2009-05-20 39 瀏覽
早排有朋友生日話想食哩間,一行十人就嚟哩度同佢慶祝。以為咁多人會坐出面,點知坐入面最門口位,坐出面感覺好似好d咁。叫咗凱撒沙律、芝麻醬蟹肉沙律、羊架、海鮮意大利飯、忌廉意粉&兩款漢堡包。沙律好大碟,尤其係蟹肉沙律,唔講仲以為係一碟炒飯配搭幾特別,好多蟹肉,加埋個芝麻醬好好味;本身唔食羊,所以冇食個羊架,但朋友們話好食;海鮮意大利飯 & 忌廉意粉,味道一般,份量相對於十個人,每人只可食一啖,傳完一圈已經冇晒lu,所以都唔太記得咩味;哩餐最好味係漢堡包,塊肉夠juicy,配埋芝士好好味,不過份量細細,一人一少件又冇晒。生日個朋友未到時,係入面訂埋蛋糕,不過只係得三個現成可以揀,最後要咗檸檬cheesecake,味道普普通通,唔係特別好食。由於坐門口位,隔離就係賣麵包0既courter,知道佢每晚九點後會做特價,$18三個,不過pack好晒冇得續個揀,差唔多時間就同d朋友仔捕住,一夠鐘就揀心頭好,好多個樣都好吸引好好味咁,不過食落就一般囉
早排有朋友生日話想食哩間,一行十人就嚟哩度同佢慶祝。

• 漢堡包
2009-05-13 23 瀏覽
終於有機會食Brunch啦! 位置在Festival Walk, 很方便去到, Service 很好。早午餐 main course 有10款選擇 (英式早餐, burger with chips, salad, pasta....連special iced tea / soft drink), soup / salad (加$10), fresh bakery (加$10), extra coffee / tea (加$10)。我只點了main course - 英式早餐 (多士, 炒蛋, 雞肉腸, 煙肉, 蘑姑, 茄汁豆, 烤蕃茄), 多士很脆, 好味呀! 今日的special iced tea 是西柚涷茶, 幾特別, 幾 fresh, 下次可以要少冰。坐在外面的sofa, 有些少陽光, 聽著柔和音樂和英文歌, 非常優閒, 舒服。 估不到都幾多人, 12:30pm 外面的位已全full, 比較熱鬧, 沒有那麼優閒。其實以這樣的價錢, 可選擇Eos Cafe, 環境沒那麼戶外, 但食物質素一樣好。

2009-05-13
$80 (早餐)
岩岩完成左長達4個月既辛苦日子....同好朋友去食餐好既慶祝一番.....左諗右諗...最後去左呢一度.....好耐之前見到雜誌介紹呢間cafe 主打bread & danish.....真係我既favorite 呀~~~一直都無機會試.....until 今日.....去到nearly 14:20.....見到佢做緊lunch.....有約有6個choice.......有漢堡有pasta另加$ 有soup or salad, 再另加$ 有是日home made bread....不過我地考慮左好耐....入到去都開始tea lu~~tea 就少好多choice 啦 只有4款漢堡 + either spicy or original potato chip+ drink or soup.....不外乎cheese, mushroom + cheese, bancon + cheese & 菜+cheese.....每個漢堡又可揀either 牛肉or 豬肉....我揀左牛肉+mushroom +cheese 唔要佢既南瓜湯要左special iced tea (日日都唔同ga....
岩岩完成左長達4個月既辛苦日子....
同好朋友去食餐好既慶祝一番.....
左諗右諗...最後去左呢一度.....
一直都無機會試.....until 今日.....

去到nearly 14:20.....
見到佢做緊lunch.....

