餐廳: Simp.lane
資訊:

2023-04-24 110 瀏覽
作為一個貓奴當然要帶大家去貓cafe啦見到貓貓好自癒😍有得食又有得同貓貓玩望住佢地都已經好開心卡邦尼意粉($78)意粉份量都幾大碗唔好望佢個樣咁其實佢好多汁仲好濃郁每條意粉都掛到汁即叫即整 所以好熱黎到好香煙肉味😋😋加左($10)飲朱古力聽講呢到出名係台式便當緊係要試下啦吉列炸蝦便當($48)味道好有台灣感覺份量都算正常熱辣辣 新鮮即炸蝦炸卜卜滷肉係台式大粒個款仲有椰菜同粟米夠哂均衡飲食跟餐叫左烏龍茶佢地另外仲有生酮餐大家可以去試下今次我就無試到甜品餐廳都幾大幾靜好岩一班人去傾下計坐下望下貓貓有個好大既玻璃一邊食飯一邊可以望下貓貓佢地好似陪住我食飯咁依加有兩隻貓店長"阿里" 同 "多比"佢地真係好痴人😍😍忍唔住同阿里既合照#foodie_aki #yum_yum
作為一個貓奴
當然要帶大家去貓cafe啦
見到貓貓好自癒😍
有得食又有得同貓貓玩
望住佢地都已經好開心

卡邦尼意粉($78)
意粉份量都幾大碗
黎到好香煙肉味😋😋
加左($10)飲朱古力

聽講呢到出名係台式便當
緊係要試下啦
吉列炸蝦便當($48)
味道好有台灣感覺

有個好大既玻璃
一邊食飯一邊可以望下貓貓
佢地好似陪住我食飯咁
依加有兩隻貓店長
"阿里" 同 "多比"
佢地真係好痴人😍😍
忍唔住同阿里既合照

#foodie_aki #yum_yum
今日同朋友食lunch 見抵食🤤同可以見到貓貓😻就去咗,估唔到環境都幾靚,坐係度聽住歌同朋友吹水&睇貓咪,係放鬆嘅不二選擇。ฅ⁠^⁠•⁠ﻌ⁠•⁠^⁠ฅMenu 有 意粉、便當($45-$55)、小食($20-$50)、甜品(窩夫🧇$35-$38、雪糕🍨$、生酮卷$54-$65) ,可以自選配搭同加配菜同嘢飲。今次叫咗$88 黑松露雞塊意大利粉 加$15 配珍珠奶茶(老闆娘超好人!會留意客人需求🤩!) 、$58 鹽酥雞拼薯條 ...意粉真係好大份,食唔曬😆!雞粒有8-10粒,幾嫩。好過去西餐廳食細細份嘅意粉。珍珠奶茶正常質素。鹽酥雞同薯條係中等水平,味道適中,唔會太淡。另外,6.00p.m.之後有串燒,不過就無試到。兩個人食飽飽都係$207!好抵!衛生方面,客人要洗手、套鞋套先可以入去同貓貓玩,整體感覺幾 free。貓貓就唔使講👀,好得意🥰🩷!!見到兩隻貓貓活力四射,心情都好咗好多整體來說,無論嘢食定環境都好,係放lunch 同 relax 嘅選擇!

另外,6.00p.m.之後有串燒,不過就無試到。
兩個人食飽飽都係$207!好抵!

