I can eat sushi🍣 all day, everyday;and for my entire life without getting bored of it☺️Just feed me with anything with sashimi and sushi involved🤗🤤🤤*作為為一個日本菜的超粉又點會放過任何有剌身壽司食的餐廳👻以前就放lunch黎東大街呢邊多, 今次就試下Dinner是過黎呢邊搵食, 又比我地係街尾發現:::•《Sushi Men x Oyster Men》位於東大街的一間細細地食剌生生蠔的專門店😋 💕地鐵筲箕灣站Exit B1出左行大概4分鐘就到, 沿途都見到好多想試嘅餐廳!!!😛 黎之前已經睇定menu做定功課🤤🤤🤤 佢啲剌生可以一片片咁叫, 我個人認為幾好🤔 因爲想食幾多叫幾好, 唔會浪費~~ • *今日嘅主角有:1). 剌身 $159一見到剌身有得單點就好興奮🤩 因爲可以試多啲款嘅同時控制埋個份量~~ 我地總共叫左6款剌身包括有三文魚 $7/pc, 三文魚腩 $8/pc, 北海道活赤貝 $58/pc, 藍鰭吞拿魚 $18/pc, 細帶子
作為為一個日本菜的超粉又點會放過任何有剌身壽司食的餐廳👻

今日嘅主角有:
1). 剌身 $159

一見到剌身有得單點就好興奮🤩 因爲可以試多啲款嘅同時控制埋個份量~~ 我地總共叫左6款剌身包括有三文魚 $7/pc, 三文魚腩 $8/pc, 北海道活赤貝 $58/pc, 藍鰭吞拿魚 $18/pc, 細帶子 $10/pc, 最後仲有甜蝦 $5/pc😍😍😍 每款大概叫左兩片試下先😛 唔好以為佢咁嘅價就會比啲好薄EE嘅魚生~ 佢每塊都好厚身, 份量十足!🗿 完全滿足到每一粒味蕾😂🤣
2). 生蠔 $108

Menu上會剔左當日有咩生蠔係有貨, 而我地就揀左Eske(No.3) $25/pc 同Majestic(No.2) $29/pc黎試下😚 兩款都好Creamy...但要比的話我覺人就比較鐘意食Majestic, 肥美大隻啲😍
3). 壽司 $106

呢到嘅壽司都係單點嘅~~ 我地就叫左三款, 因為都怕太多飯會太飽🙈 有海膽軍艦 $25/pc, 三文魚子軍艦 $18/pc, 仲有辣三文魚軍艦 $10/pc🥳 黎到又係嚇左跳, 又係好大舊🤤 海膽啲色澤好靚, 不過個人比較推薦三文魚子😛 滿滿的舖住係面超級吸引而已味道都唔錯~~
4). 壽司九 $88

又黎到每餐最期待的一個Dish😍 今次就有款非常有特色的Sushi Dog😂 佢都有好多款揀, 而我地就揀左龍蝦風味🦞 因爲都見到佢介紹提到有牛油果🥑😌 我最愛❤️ 上到枱睇到佢唔係話好大的份量, 不過就絕對足料😚 佢上面的醬好似有啲蟹膏味, 我個人就覺得麻麻...但係又同龍蝦同牛油果係夾的🧐 而佢炸過嘅紫菜飯團雖然香口, 食落可能有少少乾身~ 所以我諗放啲醬係底或旁旁邊比客人沾黎食就會更好好😚
💰埋單總數係 -> $461
餐廳比較細, 所以想去食嘅朋友一定一定要Book定位🙈
個人比較喜歡食呢到嘅剌身, 都算扺食之一😁 見到menu上都有好多活海鮮食, 有機會都會再黎試下佢地👻
• 好食指數: 🌸🌸🌸(5朵為最高, 葉為半數)
• 抵食指數: 🌸🌸🌸🍃(5朵為最高, 葉為半數)
2019-06-28 124 瀏覽
東大街出名多餐廳多嘢食,俾我發現咗一間高質嘅生蠔/日式餐廳😍店面精緻小巧但係環境乾淨舒適,鍾意食生蠔嘅朋友一定要來,因為款式真係好多,除咗最出名嘅法國🇫🇷,仲有澳洲、西班牙、美國等多個國家超過20款嘅生蠔!因為真係揸唔到主意,所以叫咗老闆拍板叫咗六款Oysters,由清新、鮮甜到濃郁嘅款式,特別係Gilles Masses同Majestic仲特別encore多一次😋😋😋另外仲叫咗一板海膽,海膽都非常新鮮。而碎葱吞拿魚飯CP值超高!隱世小店座位唔多,大家嚟之前記得book位啊!店主好細心,門口仲放咗好多凳比叫外賣嘅朋友坐低等。

