2024-01-14 45 瀏覽
sips;;lban🌟整體: 新派韓式cafe 大膽嘅食物配搭🏠環境: 黃色灰色撞色配色 帶來青春活潑的感覺 亦都有海港城餐廳一貫好坐的印象🧑🏻‍🍳服務: ✅☆║.............║☆‼️ 香烤五花肉年糕 $ 92✅ 呢個望落普普通通咁 不過五花肉幾出色 一層肉一層肥個果層次感好好 而肉質極嫩‼️ 吞拿魚紫菜包飯 $88✅ 食韓國嘢必備嘅紫菜包飯 包得好實 唔會好散散‼️ 釜山粒粒粟米刨冰 $92✅ 用粟米做刨冰係幾大膽嘅嘗試✅ 獨特粟米汁加落刨冰都幾特別 裏面仲有麻糬 等你口感唔會太悶‼️焦糖芝士牛角包窩夫 $98✅ 個名估唔到咸定甜 其實係甜為主 焦糖芝士做咗刨絲嘅處理 有種估你唔到嘅感覺‼️ 柚香氣泡梳打(凍) $42✅ 柚子味汽水 造型都IG able‼️ 甜蜜桃桃伯爵冰茶(凍) $38✅ 唔係港式檸檬茶Feel 反而偏淡口嘅冰茶 滲D蜜桃味咁📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G61號舖⏰ 11:30-22:00☎️ 電話號碼 23602181📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

sips;;lban

📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G61號舖

⏰ 11:30-22:00

☎️ 電話號碼 23602181

📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
海港城開左間新既韓國過江龍cafe🫶🏻其中佢地既特色甜品我一直都想去韓國食終於可以係香港食到啦😍▫️香烤五花肉年糕年糕口感煙韌,醬汁鹹鹹帶點辣非常惹味索晒啲汁好正!五花肉烤得好焦香帶點肥度嫩滑可口😍▫️吞拿魚紫菜包飯份量好大,紫菜包得好完整唔會夾起就散收收,餡料好足口感脆口又浸入晒吞拿魚既香氣🫶🏻▫️釜山粒粒粟米刨冰重頭戲來了!第一次見呢個combination😳我本身都好中意食粟米,內含黃豆粉麻糬好有口感,有晒我中意既元素味道亦唔會死甜,保留到粟米既香甜~▫️焦糖芝士牛角包窩夫滿滿既芝士碎中和了焦糖既甜味食落唔會覺得好濟,牛角包🥐好香脆仲有麻糬添,超級豐富既配搭🤍▫️柚香氣泡梳打|甜蜜桃桃伯爵冰茶兩杯都好精美好岩搞卡😍唔會太甜個人更推後者😳桃桃愛好者必選☺️
海港城開左間新既韓國過江龍cafe🫶🏻
其中佢地既特色甜品我一直都想去韓國食
終於可以係香港食到啦😍

▫️香烤五花肉年糕
年糕口感煙韌,醬汁鹹鹹帶點辣非常惹味
索晒啲汁好正!五花肉烤得好焦香
帶點肥度嫩滑可口😍

▫️吞拿魚紫菜包飯
份量好大,紫菜包得好完整
唔會夾起就散收收,餡料好足
口感脆口又浸入晒吞拿魚既香氣🫶🏻

▫️釜山粒粒粟米刨冰
重頭戲來了!第一次見呢個combination😳
我本身都好中意食粟米,內含黃豆粉麻糬
好有口感,有晒我中意既元素
味道亦唔會死甜,保留到粟米既香甜~