2023-04-21
午餐
2023-04-19 132 瀏覽
朋友今日去開呢間野見到有雪糕麻糬就send左個餐牌問我食唔食,因為我係麻糬控,即刻就同佢講要F04,點知佢拎俾我嘅時候發現表面灑左抹茶粉,心知不妙,不出所料內餡係抹茶雪糕😢其實我想食朱古力麻糬雪糕,之後望返張menu竟然有兩個F04😱 抹茶同朱古力都係F04, 下次唔好咁懶都係打返全名😢講返麻糬雪糕, 薄薄嘅麻糬包住凍冰冰嘅雪糕,抹茶味好濃食落好苦,有回甘味,麻糬好好食,好煙韌好滑😋如果抹茶變咗朱古力會更加好食😭
如果抹茶變咗朱古力會更加好食😭
外賣自取
2022-12-21 402 瀏覽
觀塘工廈貓貓甜品Cafe 呢間主打卷蛋 意粉 便當 健康生酮飲食等等 佢哋仲有貓店長呀里 你叫佢 佢會應機 喵!超聰明🙈.個人幾鐘意佢地既手工卷蛋仲有生酮蛋糕版本 適合追求減肥酮體嘅朋友咁啱試咗 佢哋新出餐牌上面未有嘅 ⭐️士多啤梨生酮手工卷蛋$60表面士多啤梨 勁大粒 甜 唔酸佢哋出品嘅卷蛋幾鬆軟 綿密 有蛋香入面cream都做得夠滑⭐️伯爵茶卷$42好重伯爵茶香味 個人口味上最鐘意呢個 必點⭐️朱古力咖啡生酮卷$54表面有coco 唔會太苦 咖啡味都唔太濃可以突顯到朱古力味但cream 3款 呢個滑度最低.肥仔當然鐘意有甜版本 但追求生酮既甜品同樣唔錯😋可以減住肥咁食.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord觀塘.#Simp.lane (觀塘) @simplanehk 地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖.⭐️評分:味道:3.8/5環境:4/5服務:4/5抵食:3.8/5.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長.‼️想睇更多資訊‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunf
個人幾鐘意佢地既手工卷蛋
超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #觀塘美食 #樓上cafe #蛋糕 #甜品 #貓cafe
2022-12-15 280 瀏覽
自從養左貓貓之後我都好少去貓cafe lu, 驚自己隻寶貝女聞到呷醋😂但見到貓店長阿里好型好靚,於是上左去探佢順便食個飯~ 阿里好舒服咁訓緊晏覺,我都唔敢整醒佢,唯有影下佢嘅美照自high一下🤩野食方面,都幾多款下,有keto同normal揀,滿足晒唔同人嘅喜好!✨厚切牛脷蒟蒻烏冬 - 湯底係蕃茄洋蔥湯,清清地我幾鍾意,蒟蒻烏冬好有口感,牛脷整得夠冧身同好香牛味👍✨芝士牛角酥窩夫配香滑炒蛋 - 大愛牛角窩夫,加埋芝士一齊整好夾,好香酥入味,薯條似係自己炸,幾香脆🤩✨阿里夜市串燒 - 生酮系列之一,亦係餐廳新menu😻我地叫左秘製雞翼,翠玉瓜串,鹽燒蝦串同牛柳粒~雞翼醃得好入味;翠玉瓜好juicy; 蝦肉幾彈牙;牛柳粒唔會韌,好易入口🤤✨焙茶生酮卷 - 我同朋友都好like, 首先佢唔會好甜,同埋食到好香焙茶味,佢清得嚟都整到同normal版本好似😋

厚切牛脷蒟蒻烏冬

焙茶生酮卷

厚切牛脷蒟蒻烏冬
焙茶生酮卷
2022-11-10 1624 瀏覽
1. <用心製作食物既貓里 . 又可以探貓店長阿里>呢間位於觀塘既貓里 係一間有隻面因貓既貓 cafe , 近排由冇間市轉做埋晚市。雖然係貓 cafe但食物唔 hea用心整 , 一路同阿里玩 一路食飯 都好有趣 2. 🍴黑松露薯條 58 蚊🥔薯條即叫即炸 比較粗身 炸得剛好 外面脆入面熱辣辣帶 d粉身口感 🔥點少少 黑松露既沙律醬 好食👍🏻3.🍴日式咖喱牛脷飯 68 蚊🐂加太陽蛋 5 蚊🥚配青檸梳打 原價33 蚊 跟餐減15 蚊 變18 蚊佢個咖喱汁比較似日本類多 d帶少少甜但唔熟 充滿住紅蘿蔔同薯仔粒 飯係比較軟身 似用左日本米 撈咖喱最正 牛脷有三大塊 整得好軟林 牛味算濃 🐂加5 蚊點埋煎蛋 d蛋汁撈埋咖哩飯好味4.🍴鹽酥雞扒便當48蚊配酥炸花枝丸 3 粒 🦑加15 蚊特飲減15 蚊 點左熱朱古加特飲原價25 蚊 所以加10 蚊🍫首先便當有甜椰菜粟米粒 仲有比較肥美既滷肉 🐷飯比較軟身🍚同滷蛋 整爛 d蛋撈飯都好入味 主角既鹽酥雞咸味適中 外面整得夠香脆 雞肉夠彈牙🐥好食花枝丸炸得幾好 花枝丸夠彈牙 花枝味都夠香甜 唔錯🦑5.🍴抹茶麻薯卷42 蚊🍵🍰抹茶卷好靚 大

