2021-09-10 303 瀏覽
想試Sensory Zero嘅癡_線朱古力好耐,就滿瀉嘅朱古力面鋪滿黑、白朱古力碎、可可粉,朱古力味非常濃,不過有少少甜,整體算好飲得黎又非常打卡able! 😍😍今次仲試咗個蒲燒三層鰻魚滑蛋飯,鰻魚燒得好香,口感不錯,配埋個醬汁食將個味道提升上另一個層次,唯一美中不足嘅地方就係個份量比較少,男仔可能唔夠飽哦🙈

2021-09-04
  • 痴_線朱古力
  • 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯
2021-09-03 204 瀏覽
Ordered a seafood risotto with prawns, looks good when it comes to our table, but taste like congeewatery and tasteless, feels like rice soaking in water. Can’t believe this quality of risotto costs for $158.But the coffee and pasta is still great and worthy

2021-09-03 173 瀏覽
對自己好啲大滿足早餐配自家果醬 💰2️⃣4️⃣8️⃣呢份貴價All Day Deluxe Breakfast 都係有澳洲M5+和牛肩肉仲有日本滑蛋、車厘茄、西蘭花、秋葵、火箭菜、薯角、茄汁豆全部食材好新鮮最eye-catching當然係貓形嘅多士,配埋法國無花果•有樣伯爵茶果醬😋初吻 跟餐加配💰5️⃣澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 💰1️⃣5️⃣8️⃣澳洲和肉始終比較淡口,覺得少貴🥲痴_線朱古力咖啡 💰5️⃣5️⃣雖然杯面舖滿朱古力同白朱古力碎,都唔會太甜而遮蓋埋咖啡味👍🎈sensory ZERO (禮頓中心)🎈銅鑼灣禮頓道77號禮頓中心2樓L1號舖
對自己好啲大滿足早餐配自家果醬 💰2️⃣4️⃣8️⃣
呢份貴價All Day Deluxe Breakfast
都係有澳洲M5+和牛肩肉
仲有日本滑蛋、車厘茄、西蘭花、
秋葵、火箭菜、薯角、茄汁豆
全部食材好新鮮
最eye-catching當然係貓形嘅多士,
配埋法國無花果•有樣伯爵茶果醬😋
初吻 跟餐加配💰5️⃣

澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 💰1️⃣5️⃣8️⃣
澳洲和肉始終比較淡口,覺得少貴🥲

痴_線朱古力咖啡 💰5️⃣5️⃣
雖然杯面舖滿朱古力同白朱古力碎,
都唔會太甜而遮蓋埋咖啡味👍

🎈sensory ZERO (禮頓中心)🎈
銅鑼灣禮頓道77號禮頓中心2樓L1號舖

2021-08-20
2021-09-01 117 瀏覽
今日累了,一放工就係附近搵食,見到間cafe幾四正企理就入左去,返完一日工,就係要去依d地方比個心靈休息下入到去好光猛,個隔局都幾搞笑,好似自修室咁,不過都明,依家限聚咁煩menu好多唔同西餐,又有don飯,又有coffee,睇到眼都花唔知食咩,最後簡左個和牛溫泉蛋don飯,再加一杯薑汁咖嘛個飯:牛medium,唔會overcook,食落口感好好,唔係擦膠,都有牛味,不過唔係十分juicy,加埋溫泉蛋就岩岩好👍🏼個coffee:好特別,我貪佢特別所以叫,飲落又唔難飲,啖啖薑香,健康暖胃!仲有薑蓉比你自己落多落少,飲落多左d口感!價錢就唔係平既,略貴左少少,不過都接受到👍🏼

價錢就唔係平既,略貴左少少,不過都接受到👍🏼
2021-08-29 112 瀏覽
之前已經試過海港城既sensory zero, 今日再翻兜禮頓中心呢一間上次試咗牛角包,今次就試吓啲主食同埋小食。鰻魚滑蛋飯套餐:賣相好靚份量夠!鰻魚有兩大片又厚身,好香鰻魚油味,鰻魚汁又唔會太鹹,撈埋珍珠米飯一流!午餐肉:雖然午餐肉好似好普通,但係嚟到好驚喜,又香口,令人一口接一口!日式芝麻手羽:炸粉唔會太厚,熱辣辣都幾好食,但又未至於想再食,感覺比較熱氣。澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯牛肉份量好多,又有肉汁,肉質鮮嫩。溫泉蛋撈飯在家M5和牛肩肉真係一流!價錢貴少少都值得!仲有個意粉,我就試咗少少,隱約記得味道正正常常。

上次試咗牛角包,今次就試吓啲主食同埋小食。

鰻魚滑蛋飯套餐:

午餐肉:

澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯

仲有個意粉,我就試咗少少,隱約記得味道正正常常。
2021-08-01 347 瀏覽
Sensory ZERO1. 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 💸 $118鰻魚燒得好香,唔會食到好多骨,滑蛋好香,有蛋味,不過醬汁唔係好夠,食到後面有啲乾。2. 脆炸蕃薯條 💸$48蕃薯條炸得好脆,甜甜地,好有蕃薯味,同埋唔會食到成手油!仲叫咗杯sparkling americano,幾好飲。 下次嚟會想試下佢啲朱古力,好似好邪惡。——————————————————Sensory ZERO地址:銅鑼灣禮頓道77號禮頓中心2樓L1號舖
Sensory ZERO

1. 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 💸 $118

2. 脆炸蕃薯條 💸$48
蕃薯條炸得好脆,甜甜地,好有蕃薯味,同埋唔會食到成手油!

仲叫咗杯sparkling americano,幾好飲。
下次嚟會想試下佢啲朱古力,好似好邪惡。

Sensory ZERO
地址:銅鑼灣禮頓道77號禮頓中心2樓L1號舖
蒲燒鰻魚|雙份日本滑蛋牛油果芥末醬Price:$78📌鰻魚燒得好香,亦都食唔到魚骨👍🏻牛角色都幾大個,鬆軟之餘都幾鬆脆,仲要食落唔油☺️再加埋滑蛋一齊食真係好滿足😋😋食食下都食到有芥末味,但一啲都唔攻鼻😍但牛油果味就唔係幾食得出🥲澳洲M5+和牛肩肉滑泉蛋飯Price:$158📌賣相已經超吸引,和牛肩肉鋪滿成個碗,中間仲有隻溫泉蛋🥰🥰和牛味真係好香,撈完隻蛋之後,下面啲飯仲充滿住和牛味🤩和牛有啲煙韌,但肉質仲係保持粉紅色😝痴_線朱古力Price:$55📌海量朱古力嘅朱古力🤣初頭以為會好苦,出奇地係甜嘅,但唔係好死甜😎飲落有好小嘅苦澀味,朱古力味好濃郁😉
蒲燒鰻魚|雙份日本滑蛋
牛油果芥末醬
Price:$78

澳洲M5+和牛肩肉滑泉蛋飯
Price:$158

Price:$55

2021-07-04 312 瀏覽
朋友有提過,佢唔算好平,但食物質素幾好,所以過嚟試吓。平日下午茶時間嚟到,唔算好多人,環境都好闊落。呢度係用半自助形式,自己出去落單,之後有人送上食物。朋友一心嚟試吓佢嘅貓貓造型麵包,而我係牛角包好愛好者當然係試牛角包啦!其實佢有下午茶set,但冇朋友想要嘅配搭,所以都係散叫,其實差唔係好遠。等咗陣終於有嘢食,貓貓麵包真係好可愛,但相對地真係比較細,好彩鰻魚就真係好大份啦。牛角包都好好食,滑蛋好出色,份量剛好夠飽。可惜呢到價錢算偏貴,好彩好食,唯有當一次半次打下卡。
朋友有提過,佢唔算好平,但食物質素幾好,所以過嚟試吓。

2021-06-27 415 瀏覽
💛Yellow Collection💛痴_線朱古力⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️傳說中嘅 #痴_線朱古力 無論喺視覺同味覺上都夠晒衝擊,果然名符其實😆表面舖滿牛奶朱古力、黑、白朱古力碎同粉,個底就用咗黑朱古力同牛奶,攪勻一齊飲,口感好豐富,朱古力味超級濃!廚師幫你諗好嘅迷你丼套餐⭐️⭐️今日嘅迷你丼係日式咖哩飯配天婦羅蝦🍤同炸雞,個飯普普通通,而且個南瓜湯都好淡,反而藜麥沙律🥗最出色,啲菜好新鮮,酸酸地好食又健康~雖然全部都係迷你size,但食晒啲嘢都好夠飽
💛Yellow Collection💛

痴_線朱古力⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

廚師幫你諗好嘅迷你丼套餐⭐️⭐️
廚師幫你諗好嘅迷你丼套餐
2021-06-25
2021-06-23 255 瀏覽
👅 痴_線朱古力之前已經俾佢杯痴晒線朱古力吸引,一定要黎打卡😛果然一上枱個下係好震撼,啲朱古力多到湧晒出黎🤤又夠晒烏糟,真係痴_線🤣唯一美中不足係佢唔係好夠熱,只係微暖,個人覺得可以再熱返啲就好啦•👅 巨午餐肉芝士牛角包 呢個包絕對係肥爆之選🤣🤣🤣牛角包+滑蛋+芝士+早餐肉,除咗邪惡我已經諗唔到咩形容詞可以形容到佢😍早餐肉夠巨形唔乾,滑蛋又大份又滑,牛角包夠熱,加埋芝士🤤當世界上所有好食嘅野夾埋一齊,自然係4倍好味啦😛
👅 痴_線朱古力