不過我地考慮左好耐....
入到去都開始tea lu~~
每個漢堡又可揀either 牛肉or 豬肉....
我揀左牛肉+mushroom +cheese
唔要佢既南瓜湯要左special iced tea (日日都唔同ga....今日係橙汁+青檸茶...都ok ga~~)
因為個漢堡係即叫即燒我地order 既肉....所以要等一段時間....
我地又坐左在入面對正個特長麵包飾櫃....俾佢吸引左埋去睇....
個個包都睇落好正呀....
而且都係十零蚊一個....
決定左如果個tea 唔夠食就叫番一兩款包share 食~~~
不過最後係唔可以ga....
因為個tea set 都幾大份.....
個burger 高度係at least M記既兩倍....
個牛肉又燒得邊邊好脆但係入面真係好juicy.....
講真.....平時睇人地食評就睇得多d 人話有肉汁....juicy....但係自己食過咁多度...呢間既burger 肉真係名符其實既juicy....
個cheese 唔係太strong....不過作為burger 用既cheese....都可以叫恰到好處....
之於個chips.....就類似依家盛行既crazy potato 個d 大size chips啦....
都ok 脆....我要左spicy....其實即係original chips加mexican powder.....
我反而appreciate 佢提供既tomato & mustard sauce......

之於環境呢度都幾cozy ga....
好岩傾偈 hea 一個下午....
不過如果可以既話我想試下坐出面.....露天既感覺可能更free~~

food + environment....呢個cozy tea 都係46蚊ja~~~抵呀~~

如果大家較大食 or 多人一齊去...可以點呢個set 之餘另+$10 去試埋當日既sweet....佢每日都有兩款cake 俾你揀ga~~
一定會再去多次~~
tea set..意大利芝士漢堡+辣薯條
2009-04-24
慶祝紀念
紀念日
tea set..意大利芝士漢堡+辣薯條
2009-04-16 55 瀏覽
點幾黎到有條人龍係到. 不過好彩啱啱第一輪食lunch既人食完, 所以好快都可以入座. 其實入座嗰陣都已經差唔多2點, 不過佢既餐牌仍然都係食bunch~~~ 其實我主打係想食佢個Tea set... 不過因為同行友人唔係咁舒服, 頂唔順一定要食野, 所以bunch就照點.佢叫左個caesar salad, 我叫左個chicken burger set. 沙律普普通通無咩特別好講, 個chicken burger幾好食喎. 中間塊雞好厚, 又唔會燒到好乾咁. 好味呀. 我居然一個人食晒一個.....佢跟餐仲送左杯凍紅莓茶. 估唔到呢個咁好飲喎. 好多時紅苺既野都會好 "藥" 味. 不過呢個茶唔會喎. 紅莓味唔會太濃唔會遮左茶味. 唔錯!食完正餐終於都到我正餐, 甜品. 原來跟餐得2件細cake揀. 我專誠黎試既banana pie 係要另外散叫. 跟餐我要左件cheese cake, 另外出去蛋糕櫃到點左件banana pie 同埋 chocolate truffe.cheese cake 好滑, 不過得好細件........banana pie 味道唔錯, 不過我本身唔係咁好crea

banana pie 味道唔錯, 不過我本身唔係咁好cream, 所以對呢個都係麻麻
chocolate truffe 好好味呀, 好濃既朱古力味, 仲好滑tim呀. 真係食過番尋味.

