2025-07-15 307 瀏覽
跟友人興生聚餐,一早就book定這家,位於尖沙咀諾士佛臺, 以星空作為主題的西餐廳 ~Starò,友人進場時見到,即說超有氣氛,佈置成星空環境🌃,我哋坐定定食番個美味晚餐,大家都感到心情放鬆。香茜濃湯魚湯白酒煮蜆意粉,蜆肉新鮮鮮甜,醬汁Creamy 有香茜嘅味道,意粉熟度剛好,質感爽滑又掛汁,好吃啊!即刨意大利黑松露牛肝菌燉意大利飯,上枱就聞到濃郁的松露香氣,即刨黑松露奢華且富有層次的口感,加上牛肝菌、奶油及芝士等的配料,令到味道獨特,口感豐富,讚讚👍。My sign 星座蛋糕,店員送上蛋糕後,會點火煙草跟蠟燭上,星光糖皮造型,朱古力口味蛋糕配以香而不膩的紅莓,朱古力味道濃郁,紅莓則酸甜,兩者混合味道好捧且不會過甜!Apollo , 用料是芒果🥭、熱情果、跟檸檬調配,太空人底座送上,甜度剛好,都唔錯啊☺️。

2025-07-09
2025-07-14 247 瀏覽
尖沙咀好出名 以星空作為主題既西餐廳😍😍環境靚到爆 仲有生日道具可以比你用黎打卡 超細心❤️❤️宜家套餐做緊優惠 每人$688>$398 (2人起)🍴🍴前菜+意粉+主菜+甜品 🍴🍴選擇好豐富而且每道菜都好精緻😍😍Like & follow IG 仲有生蠔拼盤🦪🦪🦪生蠔厚身肥美 超大隻🥹🥹🥹仲係奢華級 帶出生蠔鮮味🦪黑魚子醬生蠔🦪海膽生蠔白鱔燒得甘香 外表好脆👍🏻👍🏻意粉濃厚海膽鮮味 好Creamy 🤌🏻🤌🏻🤌🏻紅酒汁燴牛面頰伴法式手工薯蓉🐮🐮🥔🥔牛面頰超級軟淋 直接用叉已經可以切斷程度筋位炆到軟曬 滿滿膠質😋😋炭燒M7和牛肉眼扒🥩🥩🥩炭燒鎖住肉汁 牛扒好juicy💦肉汁鬆軟 完全冇筋 好好食星座蛋糕🌌🌌滿滿儀式感配合返當日相對星座 超級打卡朱古力味超濃郁 好好食開心果巴斯克芝士蛋糕🍰🍰開心果味夠香 唔太甜 好滿足🥹🥹
尖沙咀好出名 以星空作為主題既西餐廳😍😍
環境靚到爆 仲有生日道具可以比你用黎打卡 超細心❤️❤️

宜家套餐做緊優惠 每人$688>$398 (2人起)
🍴🍴前菜+意粉+主菜+甜品 🍴🍴

配合返當日相對星座 超級打卡
朱古力味超濃郁 好好食

開心果巴斯克芝士蛋糕🍰🍰
開心果味夠香 唔太甜 好滿足🥹🥹

尖沙咀一間「星空主題」的西餐廳💙 節慶之選🥳..呢晚去咗一個浪漫星空國度💫,餐廳以星空為裝修主軸:以半球形星空卡座、紫色月亮等,真的感覺像太空✨。環境靚、食物精緻 (一系列聚式陸菜式)、氣氛浪漫、服務貼心超級好,一切美得過份~在星空下用餐🍽 是一個驚喜滿滿的一個晚上喔!浪漫甜蜜的晚上,真的充滿驚喜🥰~驚喜來得太突然,謝謝餐廳細心安排🫶🏻 愛了 愛了 被甜到了,是一個難忘的晚上。真的是尖沙咀一間節慶、約會、打卡好去處,滿滿儀式感,來創造自己的難忘回憶吧🎞🎥🤍be happy, be pretty, be healthy, be wealthy🤍繼續收集人間快樂~【Twilight Whispers Set Dinner 星空傳情晚餐】$398 each (原價 $688)🔸即開生蠔拼盤 Oyster Platter (另加的~有優惠喔)海膽生蠔 Sea Urchin & 黑魚子醬生蠔 Caviar (新鮮)🔸鹽燒白鱔 (爽脆 鹽已帶出味道)🔸炭燒和牛牛脷配青蔥醬 (軟嫩彈牙 配青蔥好香)🔸海瞻手工幼蛋麵 (homemade pasta)Sea Urchin Tagliolini (好光

