2020-03-11 570 瀏覽
美式快餐店不外乎漢堡包和薯條,這裏的漢堡包選擇多,點了個原味和煙肉味,兩個都好吃。薯條加上芝士醬, 十分邪惡,但十分好味。milkshake 點了peanut butter ,好特別。坐outdoor對住海景,總括來說不錯。
2020-03-04 879 瀏覽
今日有野要做,黎到中環附近。臨近中午時間自己一個行經IFC,見到呢間美國連鎖快餐店,就決定一試。其實呢間鋪頭已經喺香港開咗一段時間,而且仲開左其他分店,但有鑒於我有輕度排隊恐懼症😂所以一直以來都未有機會去食。呢個burger以快餐店黎計味道都真係不過不失。先講佢嘅肉,食落去係有濃郁嘅牛肉味,比起其他連鎖快餐店嘅漢堡包,的確唔錯,對得住個價錢。特別要稱讚一下佢個麵包。並非用普通嘅白麵包,而係黃色麵包,對於我呢個「包人」黎講,食到一個咁鬆軟嘅麵包,真係非常幸福除咗burger,我仲叫咗薯條食。見呢個芝士薯條都只係比普通薯條貴多少少,所以就豪不猶豫叫咗。薯條係粗身薯條,配上芝士醬,真係好邪惡,但係得自己一個人食,食落有少少濟。可能反而叫返普通薯條再配上茄汁加芥末醬嚟食仲好。呢間中環分店有室外地方,係涼涼地嘅天氣坐起出面食,應該感覺一流,真係好似去咗外國咁。

ShakeBurger

Cheese  Fries

2020-02-01
ShakeBurger
Cheese  Fries
2020-03-02 556 瀏覽
心癮問題 間唔中就要去1次。對我嚟講係好好味 尤其是burger中間塊牛肉 煎得剛剛好 唔會乾 仲有肉汁流出嚟😋而每次我都要食埋芝士薯條。其實好想試奶昔 不過次次都2覺得會太飽而放棄咗 下次要的起心肝試埋😋
心癮問題 間唔中就要去1次。
煙熏煙肉漢堡 (Smoke Shack),望住塊煙肉真係抗拒唔到hehe。Shake Shack所有漢堡都係選取全天然安格斯牛肉,感覺食落健康,滿口肉汁,加埋煙肉香味同秘製Shack Sauce食落更滋味,如果再熱少少會更加好。Shake Shack經典扭紋薯條份量十足,食到薯仔香,唔油膩可惜炸得不夠香脆。整體黎講不過不失,burger迷值得朝聖一下,然後再發掘其他burger店。地點處於ifc一期和二期中間的平台,同層有少數餐廳,例如Dear Lily,不太好找。餐廳有室內和室外座位,有不少外國人和外傭

2020-02-18
2020-02-28 541 瀏覽
中環呢間shakeshack,係佢第一間嘅分店。一直都聽人講好好食,所以一定要去試吓。其實我已經唔係第一次嚟,但每次都非常之多人,又要排隊買嘢食又要搵位。所以如果想來朝聖嘅,儘量避開午飯繁忙時間會比較好。Shack Burger ($50)呢個係佢哋最基本嘅漢堡,有單層有雙層嘅。講真個句佢嘅牛肉係幾多肉汁,但係整體來講味道唔算太特別,唔係令我想再試嘅。Shroom Burger ($66)佢呢個炸大蘑菇真係極之好食。咬落去仲係好熱好Juicy,佢炸得一啲都唔乾。但個重點係,佢裏面嗰層芝士,一咬開就爆出嚟,真係好正。鍾意食蘑菇嘅人一定要叫呢個嚟試吓。Cheese fries ($36)佢嘅芝士非常濃郁,薯條又好脆,令我哋食唔停口。Milk Tea Shake ($42)呢個係香港獨有嘅奶昔口味,佢嘅奶茶味真係相當濃滑,奶昔嘅口感好厚好足料,一d都唔似坊間快餐店嗰種水水嘅口感。唯一美中不足嘅地方係佢冇套餐可以叫,所以都係建議同朋友嚟,每人叫啲唔同款嘅小食,就可以試多啲。

Shack Burger ($50)

Shroom Burger ($66)

Cheese fries ($36)
佢嘅芝士非常濃郁,薯條又好脆,令我哋食唔停口。

Milk Tea Shake ($42)

