2024-09-09 399 瀏覽
完成任務之後 去咗九龍灣行動漫一番街再轉去淘大花園 發現附近有間隱世酒吧呢度嘅環境好有工業系嘅風格 暗黑情調樓面放置咗好多酒同英倫擺設 好華麗喔啱晒同一班朋友喺度聚舊 飲下嘢傾下計酒精同無酒精飲品 美食同甜品性價比高-Tea Set-德國脆皮豬手 ($98)原價二百幾蚊 依家一百蚊內食得到 真係超級抵即叫即整 熱辣辣得嚟賣相好吸引 一啲都唔馬虎豬手外皮炸到脆卜卜 肉質軟腍 重點係去埋骨添仲切到大大件啖啖肉 配埋柚子醬食 特別惹味呀-Scallop Risotto Lobster Sauce ($158)日本刺身級帶子龍蝦汁意大利飯 ($158)面上有兩粒大大嘅帶子 同啖啖嘅蝦肉燉飯吸收晒龍蝦汁嘅精華 鮮味一足啊-Cocktail雞尾酒-Strawberry Yakult ($68)Yakult 士多啤梨 ($68)士多啤梨糖漿加伏特加同益力多 易入口而個部落杯真係好可愛同特別 打卡一流-Special Drink特飲-Strawberry Jam, Passion Fruit, Soda士多啤梨熱情果梳打香甜嘅士多啤梨味 飲落好清新同消暑解渴-Dessert甜品-Cappuccino
完成任務之後 去咗九龍灣行動漫一番街
再轉去淘大花園 發現附近有間隱世酒吧
呢度嘅環境好有工業系嘅風格 暗黑情調
樓面放置咗好多酒同英倫擺設 好華麗喔
啱晒同一班朋友喺度聚舊 飲下嘢傾下計
酒精同無酒精飲品 美食同甜品性價比高
Tea Set
德國脆皮豬手 ($98)
原價二百幾蚊 依家一百蚊內食得到 真係超級抵
即叫即整 熱辣辣得嚟賣相好吸引 一啲都唔馬虎
豬手外皮炸到脆卜卜 肉質軟腍 重點係去埋骨添
仲切到大大件啖啖肉 配埋柚子醬食 特別惹味呀
日本刺身級帶子龍蝦汁意大利飯 ($158)
面上有兩粒大大嘅帶子 同啖啖嘅蝦肉
燉飯吸收晒龍蝦汁嘅精華 鮮味一足啊
Cocktail
雞尾酒
Strawberry Yakult ($68)
Yakult 士多啤梨 ($68)
士多啤梨糖漿加伏特加同益力多 易入口
而個部落杯真係好可愛同特別 打卡一流
Special Drink
特飲
士多啤梨熱情果梳打
香甜嘅士多啤梨味 飲落好清新同消暑解渴
Dessert
甜品
Cappuccino ($44)
泡沫咖啡慕絲蛋糕 ($44)
Chocolate Lingot ($46)
特濃朱古力慕絲條 ($46)
好靚嘅甜品盤喔 好有心思 面上放咗少量嘅金箔
但食落嘅朱古力 比想像中更濃郁 甜品達人推介
2024-07-17
淘大花園一處的脆皮鹹豬手主打餐廳今天臨時外出到九龍灣工作,就沒有帶三傻或其他小朋友,不能讓牠們品嚐西餐,可惜可惜~工作完就像孤獨的美食家一樣尋求美食,見到有一間西餐廳人流幾多,環境又特別,就決定入去試,主要是門口的脆皮鹹豬手招牌吸引!香港要做一道好吃的豬手料理不容易呢~黑松露薯條即炸但卻不油膩,黑松露味道好濃,非常好的小食~墨西哥粟米片玉米片不僅保有脆度,同時也能配合他他醬的風味,吃進嘴裡的同時也帶有脆度,與其它食材或醬料好夾~煙三文魚蟹籽魚忌廉意粉份量好多的意粉,同樣上菜時熱辣辣,特別一提好多菇菌類及三文魚~意粉軟硬適中,作為豬手前的主食好充足!脆皮鹹豬手 是日推介的脆皮鹹豬手,特價只需要98元,店員會提示大約等30分鐘,所以建議先吃前菜及其他主菜~脆皮豬手卜卜脆十分好食,餐廳更加會替你去骨,將豬手肉切成大大塊,方便你大快朵頤~盆底另多雜菜,比如羽衣甘藍/酸菜~供蘸豬手的醬汁有三款:柚子醬/泰式酸辣醬/香蒜黑椒汁。酒aiginjo Mojito(有lime juice,mint,daiginjo,soda)SuperNormal (淘大商場2期)九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G
淘大花園一處的脆皮鹹豬手主打餐廳