1. <用心製作食物既貓里 . 又可以探貓店長阿里>

2. 🍴黑松露薯條 58 蚊🥔

3.🍴日式咖喱牛脷飯 68 蚊🐂加太陽蛋 5 蚊🥚
配青檸梳打 原價33 蚊 跟餐減15 蚊 變18 蚊

4.🍴鹽酥雞扒便當48蚊
配酥炸花枝丸 3 粒 🦑加15 蚊
花枝丸炸得幾好 花枝丸夠彈牙 花枝味都夠香甜 唔錯🦑

5.🍴抹茶麻薯卷42 蚊🍵🍰
抹茶卷好靚 大慨有三層 出面層蛋卷足料 麵粉夠空氣少 中間就好香濃既抹茶 cream入面既麻薯夠哂煙韌彈牙 🍵🍡 整體好有層次感 如果鍾意既話 佢有枝 tube入面有抹茶醬 唔夠濃可邊點邊食 就會多左抹茶既甘香味 好食👍🏻

#貓cafe #牛脷 #抹茶 #咖喱
平均分 :<8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外表:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2022-11-07
2022-10-26 269 瀏覽
今日出開觀塘做嘢近排想食啲低糖低碳食物專登上網search一下見到呢間貓里環境不錯餐廳在地鐵站附近 很方便即管試下一進店內 職員有禮我選了沙發位置餐廳裝修簡約風格下午茶時間 食客唔多最驚喜係見到一隻懶洋洋的貓 好cute老闆娘推介我食翠玉瓜麵 生酮蛋糕(過程好有耐性,介紹餐牌上的食物)好窩心薑黃雞扒配青醬翠玉瓜麵 $98 配熱奶茶($5)薑黃雞扒好好味,雞皮好香脆,雞肉嫩滑,第一次食翠玉瓜麵好有驚喜好爽口 又好味伯爵茶生酮卷 $54超級推介第一次食到鬆軟的生酮蛋糕,伯爵茶好有茶味,蛋糕鬆軟(之前試過幾間生酮蛋糕,口感都偏鞋,重點係吾太甜,一試難忘下次一定要試埋其他味道📸環境指數🌕🌕🌕🌕🌗🤵🏻‍♀️服務指數🌕🌕🌕🌕🌕👅味道指數🌕🌕🌕🌕🌕💰抵食指數🌕🌕🌕🌕🌕⭐️推薦指數🌕🌕🌕🌕🌕
今日出開觀塘做嘢

我選了沙發位置
餐廳裝修簡約風格
下午茶時間 食客唔多
最驚喜係見到一隻懶洋洋的貓 好cute

薑黃雞扒配青醬翠玉瓜麵 $98 配熱奶茶($5)
好爽口 又好味

💰抵食指數🌕🌕🌕🌕🌕
⭐️推薦指數🌕🌕🌕🌕🌕
2022-10-25
2022-10-19 133 瀏覽
平時食生酮都勁貴 但今次呢間餐廳抵食之餘仲有貓!!係貓啊!!!唔係生酮人聽到都衝了吧xd Btw貓貓係係玻璃房入面,房外貼咗告示話客人比$10就可以買零食餵貓貓,我去廁所嗰陣佢喵咗我一下啦wei咗我張紙巾一下,懷疑佢想引誘我(。ì _ í。)但我趕住返公司,而家我想向貓貓道歉,其實我有心動過ಥ_ಥ黃姜雞扒配青醬翠玉瓜麵本身以為只係麵係加咗翠玉瓜整,點知原來麵就係翠玉瓜本尊🤣失敬失敬🫡但又幾好食~煮得啱啱好之餘keep到爽口,而且唔會有草青味~雞扒好大塊很滿足日式咖喱牛脷飯牛脷係厚切嫁!有三大塊~很高質!咬落去唔乾唔會好油膩!讚!芋泥麻薯卷蛋芋泥同卷蛋質感都有點乾,不過甜度啱啱好~麻薯係軟糯嗰種~Overall 無論係唔係生酮友都可以try try!主食真心幾高質!

