餐廳: Simp.lane
資訊:

2023-06-12 60 瀏覽
抹茶鮮奶配雪糕(抹茶味)🥛$13(跟餐價)抹茶味非常濃郁入味😋再加上雪糕令口感大增。鮮奶配上抹茶呢質感非常順滑,味道十分香濃好味🙌🏻牛柳粒椰菜花太陽蛋飯 $98 +$5太陽蛋椰菜花加上飯就是絕配🥰再加上炒雞蛋令口感非常不錯。牛柳粒也十分香口加上美味的太陽蛋令整體感覺更豐富✨鹽酥大雞髀便當$68不得不提鹽酥大雞髀新鮮炸起非常香脆有口感😭加上香脆的雞皮非常惹味!再加上珍珠米和滷水雞蛋令口感更平衡。日式黃豆粉紅豆小丸子(未定價)🍧餐廳特此安排夏日預定新菜式🥳沙冰加上黑糖漿非常好味,再加上沙冰綿綿的口感不錯。還有不同的配料,紅豆🫘丸子🍡忌廉和餅底🧁令沙冰更豐富,非常之適合炎炎夏日昨甜品☀️______________________________このレストランはいい雰囲気ですね👍🏻

抹茶鮮奶配雪糕(抹茶味)🥛$13(跟餐價)

牛柳粒椰菜花太陽蛋飯
$98 +$5太陽蛋

鹽酥大雞髀便當

日式黃豆粉紅豆小丸子(未定價)🍧

このレストランはいい雰囲気ですね👍🏻
朋友介紹的一家提供生酮菜式的樓上cafe,想不到這裏還有3隻貓😻/😽香茅冬陰功豬扒椰菜花飯 ($88)😽太陽蛋 (+$5) 特別的生酮菜式🌟使用椰菜花代替澱粉質豬扒和椰菜花飯都是冬陰功味道很入味🙌🏻味道口感豐富😋味道不會很單調的健康生銅菜式. 😽黑松露白汁雞肉意粉($88)份量挺多 醬汁足黑松露和忌廉味重用較粗的意粉🍝吃起來不會膩雞肉軟 不錯✅.😽臺式珍珠奶茶-少甜(+$15)珍珠偏軟叫了少甜 甜度剛剛好奶茶味道不錯🥤.😽抹茶鮮奶(+$18)/有一個寬敞的透明貓屋🏡只需$10買貓小食/在ig幫助推廣餐廳就可以進內和3隻貓貓獨處😽🫶🏻
😽香茅冬陰功豬扒椰菜花飯 ($88)
😽太陽蛋 (+$5)
特別的生酮菜式🌟
使用椰菜花代替澱粉質
豬扒和椰菜花飯都是冬陰功味道
很入味🙌🏻
味道口感豐富😋
味道不會很單調的健康生銅菜式
😽黑松露白汁雞肉意粉($88)
份量挺多 醬汁足
黑松露和忌廉味重
用較粗的意粉🍝
吃起來不會膩
雞肉軟 不錯✅
😽臺式珍珠奶茶-少甜(+$15)
珍珠偏軟
叫了少甜 甜度剛剛好
奶茶味道不錯🥤
😽抹茶鮮奶(+$18)
有一個寬敞的透明貓屋🏡
只需$10買貓小食/在ig幫助推廣餐廳
就可以進內和3隻貓貓獨處😽🫶🏻
👩🏻‍🍳 Simp.lane🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️最近同貓貓有緣,我今日嚟呢間餐廳,全因為佢嘅生酮餐單,之前研究過「生酮飲食」,想試下自己適唔適合,有機會都可以自己係屋企整下。講返先,為左生酮而嚟餐廳,無諗過入面有貓貓睇🤩有間玻璃房,如果有興趣可買肉乾入面親近貓貓(有隻超似多比😂)生酮餐單(低糖低碳):🍽️ 蒜香牛柳粒 配 青醬翠玉瓜麵係自家製青醬,超正,my favourite!!! 椰菜花做飯我知,第一次試翠玉瓜做麵,本身已經好鍾意食翠玉瓜,整做麵好有創意之餘之好好味💚🍽️ 厚切牛脷 配 椰菜花飯🍧 香芒百香果牛乳刨冰新出甜品,牛乳刨冰好香濃,做刨冰食夏天一流,加埋芒果一絕🩵🥤巨峰梳打 (特飲)🥤蘋果醋梳打(生酮之選Keto)第一次飲嘅,如果唔慣,記得落單果陣要加糖😛📍地點:觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖#hkfoodies #yummy #觀塘 #觀塘探食 #生酮餐 #健康之選 #健康飲食 #低糖低碳 #養生之選 #生酮之選 @Simp.lane
👩🏻‍🍳 Simp.lane🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️

