餐廳: sensory ZERO (太古城中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
難得過去港島東,下晝當然去美食薈聚既太古城中心醫下肚啦。俾Sensory 杯 signature 痴_線朱古力 引左過黎.呢間Sensory ZERO 喺誠品入面。深啡色梳發、學校凳🪑開揚既setting 俾誠品包圍住,好hop既書卷味氛圍,感覺非常好。第一樣送到既係 痴_線朱古力 (+$35-)😈既序幕展開😆😻Overflow chocolate scene 好wild 🤩濃濃既朱古力味,不同texture 既朱古力 - 碎碎的、綿滑的、厚身的… 又唔係死甜個隻OMG 心花怒放仔🤩☺️😍之後上既係皮膚靚靚茶 🥰岩岩糖化完皮膚,即刻對沖返先😂😂呢個茶要飲得好有儀式感。茶包放落杯、沖熱水、蓋好,然後沙漏計時。一絲不苟😌😎 ⏳⏳⌛️⌛️玩完一輪 就上我個蒲燒三層鰻魚滑蛋飯($138-)好耐冇食過咁肥美厚身嘅鰻魚喇。啖啖肉、仲有厚厚既魚皮… collagen 滿滿👍🏼 個蛋好滑 和牛 •牛油果 • 芝士•漢堡($158-)漢堡好足料。和牛juicy,牛油果🥑為漢堡加左一個creamy texture! 幾好 幾好😋仲有一開頭個南瓜湯都幾好味😉

之後上既係皮膚靚靚茶 🥰
皮膚靚靚茶

岩岩糖化完皮膚,即刻對沖返先😂😂

玩完一輪 就上我個蒲燒三層鰻魚滑蛋飯($138-)
蒲燒三層鰻魚滑蛋飯

和牛 •牛油果 • 芝士•漢堡($158-)
和牛 •牛油果 • 芝士•漢堡

仲有一開頭個南瓜湯都幾好味😉

南瓜湯
2024-04-14
蒲燒三層鰻魚滑蛋飯
住係港島,黎黎去去都係行銅鑼灣同太古,但我哋就比較鍾意行太古嘅,多嘢啱小朋友👧🏻!呢間都算係去開太古城中心必食餐廳!佢嘅好處係可以一邊睇誠品一邊等位,咁可以比小朋友睇下書!而且呢間都好好食又好熱門嘅,相對黎講係太古城中心嘅餐廳,價格比較相宜!每次入去都係必食嘅就梗係蒲燒三層鰻魚滑蛋飯🤣🤣🤣除咗本身好鍾意鰻魚之外,佢嘅份量又真係好大份㗎,足足有3塊超肥美嘅鰻魚,鰻魚汁又超好味,而下面都有滑蛋,白米方面就選用日本岩手縣嘅米,真好味啲🤣🤣個份量係夠曬我同小朋友食!其次我哋都會點佢嘅大滿足早餐All Day Breakfast🤣🤣🤣有齊晒All day breakfast嘅食品之外,最開心係個包,其實次次都要另外再加麵包,個外型真係好吸引小朋友,次次都清曬!另外我哋都會點一個煙三文魚·嫩菠菜·忌廉·扁意粉食嘅,因為其中一個小朋友只愛吃麵🤣🤣🤣重點來了,呢個係入去食都要order嘅飲品,次次唔飲都好似爭啲嘢「痴_線朱古力」,真係無改錯名,真係痴線㗎🤣🤣🤣好味到痴線,一杯朱古力🍫不止,上面仲可以佈滿曬朱古力,必點!環境:🌟🌟🌟🌟🌟質素:🌟🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟價格:🌟🌟🌟🌟

感味·大滿足早餐

喵喵多士
煙三文魚·嫩菠菜·忌廉·扁意粉
  • All day breakfast
2024-01-16 794 瀏覽
之前黎試過牛扒飯同朱古力🍫,印象好深刻,所以今次趁朋友仔係太古附近返工黎食午餐!午餐有好多選擇,仲可以以優惠價轉特飲,都吸引左唔少打工仔黎食飯。一點幾去都要等大概十五分鐘,侍應安排左個卡位俾我地坐,點知今次中大伏😔🥢柚子醬南蠻炸雞扒飯難以下咽既一個午餐☹️首先調味已經錯漏百出,南蠻炸雞無先用糖醋,味醂,醬油先醃漬,淨係食到單一柚子醬甜甜既味道,欠缺左柚子果香同果酸!其次配菜顏色好倒胃口,用上大量紫洋蔥絲同紫椰菜絲,令成碗白飯都染上螢光色。最後係鋪上面層既他他醬,色水好似好夠味,但入口係淡而無味,青瓜同雞蛋如果可以落多啲蛋黃醬攪拌會更好!唯有安慰自己食左好大舊雞排,攝取足夠既蛋白質啦~仲加左二十八蚊既炸午餐肉,無乜特別,下次唔會再叫了!🥢澳洲M5+和牛溫泉蛋飯📍sensory ZERO太古太古城道18號太古城中心地下誠品生活G014號舖