黑松露薯條
即炸但卻不油膩,黑松露味道好濃,非常好的小食~

墨西哥粟米片

煙三文魚蟹籽魚忌廉意粉

脆皮鹹豬手

SuperNormal (淘大商場2期)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖

#tortilla #SuperNormal #九龍灣 #淘大商場 #鹹豬手 #墨西哥粟米片 #黑松露薯條 #香港 #九龍 #美食 #西餐 #德國菜 #啤酒 #大吟醸 #清酒 #料理 #開心開心 #為食妹 #熊本熊 #kumamon #傻鴨 #部長
2024-08-28
2024-07-26 1530 瀏覽
🔸 香蒜黑椒脆皮鹹豬手   $98呢個脆皮豬手依家正在做特價,原價二百幾蚊嘅大大碟焗豬手, 特價期內100蚊都唔使就可以食到即場焗嘅整隻豬手,但由於係即叫即做,所以要等最少25分鐘,熱辣辣焗出嚟,會有驚喜嘅就係,咬落啲豬手脆皮口感就似足廣東燒味燒腩仔嗰啲脆皮,卜卜脆十分好食,整隻豬手餐廳已經幫你去骨,將豬手肉切成五六枚大大塊,方便你啖啖肉大快朵頤😋 由於整蝶肉比較多,餐廳特別在盆底放有好多雜菜,比如羽衣甘藍同埋一大堆酸菜,酸酸地可以去滯。餐廳提供蘸豬手嘅醬汁有三款:分別係 柚子醬、 泰式酸辣醬同埋 德國香蒜黑椒汁。 呢嗰唔係咸豬手所以豬手嘅肉係冇乜鹹味嘅,肉質就係好軟腍,可能係由於經過6小時麥啤浸製過。味道:8/10性價比:9/10🔸美國西冷牛扒(10oz)   $278呢款係餐廳嘅頂級配置牛扒,一大塊有成10安士,西冷扒牛味充足,肥肉部分並沒有燒透,所以有啲嚼口。味道:7/10性價比:7/10🔸唐揚他他 酥炸魷魚   $86 炸魷魚好大盤,應該放足一整隻桶魷,切開一圈圈炸起上枱, 魷魚圈食起上嚟一啲都唔鹹,但係好有鮮魷香味,用嚟送酒真係一流。味道:7/10性價比:7/10▪️🔹環境:
🔸 香蒜黑椒脆皮鹹豬手   $98

🔸唐揚他他 酥炸魷魚   $86
味道:7/10
性價比:7/10
▪️
🔹環境: 餐廳位置喺淘大商場內街,面對海港酒樓,店內佈置成酒吧風格,牆上好多裝飾,一邊係和風,一邊係西歐風格,酒吧氣氛十分熱鬧🤪