👅 巨午餐肉芝士牛角包

2021-06-13 430 瀏覽
上網睇到多好評, 揀左平日夜晚去試試, Menu度有好多選擇, 最後我地叫左和牛沙律, 海鮮意大利飯, 同埋朱古力澳洲M5+ 和牛藜麥沙律見到個份量唔少, 和牛色澤粉嫩, 賣相吸引食落果然冇失望, 和牛好軟淋, 完全唔韌油脂比例好好, 好怕食到啲太肥膩既是日海鮮配日本意大利飯當晚既是日海鮮就係虎蝦上菜見到有2大隻蝦係飯面, 意大利飯份量算多但食落相比起味道就冇咁豐富, 略為單調順帶一提, 佢地cafe提供既餐具都好靚打卡完全係冇問題, 哈哈Crazy Chocolate最後order埋最最最crazy既Crazy Chocolate佢個樣真係好邪惡, 原本諗住一定係超甜或者死甜飲落竟然唔會, 佢只係好香既朱古力味, 唔係好漏果種總體覺得地方令令, 食物又ok, 仲要係黃小店下次會再黎試埋其他食物~
澳洲M5+ 和牛藜麥沙律
澳洲M5+ 和牛藜麥沙律
見到個份量唔少, 和牛色澤粉嫩, 賣相吸引
食落果然冇失望, 和牛好軟淋, 完全唔韌
油脂比例好好, 好怕食到啲太肥膩既
是日海鮮配日本意大利飯
是日海鮮配日本意大利飯
當晚既是日海鮮就係虎蝦
上菜見到有2大隻蝦係飯面, 意大利飯份量算多
但食落相比起味道就冇咁豐富, 略為單調
順帶一提, 佢地cafe提供既餐具都好靚
打卡完全係冇問題, 哈哈
Crazy Chocolate
Crazy Chocolate
佢個樣真係好邪惡, 原本諗住一定係超甜或者死甜
飲落竟然唔會, 佢只係好香既朱古力味, 唔係好漏果種
總體覺得地方令令, 食物又ok, 仲要係黃小店
下次會再黎試埋其他食物~
2021-06-10
  • 澳洲M5+ 和牛藜麥沙律
  • Crazy Chocolate
2021-05-23 479 瀏覽
蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 / 143鰻魚厚肉冇骨 用咗日本蛋炒出嚟金黃色 又滑又香 日本米粒粒飽滿有咬口跟餐有湯同藜麥沙律廚師幫你諗好意粉 / 117當日係香辣蕃茄汁配帆立貝煙三文魚意粉非常惹味 配料十足 性價比高痴_線朱古力 / 55 (lunch set + $15)跟餐仲配一杯$40以下嘅飲品 但係既然嚟到梗係要試吓三重奏朱古力啦朱古力味非常濃郁 香滑得嚟唔太甜 仲帶好微嘅苦澀味 鐘意黑朱古力嘅朋友一定要試——————————————————推介度: 8/10——————————————————
蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 / 143

廚師幫你諗好意粉 / 117
當日係香辣蕃茄汁配帆立貝煙三文魚意粉
非常惹味 配料十足 性價比高
廚師幫你諗好意粉

痴_線朱古力 / 55 (lunch set + $15)
跟餐仲配一杯$40以下嘅飲品
但係既然嚟到梗係要試吓三重奏朱古力啦

推介度: 8/10

蒲燒三層鰻魚滑蛋飯
廚師幫你諗好意粉
2021-05-13 308 瀏覽
今日約左朋友去禮頓中心食lunch我地兩個都叫左同一款餐 – 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 (HK$143)午市套餐包括餐湯、沙律同飲品今日既餐湯係南瓜忌廉湯開頭見佢用杯裝住以為佢係橙汁主菜鰻魚飯上菜個陣鰻魚控表示心心眼鰻魚好香肉質夠嫩滑用左日本米煮既飯夠煙韌撈埋蛋汁送飯一流呀餐飲方面加$15升級左佢地既髒髒朱古力表面鋪滿左黑朱古力片、白朱古力碎同可可粉加埋D熱朱古力奶雙重口感開頭以為會好漏飲落又唔會朱古力味夠香濃飲飲下好快飲哂
今日約左朋友去禮頓中心食lunch
午市套餐包括餐湯、沙律同飲品
今日既餐湯係南瓜忌廉湯
開頭見佢用杯裝住以為佢係橙汁

