉🥓有好多片,肉質幾軟q好易咬開;而紫蘇拌飯加入咗泡菜一齊拌勻,微微辣辣幾惹味😚,整體份量都幾多,足夠2個人開心share~·♡ Seaside Brunch HKD$112感覺係輕食版嘅brunch,有齊 煙三文魚、流心蛋🍳、火腿、窩夫🥞、牛油果🥑、希臘乳酪配藥果、沙律🥗,個鹹味窩夫好出色😋,窩夫口感好鬆軟,裡面仲混入咗煙肉薯仔蓉做餡料,好好味!一個人食哂成個brunch都唔會覺得膩👍🏻,係較為輕盈健康嘅配搭。·♡ 清甜柑橘窩夫 HKD$98全部都係柑橘🍊!有半個切開剝好嘅柑橘、一片片柑橘肉喺waffle面🥞,仲有2大條糖漬柑橘,柑橘香甜清新,好夏日風🏖️!個人超喜歡呢度嘅waffle,係我喜歡嘅軟綿綿口感😚,個人好怕食到又硬又實嘅waffle,呢度真係整得好好,推薦~·♡ 士多啤梨慕絲 HKD$38口感就好似食緊🍓士多啤梨cream咁,好香士多啤梨味,好肥好邪惡呀🤪!·♡
呢間韓式打卡輕食café🤩一直都收藏喺我嘅口袋名單,
♡ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 HKD$138

黑毛豬白切肉🥓有好多片,肉質幾軟q好易咬開;
♡ Seaside Brunch HKD$112

♡ 清甜柑橘窩夫 HKD$98

♡ 士多啤梨慕絲 HKD$38

♡ 濟洲柑橘乳酪 HKD$68

一定要嗌返杯打卡📸,杯面有原個大柑橘,柑橘乳酪酸酸甜甜,會飲到有柑橘粒粒😙,個原隻柑橘仲可以搣開嚟食添~
♡ 柑橘湯力咖啡 HKD$52

柑橘mix咖啡漸層變色效果😍,好吸睛!! 柑橘橙酸甜味與濃郁微酸咖啡互相交融,感覺清爽又清新☺️,好適合夏天飲呢。
📍Terrace in Seaside
沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