🥢柚子醬南蠻炸雞扒飯

🥢澳洲M5+和牛溫泉蛋飯

📍sensory ZERO
太古太古城道18號太古城中心地下誠品生活G014號舖
今日黎到太古城誠品入面的既sensory ZERO,環境舒適好多坐位,我係俾佢既熱朱古力吸引左入去,佢哋既朱古力真係實現左朱古力自由,又有得飲又有得食,仲要黑白朱古力齊曬,真心滿足。和牛溫泉蛋飯裡面既牛好嫩滑,雖然冇日本和牛入口即溶,但係時間掌握很好,好好食。鰻魚滑蛋飯的蛋有香濃牛油味,鰻魚少少肥特別軟屬,加上鰻魚醬汁鮮甜味美。澳洲和牛溫泉蛋飯$168蒲燒三層鰻魚滑蛋飯$138痴 線朱古力$50sensory ZERO(太古城中心)(太古)太古太古城道18號太古城中心地下誠品生活 G014號鋪

澳洲和牛溫泉蛋飯$168
蒲燒三層鰻魚滑蛋飯$138
痴 線朱古力$50

sensory ZERO(太古城中心)(太古)
太古太古城道18號太古城中心地下誠品生活 G014
號鋪
2023-12-30 441 瀏覽
在誠品買書,口渴想喝咖啡,就來到Sensory Zero。當然不點普通咖啡,一心想飲特色咖啡,剛好見到餐牌推介‘初戀’。餐牌沒有解釋這是什麼咖啡,唯有問店員。女店員努力解釋,本人只吸收到‘奶泡較多’‘espresso底‘’有黑糖‘。等了幾分鐘,就拎到咖啡。雖然份量不及連鎖店多,但杯身賣相精美,打開蓋都ok。雖然奶泡多又有黑糖,但咖啡味非常濃郁!而且不會很甜,奶糖啡比例很好,算是有驚喜!還有,印象中這店職員平時講野好大聲,今次遇到的兩個職員都很有禮貌~

2023-12-30
5 分鐘 (外賣自取)
2023-11-08 874 瀏覽
🧭獨特體驗:自家製的各種食物,連竹碳味雪糕係自己做的咖啡店sensory ZERO。sensory ZERO係疫情之下反而擴張左的鋪頭黎,老闆經營有道,品牌有多個主打產品,形像又好。🍳食物質素:除了咖啡豆係自家烘焙、有多種得意又新奇的美食之外,佢地最勁係丼飯。為了令客人食到最香既米,佢地係買「有殼的原米」返黎,呢個已經係好高門檻,係老闆同時有米鑑定師的資格先夠膽咁做。買番黎既米,會用公司的打米機碎左D殼佢,再係短時間內比客人食,所以飯可以講係舖頭的招牌🍴推薦搭配:牛肉丼飯+咖啡🪑環境座位:佢依家分店都唔少。太古城呢間算係較細,但都坐得舒服既🚗交通:太古城誠品隔離💰人頭費:170

🍴推薦搭配:牛肉丼飯+咖啡

🚗交通:太古城誠品隔離

💰人頭費:170
  • 丼飯
2023-10-18 752 瀏覽
之前食過呢間餐廳嘅all day breakfast, 佢地嘅無花果醬好驚艷我,所以周不時都會再去食😋。今次決定試下佢地都幾招牌嘅飯類,都幾好食喎!🌕 澳洲和牛溫泉蛋飯佢地嘅和牛煮到啱啱好,好有牛味又好嫩,撈埋溫泉蛋紫菜飯,每一啖都好滋味👏🏻🌖 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯呢個鰻魚飯好足料呀,大大舊嘅鰻魚好肥美,蛋都煮到好香滑,都係好好食可以再encore 嘅dish👍🏻📍 sensory ZERO太古太古城道18號太古城中心地下誠品生活G014號舖🧧人均消費$160