尖沙咀一間「星空主題」的西餐廳💙 節慶之選🥳

繼續收集人間快樂~

$398 each (原價 $688)

🔸鹽燒白鱔 (爽脆 鹽已帶出味道)
🔸炭燒和牛牛脷配青蔥醬 (軟嫩彈牙 配青蔥好香)

🔸海瞻手工幼蛋麵 (homemade pasta)
Sea Urchin Tagliolini (好光滑細膩 帶咸香)

🔸炭燒M7和牛肉眼扒 +$138
Char-grilled M7 Wagyu Ribeye(滿有炭燒香 肉汁juicy)

🔸法式寶雲酥羊架伴法式手工薯蓉 +$68
Provençal Roasted Lamb Rack (粉嫩帶羶香)

🔸開心果巴斯克芝士蛋糕 +$18
Pistachio Basque Cheese Cake (超火開心果口味 必試)

🔸My Sign +$128
星座蛋糕(雜莓朱古力慕絲蛋糕)
生日驚喜:附送賀卡 & 禮卷 (超浪漫又精甜品 好看又好吃 充滿儀式感)

🔹Aurora $98
Green Apple, Pineapple, Lime, Soda Water

🔹Libra $268 (2 Glasses)
(White) Lychee Juice, Lychee Purée, Vodka, Lime Juice (Purple) Grape, Kyoho, Vodka, Lime Juice
×××[Starò]×××
©尖沙咀諾士佛臺1號9樓
2025-07-10 486 瀏覽
Staro 是漫天星西餐廳,設半球形星座卡位,牆上掛着紫色月亮,加上粉藍色的天花板星空 ,每張枱提供星光投射燈,充滿浪漫氣氛 。加上一系列歐陸菜式,絕對是約會慶祝的好地方,星座卡位是情侶談心的打卡必搶位。只要like餐廳的IG,會贈送兩隻生蠔,生蠔是鮮味的頭盤。星空傳情晚餐 $398/每位前菜鹽燒白鱔鮮美的白鱔,經過鹽燒後,鱔皮焦脆,肉質鮮味爽彈。炭燒和牛牛脷配青蔥醬厚切的和牛牛舌,經過炭火烘烤,牛脂香氣四溢,口感嚼勁、帶爽脆,搭配青蔥醬的清香,讓人有驚喜。手工意粉意式煙燻豬肉手工寬麵 寬麵柔韌有勁,掛滿濃稠的蕃茄忌廉醬汁,惹味可口,搭配煙燻豬肉,滿滿特色意式風味。主菜香草牛油汁燒黃油雞(半隻)肥美的黃油雞,香氣撲鼻,雞皮油光亮麗 ,肉質柔滑鮮嫩,帶淡淡的香草味,令人意猶未盡。紅酒汁燴牛面頰伴法式手工薯蓉牛面頰肉,經慢燉至軟嫩,濃郁紅酒汁滋味提升,薯蓉的絲滑細膩 ,完美的搭配。甜品自家製意大利經典芝士蛋糕經典芝士蛋糕 ,柔滑的芝士,配上濃郁的咖啡香,甜度適中,順滑滋味。星座蛋糕(雜莓朱古力慕絲蛋糕)+128星座蛋糕必須三日前預訂,配上閃爍的燈飾點綴,營造煙霧的效果 ,打卡一流。加上生日

星空傳情晚餐 $398/每位
前菜
鹽燒白鱔
鮮美的白鱔,經過鹽燒後,鱔皮焦脆,肉質鮮味爽彈。

炭燒和牛牛脷配青蔥醬

手工意粉
意式煙燻豬肉手工寬麵

主菜
香草牛油汁燒黃油雞(半隻)

紅酒汁燴牛面頰伴法式手工薯蓉

甜品
自家製意大利經典芝士蛋糕

星座蛋糕(雜莓朱古力慕絲蛋糕)+128
星座蛋糕必須三日前預訂,配上閃爍的燈飾點綴,營造煙霧的效果 ,打卡一流。加上生日祝福語 ,適合慶祝生日。慕絲蛋糕輕盈細膩 ,雜莓的酸甜與朱古力的甜香,完美搭配,甜而不膩 ,令人著迷。

