2022-08-27 55 瀏覽
My impression on cuisine provençale is that they always come with lots of garlic and herbs mixed with olive oil. Sole, is on of the few restaurants in Hong Kong that specializes in the taste of Southern France.Bouchot Mussels $178Moist sauteed blue mussles. Slightly overcooked that the meat had shruken. We cleaned the plate of sauce with bread.Roasted Duck Leg Confit $248Ratatouille was cooked perfectly. The duck was a bummer which was too thoug and dry.Charcoal Grill Australian Lamb Chop $368Di

Bouchot Mussels $178

Roasted Duck Leg Confit $248

Did not taste very charcoal. Nice sear on the surface. Cooked to medium and paired well with the dry Marlborough red that we picked.

Food quality was mediocre. Was expecting more. Efficient service. Might give it another try but probably on the lunch sets only.
2022-08-27 64 瀏覽
今日同朋友一齊行完megabox, 咁就順道去食埋晚飯,因為都好耐未去過呢個商場都食,咁我哋見法國餐廳好似新開冇耐,咁就入去試下,因為係九龍灣區都好少有格調嘅西餐廳 ,同埋見佢裝修真係幾靚,咁我哋就入去試下。 咁我哋就叫咗個dinner set同加多咗一個甜品:法國活藍青口伴白酒忌廉汁:我覺得幾適合餸白酒嚟食, 青口都幾鮮甜 ,同埋我鍾意食一啲creamy嘅菜式, 另外佢煮個汁都幾好食。 所以我覺得作為餐前小食,呢個菜式適合我。經典法式洋蔥湯:本人最鍾意就係飲湯而呢一個洋蔥湯冇令到我失望,因為佢加咗好多洋蔥落個湯度,令到成碗湯充滿洋蔥味道而且佢識得喺面頭上加咗一啲芝士落去令到成個湯都充滿住芝士味,口感大增,味道香濃。菠菜蘑菇烤鱈魚:食到鱈魚有rich的魚油味,跟住就係魚皮都煎到恰到好處,不過都冇影響到我到成個銀雪魚嘅評價,就係佢個魚味都幾香濃。慢煮7小時羊肩長通粉: 至於呢個長通粉我覺得啲通粉煮得都ok,同埋都算大碟都夠兩個人食,而主角當然係啲羊啦,啲羊都食到有羊嘅鮮味,而且佢亦都炆得好冧,overall 個通粉我都幾鍾意。法式焦糖燉蛋:呢個係我朋友加小小錢叫,傳統焦糖燉蛋個面度真係燒

法式焦糖燉蛋:呢個係我朋友加小小錢叫,傳統焦糖燉蛋個面度真係燒咗一陣焦糖喺面脆脆地、 有焦糖味 ,而最令我深刻嘅就係佢個蛋,蛋食落去真係好滑。 以前我食過某啲餐廳佢啲燉蛋係好似啫哩咁樣,但呢間個蛋鬆軟程度真係好滑。必試之作!

最後九龍灣其實都算有很多嘢食, 如果大家未試過呢家餐廳,大家可以試下,因為新開嘅餐廳始終有啲新鮮感。 另外呢間餐廳我覺得佢啲裝修都幾靚,其實打卡都幾靚。

2022-08-22 76 瀏覽
去咗九龍灣Megabox食西餐,呢間位於5樓嘅西餐廳,主要提供法式料理~裝潢時尚優雅~呈現浪漫氛圍💗最適合同閨蜜或者Honey來慢嘆美食。我哋點咗SET DINNER MENU FOR TWO ($588),共有前菜1款丶湯品丶主菜2客~另外亦有咖啡或茶。感覺呢度每道菜都落足心機~好啱我哋胃口。整體質素都幾高👍🏼價格親民~🔶法式香蒜焗蝸牛🐌1客有6隻~蝸牛入口嫩滑~牛油蒜香十足!非常滋味。🔶經典法式洋蔥湯🧅充滿法式風情~以大碗盛著,份量都頗多,入口充滿鮮香與洋蔥的甜香~浸著一片索盡了湯嘅麵包,入口軟綿即溶,更添口感層次。🔶菠菜蘑菇烤鱈魚🐟賣相令人賞心悅目。烤鱈魚配以充滿鮮味的龍蝦汁,鱈魚烤得皮脆肉嫩~配菜有蘑菇與菠菜~整個配搭非常滋味。🔶油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬汁🍽點了經典傳統法國菜之一的油封烤鴨~伴以入口鮮嫩可口嘅薯芯~鴨腿非常入味,肉質酥軟充滿濃香,外酥內嫩。🔶雜莓芝士蛋糕🍰餐後另外點了一客甜點~食到飽飽二人share剛剛好,選了芝士蛋糕🥳入口濃郁細滑~質感棉密,芝士味香濃,香而不膩。

