2018-12-11
其實Shake Shack未正式開時已經好想試,但上網見到條人龍真係怕怕,等咗成年,等熱潮減退,第二間分店都就嚟開,先嚟試下。去咗露天坐,好feel啲,我去嗰日係halloween正日(拖到而家先寫)嗰日周圍好多人扮鬼扮馬,室內仲有人幫小朋友face painting,好有節日氣氛,嗰刻真係好似去咗旅行咁。搵好位就出去排隊買嘢食,一去排隊就會有人遞個餐牌,人人睇住一張慢慢睇,唔使好似普通快餐店,要瞇晒眼睇收銀後面餐牌。叫咗一個SmokeShack、一個Shack Stack、Cheese Fries同埋一個Shack Attack。等左好耐好耐嚟到快速影咗幅全家幅就即刻開餐。芝士薯條係淋果隻薯條,但我中意脆多啲,佢隻芝士係好似一支支忌廉包裝,支落啲餅乾度食嗰隻芝士嘅味道,我中意。SmokeShack入面有啲燈籠椒碎,食落有啲辣味,但唔食得辣嘅我都食到。Shack Stack係有塊肉,仲有個炸芝士磨菇,成餐最出色就個係炸菇,入面啲芝士係拉絲,拉極都仲有,食得好開心。但三樣熱食都有個致命傷,就係唔夠熱...唔明點解啱啱整出嚟嘅嘢會唔熱,真係扣好多分。最後Shack Attack係個朱古力雪
等左好耐好耐嚟到快速影咗幅全家幅就即刻開餐。
最後Shack Attack係個朱古力雪糕,入面有啲brownie咁,呢個最唔出色...個雪糕好似半融咁,而且啲brownie勁硬,我仲要因為露天檯係好多窿,食到整污糟咗條裙。
(我見佢咁嘅樣,已經即刻食啖佢先,但已經係半融,所以放棄咗佢,食咗一啖就食包先,費事啲包凍晒,點知都係唔熱嘅...)
環境係好okay嘅,但係咁嘅價錢,對食物自然有啲期望,今次真係幾失望...不過想試好耐,唔試過又唔會心息,當食咗個氣氛啦,今次,下次都係食番麥當勞熱辣辣雞翼餐會滿足感大啲。