2020-09-25 234 瀏覽
常聽朋友說這間漢堡店很好吃,真的嘗試後卻感到期望過高了。先談環境,簡約裝修,有望海嘅位置,幾chill。👍🏼漢堡選擇不算多,基本款5款,另加季節口味BBQ漢堡。我點了一個Shroom Burger大啡菇漢堡,沒有牛肉,變了由2層大啡菇夾芝士的炸物。漢堡包並不如預期般有份量,只有如Mos Burger般大小,咬下去芝士流心,味道是好吃的,有點可惜是炸漿較硬身。吃罷其實不太夠飽腹感,不過是能滿足味蕾的邪惡食物,這樣就吃掉$66...... 如果下次想吃漢堡,我會選擇其他店。
常聽朋友說這間漢堡店很好吃,真的嘗試後卻感到期望過高了。

先談環境,簡約裝修,有望海嘅位置,幾chill。👍🏼

漢堡選擇不算多,基本款5款,另加季節口味BBQ漢堡。

2020-09-22
2020-09-16 141 瀏覽
之前一直想食好耐但因為覺得一個漢堡包要咁貴嘅價錢有啲唔捨得😢💸,所以一路都未食。咁啱朋友有優惠卷同埋又知我想食,所以就帶咗我黎食啦!🥰😍我哋叫咗兩個double classic,一杯fifty fifty同cheese fries. 個漢堡飽係唔錯不過食下食下會覺得有啲膩 跟住後來睇翻朋友同我影既相發現我個漢堡飽佢比漏左片番茄🍅唔知係咪因為咁所以我就覺得有啲膩。Fifty fifty飲落好fresh,食完個漢堡飽飲呢個真係好鮮膩 酸度我都覺得好唔錯,甜酸調較得適中☺️。但我飲完之後就開始牙痛唔知係咪因為我啲牙齒覺得太酸😂😂😂😂Cheese fries我就覺得一般🤔可能自己本身都唔太鍾意食薯條😂加咗芝士會好膩 但個芝士都好濃好creamy,鍾意食芝士嘅朋友應該會好鍾意呢個芝士醬。

20 分鐘 (堂食)
2020-09-15 82 瀏覽
一個月入面總有幾日想食垃圾食物🙈今次就黎左尖沙咀食shake shack開業咁耐第一次食 真係估佢唔到咁好味麵包軟熟 帶有牛油香牛肉非常juicy 芝士軟綿綿 配埋番茄同埋蔬菜一齊食邪惡得黎又帶啲清新好快就食曬成個包 真係好好味🥰
一個月入面總有幾日想食垃圾食物🙈
配埋番茄同埋蔬菜一齊食
邪惡得黎又帶啲清新
好快就食曬成個包 真係好好味🥰
2020-09-06 3461 瀏覽
出來行街,好多時都會選擇食得快靚正,所以,食快餐,吃飽繼續逛街是一件日常的事。這一天,兒子跟了爺爺去玩,我同太太就淨帶阿女出海港城行街。帶著小朋友,當然不想走太遠尋食。我陪囡囡在反斗城玩多一會,太太就先去找找有什麼餐廳會是素食 friendly。電話響了,太太已經在一家叫《Shake Shack》的漢堡包店找到位,說這兒有素食漢堡。這是一個來自美國的漢堡包品牌,在香港,保持了美式快餐店的原素,也弄得高檔少少,務求令堂食者食得快之餘,又可以坐得舒適。此外,沒有郵輪停泊時,店子的窗,就是一個無敵的維多利亞港景色了。店內亦有不少人見此美景,拿出手機或相機拍照。Smoke,就是一個配有煙肉的漢堡,除煙肉外,也有 cherry pepper 做 topping。我要了單層的芝士漢堡,而漢堡扒,是 100% 的 Angus Beef,份外有牛肉味。加上濃香脆的的煙肉,甜甜的 cherry pepper ,令這一個漢堡集百味在一身。Shroom,是一個素食漢堡,扒的本身就是炸原隻 portobello mushroom,吃這一種真正的純藐漢堡,比起那些用假肉做的漢堡好食多倍。配料是傳統的蕃茄同生菜,
Shroom,是一個素食漢堡,扒的本身就是炸原隻 portobello mushroom,吃這一種真正的純藐漢堡,比起那些用假肉做的漢堡好食多倍。配料是傳統的蕃茄同生菜,味道足而口感清新。
這兒並沒有套餐供應,一切都是 a la carte。所以,我們叫了一份 Fries 一家人分。說真,粗條的薯條我會稱之為 chips,而且此波浪薯條,脆得黎又很重薯泥香,外脆內心粉口。此時,我想英國了,食這樣的粗薯條,配鹽醋會更好。
見到此店的 Louisiana Hot Sauce 仕用,太太就立即取了一支,為她的素食漢堡加辣。我亦用來點薯條食。這辣椒醬,辣度不錯,落少少好了,除非你是嗜辣吧。
有好味的漢堡,有舒服的地方坐,也有一個很壯麗的維港景色。海港城的《Shake Shack》,值得讚。
2020-09-02 283 瀏覽
海港城「Shake Shack」擁有維多利亞港靚景,夜晚嚟人唔多,真係幾浪漫😬門面大器開揚,幾feel free,醬料餐具區都係正宗快餐自助style,非常整齊乾淨,店內仲有自助洗手機,食得好放心😗。ShakeBurger/第一次嚟都係食招牌野😛都幾完美!嗌左一個Single一個Double,最驚喜係塊生菜!好翠綠好新鮮😍蕃茄都一樣。漢堡juicy,如果可以厚身啲口感更好。芝士半溶程度十分滿意,完全依附左係漢堡面。包體出色在夠乾身,唔會濕淋淋。Fries/粗嘅波浪薯條,份量幾多,香脆正常。

