2023-05-17
以前成日食Ruby Tuesday,好耐無食了,今次見到旺角開咗新分店,就回味下~旺角分店鄰近地鐵站,E出口5分鐘左右就到!!地點交通方便,適合一班朋友聚餐~ 食物大大份,飲品都有重量級Size!可以一齊share!!店舖好大,佔咗一層,用餐環境好舒服!!!坐得舒適輕鬆,一啲都唔侷促同擠迫!!食Ruby Tuesday做會員係最抵,可以半價用餐(๑ `▽´๑) 特別是經典的燒排骨和特級肉眼扒,半價後真的是划算♡平日5pm-10pm,旺角店更有低至$88 1小時任飲5款酒精飲品!!☁️ 特級肉眼扒 $249 (會員價)五成熟,熟度剛剛好! 顏色呈現粉嫩紅色,肉質軟腍,充滿肉汁,牛味濃郁。( ๑॔˃̶◡ ˂̶๑॓)◞10oz份量都足夠,肉眼扒脂肪比例較高,油脂豐富!旁邊的薯仔南瓜也很好食~Side可以選焗薯、薯蓉或者薯條。☁️10安士封門牛柳 $214 (會員價)對比肉眼扒,就相對沒有那麼juicy,肉質鬆軟,但勝在有濃烈牛味~底下配了薯蓉,好Creamy!!☁️周打蜆湯 $39 (會員價)周打蜆湯是我非常喜愛的一道西式餐湯,充滿牛奶和忌廉的香。蜆、洋蔥和薯仔粒切成一粒粒,煮得軟腍。很濃稠暖胃,味
☁️ 特級肉眼扒 $249 (會員價)
☁️10安士封門牛柳 $214 (會員價)
☁️周打蜆湯 $39 (會員價)
周打蜆湯是我非常喜愛的一道西式餐湯,充滿牛奶和忌廉的香。蜆、洋蔥和薯仔粒切成一粒粒,煮得軟腍。很濃稠暖胃,味足料多。
☁️拼盤對對碰 $134 (會員價)
炸蝦:推薦!!炸蝦彈牙,點上千島醬一流
雞柳:推薦!!肉質唔會柴,嫩滑啖啖肉!!
芝士條:芝士可以拉絲!!
魷魚:香脆~
☁️石板街奶昔 $98
很邪惡的奶昔,令人無法抗拒•ू(ᵒ̴̶̷ωᵒ̴̶̷*•ू)有16安士!!用了Dreyer's雪糕,牛奶朱古力味香濃!!
☁️熱情草莓 $78
菠蘿汁、熱情果、草莓、雪糕
顏色鮮艷,酸酸甜甜,充滿夏日感覺令人胃口大開!