▫️焦糖芝士牛角包窩夫
滿滿既芝士碎中和了焦糖既甜味
食落唔會覺得好濟,牛角包🥐好香脆
仲有麻糬添,超級豐富既配搭🤍

▫️柚香氣泡梳打|甜蜜桃桃伯爵冰茶
兩杯都好精美好岩搞卡😍唔會太甜
個人更推後者😳桃桃愛好者必選☺️
男朋友話海港城 有間新駐🇰🇷韓國餐廳,好啱帶我去食下兼打咭🩷玫瑰醬八爪魚年糕 一客 $89🔸原隻八瓜魚,餐廳好有誠🫶最喜歡個玫瑰醬同年糕好夾,而且無諗過咁惹味,有驚喜!橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $108🔸首先芝士味非常濃郁😍 橡果黑毛豬份量非常多,兼有咸香的味道~適合喜歡味道的濃的我!北海道粟米蛋糕 $58🔸 配金黃色的票米作面層裝飾~每一口都散發出香濃的粟米味道,而且口感細膩!黃豆粉紅豆甜心刨冰$95🔸韓式刨冰一向賣相精緻~,入口即溶的棉花冰,淋上花生醬味奶蓋,面層有滿滿紅豆蓉,內層仲有花生碎,麻糬,豆粉,再配埋煉奶~真係又興奮又邪惡!甜蜜桃桃伯爵冰茶 $38🔸 口感清新,甜而不膩怦然心動熱情果梳打 $42🔸酸甜的果香與梳打水的結合,簡直Perfect match

玫瑰醬八爪魚年糕 一客 $89

北海道粟米蛋糕 $58

黃豆粉紅豆甜心刨冰$95

甜蜜桃桃伯爵冰茶 $38
🔸 口感清新,甜而不膩
怦然心動熱情果梳打 $42
🔸酸甜的果香與梳打水的結合,簡直Perfect match
午餐
黃豆粉紅豆甜心刨冰
✲゚*。 🍧新開韓國過江龍cafe🇰🇷 甜品好出色🫶🏻呢間cafe前幾星期開業 環境幾舒服除左供應韓式紫菜包飯 炸雞 年糕 仲有好多款甜品揀 e.g. 蛋糕 韓式刨冰 Croffle 我比佢啲甜品吸引左嚟試吓😙🌽 軟綿綿粟米蛋糕 🥜 香濃花生夢幻冰沙兩款甜品賣相好吸引 😍粟米味嘅甜品真係第一次食 好特別蛋糕軟綿綿 面頭有一舊烤粟米😆Cake set 仲包一杯飲品 幾抵食 😙Bingsu款式都好特別我叫呢款係黃豆粉花生醬加紅豆 中間有麻糬😛佢個Sauce份量超多 即使唔加煉奶都夠食哂成個冰唔會冇味👍🏻🐙 玫瑰醬八爪魚年糕 🐷 橡果黑毛豬卡邦尼意粉好鍾意佢個年糕口感 偏軟糯 食多幾舊都唔會好滯玫瑰醬好惹味🤤另外Carbonara個汁份量多左少少🤏🏻飲品推介甜蜜桃桃伯爵冰茶🍑-✨ 軟綿綿粟米蛋糕 ($58)✨ 香濃花生夢幻冰沙 ($95)✨ 玫瑰醬八爪魚年糕 ($89)✨ 橡果黑毛豬卡邦尼意粉 ($108)✨ 甜蜜桃桃伯爵冰茶 ($38)✨ 怦然心動熱情果梳打 ($42)+10% service charge-尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G61號舖
✲゚*。 🍧