2019-06-24
2019-06-20 106 瀏覽
堅•隱世小店 仲係一間幾隱敝嘅食店朋友搾車穩食 穩穩下見到有刺身生蠔店就入去試試佢😌-小妹推薦大家嗌個set💁🏻‍♀ 每位$188幾抵食包餐湯 刺身 炸物同埋主食餐湯係指定嘅 而當日我地個個係麵豉湯其他每個類別都有五個選擇😌刺身仲有得揀生蠔同帶子😀 刺身幾新鮮炸物每款都幾好食 個人最鐘意明太子雞翼同吉列蠔😋😋主食揀咗魚子醬牛油果意粉同蒲燒鰻魚飯魚子醬牛油果龍蝦意粉牛油果creamy嘅感覺再加上魚子醬嘅味道 實在係一絕咁好食 再配合龍蝦啖啖肉🤤蒲燒鰻魚飯鰻魚都幾大塊 食落無骨鰻魚汁好香濃 撈飯食唔會好鹹我同朋友一人嗌左一個set 刺身同炸物每款都可以揀哂share食😍-呢度仲有啲創意菜式熱狗就聽得多啦 壽司九聽過未?👂🏼👂🏼壽司九係用紫菜同埋飯製成卷物拎去炸 好似hotdog咁 不過呢個叫sushi dog 再係上面加上不同既食材龍蝦風味🦞 $88同上面個意粉一樣係呀牛油果同龍蝦嘅配搭再配上壽司九嘅食法 令你感覺到炸之餘又唔會太熱氣 實在值得一試小評語📝📝:👉🏿係一間製作用心嘅小店 店舖只有兩個人去負責整食物 但睇得出每個食物都花咗好多心思同心機 係唔介意花時間去等👉🏿店舖唔算大 所以食
堅•隱世小店

熱狗就聽得多啦 壽司九聽過未?👂🏼👂🏼
再係上面加上不同既食材

龍蝦風味🦞 $88

小評語📝📝:
👉🏿店舖唔算大 所以食嘅時候就要去book定位👉🏿雖然話地理位置唔係咁方便 但係其實沿着東大街直行就搵到㗎啦

2019-06-18 118 瀏覽
呢間日式料理店隱藏喺人煙單薄位置,今次就比我鑽竉鑽罅搵到呢間隱世高質小店!今次就叫咗一個晚市套餐,三個刺身(刺身仲要有生蠔選擇)、三個小食、一個主食同一個湯,價錢只係$188!刺身非常新鮮!而小食亦都非常有心思全部都係即叫即炸,極度推介明太子雞翼!而主食就叫咗壽司😍另外叫咗個碎蔥吞拿魚飯,吞拿魚勁多勁好食!$68呢個價錢我覺得出邊一定唔會食到!而且吞拿魚份量比出邊多兩倍啊!真係超抵食!特色料理叫咗蟹肉風味,就係炸紫菜卷裏邊放上滿滿蟹肉,足料又好食!另外單點左兩款生蠔全部都好新鮮,好好食!下次要再嚟幫襯!人均消費大約都係$200左右,價錢唔貴!性價比超高!出面食真係唔只呢個價!極之推介!
今次就叫咗一個晚市套餐,三個刺身刺身仲要有生蠔選擇)、三個小食、一個主食同一個湯,價錢只係$188!