ShakeBurger

Fries
粗嘅波浪薯條,份量幾多,香脆正常。

2020-08-28 276 瀏覽
Hohohoo 多謝 #好同事 嘅 #HappyShare,呢日 #小秘書 拎住「Harbour City」嘅 #DiningCoupon,終於可以 #平食 💸 「Shake Shack」嘅 #ShackStack 🍔 喇🤪 由門口排隊買飛,搵位、直至我拎到個 #包 同 #果汁 係手,幾乎用咗20分鐘,究竟有咩咁吸引我花成舊水仲要咁頻撲呢?單睇個🍔外觀,其實已經夠晒吸引❤️ 厚厚嘅 #大啡菇 表面煎得好香脆🤤 #漢堡扒 對我嚟講雖然係鹹咗啲,不過真係好 #juicy、好香好重 #牛肉 嘅味道,一啖咬落去,新鮮嘅 #蕃茄🍅、#芝士🧀 一次過喺口裡面爆曬出嚟,夾埋 #口感十足 嘅 #漢堡包... 真係好滿足🤩 不過最正嘅都係要講下 #餐廳 盡頭個 #無敵大海景,一邊食嘢、一邊望住 #渡海小輪 🛥🛳 一隻一隻喺身邊經過,都咪話唔爽呀😉

2020-08-24
$106 (其他)
2020-08-20 193 瀏覽
早幾日行街,見冇乜人,又可以用商場coupon!就入去食個包先!個漢堡包塊肉,多汁都不得了!再來一份芝士薯條,D芝士汁好好味!我個人就十分喜歡,但先生就話略嫌多咗D,有點太肥膩感覺😅所以下次要食返原味就夠!
個漢堡包塊肉,多汁都不得了!
再來一份芝士薯條,D芝士汁好好味!
2020-08-11 240 瀏覽
第一次來吃漢堡包,想不到連鎖漢堡包也這樣好,很驚喜。Shack Burger : 麵包很有驚喜!軟軟、熱熱的,很香滑。牛肉漢堡份量偏小,但是味道很好。有肉味,煎得也剛剛好,牛肉很juicy 。Smoke Burger : 辣味的漢堡包,裏面放了一點辣椒,但是不會太辣。味道不錯,只是煙肉太硬,咬不開....雞胸肉(一塊):這個好像不在menu 上,是問他們有沒有雞塊的時候,他們介紹的。雖然是雞胸肉,肉質像雞腿一樣鮮嫩,很驚喜這裏價錢便宜,樓底很高,坐得也舒服,會再來。
第一次來吃漢堡包,想不到連鎖漢堡包也這樣好,很驚喜。

這裏價錢便宜,樓底很高,坐得也舒服,會再來。

• Shack  Burger
2020-08-08 224 瀏覽
今天在海港城入了朋友常讚的漢堡包 店"Shake Shack". 因限聚令關係全店只限兩人一枱, 也有社交距離, 所以等了10分鐘才入座. 點餐暢順, 等餐時間也很快.Shack Stack Burger $86生菜番茄芝士漢堡加炸磨菇, 味道豐富, 食落有驚喜, 炸蘑菇內充滿濃濃芝士, 食到有拉絲效果, 芝士控必食推介, 讚👍Double Smoke Shack Burger $84雙層芝士煙肉漢堡加辣椒粒🌶️, 味道惹味, 愛辣的朋友應該喜歡😋 Cheese Fries $36波浪型薯條, 味道普通 配濃濃芝士醬, 建議芝士醬另上😅另外, 有驚喜係店內有小狗骨頭型餅乾. 大家如有🐶毛孩也可買給家裡的小寶貝享用😜同場送上維港靚景給大家😃😃店內亦有自動洗手機, 方便大家用餐前/餐後洗手, 保持衛生, 食得更安心P. S. 味道是不錯😋 加上有商場優惠券(每$100減$50) 漢堡包底偏油 唔夠乾身(如可改善這點就更好) 食完後會有少少口渴, 偶然一次冇所謂啦!