Aurora
由蘋果、鳳梨和青檸混合而成,散發濃郁果香,清新爽口。
Apollo
特飲以太空人裝飾,趣緻可愛,以熱情果和芒果汁調配,蜜甜香濃,夏日冰涼透心。
2025-07-08 409 瀏覽
呢間餐廳有靚靚星空主題,環境夢幻,打卡一流。餐廳食物有靚靚擺盤,味道亦都唔錯,仲仲有星座主題蛋糕,啱晒慶祝生日。紅酒汁燴牛面頰伴法式手工薯蓉牛面頰煮得非常之鬆軟,肉質係柔軟,一啲都唔會乾柴,而且非常入味,沾上碟邊嘅果香醬汁,味道好夾。仲配有一件牛舌,超級厚切,口感我好鍾意,而且牛味香濃。配菜除咗有薯蓉之外,仲有用薯仔切成薄片組成嘅小方磚,全部都好味。意式煙燻豬肉手工寬麵手工闊面口感好好,煙韌得嚟厚度啱啱好,有咬口,每條都掛滿Creamy醬汁,配上煙燻香味嘅豬肉細粒,簡單得來好好味。星座蛋糕呢個蛋糕真係打卡一流,一上枱有乾冰嘅仙氣夢幻效果,然之後點上閃爍嘅火焰,夠晒視覺效果。蛋糕係朱古力mouse雜莓蛋糕,顏色有靚靚嘅雲石面之外,內涵都好好味,朱古力香濃配上雜莓果香,一啲都唔會太甜膩,壽星女都好滿意。Apollo造型好可愛,有個得意太空人。嘢飲係熱情果、芒果梳打水,香香甜甜,幾清爽。
呢間餐廳有靚靚星空主題,環境夢幻,打卡一流。

紅酒汁燴牛面頰伴法式手工薯蓉

意式煙燻豬肉手工寬麵

星座蛋糕

Apollo

2025-07-06 395 瀏覽
尖沙咀星空西餐廳🌌展開浪漫星空歷程同閨密慶祝生日緊係要帶佢去最有儀式感嘅靚靚餐廳依到有靚靚打卡位 有生蠔 有新鮮生猛龍蝦一次過滿足晒依家只要Follow Starò IG 就每人送2隻即開生蠔✨我地當晚係法國生蠔🦪肉質鮮甜爽滑 入口先有淡淡海水味 慢慢再散發出甜度Twilight Whispers Set Dinner$398 /ppl包含Starter, Pasta, Main, DessertStarter鹽燒白鱔 入口有炭燒焦香 肉質好彈牙好厚身簡單鹽燒敢加食到魚嘅鮮味炭燒和牛牛脷配青蔥醬牛味香濃 保留到肉汁 油脂感豐富Homemade Pasta 海膽手工幼蛋麵鮮甜海膽製成嘅海膽醬好Creamy蛋面口感爽彈 每一條都掛滿醬汁海膽鮮味一入口充斥喺口腔Main明爐燒鮮龍蝦(半隻)+$138燒得好香口 新鮮龍蝦肉質特別爽彈結實龍蝦頭仲有滿滿嘅蝦膏 好鮮味唔需要加任何調味料都已經好好食意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉+$68意式乳豬表皮好香脆 一層脆皮一層脂肪一層肉入口好邪惡 但係配上焦糖蘋果芥末籽醬夠解膩可以中和油膩感 Dessert星座蛋糕(雜莓朱古力慕絲蛋糕)+$128大家都係衝着依
尖沙咀星空西餐廳🌌

