2024-06-05 402 瀏覽
每次黎食Terrace in seaside都會見到有新菜式, 真係永遠都充滿驚喜!!而我就特別鍾意黎新城市廣場既分店, 鍾意呢道環境舒適, 座位闊落, 感覺又開揚, 同朋友一齊用餐都覺得好開心呢!今期餐牌又加左好多唔同款式既食品~款款都非常吸引好想試晒佢丫濟州柑橘乳酪 $65可愛既造型帶有整個橙色既柑橘做點綴~柑橘乳酪口感綿密細膩, 乳酪帶有濃郁奶香, 隨後柑橘既清新酸甜味係口中蔓延, 有一種清爽既感覺整體味道非常平衡, 唔會過於甜膩, 酸甜可口~~雲海蘋果茶 $45蘋果茶味道清甜爽口, 啖啖都食到細小既蘋果粒, 口感一流Seaside Brunch $112擺盤精緻, 色彩鮮豔食物包括糖心蛋、煙三文魚、牛油果、窩夫、沙律菜同yogurt~整個配塔非常清新, 帶黎多層次既口感燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138黑毛豬肉肉質鮮嫩, 配合燒醬油既鹹香味, 超好味又唔膩紫蘇飯帶點微辣, 夠晒惹味~~士多啤梨慕絲 $38慕絲質地輕盈柔滑, 入口即溶, 甜度適中~~清甜柑橘窩夫 $98金黃色既窩夫鬆軟可口, 外脆內軟, 溼度剛好唔會乾曾曾配上香滑既cream同柑橘醬口感更豐富~而粒粒柑橘則新鮮香

今期餐牌又加左好多唔同款式既食品~
款款都非常吸引好想試晒佢丫

濟州柑橘乳酪 $65
可愛既造型帶有整個橙色既柑橘做點綴~

整體味道非常平衡, 唔會過於甜膩, 酸甜可口~~

雲海蘋果茶 $45
蘋果茶味道清甜爽口, 啖啖都食到細小既蘋果粒, 口感一流

Seaside Brunch $112
擺盤精緻, 色彩鮮豔

整個配塔非常清新, 帶黎多層次既口感

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138
黑毛豬肉肉質鮮嫩, 配合燒醬油既鹹香味, 超好味又唔膩

紫蘇飯帶點微辣, 夠晒惹味~~

士多啤梨慕絲 $38
慕絲質地輕盈柔滑, 入口即溶, 甜度適中~~

清甜柑橘窩夫 $98
金黃色既窩夫鬆軟可口, 外脆內軟, 溼度剛好唔會乾曾曾

配上香滑既cream同柑橘醬口感更豐富~
而粒粒柑橘則新鮮香甜
  • SeasideBrunch
  • 雲海蘋果茶
  • 清甜柑橘窩夫
《燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯》一排排白切黑毛豬肉整齊舖係碟上面燒到個外層皮帶焦脆 一層肥一層肉 層次分明下層既肉肉質嫩口 油香突出飯既紫蘇味唔太強烈 反而有蔥同韓式泡菜既惹味.《Seaside Brunch》有啲似all day breakfast 擺盤優雅溏心蛋熟度恰到好處 牛油果嫩滑窩夫酥脆可口 仲有煙三文魚、火腿配搭乳酪拼藍莓草莓🍓🫐 清甜解膩.《清甜柑橘窩夫🍊🧇》除咗鹹嘅窩夫 當然仲有甜吃而呢款裏裏外外都係柑橘嘅 就完全俾人一個沉浸式嘅享受柑橘汁、橙果肉、柑果肉、蜜餞橙乾香氣馥郁四溢 每一啖都食到柑橘既清甜令外皮酥脆、入面綿密鬆軟既窩夫更高層次.《士多啤梨慕絲》慕絲質地輕盈綿密 士多啤梨味濃郁 同奶油既絲滑順口完美融合.《濟洲柑橘乳酪》玻璃杯上邊有一個大橙 係濟洲柑橘🍊飲管貫穿中間 直落到杯入面既乳酪味道酸酸甜甜 帶有柑橘清新香氣 清爽滑順.《熱情金菠蘿沙冰》同樣真係有個菠蘿🍍菠蘿香味濃厚自然甜味恰到好處 唔會過於甜膩消暑一流

《燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯》
飯既紫蘇味唔太強烈 反而有蔥同韓式泡菜既惹味

《Seaside Brunch》
有啲似all day breakfast 擺盤優雅
溏心蛋熟度恰到好處 牛油果嫩滑
窩夫酥脆可口 仲有煙三文魚、火腿
配搭乳酪拼藍莓草莓🍓🫐 清甜解膩

《清甜柑橘窩夫🍊🧇》
除咗鹹嘅窩夫 當然仲有甜吃
而呢款裏裏外外都係柑橘嘅 就完全俾人一個沉浸式嘅享受
柑橘汁、橙果肉、柑果肉、蜜餞橙乾
香氣馥郁四溢 每一啖都食到柑橘既清甜
令外皮酥脆、入面綿密鬆軟既窩夫更高層次

《士多啤梨慕絲》

同樣真係有個菠蘿🍍菠蘿香味濃厚
自然甜味恰到好處 唔會過於甜膩
消暑一流

2024-05-29 1648 瀏覽
My first time eating at Terrace in Seaside, only been here for a cup of coffee before. I didn’t have high expectations of this place at first as the traffic here wasn’t high, but I was honestly impressed by the quality of their food and attention to detail for the presentation of their dishes.We asked the waiter what was recommended, and we ended up trying most of their signature dishes 😆My favourite was their pork belly with perilla leaf and rice. I was expecting the pork belly to be very fat -

My favourite was their pork belly with perilla leaf and rice. I was expecting the pork belly to be very fat - it was fat, but still layered with meat (and it was tender!) I thought the heaviness of the meat paired well with the perilla leaf rice, balancing out the oiliness of the meat.

Their tangerine waffle was the next highlight for me. The waffles weren’t that sweet, but it had a nice crunch outside and chewy texture for the waffle base. You could also taste how fresh the tangerines were and they had a tangerine sauce to further indulge you!

In terms of drinks, I was a little surprised at their tangerine special yoghurt drink - literally serving it with a tangerine on top 😆 this drink had bits of tangerine in it, so whilst drinking it, it still tasted healthy. We ordered the pineapple smoothie as well - but I preferred this tangerine drink.

It also made me happy to see that despite a small cafe amongst a sea of electronic shops, there were a few customers on a weekday dinner. Would totally come back again to try out ALL THEIR WAFFLE FLAVOURS!
2024-05-28 199 瀏覽
今日去咗沙田新城市行街,行到差唔多食晚飯時間,醒起之前話試吓之前見過韓國cafe,燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯🐷白切肉超嫩又入味,肥瘦均勻,又唔會肥膩😋而紫蘇拌飯帶有少少辣味,加上好香紫蘇味,好好食😍Seaside Brunch 🥗入面有窩夫、牛油果、火腿、煙三文魚、糖心蛋、沙律菜、yogurt。呢度出名其中之一係窩夫,梗係要試吓咸同甜啦😋咸咸嘅窩夫又幾好味👍🏻而個yogurt仲放咗韓國菓子,同yogurt 食又解下甜膩,幾夾😋清甜柑橘窩夫 🧇食完主菜梗係要整返個甜品,呢個清甜柑橘窩夫好靚😍cream 一d都唔膩,而甜漬柑橘都唔會過甜👍🏻加埋個果醬一齊食,酸酸甜甜好好味😋士多啤梨慕絲🍓望落去好似雪糕咁,味道好甜嘅士多啤梨味,味道一d都唔假😋濟洲柑橘乳酪🍊呢杯好好味😋充滿柑橘香、酸甜,加埋乳酪真係perfect match👍🏻 ,唔怪之得幾乎每枱都有叫西柚檸檬梳打🍋西柚同檸檬酸酸好fresh,加埋梳打一齊好清爽😋

2024-05-24 71 瀏覽
好耐都無分享過口袋裏餐廳🍴 不時經過都會食下,最鐘意呢間既紫菜包飯同柑橘湯力咖啡🍊前2日又再encore ❤️今次就試下唔同既野食😋🐽燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯韓國既黑毛豬肉質一向係信心既保證,呢個黑毛豬白切肉豬皮彈牙,肉質鬆軟,整體肥而不膩,個拌飯微辣加左紫蘇葉絲,係一口接一口既味道🤤🥗Seaside Brunch 咁colourful 既Brunch 真係anytime 都想食,個窩夫好有驚喜🧇以為係普通窩夫,入面有薯蓉同煙肉碎,外脆內綿滑,係好味既咸窩夫🤫🍊清甜柑橘窩夫🍓士多啤梨慕絲呢度除左主食,甜品同飲品都好有心思🧡清甜柑橘窩夫係店舖主打,柑橘食落好甜一啲纖維都無,加埋滿滿Cream 既窩夫,甜品胃絕對容納到🧡 🍊濟洲柑橘乳酪🍋柚子青檸梳打主打濟洲柑橘既餐廳,每人都order一杯濟洲柑橘乳酪,原個濟洲柑橘加落酸酸味味既乳酪,唔會太甜,清新👍🏻 柚子青檸梳打,青檸同柚子係一定不會錯既配搭matchy matchy 🥰