2024-07-23
  • 唐揚他他汁炸魷魚圈
2024-05-28 2048 瀏覽
西餐日今日想食下啲特色西餐次次經過見到九龍灣呢間餐廳都高朋滿座 一於試吓佢究竟有咩咁受歡迎首先係門口 由職員帶位 先讚一讚佢 好有禮貌(全程) 不論落單上菜埋單佢都好好笑容👍🏻見到餐牌招牌菜之一德國脆皮鹹豬做緊優惠相當吸引𣎴過我地一行二人 最後決定嗌set dinner 二人餐 又有豬手又唔洗諗 首先上左自家製餐包同粟米湯一共有三款包 分別有多士 蒜蓉包 燕麥包 全部都係熱辣辣 加上凍冰冰既牛油 外脆內軟 好好食呀前菜我哋揀咗白酒忌廉煮青口個忌廉汁好滑好香口 青口好鮮甜 唔會腥為咗唔好浪費佢咁好食既忌廉汁拎嚟點個餐包 超級點點下 成碟汁都比我點哂終於上我期待咗好耐嘅德國脆皮鹹豬手豬手嘅肉同脂肪分布得好平均加上外皮整到非常脆 佢個蜜糖芥末醬同豬手既鹹味非常配合滿意度再黎揀咗蟹肉海鮮龍蝦汁蟹籽天使麵天使麵條條都吸收咗甜甜嘅龍蝦汁每啖都有蟹肉同蟹籽包圍住 而且佢個碟好似藝術品咁 唔好以為細細碟 但其實好大碟 整個套餐二人餐嘅份真係好足夠 飲品我哋升級咗兩特飲檸檬蜜桃蘋果梳打白桃四季春茶兩杯都好飲 最緊要唔係死甜 夏天飲一流
西餐日
今日想食下啲特色西餐
次次經過見到九龍灣呢間餐廳都高朋滿座
一於試吓佢究竟有咩咁受歡迎

首先係門口 由職員帶位
先讚一讚佢 好有禮貌(全程)
不論落單上菜埋單佢都好好笑容👍🏻

兩杯都好飲 最緊要唔係死甜
夏天飲一流
  • 柚子脆皮豬手
  • 白酒煮法國藍青口配蒜蓉包
今次我去左九龍灣呢邊既牛頭角公園同朋友踢波,近近地去隔離淘大揀左呢間西餐廳同朋友食飯,主打烤豬手同埋烤雞,重點係佢有好多特式手工啤嘅選擇,可以同fd子啤啤佢🍻我地到店舖環境唔錯,坐位餐枱都算闊落,踢完波成9點已經接近last order,所以快速落單,服務員態度好好,值得加分💯白酒煮法國青口($118)呢個菜最重要係佢調製嘅汁,好香濃,面包浸埋一齊食,好惹味而且仲有啖啖嘅青口味,主食青口肉更加係粒粒好肥滿🦪🦞柚子脆皮豬手($178)豬手本身已經醃到好入味,外皮又被烤到非常脆,食落口外脆但肉又仲軟淋入味,唔會好乾,仲有肉汁,好好味,食完之後再食埋下面嘅酸菜,唔會食到好滯🐷秘製青芥汁軟殼蟹扁意粉($152)另外一個主食係叫咗一個意粉,成隻軟殼蟹原隻去炸,香脆有好香嘅蟹味,而佢既意粉煮得亦都十分出色,唔會煮到淋曬,仲有彈牙嘅口感,份量十足🍝最後我地揀左兩杯手工啤酒viven chocolate stout ($64)係啤酒嘅基礎紙上再加上淡淡嘅朱古力味,非常特別🍺小麥蜂($64) 就係另一種比較清新口味,加少少少橙皮嘅味道,非常適合去配重口味肉食🍺餐廳其實仲有好多其他好味嘅主打菜,同埋特色嘅

白酒煮法國青口($118)

柚子脆皮豬手($178)

秘製青芥汁軟殼蟹扁意粉($152)

最後我地揀左兩杯手工啤酒

viven chocolate stout ($64)
係啤酒嘅基礎紙上再加上淡淡嘅朱古力味,非常特別🍺

小麥蜂($64)