用青蘋果同菠蘿調製 飲落好清
顏色真係好似極光一樣

無論係情侶 定係同閨蜜嚟都係非常之合適🌠
2025-07-04 447 瀏覽
前幾天去了尖沙咀 Starò 晚餐 🤍想推介這間餐廳:先講講環境星空為主題,環境佈置很漂亮很適合打卡及為特別節日慶祝,場內還會有駐場歌手獻唱,氣氛十足!食物方面:特別喜歡海膽生蠔🦪:平時在日本吃到新鮮鮮甜的海膽這次在香港也可以吃到~海膽跟生蠔的配搭真的好出色!連一個平時不太吃生蠔的我也覺得好好吃的程度!前菜點了「椒鹽白鱔」和「蕃茄留心水牛芝士沙律」。白鱔椒鹽味不會過重,吃著挺香;沙律當前菜剛剛好開胃。手工意粉選了「海膽手工幼蛋麵」,海膽是原板裹在細麵上,好矜貴!每口都能嘗到海鮮的鮮味,麵條口感彈彈的,吃著挺過癮,不過口味淡的朋友可能會覺得有點厚重。主菜試了「焗脆皮豉油王乳鴿」和「意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉」。乳豬皮超脆,配的焦糖蘋果酸甜解膩,還有小辣辣的芥末籽蓉,食落有層次感。最後還有甜品「開心果巴斯克芝士蛋糕」和「星座蛋糕」;店員為蛋糕燃點好似星空咁靚閃下閃下,儀式感拉滿。
前幾天去了尖沙咀 Starò 晚餐 🤍

2025-07-04 425 瀏覽
今次去咗尖沙咀諾士佛臺呢間以星空🌌做主題酒吧餐廳 兩年前啱啱開嘅時候已經去過了🤩今次再嚟慶祝生日🎂 vibe 氣氛非常好店員都好helpful 幫手打卡同打燈影相😂😂Staro Crab 🦀Cake $178蟹肉肉餅,每一啖都係滿滿嘅蟹肉絲🦀好足料 而且炸得香脆💞Pappardelle 🍝$188手工寬麵有咬口煙燻豬肉鹹香十足 醬汁濃郁 好入味^ω^Grilled Angus sirloin 🥩 steak $348我哋揀咗五成熟 牛扒肉質鮮嫩赤烤微焦 生熟程度剛好 薯蓉Creamy軟綿😋Libra ♎️ 🍸$268唔同星座有唔同嘅Cocktail 今次就揀咗呢個Libra 🍸上枱後店員仲會幫我哋進行🔥☄️亮燈儀式 係荔枝同埋巨峰提子加vodka 冇飲開酒🍸都覺得容易入口🌟👍🏻My sign 星座蛋糕$148藍莓白朱古力星球🌎充滿儀式感嘅慶生蛋糕💞 Mouse 香滑加埋酸酸甜甜嘅雜果藍莓蛋糕唔會太甜🤩
店員都好helpful 幫手打卡同打燈影相😂😂
Staro Crab 🦀Cake $178
蟹肉肉餅,每一啖都係滿滿嘅蟹肉絲🦀好足料 而且炸得香脆💞
Crab  cake

Crab  cake
煙燻豬肉闊條麵
♎️  Libra
2025-07-03 415 瀏覽
第一次去星空主題既西餐廳 因為見到好多人介紹,睇到個環境好靚好有氣氛好吸引,所以book 左幫朋友慶祝生日。呢度環境真係好靚,一出𨋢已經見到好多星星,係浪費既。套餐有前菜、手工意粉、主菜同埋甜品,成個餐食完好飽肚。推介:*鹽燒白鱔,燒得好爽口,好特別。*炭燒M7和牛肉眼扒,完全唔韌,仲好重牛肉味。*星空蛋糕,好有儀式感,打卡一流,味道仲好好,雜莓朱古力慕絲,唔會太甜。飲品都有好特色,可以點自己星座既飲品。
第一次去星空主題既西餐廳
因為見到好多人介紹,
睇到個環境好靚好有氣氛好吸引,
所以book 左幫朋友慶祝生日。
呢度環境真係好靚,一出𨋢已經見到好多星星,
係浪費既。

