2025-06-20
𝚂𝚝𝚊𝚛𝚘⭐️ 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒想試星空🌌餐廳好耐,前排終於夾到時間同朋友食晚飯同埋慶祝聖誕節🎅提前預約左星空座位,如果要星空位記得提前打去訂同埋要比訂金,另外需要食指定套餐,但個套餐都多選擇,所以基本上都會岩食🩷🩷 𝟷𝚙𝚎𝚛𝚜𝚘𝚗 𝚙𝚎𝚛 𝚜𝚎𝚝我地揀左 𝟻-𝚌𝚘𝚞𝚛𝚜𝚎 𝚜𝚎𝚝 𝚍𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 ❤︎︎由於我地係𝟹個人去食,所以每款揀𝟹個𝚒𝚝𝚎𝚖𝚜套餐會送一個𝟸人份量既海鮮拼盤,好大份😂𝙾𝚜𝚢𝚝𝚎𝚛🦪𝙰𝚋𝚕𝚊𝚕𝚘𝚗𝚎,𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗🦐 𝙲𝚕𝚊𝚖𝚜🐚𝙾𝚌𝚝𝚘𝚙𝚞𝚜 🦑海鮮都算鮮甜,蠔新鮮夠厚,海水味還好,但好大隻𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛 🥗𝙳𝚎𝚎𝚙 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝙵𝚛𝚎𝚜𝚑 𝙲𝚊𝚕𝚊𝚖𝚊𝚛𝚒 🐠𝚃𝚘𝚖𝚊𝚝𝚘 𝚊𝚗𝚍 𝙱𝚞𝚛𝚛𝚊𝚛𝚊𝚝𝚊 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 🍅𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚌 𝙲𝚊𝚎𝚜𝚊𝚛 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 🥬炸魷魚,有驚喜!夠爽夠彈牙,咬得爛,唔會好韌,同埋佢唔係嗰種好多炸粉落去炸嘅魷魚,你基本上見唔到有炸粉,但係佢食落去好香口🩷係我最愛的!!沙律就正正常常,新鮮,爽口,無咩特別𝚂𝚘𝚞𝚙 🥣𝙿𝚘𝚛𝚌𝚒𝚗𝚒 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚞𝚏𝚘 𝚂𝚘𝚞𝚙 🍄🟫𝙻𝚘𝚋𝚜𝚝𝚎𝚛 𝙱𝚒𝚜𝚚𝚞𝚎 🦞龍蝦湯偏稀,得一舊肉,但味道正常蘑菇湯會相對濃
我地揀左 𝟻-𝚌𝚘𝚞𝚛𝚜𝚎 𝚜𝚎𝚝 𝚍𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 ❤︎︎
由於我地係𝟹個人去食,所以每款揀𝟹個𝚒𝚝𝚎𝚖𝚜
套餐會送一個𝟸人份量既海鮮拼盤,好大份😂
海鮮都算鮮甜,蠔新鮮夠厚,海水味還好,但好大隻
𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛 🥗
𝙳𝚎𝚎𝚙 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝙵𝚛𝚎𝚜𝚑 𝙲𝚊𝚕𝚊𝚖𝚊𝚛𝚒 🐠
𝚃𝚘𝚖𝚊𝚝𝚘 𝚊𝚗𝚍 𝙱𝚞𝚛𝚛𝚊𝚛𝚊𝚝𝚊 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 🍅
𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚌 𝙲𝚊𝚎𝚜𝚊𝚛 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 🥬
沙律就正正常常,新鮮,爽口,無咩特別
𝚂𝚘𝚞𝚙 🥣
𝙿𝚘𝚛𝚌𝚒𝚗𝚒 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚞𝚏𝚘 𝚂𝚘𝚞𝚙 🍄🟫
𝙻𝚘𝚋𝚜𝚝𝚎𝚛 𝙱𝚒𝚜𝚚𝚞𝚎 🦞
龍蝦湯偏稀,得一舊肉,但味道正常
蘑菇湯會相對濃啲,味道都香好多,同埋面頭既包包好食😂
𝙼𝚊𝚒𝚗 𝙲𝚘𝚞𝚛𝚜𝚎 🍖
𝙷𝚊𝚕𝚏 𝙱𝚘𝚜𝚝𝚘𝚗 𝙻𝚘𝚋𝚜𝚝𝚎𝚛 𝙵𝚎𝚝𝚝𝚞𝚌𝚌𝚒𝚗𝚎 🦞
𝙿𝚘𝚛𝚌𝚒𝚗𝚒 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚞𝚏𝚘 𝚁𝚒𝚜𝚘𝚝𝚝𝚘 🍄🟫
𝙲𝚑𝚊𝚛 𝙶𝚛𝚒𝚕𝚕𝚎𝚍 𝙱𝚎𝚎𝚏𝙵𝚕𝚊𝚗𝚔 𝚂𝚝𝚎𝚊𝚔 🥩
如果想要全隻龍蝦就要再加 $𝟷𝟶𝟾,但我地覺得全對夠食就無加
龍蝦口感好爽,夠彈牙,職員會拎隻龍蝦比你睇左先🩷
意大利飯做得幾出色,唔會太濕,好香,最怕食到好濕嘅意大利飯
牛扒冇咩特別,烤得啱啱好唔會太生,因為我自己食唔到太生嘅牛扒,肉質夠厚👏🏻
𝙳𝚎𝚜𝚜𝚎𝚛𝚝 🍧
𝙷𝚘𝚖𝚎𝚖𝚊𝚍𝚎 𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚌 𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 🍨
𝙷𝚘𝚖𝚎𝚖𝚊𝚍𝚎 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙵𝚘𝚗𝚍𝚊𝚗𝚝 🍫
𝙷𝚘𝚖𝚎𝚖𝚊𝚍𝚎 𝙳𝚊𝚒𝚕𝚢 𝙳𝚎𝚜𝚜𝚎𝚝 - 𝙵𝚛𝚎𝚜𝚝 𝙵𝚛𝚞𝚒𝚝 𝚃𝚊𝚛𝚝 🥭🥝
心太軟好食,吾會焗過龍! 但真係好飽🥲🥲 水果撻既皮幾香,幾鬆脆,𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 酒味好香,吾會好濕
總結,我絕對會有下次😂😂🩷🩷
⭐️𝚂𝚎𝚝 𝙳𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 $𝟼𝟼𝟿 𝚙𝚎𝚛 𝚘𝚗𝚎⭐️