另外單點左兩款生蠔全部都好新鮮,好好食!下次要再嚟幫襯!

早排去咗一間位於筲箕灣既小店,擁有具特色既店名「Sushi Men X Oyster Men」,名乎其實就係食壽司同食生蠔。店舖既落單牌係一張大過膠牌,十分環保。試咗兩款生蠔,一款係蠔界既勞斯萊斯,法國蠔Gillardeau (No.2),另一款係Majestic,店主話要先試Gillardeau,再試後者。相較之下,Gillardeau (上) 食落層次比較微妙同豐富,夾雜著新鮮原始既海水鹹味,蠔肉鮮甜,海水味重,係口腔內徘徊不散。而Majestic肉質肥美 (下),海水味比較淡,但回甘較強。試完生蠔作為前菜,之後當然唔少得我最愛的三文魚,一碟大三文魚腩先可以滿足到我。三文魚腩新鮮,油脂比例均勻,唯獨有兩三塊筋膜未完全清理,但整體上質素不俗。壽司點了兩款特色卷物——牛油果龍蝦卷同軟殼蟹卷。牛油果龍蝦卷牛油果味濃郁,龍蝦鮮甜,食落不膩。軟殼蟹夠脆身,配上碎生菜、千島醬、蟹籽,口感豐富有層次,配搭不錯!最後,點咗一碗細野菜牛肉飯,味道不錯,飯汁配搭得宜,味道合適,牛肉蔬菜份量分配平均,口感正好。由於店舖環境不大,想去食既朋友可以先訂座。

店舖既落單牌係一張大過膠牌,十分環保。

Gillardeau  (No.2)  (上) +  Majestic  (下)

三文魚腩刺身(磅)

三文魚腩(磅)

野菜牛肉飯(細)