餐廳其實仲有好多其他好味嘅主打菜,同埋特色嘅有酒精冇酒精飲品,適合大家放工之後,落去吹下水飲幾杯啤酒再送幾個特色小食👍🏻
2024-09-14 0 瀏覽
呢間餐廳啱啱屈咗入去,之前經過幾次都冇入去,今次終於食到估唔到入面裝修又幾有feel,嘢食都有驚喜叫咗兩個Lunch Set B,包頭盤+主菜+嘢飲泰式冬陰功豬頸肉炒意粉🌟5/5意粉入味得嚟冬陰功味唔會好搶,兩者好夾,又炒得啱啱好乾身,正👍🏼香蒜茄蓉海鮮燉飯🌟4/5酸酸地幾開胃,唔會好膩,海鮮份量都多兩個頭盤都只係各加$8,份量一啲都唔馬虎香脆薯條🌟4.5/5係帶皮薯條,外脆內軟凱撒沙律🌟4/5食到膩食返個沙律就啱啱好
呢間餐廳啱啱屈咗入去,之前經過幾次都冇入去,今次終於食到
估唔到入面裝修又幾有feel,嘢食都有驚喜

叫咗兩個Lunch Set B,包頭盤+主菜+嘢飲

泰式冬陰功豬頸肉炒意粉

泰式冬陰功豬頸肉炒意粉🌟5/5

香蒜茄蓉海鮮燉飯

香蒜茄蓉海鮮燉飯🌟4/5
酸酸地幾開胃,唔會好膩,海鮮份量都多

兩個頭盤都只係各加$8,份量一啲都唔馬虎
香脆薯條🌟4.5/5
係帶皮薯條,外脆內軟
凱撒沙律🌟4/5
食到膩食返個沙律就啱啱好

泰式冬陰功豬頸肉炒意粉
香蒜茄蓉海鮮燉飯
今日放工之後好想食西餐,係九龍灣淘大商場搵左間叫SuperNormal🍽️,係第一次試,但無論價錢、味道、服務都係SuperFantastic😍1. 德國脆皮鹹豬手🍖見到做緊特價$98,就即刻order左,豬手外層金黃酥脆,一入口就感受到濃濃鹹香,肉質又嫩又軟,難怪係必點菜式❗️2. 黑松露薯條🍟薯條外脆內軟,加埋黑松露嘅香氣,味道濃郁又不會太鹹膩。呢個係一口接一口停唔到手嘅小食,正到飛起!🤤3. 慢煮霹靂焗黃油雞🍗慢煮得又嫩又滑,黃油香氣撲鼻,好有層次!有四大件,大滿足🫶🏻☺️4. 煙三文魚蟹籽忌廉意粉🍝煙三文魚嘅鹹香配埋濃濃嘅忌廉醬,加埋蟹籽個爽脆質感,而且意粉質地煮得好爽口,prefect match🫶🏻🍽️佢個吧枱設計得好靚,聽講佢啲手工啤都好出名,下次一定要試下🍻