生酮餐單(低糖低碳):
🍽️ 蒜香牛柳粒 配 青醬翠玉瓜麵
係自家製青醬,超正,my favourite!!!

🍽️ 厚切牛脷 配 椰菜花飯

🍧 香芒百香果牛乳刨冰
新出甜品,牛乳刨冰好香濃,做刨冰食夏天一流,加埋芒果一絕🩵

🥤巨峰梳打 (特飲)

🥤蘋果醋梳打(生酮之選Keto)
第一次飲嘅,如果唔慣,記得落單果陣要加糖😛

📍地點:觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖

@Simp.lane

2023-06-07 101 瀏覽
今天來到一間多元餐廳,餐廳除了提供一般餐飲外,也是一間愛貓人士的聚腳點,不但可以看見餐廳主人的三隻靚貓,也可以帶自己的貓咪來。餐廳的另一元素是:寶媽寶爸可以帶著初生寶寶來這裡做個baby spa。現在的baby 真的太太太幸福了🥰最吸引我的當然是這𥚃的餐飲,除了一般意粉、飯之外,今天就是要吃餐廳的低糖低碳生酮餐,而且這裡的價錢超親民喔!多種搭配,2個人分別要了意式牛肋條+椰菜花飯+煎蛋香茅冬陰功豬扒+青醬翠玉瓜麵+煎蛋這道意式牛肋條搭配椰菜花飯和煎蛋,口感絕佳!牛肉煮得軟嫩多汁,搭配香氣四溢的意式香料,讓人胃口大開。椰菜花飯也非常好吃,切得碎碎的椰菜花加蛋醬炒得,賣相與炒飯-樣,口感香軟清甜。半熟太陽煎蛋底面煎得蕉香,更顯美味。香茅冬陰功豬扒搭配青醬翠玉瓜麵和煎蛋,口感清爽。豬扒煮搭配香氣四溢的青醬和冬陰功醬汁,上桌時香氣撲鼻,味道鮮美。翠玉瓜刨絲後,跟麵條一樣,口感清爽,伴隨煎太陽蛋更加美味可口。餐廳的生酮餐價錢親民,搭配多元化,而且味道好,可惜不是在我公司附近,否則這就是我的飯堂😮‍💨

多種搭配,2個人分別要了
意式牛肋條+椰菜花飯+煎蛋
香茅冬陰功豬扒+青醬翠玉瓜麵+煎蛋

這道意式牛肋條搭配椰菜花飯和煎蛋,口感絕佳!
牛肉煮得軟嫩多汁,搭配香氣四溢的意式香料,讓人胃口大開。

翠玉瓜刨絲後,跟麵條一樣,口感清爽,
伴隨煎太陽蛋更加美味可口。

• 意式牛肋條+椰菜花飯+煎蛋
  • 香茅冬陰功豬扒+青醬翠玉瓜麵+煎蛋
2023-06-03 93 瀏覽
Simp.lane店員非常有禮同好親切☺️是一間有貓貓既cafe店😸黑松露白汁雞肉意粉,估唔到整到好好味,好香濃黑松露,汁亦調教得剛剛好👍🏻👍🏻日式咖喱牛脷飯,佢既牛脷雖然係厚切但整得好淋,咬落去仲好香牛味😋仔仔揀大左鹽酥大雞髀配薯條🍗🍟黎到又真係幾大隻喎🤭食落仲好過出面既鹽酥雞😍調味剛剛好,雞髀又滑又多汁🤤佢既薯條都唔差,炸得好脆👍🏻芋泥牛角酥窩夫+雲呢拿雪糕🙇🏻‍♀️呢個係最吸引我會返轉頭食🤤😆因為佢既芋泥整得好好👍🏻配合埋雪糕同牛角窩夫食超正😍好開心食到新甜品😍黑糖紅豆和風小丸子牛乳刨冰好用心去整每一層冰,中間都會有餅碎配合埋小丸子同紅豆🫘淋上黑糖漿好好味!飲品朱古力咖啡🥤、抹茶鮮奶🍵、同洛神花紅茶🫖每一杯都唔錯👍🏻
Simp.lane店員非常有禮同好親切☺️
是一間有貓貓既cafe店😸

