2023-07-30
哩個位前身係冰室黎, 由佢執左之後圍板裝修見到會開Suage北海道湯咖哩就一路期待, 話哂都係日本過江龍餐廳!!哩度個湯咖哩特別之處係細分左辣🌶由LV1-10, 再上20🌶🌶到終極99LV既無語辣🌶🌶🌶我第一次就唔敢試 食番個LV6中辣先🤣🍤天婦羅炸蝦湯烏冬🍤感覺上中辣絕對可接受, 未辣到要飲水個隻, 下次可以試下再高LV! 湯底咖哩味道香濃之外仲有香料味, 加埋微微辛辣係好滋味👍🏻配烏冬會索左少少湯汁, 口感濃厚D, 好夾! 炸蝦外層有粒粒酥脆口感, 薄脆香口。🥩和牛肩胛湯咖喱飯🥩哩個和牛無欺場, 大片軟嫩有牛香。另外仲好欣賞佢既蔬菜,將唔同顏色既蔬菜烤香再串成一串, 色香味俱全!海苔天婦羅魷魚外層薄脆包住彈牙魷魚, 好中意佢加左紫菜更加惹味。日式炸餃子金黃香脆, 肉餡飽滿JUICY~🍵士多啤梨抹茶LATTE🍵西柚蜂蜜綠茶🍵原來MATCHA LATTE加左士多啤梨JAM係咁夾, 濃淡適中, 西柚蜂蜜綠茶就清爽解膩D。忍唔住最尾都要食埋佢個雪糕🍦佢個CONE係WAFFLE CONE, 勁香牛油味! 日本既雪糕牛奶味真係唔知點解寧舍香濃🍼陣陣奶香🍼另外好特別既日本千葉和梨味道🍐香甜味加
🍤天婦羅炸蝦湯烏冬🍤
🥩和牛肩胛湯咖喱飯🥩
哩個和牛無欺場, 大片軟嫩有牛香。
海苔天婦羅魷魚
外層薄脆包住彈牙魷魚, 好中意佢加左紫菜更加惹味。
日式炸餃子
金黃香脆, 肉餡飽滿JUICY~
🍵士多啤梨抹茶LATTE🍵西柚蜂蜜綠茶🍵
日本既雪糕牛奶味真係唔知點解寧舍香濃🍼陣陣奶香🍼另外好特別既日本千葉和梨味道🍐香甜味加上雪芭口感, 食落零負擔透心涼!