由於店舖環境不大,想去食既朋友可以先訂座。
2019-05-23
用餐優惠
試食活動
三文魚腩刺身(磅)
三文魚腩(磅)
  • 三文魚腩
2019-06-10 95 瀏覽
筲箕灣東大街真係好多好嘢食,今次嚟到東大街最盡頭嘅一間隱世小店.既有魚生,又有生蠔,性價比好高啊!🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟北海魚生飯 - 魚生用上海膽,帶子,牡丹蝦🦐,三文魚🍣同魚子.唔單止食材新鮮,仲好豐富添,從未試過料仲多過飯!🤤Oyster platter - 我哋2個人order咗是日精選嘅日本真蠔,Majestic,Krystale,Speciales de Claire,各2隻.全部都即叫即開,非常新鮮!個人比較偏好creamy口感,是日精選嘅日本真蠔的確正!👍🏻藍鰭吞拿魚腩壽司 - 喱個都係是日精選,肥美可口,毗美好多連鎖壽司店!😋🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
2019-06-10 66 瀏覽
今次去咗呢間位於筲箕灣嘅餐廳食嘢🍴因為餐廳嘅地方有限 所以可能去食之前要用電話預約📞📲好方便架咋你可以打電話或者whatsapp都得 如果你住附近嘅話可以外賣返屋企食添👻一開門入到去 其實第一眼見到嘅就係個廚房 佢個廚房好整齊 唔會有烏煙瘴氣嘅感覺 加上寧靜嘅環境 再配合舒適嘅音樂 坐喺餐廳好舒服💕💕叫完嘢食之後🍽老闆就俾咗兩碗麵豉湯我同我男朋友飲🍵麵豉湯入面有三文魚同洋蔥 而且一啲都唔鹹 好容易入口 然後我哋仲叫咗兩個套餐 套餐包括刺身 炸物 同埋主菜🍱刺身方面我哋嗌咗生蠔 平時嘅我唔太鍾意食生蠔 因為好唔鍾意有腥味 但係呢度嘅生蠔一啲都唔腥😌而且好新鮮 好好食👍🏻另外值得推介嘅就係炸物 全部都係即叫即炸🍤炸到金黃色 所以咬落去脆卜卜 炸物我哋揀咗炸雞翼 仲要幫我地去骨 雞翼入面仲有蟹膏 呢個真係好值得一試 最後我哋仲嗌咗軟殼蟹卷 軟殼蟹都係即叫即炸 就算俾啲飯包住左 咬落去都依然係脆卜卜🤤
<<誠意推介超隱世刺身生蠔專門店>>-東大街雖然係著名覓食街, 但呢間日式料理店神隱咗係街頭人煙單薄處, 但我作為一個負責任既覓食者, 一定要為大家搵到呢啲隱世高質餐廳!-北海魚生飯 HK$98 - 絕對值回票價! 係香港從未食過咁鮮味既魚生丼~ 三文魚肥美程度比美係日本魚市場食到既, 但價位平一半! 三文魚杍又唔會腥, 海膽質素都好唔錯, 食完呢個飯好似去完一轉日本咁✈️-另外餐廳仲有一啲好有心思同特色既料理, 例如壽司狗, 就係炸左紫菜卷, 切開, 再放返配料係面~ 我揀左蟹肉風味超足料的說, 仲有小小酸甜既醬料好開胃~ 而火山卷係用左唔同魚去包既卷, 造型靚同有誠意去包之餘, 味道都係一流! 生蠔就簡單試左2款, 都係CP值不錯既選擇!-人均消費HK$200頭其實真係性價比奇高, 如果去啲靚裝修小小既日式料理店, 食到呢啲水準既刺身同卷物, 收你一個人HK$500都唔出奇! 所以呢間餐廳我係滿分推介!
<<誠意推介超隱世刺身生蠔專門店>>
題外話/補充資料: 座位較少, 請預先訂座比較好~
2 分鐘 (堂食)
  • 北海魚生飯
2019-06-06 1808 瀏覽
筲箕灣東大街美食有如恆星,是次竟在東大街的角落找到寶藏,果然寶物尋歸底。店面雖小,但兩張四人枱毫不擠迫,而且燈火通明。想在喘不過氣來的香港可謂一個小避風塘。壽司九系列—牛油果龍蝦sushi dog街頭小吃的炸壽司搖身一變成為材料自由多配的炸壽司卷。牛油果加上龍蝦肉及龍蝦醬,醬汁味道不會太濃郁令到吃下有肥膩感,另外細心將卷物切成兩份,不會令食客難以品嚐。 池魚刺身這個絕對是隱藏版本,剛猶豫不決的時候,Sushimen推介是日精選,沒有寫上餐牌上。一上碟,無論賣相、味道,細節位都好比高檔次的omakaze。一魚三吃確實是滿足到貪心的我。 法國生蠔Oystermen不時為店舖挑選最時令的生蠔,有時還有限定的愛爾蘭等國家生蠔進口,不過長駐的法國生蠔種類也夠多,不同的口感、味道及質感。 三文魚腩刺身有半磅起計的,有大約十多片。味道鮮甜肥美,冷凍程度個人認為剛剛好,沒有把肉質緊緊鎖死令味道流失。 如果要說最能改善,應該是一奉上的凍水,若然轉變成日本綠茶,整體上檔次會提高,而且配上壽司卷物也會更合襯。不過,我仍然期待下一次的是日精選帶來的新鮮感。