2023-06-01 65 瀏覽
跟同事食飯真係正,唔使自己唸之外,食物質素都唔錯👍。今次到@Simp.lane ,菜式選擇多,有生銅、多國菜、甜品、西式糕點同埋小食。餐廳地方舒適,仲有3隻可愛的貓咪🐱。跟同事食下生酮飲食,佢點左蒜香牛柳粒配椰菜花飯,我都要拿d食下,椰菜花飯炒得乾身味道很好吃,牛柳粒熟度剛好都唔錯。香茅冬陰功豬扒配青醬翠肉瓜麵加太陽蛋,豬扒柔軟啱啱好,帶點辣辣哋幾惹味,麵軟硬適中,調味恰到好處,我地好快就清晒😊。加$18跟餐便有飲品,抹茶鮮奶蘋果醋梳打,很清新又唔會好甜。

2023-06-01
2023-05-31 61 瀏覽
第一次黎呢間樓上店,吸引我嘅原因係呢度有貓店員😊上到去店舖唔算好大,偏向溫馨小館嘅感覺☺️ 店員服務好細心,有時刻留意客人需要😍唔知係咪我地比較夜上去定點,貓貓🐱佢哋好似好攰💤喺度瞓緊覺,,無得同佢哋玩🥲唯有同佢哋影返幾張相頂住先😆鹽酥大雞髀配薯條🍟雞脾好大隻,炸到非常酥脆,入口啖啖鹹香🤤🤤薯條新鮮炸,好香口意式牛肋條配青醬翠肉瓜麵呢個好推介,因為麵條居然係翠玉瓜😍😍好amazing🤩食落超級清爽😋😋牛肋條炆到好腍身又超入味,一啖肉一啖麵,口感岩岩好🤤🤤檸檬柑桔蜜好清甜,好易入口,整個口感非常Fresh,勁好飲😋紅豆冰店員推介呢個係新推出,之前未有😍紅豆🫘粒粒新鮮,奶味香濃,都好好飲🤤呢度仲有啲board game玩📍 Simp.lane (觀塘)觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖#貓貓 #樓上cafe #觀塘cafe推介 #平價有驚喜 #yummy #翠玉瓜麵 #服務一流 #nice #cat #性價比高 #美食推介 #kwuntung #foodie
第一次黎呢間樓上店,吸引我嘅原因係呢度有貓店員😊