1. 德國脆皮鹹豬手🍖

2. 黑松露薯條🍟
薯條外脆內軟,加埋黑松露嘅香氣,味道濃郁又不會太鹹膩。
呢個係一口接一口停唔到手嘅小食,正到飛起!🤤

3. 慢煮霹靂焗黃油雞🍗

4. 煙三文魚蟹籽忌廉意粉🍝

• 柚子德國咸豬手
之前經過淘大見依間餐廳都幾多人幫襯~見佢個德國脆皮鹹豬手仲做緊特價$98隻就一於去試試🤡德國脆皮鹹豬手有3種口味,柚子味、泰式秘製汁同埋香蒜黑椒汁。我地揀左香蒜黑椒汁~豬手係即刻焗,大概要25分鐘,我地一坐低就即刻叫左豬手先~之後再慢慢叫埋其他😆豬手個皮勁酥脆🤤🤤唔油膩👍🏻餐廳好貼心咁已經起埋d肉👍🏻啖啖肉食得好過癮~同埋肉質幾腍,唔會柴。另外可以配埋酸菜一齊食~酸酸地又多種食法~日本柚子肉鮮蝦沙律 柚子沙律🥗好清新~蝦肉爽口,幾開胃藍芝士水牛雞翼5隻依款比較重口味,幾重酸辣味~雞翼都幾大隻蒜香紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉都幾多蟹肉,蝦肉都係爽口~蒜香🧄令個意粉更加惹味~燒物都唔錯👍🏻鹽燒厚切牛舌心燒羊架(2件)都幾厚切,啖啖肉同幾juicy~2杯飲品都好fresh~菠蘿雪梨四季春茶幾有茶香,唔會好甜。青瓜薄荷青檸梳打可以解膩,唔錯唔錯😌
之前經過淘大見依間餐廳都幾多人幫襯~
見佢個德國脆皮鹹豬手仲做緊特價$98隻就一於去試試🤡

豬手個皮勁酥脆🤤🤤唔油膩👍🏻

日本柚子肉鮮蝦沙律
柚子沙律🥗好清新~蝦肉爽口,幾開胃

藍芝士水牛雞翼5隻
依款比較重口味,幾重酸辣味~雞翼都幾大隻
藍芝士水牛雞翼5隻

蒜香紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉
都幾多蟹肉,蝦肉都係爽口~蒜香🧄令個意粉更加惹味~

燒物都唔錯👍🏻
鹽燒厚切牛舌心
燒羊架(2件)
都幾厚切,啖啖肉同幾juicy~
鹽燒厚切牛舌心 ,燒羊架(2件)

蒜香紅椒藍蟹肉鮮蝦扁意粉
鹽燒厚切牛舌心 ,燒羊架(2件)
  • 燒羊架
  • 蒜片紅椒蟹肉扁意粉
  • 厚切牛舌芯
  • 德國脆皮咸豬手
2024-08-21 261 瀏覽
今日黎到九龍灣行街,行到累左又到左時間搵食,比我地發現呢間餐廳,裝修非常有情調,重有個酒吧區,約咪朋友仔黎十分打卡勝地。首先我地叫左兩個小食,一個係黑松露薯條🍟,呢個一啲都唔會油膩,黑松露味道好出,我個人十分喜歡。另一款小食係香煎手抓餅,煎到好香口,香香脆脆感覺都唔會太熱氣,都幾唔錯。主食方面就叫左泰式秘製汁脆皮豬手,據講每日限量得25隻,非常之珍貴,賣相十分吸引,食落非常有驚喜,外脆內軟,有三款醬料選擇,我地今次選左泰式秘製汁,酸酸辣辣咁非常野味。跟住再點左香煎露筍鵝肝牛肝菌燉飯,呢個真係無得輸,鵝肝非常滑,入口即溶,味道非常好👍。世界級享受。最後就係三重奏芝士牛肉漢堡,呢個份量十足,巨型漢堡,味道十分之好,真係食過流連忘返。今次既體驗一百分滿分💯我比一百分💯。真係非常之享受,非常美味,值得一試,一試便愛上。

2024-08-19 277 瀏覽
住附近嘅人,對呢間餐廳應該唔會陌生,因為已經開咗好多年,而且一直都保持到食物高質素,價錢唔貴。呢度最招牌就係食豬手,入到去見到做緊特價$98,就即刻下單豬手先。佢有三款味道選擇,我哋揀咗香蒜黑椒脆皮鹹豬手,因為佢係現做,起碼都要25分鐘。所以攻略係落咗單豬手再慢慢揀嘢飲同其他嘢食。芥末牛肉沙律,牛肉嫩,大約medium,味道剛好,沙律菜新鮮。推介雙色芝士焗蟹肉大啡菇,好多餡料,食到蟹肉同埋啖啖芝士,口感豐富。青瓜薄荷青檸梳打 ,好fresh,咁熱嘅天氣啱晒。朋友的士多啤梨熱情果梳打我就沒有試。食完沙律同大啡菇,豬手啱啱上桌,時間剛剛好,好大隻,皮脆肉多,仲配有德國酸菜。叫咗件芝士蛋糕,估佢唔到,賣相靚不特止,味道真係好唔錯,唔會太甜,又有香濃芝士味,尤其是個餅底,牛油味好香。餐廳氣氛幾好,招呼都唔錯。