下次, 我一定要黎試到佢個tea set~~~~
  • chocolate truffe
2009-04-12 44 瀏覽
一直想跟老公來這店,今天終於有這時間了。因為沒有預先訂位,所以決定早一點來等位。下午六時三十分到達,設於室外的桌子已有不少人坐著用膳。走到接待處時,我見店內一個客人也沒有,查詢店員可否坐在室內的地方,對方表示室內桌子已全用作訂座,我只能選擇坐在室外,用膳時間為一個半小時。職員態度保持友善。侍應帶我在一張靠梳化的桌子坐下,放下菜牌,然後再給我倒了兩杯清水。場內播著輕鬆的音樂,音量適中。我靜靜的坐著等到六時四十五分,老公終於到了。在這十多分鐘內,店子已差不多坐滿了人。我跟老公商議後,決定點了這裏食評較好的食物。點食物後,侍應端上一碟麵飽。麵飽麵飽外皮不會硬得死實,是脆脆的感覺,內裏軟身,配以淡淡軟軟的牛油同吃,十分好吃。不特別愛吃麵飽的老公也表示欣賞。鮮蟹肉沙律‧香辣芝麻花生汁($88)這個沙律看來份量不少,兩人一起享用一定足夠。沙律中的汁料和蟹肉份量適中,蔬菜很新鮮脆口。把材料混合起來後,這沙律有濃濃的花生味。老公覺得這沙律的配搭有新意和有趣,但不算是好吃,他覺得汁料太膩,跟材料不算很夾。我很喜歡吃花生醬、奶醬多士這類食物,所以這沙律於我來說本應是合口味的,但我也覺得這沙律麻麻。我讚同這
一直想跟老公來這店,今天終於有這時間了。
因為沒有預先訂位,所以決定早一點來等位。
下午六時三十分到達,設於室外的桌子已有不少人坐著用膳。

我跟老公商議後,決定點了這裏食評較好的食物。
點食物後,侍應端上一碟麵飽。

麵飽
不特別愛吃麵飽的老公也表示欣賞。

鮮蟹肉沙律‧香辣芝麻花生汁($88)
這個沙律看來份量不少,兩人一起享用一定足夠。
我很喜歡吃花生醬、奶醬多士這類食物,所以這沙律於我來說本應是合口味的,但我也覺得這沙律麻麻。我讚同這沙律汁料的花生味頗強,搶去蔬菜和蟹肉的味道,不太吃到香辣和芝麻味,反而吃下去滿口是吃花生醬的感覺,沒有了平日我們吃沙律那種清新和開胃的感覺,浪費了新鮮的蔬菜。
我們不太欣賞這沙律的組合和味道,也相信不會再試了。

松露汁野菌幼麥麵($82)
這麵的份量很小。如果胃口不大或不想吃太多,兩人同吃勉強足夠。
未吃已聞到很香的味道,吃時更覺汁料香濃,配以不少野菌,好吃。
麵身較軟和腍,不知是煮得過久或是幼麥麵本身難以煮成有咬口的質感,如果不煮這般腍身應會更好吃。不過整體來說這麵仍算很不錯,值得一試。

Chocolate Truffle Cake($25)
由於餐牌上的甜品不太合胃口,所以到凍櫃選一件蛋糕作甜品,蛋糕都是細細件的。
我們吃時發現這個正方形的小蛋糕,其實由佔三份一的細長部份、佔三份二的較闊的部份拼合而成,不知是廚子不小心切錯了還是怎的,蛋糕面灑滿朱古力粉,從正面看發現不到問題。
蛋糕口感頗硬,沒有香滑的感覺,在口中要好一段時間才溶化,甜味突出,香濃朱古力味欠奉。蛋糕的味道就像面層的朱古力粉一樣,也有點像朱古力奶。
我和老公對這蛋糕的評價較差,不滑又不香濃(朱古力味)的這蛋糕或許跟美心西餅的質素差不多。

吃完蛋糕後,侍應很快便收拾我們的餐具。
由於還有十五分鐘才到交枱時間,我跟老公坐著談了一會,侍應有給我們添水,也沒有催促我們結賬。侍應生服務不錯。

我和老公也覺得,這店的格局和桌椅不太好。我坐在軟軟的梳化上,不太好坐;老公坐在木椅上(不知怎的,他那張沒有座墊),他說坐得很不舒服,配上桌子的高度,吃起來比較辛苦。
二人桌子雖然不算大,但也不算十分小,我覺得還可以接受。