唯有同佢哋影返幾張相頂住先😆

鹽酥大雞髀配薯條🍟

意式牛肋條配青醬翠肉瓜麵
呢個好推介,因為麵條居然係翠玉瓜😍😍好amazing🤩
食落超級清爽😋😋
牛肋條炆到好腍身又超入味,一啖肉一啖麵,口感岩岩好🤤🤤

檸檬柑桔蜜
好清甜,好易入口,整個口感非常Fresh,勁好飲😋

紅豆冰
呢度仲有啲board game玩

📍 Simp.lane (觀塘)
觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖

2023-05-29
  • 意式牛肋肉配青醬翠玉瓜麵
  • 紅豆冰
2023-05-29 295 瀏覽
✨✨Simp.lane (貓里)✨✨雖然呢度係貓Cafe,我最喜歡呢度係好乾淨同埋我鍾意呢度貓貓唔會四圍走,要入去同🐱貓貓親近🥰同埋玩🥰嘅時候要消毒雙手同埋要帶一次性鞋套👍🏻Simp.lane 有3隻貓🐱🐱🐱(緬因貓~阿里🥰)(東方短毛~多比同埋椰子🥰)佢哋都非常親人,有人摸佢有發出煲水聲(貓貓開心享受時嘅聲校音)😆😆店鋪環境都非常舒服❤️佢哋都有好多種類嘅食物飲品同甜品俾我哋選擇😊仲要味道都唔差😋😋🔥芝士牛角窩夫配香滑炒蛋🔥$78(個牛角窩夫同埋薯條都非常好未😆😆)🔥黃姜雞扒蒜香意粉🔥$78(出面好少餐廳首歌食用黃姜嚟醃雞扒,而呢度又醃得好好味👍🏻好香,重點唔會好油😎)🔥凍朱古力+(上面嘅泡泡整到好似cappuccino😂)🔥凍檸茶最後,我哋仲叫左佢哋新出嘅產品🔥 Oreo雪糕配牛奶泡冰😍🔥(除咗外表好靚,仲好好味😋食到唔停啊😆)🎈佢哋最底消費都只係$30 😱😱正啊!🎈用餐時間1小時,非繁忙90分鐘(但老闆佢哋咁好人,如果冇人等位嘅時候我相信佢哋應該都唔會叫人走🤭😝😝)❤️🎲仲有佢哋好多唔同嘅board game比人客玩🎲

✨✨Simp.lane (貓里)✨✨
Simp.lane 有3隻貓🐱🐱🐱
(緬因貓~阿里🥰)(東方短毛~多比同埋椰子🥰)

店鋪環境都非常舒服❤️
🔥芝士牛角窩夫配香滑炒蛋🔥$78
(個牛角窩夫同埋薯條都非常好未😆😆)
🔥黃姜雞扒蒜香意粉🔥$78

🔥凍朱古力+
(上面嘅泡泡整到好似cappuccino😂)
🔥凍檸茶
最後,我哋仲叫左佢哋新出嘅產品
🔥 Oreo雪糕配牛奶泡冰😍🔥
(除咗外表好靚,仲好好味😋食到唔停啊😆)

🎈佢哋最底消費都只係$30 😱😱正啊!
🎲仲有佢哋好多唔同嘅board game比人客玩🎲
  • Oreo雪糕牛奶刨冰
2023-05-25 78 瀏覽
上星期放lunch去咗觀塘食生酮便當,佢地有好多選擇,仲有得自選便當,cafe入面仲有3隻好得意嘅貓店長,值得一去。💕𓍼黃薑雞扒椰菜花飯生酮餐我嘅首選都係食椰菜花飯,因為佢嘅口感好似米飯,又夠飽肚。椰菜花加咗黃薑粉去炒,色香味俱全。雞排都有五大件,都幾厚身,肉質嫩滑。𓍼厚切牛脷青醬翠玉瓜麵 同事就叫咗厚切牛脷青醬翠玉瓜麵,有3大塊厚切牛脷,煮得好淋。佢嘅麵係用翠玉瓜整成,加埋青醬好惹味。原來食健康野都可以咁好味。

𓍼黃薑雞扒椰菜花飯

𓍼厚切牛脷青醬翠玉瓜麵

今日下午同朋友去左貓貓cafe食野😍觀塘呢間貓貓cafe啲貓係分開係玻璃房入面,所以唔想玩貓貓嘅朋友仔都可以黎食野架,鍾意同貓貓接觸都可以食飯前後入玻璃房玩🥰🐱都唔洗擔心食飯嘅時候貓貓會誤食其他野👍🏻*****🍗🍱鹽酥大雞髀便當 $68🍅🍝義式蕃茄牛助條意粉 $98我同朋友每人叫左一個午餐,鹽酥雞髀真係好正,皮炸得好脆、但雞髀肉好juicy又大件🤤慢煮牛肋條好唸都重牛味😋😋我地仲加左煙肉添🥓☕️美式咖啡 跟餐+$13🍵🍨抹茶鮮奶配雪糕 跟餐+$13飲品跟餐都好抵,選擇有好多,抹茶鮮奶配雪糕都只係$13🤩雪糕仲可以揀抹茶、雲呢嗱、朱古力味添😋*****