🔶法式香蒜焗蝸牛🐌
1客有6隻~蝸牛入口嫩滑~牛油蒜香十足!非常滋味。

🔶經典法式洋蔥湯🧅

🔶菠菜蘑菇烤鱈魚🐟

🔶油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬汁🍽

🔶雜莓芝士蛋糕🍰
2022-08-18 81 瀏覽
這次光顧在觀塘 Megabox 商場內的法國餐廳,但不是午餐,不是下午茶,不是晚餐,而是自己點的 a la carte menu。餐廳佈置簡約,長長的卡位的背後是一排美麗白色的花和葉,成為食客打卡的熱點。我們預約的時間是下午四時,由於晚市未開,餐廳內就只有我們這一枱食客。侍應殷勤招呼我們坐下,我們點了三道菜和一支紅酒,第一道前菜是火腿蜜瓜,伴以麵包,火腿的鹹味伴以清甜的蜜瓜,味道剛剛好,第二道是藍青口,青口十分美味配以香濃忌廉汁,第三道是羊架,羊肉很入味,肉質很嫰滑,配菜恰當,第四道是油封鴨,肉質不及羊肉般滑,但可以接受。我們很快便品嚐了這餐法國菜,與傳統的慢慢上菜吃一頓法國菜稍稍不同,或者下次再於晚市慢慢細味每一道法國菜。
2022-08-15 56 瀏覽
🐝 Solé (九龍灣)🐝༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶今日同左朋友去左megabox嘅法國餐廳🙈,嗌左個$588嘅2人dinner set👍🏻,再另外嗌左甜品,冇野可以挑剔🫶🏻😍✨ 法國活藍青口伴白酒忌廉汁個青口配上忌廉汁襯托出佢嘅新鮮清甜嘅味道😋,仲有淡淡嘅海水味🤤,非常開胃💓💓✨是日精選湯:甘蔗南瓜忌廉湯南瓜味好香,🌟忌廉比例啱啱好,夠creamy,幾甜😛✨經典法式洋蔥湯個洋蔥湯清甜得嚟😛又有法式麵包加芝士嘅鹹味,仲有一絲絲嘅洋蔥,🌟令味道同口感都非常有層次‼️🤣✨菠菜蘑菇烤鱈魚2舊鱈魚🐟好滑,烤得好香🤣,份量好夠,仲有啲龍蝦汁吊下味,加埋菠菜好match😍‼️✨油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬汁鴨肉非常腍,🥰再加上烤到香脆嘅外皮,啖啖肉,再配上又厚又大條嘅薯角同埋酸酸甜甜嘅法式雜菜,非常滿足😋😋👍🏻✨焦糖燉蛋 $58呢個甜品超正💗‼️佢個燉蛋勁正,好甜好滑,入口即溶,個焦糖好薄但好脆,一齊食勁夾🫠🫶🏻༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶

🐝 Solé (九龍灣)🐝

✨ 法國活藍青口伴白酒忌廉汁

✨是日精選湯:甘蔗南瓜忌廉湯

南瓜味好香,🌟忌廉比例啱啱好,夠creamy,幾甜😛

✨經典法式洋蔥湯

✨菠菜蘑菇烤鱈魚

✨油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬汁

✨焦糖燉蛋 $58

2022-08-15 57 瀏覽
九龍灣MegaBox一直都係餐廳嘅戰場,餐廳種類選擇非常多,競爭非常激烈,見到最近有一間特別搶眼特別華麗嘅餐廳,Sole,原來係一間法國餐廳,初初以為喺度食dinner價錢一定會好貴,但原來唔貴不特只,以法國菜黎講價錢直頭叫做親民!🥹呢度嘅Set Dinner $588 for 2,已經有齊頭盤,係法國活藍青口伴白酒忌廉汁 + 湯 + 2 main course,喺出面好難搵到呢個價🙈菠菜蘑菇烤鱈魚法國菜講求擺盤,以及醬汁對食物嘅融合度,呢份鱈魚冇令人失望,魚皮煎到香脆,以立體方式呈現唔會整淋魚皮,魚肉亦嫩滑,份量亦比想像多🤤油封烤鴨配法式雜菜薯伴香橙醬汁烤鴨一切就起到d肉,呢個size嘅鴨肉本來就比較嫩,而同樣地鴨皮脆到不得了😍配橙醬汁酸酸甜甜以解鴨嘅油脂👍🏻甜品亦值得叫,作為完美嘅ending,我地叫左Terimisu $58,朱古力同咖啡味適中,唔會甜膩🥰整體黎講環境氣氛好好,但竟然以普通西餐價錢就食到,令人喜出望外