總的來說,這餐廳沒有特別吸引我的食物和味道,以相同的價錢,我會選擇到別的餐廳,所以會特地走來再吃的機會很微。
塗上少許牛油的麵飽, 好吃
花生醬味道的沙律, 吃了很滯
松露汁野菌幼麥麵
被切開了、不滑、不濃朱古力味的蛋糕
2009-04-09
塗上少許牛油的麵飽, 好吃
2009-04-09 16 瀏覽
之前成日都買呢度d 麵包 takeaway, 麵包的確係高水準, 第一次o係呢度食dinner..都幾好喎!!麵包 ~ 搽少少牛油, 包皮好脆, 中間軟綿綿...GooD!!青豆忌廉湯 ~ 好青豆味, 杰杰地.. 好味!Ceasar Salad ~ 菜爽脆新鮮, 味道啱啱好!!煙肉芝士牛肉漢堡 ~ 牛肉好厚juicy, 好香o既洋蒽蕃茄濃濃地又厚又大塊!!蕃茄大蝦天使麵 ~ 一大兩細蝦舖o係麵上, 唔好諗裏面仲會有..蕃茄汁好yummy!!!!!

青豆忌廉湯 ~ 好青豆味, 杰杰地.. 好味!

Ceasar Salad ~ 菜爽脆新鮮, 味道啱啱好!!

煙肉芝士牛肉漢堡
Ceasar Salad
青豆忌廉湯
蕃茄大蝦天使麵
2009-04-02 13 瀏覽
來到又一城購物, 又有排未到下場, 跑上來坐坐吃點東西。店內過份昏暗, 幸好「戶外」陽傘區有位子, 可以嘗嘗在「露天茶座」吃午茶的滋味。Afternoon Tea 有 Burger 和 Bagutte and Sandwich 選擇, 我見大多數人都是選前者, 不如也吃 Burger 餐吧 ($42 + 10%)。Burger 配料有幾款, patty 則可選牛肉或雞肉, 我要了意大利蘑菇芝士雞肉漢堡。薯條是漢堡包的好朋友, 選了香辣薯條。飲料當然是咖啡啦。想不到是咖啡先來, 杯子美到不行, 且有一片曲奇餅伴吃; 那片餅還不錯, 但慣喝齋啡的我就覺得這裡的咖啡實在是不入流, 淡茂茂的。在自然光線下捧著小說讀了一會之後, 我的漢堡就來了。漢堡跟薯條一起放在木砧板上奉客, 幾有心思。香辣薯條就是把辣椒粉撒在薯條上, 果然有點刺激的感覺, 愛辣的人該會喜歡; 薯條則是切得比較扁平, 較為軟身的薯條也是我愛吃的類型, 是以未吃漢堡已吃了大半啦。這裡的 burger 用的麵包有點奇怪, 不是一般漢堡店用的那種包, 而是表面刷了糖水焗得深色一點的 (港式餐包?), 所以包身是有點甜的。裡面的配料有
來到又一城購物, 又有排未到下場, 跑上來坐坐吃點東西。

這裡的 burger 用的麵包有點奇怪, 不是一般漢堡店用的那種包, 而是表面刷了糖水焗得深色一點的 (港式餐包?), 所以包身是有點甜的。裡面的配料有意大利蘑菇, 餐牌上的英文名字是 portobello (中譯大蘑菇), 但看上去和吃進口的感覺都像 button mushroom (白菌), 可能他們用的大蘑菇品種不同? 算了我還是不要吹毛求疵了。芝士我想像是瑞士 Guyere 芝士, 口味也是比較清淡的, 融化後也不會太黏答答的一手都是。雞肉 patty 很厚, 有手打風味 (看肉的纖維就知道了), 混有香草, 外面乾身裡面多汁, 難怪成為大賣菜色!