2019-10-18
  • Milk Tea Shake
  • Shroom Burger
2020-02-21 920 瀏覽
之前係倫敦食過呢間既shack burger,個陣覺得個包舊扒有d乾😕冇想像中咁好味。今次係香港就再試下!今次就嗌佐兩個shack burger😍芝士薯條同埋一杯fithty fithty🥤開心既係塊趴比較juicy冇之前係外國食既咁乾😍可能我比較好彩😂佢地個火候or煎既時間岩岩好😂而芝士薯條就一樣咁好味,都香脆。fithty fithty就感覺好似特別版檸檬茶咁😂個人覺得啦,咁佢的確係一半檸檬一半紅茶😂但味道同平時飲開既檸檬茶係有啲唔同,都值得一試噶!

shack  burger
2020-02-13
shack  burger
2020-02-13 638 瀏覽
大食妹呢排真係好鍾意飲奶昔,自上一次喺尖沙咀飲完個唔好飲奶昔之後,一路都好想飲番一杯好飲嘅奶昔今日去到位於IFC嘅shake shack ,本身諗住整個漢堡包算,點知見到餐牌有奶昔都忍唔住要試吓<Caramel Milkshake $42>大食妹本身好鍾意飲甜野,所以今次揀咗焦糖味嘅奶昔,一飲落去就飲到超級超級濃郁嘅焦糖味,真係不禁心心眼左好耐成杯奶昔雖然好邪惡,但係完全充滿咗焦糖風味,蛋蛋都好似食緊焦糖咁樣,真係超級好飲呢加埋個超級無敵大海景,喺度飲杯嘢真係嘆到不得了

<Caramel Milkshake $42>

加埋個超級無敵大海景,喺度飲杯嘢真係嘆到不得了

「一個人食lunch系列」好好味既漢堡包🍔特意來到中環IFC樓上的漢堡店剛開張時,大排長龍的這是我第三次來這里每一次都覺得好味!漢堡店有一系列自助區包括飲用水,醬汁類等等最特別是自助洗手機當放雙手進去洗手機自動出梘液接著給水,和抹手紙在現在的非常時期這里亦在取餐隔離,提供搓手液職員不停抹室內餐桌,衛生呀!非常貼心!Smokeshack由上至下面包是帶橙色,好有雞蛋感覺,軟熟非常!紅碎椒,有少少辣的煙肉,近乎脆脆豬肉,香口!芝士和漢堡,新鮮有肉味巧巧味👍🏻👍🏻
「一個人食lunch系列」

好好味既漢堡包🍔
特意來到中環IFC樓上的漢堡店
剛開張時,大排長龍的
這是我第三次來這里
每一次都覺得好味!

漢堡店有一系列自助區
包括飲用水,醬汁類等等
最特別是自助洗手機
當放雙手進去
洗手機自動出梘液
接著給水,和抹手紙

在現在的非常時期
這里亦在取餐隔離,提供搓手液
職員不停抹室內餐桌,衛生呀!
非常貼心!

Smokeshack
由上至下
面包是帶橙色,好有雞蛋感覺,軟熟非常!
紅碎椒,有少少辣的
煙肉,近乎脆脆豬肉,香口!
芝士和漢堡,新鮮有肉味

巧巧味👍🏻👍🏻

2020-02-11
2020-02-10 356 瀏覽
估唔到食漢堡都可以望著個海食個lunch都覺得好放鬆今次嗌左double shack burger兩層芝士 勁厚漢堡 見到都開心漢堡充滿牛味 同屋企留下d快餐完全冇得比呀 用料十足 Smokeshack 呢個都不得了 食落有小小辣又有煙肉再配埋塊牛肉漢堡 好出色兩款burger有兩種感覺飲埋杯lemonade 直頭解渴又解膩 好清新有漢堡就要配埋薯條有得揀緊係揀有芝士啦個芝士醬好濃滑 食到完全唔記得配茄醬係咩味呀Shake Shack坐得舒服又好食如果下次黎食我會嗌杯啤酒慢慢嘆
估唔到食漢堡都可以望著個海