套餐有前菜、手工意粉、主菜同埋甜品
成個餐食完好飽肚。
推介:
*鹽燒白鱔,燒得好爽口,好特別。
*炭燒M7和牛肉眼扒,完全唔韌,仲好重牛肉味。
*星空蛋糕,好有儀式感,打卡一流,味道仲好好,
雜莓朱古力慕絲,唔會太甜。
飲品都有好特色,可以點自己星座既飲品。
2025-07-01 426 瀏覽
呢間餐廳真係好浮誇,訂位幫你佈置埋🤣仲有小道具俾你打卡!嚟緊有人生日諗諗佢💛最鍾意係佢私隱度夠高,講咩都得啦😌就算我哋唔係生日,見到咁靚咁悉心嘅佈置都好開心,慶祝Anniversary都好啱feel💕Set dinner 送 Oyster platter !仲要兩款都係法國蠔,好爽甜🫶🏻一款係海膽一款係黑魚子醬,兩款都好味!滿足🫶🏻🍴即炸鮮魷魚配蛋黃醬🍴香煎鵝肝配雜莓醬🍴黑松露牛肝菌忌廉湯伴手工麵包條真係超好飲,最後一定係用麵包抹乾個碗嘅湯😌🍴意式龍蝦濃湯伴手工麵包條龍蝦味濃郁!都係勁好飲!加錢都值得💕🍴意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉乳豬外皮超鬆化脆口,肉質煮到啱啱好,一啲都唔韌😀🍴鮮拆龍蝦手工闊條麵餐廳自己養嘅澳洲龍蝦!勁新鮮肉質彈牙!🤎手工意粉口感好好,醬汁都係濃郁龍蝦味💕🍴意大利開心果雪糕球🍴星座蛋糕好有心思嘅presentation 🫡點火嗰下真係嘩一聲!係鏡面蛋糕好靚💕兩杯cocktail 都係星座主題😍好得意😙白羊座嗰杯就水果味重啲更加易入口☺️水瓶座個杯就濃,而且用Whisky做base,但都好balance👍🏼

🍴即炸鮮魷魚配蛋黃醬
🍴香煎鵝肝配雜莓醬
🍴黑松露牛肝菌忌廉湯伴手工麵包條
真係超好飲,最後一定係用麵包抹乾個碗嘅湯😌
🍴意式龍蝦濃湯伴手工麵包條
龍蝦味濃郁!都係勁好飲!加錢都值得💕
🍴意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉
乳豬外皮超鬆化脆口,肉質煮到啱啱好,一啲都唔韌😀
🍴鮮拆龍蝦手工闊條麵
🍴意大利開心果雪糕球
🍴星座蛋糕

今日朋友生日梗係帶佢嚟星空主題嘅西餐廳啦✨💫見人地打卡就打得多!今日我都要嚟打吓卡先📸-呢度環境好夢幻,好浪漫嘅氣氛,頭頂仲會有啲燈效配合流星嘅感覺💫好有feel😍仲有好多打卡位👏見到呢度有Music live ,係逢星期五至六嘅7:30至9:30,如果想再有氣氛啲可以喺呢兩日過嚟🤭見到好多人都喺度買哂花咁慶祝生日好開心🥳仲見到星空位有啲生日佈置,唔知係咪餐廳免費提供嘅呢😍-黑松露牛肝菌忌廉濃湯伴手工麵包條 $98濃湯用左creamy既忌廉為基底超濃郁既黑松露同牛肝菌口感豐富又層次分明😍湯面上配新鮮羅勒好清新搭配軟熟既手工麵包一啖湯一啖包咁非常夾😋-炭燒安格斯西冷牛扒伴法式手工薯蓉 $348牛扒外焦內嫩炭燒香氣濃郁幼嫩得黎帶少許咬口牛肉味道都重搭配新鮮香草風味更好食用花的裝飾點綴好靚法式薯蓉滑嫩濃郁口感厚整體精緻又好味-Piss Off $98Mango, Basil, Lime, Ginger Ale首先個杯已經勁吸睛🤩店員首先將羅勒放進高酒精濃度嘅杯中然後就放入杯上點火❤️‍🔥有淡淡既羅勒香味甜甜地嘅薑汁汽水同酸酸地開胃嘅青檸非常解渴清新🥰-My Sign星座蛋糕 $148呢個蛋糕要

見到好多人都喺度買哂花咁慶祝生日好開心🥳
仲見到星空位有啲生日佈置,唔知係咪餐廳免費提供嘅呢😍

黑松露牛肝菌忌廉濃湯伴手工麵包條 $98

餐廳好貼心🩷
仲準備生日賀咭同埋禮卷
張賀卡嘅封套勁靚🥹

2025-06-23 435 瀏覽
系諾士佛台咁多bar之中依間都算系環境上最花心思一間打卡感滿滿根本每一個位都系打卡位由入門到坐低都可以影好耐主題就系藍調星空感拍拖,生日,約會,紀念日系依到都一流佢哋指定日子,星期五六晚上重有live music show 添首先當然叫佢杯主打黎試就係叫-staro同餐廳配得一絕野食方面都唔馬虎-意式煙燻豬肉手工寬麵手工麵做得真唔錯,口感好好個煙燻豬肉粒好香,帶起成個味道-意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉依個好出色,外皮勁脆啲豬味又好濃郁,推介!