還想再坐一會, 便點了杯飲品; 服務生貼心地提示下午茶餐外加飲品一杯只需 $10! 要了烏龍玫瑰茶, 茶包貨色 (茶包內倒是有原片茶葉花苞), 清新隽永。愛吃甜的, 另可加 $10 要一件甜點。

坐著坐著, 已到暮色四合的時候, 這裡果然很好 hea (多人來坐梳化位更爽呢!)。臨走前再到琳瑯滿目的麵包櫃買了一個 5-Grain Roll ($12) 第二天做早餐。是不是有五種穀類真的不清楚了, 不過罌粟籽就有很多, 小心跌到一地都是, 裡面還有很多葡萄乾, 是很好吃的健康麵包。

也買過晚上特價 $18 的 3 個麵包, 那次除了蘋果酥餅甜甜的幾好之外, 另外那兩個也只是一般, 看來真是要看運氣。
感覺悠閒
意大利蘑菇芝士雞肉漢堡 + 香辣薯條
多汁肉餅
花多眼亂!
2009-03-29 49 瀏覽
banana cake:呢個唔錯,好有香蕉味,蛋糕屬硬身,唔會話朱古力味太大蓋過香蕉味黑森林:可能太正宗,有車厘子,唔太好食@@,蛋糕比較濕chocolate truffle:好似食緊一粒大朱古力咁,冇vanilla咁好食丹麥酥:比蛋糕好食,唔會太硬,士多啤利甜d會更正!lemon cheese cake (火山形),入口有驚喜,d cream 加埋一層唔太厚ge lemon 味ge cheese cake,唔會太漏,配搭得好好!應該係咁多個cake入面最好食ge!lemon cheese cake (三角形) :味度唔錯,兩強烈d檸檬味會更好食,個cake唔會太實,食落冇咁漏blue berry cheese cake:全場最差,d cheese唔夠實,好散,藍莓味唔重lime cheese cake:唔太特別,唔係好香青檸味,檸檬味比佢好食chocolate expresso:幾滑下,幾香咖啡味,不過唔太特別berry cheese cake:呢個d味好正,好重莓味,酸酸地甜甜地,唔漏,口感平均,唔硬唔散,不過賣相唔及火山形lemon cheese cake,所以只好做全場第二好食

黑森林:可能太正宗,有車厘子,唔太好食@@,蛋糕比較濕

丹麥酥:比蛋糕好食,唔會太硬,士多啤利甜d會更正!

三文魚酥 (外賣) :三文魚做法似吞拿魚,不過係三文魚味,d酥口感適中,做得好有水準

總括黎講,simplylife d包比蛋糕好食
2009-03-23
慶祝紀念
生日
2009-03-22 7 瀏覽
約左朋友食 brunch set ... 今日跟餐的特飲係凍紅莓茶. 幾好, 不會很甜.我地兩個都揀了南瓜湯. 跟湯的麥包好好味, 湯不會太濃, 味剛好.主菜要了松露汁野菌幼麥麵和凱撒沙律跟烤雞. 兩個都走了芝士. 麵淡淡口, 軟硬度適中. 沙律好大碟, 菜很新鮮. 個汁都不錯.之後甜品要了檸檬芝士餅. 不會太勁芝士味, 餅很鬆軟, 好味.另加了杯Latte, 很香滑. 平時無得訂位, 晚餐記得早點訂, 如果吾係有排排隊啊.
約左朋友食 brunch set ...
今日跟餐的特飲係凍紅莓茶. 幾好, 不會很甜.
另加了杯Latte, 很香滑.

平時無得訂位, 晚餐記得早點訂, 如果吾係有排排隊啊.
2009-03-21
2009-03-15 10 瀏覽
漏漏早就推薦這家新出的banana pie,說是絕對符合香蕉妞(……)的口味,這天我們終于來到又一城,滯滯當然要一試~店員說必須一次至少買兩塊才給切,滯滯毫不猶豫的同意了,覺得它的賣相就好吸引 入口之后才發現最最impressive的還是它的味道……在此要鄭重推薦給所有的香蕉控們banana pie 在味道上極具層次感:最上層是入口即溶的奶油,下面一層微苦,關于它的材料,漏漏說是朱古力,滯滯就傾向于咖啡,最后也沒得出結果……只得請各位在試的時候再judge一下 再下一層是新鮮的香蕉生果,最底下是香甜脆口的餅底,每次食一定要四層一起入口,這樣才能感到味道由苦到甜過渡的美妙!這一味蛋糕就此成為了滯滯的超級心水,再一次推薦香蕉控(蛋糕控和甜魔)一定要去食!