黃姜雞扒配青醬翠玉瓜麵

日式咖喱牛脷飯
牛脷係厚切嫁!有三大塊~很高質!咬落去唔乾唔會好油膩!讚!

芋泥麻薯卷蛋
芋泥同卷蛋質感都有點乾,不過甜度啱啱好~麻薯係軟糯嗰種~

2022-10-16 931 瀏覽
😻 店長阿里伴你悠閒進餐😻 假日朋友相約筆者到觀塘的樓上cafe 進餐玩樂。餐廳環境寬敞舒適,最重要的是有貓貓店長會陪伴着大家進餐,邊吃邊觀賞貓貓,實在太開心了。😻 貓貓店長阿里擁有自己的玻璃房間,看到房外貼了告示,客人可以付費$10買零食餵貓貓,並擁有15分鐘和貓貓獨處的好時光。看到這裏便和朋友趕快點餐,決定用餐後餵貓貓。🦐 香煎鮮蝦青醬意粉(配牛油果羅勒葉醬)$98意粉份量頗多,意粉彈牙,掛上清新青醬汁,可上煎得金黃爽彈的鮮蝦,美味可口,有誠意。🥐🧇 牛角酥窩夫配黑松露炒蛋 $78這道有點像全日早餐,作為主食也十分適合。牛角酥窩夫帶點鹹香,入口香脆鬆化。黑松露炒蛋入口帶濃郁的松露香,配上金黃的粗身薯條和解膩的沙律菜,讓人滿足。🌱 伯爵茶生酮卷 $54生酮蛋糕和一般蛋糕在外觀上完全一樣,以替代糖取代精製糖;以低碳烘焙粉如杏仁粉、椰子粉等取代麵粉,令減肥人士What注重健康飲食者,都能享用美味的甜點。蛋糕濕潤不乾粗,有淡淡的伯爵茶香,入口順滑美味。🍵 抹茶麻薯卷 $42抹茶卷上面有抹茶醬的小吸管,吃前可把抹茶醬唧上蛋糕上,香軟的蛋糕中間有W彈的麻糬,吃落有拉絲感,甜而不膩。蛋糕富濃郁的
😻 店長阿里伴你悠閒進餐

🦐 香煎鮮蝦青醬意粉(配牛油果羅勒葉醬)$98

🥐🧇 牛角酥窩夫配黑松露炒蛋 $78

🌱 伯爵茶生酮卷 $54

🍵 抹茶麻薯卷 $42
抹茶卷上面有抹茶醬的小吸管,吃前可把抹茶醬唧上蛋糕上,香軟的蛋糕中間有W彈的麻糬,吃落有拉絲感,甜而不膩。蛋糕富濃郁的抹茶香,吃後抹茶餘韻會在口腔徘徊,是抹茶控必試之選。

🍨☕️ 咖啡配雪糕 $38
🍵🥛🍨 抹茶鮮奶配雪糕 $43
飲品可以配餐價每杯減$15,兩杯飲品都配上雲尼拿雪糕,大大杯,入口香甜,和主食很配搭。

🔸小總結:
餐廳以低糖、低碳的健康飲食為主,提供多款生酮食品和甜品,亦有正常供餐,適合注意健康飲食者。店內的貓貓店長阿里平易近人,可愛又活潑,亦不怕與客人互動,客人可付費餵貓貓,與貓貓獨處。餐廳格局舒適光猛,充滿愜意感覺,非常寫意。這個假日和朋友都玩得不亦樂乎,推薦大家一試。