*****

🍗🍱鹽酥大雞髀便當 $68
🍅🍝義式蕃茄牛助條意粉 $98

☕️美式咖啡 跟餐+$13
🍵🍨抹茶鮮奶配雪糕 跟餐+$13

*****
2023-05-18
2023-05-19 78 瀏覽
位置觀塘工廈內既 健康生酮Cafe餐廳地方寬落,有三隻可愛既貓咪做店長陪住大家食嘢~十分有趣。餐廳最出名既生酮餐單黃薑雞扒配椰菜花飯$88雞扒醃得好入味,雞皮煎到卜卜脆椰菜花飯,炒得好乾身,入面加左秋葵同雞蛋一齊炒,食落好香既雞蛋香味。蒜香牛柳粒配青醬翠玉瓜麵$98牛柳粒 肉汁豐富,肉質鮮嫩翠玉瓜切到好細條,食落爽脆,唔食落口都以為係真既麵,呃得下人。朱古力牛角酥窩夫加焦糖雪糕$38+10即叫即整 牛角酥 好鬆脆,好好味。餐廳預告比我地知,嚟緊夏天夏日炎炎,佢哋會有新搞作,將會推出雪花冰 ,下次可以約朋友黎再試下其他特別既美食。Simp.lane (觀塘)觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖
位置觀塘工廈內既 健康生酮Cafe

餐廳最出名既生酮餐單
黃薑雞扒配椰菜花飯$88
雞扒醃得好入味,雞皮煎到卜卜脆

蒜香牛柳粒配青醬翠玉瓜麵$98
牛柳粒 肉汁豐富,肉質鮮嫩

朱古力牛角酥窩夫加焦糖雪糕$38+10
即叫即整 牛角酥 好鬆脆,好好味。

Simp.lane (觀塘)
觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖
cat
2023-05-18 62 瀏覽
貓里 café 觀塘有無數類型café,今晚選左間食得健康又有得玩猫猫café,可以同猫店長阿里見面。餐廳環境幽雅,食物種類豐富多選擇,台式便當,西式飯類意粉,日式咖喱都齊晒。我地俾低糖低碳健康生酮飲食吸引,鐘意健康朋友非常好選擇。《慢煮牛尾加翠綠西蘭花》牛尾慢火純到好入味,口感軟硬剛剛好,西蘭花雖然白烚,點牛尾汁黎食配合得非常好,一點都唔會單調。《香煎爽滑鮮蝦配青醬翠玉瓜麵》滿滿蝦肉爽口彈牙,香煎過蝦食落啖啖香味,青玉瓜做麵底,真係特別又好味~😋套餐仲可以加配不同飲品,《朱古力特飲》微甜,朱古力味香濃。《蜂蜜紅棗茶》淡淡清香,絕對唔會死甜,推介。👍🏻
貓里 café

觀塘真係一個覓食嘅好地方,今個weekend我又黎啦!今次揀左一間有三隻貓貓🐱嘅溫馨cafe,其中一隻仲係超級帥氣的緬因貓!一邊望住佢地甜蜜地卿卿我我💕,一邊享受午餐,所有煩惱喺嗰一刻都消失曬!佢地嘅菜式都有好多選擇,有西式、台灣便當、串燒、仲有低糖低碳嘅健康餐單,啱晒行緊生酮飲食同埋想keep fit嘅朋友🥰🥰🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍃黃姜雞扒椰菜花飯$88每次食生酮餐最鍾意食椰菜花飯!味道絕對比一般米飯要好!椰菜花切得夠碎、炒得乾身,加上黃薑粉炒成,十分入味!雞排都算幾厚身,唔會太乾~邊個話生酮食唔飽架😙 🍃香煎鮮蝦青醬意粉$98想食得light啲?無問題👍🏻呢碟意份有8粒蝦仁,鮮甜又可以補充蛋蛋白質!麵底唔會太乾 軟硬適中!🍃抹茶生酮卷 $54一場黎到當然不能錯過生酮甜品原來使用羅漢果糖和杏仁粉等食材較為健康!質地鬆軟,忌廉夠滑溜抹茶卷抹茶味相當濃郁,啱曬我呢啲抹茶控(配咖啡、奶茶、檸檬茶、檸檬水、可樂(凍)$8/(熱)$5跟餐飲品 減$15)

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍃黃姜雞扒椰菜花飯$88
每次食生酮餐最鍾意食椰菜花飯!
味道絕對比一般米飯要好!
椰菜花切得夠碎、炒得乾身,
加上黃薑粉炒成,十分入味!
雞排都算幾厚身,唔會太乾~
邊個話生酮食唔飽架😙

🍃香煎鮮蝦青醬意粉$98
想食得light啲?無問題👍🏻
呢碟意份有8粒蝦仁,
鮮甜又可以補充蛋蛋白質!
麵底唔會太乾 軟硬適中!