Shack Stack Burger $86

Double Smoke Shack Burger $84

Cheese Fries $36
波浪型薯條, 味道普通 配濃濃芝士醬, 建議芝士醬另上😅

同場送上維港靚景給大家😃😃

2020-08-08
10 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
2020-08-08 143 瀏覽
抗疫午餐久仰大名!朋友推介左好多次,今次終於到我食喇,果然名不虛傳因為疫情關係,叫外賣自取,拎走返去慢慢嘆門面同一般CAFE差不多,防疫工作都做得好足,有專人量體溫,仲會比個QR CODE你,自行搵位掃CODE,D野食READY就叫你去拎;位與位之間又有適當距離,減少接觸,大家都食得安心啲MENU有包,有薯條同飲品,選擇數量都OK食物真係好好味!好鐘意佢個薯條,配埋個芝士醬,唔漏仲要好香芝士味,絕呀!包我叫的是SINGLE,作為下午茶絕對夠食,配埋杯VANILLA SHAKE,今日真係大滿足
抗疫午餐久仰大名!朋友推介左好多次,今次終於到我食喇,
果然名不虛傳
因為疫情關係,叫外賣自取,拎走返去慢慢嘆

門面

MENU
有包,有薯條同飲品,選擇數量都OK

食物
SHACK BURGER &CHEESE FRIES
SHACK BURGER
2020-08-08
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
SHACK BURGER &CHEESE FRIES
SHACK BURGER
2020-07-19 174 瀏覽
食物味道: 各樣食物味道濃,不過食完返到屋企飲咗成公升水都仲係好口渴,清心直說並無虛言,最後我就知道chic’n shack 咁濃味,就係味精來源👎👎🏻,味精食壞人,今次俾劣評,希望佢努力改善食物份量: 各樣食物都大份,其中炸雞塊好大,醬汁又多。價錢: 大眾化,不能與麥當勞比較環境: 唔錯又有海景,不過座位較少,餐具旁有一部洗手機,相當注重食客衛生,值得一讚👍🏻服務: 無咩服務可言!回頭指數(10分滿分): 實在太多味精,唔會再回頭,我比1分。

食物份量: 各樣食物都大份,其中炸雞塊好大,醬汁又多。

價錢: 大眾化,不能與麥當勞比較

服務: 無咩服務可言!

chic’n shack
波波薯條
classic hand-spun shake(coffee)
2020-06-02
波波薯條
2020-07-14 140 瀏覽
襯住最後一日可以晚間堂食, 食埋呢餐又要在家煮食一排喇。 兩個人, 叫咗兩個burger, 一個芝士薯條, 兩個汽水。 好彩冇叫奶昔,因為太飽了!😋 Smokeshack - 兩塊煙肉好味, 脆脆的, 塊肉就冇咩特別, 個堆辣椒就太酸, 小辣! 😋Shack Stack - 一個價錢兩個享受, 大啡菇好味, 配埋塊肉, 一流。😋芝士薯條 - 芝士醬怪怪地,芝士味唔夠濃, 唔好食, 但份量都幾多!整體感覺普通, 選擇去five guys多過呢間! 但呢度有靚景加分!
襯住最後一日可以晚間堂食, 食埋呢餐又要在家煮食一排喇。
整體感覺普通, 選擇去five guys多過呢間!
但呢度有靚景加分!
2020-07-11 227 瀏覽
又黎食Shake Shack 🍔今次終於冇咁多人 可以坐係入面啦 望到個海景終於食Lunch唔洗再焗住係個倉到 可以坐得舒舒服服 覺得冇咁焗促 真正休息下食左幾次都熟晒流程啦最好有埋部洗手機 食野前可以洗左手先唔洗去廁所洗咁遠三個人食叫左三個包同芝士薯條🍟雲呢嗱同士多啤梨奶昔薯條叫一個就可以因為如果一個人食就真係太多比大家睇下ShackBurger single同double既分別 Smoke Shack🍔依個就有煙肉同櫻桃辣椒粒🤣煙肉咸咸地 咁層次就會多d雲呢嗱奶昔同士多啤梨奶昔但都好大杯可以同朋友仔二份飲