🐽燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯

🥗Seaside Brunch

🍊清甜柑橘窩夫🍓士多啤梨慕絲

🍊濟洲柑橘乳酪🍋柚子青檸梳打
2024-05-21 66 瀏覽
今晚同舊同事聚一聚,帶佢去我近期至愛嘅韓式cafe🫶🏻🍊餐廳走木系文青feel,充滿少女心感覺🫶🏻周圍都係橘🍊<濟洲柑橘乳酪>每次黎必點🥰每啖都有濃郁柑橘粒粒,配酸酸甜甜嘅乳酪,夏天飲好正。<清爽爆汁西柚檸檬梳打>西柚同檸檬好夾,好refreshing,亦唔會過甜。<Seaside Brunch>推介!好豐富!有牛油果、爆汁蛋、充滿蛋香嘅waffles、yogurt、三文魚、Parma ham、沙律菜,食完大滿足!<燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯>亦係必點item!黑毛豬非常惹味,咬落係滿滿骨膠原,紫蘇拌飯微辣,食得好刺激。<清甜柑橘窩夫>窩夫厚身,充滿蛋香,配糖漬柑橘、柑橘、好香牛奶味嘅cream、柑橘sauce,正。<士多啤梨慕絲>好濃士多啤梨味,🍓fans要試。
今晚同舊同事聚一聚,帶佢去我近期至愛嘅韓式cafe🫶🏻🍊

餐廳走木系文青feel,充滿少女心感覺🫶🏻周圍都係橘🍊

<濟洲柑橘乳酪>

<清爽爆汁西柚檸檬梳打>
西柚同檸檬好夾,好refreshing,亦唔會過甜。

<Seaside Brunch>
<燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯>

<清甜柑橘窩夫>

<士多啤梨慕絲>
好濃士多啤梨味,🍓fans要試。
2024-05-20 93 瀏覽
今日約咗個好朋友去沙田食晚餐,諗咗一陣決定去Terrace in seaside,我哋比較早食晚餐18:00,所以都唔使等位直接入,不過之後越嚟越多人,我下次嚟都要記得book位先~Seaside Brunch $112有牛油果、窩夫,乳酪杯、Ham 、煙三文魚、沙律菜,仲有流心蛋~窩夫好鬆軟加埋乳酪一齊食好好味~燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138呢個飯已經食過幾次,每次嚟我都會選擇,因為真係好好食,黑毛豬五花腩入口即化,唔會太油膩,紫蘇飯好香,而且粒粒分明~清甜柑橘窩夫 $98配搭得好靚,用嚟影相打卡一流,柑橘清甜有少少酸好醒胃,窩夫份量多好厚,整得好鬆軟再配合忌廉,正呀!士多啤梨慕絲 $38又香又滑,入口好Creamy,又唔太甜,非常好~我哋仲選擇咗兩杯嘢飲,濟州柑橘乳酪 $68 & 清爽爆汁西柚檸檬梳玎 $45,食物擺盤好靚,味道亦都好好好,性價比高~

Seaside Brunch $112

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138

清甜柑橘窩夫 $98

士多啤梨慕絲 $38
又香又滑,入口好Creamy,又唔太甜,非常好~

我哋仲選擇咗兩杯嘢飲,

#foodstepsinhk_韓國菜由韓國濟州過嚟嘅餐廳!有各式各樣嘅嘢食選擇 我地都覺得會再回訪🥹🫶🏻➸燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 | $138 | 9/10Grilled Pork Belly with Perilla Leaf and Rice好食!飯夠乾身 帶有泡菜味但唔會太辣太鹹五花肉偏瘦幾啱我地 如果鍾意肥肉嘅話就未必滿足🤣➸Seaside Brunch | $112 | 7.5/10有煙三文魚 巴馬火腿 水煮蛋 牛油果 乳酪 同窩夫窩夫好香牛油味🧈除左牛油果偏生之外 其他配料都唔錯😌➸清甜柑橘窩夫 Tangerine Waffle | $98 | 8.5/10好多cream好邪惡😈不過有柑橘就好似健康返!柑橘微酸但多汁~窩夫中間會因為cream淋左少少 但邊位仲脆嘅👌🏻➸朱古力慕斯 Chocolate Mousse | $38 | 8.5/10偏苦應該係dark chocolate 口感比平時mousse再實啲 唔係好輕盈嗰種Share食就冇咁漏🤎➸濟州柑橘乳酪 Jeju Tangerine Special Yoghurt | $68 | 8/10招牌打卡飲品🍊裏面酸酸地
#foodstepsinhk_韓國菜