菠菜蘑菇烤鱈魚

油封烤鴨配法式雜菜薯伴香橙醬汁

Solé (九龍灣).今個月適逢係同男朋友anniversary嘅月份,要食好嘢🤭 環境舒服服務好,仲要幾好食. ▪️帶子青瓜▪️.呢個係welcome food之類嘅野,一坐低叫完食咩就一人一件,冷盤夠冰凍.Set Dinner $588.呢個set dinner其實幾抵食,包頭盤, 湯,兩個main course,仲有個甜品!咁啱今次二人set嘅野又幾啱我地胃口,不二之選!.▪️法國活藍青口件白酒忌廉汁 ▪️.忌廉汁唔算係好濃烈同稠,但都幾好食,青口肥美,男朋友最喜歡食mussel!! .▪️甘筍南瓜忌廉湯/經典法式洋蔥湯 ▪️.前面呢個係daily soup, 勁啱我口味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)甘荀同南瓜我都好喜歡,飲落真係兩個味都滲出黎,又大碗😂洋蔥湯個感覺好唔似西湯,洋葱圈係個湯到,甜甜地!.▪️ 菠菜蘑菇烤鱈魚 ▪️.呢個勁好食,佢兩個主菜一齊上,店員建議我哋食咗個魚先因為味道比較淡。果然出色,魚皮微脆但魚肉嫩,菠菜同蘑菇再連埋啲汁都好入味!.▪️ 慢煮七小時羊肩長通粉 ▪️.呢個配搭有少少怪,但分開食又ok😂羊肩肉變左碎上,但真係好羶香,肉又腍身!.▪️藍莓千層酥🫐▪️.好好食,餅皮夠脆配上吉士醬,藍莓同
Solé (九龍灣)

▪️帶子青瓜▪️

Set Dinner $588
咁啱今次二人set嘅野又幾啱我地胃口,不二之選!

▪️法國活藍青口件白酒忌廉汁 ▪️

▪️甘筍南瓜忌廉湯/經典法式洋蔥湯 ▪️
洋蔥湯個感覺好唔似西湯,洋葱圈係個湯到,甜甜地!

