2019-08-31 144 瀏覽
✨撐良心小店🔥爆餡格仔餅✨好食既餐廳太多 但有良心既唔多呢間真香港人開既小食店 值得支持———————————————————主要係賣港式雞蛋仔 格仔餅同飲品有好多新口味可以揀☺️Eg.有咖啡味 抹茶紅豆雞蛋仔等等.🥞比利時蘋果餡格仔餅($28)格仔餅烘得熱辣辣 好脆😗😗入面蘋果餡滿瀉😍甜甜地好開胃如果格仔餅蛋香重d會更正一定要同人share 食完會好飽😂😂———————————————————
✨撐良心小店🔥爆餡格仔餅✨
好食既餐廳太多 但有良心既唔多
呢間真香港人開既小食店 值得支持
———————————————————
主要係賣港式雞蛋仔 格仔餅同飲品
有好多新口味可以揀☺️
Eg.有咖啡味 抹茶紅豆雞蛋仔等等
🥞比利時蘋果餡格仔餅($28)
格仔餅烘得熱辣辣 好脆😗😗
入面蘋果餡滿瀉😍甜甜地好開胃
如果格仔餅蛋香重d會更正
一定要同人share 食完會好飽😂😂
———————————————————
2019-08-21 163 瀏覽
大埔賣雞蛋仔嘅鋪頭唔多,都係賣比較傳統嘅口味,直至呢間小店開張,見menu有大概10隻味,除咗原味仲有其他甜、咸、甚至辣味,仲可以加雪糕,夠曬多選擇👍🏽👍🏽 之前經過已經覺得好香,但嗰陣趕時間見太多人等冇試,今次終於有機會試😋😋😋我本身好鍾意食jacob’s隻橙餅,所以毫不猶豫就揀積及橙味,飲品都幾多款式有生果類、奶茶類、乳酸類,今次就試比較特別嘅百香火龍果龍井,套餐優惠仲減$4添因為都多人買同埋即整關係,所以要等幾分鐘,好彩商場有冷氣如果唔係熱死🥵飲品好fresh好啱夏天飲,我叫咗少甜,味道啱啱好,茶味夠,百香果酸酸甜甜好有咬口,不過唔太覺有火龍果,可能淨係想攞個顏色😂然後雞蛋仔一攞已經好香橙味,食落就係jacob’s橙餅味🤤 外脆內軟,裡面唔係空心,質感同味道都調得好,jacob’s fan一定會鍾意🤤 總結:食物款式多,味道有驚喜,會encore👍🏽

積及橙朱古力雞蛋仔
百香果火龍果龍井茶
2019-08-20
5 分鐘 (堂食)
下午茶
積及橙朱古力雞蛋仔
百香果火龍果龍井茶
2019-08-19 164 瀏覽
食完飯無意中行過見到好多人,一定係好食先咁多人啦,就決定買個甜品食下我個人係抹茶控,買左個抹茶紅豆雞蛋仔,點知等左唔係太耐就有,個老闆仲好風趣咁話我地咁好彩未食已經聞到香噴噴係雞蛋仔必須,佢當然有啦,如果唔係點吸引到我一meet落去,好鬆脆,做得幾好。食第一啖,係好香既紅豆味!佢一d都唔孤寒比好多紅豆,配埋個抹茶真係非常match個抹茶唔係太濃唔會搶味,我好滿意!佢價錢適中,比起好多出名既雞蛋仔平得多!下次會再試另一個味先

• 抹茶紅豆雞蛋仔
呢個野係出哂面支持香港人既小店,我咁岩經過見到佢貼住既Poster。—金莎朱古力格仔餅新鮮熱辣辣咁食,好正。格仔餅非常脆,金莎朱古力都唔少,唔會太甜。😊—聽講間野既野飲唔好飲,但係藍妹冇試所以唔知啦。格仔餅就唔錯既,不過唔會成日比30蚊食個格仔餅。😢作為香港人,最後都講句,We are HongKongers,香港人加油!❤️️
金莎朱古力格仔餅
新鮮熱辣辣咁食,好正。
格仔餅非常脆,金莎朱古力都唔少,唔會太甜。😊

