2018-06-04
位於蘭桂坊 總有不少送酒餐廳林立, 炸雞當然系其中熱門之一. Happy Hour 完, 約了朋友便黎jor 呢間, 試下新野, 餐廳位置不大, 真的比較cozy , 而二樓也有一個水吧臺, 隔住玻璃望落去, 邊會看到大街人來人往.3個人食, 見到一個2人套餐咁抵! 就嗌jor 一個套餐再之後散嗌其他嘢食! 2人套餐 $398 有一份炸雞 薯條 同魚串湯! 抵食! 芝士薯條~ 薯條厚切, 上滿撒上滿滿芝士粉! 陪啤酒一流! 韓國經典街頭小食魚串湯! 有兩串魚串啦! 下面就係辣湯同配菜, 因為湯底小小辣! 更加惹味! 之後到今日主角啦! 就係呢個新出既黃金鹹蛋炸雞! 咬落去時候, 感受到那股鹹蛋香味, 而且不覺得油膩, 冇平時食炸雞那種 油膩感.再之後就系呢個辣辣炸雞!! 真係好辣!! 辣度十足! 唔好睇小佢! 真係好辣! 中意食辣既 可以挑戰下! 肉質系唔錯, 不過每一淡 對於我黎講都系挑戰! 我frd 就好中意, 一個人食jor 半份!最後嗌多一個辣豆腐湯, 呢個就系bb level , 微辣~ 食完咁多肉, 食返多d 菜balance! 份量就唔算多. 總括黎講 算不錯
2人套餐 $398 有一份炸雞 薯條 同魚串湯! 抵食!
芝士薯條~ 薯條厚切, 上滿撒上滿滿芝士粉! 陪啤酒一流!
之後到今日主角啦! 就係呢個新出既黃金鹹蛋炸雞!
份量就唔算多.
總括黎講 算不錯, 系老蘭度, 可以多一個選擇.