系諾士佛台咁多bar之中
依間都算系環境上最花心思
一間打卡感滿滿
根本每一個位都系打卡位
由入門到坐低都可以影好耐
主題就系藍調星空感

拍拖,生日,約會,紀念日
系依到都一流
佢哋指定日子,星期五六晚上
重有live music show 添

首先當然叫佢杯主打黎試
就係叫-staro
同餐廳配得一絕

野食方面都唔馬虎
-意式煙燻豬肉手工寬麵
手工麵做得真唔錯,口感好好
個煙燻豬肉粒好香,帶起成個味道

-意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉
依個好出色,外皮勁脆
啲豬味又好濃郁,推介!

• 意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉
2025-06-22 598 瀏覽
Starò (香港)☆║.............║☆Starò 位於尖沙咀,餐廳裝潢以星際為主題,內部採用藍色燈光配搭星星燈飾及行星擺設,營造出一個獨特的科幻氛圍。餐廳燈光偏暗,部分座位設有半圓形設計,外形頗具特色,適合希望在特別環境用餐或拍照留念的食客。‼️ 紅酒汁燴牛面頰伴法式手工薯蓉 ✅ 這道牛面頰炆煮得相當軟腍入味,肉質處理得不錯,容易切開。紅酒汁味道濃郁,與底下的法式手工薯蓉搭配得宜,整體味道和口感平衡‼️ 意式煙燻豬肉手工寬麵 ✅ 這款手工寬麵口感煙韌,麵條煮得剛好,帶有嚼勁。醬汁加入煙燻豬肉,為傳統意粉增添了獨特的香氣,味道濃郁且能均勻地掛附在麵條上。‼️ Starò ✅ 這杯雞尾酒由 Mio Clear、藍橙酒和青檸汁調配而成,呈現獨特的藍色調,外觀吸引。口感清爽帶有果酸‼️ Leo ✅ Leo 雞尾酒以威士忌為基底,加入菠蘿汁、檸檬汁、焦糖糖漿和蛋白調配。威士忌的香醇與菠蘿的果香融合,蛋白則帶來了順滑的口感,是一款味道層次豐富的特色飲品。‼️ 星座蛋糕 (雜莓朱古力慕絲蛋糕) ✅ 這款蛋糕是雜莓朱古力慕絲蛋糕,味道香甜,帶有雜莓的微酸和朱古力的濃郁,口感順滑。同時附送賀咭及禮

Starò (香港)

☆║.............║☆

‼️ 紅酒汁燴牛面頰伴法式手工薯蓉

‼️ 意式煙燻豬肉手工寬麵

‼️ Starò

‼️ Leo

‼️ 星座蛋糕 (雜莓朱古力慕絲蛋糕)
✅ 這款蛋糕是雜莓朱古力慕絲蛋糕,味道香甜,帶有雜莓的微酸和朱古力的濃郁,口感順滑。同時附送賀咭及禮卷,為生日慶祝增添了一份心思。