好鍾意佢個年糕口感 偏軟糯 食多幾舊都唔會好滯
玫瑰醬好惹味🤤
另外Carbonara個汁份量多左少少🤏🏻

飲品推介甜蜜桃桃伯爵冰茶🍑
✨ 軟綿綿粟米蛋糕 ($58)
✨ 香濃花生夢幻冰沙 ($95)
✨ 玫瑰醬八爪魚年糕 ($89)
✨ 橡果黑毛豬卡邦尼意粉 ($108)
✨ 甜蜜桃桃伯爵冰茶 ($38)
✨ 怦然心動熱情果梳打 ($42)
+10% service charge
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G61號舖
粟米蛋糕
粟米蛋糕
餐廳裝潢有時尚感, 以啡色, 藍色, 黃色為主, 好多卡座位, 坐得幾舒適, 枱與枱之間有距離。𓊈橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $𝟷𝟶𝟾𓊉卡邦尼意粉非常 Creamy, 口感好順滑, 味道香濃, 以橡果黑毛豬代替煙肉, 肉質軟腍, 味道充滿鹹香味, 份量如果多少少會更完美。𓊈牛肉紫菜包飯 $𝟾𝟾𓊉紫菜包飯餡料好豐富, 有牛肉, 魚糕, 菠菜, 青瓜, 紅蘿蔔, 酸蘿蔔同蛋, 上面灑上芝麻, 大大件味道同口感都好好!𓊈釜山粒粒粟米刨冰 $𝟿𝟸𓊉粟米刨冰係驚喜之最, 估唔到咁好食! 面層有粟米片, 淋上粟米湯味道嘅醬汁, 裡面有麻糬, 側邊仲有燒過嘅粟米包圍住, 口感味道好豐富, 整個刨冰嘅鹹甜味道互相配合, 真係好好食!𓊈軟綿綿粟米蛋糕配自選飲品 $𝟻𝟾𓊉粟米蛋糕有5個層次, 每層嘅口感都唔同, 加埋一齊好軟綿綿, 充滿粟米湯嘅味道。𓊈自選飲品 ✧ 柚香氣泡梳打𓊉梳打裡面有大大片西柚, 幾重柚子味, 味道唔會太甜。𓊈甜蜜桃桃伯爵冰茶 $𝟹𝟾𓊉蜜桃伯爵茶味道清新, 充滿蜜桃香氣, 好好飲!

𓊈橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $𝟷𝟶𝟾𓊉

𓊈牛肉紫菜包飯 $𝟾𝟾𓊉

𓊈釜山粒粒粟米刨冰 $𝟿𝟸𓊉

𓊈軟綿綿粟米蛋糕配自選飲品 $𝟻𝟾𓊉

𓊈自選飲品 ✧ 柚香氣泡梳打𓊉
梳打裡面有大大片西柚, 幾重柚子味, 味道唔會太甜。

𓊈甜蜜桃桃伯爵冰茶 $𝟹𝟾𓊉
蜜桃伯爵茶味道清新, 充滿蜜桃香氣, 好好飲!
2024-01-08 50 瀏覽
逛街時見到新開了一間韓式cafe,便與朋友去嘗嘗。玫瑰醬八爪魚年糕年糕軟滑煙韌,很有嚼勁,裹滿了醬汁,吃起來很入味,微辣惹味。橡果黑毛豬卡邦尼意粉醬汁濃厚creamy且沾滿每條意粉,口感香滑豐盈,啖啖鹹香。香濃花生夢幻冰沙刨冰口感綿密,吃起來輕柔,質感夠綿密,不會咬到一粒粒碎冰,配以香濃花生醬及紅豆蓉,內裡有煙韌的麻糬,十分有驚喜,還會附上煉奶可淋在刨冰上一同享用。北海道粟米蛋糕層次分明,充滿濃郁的粟米香氣,甘甜清新。甜蜜桃桃伯爵冰茶(凍)果香與茶香融合,散發出甜蜜的氣味,清新怡人。
逛街時見到新開了一間韓式cafe,便與朋友去嘗嘗。
香濃花生夢幻冰沙
北海道粟米蛋糕層次分明,充滿濃郁的粟米香氣,甘甜清新。
甜蜜桃桃伯爵冰茶(凍)
果香與茶香融合,散發出甜蜜的氣味,清新怡人。
2024-01-08 46 瀏覽
咁啱 未諗到去邊間食野 見到新開入去試下咁啱唔洗等位叫咗個 牛肉紫菜包飯都大大舊 足料都好食伯爵茶牛角包窩夫冇諗到係會有埋伯爵茶布丁好邪惡咁 有雪糕 有兩個牛角包窩夫淋上伯爵茶醬 夾埋雪糕好好食伯爵茶脆脆好食 加埋有小年糕仔好得意 咖啡 & 甜蜜桃桃伯爵冰茶都好好飲整體都值得一試
咁啱 未諗到去邊間食野