👅 味道:4.65/5
💰CP值:4.7/5
🕴🏻服務:5/5
🔰餐廳環境:4.8/5
🍽 餐廳 :Simp.lane
🌐地址 : 觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖
午餐
🌈Weekend 約左朋友食brunch ,㨂左一間樓上咖啡店,可以慢慢坐☕️店鋪係觀塘工廈裡面🏢,以杏色為主,配粉紅色咕臣及大理石枱,帶出淡淡少女風而唔會好庸俗,好有舒適感❣️坐低之後,我地已經比cafe 裡面嘅緬因貓吸引住😻緬因貓阿里係呢度嘅店長,係較少見嘅品種,外型有啲似獅子bb🦁️同店員購買小凍乾,就可以爭取同阿里更親密嘅相處💓阿里好乖好親近人,冇想像中咁惡😻食物方面,cafe 除左生酮食物,亦有普通食物選擇,都幾多元化,可以同生酮朋友一齊黎❣️牛角酥窩夫配黑松露炒蛋 ($78)我哋叫咗個牛角酥窩夫🧇,窩夫外脆內軟,有滿滿嘅鹹香,食落幾滋味😋黑松露炒蛋有香濃嘅松露香,炒蛋質感幾滑🍳;仲有薯條比我過足零食口癮🍟輕食來講,呢個性價比好高👍🏻香煎鮮蝦青醬意粉 ($98)意粉配牛油果羅勒葉醬🌿,味道唔會好刺激,比平日嘅香草再香一點。裡面有9隻蝦,口感夠爽,但略嫌鹹左少少🤏🏻意粉少油製作,而且份量好大份,好夠飽抹茶麻薯卷 ($42)roll cake 上面嘅小試管🧪裡面裝住高濃度嘅抹茶醬,的骰可愛🥰蛋糕質感綿密唔乾,口感鬆軟,抹茶味忌廉幾幼滑,帶點奶香。夾埋煙靱嘅麻糬一齊食好有口感,再配高濃度抹

牛角酥窩夫配黑松露炒蛋 ($78)
輕食來講,呢個性價比好高👍🏻

香煎鮮蝦青醬意粉 ($98)
裡面有9隻蝦,口感夠爽,但略嫌鹹左少少🤏🏻
意粉少油製作,而且份量好大份,好夠飽

抹茶麻薯卷 ($42)
蛋糕質感綿密唔乾,口感鬆軟,抹茶味忌廉幾幼滑,帶點奶香。夾埋煙靱嘅麻糬一齊食好有口感,再配高濃度抹茶醬一齊食,可以食出抹茶不同層次,仲有抹茶嘅回甘🤩
味道同賣相都一流,推介抹茶控要來試一試👍🏻

伯爵茶生酮卷 ($54)
keto cake較健康,因為係用杏仁粉替代麵粉,而呢度嘅生銅卷唔會好重油膩感👏🏻
Roll cake同樣做到滋潤綿密,伯爵茶味道都幾出,岩哂我呢個茶控🫖
頂層嘅忌廉幾幼滑,中間嘅忌廉則較厚重,好有份量,咬落有少許焦糖粒粒,食哂成個略略偏甜☺️

咖啡配雪糕🍨 ($38)
咖啡幾香濃,口感偏薄,配上雲尼拿雪糕,令咖啡口感更滑😋

抹茶鮮奶配雪糕 ($43)
抹茶味濃郁,同鮮奶輪流倒入杯裡,非常打卡able 📸
頂層嘅抹茶泡泡好綿密,飲落好有幸福感🥰,之後同牛奶混合一齊飲,濃郁嘅抹茶味慢慢被牛奶中和,非常有層次👏🏻

好推介呢度嘅抹茶roll cake🍵,加上又乖又可愛嘅緬因貓😽,絕對會吸引我再次回頭❣️
2022-10-06 122 瀏覽
lunchtime 同同事食飯,黎到呢間台灣風味既餐廳,有大大隻貓咪坐鎮。我哋四個一人一個飯,仲有飲品。都係45蚊起,加凍綠茶就要俾多5蚊啦!我叫左台灣小香腸肉躁飯$45,搭配凍綠茶(套餐加$5)。味道比想像中更似台灣風味,小香腸份量岩岩,個飯份量合適,唔怕會肥。再叫左兩客咖喱角 $20/一份都幾脆口,有咖喱味。可以欣賞貓貓餐廳都幾有休閒旅遊風門口有得夾公仔