☎️ 電話號碼 +852 2152 2210
𝚂𝚝𝚊𝚛𝚘⭐️ 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒想試星空🌌餐廳好耐,前排終於夾到時間同朋友食晚飯同埋慶祝聖誕節🎅提前預約左星空座位,如果要星空位記得提前打去訂同埋要比訂金,另外需要食指定套餐,但個套餐都多選擇,所以基本上都會岩食🩷🩷 𝟷𝚙𝚎𝚛𝚜𝚘𝚗 𝚙𝚎𝚛 𝚜𝚎𝚝我地揀左 𝟻-𝚌𝚘𝚞𝚛𝚜𝚎 𝚜𝚎𝚝 𝚍𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 ❤︎︎由於我地係𝟹個人去食,所以每款揀𝟹個𝚒𝚝𝚎𝚖𝚜套餐會送一個𝟸人份量既海鮮拼盤,好大份😂𝙾𝚜𝚢𝚝𝚎𝚛🦪𝙰𝚋𝚕𝚊𝚕𝚘𝚗𝚎,𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗🦐 𝙲𝚕𝚊𝚖𝚜🐚𝙾𝚌𝚝𝚘𝚙𝚞𝚜 🦑海鮮都算鮮甜,蠔新鮮夠厚,海水味還好,但好大隻𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛 🥗𝙳𝚎𝚎𝚙 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝙵𝚛𝚎𝚜𝚑 𝙲𝚊𝚕𝚊𝚖𝚊𝚛𝚒 🐠𝚃𝚘𝚖𝚊𝚝𝚘 𝚊𝚗𝚍 𝙱𝚞𝚛𝚛𝚊𝚛𝚊𝚝𝚊 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 🍅𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚌 𝙲𝚊𝚎𝚜𝚊𝚛 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 🥬炸魷魚,有驚喜!夠爽夠彈牙,咬得爛,唔會好韌,同埋佢唔係嗰種好多炸粉落去炸嘅魷魚,你基本上見唔到有炸粉,但係佢食落去好香口🩷係我最愛的!!沙律就正正常常,新鮮,爽口,無咩特別𝚂𝚘𝚞𝚙 🥣𝙿𝚘𝚛𝚌𝚒𝚗𝚒 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚞𝚏𝚘 𝚂𝚘𝚞𝚙 🍄‍🟫𝙻𝚘𝚋𝚜𝚝𝚎𝚛 𝙱𝚒𝚜𝚚𝚞𝚎 🦞龍蝦湯偏稀,得一舊肉,但味道正常蘑菇湯會相對濃
𝚂𝚝𝚊𝚛𝚘⭐️ 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒

我地揀左 𝟻-𝚌𝚘𝚞𝚛𝚜𝚎 𝚜𝚎𝚝 𝚍𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 ❤︎︎
由於我地係𝟹個人去食,所以每款揀𝟹個𝚒𝚝𝚎𝚖𝚜

套餐會送一個𝟸人份量既海鮮拼盤,好大份😂
海鮮都算鮮甜,蠔新鮮夠厚,海水味還好,但好大隻

𝚂𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛 🥗
𝙳𝚎𝚎𝚙 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝙵𝚛𝚎𝚜𝚑 𝙲𝚊𝚕𝚊𝚖𝚊𝚛𝚒 🐠
𝚃𝚘𝚖𝚊𝚝𝚘 𝚊𝚗𝚍 𝙱𝚞𝚛𝚛𝚊𝚛𝚊𝚝𝚊 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 🍅
𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚌 𝙲𝚊𝚎𝚜𝚊𝚛 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 🥬
沙律就正正常常,新鮮,爽口,無咩特別

𝚂𝚘𝚞𝚙 🥣
𝙿𝚘𝚛𝚌𝚒𝚗𝚒 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚞𝚏𝚘 𝚂𝚘𝚞𝚙 🍄‍🟫
𝙻𝚘𝚋𝚜𝚝𝚎𝚛 𝙱𝚒𝚜𝚚𝚞𝚎 🦞
龍蝦湯偏稀,得一舊肉,但味道正常
蘑菇湯會相對濃啲,味道都香好多,同埋面頭既包包好食😂

𝙼𝚊𝚒𝚗 𝙲𝚘𝚞𝚛𝚜𝚎 🍖
𝙷𝚊𝚕𝚏 𝙱𝚘𝚜𝚝𝚘𝚗 𝙻𝚘𝚋𝚜𝚝𝚎𝚛 𝙵𝚎𝚝𝚝𝚞𝚌𝚌𝚒𝚗𝚎 🦞
𝙿𝚘𝚛𝚌𝚒𝚗𝚒 𝚃𝚊𝚛𝚝𝚞𝚏𝚘 𝚁𝚒𝚜𝚘𝚝𝚝𝚘 🍄‍🟫
𝙲𝚑𝚊𝚛 𝙶𝚛𝚒𝚕𝚕𝚎𝚍 𝙱𝚎𝚎𝚏𝙵𝚕𝚊𝚗𝚔 𝚂𝚝𝚎𝚊𝚔 🥩
如果想要全隻龍蝦就要再加 $𝟷𝟶𝟾,但我地覺得全對夠食就無加
龍蝦口感好爽,夠彈牙,職員會拎隻龍蝦比你睇左先🩷
意大利飯做得幾出色,唔會太濕,好香,最怕食到好濕嘅意大利飯
牛扒冇咩特別,烤得啱啱好唔會太生,因為我自己食唔到太生嘅牛扒,肉質夠厚👏🏻