主菜鰻魚飯上菜個陣鰻魚控表示心心眼
鰻魚好香肉質夠嫩滑
用左日本米煮既飯夠煙韌
撈埋蛋汁送飯一流呀

餐飲方面加$15升級左佢地既髒髒朱古力
表面鋪滿左黑朱古力片、白朱古力碎同可可粉
加埋D熱朱古力奶雙重口感
開頭以為會好漏
飲落又唔會
朱古力味夠香濃
飲飲下好快飲哂

又到咗打工仔最唔鍾意嘅星期一🥲 星期一真係特別頹, 好多嘢做, 又冇乜胃口, 本身諗住skip lunch, 但係最後都係決定去食個鰻魚飯氹吓自己😆lunch set包左餐湯同埋沙律, 主菜, 同埋$40以下嘅飲品 (不過$40以下其實好似得兩個選擇: americano同埋唔知咩特濃牛奶latte😂)嗰日嘅餐湯係蘑菇湯🍄🥣 有一粒粒嘅蘑菇, 唔係忌廉開粉嗰隻, 唔錯👍🏻 沙律菜亦都非常新鮮🥗日式柚子醬汁令到個沙律更加開胃💓主菜我叫咗之前食過好好味嘅三層蒲燒鰻魚滑蛋飯🥰🍱鰻魚好厚肉好滿足😚 滑蛋真係滑🍳 (唔係廢話, 有啲滑蛋真係唔滑🙃) 飯亦都粒粒分明🍚整體真係覺得好好味😋 飲品叫咗flat white轉oat milk☕️ 咖啡香濃❤️成個餐好豐富, 男仔正常食量應該都會幾飽 我嗰日叫咗少飯都食唔晒啲飯🙈食完即刻心情好返晒😆 一個禮拜食兩次都唔過分🤣

主菜我叫咗之前食過好好味嘅三層蒲燒鰻魚滑蛋飯🥰🍱

成個餐好豐富, 男仔正常食量應該都會幾飽
我嗰日叫咗少飯都食唔晒啲飯🙈
食完即刻心情好返晒😆 一個禮拜食兩次都唔過分🤣

|𝐬𝐞𝐧𝐬𝐨𝐫𝐲 𝐙𝐄𝐑𝐎|hk🇭🇰•☕️ always wanted to try their v popular chocolate and finally went there! the lee garden branch is located inside sasa with a simple and white interior. a nice cafe for some quality food and chitchat wif your frds!✰ 𝗰𝗿𝗮𝘇𝘆 𝗰𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲痴_線朱古力🍫𝗵𝗸𝗱 𝟱𝟱
this chocolate is really cls! the first sip was extremely rich and creamy with a combination of different kinds of chocolate😻rmb to mix the chocolate before drinking so that it is consistently rich and creamy!⁂ 𝗮𝘂𝘀𝘁𝗿𝗮𝗹𝗶𝗮 𝗵𝗼𝗹𝘀𝘁𝗲𝗶𝗻 𝗴𝗿𝗮𝗶𝗻
|𝐬𝐞𝐧𝐬𝐨𝐫𝐲 𝐙𝐄𝐑𝐎|hk🇭🇰

𝗰𝗿𝗮𝘇𝘆 𝗰𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲痴_線朱古力

⁂ 𝗮𝘂𝘀𝘁𝗿𝗮𝗹𝗶𝗮 𝗵𝗼𝗹𝘀𝘁𝗲𝗶𝗻 𝗴𝗿𝗮𝗶𝗻 𝗳𝗲𝗱 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗿𝗶𝗰𝗲 𝘄/ 𝗼𝗻𝘀𝗲𝗻 𝗲𝗴𝗴🥩𝗵𝗸𝗱 𝟭𝟯𝟴*
the beef was surprisingly tender and had a rich flavour, as it looked like it’s slightly overcooked, but turned out it’s just right and the onsen egg was nice too🤩 yet, i think the pickles thingy(?) didn’t really match with the beef rice🙁

𝙋𝙧𝙞𝙘𝙚💰
a la carte menu
*special menu
~ hkd 200pp
(✓10% sc)

𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜 🖋
food: 8.3/10
cp: 7.4/10
atmosphere: 8/10
service: 7.6/10

𝙇𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣📍
sensory ZERO
shop L1, 2/f, leighton centre, 77 leighton road, causeway bay, hk
———————————————
𝒓𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 𝒔𝒚𝒎𝒃𝒐𝒍𝒔
✰,⁂, ⁑ , ⁎
𝗰𝗿𝗮𝘇𝘆 𝗰𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲痴_線朱古力