🍃抹茶生酮卷 $54
一場黎到當然不能錯過生酮甜品
原來使用羅漢果糖和杏仁粉等食材
較為健康!
質地鬆軟,忌廉夠滑溜
抹茶卷抹茶味相當濃郁,啱曬我呢啲抹茶控

(配咖啡、奶茶、檸檬茶、檸檬水、可樂(凍)$8/(熱)$5
跟餐飲品 減$15)
2023-05-08 119 瀏覽
Simp.lane 收工後約左朋友短聚,大家都想搵坐得舒服又食得健康既地方,搵到呢個位於觀塘既家庭式經營小店,妹妹會幫手招呼客人同落單,店內亦有2隻貓店長(阿里同多比)。餐牌有好多選擇,台式便當意粉日式咖哩仲有多款甜品,同朋友都叫左個低糖低碳既椰菜花飯(意式牛肋條配椰菜花飯+太陽蛋 $103),感受到用心製作食物,呢餐飯好有屋企既感覺,亦可以睇住貓貓食飯心情好放鬆減壓!今次太飽食唔到招牌生酮卷蛋,下次有機會再黎食!

2023-05-01 107 瀏覽
【觀塘區】【Simp.lane】我呢幾年去多咗樓上 cafe,不過都係集中於油尖旺區,又或者係女僕 cafe。咁今日就逃離呢兩樣嘢,同一位朋友去到觀塘嘅一間樓上 cafe,估唔到會試到呢間。因為我搜集資料嘅時候見到佢哋有隻貓,正呀,我最中意喇。嚟到之後,發現佢哋裝修得好靚,陳設文青 feel 得嚟又有啲華麗。而佢哋標榜健康飲食同生酮飲食,仲有做外賣。我本身都食好少五穀類嘗試健康啲,所以佢個低糖低碳系列我一睇個 menu 就覺得係必試,符合到我要嘅嘢嘛。試吓 $98 嘅「意式牛肋條」配「椰菜花飯」,個牛肋條炆得幾腍同夠牛味,估唔到個椰菜花整成嘅飯好好食,甜甜哋,好正。嘢飲方面我加 $18 飲「蘋果醋梳打」少甜,夠晒特別,有汽版嘅一斤果醋咁,加少少羅漢果糖。之後試吓佢哋嘅生酮甜品,試咗 $54 嘅「焙茶生酮卷」,未上菜之就喺度諗一件瑞士卷咁款嘅 cake 何德何能賣到咁貴。上嚟之後就明喇,首先係佢都幾大件,其次係味道淡淡哋但又唔會冇味,都香焙茶味架喎,整得好好食。佢係由杏仁粉同埋羅漢果糖整成,所以冇咗麵粉嚟配合生酮飲食,即係好味又健康。連加一 $187,仲同埋歲半嘅緬因貓店長「阿里」玩咗陣

佢係由杏仁粉同埋羅漢果糖整成,所以冇咗麵粉嚟配合生酮飲食,即係好味又健康。連加一 $187,仲同埋歲半嘅緬因貓店長「阿里」玩咗陣,佢唔怕人,獨愛飲管,好好笑。而最近佢哋增設晚市,絕對係生酮飲食朋友嘅福音嚟。。。

(地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖)

@simplanehk
@catlanehk
#1amfoodie #thatfoodiething #globaleats #followforfollowback #1am觀塘區 #觀塘 #Simp.lane #Simplane #simplanehk #外賣 #觀塘美食 #午餐 #生酮飲食 #健康飲食 #低碳飲食 #低糖飲食 #西餐 #阿里 #低糖低碳 #意式牛肋條 #椰菜花飯 #蘋果醋梳打 #焙茶生酮卷 #杏仁粉 #羅漢果糖 #1am0866 #1ambackup