我叫左台灣小香腸肉躁飯$45,搭配凍綠茶(套餐加$5)。

再叫左兩客咖喱角 $20/一份
都幾脆口,有咖喱味。

可以欣賞貓貓

餐廳都幾有休閒旅遊風

門口有得夾公仔

2022-09-18 128 瀏覽
呢間低調嘅樓上Cafe有貓貓店主阿里坐鎮,長時間坐喺自己個窩,間唔中會出嚟巡吓舖。Cafe係家庭形式經營,好有一種私房菜嘅感覺,便當款式多都幾抵食,仲有生酮菜式同甜品提供!------------------------------🍝◖卡邦尼意粉◗ $78有菇菇同埋煙肉,好香煙肉味,醬汁都好濃郁,每條意粉都好掛汁!最好同人share,自己食完會有少少滯,如果可以加埋個蛋黃,會更加正更邪惡!🥒◖鮮蝦青醬翠玉瓜麵◗ $98見佢係生酮餐單入面,想食得light啲可以試下佢!有8-9粒大蝦仁,鮮甜彈牙,用咗翠玉瓜絲做個麵底,食落清爽多汁;青醬唔會好油,帶少少herbs嘅香味,同翠玉瓜麵一齊食幾fresh!🍰◖朱古力咖啡卷蛋◗ $54佢有多款卷蛋,正常同生酮都有,每款都勁吸引!呢款係生酮卷蛋,用杏仁粉同羅漢果糖取代麵粉同砂糖,因為用杏仁粉嘅緣故,蛋糕體食落冇咁鬆軟,會比較有口感,個人覺得好食咗!用咗黑朱古力,甜度啱啱好,帶有淡淡嘅咖啡味;忌廉份量唔會好多,mocha嘅味好出,好ok呢!🍹◖凍檸檬茶◗ 跟餐+$8🍹◖熱檸檬水◗ 跟餐+$5🌟Encore指數:8/10----------------
🍝◖卡邦尼意粉◗ $78

🥒◖鮮蝦青醬翠玉瓜麵◗ $98

🍰◖朱古力咖啡卷蛋◗ $54

🍹◖凍檸檬茶◗ 跟餐+$8
🍹◖熱檸檬水◗ 跟餐+$5

🌟Encore指數:8/10
佢嘅卷蛋每日新鮮自家製,款式勁多!絕對係比意粉耽誤嘅卷蛋,下次可以留返啲quota淨係試佢嘅卷蛋!可以用$270買原條,可以分到五大件,買黎做生日蛋糕都得,尺寸係坊間買嘅兩倍,抵食好多!另外,可以用$10買貓貓零食,同阿里貓店長黎返個近距離接觸🐈!
2022-09-09 82 瀏覽
又跟住唐貝詩覓食生酮菜式🏃🏾‍♀️今次去咗觀塘工廈家庭式cafe,店內仲有一隻好似狗嘅貓店長駐場🤭餐單主打健康同Keto路線,除咗椰菜花飯,仲有翠肉瓜麵、生酮卷蛋,亦有非生酮菜式選擇*百香味芝士生生酮卷 $56第一次食生酮卷蛋幾有驚喜,整體夠濕潤,芝士忌廉輕盈唔油膩,同蛋糕嘅比例好完美,甜度相對亦冇咁高,對於好似我唔鐘意甜嘅人凡人黎講啱啱好*鹽酥雞扒便當 配烏龍茶 $48雞扒鬆脆嫩滑,咬落有肉汁流出,另外仲有滷蛋滷肉粟米椰菜做配料,滷汁唔會過鹹, 啱啱好可以撈到成盒飯*東坡肉便當 配烏龍茶 $48肥瘦相間嘅五花腩,大大舊,肥而不膩,而且入味之餘好淋身