食左幾次都熟晒流程啦
最好有埋部洗手機 食野前可以洗左手先唔洗去廁所洗咁遠
三個人食叫左三個包同芝士薯條🍟雲呢嗱同士多啤梨奶昔
薯條叫一個就可以因為如果一個人食就真係太多

雲呢嗱奶昔同士多啤梨奶昔
但都好大杯可以同朋友仔二份飲

2020-07-06 162 瀏覽
早在年前去日本同媽吃過一次Shake Shack ,她一次愛上,現在是疫情關係,飛不了沒得去吃,唯有在香港解決。作為孝順女,當然會陪了吧。點了不多,她要一個Regular burger + fries。薯條Ok呀! 食得出新鮮炸起,薯仔味好出,Fluffy & Potatoy & Crispy! 但Burger就出事啦⋯⋯睇落幾好樣,一摸出事,凍既,拎起仲癲,油到一個點,好似煎完個包好耐都沒拎出來俾客咁,頂唔順要換,好笑佢係咁架,係煎完有油份先會香,我咪話但煎完又會凍既?咁都係即叫即做? 新鮮? 糾纏一輪先換到個包,今次係唔油,因為都沒煎… 算,吃吧啦,媽媽評語 – 麵包好削,根本沒有所謂potato bun薯仔包的鬆軟,牛肉好乾唔juicy,蔬菜同番茄可以,都新鮮。我就貪得意,想試下Concrete- 它是冷凍後的吉士醬 (Frozen Custard) 加入水果及配料高速攪拌而成的飲品;Frozen Custard 是由雞蛋加入忌廉及糖製成。我就叫了Mango By the Harbour – 像似楊枝金露口味的奶昔,其實唔錯。不需要想得太複雜,好味其實好簡單,尤其只是吃一頓快餐,

不需要想得太複雜,好味其實好簡單,尤其只是吃一頓快餐,真係唔關顏色事,係你做唔到個質素。

2020-07-04 162 瀏覽
先生之前同朋友食過呢間漢堡包🍔店 ,而本人其實一直都想試試呢個來自紐約市過江龍嘅連鎖漢堡包快餐店🤤是日既然出到尖沙咀,又到中午時間本來仲想多逛一陣先去食殊不知先生已經急不及待捉我去點餐免得撞上寫字樓午飯時間Left: Double shack burger $76Right: Single shack burger $50不得不點讚, 快餐店職員非常細心問先生其中一個係咪點餐俾我呢個大肚婆幫我備註全熟👍🏻👍🏻另外再柯打一客普通薯條🍟$27食漢堡又點少得配薯條yummy yummy 呢* 未取餐前,見到鄰桌細路食緊心諗咁細份,最後同先生差啲食唔哂皆因我地點左以下飲品👇🏻👇🏻Mango shakeChocolate shake $42只能說我地太高估自己,吃過呢個小而豐富嘅漢堡飲幾啖milkshake 真係徹底戰敗,食唔落份薯條🍟不過有我家先生作戰到底又點會浪費所有美食😆雖然口裡說不 但心底裡都要俾讚下次午飯時間經過又多一個選擇後話: 由於依家肺炎疫情,快餐店裡面有一部自動洗手機未知係咪每間分店都有安裝,不過即時令人有倍感安心嘅感覺,非常好👍🏻
先生之前同朋友食過呢間漢堡包🍔店 ,

是日既然出到尖沙咀,又到中午時間
本來仲想多逛一陣先去食
殊不知先生已經急不及待捉我去點餐
免得撞上寫字樓午飯時間

Left: Double shack burger $76

不得不點讚, 快餐店職員非常細心
問先生其中一個係咪點餐俾我呢個大肚婆
幫我備註全熟👍🏻👍🏻

另外再柯打一客普通薯條🍟$27

食漢堡又點少得配薯條
yummy yummy 呢
* 未取餐前,見到鄰桌細路食緊
心諗咁細份,最後同先生差啲食唔哂

皆因我地點左以下飲品👇🏻👇🏻

Mango shake

Chocolate shake $42

只能說我地太高估自己,吃過呢個小而豐富嘅漢堡
飲幾啖milkshake

真係徹底戰敗,食唔落份薯條🍟
不過有我家先生作戰到底
又點會浪費所有美食😆

雖然口裡說不 但心底裡都要俾讚
下次午飯時間經過又多一個選擇

後話: 由於依家肺炎疫情,快餐店裡面有一部自動洗手機
2020-07-02
  • Shack  burger