2023-08-28
呢間sauge係朗豪坊,超級方便,開放式設計,座位都幾多,夠晒通爽!炙燒豚角湯咖喱烏冬味道:北海道咖喱就係甜甜辣辣既,呢度完全做到,烏冬吸收晒咖喱既湯汁,好香濃既咖喱香味,唔會太辣,反而好香甜,豚肉都燒到好香豬肉味,啲肉味同油香滲晒出黎,加埋啲同樣燒過既菜同流心蛋,更加好味💯口感:烏冬係正宗日本烏冬,夠晒煙韌,烏冬又掛汁,湯底都幾濃稠,另外豚肉好軟嫩,好腍,加埋爽脆既蔬菜,口感豐富💯賣相:成碗都見到滿滿既餸,擺得好靚,賣相好吸引💯脆嫩雞髀湯咖喱烏冬味道:雞髀係燒完再放湯,本身燒完已經好焦香,雞肉又有醃過,都係好咸香,又有啲黑椒味,辣辣地更加惹味,咖喱都係好香濃,啲菜都好新鮮好鮮甜💯口感:雞髀係重點,燒得好香脆,皮脆肉嫩,雞肉唔會鞋口,適量肥膏更加肥美,烏冬又夠煙韌,啲菜又爽口,流心蛋都好綿滑💯賣相:雞髀好大隻,燒得又靚,有啲焦黃,淨係望到隻雞髀都想食,其他燒過既菜都好吸引,成碗都係好豐富既感覺💯
賣相:成碗都見到滿滿既餸,擺得好靚,賣相好吸引💯