🌕 澳洲和牛溫泉蛋飯

🌖 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯

📍 sensory ZERO
🧧人均消費$160

2023-10-07 591 瀏覽
餐廳除左以痴線朱古力聞名之外,係挑選米飯方面亦好講究。老闆採用既白米係由日本岩手縣進口並係香港再進行精磨,保持水份流失,確保香味同黏度適中!今日行完誠品,見餐廳唔洗排隊,一於同鍾意食澱粉既朋友仔去試下😌🐄澳洲M5+和牛溫泉蛋飯賣相好吸引,煮至大概七成熟既牛肉一片片咁鋪滿日本米既表面,牛味都算濃郁,肉質呈粉紅色,再配以大量蔥花同紫菜同一隻流心溫泉蛋,係一個唔會出錯既組合🤭不過珍珠米偏乾身淡口,好彩旁邊附有日式燒汁,可以自行調較味道。🦐大蝦 南瓜汁 日本米意大利飯雖然話係南瓜汁🎃,但味道欠奉。用日本米熬煮會變到太過軟身,缺乏左意大利飯需要既硬道同咬口,變左一碟忌廉味燴飯!表面既芝士片鋪滿意大利飯,減輕忌廉濃郁既膩度!為數不少既南瓜粒同波菜,亦豐富左口感,令賣相更多色彩。大蝦就不過不失,先煎香再放上檯,質素正常!📍sensory ZERO太古太古城道18號太古城中心地下誠品生活G014號舖

🐄澳洲M5+和牛溫泉蛋飯

🦐大蝦 南瓜汁 日本米意大利飯

📍sensory ZERO
2023-09-18 535 瀏覽
晚餐諗住點黑毛豬胺、唔會失手、點超難食、豬胺好細嚿、又油、的肉散哂、似微波焗爐翻叮、嚇死人😱真係要好好改善!其他點了和牛沙律、都唔錯、俾多-次機會、如果水準keep 唔到、就冇下次
2023-08-12 848 瀏覽
今日叫咗外送平台其實都叫過呢間餐廳同呢個飯幾次 (三文魚西京燒)一直都正常雖然有時佢啲三文魚會半生熟,但係可能係慢煮問題都一直冇介意今日竟然在三文魚底下發現了一條毛而髮質極度似一條陰毛極度嘔心真心提醒sensory zero 要注意衛生問題
今日叫咗外送平台
其實都叫過呢間餐廳同呢個飯幾次 (三文魚西京燒)
一直都正常
雖然有時佢啲三文魚會半生熟,但係可能係慢煮問題都一直冇介意
今日竟然在三文魚底下發現了一條毛
而髮質極度似一條陰毛
極度嘔心

真心提醒sensory zero 要注意衛生問題

外賣送餐
2023-05-28 1357 瀏覽
行開誠品,見到間嘢好似幾有風格就同女友入左去坐低,我諗住食啲穩陣啲既嘢就叫左個蒜香辣椒炒意粉,等左我成9個字,傕完個樓面,5分鐘後終於有得食,恭喜發財,碟意粉炒到出來水汪汪咁,完全冇味,有味既得啲辣椒同啲灼過既海鮮,講真真係從未食過咁難食既炒意粉
2023-05-19 1144 瀏覽
開頭揾唔到間餐廳個門口, 原來係城品書局入面, 都幾特別.....和牛漢堡 - 整個漢煲好厚, 要分開食, 連埋薯條, 不過不失。可遇不可求粉紅咖喱南乳豬扒飯- 聽個名都幾特別, 同埋從未食過粉紅咖喱, 個顏色完全唔似咖喱, 好有少女感覺, 打卡一流,  個粉紅咖喱一入口唔辣的, 但落到喉嚨就有辣味衝上黎,  視覺同味覺好衝激。
sensory ZERO 位於太古城既誠品書店內 📖以日式料理為主 🇯🇵而當中最出名既係朱古力特飲♨️***\ 🍫 痴_線朱古力 ($50) / 呢杯痴_線朱古力係餐廳名物🌟🌟面層鋪滿三款朱古力碎 🍫🍫🍫分別有牛奶朱古力 黑朱古力 白朱古力碎~而下層係香濃既熱朱古力~非常有層次!!果然無改錯名~一次過可以享受朱古力四重奏!!本身怕咁多朱古力會甜得滯 但因為面層混入左黑朱古力碎 中和返味道 令成杯朱古力甜而不膩推薦所有朱古力愛好者必須點呢杯黎試!! 👍\ 🐮 澳洲M5+和牛溫泉蛋飯 ($168) /賣相好吸引 丼飯上面鋪滿厚切和牛 和牛中間肉質呈粉紅色 熟度煮得岩岩好採用日本米 中間放左溫泉蛋加埋燒汁伴飯食一流 😋\ 🍱 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 ($138) /滑蛋用牛奶去炒 配上三大塊鰻魚鰻魚肉質肥美 加入蒲燒醬汁 上面灑滿海苔又係送飯一流 輕輕鬆鬆就可以食哂成碗 🤭***sensory ZERO 仲有售貓樣吐司 🐱見隔離台有點 超級可愛 💕下次有機會要叫黎打卡先得!!
sensory ZERO 位於太古城既誠品書店內 📖
以日式料理為主 🇯🇵
而當中最出名既係朱古力特飲♨️