▪️ 菠菜蘑菇烤鱈魚 ▪️

▪️ 慢煮七小時羊肩長通粉 ▪️

▪️藍莓千層酥🫐▪️
好好食,餅皮夠脆配上吉士醬,藍莓同士多啤梨🍓夾埋佢一齊食中和左膩感
📌 Solé (九龍灣)
九龍灣宏照道38號Megabox5樓3-4及9號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-08-13 58 瀏覽
晚上嚟左呢間法國菜食飯,叫左個二人Set Dinner。餐廳送左碟餐前小食,係煙三文魚配青瓜片,煙燻味幾重。前菜係法國活藍青口伴白酒忌廉汁,青口肉幾鮮甜,配個汁幾match。餐湯就叫左是日精選湯同經典法式洋蔥湯。是日精選湯係薯蓉湯,好香滑。洋蔥湯會有片麵包浸落湯,幾香濃。主菜就三選二,叫左菠菜蘑菇烤鱈魚同慢煮7小時羊肩長通粉,魚皮煎香左,魚肉幾滑。長通粉keep到少少咬口,唔錯套餐仲包左兩杯餐飲。最後另加左份藍莓千層酥,滿足!
晚上嚟左呢間法國菜食飯,
叫左個二人Set Dinner。
餐廳送左碟餐前小食,
係煙三文魚配青瓜片,煙燻味幾重。
前菜係法國活藍青口伴白酒忌廉汁,
青口肉幾鮮甜,配個汁幾match。
餐湯就叫左是日精選湯同經典法式洋蔥湯。
是日精選湯係薯蓉湯,好香滑。
洋蔥湯會有片麵包浸落湯,幾香濃。
主菜就三選二,
長通粉keep到少少咬口,唔錯
套餐仲包左兩杯餐飲。
最後另加左份藍莓千層酥,滿足!
2022-08-11 961 瀏覽
Megabox最近有個法國經典文藝著作<小王子>嘅展覽, 展覽顯示不同場景而我最鍾意就係十呎高嘅小王子像,做得好精細🥰🥰 非常巧合,同層有一間法國菜餐廳 餐廳設計優雅,門外掛著一幅巴黎鐵塔嘅畫, 就來一餐法式料理吧😌餐廳裝修優雅, 灰色加白色做主調令人感覺舒服而且空間感十足, 餐廳仲提供獨立房間,既私隱又浪漫🥰今日試咗 $588 晚市二人餐🫶🏻🌟吞拿魚小吃餐廳會為客人提供餐前小食, 吞拿魚片配上醬汁, 夾埋餅乾, 味道唔錯👍🌟法式香蒜焗蝸牛出面西餐廳已經好少有法式焗蝸牛食,今日見到二人餐有得選擇, 非常期待🫶🏻😍 上枱香噴噴, 蝸牛size適中,香草蒜蓉汁好惹味,配合薯蓉食一絕👍🌟經典法式洋蔥湯個洋蔥湯冇得輸,麵包同芝士比例唔會太多,飲得出個湯嘅層次, 回味無窮🫶🏻🌟菠菜蘑菇烤鱈魚餐廳經理向我地推介呢一個主菜, 當然要試試啦😚 鱈魚扒煎得非常好, 魚皮仲係微微脆, 生熟度剛剛好,而且雖然唔係銀鱈魚,但係魚油十足,配上龍蝦汁一齊食,絕對係近排食過最好味嘅魚類料理🤩🌟油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬汁烤鴨肶做得好出色,除咗個皮脆脆地之外,鴨肉充滿油香,我認為呢種煮法最能帶出鴨嘅香道,再配合普

今日試咗 $588 晚市二人餐🫶🏻

🌟吞拿魚小吃

🌟法式香蒜焗蝸牛

🌟經典法式洋蔥湯

🌟菠菜蘑菇烤鱈魚

🌟油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬汁
烤鴨肶做得好出色,除咗個皮脆脆地之外,鴨肉充滿油香,我認為呢種煮法最能帶出鴨嘅香道,再配合普羅旺斯燉菜及特色薯角,好美味🤩

🌟熱檸檬紅茶及熱檸檬伯爵茶
餐廳對餐飲都有講究, 鍾意飲酒嘅朋友相信唔會失望,因為餐廳有一個好大嘅酒吧,我哋嗰日就冇飲酒啦,叫咗兩杯熱檸檬茶,都有兩種茶可選擇,分別係earl grey 同 English breakfast tea🫶🏻🫶🏻

今日呢個二人餐,真係非常滿意,真心推介🫶🏻意境、氛圍及食物都攞晒滿分💯
2022-08-03
  • 烤法國鴨胸配燒意大利青瓜及紅酒燒汁
2022-08-01 142 瀏覽
今日叫左四個set lunch,一個糸野菌蘑菇忌靡燴飯,完全無味,做得几差,唔可以稱得上意大利飯,$98,另外三個糸炭燒西冷牛扒配沙律及脆薯條伴燒汁,$208,全部都比要求的過熟,五成變七成,餐廳環境係好靚,不過餐廳最重要始終都係食物,唔係淨係環境,咁嘅價錢仲要唔包嘢飲,淨係包咗湯或者沙律,我哋大家都要左湯,是日餐湯係薯仔湯,薯仔亦都唔夠多,冇乜味
2022-07-31 100 瀏覽
早前見唔少post 讚好位於Mega Box嘅法國餐廳Solé,所以專誠嚟試一試👋餐廳佈置以白色為主,好有格調。枱與枱之間空間感亦足,可以舒舒服服咁同朋友傾吓計👍🍽行政套餐 (包括前菜與主菜)🐷低溫慢煮伊比利豬鞍扒配法式烤菜伴燒汁 $186🐠香草烤紅鯛魚柳配藜麥沙律伴荷蘭汁128豬鞍扒肉質鬆化兼且juicy;紅鯛魚柳新鮮嫩滑,藜麥沙律賣樣唔算討好,不過味道又唔錯😋🍬法式焦糖燉蛋 +$25🧁法式千層酥+$25加錢試試兩款dessert,有賣相亦同樣好味道👍 不過甜品遲遲未上,要追單就有少少失分🙈