這一味蛋糕就此成為了滯滯的超級心水,再一次推薦香蕉控蛋糕控甜魔)一定要去食!
banana pie
2009-03-06
banana pie
2009-03-13 24 瀏覽
約左4位朋友7點半,好彩有book位,去到時門口已排了超過10人的隊,真是唔book位,唔好去,有排等。我見有噤多人等,以為d食物好掂,但食過後感覺可以,但未去到必食,我相信係價錢在又一城來講比較平,使百多元可以食到排類,算幾抵!我地叫了一客雞沙拉、天使麵、羊架、肉眼、鱸魚糙米飯、lemon cake、banana chocolate cake及chocolate cake。放心!你一定叫得番我叫的食物,因為每種食材得一種煮法或配料,等唔知點選的人方便些,但事實係少野選,好快就落到order。雖然cafe的擺脫似乎以情侶客為對象,但環境太open而變得好嘈,我唔建議情侶去,反而一班女仔去,傾大聲左都唔覺。不過,枱面較細,不可一次過放多碟食物,及坐得比較迫。另外,侍應就唔夠醒目,雖然係食西餐,但一班人通常都會share,侍應次次放低碟食物就算,唔識俾公筷。我地一路食到10點先走,用enjoy card簽賬仲有9折,好抵一句講晒:如果想用少少錢食到似高級餐廳菜,可以一試,真是超級抵!!!!

2009-03-12
2009-03-11 9 瀏覽
晚上在又一城看完奇幻逆緣, 晚飯想到了這裡.看到 Bakery Cafe, 想到包類不會太差的吧?! 吃落又是"乾柴烈火" 的, 牛油未溶, 幾難塗.水牛芝士茄子沙律很多火箭菜, 不過幾苦的; 水牛芝士跟蕃茄切得大大件, 不理火箭菜味道是可以的.雞肉芝士蘑菇漢堡雞肉幾有手打感覺, 如果菇物類再豐富一點便很高分數的了.肉醬長通粉, 很可以的, 都吃剩了.服務...兩人九時四十五分進店, 侍應沒有說十一時正收工. 十時四十分, 給侍應咐賬單. 十一時正, 被侍應知會收工.那沒有好意思不離開, 更加沒有好意思再來吃啦~
晚上在又一城看完奇幻逆緣, 晚飯想到了這裡.
肉醬長通粉, 很可以的, 都吃剩了.

那沒有好意思不離開, 更加沒有好意思再來吃啦~

乾柴烈火
苦過弟弟
肉醬長通粉
2009-01-20
2009-03-10 6 瀏覽
之前因為想找一片靜靜的地方,可以跟朋友仔傾傾計,吃吃飯。於是便在這裡搜尋一下,結果找到了simplylife bakery cafe !因為大家的一致好評,我和朋友也抱著極大的期望來到這裡!這個星期日的晚餐時段,人流比預期少,因此不用等位便可以坐下來!甫坐下來,侍應已經為我們送上自製的提子麥包片。麵包給我的感覺是暖暖的、硬硬的、伴上牛油同吃,已經很好味了!揭開餐牌,發現這裡提供的食物款式並不多。我們兩個女生,點了一份日式麻醬蟹肉沙律,一份茄汁大蝦天使麵,還有一份芝士雜菌意大利飯。原本以為沙律的份量該不是太多,結果也給嚇了一跳吧!老實說,麻醬拌蟹肉真的很惹味,是意想不到的驚喜之作!至於天使麵跟意大利飯,則屬於預期的普通水準,不過份量也不少啊,令我們飽得無法再點甜品了!雖然吃不到甜點,感覺有點可惜!不過如果想靜靜地傾傾談,享受一頓快樂的晚餐,這裡絕對可以滿足到大家的要求!唯一需要改善的地方,就是二人餐桌的桌面真的太細啦!同一時間放下三碟食物,根本再沒有多餘的空間,可以自在地放下我們的餐碟了,這一點可能會為顧客帶來不便啊!