牛肉包飯
咖啡 & 甜蜜桃桃伯爵冰茶
牛肉包飯
咖啡 & 甜蜜桃桃伯爵冰茶
海港城嘅海運大廈又有新嘅韓式餐廳進駐,作為韓式食物愛好者,路過當然要拉埋朋友試試新野。餐牌設計得幾可愛之餘,估唔到啲食物都幾睇得又食得,性價比都唔錯。橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $108.橡果黑毛豬比普通煙肉更重豬肉香,多咗少少似煙燻嘅香氣,連帶意粉都倍添香氣.意粉濃稠度適中,帶少許拉絲感,芝士忌廉香唔會過膩玫瑰醬八爪魚年糕 $89.原先擔心份量唔夠飽肚,但原來啱啱好.玫瑰醬辣度唔高,怕辣人士都絕對食到.幼身長條年糕食落無傳統個款咁滯,口感又再軟糯啲.八爪魚質感軟腍,咬落仲保持到適當水份,感覺幾新鮮香濃花生夢幻冰沙 $95.面層黃豆粉磨成嘅醬好驚喜,有濃厚黃豆粉香,又唔使驚坊間啲黃豆粉甜品被啲粉會濁親.刨冰磨得好細碎,入口即化,配上黃豆粉醬同香甜紅豆粒好夾。另可淋上煉奶倍添甜蜜感.夾心仲有大量香口花生碎同幾粒黃豆粉蕨餅.甜品另附一條韓式傳統米菓軟綿綿粟米蛋糕 $58.賣相好吸引,粟米香撲鼻.睇得出蛋糕層次上花咗心思,仲加上唔少脆脆.入口充滿粟米濃湯味,感覺幾特別甜蜜桃桃伯爵冰茶 $38.想清爽啲可以揀呢款飲品,解膩幾好.內附兩大片桃肉切片.伯爵冰茶帶點甘澀茶香怦然心動熱情果梳打 $58.熱情

橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $108
.意粉濃稠度適中,帶少許拉絲感,芝士忌廉香唔會過膩

玫瑰醬八爪魚年糕 $89
.原先擔心份量唔夠飽肚,但原來啱啱好
.玫瑰醬辣度唔高,怕辣人士都絕對食到
.幼身長條年糕食落無傳統個款咁滯,口感又再軟糯啲
.八爪魚質感軟腍,咬落仲保持到適當水份,感覺幾新鮮

香濃花生夢幻冰沙 $95
.夾心仲有大量香口花生碎同幾粒黃豆粉蕨餅
甜品另附一條韓式傳統米菓

軟綿綿粟米蛋糕 $58
.賣相好吸引,粟米香撲鼻
.睇得出蛋糕層次上花咗心思,仲加上唔少脆脆
.入口充滿粟米濃湯味,感覺幾特別

甜蜜桃桃伯爵冰茶 $38
.想清爽啲可以揀呢款飲品,解膩幾好
.內附兩大片桃肉切片
.伯爵冰茶帶點甘澀茶香

怦然心動熱情果梳打 $58
.熱情果嘅果粒份量好多,果味十足
.推薦鍾意飲品酸度重啲嘅人士選擇呢杯
2023-12-09
5 分鐘 (堂食)
2024-01-08 51 瀏覽
來自韓國仁川的特色咖啡店品牌 Sips;;lban現已登陸海港城✨ 咖啡店主打刨冰和蛋糕🍰 亦有韓式西餐主食可選💛店內的燈光和色調非常柔和,適合情侶/閨密聚會 🐙 玫瑰醬八爪魚年糕($98)原隻八爪魚鬚🐙用了蒜味甜辣又帶點微酸的醬汁,配上軟糯煙韌的長年糕🫶🏻不錯 🍝 橡果黑毛豬卡邦尼意粉 ($108)風乾黑毛豬火腿為軟滑濃郁的卡邦尼意粉添上一點咸香🫶🏻同樣不錯 🍰 北海道粟米蛋糕 ($58)造型很可愛🌽香甜軟滑的粟米味蛋糕配上表面的脆脆與香脆的威化餅底💛必點推介 🍧 香濃花生夢幻沙冰 ($95)香甜軟滑的花生醬與綿綿冰絕對是花生愛好者必嚐的甜品🥜除了有香甜紅豆外🫘中間還有麻薯、糖不甩和花生醬✨不用加煉奶已很夠味 🍹 甜蜜桃桃伯爵冰茶(凍) ($38)有清新蜜桃味🍑🍹 怦然心動熱情果梳打(凍) ($42)酸酸甜甜又清爽🍋