🍽行政套餐 (包括前菜與主菜)
🐷低溫慢煮伊比利豬鞍扒配法式烤菜伴燒汁 $186

🐠香草烤紅鯛魚柳配藜麥沙律伴荷蘭汁128

🍬法式焦糖燉蛋 +$25

🧁法式千層酥+$25

2022-07-26 148 瀏覽
店面及服務:裝修好靚,打卡真係會好好服務有啲參差,感覺到有啲員工係有心做,細心,會觀察,有禮貌。但當日前台就有啲出事,心散,有啲求其,走既時候仲見到佢地掛著傾計遮住個出口,覺得呢方面店方真係要再評估衛生情況:其實覺得幾超出我期望地差,未試過去一間食法餐可以咁污糟,滿枱都係污漬同黑點,帶位見到咁污糟用手抹下就算,果陣仲有好多吉位,入座率佔2到3成,唔主動換枱好扣分酒水:叫左杯House Rose, 好一般,淡食物:叫左西冷配著條,前菜叫左風乾火腿配沙律菜,有跟個餐包餐包:其實餐包係好多西餐既加分位,但呢個餐廳完全棄權,無牛油香無味,一搣開個包見到非常鬆散,同埋係凍,唔講我以為係道具黎風乾火腿配沙律菜:火腿唔會死鹹,但油香還好,夠油潤但唔夠香菜處理得好好,冰涼爽脆,唔錯整體作為前菜算係咁西冷配薯條牛扒叫左3成熟,但最後係近1成熟,牛扒質量唔錯,油份充足,肉味都夠,但太焦,食到某啲位係有苦味,薯條係選用左好幼身既薯條,本身炸得夠脆,但放係塊扒隔離,仲有個汁好稀既時候,啲薯條係浸到淋哂,如果主打法餐,加個器具另外放薯條唔過份。整體,牛肉雖然質素唔錯,但汁唔算出色,處在可有可無,亦食唔出係咩汁,
店面及服務:
裝修好靚,打卡真係會好好

衛生情況:

酒水:
叫左杯House Rose, 好一般,淡

食物:
叫左西冷配著條,前菜叫左風乾火腿配沙律菜,有跟個餐包

餐包:

低質餐包

風乾火腿配沙律菜:
火腿唔會死鹹,但油香還好,夠油潤但唔夠香
菜處理得好好,冰涼爽脆,唔錯
整體作為前菜算係咁

沙律

西冷配薯條
牛扒叫左3成熟,但最後係近1成熟,
牛扒質量唔錯,油份充足,肉味都夠,
但太焦,食到某啲位係有苦味,
薯條係選用左好幼身既薯條,本身炸得夠脆,
但放係塊扒隔離,仲有個汁好稀既時候,
啲薯條係浸到淋哂,如果主打法餐,加個器具另外放薯條唔過份。
整體,牛肉雖然質素唔錯,但汁唔算出色,處在可有可無,亦食唔出係咩汁,擺盤好出事,幾失望。

西冷扒

2022-07-24 1154 瀏覽
Sole' 位於九龍灣MEGA BOX 商場的法國西餐廳,餐廳門面高雅,門口的水泥牆畫着一副畫作,餐廳入面以灰色、白色和水藍色為主調,配上黃色燈影照白色花草作裝飾,簡單優雅又帶藝術感,十分舒適。中午到達餐廳,點了2款行政套餐,炭燒西冷牛扒配沙律及脆薯條伴燒汁 CHAR GRILLED SIRLOIN STEAK WITH SALAD AND FRIES IN GRAVY 和牛油果三色藜麥沙律AVOCADO QUINOA SALAD。行政套餐配有麵包、沙律和餐湯,另加錢可以附加甜品和飲品,按自己喜好點選,非常彈性。🟣麵包微暖,質地鬆軟,充滿香味,香味沾上牛油,好吃❤🟣是日餐湯,蕃茄湯配麵包粒,蕃茄味濃,醒胃🟣牛油果三色藜麥沙律,賣相漂亮,材料豐富,蔬果新鮮,🥑是我的至愛,綿綿口感拼煙韌的藜麥,清新又健康,炎夏大熱之選🌸炭燒西冷牛扒 ,牛扒帶一陣炭烤味,七成熟肉質和口感都好好,保留了肉汁。薯條是長條的,個人覺得又不太脆,所以不太吸引。🟣甜品點了一件芝士蛋糕,芝士味濃,甜度適中,質感不算太硬,不會膩🌸❤️在這個熱鬧非常的商場,寧寧靜靜享受了一個多小時午餐,真是一種悠然享受!

