2017-09-05 1477 瀏覽
相隔2年幾再食佢, 感覺好似差左d,不過之前都係食lunch,又冇咁多人,可能廚房太忙啦青蘋果沙律with芒果乳酪,幾fresh,但d青蘋果比較酸,芒果乳酪都cover唔到d酸味水牛城雞翼,辣辣地幾好食蝦帶子pizza, 一般薄底pizza咁,味道唔錯,但唔係好夠脆牛扒,幾好食,都夠juicy,係牛味唔係十分濃烈

水牛城雞翼,辣辣地幾好食

牛扒,幾好食,都夠juicy,係牛味唔係十分濃烈
2017-08-27
慶祝紀念
生日
2017-08-26 1646 瀏覽
今日下午3點多行到APM搵野食,上第一層就見到依間有下午茶Buffet, 每位$150入到去先見到冷盤同沙律吧,冷盤超正;另外,就仲有煙三文魚,師傅喺旁不停切,好正,每件大大長長的另外熱盤就有串燒,有燒墨魚丸同煙肉串;另外仲有一d非下午茶嘅食物,例如炆牛尾,XO醬翠肉瓜炒虾球,亦有一般嘅美式焗飯同焗意粉;香草雞亦,Pizza, 燒墨魚餅同另外仲有3款不同嘅香腸同吉列炸虾另外仲有好幾款甜品,雀巢雪糕同即煎pancake, 仲每人包一杯飲品每人連加一都只係$165,以食物嘅質素,非常超值亦可以返嚟再試

2017-08-26
其實佢喺APM開咗之後我就成日來呢度食飯飲野。勝在有間有酒飲嘅地方,坐得舒舒服服。當然佢係king parrot集團旗下既食肆,裝修既靚,嘢食都唔會差,價錢亦都唔會平。呢間個定位無話係食邊個國家既菜,乜都有啲,咁當然都係西野為主。今日主要黎飲野因爲出面太熱,一邊飲野一邊睇波。今次我就唔食ribs,豬手同德國腸食下其他。house cocktail melon melon 飲唔到有酒味,咁佢唔貴既酒落少啲都正常合桃提子乾青蘋果沙律,我次次黎都食,芒果熱情果汁配青蘋果爽口開胃,甜甜的果仁粒加crunchy口感。睇波當然要食pizza😂hawaii pizza餅底唔脆軟得滯,攞唔起件pizza食,不過芝士就好夠水牛城雞翼,死心不息一見到邊度有得叫都叫黎食。呢間就乖啲有撈個汁落雞翼嘅,不過都係睇得出佢係煮好左先再倒個汁落去,而唔係唔執用汁撈左入味先拎去拷😂好在佢個汁夠多唔烤到乾酸酸甜甜都幾好,雞翼亦都夠大隻。牛尾肉千層麵🤣生得咁矮⋯同個friend一齊講笑何來千層加埋得三層麵兩層肉加埋芝士叫做六層🙄俾多層麵唔係好貴啫,個價唔平架要$190架,生高啲得唔得🙈一人食得1寸 x3寸x1寸🙈一啖一舊
酒呀

合桃提子乾青蘋果沙律

牛尾肉千層麵🤣生得咁矮⋯同個friend一齊講笑何來千層加埋得三層麵兩層肉加埋芝士叫做六層🙄俾多層麵唔係好貴啫,個價唔平架要$190架,生高啲得唔得🙈一人食得1寸 x3寸x1寸🙈一啖一舊水價格係A5和牛級別🌚牛尾肉絲份量唔多,面頭芝士大片少少焗左既。汁多肉軟,麵無焗到條邊硬既但就軟到無左質感。
服務好,水都無酙得好密既,抵讚。環境好空間大,而且佢哋由得我哋坐唔會催我哋走。所以貴啲都黎食,靜靜地坐得舒舒服服。埋單7xx
2017-08-20
5 分鐘 (堂食)
酒呀
合桃提子乾青蘋果沙律
It was the day we went APM for movie, after finished, we feel hungry and want to find a place to relax.Then we discover the Table 18, which open till 12:00am and serve drinks and food, what perfect time slot for us!! so we decided to give a try before we go home to sleep for another day.For a reminder, if you go there for drinks only, you can only take the seats outside and order the snack menu. But you can simply order the food in the food menu plus drink, then you can enjoy the seats inside, w

For a reminder, if you go there for drinks only, you can only take the seats outside and order the snack menu. But you can simply order the food in the food menu plus drink, then you can enjoy the seats inside, which looks a lot better with good atmosphere, good for dating couples.
The decoration mix with classic and fashion, with roller blind window view, but in the sofa size next to the wall, there are mini TV hanging there so you can enjoy your meal with TV. They also have a big room you can book for private function(If I am correct?) and they can allow 15-20 peoples with my estimation.