壽司九系列—牛油果龍蝦sushi dog

牛油果龍蝦壽司九

街頭小吃的炸壽司搖身一變成為材料自由多配的炸壽司卷。

三文魚腩刺身

如果要說最能改善,應該是
一奉上的凍水,若然轉變成日本綠茶

2019-05-30
牛油果龍蝦壽司九
  • 牛油果龍蝦卷
2019-06-03 102 瀏覽
筲箕灣東大街尋味之旅東大街嘅街頭有一間隱世壽司小店入面買嘅全部都係即叫即整嘅壽司同埋生蠔🍣Signature係壽司九Sushi Dog - 蟹肉風味壽司九🐶首先將壽司飯同紫菜炸到香脆上面再放上蟹肉蟹膏同飛魚子放上芒果醬,好似一隻熱狗咁好特別叫左半打唔同品種嘅生蠔每一隻都好新鮮😋再叫左d赤貝, 帶子, 油甘魚刺身壽司我哋叫咗三文魚籽軍艦,碎吞拿魚軍艦三文魚籽好新鮮,每一粒都脹卜卜連黑松露蛋小卷同碎吞拿魚小卷都好認真製作呢間真係好值得去既小店
筲箕灣東大街尋味之旅
東大街嘅街頭有一間隱世壽司小店
入面買嘅全部都係即叫即整嘅壽司同埋生蠔🍣

首先將壽司飯同紫菜炸到香脆
上面再放上蟹肉蟹膏同飛魚子
放上芒果醬,好似一隻熱狗咁好特別

叫左半打唔同品種嘅生蠔
每一隻都好新鮮😋

再叫左d赤貝, 帶子, 油甘魚刺身
壽司我哋叫咗三文魚籽軍艦,碎吞拿魚軍艦
三文魚籽好新鮮,每一粒都脹卜卜
連黑松露蛋小卷同碎吞拿魚小卷都好認真製作
呢間真係好值得去既小店

2019-06-02
  • 生蠔
2019-06-03 86 瀏覽
筲箕灣呢條街出名多野食一路行到街尾就會見到呢間小店由2個年輕人主理一個sushi men一個Oyster men我估個名係咁黎👏🏻我地叫左一份晚市套餐3個刺身 3個小食 1個三文魚湯 1個主食都係$188仲擺得好有心機另外叫左個 海膽三文魚子飯 $168再加2隻日本大生蠔 $45/隻好全部都新鮮咁樣食份量岩岩好仲可以試哂咁多樣野埋單發現竟然唔洗加一😱😱😱門口有座位俾人等位/叫外賣好細心的安排希望多d人去食小店需要大家既支持啊
筲箕灣呢條街出名多野食

晚市套餐
日本大生豪
三文魚湯
海膽三文魚子飯
都係第二次入筲箕灣搵食,因為真係幾遠🤔不過哩間日式料理嘅菜式比較特別,而且CP值幾高👍🏻因為除左壽司刺身🍣佢地仲有原創嘅hotdog sushi🌭最推薦嘅係佢嘅Dinner set $188除左餐湯主食仲可以揀刺身同小食各三款🤤我地揀左生蠔、帶子、三文魚刺身😍小食就要左明太子雞翼、蟹棒天婦羅同吉列蠔,剌身好新鮮而且小食味道都唔錯👍🏻主食揀左最愛嘅蒲燒鰻魚飯❤️鰻魚都幾大塊,不過略嫌硬左少少唔夠淋🧐另外我地仲叫左牛肉風味壽司九$78同軟殼蟹卷$68前者真係好似熱狗咁嘅壽司,幾得意而且會好飽肚因爲好多飯😂軟殼蟹卷味道就比較普通🙈最有驚喜係拖羅壽司$48/1同三文魚刺身$7/1聽店員講拖羅係日本直送好新鮮🤩整體來講幾抵食啊~
除左餐湯
同軟殼蟹卷$68
聽店員講拖羅係日本直送好新鮮🤩整體來講幾抵食啊~
距離上次去日本(沖繩)已經有一個幾月喇🐒突然唔知點解好掛住日本嘅壽司🍣同魚生🐟心血來潮嘅我就即刻上網搵下唔同嘅日式料理搵搵下搵到間位於港島東筲箕灣嘅日式料理餐廳💥於是約埋朋友試食一下🤤 唔知有冇日本嘅感覺呢🤓▪❶ 刺身 ($7-10/件)今次我地點咗四款刺身分別係: 三文魚,三文魚腩, 甜蝦, 帶子刺身嘅鮮甜味都幾突出 帶子有少少腥味感覺好似仲在生 係我個口入面躍動緊🐟而且都幾厚切 性價比都算係幾高我覺得可以先落試下原汁原味 之後再落醬油😆✧✦✧✦✧評分: 8.31/10❷ 壽司/軍艦 ($10-20/ 件)壽司飯真係幾impressive🥳壽司醋同飯嘅比例調較得啱啱好醋嘅酸味滲透每一粒飯入面 團結每一粒飯三文魚籽軍艦 真係好juicy🤤每一粒魚籽大大粒 晶瑩剔透 好似水晶一樣~而且非常juicy 咬嘅時候啲juice好似爆水管咁噴出黎辣三文魚嘅辣味好似Tabasco嘅味道酸甜之餘 又帶一點點嘅辣 屬於bbbbb辣 而且係無後勁嘅辣但係辣味好似滲透係壽司飯入面🤔 唔知係唔係特色黎嘅✌🏻三文魚壽司嘅鮮甜味同刺身一樣壽司同埋軍艦都可以媲美日本嘅🍣 好似去左一轉日本咁✈️✧✦✧✦✧評分: 8.
距離上次去日本(沖繩)已經有一個幾月喇🐒
突然唔知點解好掛住日本嘅壽司🍣同魚生🐟
心血來潮嘅我就即刻上網搵下唔同嘅日式料理
搵搵下搵到間位於港島東筲箕灣嘅日式料理餐廳💥
於是約埋朋友試食一下🤤 唔知有冇日本嘅感覺呢🤓