🐙 玫瑰醬八爪魚年糕($98)

🍝 橡果黑毛豬卡邦尼意粉 ($108)

🍰 北海道粟米蛋糕 ($58)

🍧 香濃花生夢幻沙冰 ($95)

🍹 甜蜜桃桃伯爵冰茶(凍) ($38)
有清新蜜桃味🍑

🍹 怦然心動熱情果梳打(凍) ($42)
酸酸甜甜又清爽🍋
  • 香濃花生夢幻冰沙
  • 北海道粟米蛋糕
  • 玫瑰醬八爪魚年糕
This spot is the newest addition to the food scene in Harbour City! This Incheon-based cafe is most well known for their cakes and shaved ice, though their menu also offers a wide selection of savoury dishes too! 🇰🇷 Pic 1️⃣: 𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕 𝑪𝒐𝒓𝒏 𝑪𝒂𝒌𝒆 / 軟綿綿粟米蛋糕 - $58 hkd (served with one drink of choice) 🌽 🍰— Their signature cake and a must-try here! The corn flavour was so rich here and all of the elements worked so well together! I loved the contrasting textures and flavours coming from the cookie crumbs,

— Their signature cake and a must-try here! The corn flavour was so rich here and all of the elements worked so well together! I loved the contrasting textures and flavours coming from the cookie crumbs, cream of corn sauce, corn mousse and roasted corn, all of which were so rich. This is definitely a must-order for corn lovers.

Pic 2️⃣: 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑮𝒊𝒎𝒃𝒂𝒑 / 牛肉紫菜包飯 - $88 hkd 🥩
— Went for the recommended option here and was not disappointed! These rolls were bursting with their 8 types of ingredients and the beef was definitely a standout and it was really well seasoned and full of flavour.

Pic 3️⃣: 𝑻𝒕𝒆𝒐𝒌𝒃𝒐𝒌𝒌𝒊 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑶𝒄𝒕𝒐𝒑𝒖𝒔 𝒊𝒏 𝑲𝒐𝒓𝒆𝒂𝒏 𝑹𝒐𝒔𝒆 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 / 玫瑰將八爪魚年糕 - $89 hkd 🐙
— Rose sauce is all the rage right now and it’s prepared using a mixture of gochujang, tomato sauce and cream, which results in a creamy sweet and sour sauce with a slight kick to it. The thin, long rice cakes made it perfect for sauce absorption, so every bite was packed with flavour. The baby octopus chunks had a bouncy and tender texture too.

Pic 4️⃣: 𝑩𝒍𝒂𝒄𝒌 𝑰𝒃𝒆𝒓𝒊𝒂𝒏 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒓𝒂 / 橡果黑毛豬卡邦尼意粉 - $108 hkd 🍝
— A classic carbonara dish that did not disappoint. The sauce was creamy and decadent, with a strong cheesy and eggy flavour to it. Personally thought this could’ve done with a touch more salt and bacon too for more savouriness.