So we had ordered a Buffalo wings as snacks with 2 beers, the wings are exceptionally good(sauce taste very good, not too salty and too sweet, the meat is juicy and size are average)and the Germany beer I had ordered taste really good(seems you cannot find this beer outside, I haven't seen the brand in supermarket or department store). For the other foods in the menu, there are steaks, sausages, pizza, pasta......etc for you to order in you want to go there for dinner. For drinks menu, there are many cocktails and mocktails for people who don't drink alcohol.

I will definitely come back for dinner if I will go APM again, this is a place you can both do the happy hour and dinner(for special day like birthday, Valentine's day or anniversary). Only one thing to add is some parts of the restaurant are quite cold, you better bring a jacket if you will visit there.
Buffalo wings
Arcobrau beer
2017-08-05
10 分鐘 (堂食)
$80 (宵夜)
Buffalo wings
  • beer
2017-08-09 1175 瀏覽
今日同朋友見面係觀塘,咁就順便去觀塘食晚餐啦。咁我哋有兩個人來就唔算叫咗好多人食,不過餐廳入邊呢都幾忙架,叫咗佢幾次點樣食都冇俾我哋,不過都明嘅晚餐時間嫲。芝士焗扇貝呢個呢好好食,覺得啱啱好,配合個芝士正。煱海鮮pizza呢個Pizza都OK,幾多材料係入邊嘅。黑椒汁焗美國安格斯牛小扒及蘑菇飯$108呢個牛肉都唔錯,不過個黑椒汁呢就有少少辡,鹹咗少少,但配過飯一齊食啱啱好。菠蘿特飲呢個正呀好好飲,呢個係無酒精嘅,如果嚟到都可以嘗試吓飲品。整體而言,餐廳嘅食物質素啊,都係唔錯,環境都幾闊落,唯獨都是繁忙時間唔夠人手。

芝士焗扇貝
呢個呢好好食,覺得啱啱好,配合個芝士正。
焗芝士扇貝

煱海鮮pizza
呢個Pizza都OK,幾多材料係入邊嘅。
焗海鮮pizza

黑椒汁焗美國安格斯牛小扒及蘑菇飯$108
黑椒汁焗美國安格斯牛小扒及蘑菇飯

菠蘿特飲
呢個正呀好好飲,呢個係無酒精嘅,如果嚟到都可以嘗試吓飲品。

焗芝士扇貝
焗海鮮pizza
黑椒汁焗美國安格斯牛小扒及蘑菇飯
2017-07-16 1869 瀏覽
呢間餐廳其實食過好幾次,不過都係幾年前了!印象中價錢唔貴,食物又唔錯,環境仲好岩傾計tim!但今次再去,食物質素已經完全唔同哂,退步好多!星期四晚,9:30pm左右黎到,見到生意都好好,呢個鐘數仲約9成半坐滿,好多人飲酒傾計,但亦唔少人晚飯!我地點左鍋仔黑椒牛小扒飯!個味好似茶餐廳既黑椒牛扒飯咁😑 味道好濃!牛扒夠林,味道正常!但$90幾蚊個飯煮到茶餐廳咁就唔值呢個價!再點左煙三文魚pizza, 開頭食一兩塊ok既,但食多幾塊就好濟了!味道偏濃味!今次再去,覺得食物水準而下降好多!未必會再去了!