2009-03-08
2009-03-09 31 瀏覽
慶祝生日喇~一去到...就有碟包包了!正好肚子餓又要等齊人,食住先~脆脆咁, if 可以熱d就好了.我地點左:蟹肉沙津(芝麻汁)好似成座山咁上碟,好多蟹肉,又好香芝麻味~香煎爐魚茴香配有機糙米飯哈哈.原來上面好似onion個就係茴香,個圓圓咁既粒粒飯幾好味呀.有d口感,個味又唔會好濃.松露汁野菌幼麥麵有d dry,可能吹凍左d?雞肉芝士蘑菇漢堡要求cut 開左幾份~容易食好多呀~事關個雞扒真係好厚喇!仲有D香草inside,加大大mushroom.係個chicken if 可以再嫩d就prefer!d fries 好新鮮,熱熱咁又大舊薯塊. *yummy*honeydew beer叫左一個bottle 試下咁,都唔係好苦,有d sweet.banana chocolate cake好banana taste 呀.上面層chocolate係脆脆地.lemon cheese cake好lemon 香,又好cheese,仲有成個mini size cake, 好可愛.*佢知我地有人bday, 仲俾我地blow candle tim~e度環境幾好, 張table 好大張, share野食都唔會

慶祝生日喇~
一去到...就有碟
包包了!
正好肚子餓又要等齊人,食住先~
脆脆咁, if 可以熱d就好了.

我地點左:
蟹肉沙津(芝麻汁)
好似成座山咁上碟,
好多蟹肉,
又好香芝麻味~
香煎爐魚茴香配有機糙米飯
哈哈.原來上面好似onion個就係茴香,
個圓圓咁既粒粒飯幾好味呀.
有d口感,
個味又唔會好濃.
有d dry,
可能吹凍左d?
雞肉芝士蘑菇漢堡
要求cut 開左幾份~
容易食好多呀~
事關個雞扒真係好厚喇!
仲有D香草inside,
加大大mushroom.
係個chicken if 可以再嫩d就prefer!
d fries 好新鮮,
熱熱咁又大舊薯塊. *yummy*
honeydew beer
叫左一個bottle 試下咁,
都唔係好苦,
有d sweet.
banana chocolate cake
好banana taste 呀.
上面層chocolate係脆脆地.
lemon cheese cake
好lemon 香,又好cheese,
仲有成個mini size cake,
好可愛.

e度環境幾好,
張table 好大張,
share野食都唔會好迫.
可以一碟碟咁放曬係度.
waiter 們都好nice,
我地坐左一下都唔會趕我地叫野食.
問又會explain 下有咩好食,
我地個位對住成櫃檯既包包,
又見好多人黎買, 好似好好味呀!
夜左仲會有discount.
一袋袋包好左, 幾方便.
蟹肉沙津(芝麻汁)
香煎爐魚茴香配有機糙米飯
banana chocolate cake
2009-03-04
2009-03-07 370 瀏覽
今天2個人向tea time來到, 叫左1. 紅豆綠茶包 ($14) - 好正, 真係有紅豆綠茶味. 1個包仲同我一開四真係好細心.2. 黑森林cake ($25) - 大大件, 入面仲有好大粒既berry添 - 正總括來說, 真係平及正. 怪不多成日都甘多人 值得等既rest
今天2個人向tea time來到, 叫左
總括來說, 真係平及正. 怪不多成日都甘多人
值得等既rest