刺身 ($7-10/件)
今次我地點咗四款刺身
分別係: 三文魚,三文魚腩, 甜蝦, 帶子
刺身嘅鮮甜味都幾突出 帶子有少少腥味
感覺好似仲在生 係我個口入面躍動緊🐟
而且都幾厚切 性價比都算係幾高
我覺得可以先落試下原汁原味 之後再落醬油😆
評分: 8.31/10

壽司/軍艦 ($10-20/ 件)
壽司飯真係幾impressive🥳
壽司醋同飯嘅比例調較得啱啱好
醋嘅酸味滲透每一粒飯入面 團結每一粒飯
三文魚籽軍艦 真係好juicy🤤
每一粒魚籽大大粒 晶瑩剔透 好似水晶一樣~
而且非常juicy 咬嘅時候啲juice好似爆水管咁噴出黎
辣三文魚嘅辣味好似Tabasco嘅味道
但係辣味好似滲透係壽司飯入面🤔 唔知係唔係特色黎嘅✌🏻
三文魚壽司嘅鮮甜味同刺身一樣

壽司同埋軍艦都可以媲美日本嘅🍣 好似去左一轉日本咁✈️
評分: 8.49/10

❸ 魚子玉子風味壽司九 ($78/ 3件)
壽司九」 對於我黎講非常之陌生 究竟係咩黎🐒
諗咗好耐 但係menu上面嘅圖又唔係好顯示到~
到上枱嘅時候 我終於知道係咩😆 原來都係壽司黎嘅
但係相比之下 壽司九比較多餡料 而且偏向係熟食
特別之處係本來壽司嘅紫菜拎咗去炸 感覺有啲酥脆
但係我個人覺得餡料比較吸引😻 好似岩漿爆發緊出黎咁🌋
呢個係一個魚子盛會 魚子嘅gathering👫
三款魚子(魚子醬,三文魚子,明太子)各有各風格 融洽相處
魚子醬比較甜少少 而且份量比較少 感覺矜貴啲
三文魚子就非常Juicy 鮮味十足
明太子就偏鹹 但係唔係好似我諗咁係辣辣地
明太子雖然混合係90%熟嘅玉子(炒蛋)入面
但係佢嘅鹹味比較突出 我覺得可以唔好咁鹹🙈
因為有覆蓋玉子嘅蛋香味☹️
評分: 7.89/10