𝙳𝚎𝚜𝚜𝚎𝚛𝚝 🍧
𝙷𝚘𝚖𝚎𝚖𝚊𝚍𝚎 𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚌 𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 🍨
𝙷𝚘𝚖𝚎𝚖𝚊𝚍𝚎 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙵𝚘𝚗𝚍𝚊𝚗𝚝 🍫
𝙷𝚘𝚖𝚎𝚖𝚊𝚍𝚎 𝙳𝚊𝚒𝚕𝚢 𝙳𝚎𝚜𝚜𝚎𝚝 - 𝙵𝚛𝚎𝚜𝚝 𝙵𝚛𝚞𝚒𝚝 𝚃𝚊𝚛𝚝 🥭🥝
心太軟好食,吾會焗過龍! 但真係好飽🥲🥲 水果撻既皮幾香,幾鬆脆,𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 酒味好香,吾會好濕

總結,我絕對會有下次😂😂🩷🩷

⭐️𝚂𝚎𝚝 𝙳𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 $𝟼𝟼𝟿 𝚙𝚎𝚛 𝚘𝚗𝚎⭐️
2024-12-23
慶祝紀念
聖誕節
  • 即刨意大利黑松露牛肝菌意大利飯
一間慶祝必去嘅餐廳位於諾士佛臺以浪漫星空為主題,好多打卡位📸勁啱約會🌹慶祝💕💕星空傳情晚餐 $398/位🔸 鹽燒白鱔口感厚肉內裡鮮嫩🔸 蕃茄流心水牛芝士沙律好足料,芝士控必叫‼️🔸 意式煙燻豬肉手工寬麵好香煙燻味,手工寬麵好有口感🔸 炭燒M7和牛肉眼扒+$138重牛味,肉眼扒粉嫩多汁🔸 明爐炭燒鮮龍蝦 +$138好香炭燒味,龍蝦彈牙鮮嫩🦞🔸 開心果巴斯克芝士蛋糕 +$18好香濃開心果,開心果味較芝士突出🧀甜度適中唔覺膩😋🔸 星座蛋糕 +$128勁啱慶祝生日~好打卡味道係雜莓朱古力慕絲蛋糕酸酸甜甜蛋糕口感幼滑👅🍹Apollo $98連飲品都咁打卡,依杯無酒精飲品唔會太甜有百香果,酸酸地幾清新🍹Libra $268依杯天秤座,所以外形都係天秤⚖️左右兩杯係雞尾酒黎,兩杯都相對易入口🍹白色果杯好香濃荔枝味,又唔會太甜紫色果杯vodka會出d,味道係巨峰提子味🍇

一間慶祝必去嘅餐廳
位於諾士佛臺
以浪漫星空為主題,好多打卡位📸
勁啱約會🌹慶祝💕

💕星空傳情晚餐 $398/位
🔸 鹽燒白鱔
口感厚肉內裡鮮嫩
🔸 蕃茄流心水牛芝士沙律
好足料,芝士控必叫‼️
🔸 意式煙燻豬肉手工寬麵
好香煙燻味,手工寬麵好有口感
🔸 炭燒M7和牛肉眼扒+$138
重牛味,肉眼扒粉嫩多汁
🔸 明爐炭燒鮮龍蝦 +$138
好香炭燒味,龍蝦彈牙鮮嫩🦞
🔸 開心果巴斯克芝士蛋糕 +$18
好香濃開心果,開心果味較芝士突出🧀
甜度適中唔覺膩😋
🔸 星座蛋糕 +$128
勁啱慶祝生日~好打卡
味道係雜莓朱古力慕絲蛋糕
酸酸甜甜蛋糕口感幼滑👅
🍹Apollo $98
連飲品都咁打卡,依杯無酒精飲品
唔會太甜有百香果,酸酸地幾清新
🍹Libra $268
依杯天秤座,所以外形都係天秤⚖️左右兩杯
係雞尾酒黎,兩杯都相對易入口🍹
白色果杯好香濃荔枝味,又唔會太甜
紫色果杯vodka會出d,味道係巨峰提子味🍇
  • 星座蛋糕
  • 手工寬麵配意式煙燻豬肉