➸燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 | $138 | 9/10

好食!飯夠乾身 帶有泡菜味但唔會太辣太鹹
五花肉偏瘦幾啱我地 如果鍾意肥肉嘅話就未必滿足🤣

有煙三文魚 巴馬火腿 水煮蛋 牛油果 乳酪 同窩夫
窩夫好香牛油味🧈
除左牛油果偏生之外 其他配料都唔錯😌

好多cream好邪惡😈
不過有柑橘就好似健康返!柑橘微酸但多汁~
窩夫中間會因為cream淋左少少 但邊位仲脆嘅👌🏻

➸朱古力咖啡 Mocha | $52 | 7.5/10
朱古力味偏少 咖啡重 整體ok啦👌🏻

• 濟洲柑橘乳酪
  • 清甜柑橘窩夫
好多商場都見到呢間清新小店一直以為只係普通蛋糕甜品舖直到前幾日去行街行到腳軟嘅時候想去飲杯嘢醫吓肚坐低休息吓先發現呢間性價比高嘅cafe🤎燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯✨🤎Seaside Brunch✨🤎清甜柑橘窩夫✨🤎朱古力慕絲✨🤎濟洲柑橘乳酪✨🤎熱情金菠蘿沙𣲙✨以上嘅嘢以下午茶份量嚟講我覺得係夠四個女仔一齊share食黑毛豬係有煙醺過嘅醬油味配埋個韓式辣嘅炒飯好惹味個brunch係類似all day breakfast 咁最驚喜嘅係個鹹煙肉窩夫甜品揀咗個慕絲同柑橘窩夫好鍾意呢種軟熟外脆內軟嘅窩夫加上個汁係酸大過甜所以完全唔漏而我最推介嘅係杯金菠蘿沙𣲙飲落口完全唔係糖水味嚟係實實在在嘅生果打出嚟嘅沙𣲙而個柑橘乳酪上面個橙都真係食得嘅行到攰想坐低傾吓偈嘆個下午茶呢間餐廳都不失為一個好選擇
好多商場都見到呢間清新小店

而個柑橘乳酪上面個橙都真係食得嘅
行到攰想坐低傾吓偈嘆個下午茶
呢間餐廳都不失為一個好選擇
2024-05-12 1940 瀏覽
ℍ𝕒𝕧𝕚𝕟𝕘 𝕥𝕒𝕟𝕘𝕖𝕣𝕚𝕟𝕖𝕤 𝕚𝕟 𝕖𝕧𝕖𝕣𝕪 𝕕𝕚𝕤𝕙 𝕓𝕖 𝕝𝕚𝕜𝕖 𝕒 𝕧𝕒𝕝𝕦𝕖-𝕒𝕕𝕕𝕖𝕕 ℙ𝕠𝕜𝕖𝕞𝕠𝕟🔅想去 Jeju 一段時間了👀,聽講柑橘係特產,見到朋友相中戴住一頂頂橘色帽子🟠好可愛呢。韓式 cafe 係香港開得越黎越多🇰🇷,未有時間飛都可以 feel 住先🧜🏼‍♂️。第一個主食揀左燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯🐽,基本上7成客人都有點呢個,睇黎係信心之選👯‍♀️。豬腩肉🐷燒得香噴噴,整體唔會好肥好邪惡,飯中拌入韓式醬同香蔥🌱好惹味。🐖Grilled Pork Belly with Perilla Leaf and Rice | $138邊個話夜晚唔可以食 brunch set🤹🏽‍♂️,我地點做個 Seaside Brunch,非常豐富既材料🤤:煙三文魚🐠、parma ham🐽、牛油果🥑、蛋🥚、香蔥窩夫🌾、希臘乳酪🇬🇷配藥果、沙律菜🥗。結論係每一款都新鮮同美味,感受左一個可以 encore 既 brunch vibe🍴。🥑Seaside Brunch | $112諗諗下怕👦🏽唔夠飽,再加個明太子蟹肉飯卷🍙。八大個卷卷上有拌好既明太子同蟹肉,大大啖放入口🏵️,滿足喔。🦀M