***

\ 🍫 痴_線朱古力 ($50) /
呢杯痴_線朱古力係餐廳名物🌟🌟
面層鋪滿三款朱古力碎 🍫🍫🍫
分別有牛奶朱古力 黑朱古力 白朱古力碎~
而下層係香濃既熱朱古力~非常有層次!!
果然無改錯名~一次過可以享受朱古力四重奏!!
本身怕咁多朱古力會甜得滯

又係送飯一流 輕輕鬆鬆就可以食哂成碗 🤭

***
sensory ZERO 仲有售貓樣吐司 🐱
見隔離台有點 超級可愛 💕
下次有機會要叫黎打卡先得!!
澳洲M5+和牛溫泉蛋飯
2023-04-05 1103 瀏覽
📍Sensory Zero (Taikoo)同同事係附近食飯,見天陰陰就留返係商場附近食,廢事落大雨行到濕晒上次試左太古誠品嘅另外一間Cafe今次就食Sensory Zero1,2年前係灣仔都食過Lunch Set,有Lunch set (一杯野飲再加個main咁樣)今次黎就已經轉左menu,價錢平左啲但就無左Set。加10蚊沙律/湯,加25蚊先有野飲。食物質素okay,但所有野都要加錢就唔叫lunch set 🤣坐到入去自己係QR code自助落單~❣️咖哩吉列豬扒滑蛋飯 $86❣️澳洲M5+和牛溫泉蛋飯 $168
📍Sensory Zero (Taikoo)

上次試左太古誠品嘅另外一間Cafe
今次就食Sensory Zero

坐到入去自己係QR code自助落單~

❣️咖哩吉列豬扒滑蛋飯 $86

❣️澳洲M5+和牛溫泉蛋飯 $168
2023-03-14 1146 瀏覽
今日同同事食lunch,一行七人,因為預先book咗位,所以唔使等,可以即刻入!呢間餐廳係喺誠品書店入邊,唔難搵!一坐低,侍應已經幫我哋斟水!睇睇餐牌,用QR code落單!我揀咗半隻美國燒野雞拼薯條$98,無餐湯或者餐飲!所謂嘅set lunch ,原來每樣嘢都要加錢!真係嘥氣!食物好快送上,賣相係幾靚!但係隻雞真係又鞋又乾!仲要好細隻!KFB真心好食好多!!好心佢就寫春雞!唔好寫野雞喇!薯條又係唔好食!又唔脆又林!m字頭餐廳仲好過佢!唯一可以讚係沙律配有柚子醋,幾新鮮,幾好食!整體嚟講,真係吾值$98 !仲要+1!總共$108。寧願食兩餸飯冇谷氣,價錢完全比唔上質素!😞自己俾錢嘅話,真係唔洗再有下一次!

一坐低,侍應已經幫我哋斟水!
所謂嘅set lunch ,原來每樣嘢都要加錢!真係嘥氣!

食物好快送上,賣相係幾靚!
但係隻雞真係又鞋又乾!仲要好細隻!KFB真心好食好多!!
好心佢就寫春雞!唔好寫野雞喇!
薯條又係唔好食!又唔脆又林!m字頭餐廳仲好過佢!
唯一可以讚係沙律配有柚子醋,幾新鮮,幾好食!

整體嚟講,真係吾值$98 !仲要+1!總共$108。
寧願食兩餸飯冇谷氣,價錢完全比唔上質素!😞

自己俾錢嘅話,真係唔洗再有下一次!