聽講間野既野飲唔好飲,但係藍妹冇試所以唔知啦。
格仔餅就唔錯既,不過唔會成日比30蚊食個格仔餅。😢
2019-08-09 160 瀏覽
有次經過寶湖見到有唔少人排隊買格仔餅同埋嘢飲,我都即刻買咗個「比利時蘋果餡格仔餅」黎試下先😋認真有驚喜!格仔餅好厚身,而且做到外脆內軟,唯一缺點係蛋香味爭d!蘋果餡方面,唔會太甜同埋酸,係幾天然嘅香甜味👍🏻今晚喺附近食完飯,想食d甜品就諗起呢間小店,今次就試咗「香濃意大利黑朱古力雞蛋仔」同「香桃蘋果烏龍茶」🤓首先講下雞蛋仔,每一粒都真係食到有香濃嘅黑朱古力,同格仔餅一樣做到外脆內軟,食到底都仲係脆嘅!👍🏻跟住就係杯「香桃蘋果烏龍茶」喇,原本怕會好甜想叫少甜,不過友人話想試下最original 嘅味道,好啦好啦~即管試下啦,喂!味道又幾清甜喎,好啱夏天飲。(好彩冇叫少甜啫😙)杯茶入面仲有兩塊蘋果添。❤️溫馨提示❤️杯入面有個茶包,篤飲筒嗰下睇住呀!友人吉穿咗少少個茶包🤣🤣

比利時蘋果餡格仔餅

香濃意大利黑朱古力雞蛋仔

香桃蘋果烏龍茶

2019-08-08
8 分鐘 (外賣自取)
比利時蘋果餡格仔餅
香濃意大利黑朱古力雞蛋仔
香桃蘋果烏龍茶
2019-07-30 160 瀏覽
今天剛好在大埔上課,看見有賣朱古力雞蛋仔的店舖,買了一款來試試,食物是即叫即造的,熱烘烘的雞蛋仔非常脆口,朱古力也很足料,之後叫了一杯蘆薈茉莉花茶,入口很清香,沒有一般市面上飲品一樣很甜,所以飲多少也不會覺得甜膩,而且蘆薈肉很多,花茶是一整個茶包放進去,非常夠茶味
香濃朱古力雞蛋仔
蘆薈茉莉花茶
2019-07-29
5 分鐘 (外賣自取)
香濃朱古力雞蛋仔
蘆薈茉莉花茶
2019-06-27 194 瀏覽
我個人唔係太喜好飲珍珠奶茶呢類飲品,但最近真係太熱,行過見到五顏六色既果茶,就買杯試下,順便試埋雞蛋仔。杯茶好有驚喜,我叫左杯火龍果百香果茶,茶味好香,同啲生果味好夾,啲茶味都好出,飲完發現原來成個茶包向度,唔怪之茶味咁香。我試左士多啤梨味,佢哋有個工具,可以一下就放晒啲士多啤梨乾落每個格。雞蛋仔夠脆,味道唔錯,仲有好多隻味揀,但廿幾蚊一底雞蛋仔,加埋杯茶,差不多一個飯既價錢,唔可以成日食呢間我會再幫襯。
呢間我會再幫襯。
外賣自取
  • 果茶
2019-06-23 151 瀏覽
朋友話佢地 ge 百香火龍龍井茶好好飲 , 年初咁岩行過就過黎試下喇百香火龍龍井茶 ($28)顧名思義 , 即係百香果 + 火龍果 (係紅肉火龍果) + 龍井茶聽落用料較貴價 , 幾吸引 ~ 😍坊間茶品店比軟少用龍井茶沖果茶 , 呢個組合都幾創新 ~落單後大概 5 分鍾就有得拎喇 ~賣相都幾靚 ~ 顏色夠鮮豔 ~面頭個層唔係奶蓋 , 只係泡泡龍井茶係成個茶包放落去沖 !! 2 種水果都食到果肉 , 當然百香果會明顯 d , 一粒粒可以咬下茶底幾清 , 明顯飲到 2 種水果 ge 味道 , 紅肉火龍果夠甜 , 不過個人認為紅肉火龍果味可以再出 d呢款飲品幾有創意 , 出到黎效果都唔錯 , 幾夾 ! 食店仲有好多款飲品選擇 ~  大家不妨試試 ~

百香火龍龍井茶 ($28)
聽落用料較貴價 , 幾吸引 ~ 😍
坊間茶品店比軟少用龍井茶沖果茶 , 呢個組合都幾創新 ~
落單後大概 5 分鍾就有得拎喇 ~
賣相都幾靚 ~ 顏色夠鮮豔 ~
面頭個層唔係奶蓋 , 只係泡泡
龍井茶係成個茶包放落去沖 !!

呢款飲品幾有創意 , 出到黎效果都唔錯 , 幾夾 !
食店仲有好多款飲品選擇 ~  大家不妨試試 ~
5 分鐘 (外賣自取)