餐廳氣氛幾好,招呼都唔錯。
🎀九龍灣。必食限定德國豬手🐷氣氛環境聚會一流👍🎀🪄店名* #SuperNormal🔮地址* 九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$442 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_九龍灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵今次有遠道去九龍灣附近覓食 呢間西餐我想食左好耐😍今次終於比我搵到朋友得閒陪我食!餐廳系位於淘大商場外面轉彎暗角位置 燈光比較昏暗 有啲似酒吧 空間好寬敞 而且部分座位設計高一層 進食會較方便~餐廳內有好多特別既壁畫,油畫好岩打卡 加上用左紅石磚 石板等風格做牆身 以及復古燈飾 整體主體好有特色☺️🍽️食物質素🍽️食物方面選擇相當豐富 令我都唔知揀邊樣好 而且價格系西餐黎講都算性價比高 餐廳更設有lunch set及tea set 價錢更優惠 當然必食系佢地咸豬手!而家做緊優惠只需要$98😍餐廳有齊曬雞,牛,羊,豬,意粉,沙律,小食等 睇黎可以去多幾次食勻佢😆👀評分💖💖💖💖💖🪄香蒜黑椒脆皮咸豬手$98原價$228 而家做緊大優惠😍必食拉根系 有
🎀九龍灣。必食限定德國豬手🐷氣氛環境聚會一流👍🎀

🪄店名* #SuperNormal
🔮地址* 九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$442 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄香蒜黑椒脆皮咸豬手$98
原價$228 而家做緊大優惠😍必食拉根系 有三款醬汁口味可以選擇 分別有柚子味,泰式秘製醬汁,香蒜黑椒汁 今次簡左最常見既醬 落單之後要等佢慢煮25分鐘或以上 之後出爐就可以享用到超級脆卜卜既豬手😆賣相都幾正架!而且系切件上更方便食用 豬手味道唔會太鹹 剛剛好~而且配上酸菜更能中和肥膩度👍

🪄寶雲酥紐西蘭羊架$218
叫左五成熟既羊架 份量都幾多 夠曬肥美 肉質帶粉紅色 肥瘦均勻 羊味剛好唔算太濃烈 寶雲酥系指羊架外包上香草,蒜蓉及麵包糠 再焗香佢 食落更香口有口感 配有豌豆,焗薯角,椰菜花,西蘭花等蔬菜做配搭 令整體更健康~

🪄飲品-玫瑰荔枝梳打$42 & 白桃檸檬四季春$44
揀左呢兩杯賣相幾靚既特飲 味道都相當不錯 如果本身中意唔太甜既就建議選擇玫瑰梳打 而白桃四季春會酸甜可口些 飲落有啲特別香味😙

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️

• 寶雲酥紐西蘭羊架
  • 玫瑰荔枝梳打
  • 白桃檸檬四季春
2024-08-16 205 瀏覽
今次九龍灣收工去左淘大商場食西餐Super Normal酒吧格局工業風裝修,專登去嚐嚐招牌菜脆皮鹹豬手,仲有優惠價好吸引🤩💫日本柚子肉鮮蝦沙律🥗沙律顏色繽紛鮮艷,柚子肉味道清新鮮蝦爽口,醬汁份量剛好口感輕盈,非常開胃🤤💫脆皮鹹豬手柚子蜜味🍖鹹豬手外脆內軟,脆卜卜皮帶上少少咸味🧂加埋柚子蜜汁更清香和甜味,好特別的鹹甜搭配,幾新穎🥰💫寶雲酥焗紐西蘭羊架雜菜🐑羊架焗製恰到好處,口感柔嫩多汁😌雜菜清脆爽口可中和一下羊架的油膩感,而且羊架厚切大份好味道👅💫士多啤梨檸檬蛋糕🍰蛋糕底質地酥脆,內餡酸甜適中,士多啤梨和檸檬的滋味完美融合,有種清新怡人的感受,完美的飯後甜品👍🏾