今次再去,覺得食物水準而下降好多!未必會再去了!
朋友OT收8點半,APM可以坐低慢慢食嘅選擇不多,經過見Table 18收凌晨12點幾就入去一試。咁夜都要等位間餐廳一定唔差,好彩等左唔夠10分鐘就有位。餐前送左兩條無咩味嘅麵包條,真係...無味嘅哈哈先來嘅第一道菜係「青蘋果、合桃、乾葡萄、西芹及青瓜沙律伴芒果乳酪汁」~              衣個沙律好特別,喺其他餐廳未見過。廚師超有心思將青蘋果逐片逐片整齊疊起,乳酪汁一啲都唔酸好開胃。                        第二道菜係「周打海鮮麵包湯」~                        非常足料!蝦、魚柳、墨魚圈,仲有好多貝殼類!但個湯海鮮味唔夠濃,浸住湯嘅麵包反而不錯,建議兩個女仔叫一個開心share 就得 ~                       第三道菜係「水牛雞翼」~                        馳名嘅buffalo wings果然非常入味,不嗜辣嘅朋友都可以試!不過相信唔係即叫即整,因為落單唔夠5分鐘已經上菜,但都值得一試。                        第四道菜係「香草腸配薯餅」~
朋友OT收8點半,
APM可以坐低慢慢食嘅選擇不多,
經過見Table 18收凌晨12點幾就入去一試。
咁夜都要等位間餐廳一定唔差,好彩等左唔夠10分鐘就有位。

餐前送左兩條無咩味嘅麵包條,真係...無味嘅哈哈

衣個沙律好特別,喺其他餐廳未見過。

第二道菜係「周打海鮮麵包湯」~
非常足料!蝦、魚柳、墨魚圈,仲有好多貝殼類!

第三道菜係「水牛雞翼」~

第四道菜係「香草腸配薯餅」~
好普通嘅一道菜,可以不試。

而最後嚟嘅就係「芝士忌廉焗菠菜鮮蝦蘑菇飯」~
朋友唔食牛所以無試到牛小扒蘑菇飯,
不過可能之前已經食到有啲飽飽地,加上啲芝士好漏,食左幾啖就要停手,
小編估計應該要三至四個人先可以ko個焗飯。

可惜好似唔覺有甜品餐牌,否則都可以同朋友甜一甜哈哈

總括嚟講,
Table18適合兩個人或者一大班朋友嚟食,無限用餐時間又可以坐到好夜~
食物選擇多,服務不錯!
即使滿座都唔會太嘈,難怪店外商場高座位都坐滿人。👍🏻
題外話/補充資料: 今次食評冇圖片提供,因為之前電話壞咗嗚嗚 抱歉抱歉 T___T
2017-06-14
10 分鐘 (堂食)
2017-06-11 1519 瀏覽
話說本人第一次幫襯呢間餐廳,初初都冇乜嘢嘅,正常點餐用餐,食食吓朋友話有曱甴係佢張凳,本人是很驚小強的, 聽見佢咁講雖然未見到小強真身,已經周身唔自然,點知食食下發現小強就喺枱面, 我即刻尖叫彈開,立刻通知待應生, 我見佢都其實好驚,震騰騰咁用紙巾包住隻曱甴,朋友話其實隻曱甴跌過落佢隻手,不過佢唔驚就掃走咗,之後另一個高级D嘅職員行埋嚟問有冇影響到我哋,簡直係廢話!你間食肆有曱甴仲要走埋上枱面,你話會唔會冇影響?咁都未算呀,餐廳要人客八點鐘交枱冇問題,但係態度使唔使咁差呀,好似要即刻趕你走咁,因為餐廳citibank有promotion,你冇主動問我哋有冇Citybank信用咭已經唔啱,朋友有Citybank信用咭見到想確認一下啫,埋單嗰個人即刻好晦氣咁答,真係食到一肚氣,發誓以後唔會幫襯呢間餐廳, 亦唔會推薦畀朋友,因為食物水準一般,衛生環境同服務水平就超差
2017-06-09
2017-06-09 1360 瀏覽
放個半天假 所以想說要去吃個有質素嘅午餐 揾揾下揾到APM哩度有一間食西餐嘅餐廳 umm....見到都幾多人 所以就入去幫襯一下囉😊☺️🙂😛有幾個lunch set可選擇 還配上一個自助形式的salad 一碗餐湯 及一杯餐飲不過由於小妹太餓的關係 忘了拍下salad的照片 哈哈 salad bar來說 款式還算多的 有火腿類 粟米沙律🌽🥗蕃茄類沙律🍅🥗nachos等等款式⋯⋯味道方面 不過不失吧 正正常常啦 不算很突出。午餐點了這個煙三文魚菠菜墨汁麵 賣相很漂亮吧 煙三文魚的份量算多 整個麵的味道都很惹味吧 麵質很彈牙喔 小妹好似有吃到有濃烈的蒜蓉味喔 覺得是把這碟麵的層次提高了 真係好食嘅😉😋