🥑Seaside Brunch | $112

🦀Mentaiko Crab Meat Gimbap | $88

說好的柑橘呢?!車尾燈都唔見wor🤣。來來來,一份 signature 既清甜柑橘窩夫唔該🙋🏽~Waffle 脆身、份量大,配合邪惡 cream👻同埋重點柑橘🧡好正好搭糖,仲有隱藏係 cream 當中既柑橘醬😏,lamlam 舌頭呀👅!

🧇Tangerine Waffle | $98

另外嗌左個士多啤梨慕絲🫧,雖然價錢比較便宜同埋 menu 無描述d咩,估唔到真係得 mousse 同一片士多啤梨😅。呢個就唔太建議揀,淨食 mousse 太膩用多左自己既 quota🙉,如果有蛋糕或者撻托底,成件事應該會好唔同👋🏽。

🍓Strawberry Mousse | $38

除左柑橘窩夫,飲品都非常打卡 able📸。我地揀左濟洲柑橘乳酪同熱情金菠蘿沙冰,兩杯飲品各自有水果做 topping👽,賣相吸引。柑橘乳酪唔算好甜,兩者比例平均🥄。金菠蘿沙冰就相對甜左少少🤏🏽,不過消暑程度滿分💯。

🍊Jeju Tangerine Special Yogurt | $68
🍍Pineapple Smoothie | $68
食評唔一定只係評價食物質素,其實餐飲服務都係包括係考慮再唔再去食嘅因素!食物同飲品一齊order,當時餐廳無咩人,應該只有幾枱人。飲品都算快黎到但一個 All Day Breakfast 要我哋等成 40分鐘‼️問佢幾時有,係唔係漏單佢居然黑面 hea 我哋話 “就黎囉”好差嘅服務態度已經好餓啦,等甘耐,仲要受你塊黑面?!唔該啦!好食唔係大哂,服務都好重要囉。你估無其他餐廳好食過你咩。40分鐘會唔會過份啲呀,時間唔係金錢呀?仲要完全無唔好意思,又無安撫客人,就甘叫我哋俾錢。真係奉勸大家如果餓就唔好食呢間嘢

食物同飲品一齊order,當時餐廳無咩人,應該只有幾枱人。
飲品都算快黎到
問佢幾時有,係唔係漏單
佢居然黑面 hea 我哋話 “就黎囉”
好差嘅服務態度
已經好餓啦,等甘耐,仲要受你塊黑面?!
40分鐘會唔會過份啲呀,時間唔係金錢呀?
仲要完全無唔好意思,又無安撫客人,就甘叫我哋俾錢。
真係奉勸大家如果餓就唔好食呢間嘢

2024-04-27
午餐
2024-05-01 281 瀏覽
今日難得約咗fd子係沙田食飯(因為小女覺得新城市實在太~~~多人,所以如無必要我都唔約沙田),一早做定功課搵食,之前分別係tst & festival walk都食過呢間野,都記得係唔錯既!所以我就同fd子講有心水餐廳,帶佢食好西!點知就伏伏伏咁聲我哋坐低的時間應該都係6:45,睇咗一陣menu 已經決定好叫咩!叫咗杯signature 柑橘乳酸同一杯柑橘梳打加一個豬手飯(本身餐廳熟食已經唔多選擇,入座前帶位都通知無三文魚同牛油果)7點落order,7:30唔追都無野飲到..主打佢入座都未爆滿都可以出野咁慢,等咗45分鐘個飯都未蒲頭,我同fd子決左轉場食飯好過..一個飯要等45分鐘都未出..我唔知係間店無米煮飯定廚房有人玩野咁的出餐速度勁趕客…如果你無米煮飯應該係客入座前講,無任何熟食,當前只有飲品/甜品..唔使呃我入去食一個鐘空氣..睇OpenRice仲要有咁多好評…真係0晒嘴
濟洲柑橘乳酪
2024-04-30
2024-04-28 124 瀏覽
晚餐當晚係平日,7點幾入座後不久開始餐廳滿座,要開始等位了,好好彩不用排隊。 有點可惜餐廳不能電話預約。雖然餐廳位置係商場店舖圍住既走廊中間,但係冇覺得好嘈。cafe座位舒服,可以坐耐啲唔會覺得逼。(今次食飯掛住傾偈冇影餐牌同餐廳環境)😝。唔知係咪因為人氣打卡cafe關係,當晚平日但受歡迎菜式好早就冇😫。一座低職員就站冇飯捲、人氣特飲都冇。。。好失望最後叫左泡菜豬手飯、菠菜闊條麵、Lotus餅焦糖wuffle、另外兩款橘子飲料。泡菜豬手飯:豬手夠林夠入味,熱啲會再好味啲菠菜闊條麵:份量不容忽視,芝士落手亦夠大方,但係預製食品焗得唔夠耐,麵中心有少少未熟🙂wuffle: 當晚最期待,亦冇失望👍🏻,睇相知道幾足料(職員會問使唔使後上,我地見人多怕等所以話唔使😂)服務方面,上菜速度好快,睇到得一、兩位只工係樓面一腳踢,雖然座冇虛席,但係都冇黑面或唔耐煩咁,讚👍🏻。