Pic 5️⃣: 𝑴𝒖𝒈𝒘𝒐𝒓𝒕 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 / 艾草鮮奶 🌿🥛
— Loved this! Tried this out because of how unique this sounded and I’m so glad we did! The mugwort flavour was just right, and wasn’t overpowering, instead very fragrant with slight floral notes. The drink was thick, but could’ve been smoother as it got a bit grainy towards the end.
1K
2024-01-02 72 瀏覽
玫瑰醬八爪魚年糕韓式年糕原來唔止得韓式辣醬,用上玫瑰醬,有另一番滋味~八爪魚份量十足,冇切開,完整呈現,有睇頭~橡果黑毛豬卡邦尼意粉橡果黑毛豬帶出鹹香的味道,意粉掛汁力強,口感creamy,就算唔落芝士都好夠味。北海道粟米蛋糕好多人都為咗呢款甜品朝聖,我都唔例外!造型好靚,真係有粟米舖係蛋糕上,夾心係粟米忌廉,加上有啲脆脆,口感有趣。香濃花生夢幻冰沙🍧刨冰口感綿密,入面仲有幾粒麻糬,有驚喜。淋上花生醬奶蓋,加煉奶,再加紅豆🫘,真係有夢幻的味道。最後叫咗水果茶,甜蜜桃桃伯爵冰茶和怦然心動熱情果梳打,健康低糖又天然。

香濃花生夢幻冰沙🍧

同朋友星期五放工後去睇聖誕禮物🧑🏼‍🎄見到海港城新開咗間韓式Cafe,小清新感覺☘️實在意想不到,鹹點甜點同樣驚喜好食😋軟綿綿粟米蛋糕 $58————————————我本身好鍾意粟米味嘅食物🌽第一次見到有粟米蛋糕🍰梗係要試吓啦😋依個價錢,大大件,賣相都幾可愛,好抵食呀!甜粟米味加蜜糖,同蛋糕好襯,加埋脆脆餅碎,正呀!香濃花生夢幻冰沙 $95————————————真係好滿呀🍧花生醬甜甜嘅幾特別🥜真係少見花生味嘅甜品呀😝沙冰入面仲有幾嚿大麻糬,煙煙韌韌幾過癮。韓式烤牛肉年糕 $86————————————第一次見長條形嘅年糕,口感煙韌,因為係長條形所以個芯唔會硬,整條都煙韌得剛好而且好掛汁,牛肉汁都好香好濃,幾特別嘅主食!橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $108————————————個卡邦尼真係煮得好Creamy😋橡果黑毛豬同卡邦尼好夾,更凸顯卡邦尼嘅香濃。海港城高性價比嘅餐廳!

軟綿綿粟米蛋糕 $58
軟綿綿粟米蛋糕

香濃花生夢幻冰沙 $95
香濃花生夢幻冰沙

韓式烤牛肉年糕 $86
韓式烤牛肉年糕

橡果黑毛豬卡邦尼意粉

海港城高性價比嘅餐廳!
2023-12-08
  • 橡果黑毛豬卡邦尼意粉
  • 香濃花生夢幻冰沙
  • 軟綿綿粟米蛋糕
海港城最近新開咗一個韓國過江龍,主打甜品同埋刨冰都別具一格!玫瑰醬八爪魚年糕玫瑰醬永遠都係我嘅最愛,年糕本身冇乜味所以好靠呢一個好濃郁嘅醬包裹住🤤八爪魚亦都好大隻唔係碎濕濕!橡果黑毛豬卡邦尼意粉煙肉煎到好香脆,醬汁濃稠度啱啱好,唔會因為食得慢芝士醬凝固咗~北海道粟米蛋糕睇得出呢個蛋糕係非常用心之作😍目測每一層都非常清楚俐落,起碼有六種層次!其中最鍾意面頭嘅甜餅乾脆~配搭甜粟米別有一番味道,喺出面好少食到粟米做嘅蛋糕😋黃豆粉紅豆甜心刨冰紅豆刨冰非常綿密,唔會食到一粒粒冰粒,配上黃豆粉同花生醬嘅味道,成件事即刻好韓~中間仲有麻糬同花生粒~驚唔夠醬汁仲有煉奶添怦然心動熱情果梳打(凍)鍾意酸味嘅我有熱情果仲有少少檸檬片,個人非常啱口味!甜蜜桃桃伯爵冰茶(凍) 普通嘅味道好香,淡淡嘅伯爵茶唔會太苦~作為新式嘅韓式Cafe打卡一流!!