個芝士醬好濃滑 食到完全唔記得配茄醬係咩味呀

Shake Shack坐得舒服又好食
如果下次黎食我會嗌杯啤酒慢慢嘆
2020-02-05 416 瀏覽
Shake shack is definitely one of the best hamburger restaurants I’ve ever tried in Hong Kong! They use premium meat and fresh vegetables to creat their hamburger which is super juicy and refreshing🤯 Especially their milk shake and French fries, both of these are must-try as well! I went to the one located in IFC, the view is absolutely breathe taking🙌🏻 A bit cold but I’m stunned by the gorgeous Victoria harbour night view and forgot about the chills😧
2020-01-26 604 瀏覽
🔸shake burger - 半融化芝士、牛肉漢堡加上抹上牛油的漢堡包,三種材料融為一體, 配上生菜番茄嘅清新, 一咬下去肉汁馬上流出, 熱熱的漢堡包真好吃!!🔸Lemonade - 這種不是香港普通茶餐廳的檸檬水, 而是整杯都是濃濃的新鮮檸檬汁, 比檸檬水濃十幾倍, 酸酸甜甜碰在一起, 食漢堡包一定要配檸檬水!!! 另外,這個餐廳面對維港的景色,絕對是這間餐廳的一大賣點。雖然漢堡包有點貴, 叫一個餐差不多要一百元,但間中去吃也是可以的。

2020-01-22 502 瀏覽
行行下Ifc,上左頂樓睇下有咩食,上到黎好chill,餐廳出邊有啲戶外座位,望住個海景都幾正四個人去食都係一個招牌漢堡包,再加左一個芝士薯條同一個正常嘅薯條。漢堡包牛肉唔會好乾,薯條夠脆
2020-01-21 537 瀏覽
超仲意食呢到既漢堡包🍔(我比較喜歡雞肉漢堡、男朋友喜歡芝士牛堡)同芝士薯條🍟同男朋友食過兩次 都好滿意呢到既質素菜單有中有英 好方便 好細心呢到既位置都好夠雖然好多人排隊食 但真係值得排我個人推薦奶茶奶昔 超好飲 好飲雪糕一樣🍦🥰
同男朋友食過兩次 都好滿意呢到既質素
菜單有中有英 好方便 好細心
呢到既位置都好夠
雖然好多人排隊食 但真係值得排
我個人推薦奶茶奶昔 超好飲 好飲雪糕一樣🍦🥰
2020-01-19 444 瀏覽
"Hamburger" is just an steak inside some kind of brioche bun. Nothing else, really the worst burger I had in my life. French fries are flabby and “cheese” (some kind of sauce in fact) on top is absolutely disgusting Only good thing there was the Brooklyn Defender IPA beer. Definitely not recommended.

Definitely not recommended.

Hamburger
2020-01-19 340 瀏覽
繼續回憶回味系列😋-尚記唔過江龍漢堡店shake shack啱啱開嘅時候人頭湧湧嘅盛況真係嚇死人😂喺熱潮稍稍冷卻嘅一個weekend黃昏終於同老公去左IFC嘅shake shack朝聖-雖然時間係黃昏未夠6點半但室內同室外嘅座位仍然非常爆滿不敢想像繁忙時段會係點😵周圍搵位揾咗一大輪終於揾到2個自閉位對住玻璃食好過人迫人坐正常餐枱位食😂由於即叫即整所以買完嘢食都等咗一陣個電子牌先震動提示我哋去拎嘢食好心急呀😍究竟好唔好食呢?-老公拎到過嚟2個漢堡包都叫做靚仔同餐牌相片有9成脗合今次叫咗:Cheese Fries x2Shake Burger x1Shroom Burger x1Shake Meister Ale x1Lemonade(L) x1-作為薯條控呢個cheese fries真係超正😍😍😍首先佢係波浪粗切咬落個口感已經係幼薯條無可比擬其次佢係新鮮炸起熱辣辣咁食直頭食到新鮮薯仔味加埋淋上面嘅cheese拮啲薯條上嚟嘅時候直頭有拉絲嘅效果所有食材完美配合之作!-shake burger係最classic嗰款漢堡包食得出塊肉係juicy同埋優質嘅漢堡肉個醬嘅味道亦較得幾好生菜同蕃茄望落
繼續回憶回味系列😋
對住玻璃食好過人迫人坐正常餐枱位食😂
由於即叫即整
所以買完嘢食都等咗一陣
個電子牌先震動提示我哋去拎嘢食
好心急呀😍究竟好唔好食呢?
老公拎到過嚟
其次佢係新鮮炸起
熱辣辣咁食直頭食到新鮮薯仔味
加埋淋上面嘅cheese
拮啲薯條上嚟嘅時候直頭有拉絲嘅效果
所有食材完美配合之作!
shake burger係最classic嗰款漢堡包
個人嚟講反而更鐘意shake burger
仲平10幾蚊𠻹😂
至於shake meister ale
真係好大杯啤酒😂
我飲完有少少wing🤣(弱弱的)
幾易入口
女仔啱飲