*百香味芝士生生酮卷 $56
*鹽酥雞扒便當 配烏龍茶 $48
*東坡肉便當 配烏龍茶 $48
肥瘦相間嘅五花腩,大大舊,肥而不膩,而且入味之餘好淋身

2022-08-09 1097 瀏覽
最近發現觀塘工廈真係隱藏咗好多寶藏 呢間家庭式𝙲𝚊𝚏𝚎 由店主一家打理,有種好溫馨嘅感覺☺️ 另外仲有隻非常熱情嘅人氣緬因貓店長駐場🐈❤️‍🔥問準店主後可以同佢打番幾張卡📸! 除咗便當同蛋卷外,𝙲𝚊𝚏𝚎 有好多生酮菜式㗎🙌🏻睇到.📍芝士牛角酥窩夫配香滑炒蛋($𝟽𝟾) 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝙲𝚛𝚘𝚏𝚏𝚕𝚎 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚜𝚌𝚛𝚊𝚖𝚋𝚕𝚎𝚍 𝚎𝚐𝚐𝚜 牛角包窩夫係最近𝚌𝚊𝚏𝚎大熱🔥,呢到都有得食口感香脆🥐牛油味重,加埋鹹香芝士好惹味🧀 另外配咗個薯條🍟同炒蛋🍳作為下午茶輕食都唔錯 .⭐️⭐️⭐️📍抹茶麻糬卷($𝟺𝟸)⭐️⭐️⭐️ 呢個要比𝟷𝟶個𝚕𝚒𝚔𝚎佢👍🏻嚟到必食❣️ 賣相幾靚仔,中間夾咗麻糬 另外仲附有枝抹茶醬💚 可以自己唧上蛋卷面 蛋卷綿密濕潤👅,抹茶𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖輕盈唔油膩 中間包住水嫰軟糯嘅麻糬 口感同味道都好正!絕對係王牌菜式! .📍朱古力咖啡生酮卷($𝟻𝟺) 除咗一般蛋卷佢仲有𝚔𝚎𝚝𝚘 𝚛𝚘𝚕𝚕,生酮人仕都食得 朱古力同咖啡味都好突出🍫☕️,食落幾香 而且冇好多時蛋卷食到嘅油膩感 不過比起佢哋一般嘅蛋卷就會相對乾啲冇咁綿密 的確係有啲分別嘅 😆 .📍抹茶鮮奶($𝟹𝟹)𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙼𝚒𝚕𝚔📍泡沫咖啡($𝟸𝟾)𝙲

最近發現觀塘工廈真係隱藏咗好多寶藏
呢間家庭式𝙲𝚊𝚏𝚎 由店主一家打理,有種好溫馨嘅感覺☺️
另外仲有隻非常熱情嘅人氣緬因貓店長駐場🐈❤️‍🔥
問準店主後可以同佢打番幾張卡📸!
除咗便當同蛋卷外,𝙲𝚊𝚏𝚎 有好多生酮菜式㗎🙌🏻睇到

📍芝士牛角酥窩夫配香滑炒蛋($𝟽𝟾)
牛角包窩夫係最近𝚌𝚊𝚏𝚎大熱🔥,呢到都有得食
口感香脆🥐牛油味重,加埋鹹香芝士好惹味🧀
另外配咗個薯條🍟同炒蛋🍳
作為下午茶輕食都唔錯

⭐️⭐️⭐️📍抹茶麻糬卷($𝟺𝟸)⭐️⭐️⭐️
呢個要比𝟷𝟶個𝚕𝚒𝚔𝚎佢👍🏻嚟到必食❣️
賣相幾靚仔,中間夾咗麻糬
另外仲附有枝抹茶醬💚 可以自己唧上蛋卷面
蛋卷綿密濕潤👅,抹茶𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖輕盈唔油膩
中間包住水嫰軟糯嘅麻糬
口感同味道都好正!絕對係王牌菜式!

📍朱古力咖啡生酮卷($𝟻𝟺)
除咗一般蛋卷佢仲有𝚔𝚎𝚝𝚘 𝚛𝚘𝚕𝚕,生酮人仕都食得
朱古力同咖啡味都好突出🍫☕️,食落幾香
而且冇好多時蛋卷食到嘅油膩感
不過比起佢哋一般嘅蛋卷就會相對乾啲冇咁綿密
的確係有啲分別嘅 😆

📍抹茶鮮奶($𝟹𝟹)𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙼𝚒𝚕𝚔
📍泡沫咖啡($𝟸𝟾)𝙲𝚊𝚙𝚙𝚞𝚌𝚌𝚒𝚗𝚘

今次只係叫咗幾款輕食,不過感覺唔錯
坐得舒服😌而且店主一家都好n̾i̾c̾e̾
我哋認為蛋卷係必食!下次好想瘋狂試晒全部口味
2022-07-29 153 瀏覽
呢間餐廳提供嘅食物種類都幾豐富 除咗台式便當🍱仲有意粉🍝生酮同卷蛋💕超推介朱古力焦糖海鹽卷 好好食😋卷蛋口感鬆軟濕潤 朱古力味濃郁🍫配埋鹹鹹甜甜嘅軟滑焦糖海鹽忌廉 好夾😚上面仲有蕨位 賣相好吸引🫶🏻