🟣麵包微暖,質地鬆軟,充滿香味,香味沾上牛油,
好吃❤

🟣是日餐湯,蕃茄湯配麵包粒,蕃茄味濃,醒胃

薯條是長條的,個人覺得又不太脆,所以不太吸引。

• 餐包
2022-07-15 978 瀏覽
本身十年都唔會到呢個商場,但要搞裝修約埋家人順便食一餐慶祝🪅。見到食評一面倒全部好評,真心覺得應該沒問題👌🏿。本應唔想再提起呢一間餐廳🍴,但再發現近日多咗好多劣評👎🏿,所以都忍唔住要分享下🥹.坦白講,環境格局確實係幾寧靜舒適,其實服務態度亦算係良好有禮。食物方面,唔係話太過差,但收得頗貴價都應該要有返咁上下水準先係合理🥹.小插曲發生在點菜嘅過程,主菜其實選擇不多,牛🐮、羊🐑、雞🐔、魚🐟、意粉🍝,作為星期日嘅晚市,居然連「長通粉」同「比目魚」都話無,當時只是晚上🌃19:00,而網上食評見到「行政套餐」係全日供應,當然當晚又話無,要散叫,最後部份人只選到餐湯和小吃,並沒有叫主菜🥹.餐飲方面,法國🇫🇷餐廳嘅酒牌上看不到法國🇫🇷產嘅紅白酒,而且店員更建議點選比較貴價嘅紅白酒配搭食物為最佳,反問店員在餐牌上比較平價嘅酒為何不建議,店員說「並不推薦」,哪又為何列在餐牌上呢?去到這個地步已經感覺到很不舒服🥹———————————————————————————🇫🇷法式焗田螺🐚💬是出事的!沒有用殼盛載,只放在薯蓉上,比較乾,欠缺牛油🧈同欖油香,可惜!.🇫🇷酥炸田雞腿🍗💬雖然同法國菜感覺仍有一段距離,但
———————————————————————————
🇫🇷法式焗田螺🐚
🇫🇷酥炸田雞腿🍗
💬雖然同法國菜感覺仍有一段距離,但賣相不錯,粉醬唔太厚,肉仍嫩滑有汁💦
🇫🇷法式洋蔥湯🧅 / 法式龍蝦湯🦞
💬對法式湯充滿期待,一碗高質嘅濃湯非常重要❗️反而洋蔥湯🧅更為高質,清甜濃郁,龍蝦湯🦞只屬一般🥹
🇫🇷烤羊排🐏配普羅旺斯燉菜及薯條🍟
💬羊排肉嫩,味道不錯👌🏿,普羅旺斯燉菜不似預期,薯條🍟更像快餐店貨式🥹
🇫🇷香烤肉眼牛排🥩
💬以肉眼嚟講比較薄,有炭烤香味,這價錢可以找到更好貨式🥹
🇫🇷炭燒法國春雞🐔
💬原隻烤雞炭燒後再回入鍋中,多了製作過程算是比較有誠意嘅一款,雞肉嫩滑,但已經補救不了🥹
2022-06-30 164 瀏覽
本人一行四人原本高高興興在網站訂位,想試一下在九龍灣呢間法國餐廳,但未試到食物質素已經領教非常不堪服務質素。本人四人訂了13:15,1305到,在門口一個人接待都没有,要我們呆得了五分鐘才有一位穿西裝貌似經理人出來,因為已經有段段時間無人接待,所以已經累積咗幾枱客人,出來就問邊個嚟先,我說我們,他就查看了一下,說你們是1315,說:「等多五分鐘」說了兩次,我們以為時間未到,不准入來,都覺得餐廳都好嚴謹,ok,既然你這樣講我們便等吧,結果等到1325仍未有安排,所以等他再出來時我再問他請問我們什麼時候有枱,他仍然一點歉意都没有,說「而家有啦」,好似係我地唔啱咁,試問一間態度如此差的餐廳,無論食物質素如何高都無用,希望餐廳能注意一下,我們高高興興,谷氣而回,掃興
2022-06-30