➍ 芝士鰻魚卷($68/ 5件)
作為一個芝士控 必點嘅一個菜式🧀
芝士嘅體積同鰻魚嘅差唔多 而且係口入面會慢慢咁溶
芝士滑溜嘅口感 同埋芝士嘅香味遍佈口腔入面💋
感覺好幸福呀❤️
鰻魚嘅肉質都幾鮮嫩 而且配埋唔多又唔少嘅鰻魚汁
同半溶嘅芝士融為一體 都幾和諧🥰
評分: 8.12/10

➎ 北海魚生飯 ($98/ 碗)
一碗飯 5種魚生嘅體驗🐟
三文魚/ 海膽/ 帶子/ 牡丹蝦/ 三文魚子
魚生嘅鮮甜味經魚生滲透係飯入面
但係我覺得飯就比較淡味 壽司醋都唔係好感覺到
所以有少少扣分☹️ 我覺得可以落多少少醋
如果落醬油 又會覆蓋本身魚生嘅鮮味~
不過大家可以按需要加醬油/ 七味粉😆
評分: 7.82:/10

💛: 鋪頭空間有限 只係可以提供兩張枱 所以大家要留意❣️
2019-05-22
  • 芝士鰻魚卷
2019-04-24 214 瀏覽
《同學介紹既小店》今次去試下同學介紹既一間食日本野既小店,朋友聲稱本身唔食鰻魚,但食完呢間覺得回味無窮,回頭指數仲要好高😱,即管睇下有無咁厲害。店舖環境比較細,得兩張四人枱。—————————————————————午市套餐有八款選擇。👉🏻#蒲燒鰻魚飯 💰58呢個價錢都算幾抵,包一客細細地既泡菜🤔同埋是日餐湯。個湯係三文魚湯,非常足料,勁多三文魚,飲落唔會好有味精feel。鰻魚個size算正常(睇你好唔好彩俾頭定尾部分你),食落真係無骨(最唔中意食到有骨既鰻魚),但汁太少,唔足夠撈飯。飯既份量都足夠男仔食,但好硬身,可能多啲鰻魚汁會更正。好味指數:8/10👉🏻#雜錦魚生丼 💰98有三文魚、海膽、帶子、蝦、蟹籽同埋油甘魚,選擇好多,樣樣都算幾大件同新鮮,唯一好不安係食隻蝦食到條腸都飛埋出黎。不過呢個價錢黎講算物超所值。好味指數:8/10👉🏻#是日推介生蠔 💰48好耐無食生蠔,唔知點樣先叫好食🤭呢隻食落都算無咩沙,同幾creamy ,唔算好腥,但價錢好似有啲偏貴。好味指數:7/10
《同學介紹既小店》
—————————————————————
午市套餐有八款選擇。
👉🏻#蒲燒鰻魚飯 💰58
好味指數:8/10

👉🏻#雜錦魚生丼 💰98
好味指數:8/10

👉🏻#是日推介生蠔 💰48
好耐無食生蠔,唔知點樣先叫好食🤭
好味指數:7/10

2019-04-22
午餐
2019-02-09 348 瀏覽
當日男朋友生日 諗住同男朋友食好少少 初初見到評語都唔錯 滿心歡喜去試 但結果同想像中差好遠生蠔質素正常 但某幾隻略嫌有少少沙我地叫左set dinner可以五選三款刺身(當中包括生蠔) 我地就揀左三文魚 八間同生蠔 三文魚一到嘅時間已經感覺質素麻麻 三文魚脂肪部分較少八間我地之前未試過 於是叫黎試下 但我地個人唔太中意 口感有啲似香口膠仲要有根set dinner中嘅八款壽司 唯一海膽比較驚喜 非常鮮甜亦叫多左三文魚腩刺身 但三文魚腩刺與普通三文魚分別不太 毫無魚油香 最後,當然要試下最岀名嘅壽司九 味道不錯可是沒什麼驚喜 但可以一試

生蠔質素正常 但某幾隻略嫌有少少沙