煙三文魚菠菜墨汁麵
2017-06-08
5 分鐘 (堂食)
煙三文魚菠菜墨汁麵
2017-05-30 746 瀏覽
今日難得同朋友一齊出嚟食餐晚飯,係Table 18叫咗一個黑椒汁焗美國安格斯牛小排及蘑菇飯,點知真係好大落差。食落好鹹,牛肉冇牛肉味,而且同相片的樣子是真的完全不一樣,感覺相當失望。
2017-05-26 988 瀏覽
今次一家來到apm試下評分幾高的西餐食食。我們六點鐘到,無咩客比較多位,七點半要交枱。(七點離開已經差不多滿座)先上個小食拼盤,雞翼味淡,但魷魚圈和蝴蝶蝦和薯條雖然一樣味淡但脆口補救。好耐無食過酥皮湯,這酥皮比較薄,唔會太飽肚,龍蝦味濃,蝦肉爽,唔錯。芝士腸幾好食,底下有有點脆的薯餅,無酸菜就有點失望。多醬汁味重,但過熟,肉質已乾。最後上枱的肉眼,叫了五成熟,但切開睇是七八成熟了,而且根多,一樣失望。五個人全肉類,所以十分飽。八百幾唔算太貴,但食物質素同味道就十分失望,好食的是薯條,沙律,醬汁等配菜,一樣是妹仔大過主人婆。上菜快,環境好,如果食物可以改善下就完美。
今次一家來到apm試下評分幾高的西餐食食。

雜錦小食拼盤

酥皮龍蝦濃湯

芝士豬肉蛇餅腸

芝士腸幾好食,底下有有點脆的薯餅,無酸菜就有點失望。

燒美國聖路易斯豬肋骨伴薯條沙律

多醬汁味重,但過熟,肉質已乾。

安格斯肉眼扒

上菜快,環境好,如果食物可以改善下就完美。
2017-05-26
雜錦小食拼盤
酥皮龍蝦濃湯
芝士豬肉蛇餅腸
2017-05-25 601 瀏覽
與老友相約2pm 見面,諗住輕鬆啲唔洗同上班族迫,餐廳氣氛係好既,夠靜,兩個女人吹水好啱,不過啲冷氣凍過雪櫃…… 而食物呢?唉……個湯凍既!直頭係可以用「室溫湯」嚟形容。味道雖好,但真係……要不因為太肚餓,都好難飲得落。而且個餐唔平…… 有時一場嚟到,比錢嫁嘛,無理由唔飲。至於個主菜,普通啦,唔係特別好味,又唔係唔好。普通食咗個晏既感覺lor.... 但呢個質素,唔值成百蚊去食個咁既晏。希望餐廳要改善質素!

個湯凍既!直頭係可以用「室溫湯」嚟形容
。味道雖好,但真係……
要不因為太肚餓,都好難飲得落。
而且個餐唔平…… 有時一場嚟到,比錢嫁嘛,無理由唔飲。
但呢個質素,唔值成百蚊去食個咁既晏。
希望餐廳要改善質素!
2017-05-22
午餐
2017-05-12 761 瀏覽
成日都經過table18,戶外嘅座位經常都有好多放咗工嘅上班族坐係度飲嘢傾計,感覺好似好貴價咁,今日好奇之下行過去睇咗睇個Menu,見到水牛雞翼只係$78,立即衝左入去因為太吸引,放左落口先記得要影相。雞翼一共有七隻,醬汁非常之濃,少少辣,好鬼好食!!!朋友嗌左黑松露蘑菇湯,佢話湯有少少淡,菇味同埋黑松露味都唔算濃。我就叫左麵包湯,淨係個賣相都超級吸引,如果個包外皮可以在硬身少少脆少少就好喇!海鮮湯好足好滿,熱辣辣,味道有少少淡,但係放多一陣水層既面包吸左啲湯,刮出嚟同湯一齊飲嘅話,非!常!正!有少少似落咗燕麥勁滑湯料有青口,有隻大蝦,有魚柳,有墨魚圈!扒餐相對冇咁吸引,醬汁冇咩味