泡菜豬手飯:豬手夠林夠入味,熱啲會再好味啲

2024-04-05
2024-04-05 199 瀏覽
🍑▫️🍑▫️🍑▫️🍑▫️🍑▫️🍑Terrace in seaside限定白桃新餐目,召集所有桃迷🩷燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯黑毛豬肉肥瘦適中,肉質嫩而不老,以醬油烹煮過後非常惹味。紫蘇飯帶少許泡菜有辣勁,伴入芝麻和紫蘇葉,滋味香口🩷明太子蟹肉飯卷非常豐富的飯卷!面層鋪上蟹肉和明太子沙律醬,飯卷內有已切絲的蛋、青瓜、紅蘿蔔和牛蒡,口感豐富,清新開胃🩷春日白桃花園窩夫 每次必食!窩夫烘至外脆內軟綿,散岀淡淡蛋香,配上香滑奶油香和清甜桃肉,口感大提升🩷絲滑白桃希臘乳酪布甸杯 希臘乳酪布甸口感絲滑,帶有乳酪的酸甜,再加上粒粒桃肉,感覺相當清新🩷西柚戀曲氣泡梳打 梳打橙紅色非常觸目,西柚味道令人耳目一新,減卻油膩感🩷白桃飛舞冰雪 份量十足,打卡必備!半個白桃掛在飲品上,再由忌廉、乳酪、白桃汁組成,又一清新之作 !Terrace in seaside📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖

🍑▫️🍑▫️🍑▫️🍑▫️🍑▫️🍑
Terrace in seaside
限定白桃新餐目,召集所有桃迷

🩷燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯

🩷明太子蟹肉飯卷

🩷春日白桃花園窩夫

🩷絲滑白桃希臘乳酪布甸杯

🩷西柚戀曲氣泡梳打
梳打橙紅色非常觸目,西柚味道令人耳目一新,減卻油膩感

🩷白桃飛舞冰雪

Terrace in seaside
📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖

炭燒雞肉飯卷($88)未見過咁大舊嘅gimbap😆 大舊到好難一口食晒成舊,一食就散晒🫠 餡料仲多過飯😯 除咗雞肉之外仲有紅蘿蔔絲、青瓜絲、玉子同醃蘿蔔,蔬菜都好新鮮爽脆清甜,口感豐富又飽肚唯一係紫菜偏淋有啲韌 煙三文魚芝士窩夫($118)窩夫口感比較淋同埋軟熟,外表唔太脆,裏面有啲煙肉粒吊下味,食落鹹鹹地有陣煙燻味🥓 配埋啲滲咗香草調味料既煙三文魚,令到煙燻味再更加濃咗,不過有舊檸檬可以解下膩🍋 芝士醬食落比較似沙律既千島醬,配沙律食會夾過配三文魚同窩夫鮮奶咖啡正常發揮嘅latte 唔會好苦整體嚟講 份量真係好多 一碟係兩個人嘅份量 午市套餐價錢仲包野飲 好抵食🤣—𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: maybe💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $115 𝗉𝗉 🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 6.5/10📍 Terrace in seaside沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖
炭燒雞肉飯卷
炭燒雞肉飯卷($88)

唯一係紫菜偏淋有啲韌
煙三文魚芝士窩夫

煙三文魚芝士窩夫($118)

芝士醬食落比較似沙律既千島醬,配沙律食會夾過配三文魚同窩夫
鮮奶咖啡

正常發揮嘅latte 唔會好苦