黃豆粉紅豆甜心刨冰

怦然心動熱情果梳打(凍)
鍾意酸味嘅我有熱情果仲有少少檸檬片,個人非常啱口味!

甜蜜桃桃伯爵冰茶(凍)
普通嘅味道好香,淡淡嘅伯爵茶唔會太苦~

作為新式嘅韓式Cafe打卡一流!!
cafe 主打蛋糕同埋雪花冰,另外仲有多款主菜同埋飲品可以選擇!/玫瑰醬八爪魚年糕 $98/玫瑰醬帶有少少辣味好香口,年糕比較幼長,好煙韌又掛汁🤩八爪魚好大隻,口感軟熟👌🏻/橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $108/卡邦尼醬非常creamy濃郁,加埋黑毛豬嘅鹹香味一流!意粉彈牙好食👍🏻/蜜糖炸雞 $108/炸雞外脆內juicy,好多肉汁!蜜糖甜甜地中和炸雞油膩感,薯條都好好食🤭/北海道粟米蛋糕 $58/第一次食粟米蛋糕,賣相好吸引,食落口口感豐富,佢加左d 脆脆,蛋糕慕斯軟滑,食落有d 鹹鹹甜甜嘅味道🌽 /香濃花生夢幻沙冰 $95/沙冰超大份😳 佢係帶有少少牛奶味道,加埋花生cream 同埋黃豆粉味道唔錯!如果鍾意食甜d 就可以加埋煉奶同埋紅豆蓉!我最鍾意入面煙韌嘅黃豆粉糯米糍🤪/甜蜜桃桃伯爵茶 $38/ 怦然心動熱情果梳打 $42/蜜桃茶好清甜,入面仲有桃肉!熱情果梳打酸酸地好開胃👍🏻整體黎講,性價比幾高,食物質素幾好仲要份量好大!餐廳裝修有心思👍🏻

/玫瑰醬八爪魚年糕 $98/

/橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $108/

/蜜糖炸雞 $108/

/北海道粟米蛋糕 $58/

/香濃花生夢幻沙冰 $95/
香濃花生夢幻沙冰

/甜蜜桃桃伯爵茶 $38/ 怦然心動熱情果梳打 $42/
蜜桃茶好清甜,入面仲有桃肉!熱情果梳打酸酸地好開胃👍🏻

香濃花生夢幻沙冰
2023-12-31 17 瀏覽
海港城新開了一間韓式Cafe,餐點以輕食為主,仲有多種甜點和冰品可以選擇🍴橡果黑毛豬卡邦尼意粉看似簡單普通的卡邦尼意粉,用的是口感更上一層的黑毛豬,伴著起司的香氣,一上桌就讓人口水直流。意粉味道十分濃郁,麵的硬度與濕度適中,份量也不少。🍴香濃花生夢幻冰沙綿密的雪花冰堆成一座小山,花生與煉乳醬從山頂留下,再以紅豆點綴山峰,非常邪惡。甜度適中,不夠甜一旁還有煉乳可以一起享用。食到中間還會發現幾個花生麻糬,Q彈可口十分夢幻。🍴軟綿綿粟米蛋糕好特別的粟米蛋糕,口感鬆軟粟米味道濃郁,每一口都好粟米🌽。🍴怦然心動熱情果梳打酸甜沁涼,適合搭配甜品十分解膩。總體而言,餐廳環境舒適,黃色系的裝潢活潑熱情,餐點擺盤打卡靚,口味也有一定水準,是約會及閨蜜聚會的好地方!

🍴橡果黑毛豬卡邦尼意粉

🍴香濃花生夢幻冰沙

🍴軟綿綿粟米蛋糕
好特別的粟米蛋糕,口感鬆軟粟米味道濃郁,每一口都好粟米🌽。

🍴怦然心動熱情果梳打
酸甜沁涼,適合搭配甜品十分解膩。