水牛雞翼

黑松露忌廉湯

周打海洋麵包湯

湯料有青口,有隻大蝦,有魚柳,有墨魚圈!
安格斯肉眼扒

扒餐相對冇咁吸引,醬汁冇咩味
周打海洋麵包湯
2017-05-01 1003 瀏覽
呢間我食過好多次,佢個假日buffet去到晚飯我都食過好多次 每次食我都好滿意!佢地D侍應永遠都好attentive!真係要俾個like芒果大蝦沙律-沙律之前食好細份,今次大碟左好多,D蝦一樣咁甜,好味!始終佢個menu咁多肉食,為左健康D ,大家都係叫返個沙律啦,而且佢個salad dressing都係酸酸地好開胃,當個開胃前菜也不錯!水牛城雞翼-呢個雞翼個汁好好味,今次雞翼個汁比我以往食都要多汁,而且肉質嫩D,滿意!ribs-呢個係前菜個個ribs ,份量唔係比主菜個個ribs細,如果單睇個份量好似好抵,但係肉質上就有D差距啦,不過味道都好唔錯,似似地中式叉燒豬肉腸-唔知點解佢D腸仔永遠都好juicy,正啊!不過今次我食呢 條腸好似太軟身。佢中間個個薯餅幾好味,我次次都食曬的 蘑菇汁牛肉飯-呢個真係必食推介,至少佢係我一直去table18食晚餐的原因!係由個汁去到肉去到飯,樣樣都令你想一啖一啖食落去,最後食佢,你都會好有胃口食!佢D飯係珍珠米索曬好creamy又微辣帶黑椒香既蘑菇汁再配埋個D好有薄牛扒feel既牛肉一齊食 ,正啊!今次食牛肉份量仲幾多添,十分滿意

• 蘑菇汁牛肉飯
2017-04-12 13223 瀏覽
Table 18 算是開得比較耐的餐廳,小儀以前也光顧過幾次,覺得性價比不錯,食物有質素~今天小儀因公事前往觀塘,但中間有兩個小時空檔,想找可以慢慢坐着邊吃午餐便辦公的地方便想起這兒。Semi lunch buffet $88起,各式沙律:8.5/10這兒的午餐是半自助餐形式,如只吃自助沙律便$88,按不同主菜再加錢~自助沙律款式雖說不上多或特別,但都很有水準,而且感覺健康。例如有南瓜藜麥沙律、白豆紅腰豆鷹嘴豆沙律丶車厘茄豆角沙律丶螺絲粉沙律,還有凍肉和麵包,不論是素食者還是只吃這沙律吧,感覺也營養均衡夠飽肚,也十分適合小儀和肚中的little baby餐湯-蘑菇忌廉湯:7/10多菌碎也有菌香,以餐湯來說很ok~主菜-燒汁牛柳粒扁意粉($108連自助沙律吧及餐湯、飲品):7/10因是跟沙律吧的主菜,所以份量偏小,也沒賣相可言,但味道不錯,即使放了一段時間意粉也不會變得糊糊的或硬掉,如怕只吃沙律太冷,來一客也倒不錯~餐飲-凍檸檬茶:7.5/10以西餐廳來說,夠檸檬和茶味,不會只得顏色,為飽飽的肚子消一消滯~在觀塘區來說$120一個午餐不算便宜,但勝在各項食物也有質素,環境也比工廈的飯堂可
Salad  bar
Salad  Bar

蘑菇湯
餐湯-蘑菇忌廉湯:7/10
多菌碎也有菌香,以餐湯來說很ok~
燒汁牛柳粒意粉
凍檸茶
餐飲-凍檸檬茶:7.5/10

在觀塘區來說$120一個午餐不算便宜,但勝在各項食物也有質素,環境也比工廈的飯堂可以坐多很長時間,適合談公事或悠閑用餐,更難得的是多年以來水準也沒有下降,抵它成為長壽餐廳
2017-04-07
Salad  bar