💫日本柚子肉鮮蝦沙律🥗

寶雲酥焗紐西蘭羊架雜菜
士多啤梨檸檬撻
  • 柚子脆皮豬手
2024-08-15 193 瀏覽
白酒煮法國藍青口 $118🐚青口好新鮮,青口肉有咬口。重點係佢濃郁既忌廉汁,配上蒜蓉包一齊食,Yummy!😋😋香蒜黑椒脆皮鹹豬手 $98🐷做緊特價既豬手,份量十足。豬手即叫即煮,豬皮十分脆口,加上黑椒汁同埋酸菜一齊食,夠晒惹味!🥰煙三文魚蟹籽魚忌廉意粉 $132🐟本身中意食三文魚,忌廉汁好濃郁,但又唔會好油膩,加埋魚籽一齊食,口感一流。🤩🤩牛油爆蒜雞柳意粉 $128🐔帶辣既炒意粉,加上香蒜雞柳和配菜一齊食,中意食辣既朋友一定要試吓。😉

白酒煮法國藍青口 $118🐚
青口好新鮮,青口肉有咬口。重點係佢濃郁既
忌廉汁,配上蒜蓉包一齊食,Yummy!😋😋

香蒜黑椒脆皮鹹豬手 $98🐷

煙三文魚蟹籽魚忌廉意粉 $132🐟

牛油爆蒜雞柳意粉 $128🐔

2024-08-15 181 瀏覽
呢間餐廳我地都算係常客了,三不五時朋友聚會就會去呢度開餐。今次特別d,朋友嚟我地屋企,所以今次就買外賣😎德國咸豬手✨🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️✨次次去都必叫嘅菜式,個皮勁脆,點埋蜜糖芥末醬就好好餸酒🍺最抵讚佢地嘅肉唔會焗到好乾,必食!三色芝士漢堡🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️漢堡好大個,我地切開share都夠食,但好juicy,少不免會整污糟隻手😂所以係屋企食就最好,無咁狼狽。卡邦尼意粉🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️意粉彈牙,菇味夠濃,忌廉汁mix埋一齊好creamy,建議叫一個兩三個人就啱啱好,否則就會太膩。帶子龍蝦汁意大利飯🅰️🅰️🅰️🅰️佢地呢家係刺身級帶子,所以煎到半熟就啱啱好。佢地用左蝦湯煮,意大利飯吸哂d汁,海鮮味十足。呢間都算係住宅區內高質嘅酒吧餐廳,特別在佢地嘅手工啤好多款式,每次堂食我地都會試,不過今次我地外賣就無飲。推介畀大家嚟試下🥰

德國咸豬手✨🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️✨

三色芝士漢堡🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️

卡邦尼意粉🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️

帶子龍蝦汁意大利飯🅰️🅰️🅰️🅰️

2024-08-14 141 瀏覽
身為九龍東人,淘大係細細個經常黎既搵食地方,多元化價錢又親民。想黎食呢個脆皮咸豬手好耐,麥啤慢煮6小時,肉淋既程度滿意保留少少咬口,即叫即焗皮相當脆,選左香蒜黑椒汁,汁係另上。點少得嗌埋啤酒,加埋小食日本雞泡魚乾 & 燒焦糖菠蘿,有水準,錦上添花,人生一大樂事! 風趣老闆仲氹得阿囡好開心,招呼好好,一出門口就話下次要再黎。我印象好深刻牆上面飾物,有啲木板寫住 ”Family Rules”, 有11個點好值得等緊野食,傾偈時間討論下思考下。